Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Απόφαση στο Flop σε PLO1000

dmelissourgos

Recommended Posts

όπως προ είπα δεν παίζω πολύ plo αλλά σε αυτά τα stakes με τόσο loose game κ το επίπεδο τον αντιπάλων θεωρείς ότι το pair είναι κάτι πολύ δυνατό για να ποντάρεις από μπροστά?η ποντάρεις το nuts flush draw σου??εξήγησε μου να κτλβω γτ είμαι donk κ προσπαθώ ν κτλβω τη λογική σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ποντάρω μόνο για το top pair, ούτε μόνο για το nut flush draw, ούτε μόνο για το nut straight draw. Ποντάρω για όλα αυτά μαζί. Έχω combo hand (σε αντίθεση με το ξερό set του Villain 1), κάτι το οποίο το κάνει δυνατό.

χaiρω πολύ....εγώ άλλο λέω κ δεν μου έχεις απαντήσει ακόμα...είσαι πίσω στο φλοπ σίγουρα ναι η όχι???προφανώς ναι...γτ να φουσκώσεις το pot ποντάροντας από μπροστά?...κ στο κάτω κάτω όταν κανείς pot bet από μπροστά αυτό δεν πάει να πει ότι θα callareis τα πάντα??ti συζητάμε για fold ???εγώ απλά είπα ότι θα τανε πιο συνετό να κανείς check από μπροστά κ αν νιώθεις τόσο δυνατός κάνε check raise ...που βλέπειs το κακό σε αυτό???για μένα άθλια κινηση το pot bet από μπροστά...απλό!!!

Δεν είμαι πίσω στα σίγουρα. Πιθανώς, ναι. Αλλά δεν το ξέρω αυτό πριν μου τα γυρίσει. Εσύ θα το ήξερες χωρίς να ποντάρεις; Και ποντάρω γιατί το flop με βοήθησε αρκετά. Είναι για value αν θες. Το κακό σε αυτό που λες είναι ότι δεν θέλω να μου κάνει check behind ενώ θα μπορούσα να τον πετάξω ποντάροντας το flop. Και πως ακριβώς συμφωνείς με το φίλο από 2+2 που λέει This is a pretty straightforward "put more money in the middle whenever it's on you" από τη στιγμή που θεωρείς άθλιο το bot bet στο flop από μπροστά;

συμφωνώ στην pre flop επιλογή...το εξήγησα...κ αν θες σου θέτω ένα παράδειγμα...ας πούμε κανείς check ...το μεγαλυτερο bet είναι το pot που θα μπορούσε να κάνει...δεν θα μπορούσες να πάρεις τον έλεγχο με check raise all και να τον βάλεις σε δύσκολη θέση???με τη δική σου τακτική μπήκες esi σε μεγάλο διλημα χωρίς λόγο γτ???κ εξηγώ επίσης ότι esi έχεις όλα τα draws δεν έχεις να φοβηθείς κάποιο ώστε να θες να διώξεις...σε συμφέρει να δεις turn φτηνά και δεν νομίζω να χάνεις σε value έτσι...κ μάλιστα μιλάμε για plo όπου το προβάδισμα κάποιου συνήθως κρέμεται σε μια κλωστή...με πολλά suckout !!!!! :o θέλει μεγάλη προσοχή...

συμφωνώ στην pre flop επιλογή...το εξήγησα...

Μα δεν μίλησα για preflop. Preflop είναι εντάξει. Postflop όμως συμφωνούμε όλοι ότι κάτι πρέπει να ποντάρω, είτε pot είτε κάποιο άλλο sizing.

κ αν θες σου θέτω ένα παράδειγμα...ας πούμε κανείς check ...το μεγαλυτερο bet είναι το pot που θα μπορούσε να κάνει...δεν θα μπορούσες να πάρεις τον έλεγχο με check raise all και να τον βάλεις σε δύσκολη θέση???με τη δική σου τακτική μπήκες esi σε μεγάλο διλημα χωρίς λόγο γτ???κ εξηγώ επίσης ότι esi έχεις όλα τα draws δεν έχεις να φοβηθείς κάποιο ώστε να θες να διώξεις...σε συμφέρει να δεις turn φτηνά και δεν νομίζω να χάνεις σε value έτσι...κ μάλιστα μιλάμε για plo όπου το προβάδισμα κάποιου συνήθως κρέμεται σε μια κλωστή...με πολλά suckout !!!!! :o θέλει μεγάλη προσοχή...

Σου εξηγώ ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο αντίπαλος θα ποντάρει στο check μας για να κάνουμε check raise. Άλλωστε τι flop θα ήθελες να δεις εσύ για να ποντάρεις από μπροστά;

ναι να ποντάρεις δε λέω αλλά όχι ρε αδερφέ το ποτ...ποιος ο λόγος...όπως είπα esi έχεις όλα τα draws ...ίσως να χεις το προβάδισμα με το overpair αλλά είναι πολυ λεπτή η γραμμή...οποτε πιο wise να ποντάρεις π.χ μέχρι το 1/2 για μένα όπως είχα γράψει στην αρχή...κ είναι κ το άλλο που δε κτλβαίνω αισθάνεσαι πολυ δυνατός...έχεις όλα τα draws esi οπότε δύσκολα να φοβηθείς μήπως κυνηγάει κάποιος κάτι... ti σε χαλάει το να κάνει κ αυτός check behind ???ειλικρινά αναρωτιέμαι...μονο να βελτιωθείς μπορείς στο hand ...

Ο λόγος για τον οποίο ποντάρω το pot είναι ο ίδιος για τον οποίο ποντάρω γενικότερα... για να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στο κέντρο. Και το να κάνει check behind δεν με χαλάει μήπως βγάλει κάτι στη συνέχεια και με νικήσει, αλλά αντιθέτως, γιατί μπορεί να έρθει blank και να μη ξέρω που βρίσκομαι.

Άλλωστε τι flop θα ήθελες να δεις εσύ για να ποντάρεις από μπροστά;

this

δηλαδή κάνουμε 3bet pre για να δώσουμε το initiative σε τέτοιο flop ??? άμα είναι να κάνουμε c /c το flop , να flattaroume και pre να κάψουμε και ότι βιβλίο έχουμε διαβάσει(όχι ότι μας έχουν βοηθήσει και πολύ στο PLO ) και να αρχίσουμε να ξαναμαθαίνουμε το παιχνίδι απτην αρχή...

sorry αν γίνομαι λίγο ερειστικός αλλά εμένα μου φαίνεται ότι οποίος λέει ότι είμαστε c /c σαυτο το χέρι η είναι level η δεν έχει παίξει αρκετά πλο,πράγμα που είπε το παιδί οπότε οκ.

Δεν ξερω φιλε γιατι σε προβληματισε τοσο πολυ, ειναι ψιλο στανταρ το χαντ.

Μη παιζεις σορτστακ 20ββ χανεις την ουσια του παιχνιδιου.

Μη παιζεις σορτστακ 20ββ χανεις την ουσια του παιχνιδιου.

Γενικά παίζω PLO50, PLO100, NL50 και NL100 full stack multitabling. Αν μια μέρα πάει καλά και βγάλω ξέρω γω 500 ευρώ, μπορεί τα 200 να τα διαθέσω για να μπω shortstack σε PLO1000. Αν τα χάσω, it's ok. Αν γίνουν 1000 παίζω ακόμα 1 γύρο και φεύγω. Νομίζω τέτοια shots δεν κάνουν κακό, ούτε χάνεις την ουσία του παιχνιδιού.

κάνε 3bet στα 60 για να κάνεις repot στο shove του villain

Με λίγα λόγια συμφωνείς με το line που μου πρότεινε ο φίλος στο 2+2...

Αυτό που ανέφερα λίγα post πιο πριν.

• 2 weeks later...

Ελπίζω μετά να βγήκες και να μην συνέχισες... Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος το pot bet σου στο φλοπ.

1) γιατί να μην πάρεις μια δωρεάν κάρτα που θα σε οδηγήσει στο να βάλεις όλο σου το στακκ με να έχεις nuts ?

2)δεν θα ήταν καλύτερα αν τελικά betάρει ο άλλος και μπεις εσύ αλλ ιν , για να έχει αυτός την δύσκολη απόφαση?

3)αν δεν έχει τίποτε δεν θα του πάρεις έτσι ούτε λετπο , με το check όμως μπορεί να του πάρεις έστω και λίγα

4)τελικά αν το έκανες αυτό δεν μπορεί ο άλλος να πέταγε το set του με το φόβο του over set?