Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Απόφαση στο Flop σε PLO1000

dmelissourgos

Recommended Posts

Μου ζητήθηκε να ανεβάσω χέρια από ψηλά όρια με δύσκολες αποφάσεις. Έτσι σας παραθέτω το παρακάτω χέρι που παίχτηκε σε τραπέζι 6-max Pot Limit Omaha με blinds 5/10. Να κάνω μια παρένθεση αναφέροντας ότι το όριο αυτό είναι εκτός του bankroll μου αλλά βρέθηκα με 1278 ευρώ μπροστά μου από 200 που ξεκίνησα shortstack στο τραπέζι. Ήμουν έτοιμος να φύγω λόγω της στρατηγικής που ακολουθώ σε αυτά τα όρια όταν παίχτηκε η συγκεκριμένη παρτίδα. Από όσο μου έχουν πει οι άνθρωποι που ξέρουν πως παίζω poker, δεν είμαι scared money σε όποιο όριο και να παίξω κι έτσι τολμώ να κάνω κάποια shots σε ψηλότερα όρια.

Το τραπέζι είναι γενικά επιθετικό με καλούς παίχτες που γνωρίζουν το παιχνίδι με μόνη εξαίρεση τον Villain 2, που είναι πολύ μέτριος. Ο Villain 1 έπαιζε καλά μέχρι στιγμής, αλλά φαίνεται να έχει ψιλο-tiltarei στα τελευταία χέρια (ίσως λόγω κάποιου suckout σε άλλο τραπέζι). Η επίμαχη παρτίδα έχει ως εξής:

Player 1 is seated with €181.00

Player 2 is seated with €2,030.50

Villain 1 is seated with €1,105.00

Villain 2 is seated with €110.96

Hero is seated with €1,278.30

Player 3 is seated with €1,075.00

Villain 2 Posts small blind of €5.00

Hero Posts big blind of €10.00

Dealing cards

Hero: Kh Ad 3h Ah

Player 3 Folds

Player 1 Folds

Player 2 Folds

Villain 1 Raises to €25.00

Villain 2 Calls €20.00

Hero Raises to €100.00

Villain 1 Calls €75.00

Villain 2 Raises to €110.96 (ALL-IN)

Hero Calls €10.96

Villain 1 Calls €10.96

Flop: Jd 6h Th

Hero Bets €332.88

Villain 1 Raises to €994.04 (ALL-IN)

Hero ??

Με μέτριους άσσους κάνω το 3-bet preflop με τη σκέψη να κάνω squeeze τον αρχικό raiser και να μπει all in ο shortstack. Έτσι θα παίξω τους άσσους μου εναντίον ενός παίχτη. Παρ' όλα αυτά κάνει call και ο αρχικός raiser και έτσι ποτάρω στο flop που μου έδωσε nut flush draw και nut gut shot straight draw εκτός του overpair μου. Στο all in του όμως μάλλον χάνω από set. Παίρνω τα σωστά odds για το call; Η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη λόγω και του side pot. Λογικά έχω το 30% που χρειάζεται για το call. Είναι snap call; Μήπως έπαιξα λάθος το line μέχρι εκεί;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η ανάλυση σου είναι γεμάτη λάθη (το μικρότερο είναι ο υπολογισμός των οδδς ) αλλά εγώ θα σταθώ σε κάτι που δεν καταλαβαίνω:

Πως ξέρεις ότι έχει σετ ? Έχεις κάποια κρυστάλλινη σφαίρα η απλά έχεις κάποιο ρεαδ ότι είναι retarded fish pou exei panta kai mono set otan kanei raise ekei?

Καλησπερα holdemgr , long time no see !!! :D

Σαν πιο παλιος "γνωστος" σου εδω στο Pokerland , θα μου επιτρεψεις το θαρρος μιας παρατηρησης προς το post σου . Αναφερεις οτι η αναλυση του OP ειναι γεματη λαθη...

Επειδη προσωπικα δεν εχω διαβασει πολλα για το Omaha , και δε μπορω να πω με βεβαιοτητα ποτε μια αναλυση ,μια εκτιμηση, κλπ, ειναι λαθος ή σωστή, γιατι δεν κανεις τον κοπο να γραψεις, εστω περιεκτικα, που εντοπιζεις τα λαθη της αναλυσης και ποια θα ηταν κατα τη γνωμη σου η σωστη;;

Μη παρεξηγεις την ερωτηση μου, το ρωταω πολυ σοβαρα - γιατι, αν κρινω απο το πώς απαντάς, υποθέτω ότι θεωρεις πως εχεις αρκετη εμπειρια και γνωσεις στο Omaha - και δυστυχως, εμπεριστατωμενα posts από γνωστες του omaha σπανίζουν στα ελληνικα poker fora ...

δεν γνωρίζω ομολογουμένος πως είναι να καρφώνεις έτσι 1200 $ αλλά σίγουρα όμως και odds έχεις και ίσος να είσαι μπροστά είδη ...... μπορεί και το KKQx να shovarei έτσι ένας πολλυ επιθετικός παίκτης .

@holdemgr

Θα εκτιμούσα βαθύτατα να μου εξηγούσες τα λάθη της ανάλυσης μου, όπως λέει ο Themis. Επίσης έχω read ότι κάνει raise με πολύ λίγα φύλλα εκεί και δεν χρειάζεται να έχεις καμία κρυστάλλινη σφαίρα για να υποψιαστείς (δεν είπα ότι ξέρω όπως λες) ότι είσαι πίσω όταν τρως reraise σε sidepot κρατώντας και τον άσσο κούπα και το ρήγα κούπα και κάποια φύλλα για broadway. Δηλαδή με τι τρώω reraise εκεί εκτός από set σύμφωνα με το range που τον βάζεις εσύ; 2 top pair, τρίτο flush draw ή straight draw; Ίσως μόνο κάποιο combo των τριών που ανέφερα. Η πιο ουσιαστική ερώτηση είναι "κατά τη γνώμη σου τι pot odds έχω εναντίον του range του;"

EDIT: Έχεις δίκιο είχα μαθηματικό λάθος στα pot odds. Τα έχω διορθώσει και στο χέρι.

@Toympas

Δεν χρειάζεται να ξέρεις πως είναι να παίζεις ένα τόσο μεγάλο pot. Θα ήθελα να μου δώσεις τη γνώμη σου για το χέρι σαν να ήταν PLO50. Επίσης μπορείς να μου αιτιολογήσεις γιατί να είμαι μπροστά σε αυτό το σημείο;

απέναντι σε naked set έχεις το gutshot straight draw και το nut flush draw και τα outs για top set (ΑΑΑ). right ? δηλαδή 8 + 3 + 2 = 13 outs = 50-52% equity περίπου ,από τα οποία βέβαια κάποια λογικά βρίσκονται σίγουρα στα hands των villains αλλά αυτό συμβαίνει πάντα.από την άλλη πρέπει να βάλεις 659$ για 1988$ side pot και 333$ main ποτ. μόνο και μόνο για το side pot είσαι commited απέναντι ακόμα και σε set και σίγουρα κάποιες φορές θα είσαι μπροστά σε equity απέναντι σε monster combo drawing hands τους η top two με weak draw ,τα οποία hands θα έκαναν ακριβώς το ίδιο.οπότε πιστεύω ότι απέναντι σε όλο το range του(ειδικά άμα είναι και tilted ) το φλοπ είναι bet /call και δεν είναι crying call .not even close .περιμένω να απαντήσουν και κάποιοι άλλοι plo regs για να ανταλλάξουμε απόψεις.

ps . keep posting plo hands mellissourge

Επειδη προσωπικα δεν εχω διαβασει πολλα για το Omaha , και δε μπορω να πω με βεβαιοτητα ποτε μια αναλυση ,μια εκτιμηση, κλπ, ειναι λαθος ή σωστή, γιατι δεν κανεις τον κοπο να γραψεις, εστω περιεκτικα, που εντοπιζεις τα λαθη της αναλυσης και ποια θα ηταν κατα τη γνωμη σου η σωστη;;

Μη παρεξηγεις την ερωτηση μου, το ρωταω πολυ σοβαρα - γιατι, αν κρινω απο το πώς απαντάς, υποθέτω ότι θεωρεις πως εχεις αρκετη εμπειρια και γνωσεις στο Omaha - και δυστυχως, εμπεριστατωμενα posts από γνωστες του omaha σπανίζουν στα ελληνικα poker fora ...

Εεε δε νομιζω οτι χρειαζεται να εισαι καποιου ειδους δαιμονας της ομαχα για να δεις ποσο λαθος ειναι το fold σε αυτο το spot

@Tsiouris

Μόλις πάρω λίγες γνώμες ακόμα θα σας πω.

@grgant

Thanks για τις σκέψεις σου πάνω στο χέρι και θα συνεχίσω να ανεβάζω χέρια PLO όσο παίζω. Και σύμφωνα με το hand calculator του pokerland εναντίον naked set είμαι 37-63 πίσω για το side pot.

@Johnny22

Έχεις δίκιο. Ίσως το ότι είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται να με έκαναν να το σκεφτώ παραπάνω από όσο έπρεπε. Οι περισσότεροι θα έκαναν ένα σωστό call σε αυτό το σημείο.

@everybody else

Δεν άκουσα καμία γνώμη για το line μου μέχρι εκεί. Είναι σωστό; Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική εξίσου σωστή;

Καλησπερα holdemgr , long time no see !!! :D

Σαν πιο παλιος "γνωστος" σου εδω στο Pokerland , θα μου επιτρεψεις το θαρρος μιας παρατηρησης προς το post σου . Αναφερεις οτι η αναλυση του OP ειναι γεματη λαθη...

Ε καλά τη εμπειρία λολ. Προσωπικά είμαι all-time loser στο PLO

Λάθη που είδα:

1. το όριο αυτό είναι εκτός του bankroll μου αλλά βρέθηκα με 1278 ευρώ μπροστά μου από 200 που ξεκίνησα shortstack στο τραπέζι.

Εχεις 6πλασιασει το ΒΙ σου Sit out already

2.δεν είμαι scared money σε όποιο όριο και να παίξω

obv not αλλιώς δε θα έκανες το συγκεκριμένο ποστ (μήπως έκανες fold? )

Βλέπε επίσης παρακάτω

Ίσως το ότι είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται να με έκαναν να το σκεφτώ παραπάνω από όσο έπρεπε.

3.Το τραπέζι είναι γενικά επιθετικό με καλούς παίχτες που γνωρίζουν το παιχνίδι

και

Ο Villain 1 έπαιζε καλά μέχρι στιγμής, αλλά φαίνεται να έχει ψιλο-tiltarei στα τελευταία χέρια (ίσως λόγω κάποιου suckout σε άλλο τραπέζι)

Δε νομιζw ότι είναι ο παίκτης που έχει PANTA σετ

4. Με μέτριους άσσους κάνω το 3-bet preflop με τη σκέψη να κάνω squeeze τον αρχικό raiser και να μπει all in ο shortstack

Τη σημαίνει αυτό? Με μέτριους άσσους κανείς 3-βετ που σημαίνει ότι με καλούς Άσσους κανείς κάτι άλλο?

5. και έτσι ποτάρω στο flop που μου έδωσε nut flush draw και nut gut shot straight draw εκτός του overpair μου

Αν ποταρεις στο φλοπ σημαίνει ότι έχεις αποφασίσει ότι δεν κανείς φολδ και γενικά κανείς κάποια weaker hands (βεάκ draw combos κλπ) να κάνουν fold

Καλύτερα να κανείς ένα μικρότερο μπέτ στο φλοπ που αν έχεις το hand που έχεις εδώ είναι πιο πιθανό nα συνεχίσει με hands που είσαι μπροστά η έχεις πλήρως dominated ενώ αν έχεις κάτι που κανείς bet/fold τότε θα σου κοστίσει λιγότερο

6 pot odds υπολογισμός

Εεε δε νομιζω οτι χρειαζεται να εισαι καποιου ειδους δαιμονας της ομαχα για να δεις ποσο λαθος ειναι το fold σε αυτο το spot

Εγω δεν ζητησα απο τον holdemgr να μου πει γιατι ειναι λαθος το fold , αλλα να μου αναφερει σε ποια σημεια ειναι λαθος η αναλυση που κανει ο μελισσουργος... ;-)

Λάθη που είδα:

1. το όριο αυτό είναι εκτός του bankroll μου αλλά βρέθηκα με 1278 ευρώ μπροστά μου από 200 που ξεκίνησα shortstack στο τραπέζι.

Εχεις 6πλασιασει το ΒΙ σου Sit out already

Μα νομίζω αναφέρω ότι ετοιμαζόμουν να βγω.

2.δεν είμαι scared money σε όποιο όριο και να παίξω

obv not αλλιώς δε θα έκανες το συγκεκριμένο ποστ (μήπως έκανες fold? )

Βλέπε επίσης παρακάτω

Ίσως το ότι είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται να με έκαναν να το σκεφτώ παραπάνω από όσο έπρεπε.

Μα δεν είπα ότι έκανα fold. Τόσο snap call είναι που δεν πρέπει να σκεφτώ αν υπάρχει περίπτωση να μην παίρνω σωστά pot odds;

3.Το τραπέζι είναι γενικά επιθετικό με καλούς παίχτες που γνωρίζουν το παιχνίδι

και

Ο Villain 1 έπαιζε καλά μέχρι στιγμής, αλλά φαίνεται να έχει ψιλο-tiltarei στα τελευταία χέρια (ίσως λόγω κάποιου suckout σε άλλο τραπέζι)

Δε νομιζw ότι είναι ο παίκτης που έχει PANTA σετ

Όχι δεν έχει πάντα set. Ένα combo draw δεν πρέπει να το φοβόμαστε;

4. Με μέτριους άσσους κάνω το 3-bet preflop με τη σκέψη να κάνω squeeze τον αρχικό raiser και να μπει all in ο shortstack

Τη σημαίνει αυτό? Με μέτριους άσσους κανείς 3-βετ που σημαίνει ότι με καλούς Άσσους κανείς κάτι άλλο?

Φυσικά όχι. Απλά προσδιορίζω το φύλλο μου με το "μέτριους άσσους" και στη συνέχεια λέω τη σκέψη μου. Δεν θα άλλαζε κάτι αν ο shortstack δεν ήταν shortstack και αν είχα καλύτερους άσσους.

5. και έτσι ποτάρω στο flop που μου έδωσε nut flush draw και nut gut shot straight draw εκτός του overpair μου

Αν ποταρεις στο φλοπ σημαίνει ότι έχεις αποφασίσει ότι δεν κανείς fold και γενικά κανείς κάποια weaker hands (βεάκ draw combos κλπ) να κάνουν fold

Καλύτερα να κανείς ένα μικρότερο μπέτ στο φλοπ που αν έχεις το hand που έχεις εδώ είναι πιο πιθανό nα συνεχίσει με hands που είσαι μπροστά η έχεις πλήρως dominated ενώ αν έχεις κάτι που κανείς bet/fold τότε θα σου κοστίσει λιγότερο

Συμφωνώ. Ενδιαφέρουσα εναλλακτική το smaller bet.

6 pot odds υπολογισμός

I fixed that.

1. Δε θα έπρεπε να έχεις κάτσει. Θα έπρεπε να έχεις ήδη βγει.

2. Ναι

3. Φυσικά. Αν δε φοβάσαι τα draws που έχεις dominated τη θα φοβάσαι ?

4. Ο λόγος σου γενικότερα δεν έχει δομή

5. Reinvent the wheel στο 1kplo

6. Kudos

@W0undy

1) Είπα ότι έκανα ένα shot ψηλότερα και θα έβγαινα σε λίγα χέρια. Τι είναι τόσο λάθος ή τόσο περίεργο;

2) Fair enough.

4) Μάλλον δυσκολεύεσαι στην ανάγνωση. Δεν μου έχουν παραπονεθεί πιο πριν για τη δομή του λόγου μου και για το συντακτικό μου. Απλά κάποια πράγματα ίσως παρανοούνται λόγω του γραπτού λόγου.

Η ειρωνεία σου στα 3, 5 και 6 δε με βοηθάει. Εκτός κι αν postareis για άλλους λόγους και όχι για να με βοηθήσεις οπότε τι να σου πω keep going.

Δεν ξέρω πόση στρατηγική μπορεί να χωρέσει σε ένα shortstack shot που κατέληξε να παίζεται με random # bb αλλά σίγουρα θεωρώ ότι από μόνο του το εγχείρημα είναι λάθος.

Πιθανότατα έχω πρόβλημα στην ανάγνωση. Εγώ όμως, για να μπορώ να κοιμηθώ τα βραδυά ήσυχος, θα πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι δικό σου και επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις τη διάφορα μεταξύ γραπτού/προφορικού λόγου στη χρήση τους, γράφεις ακριβώς όπως θα μιλούσες με αποτέλεσμα να γίνεσαι ασαφής.

Όσων αφορά τα 3,5&6, αν φοβάσαι τα combo draw σε αυτό το χαντ, σου φαίνεται επαναστατικό ότι υπάρχει άλλο sizing πέρα του pot και δεν μπορείς να υπολογίσεις σωστά pot odds ενώ ταυτόχρονα παίζεις 1κπλο, λίγα πράγματα θα σε βοηθήσουν έτσι κι αλλιώς.

Με έχεις ποιάσει απροετοίμαστο, όμως, στο ότι ποστάρω για άλλους λόγους. Eίναι αλήθεια. Δεν ποστάρω για να σε βοηθήσω (ή να βοηθηθώ fwiw) αλλά γιατί με εκνευρίζει με ένα διασκεδαστικό τρόπο και το OP σου αλλά ειδικότερα το "defend" με λεξούλες στις παρατηρήσεις του holdem.

Δεν ξέρω πόση στρατηγική μπορεί να χωρέσει σε ένα shortstack shot που κατέληξε να παίζεται με random # bb αλλά σίγουρα θεωρώ ότι από μόνο του το εγχείρημα είναι λάθος.

Πολλή στρατηγική. Όση θα χώραγε και αν δεν ανέφερα ότι μπήκα shortstack και ότι είναι εκτός του bankroll μου.

Πιθανότατα έχω πρόβλημα στην ανάγνωση. Εγώ όμως, για να μπορώ να κοιμηθώ τα βραδυά ήσυχος, θα πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι δικό σου και επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις τη διάφορα μεταξύ γραπτού/προφορικού λόγου στη χρήση τους, γράφεις ακριβώς όπως θα μιλούσες με αποτέλεσμα να γίνεσαι ασαφής.

Αν είναι να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ πάω πάσο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση όντως έχεις πρόβλημα στην ανάγνωση και εγώ γνωρίζω πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ του προφορικού και του γραπτού λόγου.

Όσων αφορά τα 3,5&6, αν φοβάσαι τα combo draw σε αυτό το χαντ, σου φαίνεται επαναστατικό ότι υπάρχει άλλο sizing πέρα του pot και δεν μπορείς να υπολογίσεις σωστά pot odds ενώ ταυτόχρονα παίζεις 1κπλο, λίγα πράγματα θα σε βοηθήσουν έτσι κι αλλιώς.

Δεν μου φαίνεται επαναστατικό ότι υπάρχει κι άλλο sizing, ίσως σου φαίνεται εσένα. Και ένα λάθος στα pot odds δεν σημαίνει ότι δεν ξέρω να τα υπολογίζω. Όσο για το 6 ήταν καθαρή, αχρείαστη ειρωνεία. Επίσης πολλά πράγματα που μου λένε άτομα εδώ μέσα μπορούν να με βοηθήσουν, αλλά όχι αυτά που λες εσύ και ειδικότερα με τον τρόπο που μου τα λες. Οπότε θα το εκτιμούσα αν δεν postares άλλο στα χέρια μου και δεν κατέληγε κάθε ανάλυση όπως αυτή.

Eίναι αλήθεια. Δεν ποστάρω για να σε βοηθήσω (ή να βοηθηθώ fwiw) αλλά γιατί με εκνευρίζει με ένα διασκεδαστικό τρόπο και το OP σου

Ελπίζω να μη νιώθεις περήφανος που postareis για να μη βοηθήσεις και βοηθηθείς. Κάνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό για το οποίο οι άνθρωποι γράφονται σε forums.

αλλά ειδικότερα το "defend" με λεξούλες στις παρατηρήσεις του holdem.

Πολύ ψαγμένο αυτό που είπες... NOT. Που το είδες το "defend" με "λεξούλες". Μήπως απαγορεύεται να συζητάω με τον άνθρωπο που μου έδωσε τη γνώμη του και την ανάλυσή του για το hand μου; Κάνουμε συζήτηση αν δεν το κατάλαβες. Αν αυτό σε ενοχλεί μπορείς απλά να μη διαβάζεις τα post μου.

Φίλε Δήμητρη το line που ακόλουθης το βρίσκω ολόσωστο για αυτό και δεν το σχολίασα πιο πάνω , τώρα τα φύλλα που είσαι μπροστά είναι το KKQx και το QQKx που είναι όμως πολλυ μέσα στο range του villain με το line που έχει ακολουθήσει .Τώρα για τα odds δεν θα το αναπτύξουμε άλλο πιστεβω μιας και οι προλαλλήσαντες τα είπανε όλα και σωστά ,γενικά στα δικά μου stakes είναι auto call το hand .

Eίναι αλήθεια. Δεν ποστάρω για να σε βοηθήσω (ή να βοηθηθώ fwiw) αλλά γιατί με εκνευρίζει με ένα διασκεδαστικό τρόπο και το OP σου

Ελπίζω να μη νιώθεις περήφανος που postareis για να μη βοηθήσεις και βοηθηθείς. Κάνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό για το οποίο οι άνθρωποι γράφονται σε forums.

.

Το λεω με απολυτη ειλικρινεια και πραγματικα με διαθεση να βοηθησω(ναι ναι κι εγω δεν ξερω τι μεπιασε βραδιατικα lol). Εχεις σκεφτει ποτε οτι απο ενα τετοιο post οπως του w0undy (ο οποιος το κανει για δικους του μοναδικους λογους) τελικα εσυ ΜΠΟΡΕΙΣ να βοηθηθεις?

@Toympas

Ναι με αυτά τα φύλλα είμαι μπροστά, αλλά είναι τα καλύτερα δυνατά σενάρια που μπορούν να συμβούν. Είναι και αυτά στο range του.

@Johnny22

Έχει γίνει και αυτό, αλλά ελάχιστες φορές. Προσπαθώ να δω πάντα τη θετική πλευρά αυτών που μου λέει, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Ξέρεις, προκαταλαμβάνεται άσχημα κανείς όταν τον ειρωνεύονται.

@tsakatsoukas

Δεν είπα ότι δεν τα έβαλα.

Τελικά έκανα το call και βλέπω ότι ο Villain 1 κρατάει As 6s 3c 6 δηλαδή set εξάρια (ξερό) και ο Villain 2 κρατάει 2s Qd Qh Ts. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές κούπες γύρω γύρω για να μας κόψουν πολλά outs. Το κακό είναι ότι ο Villain 1 που πας ενδιαφέρει πιο πολύ έχει τελικά set και έναν από τους άσσους μας. Επίσης ο Villain 2 έχει 2 από τις 4 ντάμες μας για το nut straight. Έτσι μένουμε με 10 outs. Και να βλέπαμε τα χέρια τους βέβαια ήμασταν και πάλι call λόγω pot odds. Για το 2000-αρο side pot είμαστε στο 36% και για το συνολικό pot των 2316 στο 33%.

Στο turn η τράπουλα μας δικαιώνει για το σωστό call και μας δίνει τον miracle ace. Το 7 μπαστούνι στο river δεν αλλάζει απολύτως τίποτα και έτσι παίρνουμε και τα 2 pot.

δεν παίζω plo αλλά δεν είναι δύσκολο να κτλάβεις ότι ο vilain 1 έχει τουλάχιστον 2pairs ...κ θέλει να σε διώξει με το all in φοβούμενος τα draws ...ναι οκ μεγάλο το ποτ κ γω προφανώς call θα κανα γτ έχεις τα outs αλλά για μένα το λάθος σου είναι το line post flop ...ένα βετ στο μέγεθος του 1/2 του ποτ ίσως ήταν καλύτερο...προφανώς θα έκανε 3 βετ ο vilain 1 θα είχες τα odds για call κ ίσως να γλίτωνες η να τα έβαζες πιο σίγουρα τα λεφτά σου όπως κ έγινε...imo πάντα νο offence ...

όσον αφορά το νίκο (woudy ) δεν κτλβα γτ είναι τόσο επιθετικός...μάλλον θα χετε κάποιες διάφορες σε κάποιο άλλο post η σε κανα hu cash ... :P

όσον αφορά το νίκο (woudy ) δεν κτλβα γτ είναι τόσο επιθετικός...μάλλον θα χετε κάποιες διάφορες σε κάποιο άλλο post η σε κανα hu cash ... :P

Τίποτα απολύτως από όσο ξέρω εγώ τουλάχιστον.

δεν παίζω plo αλλά δεν είναι δύσκολο να κτλάβεις ότι ο vilain 1 έχει τουλάχιστον 2pairs ...κ θέλει να σε διώξει με το all in φοβούμενος τα draws ...ναι οκ μεγάλο το ποτ κ γω προφανώς call θα κανα γτ έχεις τα outs αλλά για μένα το λάθος σου είναι το line post flop ...ένα βετ στο μέγεθος του 1/2 του ποτ ίσως ήταν καλύτερο...προφανώς θα έκανε 3 βετ ο vilain 1 θα είχες τα odds για call κ ίσως να γλίτωνες η να τα έβαζες πιο σίγουρα τα λεφτά σου όπως κ έγινε...imo πάντα νο offence ...

Δεν νομίζω ότι είναι προφανές ότι θα έκανε raise ο Villain 1. Δεν είναι σωστό να σκεφτόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Το πιο ενδιαφέρον line μου το έδωσε ο Vanhaomena στο 2+2 όπου μου είπε το εξής:

This is a pretty straightforward "put more money in the middle whenever it's on you", but I'd fine tune your line a bit: 3bet to such an amount that Villain 2 would reopen the betting by shoving. Make it 65 (40 more) so his 110 total (45 more) will allow you to jam as much as possible with an equity advantage. The one with the deeper stack will be stuck in the middle.

The disadvantage to this is that the shorty might flat the small raise, which is stupid but happens, and if the other villain pays attention he realizes that you must have a 5betting hand... Anyway if the plan works (and it should), you can jam 450 in the middle pre and blind shove any flop if called.

ναι οκ συμφωνώ με το line του φίλου στο 2+2 αλλά αφορά το pre flop action ...εγώ σου μιλάω για post flop ...δεν έχεις θέση από ότι θυμάμαι κ κανείς ένα block bet από μπροστά (ελπίζω ναα ναι σωστός ο όρος γτ5 μου την έχεις πει πολλές φορές για αυτά :Π ) στην ουσία έχοντας top pair προς το παρών κ τα επακόλουθα draws ...ποιος ο λόγος???δεν έχεις κάτι πολυ δυνατό κ θες να διώξεις κανέναν...φοβούμενος draws ...esi τα έχεις...για μένα θα πρεπε να κανείς check ...κ να δεις πως θα συμπεριφερθεί ο vilain 1...για να μην αρχίσω πάλι τα σeναρια του ti μπορεί να έκανε κ πως θα φερώσουν ανάλογα, μένω σε αυτό νομίζω είναι αρκετό... :D

Όχι ο όρος blocking bet δεν είναι σωστός, ούτε είναι αυτός ο σκοπός του bet μου. Επίσης είσαι λάθος και παρακάτω, έχω κάτι πολύ δυνατό. Α, και δεν έχω top pair, overpair έχω.