Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Παίζουμε στο επετειακό Red Spade Open με buy in $55. Μπήκαν 28.338 και έχουμε μείνει 3.700 άτομα περίπου, ενώ πληρώνονται οι 3.276. Παίζουμε στο τραπέζι αρκετή ώρα και ο παίχτης στο CO έχει κάνει fold 2 φορές στο 3bet μας. Δείχνει να είναι solid, αλλά επιχειρεί steal αρκετές φορές από late possition. Εμείς έχουμε εικόνα αρκετά tight.

PokerStars No-Limit Hold'em, 55 Tournament, 400/800 Blinds 100 Ante (9 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP1 (t22416)

MP2 (t30092)

MP3 (t19516)

CO (t12529)

Button (t2587)

SB (t3189)

Hero (BB) (t11806)

UTG (t16355)

UTG+1 (t29401)

Hero's M: 5.62

Preflop: Hero is BB with 7diamond.gif, 8diamond.gif

5 folds, CO bets t1789, 2 folds, Hero ???

Call, Fold ή Raise all in; Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι οι shortstacks. Δε μπορεί να μην έχει δει ο CO πόσο μικρά είναι τα stacks τους, που εμένα μου λέει ότι θέλει να δει all in από αυτούς. Οπότε μπορώ να του τα γυρίσω; Υπάρχει flat call με τέτοιο stack; Ή fold και δίνουμε το blind μας αμαχητί;

Δημοσίευση

1)Fold γιατί απέναντι στο range του (22+/Broadways/A5s+) έχουμε λιγότερο από 40% equity. Το ψήνουμε άσχημα βέβαια το call, του γράφουμε next time στο chat και περιμένουμε καλύτερο spot (ίσως να του δείξουμε και το 8d).

2)Shove (εύκολο ειδικά αν έχουμε πάρει και 100δόλαρο από Pro), μας δείχνει AA και τον πίνει σε board ΑhAs5d4d6d

3)Κοιτάμε γύρω μας να σιγουρευτούμε ότι δε μας βλέπει κανείς, callaroume και σε περίπτωση που βρούμε fd/sd/8 high flop shovaroume.

Δημοσίευση

Ας πάρουμε ένα range για raise σχετικά σφιχτό, λόγω των short stacks. Ας πούμε 66+,Α9+,ΚQ,JQs,KJs (12%).

Ας υποθέσουμε πάλι ότι θα μας callάρει το all in με 88+, ΑJ+,ΚQ (περιπ. 8%)

Άρα, 33% κερδίζουμε 400+800+9*100+1790=3890

Αλλιώς, 67% παίζουμε με 32,6% ενάντια στο range του, δηλαδή 0,326*(400+11800*2+9*100) =

= 0,326*24900 = 8117. Άρα χάνουμε 3680

Οπότε χοντρικά, μία στις 3 κερδίζουμε 3900 και 2 στις τρεις χάνουμε 3700. Δεν συμφέρει προφανώς, fold.

Από την ανάλυση αυτή βλέπουμε ότι χοντρικά το break even point είναι να πηγαίνει 50% πάσο στο shove...εκεί είναι το κλειδί δηλαδή, και όχι τόσο το raising range του.

Δημοσίευση

Το call έχει κάποιο νόημα αν έιναι πολύ loose-passive και μπορείς να τον μανιπιουλάρεις post flop σχετικά εύκολα, δηλαδή να δεις free card(s) ή να τον διώξεις από το κόλπο αν δεν cbetάρει.. Αν σε ενδιαφέρει το cashάρισμα είναι λίγο καλύτερο, ναι. Σωστό όχι, λίγο καλύτερο απο push (με δεδομένο ότι θα συρθείς ITM αν δεν flopαρεις) ναι. Αν δεν σκοτίζεσαι να cashαρεις και θα εκμεταλλευτείς ένα πιθανό double up στο επερχόμενο bubble period, το push είναι καλύτερο από call.

Δημοσίευση

@tsikw

Δηλαδή θεωρείς το flat call την καλύτερη λύση; Γιατί κι εγώ αυτό έκανα και κάποια παιδιά που με παρακολουθούσαν μου είπαν ότι είναι λάθος.

@greggr

Έτσι ακριβώς σκέφτηκα. Αν καθόταν κάποιο καλό board θα διπλασίαζα και θα πήγαινα για κάποιο καλό έπαθλο. Αν δεν έβγαινε τίποτα θα έμπαινα στο μηχάνημα που έχουν στα νοσοκομεία και σε κρατάει ζωντανό και θα έκανα ITM.

Έκανα, λοιπόν, flat call και σε ένα πολύ κακό για μένα board :Qheart::Jspade::3heart: έκανα πάσο στο c-bet του. Μετά σύρθηκα και μπήκα στα λεφτά με 3bb. Ανέκαμψα κάπως μετά το bubble, αλλά σε κάποιο σημείο η τύχη με εγκατέλειψε και τα ενιάρια μου σπάσανε από Α8ο.

Δημοσίευση

Δώσε badbeat stories στο λαό

Έκανα, λοιπόν, flat call και σε ένα πολύ κακό για μένα board :Qheart::Jspade::3heart:αποφάσισα να pusharo στο c-bet του για να του κλέψω κι άλλα blinds. O αντίπαλος άνοιξε KK αλλά εγώ πέτυχα runner runner set 7αρια. Μετά άπλας/άνετος μπήκα στα λεφτά με 33bb, αλλά σε κάποιο σημείο η τύχη με εγκατέλειψε και οι άσσοι μου σπάσανε από 52ο.
Δημοσίευση
@tsikw

Δηλαδή θεωρείς το flat call την καλύτερη λύση; Γιατί κι εγώ αυτό έκανα και κάποια παιδιά που με παρακολουθούσαν μου είπαν ότι είναι λάθος.

με προσβάλεις ..αυτό όλα υπό άλλες συνθήκες..απλά το 1ο jump στο συγεκριμένο ήταν καλύτερο απ τα συνηθισμένα σε 55 οπότε πάσο

Moderator: Χρησιμοποίησε το κουμπί "παράθεση" για να παραθέσεις ένα προηγούμενο post στην απάντησή σου αντί για copy-paste.