Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

SOS TExNIKH ANALYSH

vkiller

Recommended Posts

Results.png[/attachment:19nwxco4]

ΜΌΛΙΣ ΈhΩ πάρει το holdem μανατζερ for free για 30 μέρες και πειραματίζομαι

παρακαλώ αναλύστε μου της πρώτες γραφικές παραστάσεις 1 από cash game σταρς 14000 χέρια και 2 από τουρναμεντ σταρς 130000 χέρια 2 χρόνια 1400 τουρναμεντ

δεν έπρεπε να τέμνονται κάπου και κάποτε οι 2 γραμμές αλλ ινν ev και πραγματικά winnings ?

είναι δυνατό το πραγματικό κέρδος να είναι κάτω από το αναμενόμενο για ολόκληρα 2 χρόνια 1400 τουρ και για όλες της μέρες? ούτε για 1 μέρα είναι φυσιολογικό να μην πλησίασε καν η μια γραμμή την άλλη ούτε σε κας ούτε σε τουρναμεντς? τόση γαντεμία?

ΒΈΒΑΙΑ ΌΤΑΝ ΓΙΑ 2 ΧΡΌΝΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΚΡΊΣΙΜΑ ΧΑΝΤ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΑΝ ΧΆΝΟΝΤΑΙ ΈΤΣΙ ::: ΠΩΣ ΝΑ ΤΈΜΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΈΣ?

Preflop: Hero is BTN with

2 folds, Pohlamoos raises to $132000.00, 2 folds, MYspearGUN calls $132000.00, Kasra84 calls $132000.00, RrrrStyle raises to $865776.00, 1 fold, MYspearGUN calls $772162.00, Kasra84 calls $865776.00

Flop: ($2635714.00) (3 players)

Turn: ($2635714.00) (3 players)

River: ($2635714.00) (3 players)

Hero was BTN with AA

Kasra84 shows QQ

(Pre 19.0% Flop 8.7% Turn 4.8% River 0.0%)

RrrrStyle shows A7

(Pre 10.5% Flop 86.7% Turn 92.9% River 100.0%)

MYspearGUN σχοως AA

(Pre 70.5% Flop 4.5% Turn 2.4% River 0.0%)

RrrrStyle wins $187228.00

RrrrStyle wins $2496486.00

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά δεν το συζητάω ότι 1400 tours είναι ελάχιστο δείγμα. Δεν μπορείς να έχεις ξεκάθαρη εικόνα με λιγότερο από 10.000 τουρνουά. Οπότε δεν είναι απαραίτητο να έχεις τρέξει για κάποιο διάστημα πάνω από το EV.

Επίσης δεν μπορείς ποτέ να πάρεις μια απολύτως ακριβή εικόνα για το variance σου σε γραφικό από τουρνουά, όσα και αν παίξεις σε όλη σου τη ζωή. Επίσης δεν είναι καλή η προσέγγιση. Το σύστημα υπολογίζει που κυμάνθηκαν τα big blinds σου σε σύγκριση με το expected. Αν παίξεις για παράδειγμα QQ vs AK στην αρχή του τουρνουά με 100bb effective και το κερδίσεις και στο ίδιο τουρνουά παίξεις ΑΚο vs ΑQs στο τελικό τραπέζι με 10bb effective και το χάσεις, τότε σου λέει ότι τρέχεις με (50bb - 14bb) = 36bb πάνω από το EV! Όμως στη πραγματικότητα σε αυτό το tour έτρεξες με αρνητικό variance. Φυσικά ισχύει και το ακριβώς αντίστροφο.

Για να "στρώσει" το variance των τουρνουά πρέπει να έχεις τεράστιο δείγμα. Και όταν λέω τεράστιο το εννοώ. Πιστεύω θα πρέπει να έχεις πάνω από 1.000.000 tours για να μιλήσεις για variance. Το νούμερο δεν το λέω από το μυαλό μου, είναι θέμα standard deviation. Όταν σε cash hold 'em ένας παίχτης με winrate 3bb/100 μπορεί θεωρητικά να βγει χαμένος σε 1.000.000 hands μόνο λόγω variance, τότε φαντάσου τι γίνεται στα τουρνουά, που έχουν και άπειρα διαφορετικά stages.

Στα cash πόσα χέρια είναι το γράφημά σου;

Επίσης το ότι το expected είναι κάτω από το 0 και στα 2 graphs δεν σε προβληματίζει;

αν έχεις την καλοσύνη ανέβασε ένα δικό σου αντίστοιχο γράφημα με πάνω από 1200 τουρ να δω αν είναι στατιστικά δυnατο να μην τέμνονται ποτέ οι 2 γραμμές.

Αν τα υπολογίζει όπως τα λες τωτε με αδικεί κατάφορα η γραμμή. το αλλ ινν ευ έπρεπε να είναι +20000 και όχι αρνητικό και ελαφρώς πιο πάνω από το πραγματικό γιατί τα αλλ ινν που έχανα ήταν όλα κρίσιμα πριν από ftable με μισό εκατομύριο chips , ενώ κερδίζα κάτι ψυχουλλα όταν είμουν ήδη νεκρός με 300 χιπς είτε στις αρχές τον τουρναμεντ που ήταν ασήμαντα!!!

Επίσης δεν υπολογίζει τα αμέτρητα στησίματα της τράπουλας κκ εναντίων ΑΑ qq εναντίων κκ συνήθως στον buble

και το χειρότερο έβλεπα για ώρες το replay από πολλά χέρια μου όπου είχα ΑΑ και κκ πριν το φλοπ έμπαιναν 70% τον chips πριν το φλοπ με 4 μπέτ του 45 και σε φλοπ Α236 βάζαμε τα υπόλοιπα. είτε είχα ΑΑ με 4 μπέτ πριν το φλοπ βάζαμε 80000 μάρκες και με μαγικό τρόπο το φλοπ ήταν 99x είτε 88x με τον 1 μοναδικό αντίπαλο να γενιέται πάντα με τριπς!!! 89 910 78 κλπ!!! και φυσικά έμπαιναν οι υπόλοιπες μάρκες στο φλοπ και αυτά τα εμετικά χαντ θα με δείχνουν πως είμουν underdog και όχι φαβορί!!!! πραγματικά κοντεβω να κάνω εμετό βλέπωντας τη τράβηξα στη σταρς με hand replayer !!!!! βρήκα και ένα καρέ 9999 σε φλοπ 9910 όπου έχασα από μπλόφα όταν το 83 έκανε straightflush ρυννερ ρυννερ!!!!

και για να μην νομίσει κανένας πως είμαι κανένα παιδάκι που χάνει στο πόκερ θα ανεβάσω της 2 γραφικές παραστάσεις πόκερ σταρς και ongame σε αμέσως επόμενο ποστ.

Το γράφημα σου βάλτο να δείχνει ΒΒ/100 . Ταα έχεις ποστάρει σε κανένα πόκερ site του εξωτερικού να ζητήσεις την άποψη και από άλλους πιο έμπειρους παίκτες? Εγώ δεν έχω και την τρομερή εμπειρία αλλά 8α συμφωνήσω με το Δημήτρη οτί το δείγμα σου είναι πολύ μικρό. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάνα βιβλίο για mindset γιατί αυτός ο τρόπος σκέψης δεν σε βοηθάει. Τα 100κ hands είναι πολύ λίγα για να βγάλεις σαφές συμπέρασμα

@vkiller Βάλε τον κάτω άξονα στο γράφημα σε hands και όχι σε μέρες που το έχεις στις φωτογραφίες. Θα δεις καλύτερα και την πιθανή διακύμανση που έχεις. Και δεν είμαι σιγουρος για αυτό αλλά αν παίζεις σε διαφορετικά stakes cash τότε ίσως είναι καλύτερα ο άλλος άξονας να είναι σε big blinds .

Καλά δεν το συζητάω ότι 1400 tours είναι ελάχιστο δείγμα. Δεν μπορείς να έχεις ξεκάθαρη εικόνα με λιγότερο από 10.000 τουρνουά. Οπότε δεν είναι απαραίτητο να έχεις τρέξει για κάποιο διάστημα πάνω από το EV.

Επίσης δεν μπορείς ποτέ να πάρεις μια απολύτως ακριβή εικόνα για το variance σου σε γραφικό από τουρνουά, όσα και αν παίξεις σε όλη σου τη ζωή. Επίσης δεν είναι καλή η προσέγγιση. Το σύστημα υπολογίζει που κυμάνθηκαν τα big blinds σου σε σύγκριση με το expected. Αν παίξεις για παράδειγμα QQ vs AK στην αρχή του τουρνουά με 100bb effective και το κερδίσεις και στο ίδιο τουρνουά παίξεις ΑΚο vs ΑQs στο τελικό τραπέζι με 10bb effective και το χάσεις, τότε σου λέει ότι τρέχεις με (50bb - 14bb) = 36bb πάνω από το EV! Όμως στη πραγματικότητα σε αυτό το tour έτρεξες με αρνητικό variance. Φυσικά ισχύει και το ακριβώς αντίστροφο.

Για να "στρώσει" το variance των τουρνουά πρέπει να έχεις τεράστιο δείγμα. Και όταν λέω τεράστιο το εννοώ. Πιστεύω θα πρέπει να έχεις πάνω από 1.000.000 tours για να μιλήσεις για variance. Το νούμερο δεν το λέω από το μυαλό μου, είναι θέμα standard deviation. Όταν σε cash hold 'em ένας παίχτης με winrate 3bb/100 μπορεί θεωρητικά να βγει χαμένος σε 1.000.000 hands μόνο λόγω variance, τότε φαντάσου τι γίνεται στα τουρνουά, που έχουν και άπειρα διαφορετικά stages.

Στα cash πόσα χέρια είναι το γράφημά σου;

Επίσης το ότι το expected είναι κάτω από το 0 και στα 2 graphs δεν σε προβληματίζει;

Μπορείς να το αναλύσεις λίγο περισσότερο γιατί τα νούμερα φαίνονται υπερβολικά. Π.χ. για τι τραπέζι μιλάς σε κας; 6μαξ?

αν έχεις την καλοσύνη ανέβασε ένα δικό σου αντίστοιχο γράφημα με πάνω από 1200 τουρ να δω αν είναι στατιστικά δυnατο να μην τέμνονται ποτέ οι 2 γραμμές.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αν οι δικές μου γραμμές τέμνονται αποδεικνύεται ότι δεν μπορείς εσύ να τρέχεις κάτω από το variance.

Αν τα υπολογίζει όπως τα λες τωτε με αδικεί κατάφορα η γραμμή. το αλλ ινν ευ έπρεπε να είναι +20000 και όχι αρνητικό και ελαφρώς πιο πάνω από το πραγματικό γιατί τα αλλ ινν που έχανα ήταν όλα κρίσιμα πριν από ftable με μισό εκατομύριο chips , ενώ κερδίζα κάτι ψυχουλλα όταν είμουν ήδη νεκρός με 300 χιπς είτε στις αρχές τον τουρναμεντ που ήταν ασήμαντα!!!

Δε νομίζω ότι κατάλαβες τι σου έγραψα. Ξαναδιάβασέ το. Εγώ μίλησα για big blinds όχι για tournament chips. Έχει τεράστια διαφορά!

Επίσης δεν υπολογίζει τα αμέτρητα στησίματα της τράπουλας κκ εναντίων ΑΑ qq εναντίων κκ συνήθως στον buble

Κι αυτό μπορείς να το δεις με το HEM. Δες αν σε στήνει με ΚΚ και QQ περισσότερο από ότι πρέπει.

και το χειρότερο έβλεπα για ώρες το replay από πολλά χέρια μου όπου είχα ΑΑ και κκ πριν το φλοπ έμπαιναν 70% τον chips πριν το φλοπ με 4 μπέτ του 45 και σε φλοπ Α236 βάζαμε τα υπόλοιπα. είτε είχα ΑΑ με 4 μπέτ πριν το φλοπ βάζαμε 80000 μάρκες και με μαγικό τρόπο το φλοπ ήταν 99x είτε 88x με τον 1 μοναδικό αντίπαλο να γενιέται πάντα με τριπς!!! 89 910 78 κλπ!!! και φυσικά έμπαιναν οι υπόλοιπες μάρκες στο φλοπ και αυτά τα εμετικά χαντ θα με δείχνουν πως είμουν underdog και όχι φαβορί!!!! πραγματικά κοντεβω να κάνω εμετό βλέπωντας τη τράβηξα στη σταρς με hand replayer !!!!! βρήκα και ένα καρέ 9999 σε φλοπ 9910 όπου έχασα από μπλόφα όταν το 83 έκανε straightflush ρυννερ ρυννερ!!!!

Ας μην μετατρέψουμε ένα ωραίο thread σε thread για την ενότητα "on tilt και bad beats".

Μπορείς να το αναλύσεις λίγο περισσότερο γιατί τα νούμερα φαίνονται υπερβολικά. Π.χ. για τι τραπέζι μιλάς σε κας; 6μαξ?

Θα γράψω ένα άρθρο σύντομα για αυτό το θέμα και θα προσπαθήσω να το καλύψω όσο καλύτερα μπορώ.