Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Hand από Cash Game Omaha Hi-Low Pot Limit

Themis

Recommended Posts

Οι "πιστοι" του blog μου, ισως καταλαβουν πως επαιξα σε αυτο το χερι. Απλως, μια που καναμε αρκετη (για τα δεδομενα του παιχνιδιου) κουβεντα, ειπα να ποσταρω το χερι εδω και να μου πειτε τη γνωμη σας:

4Table Pulsar (6 max) - $0.50/$1 - Pot Limit Omaha H/L - 7:19:31 ET - 2007/12/06

Seat 1: cstaubac ($74)

Seat 2: Beyond_spb ($48.50)

Seat 3: thisischris86 ($43.70)

Seat 4: Badleguan ($0), is sitting out

Seat 5: bazman31 ($0), is sitting out

Seat 6: Themistocles ($145.90)

Beyond_spb posts the small blind of $0.50

thisischris86 posts the big blind of $1

The button is in seat #1

*** HOLE CARDS ***

Dealt to Themistocles [:4c :8c :4d :5d]

Themistocles calls $1

cstaubac calls $1

Beyond_spb raises to $2

thisischris86 calls $1

Themistocles calls $1

cstaubac calls $1

*** FLOP *** [:5h :8d :4h]

Beyond_spb has 15 seconds left to act

Beyond_spb bets $4

thisischris86 calls $4

Πως θα παιζατε και για ποιο λογο;

Περιμενω τις απαντησεις κυριως του Genok, του Οδυσσεα και της Ολγας - οχι για να τους "τεσταρω" (αν ειναι δυνατόν!!!) αλλα γιατι εχω διαπιστωσει οτι τουλαχιστον οι 3 τους παιζουν Omaha Split :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ti exoyme?....2 paires...set

ti exei to flop?....straight....flush draw

seat 2( SB )mallon exei A2 h A3 kai anevazei to pot....

de fa kanw reraise...kanenas de fa petaxei flush draw...aplo call....ama paei paso seat 1 sto turn fa milas televteos.

turn?

THEMI EXEIS PSAREPSEI POTE SOY XELIA?

O PHNEIOS EINAI GEMATOS XELIA OTAN EFHVOS EZHSA EKEI EMATHA PWS PSAREYONTAI .

PAIRNANE 2-3 ATOMA APO ENA KANISTRO KAI MERIKOI ALLOI APO MPROSTA XTYPOYSAN TA PODIA TOYS STO NERO WSTE NA THOLWSEI .

MOLIS TO NERO THOLWNE TA XELIA PEFTAN SAN STRAVA MESA STA KANISTRA.

TO IDIO EXEIS PATHEI KAI ESY VADIZEIS SE THOLWMENA NERA.

O ANTIPALOS EXEI SIGURA TO LOW KAI GIA NA KANEI RAISE PREFLOP SHMAINEI OTI EXEI POCKET PAIR EGW TON EXW GIA AA ALLA DEN APOKLEIW KAI TO 88 H 55 .

PANTWS DEN MPOREIS NA MHN KANEIS CALL EDW ALLA META TI GINETAI AMA SOY EKSAPOLYSEI KANENA PYRAYLO 20 EYRW?

reraise pot na plirosoun ta draw tous,

tora an einai kai kanenas vlakas....mporei na se pai mexri to river gia gut shot (mou exei tixi me set asous avto)..... alla toulaxiston na plirothis me full i kare giati to 1 apo ta 2 stack einai gia all in.....

kata tin gnomi mou reraise pot..... (mporei na kano kai lathos).....

Καταρχην ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον - καιρος ειναι να συζηταμε και για Omaha λιγο, ΝΥΣΑΦΙ με το Holdem!!! :D (αστειευομαι).

Στο θεμα μας:

Μιλωντας ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , για μενα μετα το φλοπ δεν βαζω ΤΙΠΟΤΑ.ουτε μισο δολλαριο.

Ο πρωτος λογος ειναι οτι παω ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΤ. ΔΕΝ εχω low - τη στιγμη που καποιος αλλος απο την "παρεα" εχει - αν οχι Α-2 - καποιο καλο και "κουμπωμενο" οπως λεμε low.

Το θεμα ποιο ειναι τωρα : Δεχομαι την προταση του Οδυσσσεα "πονταρε για να πληρωσουν τα draw τους" - αλλα δεν μπορω να την ακολουθησω. Ο λογος ειναι οτι στο Omaha Hi/Low , πολλα draws "παιζουν" ταυτοχρονα για τον ιδιο παικτη. Τι εννοω? Οτι ενας παικτης που εχει πχ Α-3 ή Α-2 ή ακομα και 2-3 και ακολουθει με απλο low, μπορει παραλληλα να εχει και 2 κουπες (ΟΠΟΙΕΣ να'ναι) και να πιασει ενα χαζο-flush που θα του δωσει το High!

Την ιδια στιγμη, το δικο μου hand τι draws εχει για να ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ; ΕΛΑΧΙΣΤΑ - και αυτα μονο για το high!. Ενα 4-ρι για το ανικητο καρέ , και απο εκει και περα ισως ένα 8ρι ή ενα 5ρι να ειναι out - αλλα και παλι δεν μπορεις να ξερεις! Πιθανοτικα ομως, δεν πιστευω κανοντας full house να χανω απο καλυτερο...

Δηλαδη εχω ελαχιστες πιθανοτητες να βελτιωσω ενα hand που, αφενος μεν αυτη τη στιγμη δεν ειναι απαραιτητα το nut high, αφετερου δε ,θα μου δωσει το μισο ποτ.

Για ολα αυτα που σας αναφερω λοιπον, ΑΝ ΚΑΙ εχω πλεονεκτημα θεσης (ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ των hands) που πολυ σωστα ανεφερε η Ολγα, το παρατησα το hand απευθειας. Ουτε θυμαμαι τι εγινε πιο μετα,να σας πω την αμαρτια μου...

Δεκτες ολες οι παρατηρησεις και αντιρρησεις.

Φυσικα ουτε λογος για την ποιοτητα του starting hand. Ειναι ΑΘΛΙΟ. Απλως συνηθιζω να μπαινω με τετοια φυλλα σε shorthanded τραπεζια. Σε 9-seat τραπεζι το πεταω ακομα κ στο Βutton...

• 2 weeks later...

nai vasika tha mporouses na kaneis apla call kai na deis to turn alla an erxotan ena heart akoma meta tha eixes opos eipes elaxista simeia veltiosis, 5 outs. Episis opos eipes kapoios exei idi low hand 'i straight, opote mallon de tha figei apo to hand oti kai na pontareis... isos kapoios me 2-3,4-5-8 low na mi dei bet 30-40 $ alla exo dei apisteuta calls se omaha hi/lo opote kalitera kala ekanes pou to petakses... Vasika eprepe na eixe ginei muck to hand sto reraise :)