Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Value στο river σε PLO50;

dmelissourgos

Recommended Posts

Παίζουμε σε 6-max τραπέζι PLO50 αλλά προς το παρόν παίζουμε 5-handed. Το επίπεδο του τραπεζιού είναι μέτριο και οι μόνοι καλοί αντίπαλοι είναι ο Villain και ο Player3. Ο Villain παίζει αρκετά επιθετικά με πολλά raise preflop και αρκετά συχνά c-bet. Στα showdown έδειχνε σχεδόν πάντα winning hand και σε all in τα είχε βάλει όλες τις φορές μπροστά όσο τουλάχιστον ήμουν κι εγώ στο τραπέζι. Εμείς παίζουμε επιθετικά.

VILLAIN is seated with €130.87

PLAYER1 is seated with €26.76

Hero is seated with €63.33

Player2 is seated with €49.00

Player3 is seated with €71.18

Hero Posts small blind of €0.25

Player2 Posts big blind of €0.50

Dealing cards

Hero: :Kdiamond::Aheart::5club::2club:

Player3 Folds

VILLAIN Raises to €1.00

PLAYER1 Folds

Hero Calls €0.75

Player2 Calls €0.50

Flop: :Jclub::4diamond::3diamond:

Hero Checks

Player2 Checks

VILLAIN Bets €3.00

Hero Calls €3.00

Player2 Folds

Turn: :6club:

Hero Checks

VILLAIN Bets €7.50

Hero Raises to €15.00

VILLAIN Calls €7.50

River: :9club:

Hero ??

Προτείνετε bet για value ή check / call; Υπάρχει περίπτωση check / fold;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

as played έως το turn όπου δεν καταλαβαίνω το min raise ... imo έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερο αν όχι pot

τώρα στο river έτσι όπως τον περιγράφεις μάλλον δεν θα σε κάνει call με τιπτα χειρότερο.. με τα reads σου έχεις c fold σε pot bet του, αν και λίγο nit

παρόλα αυτά εγώ θα έκανα ένα μικρό value bet και αν μου ζητούσε και τα υπόλοιπα θα τα έβαζα με λύπη

δεν με χαλά το min raise στο turn . στο river οπωσδήποτε check - call . ο villain αφού είναι επιθετικός μπορεί να κάνει bluff bet στο river έτσι να πάρουμε περισσότερο βαλυε, ενώ το vbet - raise θα μας φέρει σε δύσκολη κατάσταση .

Γιώργο είναι λίγο αντιφατική η εξήγηση και το line που δίνεις. Δηλαδή αν κάνει ο αντίπαλος pot bet τον πιστευουμε και κάνουμε fold ενώ αν κάνουμε bet και δεχτούμε raise (που αυτό δείχνει μεγαλύτερο strength από τον αντίπαλο) δεν τον πιστευουμε και κάνουμε call ?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@giorgoskey

Το min raise στο turn το έκανα για value. Με full pot raise δε βλέπω τι μας κάνει call που νικάμε, παρά μόνο set + flush draw ή κάτι τέτοιο. Επίσης θα συμφωνήσω με την επισήμανση του tracedyew. Αν μπορείς πες μας το σκεπτικό σου.

@tracedyew

Αν έχει όμως set ή J9 χάνουμε value από ένα μικρό (σχετικά) bet που θα παίρναμε φαντάζομαι γύρω στα 10-15 ευρώ. Μη ξεχνάς ότι στο river το pot έχει μέσα 39 ευρώ.

Δεν καταλαβαινω γτ δεν κανεις fold pre με αυτό το hand που είναι trash κ απ το small blind κιόλας και μπλεκεις χωρις λόγο out of position απέναντι σε έναν aggressive villain .

Ναι μεν φλοπαρεις wrap , αλλα sucker wrap με μονο 3 nut outs . Εγω θα μουνα σε check call mode all the way . Με το call που κανει στο minraise σου στο turn αποκλειεται να χει nuts και λογικά έχει κάποιο set , pair και flush draw , 2 flush draws η κάτι τέτοιο.

Με το raise σου στο turn ναι μεν παιρνεις call από πολλά χειρότερα χέρια αλλά μεγαλωνεις το ποτ και πολλα ριβερ δε θα σου αρεσουν. (J ,4,6,3 που διπλωνουν το board κ τα καρα δηλ. 20 φύλλα και στα σπαθια θα παιζεις guessing games 7 φύλλα ) .

Επισης ενα μικρο bet στα 10-15 οπως λες θα εκανε πολυ δελεαστικο ενα ποτ raise για να σε διωξει απ το ποτ δεδομενου οτι δειχνεις πολυ αδυναμια.

Γιώργο είναι λίγο αντιφατική η εξήγηση και το line που δίνεις. Δηλαδή αν κάνει ο αντίπαλος pot bet τον πιστευουμε και κάνουμε fold ενώ αν κάνουμε bet και δεχτούμε raise (που αυτό δείχνει μεγαλύτερο strength από τον αντίπαλο) δεν τον πιστευουμε και κάνουμε call ?
δεν έχεις κι άδικο αλλά για το c fold έγραψα ότι είναι μια nit προσέγγιση ..εγώ θα το πήγαινα έως το τέλος και στις 2 περιπτώσεις
@giorgoskey

Το min raise στο turn το έκανα για value. Με full pot raise δε βλέπω τι μας κάνει call που νικάμε, παρά μόνο set + flush draw ή κάτι τέτοιο. Επίσης θα συμφωνήσω με την επισήμανση του tracedyew. Αν μπορείς πες μας το σκεπτικό σου.

εννοείται για value το έκανες αλλά μπορούσες να είχες πάρει μεγαλύτερο από τα draw του ... αλλά 7.5 είναι λίγα για το pot που υπηρχε και μπορεί να είχες πρόβλημα στο river με άλλη κάρτα
Δεν καταλαβαινω γτ δεν κανεις fold pre με αυτό το hand που είναι trash κ απ το small blind κιόλας και μπλεκεις χωρις λόγο out of position απέναντι σε έναν aggressive villain .

;; ε όχι και trash το χέρι του, λάθος θα ήταν το fold σε min r όχι το call έστω και oop

το hand είναι trashara όχι απλά trash και το γεγονος ότι γίνεται minraise το θεωρω άσχετο .

δε γινεται να χτυπησεις περισσοτερο το board μ αυτο το χαντ απο οτι το χτυπησες στη συγκεκριμενη παρτιδα, αλλά και πάλι βλεπεις οτι ειναι πολυ αβολο να παιξεις και καθεσαι και μπλεκεις χωρις λογο.

δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι το co ανοίγει πάντα με καλύτερα φύλλα από αυτό που είχε ο hero και πρέπει να το πάει πάσο πάντα ;

έχω δει χέρια όπου πολλοί pro και winning παίκτες έκαναν ακόμα και 3bet με akxx από blinds σε r από co και button ... είναι όλα θέμα στυλ, επιθετικότητας και το κατά πόσο γνωρίζεις το range που ενοιγει ο αντίπαλος από τέτοιες θέσεις

λογικά ναι έχει καλύτερο φύλλο αλλά και full of shit να ναι το range του τι καταφέρνεις με το call απ το small βλιντ? παιζεις out of position για το υπόλοιπο της παρτιδας απεναντι σε εναν aggro που μπορεί να σε διωξει ποστφλοπ .

δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι το co ανοίγει πάντα με καλύτερα φύλλα από αυτό που είχε ο hero και πρέπει να το πάει πάσο πάντα ;

έχω δει χέρια όπου πολλοί pro και winning παίκτες έκαναν ακόμα και 3bet με akxx από blinds σε r από co και button ... είναι όλα θέμα στυλ, επιθετικότητας και το κατά πόσο γνωρίζεις το range που ενοιγει ο αντίπαλος από τέτοιες θέσεις

το χέρι δεν είναι ούτε για φτύσιμο αδερφέ ξεκόλα το μυαλό σου σου λέω ούτε ο σάββας ο ξηρός στη φυλακή δε το παίζει

Ναι ο αντίπαλος είναι αρκετά επιθετικός για να είμαστε μπροστά preflop και επίσης θεωρώ πως έχω edge ώστε να παίξω καλύτερα postflop ακόμα και εκτός θέσης. Επίσης με τέτοιου είδους χέρια αν δε χτυπήσω κάτι καλό στο flop δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη για fold (όπως θα είχα με καλό φύλλο (overpair κτλ)). Ακόμα κι αν χτυπήσω ένα μικρό straight ή χρώμα αν ο αντίπαλος μου δείξει ότι με νικάει μπορώ να το πάω πάσο. Δε διαφωνώ ότι είναι πολύ κακό χέρι, αλλά όχι ότι δεν έχουμε και αρκετό equity απέναντι στο range του με τόσο μικρό raise. Μη ξεχνάς ότι είμαστε και αρκετά deep.