Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Ανάλυση παρτίδας από τον William Reynolds

baskont

Recommended Posts

Ο William Reynolds το 2009 τερμάτισε στην 4η θέση του EPT San Remo για $490.000. Αυτή του η επιτυχία ήταν και η αιτία να γίνει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους παίκτες, αφού στο μέλλον ακολούθησαν και άλλα σημαντικά cashes στην καριέρα του νεαρού επαγγελματία. Ένα χρόνο αργότερα κατάφερε να κερδίσει $576.000 στο PCA Highroller με τα συνολικά του κέρδη από τουρνουά σήμερα να αγγίζουν τα 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανάλυση ενός χεριού  που έπαιξε ο ίδιος στο Main Event του EPT του San Remo.

Τουρνουά: EPT San Remo 2009

Day 4

Blinds 1.000/2.000

Ο Raynolds κάνει raise από το middle position με Κ-9 και ο παίκτης στο big blind κάνει call. Το flop ανοίγει [Ah] [Kd] [3c]

Raynolds: Αυτό είναι ένα dry flop και το range των χεριών που έχει κάνει defend το big blind τις πιο πολλές φορές έχει αστοχήσει. Έχω ένα χέρι που σπάνια θα πάρει call από χειρότερο φύλλο. Οπότε το να κάνω check back για pot control είναι προφανές. Ωστόσο σκέφτηκα ότι αν κάνω check back πιθανότατα θα μου κοστίσει, αφού είχα αποφασίσει ότι δεν θα κάνω πάσο σε πονταρίσματα του αντιπάλου στο turn και στο river. Έτσι θα του έδινα την ευκαιρία να πάρει τον έλεγχο του πονταρίσματος με pot-sized bets εφόσον έχει άσο πάνω του.

Αποφάσισα τελικά να κάνω bet στο flop και στο turn να κάνω check back. Στο river εφόσον μου ποντάρει θα κάνω πάσο αφού μόνο ο άσσος θα το κάνει αυτό. Έτσι λοιπόν έχω να αποφασίσω τι μεγέθους ποντάρισμα θα κάνω στο flop, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα την πιθανότητα ο αντίπαλος μου να κάνει πάσο. Έτσι λοιπόν κατέληξα στο να κάνω μικρότερο bet, από το αρχικό μου raise.

Ο αντίπαλος κάνει check, o Raynolds κάνει bet 3.200, o αντίπαλος κάνει raise 11.500

Το αρχικό μου πλάνο μου για το χέρι καταστράφηκε και επανεκτίμησα την κατάσταση. Ο αντίπαλος μου πιθανόν να διέκρινε αδυναμία λόγω του μεγέθους του bet μου. Είχα την εντύπωση ότι αν είχε Α ή Κ θα έκανε απλά το call, οπότε υπάρχουν τα Q-J, Q-10, J-10 ως μπλόφες με equity, ενώ υπάρχει και η μικρή πιθανότητα να κρατάει 3-3 ή Α-3 και να θέλει να πάρει value. Επίσης μπορεί να κρατάει δύο τυχαίες κάρτες και απλώς να μπλοφάρει. Με περισσότερες μπλόφες στο range του αποφάσισα να κάνω call. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 36.100 μάρκες στο ποτ.

Turn : [7s]

Αυτή η κάρτα συμπληρώνει το rainbow. O αντίπαλος μου σκέφτηκε για μια στιγμή, και έκανε check χτυπώντας με μια κίνηση το δάχτυλο του στο τραπέζι. Αυτό ήταν ένα πολύ καλό σημάδι για εμένα. Τώρα πρέπει να σκεφτώ πια από τις δύο επιλογές μου θα διαλέξω. Check ή bet. Εάν κάνω check μου επιτρέπει να φτάσω φτηνά σε showdown. Πλέον όμως είμαι πεπεισμένος ότι μάλλον έχω το καλύτερο χέρι και δεν θέλω να δώσω δωρεάν κάρτα στον αντίπαλο που μπορεί να του δώσει 2 ζευγάρια ή σετ.

O αντίπαλος κάνει check, o Raynolds ποντάρει 10.800 μάρκες και ο αντίπαλος έπειτα από σκέψη κάνει το cal. 57.700 μέσα στο pot.

River: [2c]

Ο αντίπαλος μου κάνει check ενώ τα μάτια του είναι στραμμένα πάνω μου. Ώρα να επανεκτιμήσω ξανά την κατάσταση. Έκανε check/raise στο flop και check/call στο bet μου στο turn. Εκείνη την στιγμή είμαι 100% σίγουρος ότι στο flop μου έχει κάνει check/raise με έναν κακό άσσο. Ένοιωσα ότι με έχει βάλει σε A-Q και πάνω. Ώρα να πάρω το pot. Ανακοίνωσα all in για 44.800, με τον αντίπαλο μου να δείχνει αρκετά προβληματισμένος μέχρι να αποφασίσει. Περνούν 5 λεπτά και  ένας άλλος παίκτης στο τραπέζι ζητάει time. Στα 12 δευτερόλεπτα αποφασίζει να πάει πάσο δείχνοντας Α-9.

Εάν δεν είχα παίξει αυτό το χέρι, πιθανόν να μην έφτανα στο να κερδίσω σχεδόν $500.000

*** Κλικ εδώ για να διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... ***

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites