consak Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου, 2007 paidia eimai kainourios sto pokerland.. paizw xronai poker alla den mporw an vrw vivlia gai to poker (texas0 pou na einai gramena sta ellinika.. an kserei kanenas an mou pei.. ty Παράθεση
moderator Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου, 2007 Καλωσόρισες στο Pokerland, και παράλληλα μπες κι εσύ στην αναμονή για βιβλίο πόκερ μεταφρασμένο στα Ελληνικά!Πριν κανα δύο μήνες είχα γράψει στο blog μου:"Ένα από τα πιο συχνά email ή μηνύματα, που λαμβάνω από επισκέπτες του Pokerland είναι το εξής: «Πείτε μου σας παρακαλώ που μπορώ να βρω βιβλία του πόκερ μεταφρασμένα στα Ελληνικά...»Και συνήθως το μήνυμα συνεχίζει κάπως έτσι: «Έψαξα σε μεγάλα βιβλιοπωλεία όμως δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάτι...», και «Τα Αγγλικά μου δεν είναι τόσο καλά ώστε να μπορώ να διαβάσω άνετα ένα ξενόγλωσσο βιβλίο..»Δεν ξέρω αν κι εσείς έτυχε να αντιμετωπίσετε κάποτε το ίδιο πρόβλημα, ή σας απασχολεί ακόμη και σήμερα το ίδιο ζήτημα. Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και σοβαρό: η ελληνική βιβλιογραφία για το πόκερ είναι ανύπαρκτη!Είναι ένα ζήτημα που με κάνει πραγματικά να αναρωτιέμαι. Μα καλά εδώ υπάρχουν βιβλία για τις διατροφικές συνήθειες ενός σπάνιου τρωκτικού της Αυστραλίας, βιβλία με εξωφρενικές προφητείες ή μεταφράσεις από έργα συγγραφέων που το έργο τους δεν το γνωρίζουν ούτε οι καλύτεροί τους φίλοι...Πως είναι δυνατόν άραγε να μην έχει αντιληφθεί κάποιος Ελληνικός εκδοτικός οίκος το απέραντο αυτό κενό - και την επιχειρηματική για αυτούς ευκαιρία - να αγοράσουν τα δικαιώματα από τα σημαντικότερα βιβλία πόκερ, να τα μεταφράσουν και να τα προωθήσουν στην Ελληνική αγορά; Είναι πράγματι απορίας άξιον.Δεν γνωρίζω ποια είναι η δική σας γνώμη για τα βιβλία του πόκερ - αν δηλαδή μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά ή όχι το παιχνίδι κάποιου. Η δική μου άποψη είναι ότι ένα βιβλίο πόκερ, όσο κακογραμμένο κι αν είναι, αυτό που καταφέρνει τελικά είναι να σε προβληματίσει και να βάλει το μυαλό σου να σκεφτεί λίγα πράγματα περισσότερα για το παιχνίδι. Υπό αυτή την έννοια δεν μπορούμε να έχουμε ανεβασμένο επίπεδο και παιδεία του πόκερ στη χώρα μας αν δεν υπάρχουν βιβλία.Εντάξει οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά Αγγλικά και μπορούν να διαβάσουν απευθείας τα πρωτότυπα. Όμως δεν μπορούμε να αγνοούμε μία μεγάλη μερίδα παικτών που ασχολούνται με το πόκερ και δεν έχουν μεγάλη άνεση με τη γλώσσα.Αυτοί οι άνθρωποι τι μπορούν να κάνουν για να μάθουν λίγα πράγματα περισσότερα για το παιχνίδι;Ελπίζω ή αύξηση της δημοτικότητας του παιχνιδιού, να οδηγήσει σύντομα στην επίλυση αυτού του πολύ σημαντικού θέματος και να δούμε τουλάχιστον ορισμένα βασικά βιβλία όπως το «Theory of Poker» του Σκλάνσκυ, τα «Super System I και II» του Μπράνσον, τα «Harrington on Holdem: I,II και III» επιτέλους μεταφρασμένα και στην Ελληνική γλώσσα...Υπομονή φίλε μου, υπομονή! Μέχρι τότε το Pokerland έχει πάνω απο 150 άρθρα στρατηγικής... Αν διαβάζεις ένα την ημέρα, τότε μέχρι το καλοκαίρι θα είσαι απασχολημένος... :woohoo: :woohoo: Παράθεση
SWEDENFISH Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου, 2008 ETIMAZETE TO VIVLIO.IPOMONH. Παράθεση
moderator Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου, 2008 Ουπς βγήκε είδηση. Για πες λεπτομέρειες! Θα είναι σπουδαίο νέο να έχουμε το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το πόκερ. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά και είναι απαραίτητη η δημιουγία ελληνικής η μεταφρασμένης στα ελληνικά βιβλιογραφίας για το πόκερ! Παράθεση
fran10apo Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου, 2008 το super system ειναι στα ελληνικα ε φιλε poliscas??μηπως ξερεις ποσο κανει? Παράθεση
JeanJK Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου, 2008 poliscas έγραψε: Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά και είναι απαραίτητη η δημιουγία ελληνικής η μεταφρασμένης στα ελληνικά βιβλιογραφίας για το πόκερ!Δεν πιστευω οτι οποιοσδήποτε μπορει να μπαίνει στο internet θα δυσκολευόταν να διαβάσει ένα ξενόγλωσσο βιβλίο ποκερ.. Η ορολογία είναι γνωστή και τα αγγλικά γενικά σε όλα τα βιβλία που άνοιξα ήταν πολύ απλά..Εγώ έχω μια άλλη ερώτηση που ίσως μπορουν να μου απαντήσουν οι καλα διαβασμένοι:Βιβλίο που να δίνει αυστηρή μαθηματική θεμελίωση του συγκεκριμένου παιχνιδιού υπάρχει?? Αν όχι, γνωρίζει κάποιος αξιόλογες πηγες να αναφέρει??? SWEDENFISH έγραψε:ETIMAZETE TO VIVLIO.IPOMONH.SwedenFish αν γράφεις εσύ το βιβλίο θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα παράρτημα με τα συγκεκριμένα θέματα.. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου, 2008 JeanJK έγραψε:poliscas έγραψε: Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά και είναι απαραίτητη η δημιουγία ελληνικής η μεταφρασμένης στα ελληνικά βιβλιογραφίας για το πόκερ!Δεν πιστευω οτι οποιοσδήποτε μπορει να μπαίνει στο internet θα δυσκολευόταν να διαβάσει ένα ξενόγλωσσο βιβλίο ποκερ.. Η ορολογία είναι γνωστή και τα αγγλικά γενικά σε όλα τα βιβλία που άνοιξα ήταν πολύ απλά..Εγώ έχω μια άλλη ερώτηση που ίσως μπορουν να μου απαντήσουν οι καλα διαβασμένοι:Βιβλίο που να δίνει αυστηρή μαθηματική θεμελίωση του συγκεκριμένου παιχνιδιού υπάρχει?? Αν όχι, γνωρίζει κάποιος αξιόλογες πηγες να αναφέρει??? [/quote:datp4ne2]An eisai POLY kalos sta maths:*http://www.amazon.co.uk/Mathematics-Poker-William-Chen/dp/1886070253/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=gateway&qid=1200520464&sr=8-1Akoma ki an den eisai, exei poly zoumi alla einai ligo strifno vivlio. Παράθεση
JeanJK Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου, 2008 Να 'σαι καλά Holdemgr!Στα Μαθηματικά δεν εχουμε πρόβλημα..Επιτέλους να καταλάβουμε κάποια πράγματα...Ειδικά το 2 μέρος "Exploitive play" θα πρέπει να είναι απίστευτο!(Μέχρι και Data Mining!!)Και πάλι Thanx! Παράθεση
Recommended Posts