Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Weird family pot

dmelissourgos

Recommended Posts

Μόλις καθίσαμε σε 6-max τραπέζι PLO50 και οι παίχτες είναι κακοί εκτός από τον Player2. Το χέρι μας δεν είναι πολύ καλό, αλλά αποφασίζουμε να μπούμε για το edge postflop :P

Player1 is seated with €32.68

Player2 is seated with €47.25

Player3 is seated with €36.33

Hero is seated with €50.00

Player4 is seated with €51.77

Player5 is seated with €30.34

Player5 Posts small blind of €0.25

PLAYER1 Posts big blind of €0.50

Dealing cards

Hero: :8diamond::4heart::6heart::7spade:

Player2 Folds

Player3 Calls €0.50

Hero Calls €0.50

Player4 Folds

Player5 Raises to €2.50

PLAYER1 Calls €2.00

Player3 Calls €2.00

Hero Calls €2.00

Flop: :6spade::9diamond::4spade:

Player5 Bets €10.00

PLAYER1 Calls €10.00

Player3 Calls €10.00

Hero ??

Κάνουμε κι εμείς το call; Έχουμε τα odds; Τι plan έχουμε για το turn αν κάνουμε call;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στο omaha υπάρχουν 2 ειδών outs. Τα nuts και τα όχι nuts. Σε multiway action όπως εδώ στην ουσία σε ενδιαφέρουν τα nut outs.

Εδώ μπορούμε να θεωρήσουμε ότι set δεν έχει κάποιος, εκτός αν έχει ο 5. Όλοι οι άλλοι με set θα 3betaραν. Παρόλα αυτά, ούτε το 4 κ το 6 μπορούν να θεωρηθούν nuts καθώς το 69 και 94 δεν είναι απίθανα.

Άρα στην ουσία πας για 5 ή 10 και όχι μπαστούνι στο turn (6 outs). Αν θεωρήσουμε ότι τις μισές φορές που θα βγεί 4 η 6 δεν θα υπάρχει καλύτερο φούλ έχουμε άλλα 4/2=2 outs το σύνολο 8 (8/45) περιπ 20% οπότε call 10 για 50κατι και re evaluate στο turn.

Στο turn τώρα... Pot από μπροστά αν βγει η κέντα, c/r σε full, c/f αλλιώς εκτός αν έχουμε τα odds για call (δύσκολο)

Μου αρέσει η ανάλυσή σου και συμφωνώ σε όλα εκτός από την τελευταία πρόταση. Μιλάμε τελευταίοι, οπότε αν θες ξαναπές μου λίγο το plan σου σε αυτήν την περίπτωση.

σωστός ο απασειρος έχεις τα odds για call και revaluate turn (c /r δεν έχουμε προφανώς το επόμενο ποντάρισμα μας βάζει allin )

υπάρχει και η aggro πλευρά της παρτίδας όμως που λέει allin flop έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι είναι κακοί παίκτες όπως λες .. ο v5 κάνει raise pre μετά από 2 λίμπ και cbet flop oop οπότε δύσκολα κρατάει κάτι καλύτερο από τα 2 pair μας (μόνο 99 αν έχει, κατά τα αλλά τον βάζω σε spades η μεγάλο ζεύγος ) και οι άλλοι 2 κύριοι δεν έχουν set με τίποτα και τους βάζω επίσης σε draw και ίσως 2pair ο ένας τους

νομίζω με allin θα πάρεις call μόνο από draw χέρια από τα οποία είσαι και μπροστά (εκτός από ελάχιστους συνδυασμούς combo draw που είσαι οριακά coinflip ) και ποτέ από 94 96 pairs .. με 40 ευρώ ήδη μέσα στο pot αξίζει νομίζω

Μου αρέσει η ανάλυσή σου και συμφωνώ σε όλα εκτός από την τελευταία πρόταση. Μιλάμε τελευταίοι, οπότε αν θες ξαναπές μου λίγο το plan σου σε αυτήν την περίπτωση.

Όντως με μπέρδεψαν λίγο τα positions, αλλά αφού έχουμε postion ακόμα καλύτερα.

Τα λεφτά θα μπούν με κέντα.

Αν βγάλουμε full δεν θα τα βάλουμε σε extreme περιπτώσεις, π.χ. check ο 5, ρεστα ο 1 call o 3. Εκεί μάλλον χάνουμε. Αυτόν που δεν φοβόμαστε για full είναι ο 5, οπότε ότι και να πονταρει δεν μας πολυενδιαφέρει. Γενικά δηλαδή τα βάζουμε vs 1 παίχτη, fold vs player 1+player 3.

Αν βγει blanc θέλει πολύ συζήτηση, ανάλογα το action και γιατί θα υπάρχουν ίσως και καινούρια draws. Σε γενικές γραμμές αν ανοίξει το χρώμα το κάνουμε release αν ανοιξει total blanc του τύπου παπά καρώ θα έβαζα τα ρέστα του 5 σίγουρα, των άλλων δεν ξέρω.

@giorgoskey η aggro πλευρά που περιγράφεις δεν είναι κακή και απλοποιεί πολύ τα πράγματα, απλά αυξάνει τεράστια το variance. Σίγουρα κάποιοι παίχτες θα την προτιμήσουν, ειδικά οι multitablers που δεν έχουν και άπειρο χρόνο για αναλύσεις εκείνη τη στιγμή.

Γιατί συνήθως το raise oop pre σε αυτά τα stakes δείχνει πιο πολύ μεγάλο ζευγάρι ή κάποιο χέρι τύπου 89ΤJ ή broadways. Επίσης το lead bet pot το κάνει κάποιος πιο εύκολα με semi bluff εκεί (π.χ. ΑΑ και extras) παρά με σετ (άλλο που και με set το lead bet pot είναι η καλύτερη επιλογή imo). Σε όλα αυτά που λέω τίποτα δεν είναι απόλυτο. Απλά κάνω κάποιες υποθέσεις που πιστεύω ότι έχουν αρκετά καλή πιθανότητα επαλήθευσης και κινούμαι με αυτές.

Μου άρεσαν και τα 2 σενάρια (call και all in) αλλά εκείνη την ώρα προτίμησα το call κυρίως γιατί δεν θέλω να τραβάω το variance από τα μαλλιά. Βγαίνει :Kheart: και ο Player5 μπαίνει για all in για τα τελευταία του 17.84. Ο Player1 και ο Player3 κάνουν και οι 2 call. Εμείς;

Μόνο και μόνο που έχει ένα εκατομύριο το πότ και έχω έστω και λίγα nut outs, επειδή θα πάθω σοκ να μην μπώ και να κέρδιζα αν έμπαινα και επειδή πολύ λάθος δεν είναι αν δεν είναι σωστό, call.

Μόνο και μόνο που έχει ένα εκατομύριο το πότ και έχω έστω και λίγα nut outs, επειδή θα πάθω σοκ να μην μπώ και να κέρδιζα αν έμπαινα και επειδή πολύ λάθος δεν είναι αν δεν είναι σωστό, call.

Προσπάθησε να το πεις με μία ανάσα! :lol:

Ευχαριστώ για τα comments m8. Είναι πλέον standard το call εκεί ε;

Βγαίνει :Kheart: και ο Player5 μπαίνει για all in για τα τελευταία του 17.84. Ο Player1 και ο Player3 κάνουν και οι 2 call. Εμείς;
ε 17.8 για 100 που έχει μέσα τα βάζεις αν και πολύ πιθανόν να έχεις μόνο draw πλέον και δεν έχεις τα odds

πες μας και τι έγινε ..

Call και εμείς και :Aheart: στο river. Το απόλυτο blank για όλο το τραπέζι, οπότε το pot το πήρε ο Player5 με set εννιάρια. Οι άλλοι 2 είχαν flush draw. Γι' αυτό ρώτησα τον greggr γιατί θεωρεί πως ο Player5 δεν έχει set. Είναι ο μόνος που μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να κρατάει set μιας και οποιοσδήποτε άλλος θα έκανε repot είτε στο flop, είτε στο turn. Τελικά σύμφωνα με αυτά που κράταγαν πάντως, είχαμε τα odds και στα 2 streets.

Call και εμείς και :Aheart: στο river. Το απόλυτο blank για όλο το τραπέζι, οπότε το pot το πήρε ο Player5 με set εννιάρια. Οι άλλοι 2 είχαν flush draw. Γι' αυτό ρώτησα τον greggr γιατί θεωρεί πως ο Player5 δεν έχει set. Είναι ο μόνος που μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να κρατάει set μιας και οποιοσδήποτε άλλος θα έκανε repot είτε στο flop, είτε στο turn. Τελικά σύμφωνα με αυτά που κράταγαν πάντως, είχαμε τα odds και στα 2 streets.

Έχεις δίκιο, απλά εγώ δεν έβλεπα το set λόγω του pre flop raise. Εκτός εάν είχε κάτι πιό ελκυστικό από δύο ξερά εννιάρια, π.χ. 99TJ ds. Τώρα αν έκανε raise pre με 99Κ4 εντάξει, είναι ο Γιώργης ο Οτιναναι...

Τώρα αν έκανε raise pre με 99Κ4 εντάξει, είναι ο Γιώργης ο Οτιναναι...
όχι δεν ήμουν εγώ ο v5 :D

τελικά με raise allin έπαιρνες το side pot αν epairnes call από τα flush draw ε; 2x :D

Εκτός εάν είχε κάτι πιό ελκυστικό από δύο ξερά εννιάρια, π.χ. 99TJ ds.

Χαχα μόνο το ds δεν πέτυχες! Ωραίος.

[τελικά με raise allin έπαιρνες το side pot αν epairnes call από τα flush draw ε; 2x :D

Ποιο side pot; Σε όλο αυτό συμμετείχε ο Player5 με το set του.