Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Τι θα κανατε στην αντιστοιχη περιπτωση;

appleseed

Recommended Posts

Γεια σε ολους,

ειναι το πρωτο μου ποστ αλλα σιγουρα οχι το τελευταιο. Ξεκινησα πριν απο ελαχιστο καιρο να παιζω Holdem, online και χωρις πραγματικα λεφτα. Αλλα ειμαι ακομα στο σταδιο της προπονησης και εχω (και θελω) να μαθω παρα πολλα. Ο καλυτερος τροπος προφανως ειναι μεσω της εμπειριας των παλιοτερων.

Λοιπων εχω την εξης απορια:

Εχω στο χερι μου 10-2 unsuited και προφανως δε θα επρεπε να παιξω το χερι, αλλα αφου ολοι βαλανε απο ενα τσιπακι ειπα να το βαλω κι εγω για να δω το flop οσο πιο φθηνα γινεται.

Κανεις δεν κανει raise στο αρχικο blind και ερχεται το flop.

Ειναι 6-6-10, οι φυλες δεν εχουν σημασια.

7 παιχτες στο τραπεζι, με balances πανω κατω στα 400 δολλαρια ο καθενας (Ψευτικα λεφτα παντα).

Γενικα ομως ολοι βαζουν 2-10 δολλαρια στα raises τους.

Ειμαι στη θεση 6 και ο πρωτος που μιλαει κανει ενα raise της ταξης των 20 δολλαριων, το οποιο για τα δεδομενα του τραπεζιου ειναι σχετικα υψηλο. Καποιοι καναν call, αλλα απ'οσο προλαβα να συμπερανω μερικοι απο αυτους καναν call στα παντα και χωρις ιδιαιτερο λογο. Τελος παντων για να μην τα πολυλογω εγω εκανα fold γιατι σκεφτηκα τα εξης:

ειμαι με 2 δεκαρια αλλα το raise του αλλου μπορει να σημαινει οτι κραταει ενα 6 στο χερι του. (Απο την αλλη ομως αν ειχε το 6 δε θα επρεπε να κανει check, η μικρο raise, και να επιδιωξει μεγαλυτερο pot στο μελλον?)

Αν δεν εχει 6 και εχει 10 τοτε το αλλο του φυλλο θα ειναι καλυτερο απο το 2 μου.

Εκανα σωστα; Τι αλλο θα επρεπε να σκεφτω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου appleseed και καλωσόρισες στο Pokerland. Πολύ καλά κάνεις και ξεκινάς από τα play money παιχνίδια, μέχρι να αντιληφθείς τα βασικά του παιχνιδιού.

Το κακό είναι στα play money, όπως σωστά παρατήρησες ο καθένας μπαίνει με ότι φύλλο και να έχει καθώς δεν του καίγεται καρφάκι αν χάσει το stack του ή όχι...

Επομένως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο το παιχνίδι στα play money και άλλο στα real money.

Τώρα όταν λες ότι και οι 7 παίκτες του τραπεζιού έκαναν limp και το φλοπ ανοίγει 6-6-10 είναι λογικό να υποθέσεις ότι μετά το raise και τα υπόλοιπα 2-3 call που έγιναν στο τραπέζι ότι το φύλλο σου δεν έχει και πολύ σοβαρές πιθανότητες.

Ή κάποιος κρατάει 6-ρι ή 10-ρι με καλύτερο kicker ή δύο overcards, οπότε καλά έκανες και πήγες πάσο.

΄Ομως σκοπός είναι να μην μάθεις να μπαίνεις με τέτοιο φύλλο. Δηλαδή αν βλέπεις το στοίχημα με 10-2 offsuite τότε θα βλέπεις το φλοπ στο 90% των φύλλων σου κάτι που είναι εξαρχής βασικό λάθος...

Διάβασε λίγο ποια starting hands θα πρέπει να παίζεις, απο ποια θέση, πότε και γιατί. Στην ενότητα με τα βασικά του πόκερ θα βρεις μερικές πολύ καλές οδηγίες.

Σου έυχομαι καλό ξεκίνημα. Μου αρέσει ότι προβληματίζεσαι για τον τρόπο που έπαιξες κάποιο χέρι και αυτό το attitude νομίζω ότι είναι το βασικότερο από όλα για να βελτιώσεις το παιχνίδι σου...

Ευχαριστω πολυ για την ταχυτατη απαντηση!

Μια ακομα ερωτηση. Ο τυπος τελικα ειχε A-J. Εκανε καλα που εκανε raise σε εκεινο το σημειο; Εγω υποθετω οτι θα εκανα check στη θεση του (μιλουσε πρωτος).

Επισης, αν οντως ειχε 6αρι η 10αρι, και δεδομενου οτι μιλαει πρωτος, σκεφτομαι οτι θα επρεπε να κανει check η να κανει raise ενα μικρο ποσο ωστε και να ελεγξει λιγο τι γινεται στο τραπεζι και να χτισει λιγο παραπανω πανω στο pot.

Δεν υπάρχουν στάνταρ σωστά και λάθη στο πόκερ. Δεν είναι σκάκι για να πούμε ότι αντικειμενικά αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση ή όχι.

Τα πάντα εξαρτώνται από τους αντιπάλους που αντιμετωπίζεις.

Τα play-money τραπέζια είναι τόσο χαλαρά που και all-in να έκανε κάποιος θα τον έβλεπε...

Αν έχεις δώσει την εικόνα του μπλοφαδόρου τότε μπορεί να κάνεις ένα μεγάλο raise και να το δουν άνετα 1-2 παίκτες, αν όμως είσαι πολύ σφιχτός τότε είναι λογικό να περιμένεις ότι ένα μεγάλο raise θα το σεβαστούν και ανάλογα...

poliscas έγραψε:

Δεν υπάρχουν στάνταρ σωστά και λάθη στο πόκερ. Δεν είναι σκάκι για να πούμε ότι αντικειμενικά αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση ή όχι.

Τα πάντα εξαρτώνται από τους αντιπάλους που αντιμετωπίζεις.

Τα play-money τραπέζια είναι τόσο χαλαρά που και all-in να έκανε κάποιος θα τον έβλεπε...

Αν έχεις δώσει την εικόνα του μπλοφαδόρου τότε μπορεί να κάνεις ένα μεγάλο raise και να το δουν άνετα 1-2 παίκτες, αν όμως είσαι πολύ σφιχτός τότε είναι λογικό να περιμένεις ότι ένα μεγάλο raise θα το σεβαστούν και ανάλογα...

stayro kapoios filos moy eipe to ekshs:

ti kaneis ekei re exeis 851 dhmosieyseis den nomizw na exei allos toses.

toy apanthsa oti opoy nanai prepei na ftanw ton stayro alla eixa kanei lathos exeis kapoy 114 ligoteres

toy eipa epishs ama se perasw analamvanw diaxeirisths.

erwthma pote pairaiteisai? kai pote analamvanw :laugh: :laugh: :laugh:

file moy na mhn paizeis playmoney tha apoprosanotolisteis na paizeis aksiologa freerolls ekei vlepoyn ta chips san xrhma kai ektos toy oti tha matheis kalytera apo ta playmoney games mporei kai na dhmioyrghseis bankroll ek toy mh ontos

polla melh toy forum to exoyn kataferei ayto

Freerolls είναι τα τουρνουά στα οποία δεν πληρώνεις για να λάβεις μέρος (buy-in = 0), όμως έχουν χρηματικό έπαθλο.

Δηλαδή αν μπεις στις θέσεις που κερδίζουν θα μπουνε χρήματα στο λογαριασμό σου.

Μϊα καλή αρχή μπορεί να κάνεις τη Δευτέρα που έρχεται με το 500ρι freeroll του Everest Poker. Επίσης το Paradise poker έχει καθημερινά freerolls για Έλληνες παίκτες.

Φυσικά όλες οι αίθουσες έχουν τα δικά τους freerolls. Πήγαινε στη στήλη των τουρνουά κι έπέλεξε εκεί που λέει Freerolls για να δεις το πρόγραμμά τους.

Πιστεύω ότι ο φίλος μου ο genok θα σου δώσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για freerolls καθώς πιστεύω ότι διατηρεί την πιο ενημερωμένη λίστα! ;)

poliscas έγραψε:

Freerolls είναι τα τουρνουά στα οποία δεν πληρώνεις για να λάβεις μέρος (buy-in = 0), όμως έχουν χρηματικό έπαθλο.

Δηλαδή αν μπεις στις θέσεις που κερδίζουν θα μπουνε χρήματα στο λογαριασμό σου.

Μϊα καλή αρχή μπορεί να κάνεις τη Δευτέρα που έρχεται με το 500ρι freeroll του Everest Poker. Επίσης το Paradise poker έχει καθημερινά freerolls για Έλληνες παίκτες.

Φυσικά όλες οι αίθουσες έχουν τα δικά τους freerolls. Πήγαινε στη στήλη των τουρνουά κι έπέλεξε εκεί που λέει Freerolls για να δεις το πρόγραμμά τους.

Πιστεύω ότι ο φίλος μου ο genok θα σου δώσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για freerolls καθώς πιστεύω ότι διατηρεί την πιο ενημερωμένη λίστα! ;)

mporw na thn dwsw dhmosiws stayro?

appleseed έγραψε:

Protaseis gia aksiologia freerolls? (den kserw kan ti einai auto :D )

φιλε παρε χαρτι και μολυβι η λιστα ειναι μεγαλη.

1.paradise 50 eyrw freerolls kathe vrady tha to katevaseis apo thn *www.sportingbet.gr

ayto exei kai allo toyrnoya kathe vrady stis 9 me 20 fpp 150eyrw kai ta 2 einai mono gia ellines

2.www.unibet.com

exei kathe deytera 200 eyrw freeroll mono gia ellhnes eimaste 40-60 atoma edw oi nikhtes pairnoyn kala lefta mono 3 plirwnei

kai para polla freeroll gyrw stis 6 to apogeyma

3.www.32redpoker.com

exei polla freerolls twn 1000 kai ena 7000$ stis 30/12/2007

4.mybetpoker.com

exei freeroll stis 16/12 600$ kai stis 23/12 2000$ freeroll

3.pfgames.com

kathe vrady stis 8 100 eyrw freeroll kai stis 22/12 2500 eyrw freeroll

to logismiko einai idio me toy asteria

4.-www.norpoker.com

kathe vrady stis 9 500 eyrw freroll

epishs to logismiko idio me toy asteria

5.www.asteriapoker.com

polla freerols hmerhsiws kai ena freeroll mono gia eellhnes kathe paraskeyh

6.www.gnufpoker.com

2-3 freerolls twn 500 evdomadiaiws mono gia ta melh ths

7.www.redpoker.com

kathe paraskeyh kai savvato dyo 250 aria

kai kathe vrady stis 9 100$ alla einai invitation prepei na grafteis se kapoio allo forum gia na mporeis na paikseis alla dokimase me ton kodiko poy tha soy dwsw

afoy syndetheis pas tournaments meta private

kai vriskeis ena poy leei 100$ pokermastersforum

dwse ton kodiko Masters30

5.kspoker

kathe savvato 200$ freeroll edw mpainoyn liga atoma

6.www.ladbrokes.com kathe vrady stis 9 500$ alla mpainoyn 5000 atoma alla feygoyn kai grigora ama exeis ypomonh mporei na xtiseis thn bankroll soy edw epishs exei kai mikrotera freerolls

7.www.mermaid.com

polla freerolls evdomadiaiws apo ta kalytera ths bossmedia

8. *www.pokertime.com

exei kathe deka meres 7000 freeroll

allh mera soy lew kai alla eimai apasxolhmenos twra

Eugenios έγραψε:

geia sas paidia...to elliniko freeroll sto asteriapoker exei kwdiko...ti na kanw gia na paiksw?

h pokertime exei 3 freerolls twn 7000$ stis 17/12/2007 wra 16.00 ET (23.00 WRA ELLADOS)

27/12/2007 EPISHS IDIA WRA

KAI

7/1/2008

EPISHS IDIA WRA

EIANI OLA 7.000 $

PROSOXH MHN KANETE DIPLOYS LOGARIASMOYS THA SAS KLEISOYN AMESWS