Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Sweating with a pro :Hand του Daniel Alaei σε $25Κ Live MTT

Vasilis

Recommended Posts

1304634390_daniel-alaei.jpg

O Daniel Alaei περιγράφει ένα hand του από ένα Live Tournament των $25.000 .

Βlind Level 3, 100/200/25. Έχω παίξει αρκετά hands ως τώρα, αν και όχι περισσότερα από το φυσιολογικό μου, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ξεκινήσαμε με 100Κ, έχω 57Κ σε αυτό το hand. Ο αντίπαλός μου στο hand ,Burt Boutin, έχει περίπου 120Κ. Έχω αρκετό ιστορικό μαζί του παίζοντας σε cash games και λίγο σε τουρνουά. Παίζει σχετικά tight και μάλλον με θεωρεί καλό παίκτη, ίσως λίγο ‘τρελλό’, αλλά όχι ηλίθιο.

Πριν 20 λεπτά στο ίδιο level, έκανε limp UTG, έκανα minraise ακριβώς δίπλα του στα 400 με A-K και δέχθηκα 2 calls μετά από μένα, αλλά και από τον ίδιο. Το flop ήρθε A-T-8 rainbow. Ο Burt πόνταρε 800, έκανα raise στα 3.400 και μόνο ο Burt έκανε call. Το turn ήταν το :5spade: κάνοντας δύο τα μπαστούνια στο board. Μετά από 2 check το river ήταν ένας offsuit K και πόνταρε 3.200. Έκανα raise στα 14.000 και έκανε call έχοντας set, οκτάρια.

Στο hand μας. 3 παίκτες κάνουν limp , ο Burt κάνει raise 1200 στο button. Κάνω call στο SB με :4spade::5spade: , δύο ακόμα limpers κάνουν call.

Flop :2spade::3spade::Jheart: .

Ποντάρω 3.700. Οι limpers πάνε πάσο, ο Burt κάνει call σχετικά γρήγορα. Τον βάζω σε μεγάλο ζευγάρι, και κάποιες φορές σε A-J.

Το turn έρχεται η :Qclub: . Υπάρχουν περίπου 13Κ στο pot, έχω 52Κ. Τι κάνω;

ΥΓ Σχετικά με το preflop/flop παιχνίδι του, ο Alaei σημειώνει πως ‘Δεν θέλει να το συζητήσει γιατί το θεωρεί αρκετά standard για τον ίδιο - διευκρινίζει όμως πως το εννοεί για τη συγκεκριμένη κατάσταση, με αυτούς τους αντιπάλους, το lead bet ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή Όσο για το preflop, αναφέρει πως παίζει τέτοια hands σε live events έχοντας σχεδόν 300 big blinds.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

check - call και σε blank river fold ... τουλάχιστον εγώ από την στιγμή που έκανε call ο αντίπαλος στο flop δεν βλέπω να τα πετάει και line bet turn -bet river δεν θα δουλέψει, οπότε δεν έχουμε λόγο να ρισκάρουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του stack μας

γιατι λες οτι δεν θα δουλεψει αν κρατησει το lead και συνεχισει να πονταρει, στο flop, εδειξε πολυ strength πονταροντας σε 4way flop, και ο αντιπαλος του παιζει απο το button, δηλαδη μπορει να εχει οτιδηποτε, και πιστευω θα πονταρει πολλα εκμεταλλευομενος το position και δεν θα ειναι κ τοσο "φθηνο" το river, ενω αν κανει bet, εχει καλυτερο pot control πιστευω. Αλλα πρεπει να πονταρει 7-8κ τουλαχιστον για να μην του κανει reraise.

Ποντάρω 3.700. Οι limpers πάνε πάσο, ο Burt κάνει call σχετικά γρήγορα. Τον βάζω σε μεγάλο ζευγάρι, και κάποιες φορές σε A-J.

ο Alaei το είπε όχι εγώ.. λες να τα πετάξει με bet bet ;

να μην βάλουμε και το ενδεχόμενο να υπάρχει resaise στο turn οπότε τότε τι κάνουμε ; check call στο turn λοιπον και αν μας βγει καλώς αλλιώς next hand

μια ερώτηση μόνο , αυτά τα hands που τα βρησκεις ? μερικά είναι πολύ ενδιαφέρον

όταν φτάσω το level thinking του 100/200 θα απαντησω κιώλας ;p

ο Alaei το είπε όχι εγώ.. λες να τα πετάξει με bet bet ;

να μην βάλουμε και το ενδεχόμενο να υπάρχει resaise στο turn οπότε τότε τι κάνουμε ; check call στο turn λοιπον και αν μας βγει καλώς αλλιώς next hand

δν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες γτ αν το river einai spade κ bettareis κ φας reraise μάλλον κάπου έκανες μ***α...

ήθελα να quotarw το πρώτο που έγραψες

bet turn (7200) bet river (17800) και να πάει να κάνει τα hero call του ο vilain μαζί με το σταυρό του ...

Aggressive & dangerous. Μου αρέσει. Μπορεί να το έπαιζα έτσι κάποιες φορές. Από την άλλη αν βγει blank blank είναι εύκολο να κάνει call με mediocre hand γιατί όλα τα draw μας είναι busted.

Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι check / call είναι καλύτερη επιλογή. Συμφωνώ στο ότι δεν θα πετάξει αν ξανακάνουμε bet στο turn γιατί είναι absolute blank (εκτός κι αν c-bettarame με AQ lol). Δεν υπάρχει λοιπόν line bet flop, bet turn, check river. Ή 3 barrels ή απλό c-bet στο flop. Εγώ ψηφίζω check / call turn. Το πιο safe. :roll:

@crackLiNg

Δεν έκανες κάπου μα****α. Στήσιμο λέγεται. Είναι όταν παίζεις το χέρι σωστά και δεν μπορείς να αποφύγεις να χάσεις. Αν έχει 2 μπαστούνια ούτε να τον κάνεις να το πετάξει μπορείς, ούτε να πετάξεις τέτοιο combo draw, ούτε να μη χάσεις μάρκες αν βγει το 3ο μπαστούνι κάτω. Απλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

οι κύριοι που λένε για bet στο turn , ας μας πούνε αν δεχτούμε reraise τι κάνουμε ; allin και τον σταυρό μας, πάσο με τέτοιο combo draw ή call ; :?: (που για μένα εκεί δεν υπάρχει call )

δν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες γτ αν το river einai spade κ bettareis κ φας reraise μάλλον κάπου έκανες μ***α...

απάντησε ο melli πιο πάνω

τη στήσιμο ρε μακγες αυτά τα λένε παπούδες στις λέσχες δεν υπάρχει "στήσιμο" όταν παίζεις 300bb deep . Τη νομίζετε ότι ο Alaei αν καταλήξει να χάσει 600bb pot θα πει "την π****α την τράπουλα τη έργο μου γύρισε????"

anyway ξαναρωτάω υπάρχει περίπτωση να μου πει κάποιος που βρήσκω τέτοια hands ???

τη στήσιμο ρε μακγες αυτά τα λένε παπούδες στις λέσχες δεν υπάρχει "στήσιμο" όταν παίζεις 300bb deep . Τη νομίζετε ότι ο Alaei αν καταλήξει να χάσει 600bb pot θα πει "την π****α την τράπουλα τη έργο μου γύρισε????"

anyway ξαναρωτάω υπάρχει περίπτωση να μου πει κάποιος που βρήσκω τέτοια hands ???

Χαλάρωσε. Ποιοί παππούδες; Στησίματα υπάρχουν και στα high roller tours. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα αν ο άλλος έχει μπαστούνια. Για πες μας εσύ ένα τρόπο να χάσουμε το minimum αν έχει 2 μεγάλα μπαστούνια.

1.δν ξέρω τρόπο αν ήξερα θα τον έγραφα όπως είπα κ πιο πριν όταν φτάσω το level thinking ατόμων που παίζουν 100/200 profitably θα απαντήσω.

2.στα high roller τουρς δεν παιζουν με 300bb effective stack κ όταν παίζουν τα στησίματα είναι ακραία , δεν έχουν 5 high στο τύρν.

3.δεν είναι κακό αν δεν έχετε να πείτε κάτι που όντως θα βοηθήσει να μην γράφετε τπτ αντί να γράφετε ένα σωρό randomies

4. θα μου πει επιτέλους κάποιος που να βρω αυτά τα hands ?

στα high roller τουρς δεν παιζουν με 300bb effective stack κ όταν παίζουν τα στησίματα είναι ακραία , δεν έχουν 5 high στο τύρν.

lol

δεν είναι κακό αν δεν έχετε να πείτε κάτι που όντως θα βοηθήσει να μην γράφετε τπτ αντί να γράφετε ένα σωρό randomies

Να βοηθήσει ποιόν ρε φίλε; Τον Alaei; Λες και θα διαβάσει τα comment μας ή/και θα τον βοηθούσαν; Επίσης ούτε κανέναν άλλο δεν θα βοηθήσουν πολύ σοβαρά και ουσιαστικά γιατί δεν παίζουμε tours με 25k buy in. Σχολιασμό κάνουμε και λέμε πως θα το παίζαμε εμείς. Από τη μία δεν έχεις να μας πεις τίποτα για το hand και από την άλλη αυτοί που λένε τη γνώμη τους (bet, bet ή bet, c/c) λένε randomies. Μάλιστα...

θα μου πει επιτέλους κάποιος που να βρω αυτά τα hands ?

Δε ξέρω.

μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι lead στο φλοπ?

Δια της ατόπου απαγωγής. Απλά δεν θες να κάνεις check. Με check χάνεις το initiative που έχεις από το 3bet. Επίσης:

1)Αν φας bet

a) call: Είναι πολύ παθητικό. Ίσως έχεις παραπάνω % σε αυτό το σημείο οπότε...

B) raise: Φουσκώνεις το pot χωρίς να χρειάζεται, αφού ακόμα κι αν είσαι μπροστά σε % δεν είσαι ποτέ πολύ μπροστά.

2)Αν γίνει check behind

Έχεις χάσει την ευκαιρία να τον πετάξεις από το pot και του δίνεις free card.

μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι lead στο φλοπ?

Δια της ατόπου απαγωγής. Απλά δεν θες να κάνεις check. Με check χάνεις το initiative που έχεις από το 3bet. .

ελπίζοντας να μην έχω διαβάσει λάθος πάλι το hand ,που ακριβώς το 45 κάνει 3bet ?

δε θα σχολιασω το φλοπ αφου ειπαμε να μην το συζητησουμε..

στο turn το check raise δεν το σκεφτεται κανεις σαν ενδεχομενο;εγω αυτο θα εκανα μαλλον...

στο turn το check raise δεν το σκεφτεται κανεις σαν ενδεχομενο;εγω αυτο θα εκανα μαλλον...

τι κανεις represent κανοντας c/r?βαζουμε τον αντιπαλο μας σε AJ η big pair, οποτε θα μας κανει call, αλλα τι μπορει να πιστεψει οτι εχουμε και να παει fold?

τι κανεις represent κανοντας c/r?βαζουμε τον αντιπαλο μας σε AJ η big pair, οποτε θα μας κανει call, αλλα τι μπορει να πιστεψει οτι εχουμε και να παει fold?

σετ 22 και 33 πώς θα τα έπαιζες?? με αυτό το το line δεν θα ήταν? δεν λέω ότι θα πάει πάσο σίγουρα αλλλα έτσι δεν θα τα έπαιζες?

το σκεφτηκα 22-33 αλλα δεν θα το επαιζα με c/r στο turn (ιδιο line στο flop) γιατι σε περιπτωση που ο αλλος εχει flush draw θα κανει check behind, και αν ερθει flush στο river (και εχω σετ) πιστευω οτι χανω λιγοτερα με το να πονταρω το turn παρα να κανω c/r

εγω θα επελεγα c /r flop βασικα αλλα αφου πηγε ετσι και δεν αλλαζει τι να γινει.και το θεμα ειναι αλλο.σε τετοια σποτ σε τουρνουα απ τη στιγμη που θα επιλεξω να κανω το c /r (για φλοπ μιλαμε παντα),θελω call .ειναι τα φλιπ που σου δινουν τουρνουα..στο turn βεβαια πεφτει το equity μας στο 35% περιπου.θα πεταξει βεβαια aj ak ττ.θα φαμε call από set σιγουρα και μαλλον απο aa kk .αλλα και το qj μαλλον ετσι θα το παιζα τωρα που το σκεφτομαι...