Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Δύσκολη απόφαση στο turn σε NL200

dmelissourgos

Recommended Posts

λοιπόν όταν έβγαζες τα ranges του μέτρησης τους Α που κέρδιζες...Αντίστοιχα μέτρα και αυτούς από τους οποίους χάνεις(χωρίς να κάνει 3bet έστω) βγαίνουν περισσότεροι .. Επίσης στο turn χτυπάς το μοναδικό out που -ίσως- σου δίνει best hand αν έχει made hand προσωπικά δεν μπορώ να πάω πάσο εκεί αν και πάλι προσωπικά ποτέ δεν θα χα παίξει έτσι στο φλοπ...Επίσης υπάρχουν κάποια κόμβος που κερδίζεις(αν και θα περίμενα να τα κάνει 3bet στο φλοπ της πιο πολλές φορές) .Τέλος απορρίπτεις να κάνει το ίδιο move με aces up και εκείνος;(για αυτό και λέω δεν μπορώ να πάω πάσο εκεί).

Αυτή η ανάλυση και ο τρόπος που μίλησες ήταν πολύ καλύτερος. Όσο για τους άσσους που κερδίζω και που χάνω είναι και στις δύο περιπτώσεις τρεις (Α8, Α9, Α10), εκτός κι αν εννοείς μαζί με τα 2 pair.

Τέλος έτσι μιλάω και όταν παίζω,και όταν συζητάω με φίλους μου αν σε πειράζει τόσο πολύ κάνε με ban είναι της μόδας εδώ...

Πολύ πνευματώδες αυτό που είπες. Αλλά προς το παρόν δεν το έχεις παρακάνει τόσο. Θα λάβεις προειδοποίηση πριν φας ban έτσι κι αλλιώς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν είμαι τόσο σίγουρος για το Aj η τουλάχιστον δεν είναι δύσκολο κάποιες φορές να κάνει σκέτο call .όσο για το άλλο καθόλου πνευματώδες η αλήθεια είναι...

Το θέμα βασικά είναι ότι καταστρέφεις μόνος σου το hand .Με απλό call κανείς την ζωή σου πιο εύκολη .θα μπορούσες να γράψεις ποιο ήταν το plan σου γενικά στο hand ?Τη κανείς αν κάνει 3-bet στο flop (φαντάζομαι fold )?

τη κανείς σε διάφορα turn ?Αν έρθει blank και κάνει check ,ποντάρεις?φαντάζομαι δεν είναι δυνατόν να έχεις σκεφτεί από πριν όλα τα δυνατά σενάρια ,απλά το γενικότερο πλάνο σου

. Συμφωνώ με τον takearisk για το σχόλιό του αναφορικά με το Flop Play (δεν το διατύπωσα ολοκληρωμένα).

. Στο Turn ειλικρινά δυσκολεύομαι να αποφασίσω. Στην ουσία δεν έχουμε πολλά στοιχεία για τον hand του αντιπάλου (και για τον αντίπαλο γενικότερα) και καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση στηριζόμενοι κυρίως στη δύναμη του δικού μας, η οποία δεν είμαι σίγουρος αν είναι αρκετή για να παίξουμε ένα τόσο μεγάλο Pot - θα ήταν ίσως ευκολότερο για 100bb - . Γι' αυτό το λόγο σου έκανα και την ερώτηση, απλά για να δω πως σκεφτόσουν εσύ.

. Τέλος, η παράγραφός σου που αναφέρεται στο Tracking Software νομίζω πως είναι ό,τι πιο λάθος έχεις γράψει σε αυτό το thread. Κυριολεκτικά ό,τι πιο λάθος. Πως περιμένεις να υπολογίσεις Ranges όταν δεν γνωρίζεις ποιό εύρος φύλλων παίζει, από που και πώς ή πως συνηθίζει να παίζει σε καθε Street ? Παράλληλα δεν παραθέτεις κανένα στοιχείο. π.χ. για το πως παίζει Drawing ή Made Hands επομένως η συζήτηση για Ranges είναι κάπως σχετική (αν συνυπολογίσουμε και τα 100 χέρια ιστορικού που έχετε όπως λες), απλά μαντεύουμε. Αν έπαιζες 1 τραπέζι μόνο και είχες τη δυνατότητα να κρατάς σημειώσεις για οτιδήποτε, χέρια που έδειξε σε SD , betting patterns , sizing , timing tells κ.λ.π. θα είχε μια λογική (δύσκολά πάλι) να μην έχεις τέτοιο λογισμικό, αλλά από τη στιγμη που παίζεις 6...

Γιατί είναι λάθος αυτά που λέω για τα tracking software; Με τον συγκεκριμένο αντίπαλο έχω παίξει μόνο ~1 ώρα και υπολογίζω ότι μας έχουν μοιραστεί <100 χέρια. Μου ζήτησες πληροφορίες για Donk Flop %, Check Raise Turn %. Και να είχα tracker αυτά αποκλείεται να τα είχα πάνω στην οθόνη. Αλλά και να τα είχα, πόσα χέρια πιστεύεις θα έβλεπα postflop; Καμιά 20αριά. Και ακόμα λιγότερα για το turn (ίσως 10). Πληροφορίες σε τόσο λίγα χέρια μόνο αποπροσανατολιστικές μπορούν να είναι. Αν είχα ξαναπαίξει κι άλλες μέρες με το συγκεκριμένο αντίπαλο και είχα π.χ. 1000+ χέρια τότε ναι, θα βγάζαμε κάποια συμπεράσματα.

Γενικότερα, δεν έχουμε πάντα ένα θησαυροφυλάκιο γεμάτο με πληροφορίες για όλους τους αντιπάλους. Μακάρι να είχαμε, αλλά είναι αδύνατον. Και μιλάω για όταν έχουμε ακόμα και το tracker μας ανοιχτό. Πολλές φορές παίζουμε με έναν παίχτη για πρώτη φορά ή μόλις έχουμε καθίσει στο τραπέζι και έχουμε καταλάβει μόνο το γενικό στυλ του και τίποτα άλλο. Αν σου έλεγα ότι έχω παίξει μόλις 10-20 χέρια στο τραπέζι δεν θα μπορούσες να μου δώσεις καμία συμβουλή;

Αν είσαι reg σε αυτά τα stakes (ή όπου και να είσαι...) είναι απαραίτητο γιατί αυτόματα σημαίνει πως για τους περισσότερους αντιπάλους σου θα έχεις αρκετά Hands δηλαδή αρκετές πληροφορίες για το πως παίζουν. Το Poker είναι ένα παιχνίδι στο οποίο κερδίζει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, αυτός που θα πάρει τις σωστές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση.Στη λήψη σωστών αποφάσεων οι πληροφορίες είναι όπως καταλαβαίνεις καθοριστικές και αποτελούν το πλεονέκτημά σου (μαζί με άλλα φυσικά...) απέναντι σε κάποιον που δεν τις έχει ή δεν τους δίνει σημασία.

Αυτό δεν σημαίνει πως ''έχω Tracker --> κερδίζω'', απλά τονίζω τη χρησιμότητά του στη λήψη αποφάσεων αλλά και στην ανάλυση του δικού σου παιχνιδιού.

Στη συγκεκριμένη παρτίδα τώρα, προσωπικά θα προσπαθούσα αρχικά να παίξω ένα μικρό Pot απέναντι σε κάποιον που δεν γνωρίζω - σε συνδιασμό με το χέρι που έχω PF - , άρα στο Flop θα έκανα call , στο Turn μάλλον Fold ίσως Shove (βέβαια θα μιλούσαμε για ένα μικρότερο Pot στο Turn άρα διαφορετικά δεδομένα...)

crackLiNg παίζουμε Poker , όχι τον Σταλόνε στο Rocky ...

Λες να παίζω τόσο ψηλά και να μην ξέρω πως το poker είναι ένα παιχνίδι πληροφοριών; Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που σου είπα. Οι ελλιπείς πληροφορίες μπορούν να σου κάνουν μεγαλύτερο κακό από τις καθόλου πληροφορίες.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να κανεις raise flop.

Πεταει ολα τα χειροτερα,πεταει τις μπλοφες του,συνεχιζει με τα καλυτερα και με τα καλα του draw.

Call flop και παιζουμε turn ειτε ξαναcallaρουμε αφηνοντας τον να barreλαρει ειτε παιρνουμε value αν τσεκαρει.Αν βαρεσει και turn και river στο river ειναι πασο αν δεν βελτιωθεις.

Οπως παιχτηκε η πασα στο turn τα βαζεις ολα.Μπορει πολυ ευκολα να εχει χειροτερα 2pair η combo draw.

Δεν πας με τιποτα πασο στο turn.

Διχάζονται οι γνώμες! Οι μισοί μου λέτε fold και οι μισοί all in.

Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι σωστότερο. Από τη μία αν έχει χτυπήσει 2 pair στο flop ή κάποιο μεγάλο combo draw, θα μπορούσε να το παίξει έτσι και είμαι μπροστά. Από την άλλη η πιθανότητα να έχει τόσο συγκεκριμένα φύλλα είναι μικρή. Δεν ξέρω...

Γιατι ειναι μικρη?Ειναι πολλα τα 2pair και πολλα τα combo draw που μπορει να εχει..

Πολλα donk bets επισης πιασαν equity στο turn με τυχον backdoors και ισως του καρφωθηκε να κανει c-r turn για να πεταξεις το ΑΚ AQ σου..

Αν εχει set τις πιο πολλες φορες δεν leadαρει flop αφου ξερει οτι στο συγκεκριμενο θα κανεις cbet πολυ μεγαλο %.

Οπως επαιξες την πασα πρεπει να τα βαλεις..Και χωρις πολλα ζορια!

call turn και ας τον να τα πει από μπροστά.

επ ουδενί μη διώξεις τη μπλόφα.

αν χάνεις υπάρχουν πιυανα action killers στο ρίβερ τα οποία μπορεί να σε σώσουν+σίγουρα 4 outs .

αν κερδίζεις τραβάει παρά πολύ slim και δε θες να τον διώξεις.

ps δεν έxω πρόβλημα με το raise αν το κανείς με intention να κόψεις ένα bet κάπου. αλλά θα το κανα πιο μικρό.

@foustouki & bits10

Thanks για τις γνώμες σας. Έχετε και οι δύο δίκαιο για την ανάλυση μέχρι το turn. Καλά με το Σταύρο μιλήσαμε για το χέρι και πολύ ώρα στο skype, αλλά εσύ bits10 μου λες κάτι πολύ διαφορετικό από όλoυς τους άλλους: call στο check / raise του. Δεν θα μας κάνει σχεδόν πάντα all in από μπροστά, ενώ θα έχουμε γίνει πολύ πιο commited από ότι τώρα;

μου φαίνεται παρανοϊκό το να τρελό το να κανουμε ραησε το φλοπ,βετ το τύρν και πάσο εδώ.

είναι υπερβολικά exploitable line και αν είσαι διατεθειμένος να πετάς κάθε φορά τοπ 2 σε τέτοιο βοαρδ τότε θα έχεις μεγάλα προβλήματα στο παιχνίδι.

επομένως είτε check το turn είτε βετ και τα λεφτά κάπως μπήκαν μέσα.

ΆΡΑ--> ας κρατήσουμε το bluff ρανγε του μαζί με το thiner βαλυε ρανγε του μέσα ΑΚΡΙΒΏΣ ΕΠΕΙΔΉ θα τα πει σχεδόν πάντα από μπροστά στο τύρν.

κανείς υνδερρεπ το χέρι σου σε κακοπaigmeno draw, η weak ace . face up δεν είναι ποτέ μ αυτό το line .

και τέλος αν βγάλει κάποιο κραυγαλέο ρίβερ μπορείς να mergareis στο river όσο ακραίο κι αν ακούγεται αυτό!

Καλησπέρα παιδιά... Εγώ θα συμφωνήσω με το raise του Μήτσου γιατί σίγουρα πέρνει αξία από οποιοδήποτε draw έχει ο άλλως (στην αρχή όταν το πρωτοείδα και εγώ εμένα με ξένισε κάπως αλλά πιστεύω είναι η καλύτερη κίνηση)... Το bet στο turn το θεωρώ παρά πόλη μεγάλο, και πιστεύω ότι αφού το κανείς μετά πρέπει να κάνει auto call όπως λέει και ο σταύρος. Εγώ πιστεύω πως εδώ ο άλλος κρατάει είτε 44-66 και είχε σετ minde είτε έχει Α χ (με χ<10) η αλλιώς οποιαδήποτε μικρά ομοχρωμα φύλλα...

Συμπέρασμα κάνε call σίγουρα θα είμαι +EV αλλά μελόντικα κάνε μικρότερο raise στο turn γιατί θα είναι 2x +EV ...