Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Einai telios lathos to shove?

Siakan

Recommended Posts

Ήθελα να άκουσα μερικές γνώμες για το αν το σχοβε pre φλοπ είναι λάθος, η αν πρέπει

να πεχτει με stadar raise 2x και βλέπουμε. σκέφτηκα na shovaro γιατί ακόμα κ αν δεχόμουν reraise θα κανα all in έτσι κ αλλιώς. Πιστεύετε είναι κάτι λάθος σε αυτό?

http://www.flopturnriver.com/Poker-Hand ... 542764.php

ελπίσο ότι λειτουργεί το λινκ με το χαντ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν νομιζεις πως ειναι λιγο καρφωμα να μπεις all in απο middle χωρις action με 15 blinds? δεν ξερω αν ειναι απαραιτητα λαθος αλλα εγω το θεωρω καρφωμα και δν το κανω ποτε...το all in εκει πιθανοτατα σημαινει unpaired φιγουρες η μικρο pair αρα καποιος με μετριο pair(88-JJ) η ΑΚ σε κανει ευκολα call εκει... αρα imo 2.2x και βλεπουμε ;)

Όντος ότι δείχνει δυναμη το Hand έτσι όπως το πεχτηκε, απλά ήμουν σχετικά low στακκ

και σε περίπτωση που έκανα miss το flop δεν ήθελα να χάσω chips υποθέτω. Σκεφτόμουν ότι το double θα με βάλει πάλι στο game . Thanks παντός κ εγώ δεν ήμουν ικανοποημένος έτσι όπως πεχτηκε το χέρι...next time .

Απλά με raise / call υπάρχουν αντίπαλλοι με ιδανικά στακ για να κάνουν 3bet και να προσπαθήσουν να κλέψουν το ποτ με λιγότερο δυνατά φύλλα Α6-Α9 ίσως που δεν θα κάνουν call shove σου. Το range τους για να σου κάνου call το 15bb shove για μένα μάλλον είναι Α10+ 66+ ίσως ΚQ μικρότερα ζευγάρια ανάλογα και το τουρνουα και πόσο καλοί είναι οι αντίπαλοι. Γενικά δεν με χαλάει το shove αλλά μάλλον θα πήγαινα για raise /call .

Δε μου αρέσει καθόλου το shove με τόσα big blinds εκεί. Ιδιαίτερα τη στιγμή που και οι άλλοι δεν έχουν πολλές παραπάνω μάρκες από εσένα (είναι turbo;). Επίσης από ότι είδα είναι 11άρι οπότε με Ax (όπου x μικρότερο του Q) δεν τρως ποτέ call από κανέναν στο τραπέζι (λόγω των stacks). Η καλύτερη κίνηση είναι 2.2x raise και δίνεις σε κάποιον την ευκαιρία να στα γυρίσει με χειρότερο φύλλο. Σε περίπτωση που κάνουν flat call, το οποίο είναι σπάνιο, κάνε evaluate flop και c-bet it τις περισσότερες φορές. Έτσι όπως το έπαιξες αν φας call μόνο πίσω μπορείς να είσαι. Είτε λίγο πίσω από ζευγάρι, είτε πολύ πίσω από μεγάλο ζευγάρι και AK.

Είναι το 11 αρι Sunday στορμ. Όπως είπα δεν ήθελα να βρεθο με καπιον να φτατάρει να είμαι εκτός θέσης κ με ένα board που έχω κάνει μίσσ. Το θέμα είναι ότι κ εγώ τείνο σε αυτό που λέτε καπιοι 2.2x κ βλέπουμε. Εν τέλη πήρα καλλ από το αριστερά μου που κράταγε 99 κ χάσαμε. το board είχε 3 clubs με εμένα να κρατώ Κκ δεν βγήκε τπτ άλλο όμως :)

Το shove obv δεν είναι λάθος.Τώρα για μένα στο πως θα κινηθείς εξαρτάται και από άλλα πράγματα, όπως τα reads που έχεις, το image σου και τα dynamics στο τραπέζι. Δεδομένων των Stack sizes κατά πάσα πι8ανότητα δεν θα σε κάνει flat κάποιος εάν κάνεις raise αλλά θα shovarei. Ta Βlind μπορεί να σου κάνουν stop n go οπότε πρέπει να έχεις ένα σχέδιο για το τι θα κάνεις σε αυτή την περίπτωση. Εγώ πάντως εάν κάνω raise και όχι shove, τα βάζω στο φλοπ στα πιο πολλά board

Καταρχάς είναι λάθος η νοοτροπία "πως αν μου κάνουν re raise θα μπω all in γιατί φοβάμαι μην αστοχήσω" πρέπει το post flop παιχνίδι σου να το κανείς καλύτερο γιατί αλλιώς κάθε φορά που θα έχεις τέτοιο χέρι θα βρίσκεσε σε κίνδυνο.

Όσο για το shove σου με τα ΒΒ που έχεις είναι απλά ένα κακό παιχνίδι από σένα.Θα πάρεις calls μόνο από καλύτερα χέρια και μάλιστα πολλές φορές θα είσαι και νεκρός.Αν είχες λιγότερες μάρκες η ήσασταν κοντά στα έπαθλα με λιγότερους παίκτες μπορούσες να πιέσεις.

Δε μου αρέσει καθόλου το shove με τόσα big blinds εκεί. Ιδιαίτερα τη στιγμή που και οι άλλοι δεν έχουν πολλές παραπάνω μάρκες από εσένα (είναι turbo;). Επίσης από ότι είδα είναι 11άρι οπότε με Ax (όπου x μικρότερο του Q) δεν τρως ποτέ call από κανέναν στο τραπέζι (λόγω των stacks). Η καλύτερη κίνηση είναι 2.2x raise και δίνεις σε κάποιον την ευκαιρία να στα γυρίσει με χειρότερο φύλλο. Σε περίπτωση που κάνουν flat call, το οποίο είναι σπάνιο, κάνε evaluate flop και c-bet it τις περισσότερες φορές. Έτσι όπως το έπαιξες αν φας call μόνο πίσω μπορείς να είσαι. Είτε λίγο πίσω από ζευγάρι, είτε πολύ πίσω από μεγάλο ζευγάρι και AK.

Συμφωνώ 100%. Συζητώντας κάποτε για μια παρόμοια κατάσταση με ένα παίχτη με 80κ profit μόνο από tour, μου έλεγε πως για αυτόν η γραμμή ειναι τα 12-13ββ . Με λιγότερα τα σπρώχνεις pre, με περισσότερα κάνεις αυτό που λέει ο melissourgos. Οπότε είσαι οριακά raise και όχι shove κατ' εμέ.

Συμφωνώ 100%. Συζητώντας κάποτε για μια παρόμοια κατάσταση με ένα παίχτη με 80κ profit μόνο από tour, μου έλεγε πως για αυτόν η γραμμή ειναι τα 12-13ββ . Με λιγότερα τα σπρώχνεις pre, με περισσότερα κάνεις αυτό που λέει ο melissourgos. Οπότε είσαι οριακά raise και όχι shove κατ' εμέ.

μ εμενα γιατι δε συμφωνησες?? :cry::cry::cry::cry: πτν κοινωνια αλλους τους ανεβαζεις κι αλλους....!!! :lol::lol::lol::lol:

Όσο για το shove σου με τα ΒΒ που έχεις είναι απλά ένα κακό παιχνίδι από σένα.Θα πάρεις calls μόνο από καλύτερα χέρια και μάλιστα πολλές φορές θα είσαι και νεκρός.

εντάξει δηλαδή έλεος .δε γίνεται να συζητάμε αν ένα shove 15bbs από MP δέχεται call από χειρότερα χέρια .ναδεχθώ ότι κάποιοι θέλετε να κάνετε raise αλλά όχι για αυτό τον λόγο

Καταρχάς είναι λάθος η νοοτροπία "πως αν μου κάνουν re raise θα μπω all in γιατί φοβάμαι μην αστοχήσω" πρέπει το post flop παιχνίδι σου να το κανείς καλύτερο γιατί αλλιώς κάθε φορά που θα έχεις τέτοιο χέρι θα βρίσκεσε σε κίνδυνο.

Όσο για το shove σου με τα ΒΒ που έχεις είναι απλά ένα κακό παιχνίδι από σένα.Θα πάρεις calls μόνο από καλύτερα χέρια και μάλιστα πολλές φορές θα είσαι και νεκρός.Αν είχες λιγότερες μάρκες η ήσασταν κοντά στα έπαθλα με λιγότερους παίκτες μπορούσες να πιέσεις.

:o:shock::?:lol::oops::roll::?::mrgreen::ugeek:

και σχεδόν για όλες τις απαντήσεις

μ εμενα γιατι δε συμφωνησες?? :cry::cry::cry::cry: πτν κοινωνια αλλους τους ανεβαζεις κι αλλους....!!! :lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: εννοείται, στην ουσία το ίδιο πράγμα λετε :D

εντάξει δηλαδή έλεος .δε γίνεται να συζητάμε αν ένα shove 15bbs από MP δέχεται call από χειρότερα χέρια .ναδεχθώ ότι κάποιοι θέλετε να κάνετε raise αλλά όχι για αυτό τον λόγο

Δέχεται call από χειρότερα χέρια, αλλά όχι τόσο συχνά όσο παίρνουμε 3bet από τα ίδια χέρια. Διαφωνείς;

Οσοι λετε οτι ειναι λαθος το shove τι θα κανετε στην ιδια περιπτωση με:

44, 77, ΤΤ, QQ, ΑΑ, A8s ,KJs , QK ?

Θα έκανες shove με ΑΑ;

Οσοι λετε οτι ειναι λαθος το shove τι θα κανετε στην ιδια περιπτωση με:

44, 77, ΤΤ, QQ, ΑΑ, A8s ,KJs , QK ?

Προτιμάμε το raise από το all in, γιατί ένας επιθετικός παίχτης θα δει πως υπάρχει fold equity και θα shovarei και χειροτερα χέρια εκτός από καλύτερα (π.χ. KQ, AT ) που πιθανόν να πήγαινε fold αν shovaραμε.

Το κάθε χέρι που λες είναι μια ξεχωριστή ιστορία, στα 15ββ που έχουμε.

Με 44,77,KJs ναι, θα κάναμε shove γιατί ξέρουμε εκ των προτέρων ότι και να μας κάνει call είναι flip ή είμαστε χειρότεροι, οπότε θέλουμε maximum folding equity.

Με ΑΑ,ΚΚ,QQ θα έκανα μιν raise και 10ββ να είχα μπας και με παίξει κάποιος.

Tο ΤΤ to βάζω στην κατηγορία του ΑQ. Shove απο 13ββ και κάτω.

geoponos έγραψε:

Δέχεται call από χειρότερα χέρια, αλλά όχι τόσο συχνά όσο παίρνουμε 3bet από τα ίδια χέρια. Διαφωνείς;

διαφωνώ γιατί συνήθως δέχομαι call σε αυτά τα stakes από χειρότερα χέρια και όχι 3bet .αντίθετα το shove δείχνει πιο αδύναμο και δέχομαι πιο light calls .τώρα όσον αφορά ΑΑ,ΚΚ,QQ,εντάξει αν είναι στα blinds τίποτα περίεργοι ρώσοι,ισπανοί και έχω δει να κάνουν call με 10bbs effective τότε θα κάνω min raise .αλλά σαν γενικό κανόνα ότι κάνω με TJs κάνω και με AA με τέτοιο stack

geoponos έγραψε:

διαφωνώ γιατί συνήθως δέχομαι call σε αυτά τα stakes από χειρότερα χέρια και όχι 3bet .αντίθετα το shove δείχνει πιο αδύναμο και δέχομαι πιο light calls .τώρα όσον αφορά ΑΑ,ΚΚ,QQ,εντάξει αν είναι στα blinds τίποτα περίεργοι ρώσοι,ισπανοί και έχω δει να κάνουν call με 10bbs effective τότε θα κάνω min raise .αλλά σαν γενικό κανόνα ότι κάνω με TJs κάνω και με AA με τέτοιο stack

+1

ρε παιδια για ονομα του θεου με 15 big blinds εχετε δει πολλους στην pokerstars σε 10ρι tour να κανουν light call? αν παρουμε call εδω και δν ειναι απο τον τρελο του τουρνουα π εχει ξεμεινει καταλαθως μεχρι αυτο το σημειο, θα ειναι απο καλυτερο φυλλο 80-90%....

στα 10-12 ειναι αλλο θεμα αλλα εδω με all in απο μπροστα call μας κανουν σχεδον παντα καλυτερα φυλλα...

+1 souramaliki ,geoponos ..αν είμασταν πιο late position θα συμφωνούσα με raise /call ...ς αυτούς π λένε raise /καλλ θα ήθελα να μου πουν αν έχουν ραησε/φολδ range σε αυτό τ spot ...γτ αλλιώς είναι προφανές πως έχουμε φύλλο πάντα σε αυτό τ spot .....

και εν πάση περίπτωση το σχοβε είναι σίγουρα +ev οπότε δε γίνεται να λέτε πως είναι λάθος...

Εγώ απλά λέω ότι ο MP3 ή ο CO αν βρεθούν με ΑJ θα μας κάνουν 3bet σε x2.2 raise, ενώ θα πετάξουν σε all in. Μπορεί να έχω και λάθος, η γνώμη μου είναι.

Γι αυτό δεν εξαρτάται ρε παιδιά το τι θα κάνουμε από το τι άτομα έχουμε στο τραπέζι.ΠΧ εάν έχουμε έναν 3βετ happy και έχουμε tight image μπορούμε να κάνουμε raise/call.Όσον αφορά τα blinds δεν είναι και πάρα πολλά αλλά επειδή παίζουν και τα αντε και πιο σωστό είναι να μιλάμε για stack με τη μέτρηση Μ. Σε ένα sng είναι τραγικό το shove me 15 bbs me AQ αλλά ποτέ δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στα στακ όπως σε μεγάλα ΜΤΤ.,και όταν μπαίνουν τα αντε δύσκολα έχεις τόσα ΒΒς