dmelissourgos Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 Λίγο αργότερα στο ίδιο τουρνουά στο ίδιο τραπέζι αντιμετωπίζουμε έναν αρκετά passive, προσεκτικό παίχτη. Έχει δείξει καλά φύλλα όταν πήγε σε showdown, απλά θεωρώ πως δεν ήταν αρκετά επιθετικός ώστε να πάρει max value από τα φύλλα του. Anyway το χέρι έχει ως εξής:PokerStars No-Limit Hold'em, 11 Tournament, 100/200 Blinds 20 Ante (9 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.comCO (t3655)Button (t4910)SB (t2825)Hero (BB) (t6710)UTG (t1835)UTG+1 (t5415)MP1 (t10300)MP2 (t16070)MP3 (t8780)Hero's M: 13.98Preflop: Hero is BB with Q, A2 folds, MP1 calls t200, 1 fold, MP3 bets t700, 3 folds, Hero raises to t1800, 1 fold, MP3 calls t1100Flop: (t4080) 4, A, 4(2 players)Hero ???Πιστεύετε ότι το raise preflop OOP ήταν κακό; Τι κάνουμε στο flop; Bet ή check; Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
souramaliki Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 σε πολύ δύσκολη κατάσταση φέρνεις τον ευατό σου με αυτό το raise ...σε περίπτωση που κάνει call ο vilain πεζεις σε pot 20BB με effective 25BB oop και any flop που δεν χτυπήσεις είτε πρπ να κανείς το cbet που σε κάνει committed είτε να χάσεις το initiative με check και πιθανών το pot ...στην θέση σου θα shovara η θα έκανα call ανάλογα με τον αντίπαλο...ποστφλοπ τώρα μάλλον θα δώσω check ...αν ο vilain έχει Α που κερδίζουμε τα λεφτά θα μπουν ούτως η άλλως απλά δίνω check μήπως και είναι το κλασσικό θύμα που στα επόμενα streets στα δίνει με ΤΤ-QQ επειδή checkares .δεν το συζητάω πως δεν έχεις κανένα fold πλέον απλά πρέπει να βρεις τρόπο να μπουν και να μη φύγει ..αν έχει ΑΚ gg next ...αν και ς αυτές της περιπτώσεις είναι που είτε κανείς bet flop πάει πάσο είτε δώσεις bet turn μετά από check flop πάλι βλέπεις fold κατά 90% των φόρων ...ελπίζω να είχε το Αχ που ήθελες! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
dmelissourgos Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 σε πολύ δύσκολη κατάσταση φέρνεις τον ευατό σου με αυτό το raise ...σε περίπτωση που κάνει call ο vilain πεζεις σε pot 20BB με effective 25BB oop και any flop που δεν χτυπήσεις είτε πρπ να κανείς το cbet που σε κάνει committed είτε να χάσεις το initiative με check και πιθανών το pot ...στην θέση σου θα shovara η θα έκανα call ανάλογα με τον αντίπαλο...Φυσικά είχα σκεφτεί ότι θα είμαι σε δύσκολη θέση αν κάνω raise αλλά από την άλλη δε μπορώ να τον αφήσω να μπει με οτιδήποτε. Έχει κάνει αυτό το μεγάλο raise (x3.5) αλλά είναι λογικά λόγω του limper οπότε μπορεί να έχει any ace ή any pair ή και κάποια suited connectors. Τις περισσότερες φορές δε θα πιάσω καλό flop και θα χάσω το pot, διότι λογικά δε θα lead-άρω.ποστφλοπ τώρα μάλλον θα δώσω check ...αν ο vilain έχει Α που κερδίζουμε τα λεφτά θα μπουν ούτως η άλλως απλά δίνω check μήπως και είναι το κλασσικό θύμα που στα επόμενα streets στα δίνει με ΤΤ-QQ επειδή checkares .δεν το συζητάω πως δεν έχεις κανένα fold πλέον απλά πρέπει να βρεις τρόπο να μπουν και να μη φύγει ..αν έχει ΑΚ gg next ...αν και ς αυτές της περιπτώσεις είναι που είτε κανείς bet flop πάει πάσο είτε δώσεις bet turn μετά από check flop πάλι βλέπεις fold κατά 90% των φόρων ...ελπίζω να είχε το Αχ που ήθελες! Συμφωνώ απόλυτα ότι το check είναι η καλύτερη επιλογή αν και δύσκολο να δω μικρότερο άσο (εξαιρείται το AJ). Είναι αλήθεια ότι θέλουμε να μείνει μέσα με τα ζευγάρια που ανέφερες. Επίσης, λογικά δεν έχει ποτέ AK εκεί. Μετά το raise μου τι πιο εύκολο από το να μου πει all in; Δεν ήταν και τόσο passive. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
christos21 Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 Οπως περιγραφεις τον opp απ οσα εχεις δει, μαλλον ειμαστε πισω απ το range του που κατ εμε περιλαμβανει 99+/AJ+. Για τους λογους που εξηγει ο souramaliki το 3bet σου κανει τα πραγματα χειροτερα γι αυτο και ειμαι μεταξυ call/3bet allin (απέναντι σε random αντιπαλο ειμαι happy, εδω δε τρελαινομαι να πω ρεστα με aq).Μετα bet σε ολα τα streets. Σταματα να δινεις free turn στη σιχαμενη τη pokerstars Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
dmelissourgos Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου, 2011 Οπως περιγραφεις τον opp απ οσα εχεις δει, μαλλον ειμαστε πισω απ το range του που κατ εμε περιλαμβανει 99+/AJ+. Αυτό το range είναι πριν κάνει το call στο 3bet μου ή μετά;Στην πρώτη περίπτωση πώς το συμπεραίνεις;Στη δεύτερη περίπτωση πώς να το ξέρω αν δεν έχει κάνει πρώτα call στο 3bet μου;Για τους λογους που εξηγει ο souramaliki το 3bet σου κανει τα πραγματα χειροτερα γι αυτο και ειμαι μεταξυ call/3bet allin (απέναντι σε random αντιπαλο ειμαι happy, εδω δε τρελαινομαι να πω ρεστα με aq).Δε μου αρέσει το απευθείας all in. Με τόσα bb μόνο με καλύτερο με κάνει call.Μετα bet σε ολα τα streets. Σταματα να δινεις free turn στη σιχαμενη τη pokerstars :lol: Στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο το AJ θα μας κάνει call που νικάμε, οπότε γιατί bet; Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
christos21 Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Μιλαω για το range του preflop και το χω περιορισει πολυ, απ τη στιγμη που μας δειχνει μονο δυνατα φυλλα και ειναι passive οπως λες (που σημαινει οτι προτιμαει τα call απ τα raise), θεωρω απιθανο να κανει τετοιο move με χειροτερο φυλλο και ειδικα απο mp.Στο flop ακομη και με το range που δινω εχει νοημα πιστευω το bet γιατι μας ακολουθουν AJo/AJs/AQo/AQs/QQ/KK (ακόμη κι ένας passive player δύσκολα θα πετάξει στο flop qq/kk ενίοτε και jj) που είτε νικάμε είτε έχουμε split και χάνουμε από ΑΚo/AKs/AA.Δε θελω να το προσεγγισω αυστηρα μαθηματικα, στο flop με δεδομενο το preflop action επιδιωκουμε να μπουνε τα λεφτα μεσα, εχουμε δειξει aggression γιατι να μη συνεχισουμε; Ο ενδοιασμος σου ειναι μαλλον οτι σε περιπτωση που ο opp δε κραταει A πανω του τοτε το flop σκοτωνει το postflop action. Γενικα κι αυτο εχει να κανει καθαρα με το δικο μου point of view, αποφευγω το levelling/ να traparo αντιπαλους σε early stages ή αντιπαλους που δεν εχω ιδιαiτερο history μαζι τους. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
tzatzikis4 Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Μιλαω για το range του preflop και το χω περιορισει πολυ, απ τη στιγμη που μας δειχνει μονο δυνατα φυλλα και ειναι passive οπως λες (που σημαινει οτι προτιμαει τα call απ τα raise), θεωρω απιθανο να κανει τετοιο move με χειροτερο φυλλο και ειδικα απο mp.με τετοιου ειδους παικτες φιλε μου και limper πριν στο ποτ απο early συγκεκριμενοιποιειται κατα πολυ το range του οπως λενε και τα παιδια.. τωρα για το turn, θα διαφωνησω με souramaliki και παω auto με το bet του christos21... ισως ειναι ενα leak σου αυτο καθως το εχω δει και σ αλλα hands-την ταση για free cards- κι αν εχει(ενα παραδειγμα δινω μονο) 10 10 πχ και βγαλει 10 turn μετα απο ch ch τι θα κανεις σε bet του?θα τν βαλεις σε 10 10 και θα foldareis? χλωμο... επομενως κανεις το bet τωρα που εισαι μπροστα πιθανοτατα(στο ΑΚ ειναι απλα gg) και ειτε το παιρνεις εδω( μιλαμε για ποτ ισο με το μισο στακ σου περιπου) ειτε παιρνεις action απο πολλα χειροτερα φυλλα π δεν μπορει να πεταξει εκει...συμπερασματικα συμφωνω απολυτα με christos21... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
dmelissourgos Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Christos21 δε συμφωνώ με το range που έδωσες. Το ΑΚ, ΚΚ και ΑΑ τα βγάζω από το range του (άντε να θεωρήσω λίγο πιο πιθανό το ΑΑ) γιατί θα είχε μπει all in. Δεν βάζω το 1/4 του stack μου με 3bet για να πετάξω σε 4bet, οπότε ήμουν πλέον σχεδόν commited. Και να μη τα βγάλεις όμως δεν έχει κάποια διαφορά για το AK και το ΑΑ γιατί τα λεφτά θα μπουν έτσι κι αλλιώς. Όπως το βλέπω εγώ μόνο το AJ νικάμε που θα μας κάνει call γιατί πιστεύω ότι ένας τέτοιος παίχτης θα φοβηθεί τον άσο στο board κρατώντας ΚΚ, QQ, JJ ή TT. Σε κακούς παίχτες τα scary cards σημαίνουν άμεσο fold στις περισσότερες περιπτώσεις. Επίσης με το να δώσω check είναι πιο πιθανό να πάρω το ίδιο call (σε size) από ΚΚ, QQ, JJ ή TT στο turn παρά στο flop. Οπότε γιατί όχι; Για να μη βγει το set του που λέει ο tzatzikis4; Ε, νομίζω φίλε tzatzikis4 δε μπορούμε να φοβόμαστε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον για μας το κουμπί του fold. Αλλά να στο θέσω λίγο διαφορετικά και σε σένα και στον christos21... αν βλέπατε τα φύλλα του και ξέρατε ότι κρατάει ΚΚ, QQ, JJ ή TT δε θα δίνατε check; Είπαμε ότι δεν έχει νόημα να μελετάμε το αν έχει ΑΚ ή ΑΑ γιατί εκεί μπαίνουν τα λεφτά στο κέντρο όπως και να έχει. Απλά θέλω να πω ότι εγώ σας δίνω 4 λόγους για να κάνουμε check (ΚΚ, QQ, JJ ή ΤΤ) και εσείς μόνο 1 για να κάνουμε bet (ΑJ). Ελπίζω να καταλάβατε το σκεπτικό μου... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
greggr Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 σε πολύ δύσκολη κατάσταση φέρνεις τον ευατό σου με αυτό το raise ...σε περίπτωση που κάνει call ο vilain πεζεις σε pot 20BB με effective 25BB oop και any flop που δεν χτυπήσεις είτε πρπ να κανείς το cbet που σε κάνει committed είτε να χάσεις το initiative με check και πιθανών το pot ...στην θέση σου θα shovara η θα έκανα call ανάλογα με τον αντίπαλο...ποστφλοπ τώρα μάλλον θα δώσω check ...αν ο vilain έχει Α που κερδίζουμε τα λεφτά θα μπουν ούτως η άλλως απλά δίνω check μήπως και είναι το κλασσικό θύμα που στα επόμενα streets στα δίνει με ΤΤ-QQ επειδή checkares .δεν το συζητάω πως δεν έχεις κανένα fold πλέον απλά πρέπει να βρεις τρόπο να μπουν και να μη φύγει ..αν έχει ΑΚ gg next ...αν και ς αυτές της περιπτώσεις είναι που είτε κανείς bet flop πάει πάσο είτε δώσεις bet turn μετά από check flop πάλι βλέπεις fold κατά 90% των φόρων ...ελπίζω να είχε το Αχ που ήθελες! Συμφωνώ και εγώ ακριβώς.. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
dmelissourgos Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Ρε παιδιά έχουμε 33,5bb. Τρώμε ποτέ call από χειρότερο; Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
tzatzikis4 Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 προσωπικα θεωρω πως παιρνεις call στο φλοπ ευκολα ( επειδη λογιζεται ως c bet ) και απο ζευγαρια και απο Αx(lower) επομενως τεινω προς τα κει... βεβαια και το check ισως παρει bluff bet αλλα δεν μου κολλαει τοσο δεν ξερω...συνηθως δινεις free card που αν κατσει σε κερδιζει, αν οχι παλι πολλοι δεν θα σου κανουν bet οποτε δν ξερω αν ειναι +ev σαν κινηση.. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
dmelissourgos Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Μόνο 1 Αx(lower) βλέπω γι΄αυτό το λέω. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
souramaliki Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 σε κάποιες περιπτώσεις φοβόμαστε το free card ...αυτή δεν είναι μια από αυτές λόγο του board και το range του opp ...100 φορές να μου πεις πως ο αντίπαλος έχει QQ 100 φορές θα του δώσω free card αν αυτό μου δίνει value ...@dmelissourge δεν σε νοιάζει που δεν θα πάρεις call από χειρότερο απ τη στιγμή που 3bettareis και γίνεσαι σχεδόν committed στο καλύτερο hand tou.στη προκειμένη έχεις ένα action απ τον vilain το οποίο δείχνει αρκετή δύναμη αλλά δεν παύει να είναι ένα action ..τον τοποθετείς σε κάποιο range βάση του image του αν έχεις και παίρνεις μια απόφαση που για μένα είναι call η shove και αυτό γιατί οποιοδήποτε post flop play μετά από 3bet σου είναι προβληματικό η καταντάει freeroll μ αυτά τα stacks .(το 3bet σου ήταν x2.5 το raise tou) Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
dmelissourgos Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Μα υπάρχουν ορισμένα hands του που κινούνται στα όρια. Το AJ δε μπορεί να μου κάνει call σε all in ενώ στο 3bet με position μπορεί. Υπάρχουν κι άλλα τα οποία με κερδίζουν postflop αν δεν πιάσω τίποτα και θα πετάξει με το c-bet που θα κάνω. Παράδειγμα αν έχει JJ θα το πετάξει σε flop Κ92 σωστά; Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
souramaliki Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου, 2011 λάθος σκεπτικό ... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
nerig7 Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 Ρε παιδιά έχουμε 33,5bb. Τρώμε ποτέ call από χειρότερο;Φυσικά και τρως call από χειρότερο.... Είσαι ο 3bettor mporei ο villain να κάνει call ένα street me κάποιο παίρ η ακόμα καλύτερα αν έχει κάποιον lower suited Α (παίζει να έχει κάνει τέτοιο πράμα 11s είναι) .Για μένα τ βέλτιστο play εδώ einai bet half pot και 1)αν ανοίξει κάρο bet turn 2)Αν ανοίξει blank check για να μας τ πει Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
souramaliki Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 @nerig7 1)λέει για preflop 2)bet half pot στο flop μετά δεν έχει bet να kanei turn και joker να ανοίξει είναι all in Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
tzatzikis4 Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 2)bet half pot στο flop μετά δεν έχει bet να kanei turn και joker να ανοίξει είναι all inμα εισαι σχεδον σιγουρα μπροστα souramaliki αν φας call στο φλοπ τα στελνεις ολα turn...εε δεν νομιζω να κανει trap εκει με καλυτερο ο αλλος.. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
souramaliki Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 έχουμε κάνει θέμα ένα stadar hand !εννοείται ότι είσαι μπροστά!όταν δώσεις cbet flop και δει το effective σου ο αντίπαλος μόνο randomas ακολουθεί με pair στο χέρι του γιατί ξέρει ότι είσαι committed γι αυτό έχει νόημα το check mas flop !το bet φλοπ είναι μόνο all in κανονικά αλλιώς δε παίρνεις call από χειρότερο!αλλιώς δίνεις ένα η δύο check και valuebettareis turn η river που πάλι οριακά πληρώνει κάποιος valuebet σε αυτό το hand ! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
dmelissourgos Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου, 2011 @souramaliki Δε θα μπορούσα να συμφωνώ παραπάνω. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Recommended Posts