Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Biblia

Recommended Posts

Kalispera paidia.....

Eimai kainourios sto site alla kai sto poker.....

Tha eimai syntomos...

Diabazw arketa apo ta arthra sas kai se ena apo ayta ginetai logos gia "kala biblia poker" ta opoia den katonomazete... Isws ta exete anaferei allou, alla egw den ta briskw... ginete na mou anaferete merika?

Eyxaristw ek twn proterwn

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εξαρτάται τι παιχνίδια παίζεις:

texas holdem;

limit ή no limit;

σε τι επίπεδο: 0.5/1 ή 10/20 και πάνω (για λιμιτ)

Αν ξεκινάς στο λίμιτ (κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις) τότε υπάρχει το κλασσικό βιβλίο του Ed Miller, κάτι σαν τη Βίβλο του low limit πόκερ:

Small Stakes Hold 'em: Winning Big With Expert Play

Exeis apolyto dikio....

Lathos mou....

Loipon... ksekinisa siga siga me No limit Texas Holdem isws giati ta perissotera biblia anaferontai se ayto... Exw diafora biblia poy brika tyxaia.. Den ta anaferw gia na min ksekinisei kritiki panw se ayta, kati pou tha ksefeyge apo thn ousia ths arxikis erwtisis pou sas ekana... Giayto rwtisa esas, san pio eidikous, gia to pio aksizei kateytheian....

Opote epanadiatypwnw.....

An kserete kanena kalo biblio gia NO LIMIT TEXAS HOLDEM

Eyxaristw gia to endiaferon....

1. Τα βιβλία Super System 1 και 2 του Doyle Brunson και το The theory of poker του David Sklansky είναι Must για κάθε παίχτη.

2. Για όσους ασχολούνται με το Hold'em τα βιβλία του Sklansky: Hold'em poker for advanced players και Middle Stakes Hold'em είναι εξαιρετικά.

3. Για όσους ασχολούνται με το Omaha, το Championship Omaha των TJ Cloutier και Tom McEvoy είναι ένα πολύ καλό και εύχρηστο βιβλίο.

4. Σε όσους είναι λάτρεις των τουρνουά, τα 3 βιβλία του Dan Harrington: Harrington on Hold'em είναι όχι μόνο καταπληκτικά, αλλά και απολύτως απαραίτητα.

5. Για έναν πάρα πολύ καλό οδηγό σε θέματα που αφορούν το online poker, διαβάστε το Online Ace του Scott Fischman.

6. Για τους πιο ...ψαγμένους συνιστώ το εξαίσιο βιβλίο του Barry Greenstein: Ace on the River

TheGamester

Το κύριο παιχνίδι μου είναι λίμιτ και το βιβλίο που πρότεινα είναι ίσως το καλύτερο για κάποιον που ξεκινά.

Το no limit έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές κυρίως εξαιτίας της τηλεοπτικής κάλυψης. Προσωπικά νομίζω ότι ο νεοεισερχόμενος στο πόκερ είναι καλό να ξκινήσει με limit holdem. Και υπάρχει ένας βασικός λόγος γι αυτό:

Τα λάθη στο no limit πληρώνονται πολύ ακριβά!

Γι αυτό και το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρο για τους έμπειρους παίκτες σε σχέση με το λίμιτ.

Προσωπικά δε παίζω πολύ nolimit αλλά με τις βασικές γνώσεις που έχω αποκτήσει παίζοντας λίμιτ, μπορώ άνετα να παίξω και παίζω αραιά και πού nolimit.

Λοιπόν παρακάτω είναι κάποια βιβλία που σοβαροί παίκτες έχουν προτείνει. Είναι όμως λίγο πιο προχωρήμενα και ίσως είναι πιο δύσκολα για τον αρχάριο να επωφεληθεί από αυτά:

No Limit Hold 'Em: Theory and Practice, by David Sklansky and Ed Miller.

Εξαιρετικό βιβλίο αλλά και για πιο προχςρημένους

Harrington on Hold'em, Volume I.

Πολύ καλό βιβλίο γραμμένο για τουρνουά αλλά χρήσιμο και για cash games

The Theory of Poker

Κλασσικό βιβλίο, καλύπτει κάθε μορφή πόκερ, απαραίτητο διάβασμα για κάθε παίκτη, αλλά ίσως όχι κατάλληλο για αρχάριους

Και φυσικά υπάρχουν πολλά βιβλία που άφησα έξω. Πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός γιατί τα περισσότερα βιβλία που κυκλοφορούν είναι για πέταμα.

Και τέλος ένας από τους καλύτερους τρόπους -και δωρεάν- για να βελτιώσει κανείς το παιχνίδι του είναι να διαβάζει τα ιντερνετ φόρουμ και να δημοσιέυει τις δικές του απορίες.

Έχω τα παρακάτω βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή (ebooks):

The Theory of Poker - by David Sklansky

Small Stakes Hold 'em: Winning Big With Expert Play - by Ed Miller, David Sklansky, Mason Malmuth

The Intellligent Guide to Texas Hold em Poker - by Sam Braids

Winning Low-Limit Hold'em (2nd Edition) - by Lee Jones

Play Poker Like the Pros - by Phil Hellmuth Jr.

Harrington on Hold 'em Expert Strategy for No Limit Tournaments, Vol. 1: Strategic Play

Hold’em Poker For Advanced Players - by David Skalinsky and Mason Malmuth

Super System: A Course in Power Poker - by Doyle Brunson - in collaboration with

Bobby Baldwin

Mike Caro

Joey Hawthorne

David Reese

David Sklansky

Σήμερα θα τα ανεβάσω σε κάποιον σέρβερ και θα δώσω το link και τον κωδικό σε κάθε "ενεργό" μέλος του pokerland που θα το ζητήσει.

Σημείωση: Όταν λέω ενεργό μέλος, εννοώ κάποιο μέλος που συμμετέχει στις συζητήσεις, γράφει στο φόρουμ κλπ. Αν απλά έχετε έναν κωδικό εισόδου στο pokerland και δεν έχετε συμμετέχει μέχρι τώρα ενεργά στις συζητήσεις μην μπείτε στον κόπο να ζητήσετε τον κωδικό. Τα ενεργά μέλη μας πρέπει να επιβραβεύονται και αυτή η προσφορά θα είναι απλά μόνο η αρχή!

Μεγάλε, βάλε κι εμένα στη λίστα αν θέλεις. Αν κι έχω διαβάσει τα μισά από αυτά τα βιβλία, πολλά έχω χάσει ή δανείσει. Ευχαριστώ

Se ayth thn syzitisi to mi energo melos eimai mono egw...

Apla thewrw oti ta kritiria pou exete thesei gia ton diaxwrismo kapoiou se energo h mi energo melos einai ligo "aystira" gia ena thema pou apaitei epideksiotita kai empeiria opws einai to poker.... Pisteyw oti prepei na milaw mono otan exw apopsi tekmiriwmeni k eimai gnwstis toy antikeimenou.... Graftika se ayth thn pylh gia na mathw.... An yphrxe tropos na deite to poses fores exw mpei sto site kai posa arthra exw diabasei tha blepate oti eimai energo melos me ton tropo pou thewrw oti einai prepwn san arxarios sto antikeimeno...

Den grafw gia na sas peisw na mou dwsete prosbasi... Me ena aplo search se dyo programmata peer to peer brika to 70% twn bibliwn pou anaferthikan sthn syzhthsh... Apla kathws ginesai melos (milaw gia aplo login) diabazeis tis syzitiseis, mathaineis gia httes h nikes paiktwn kai oso ki an fainetai parakseno stenoxwriesai kai xeraisai gia anthrwpous pou den exeis gnwrisei pote... Tous niwtheis konta sou...

Tetoioy eidous diaxwrismoi (energo- mi energo) "psyxrainoun" ayth thn idiotyph sxesi kai isws na apomakrinoun kapoia melh (mi energa)...

Egw proswpika tha synexisw na diabazw kai tis syzhthseis kai ta arthra sas kai elpizw kapoia mera na exw apoktisei tis baseis kai tin paideia panw sto poker gia na ekfrasw tin apopsi mou exwntas ayth kati ousiastiko mesa ths... Mono etsi exei nohma...

Kai pali eyxaristw olous gia to megalo endiaferon....

Φίλε ikavak

Εγώ θα σου πρότεινα να δημοσιεύεις στο φόρουμ περισσότερο. Για πολλούς λόγους:

Αυτοί που γράφουν πολύ δεν είναι πάντα ειδικοί, αλλά μπορεί κι αυτοί απλά να προσπαθούν να μάθουν σαν κι εσένα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθει κανείς από το να συμμετέχει ενεργά σε μια συζήτηση.

Γράψε για κάποιο παιχνίδι που δεν είσαι σίγουρος αν έπαιξες σωστά, για να δεις πώς θα το πρσεγγίσουν άλλοι παίκτες. Γράψε την άποψη σου σε μια τεχνική συζήτηση, ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρος. Κανείς δεν πρόκειται να σε μειώσει και κυρίως μέσα από τη συζήτηση θα εμβαθύνεις περισσότερο τη γνώση σου.

Να σημειώσω ότι δεν έχω καμμία σχέση συνεργασίας με το "πόκερλαντ" αλλά η δουλειά που γίνεται από τα παιδιά στο σάιτ είναι αξιέπαινη και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα virtual σημείο συνάντησης των Ελλήνων παικτών.

ikavak έγραψε:

Se ayth thn syzitisi to mi energo melos eimai mono egw.....

Λάθος ikavak, αυτη τη συζήτηση την άνοιξες εσύ και άρα είσαι ένα πολύ ενεργό μέλος! :laugh: :laugh: :laugh:

Καταρχήν δεν αποδέχομαι ότι τουλάχιστον εγώ είμαι ειδικός στο πόκερ. Μου αρέσει το παιχνίδι, παίζω εδώ και αρκετό καιρό, έχω διαβάσει μερικά βιβλία, όμως ΔΕΝ είμαι ειδικός και άρα δεν αναφέρω τη γνώμη μου ως ειδικός αλλά ως ένας απλός παίκτης.

Συνεχίζοντας θα ήθελα να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να διαχωρίσω τα μέλη του pokerland σε ενεργά και ....ανενεργά. Τέτοιος διαχωρισμός ΔΕΝ υπάρχει. Θέλω όμως από την άλλη να δημουργήσω ένα κίνητρο σε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν. Δεν έχω καμία απαίτηση ασφαλώς από κανέναν να κάνει για παράδειγμα μία πολύπλοκη ανάλυση ενός χεριού...

Θα ήθελα όμως στις συζητήσεις που κάνουμε να εκφράζουν την άποψή τους ακόμη περισσότερα μέλη. Μην το βλέπεις λοιπόν αρνητικά ως διαχωρισμό, αλλά ως κίνητρο για ακόμη περισσότερο συμμετοχή.

Φυσικά και υποστηρίζω όσο κανένας άλλος την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών στο ίντερνετ. Είμαι φανατικός υποστηρικτής του ανοικτού λογισμικού και επίσης απεχθάνομαι όσο τίποτε άλλο τα sites που απαιτούν από τους χρήστες συνδρομή.

Άρα θέλω να μοιράζομαι με ΟΛΟΥΣ όσες πληροφορίες είχαν την ευγένεια να μοιραστούν μαζί μου κάποιοι άλλοι.

Αυτό πιστεύω ότι είναι και η πεμπτουσία του ίντερνετ. Η ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ένιωσες κάπως άβολα διαβάζοντας την προηγούμενη δημοσίευσή μου, όμως πιστεύω ότι σου εξήγησα ποιος είναι ο λόγος.

Και τελειώνοντας θέλω να σου πω ότι ασφαλώς και θα σου στείλω τον κωδικό και το link για τα βιβλία, γιατί σαφέστατα απέδειξες ότι είσαι ένα ενεργότατο μέλος!

Παίδες κάντε λίγο υπομονή γιατί είχα κάποια προβλήματα με το σέρβερ που ήθελα να τα ανεβάσω...

Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να τα ανεβάσω στον ίδιο σέρβερ με το pokerland. Ελπίζω αύριο να είναι όλα εντάξει.

Επιτέλους, κατάφερα να ανεβάσω τα βιβλία! Έστειλα τα links καθώς και οδηγίες στα παρακάτω μέλη:

ikavak, takisnik, parisaktos, sklop, holdemgr, και vergitsis.

Καλό διάβασμα! ;)

paidia opoios xerei as mou pei ti na kano..

ta kano ola sosta k molis pao n'anoixo to arxeio(me to word pad)vgazei akatalavistika simvola k den vrisko pou8ena epilogi KODIKOPOIISIS XARAKTYIRON gia na ta metatrepso se ellinika..

takisnik όλα τα αρχεία των βιβλίων είναι σε pdf, δηλαδή πρέπει να τα ανοίξεις με το Acrobat Reader και όχι με το Wordpad.

To Acrobat Reader αν δεν το έχεις εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου - κάτι που θα σου χρειαστεί ούτως ή άλλως αφού το pdf είναι μία από τις δημοφιλέστερες μορφές αρχείων - μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από το site της Adobe:

Kλικ εδώ για να κατεβάσεις το Acrobet Reader