Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

buton vs big blind buble 20rebuy

vkiller

Recommended Posts

τελικά εσένα ndkmicron θα στα πω ρε φιλε δεν γινετε,γραφεις ενα καρο βλακειες,που λογικα τις εφαρμοζεις και χανεις λεφτα,ε το να σου πω ακομη και με καυστικο υφος οτι κανεις βλακειες,αμα σε ενδιαφερει να βλετιωθεις το υφος μου θα το γραψεις στα @@ σου και θα κρατησεις την ουσια.

Μαλιστα. Δεν με πειραζει να μου την πεις ρε φιλε. Δεν ειναι εκει η ουσια. Αν με ενδιαφερει να βελτιωθω λες. Ναι βεβαια με ενδιαφερει, νομιζω και εσενα σε ενδιαφερει. Αυτο δεν σημαινει οτι θα δεχτω οποιοδηποτε υφος (υποθετω ουτε και εσυ). Μονο καποιος απελπισμενος μπορει να κανει αυτο που λες. Και δεν εννοω πλακιτσα, τρολλινγκ κλπ (γιατι αυτα τα γουσταρω), αλλα προσβλητικο λογο.

Ποιες ειναι αυτες οι πολλες βλακεις?, θα ηθελα να τις ακουσω. Μια απλη εκτιμηση ενος χεριου εκανα και ζητησα και αλλες γνωμες γιατι ηξερα οτι ειμαι εκτος standard παιξιματος.

Για το παιξιμο τωρα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

(ο μονος που απαντησε με πραγματικη πλακα ειναι ο louadarko )

Για το παιξιμο. Αφου το λετε πανω απο 2 ετσι θα ειναι. Προσπαθησα να αιτιολογησω την σκεψη μου, σε καμια περιπτωση δεν ειπα οτι εχω δικαιο εγω και λαθος οι αλλοι, οταν νομιζω κατι τετοιο ξερω να το εκφραζω αλλιως.

Ξεχνωντας τα προηγουμενα θελω να ξαναρωτησω και αν καποιος εχει ορεξη απανταει.

θυμιζω την ερωτηση

--------

20ριμπαυ πληρώνονται οι 40 και έχουν μείνει μόλις 41.ακριβώς 1 θέση πριν τα λεφτά .

ο μέσος όρος είναι γύρω στις 20000 με 24000. εγώ στο buton έχω της πιο πολλές μάρκες 43000 και στο bigblind είναι ο 2 σε στακκ με 34000.

εγώ έχω ακ και αυτός aj .

μήπως είναι πολύ ριψοκίνδυνο έως και ανόητο να παίξουν οι 2 chipleader του τραπεζιού ρέστα με 3 μπέτ και 4 μπέτ εκεί στο buble ?

--------------

Σκεφτηκα οτι ο αντιπαλος εχει καλο stack, δεν εχει λογο να κανει τετοια κινηση και του δινω credid...(αν δεχτω οτι καταλαβαινει το παιχνιδι)....Δεν νομιζω (ειπαμε εχω λαθος) οτι πρεπει να ρισκαρω το stack μου.... Αυτα.

Η ερωτηση λοιπον ειναι.

Σε καμια περιπτωση δεν δινουμε πιστη στον αντιπαλο σε αυτη την κατασταση? (οχι κοντα στο bubble, on the bubble δηλαδη εκει που αποκλειεται).

Αν εκτιμαμε οτι θα παιξουμε coinflip παλι call ή δεν εχει καμια σχεση η οποια εκτιμηση

κανουμε?

Με ποιο range θα κανουμε call εκει? (Παντα για την συγκεκριμενη κατασταση)

αυτό που αλλάζει τα δεδομένα και για τους 2 , ειδικά για αυτον με το Aj είναι ο παράγοντας BUBBLE FACTOR Μεταξύ 2 μεγάλων στακκ.

το BUBBLE FACTOR επήρεάζει δραματικά το EV και κατ επέκταση και τα RANGE των αντιπάλων.

( γιατί εκεί ρισκάρει ένας ένα ολλ ινν έστω με 53% υπέρ του (που είναι μικρότερο σίγουρα από 53%) τα $107 που τα έχει σίγουρα κατά 99.9% απλά για να αυξήσει την πιθανότητα για τοπ 3 θέσεις κατά 2% με 5% αν κερδίσει το χαντ )

και είναι τον παράγοντα το BUBBLE FACTOR που πρέπει να αναλύσουμε εδώ.

@vkiller

Ακόμα και έτσι που λες να ήταν τα νούμερα (που δεν έχεις μόνο 53% με AK αλλά τέλος πάντων), τι είναι καλύτερο το 5% της πρώτης θέσης ή τα λεφτά του bubble;

@vkiller

Ακόμα και έτσι που λες να ήταν τα νούμερα (που δεν έχεις μόνο 53% με AK αλλά τέλος πάντων), τι είναι καλύτερο το 5% της πρώτης θέσης ή τα λεφτά του bubble;

μιλάω απ την πλευρά του αντιπάλου τον οποίο επηρεάζει περισσότερο το bubble . για αυτών με το Aj πρέπει να γίνει η συζήτηση περισσότερο.

( τώρα για μένα με ακ έχω γύρω στο 51% με φυσιλογικό αντίπαλο εκεί που θα το κάνει αυτό με 55-αα aj -ακ..αν ήταν πιο tight σκεπτόμενος αντίπαλος θα είχα λιγότερο από 48% να είσαι σίγουρος γιαυτό..) και αυξάνεται 2%-5% η πιθανότητα για τοπ 3 θέσεις αν κερδηθεί το χέρι. όχι για 1 θέση. για πρώτη θέση είναι λιγότερο από 2% το πλεονέκτημα.

Θα συμφωνήσω βέβαια πως εγώ πρέπει να κάνω το 4 μπέτ ολλ ινν εκεί όπως και έγινε εκτός αν ξέρω πως ο αντίπαλος είναι tight που καίγεται να μπει στα λεφτά και τον βάζω σε range jj-αα . σε όλες της άλλες περιπτώσεις είμαι ολλ ινν όπως και εδώ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ που κάνει κολλ ρισκάροντας αποκλεισμό με aj στο 4 μπέτ ολλ ινν του chipleader ,( και chip leader είμαι εγώ που είμαι tight και παίζω ολλ ινν σχεδόν πάντα με monster hand όταν είμαι οβερ average στακκ ) είναι που θέλω να αναλύσουμε. με βάση το bubble factor δικαιολογείται να κάνει το κολλ ακόμη και αν έχει aq , ακ 99 1010 jj πόσο μάλλον AJ ?

Καλά, τα νούμερά σου πάντως είναι εντελώς αυθαίρετα. Που τα βρίσκεις τα ποσοστά 2%-5% για τις 3 πρώτες θέσεις κτλ; Να μιλάμε με κάποια σοβαρή βάση, για να κάνουμε σωστή κουβέντα.

Όσο για τους άλλους που θέλουν να μιλήσουν για το δικό σου χέρι, δε νομίζω ότι χρειάζεται άλλη συζήτηση για το αυτονόητο shove με ΑΚ, είναι απλά +EV. Δε θα πας πάσο αυτό το φύλλο επειδή κάποιος σε 3-bettare και μάλιστα button vs blind. Και το ότι κάνει 3bet πάνω στο bubble μόνο πιο δυνατό δεν κάνει το range του, αντιθέτως μάλιστα (αν νιώθει καθόλου από MTT poker). Ακόμα και αν αναιρέσεις όλα όσα είπα παραπάνω και στο range του βάλεις μόνο 99+,AJs+,AQo+, πάλι μετά το 3bet του το pot έχει ήδη 17.600, οπότε και το flip είναι πολύ +EV.

Τώρα vkiller για το AJ δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Το 3bet του είναι super standard, αλλά είναι πολύ μεγάλο το sizing (κάνει commited τον εαυτό του). Θα έκανα μικρότερο 3bet περίπου 9k και στο all in θα έκανα call μόνο εναντίον επιθετικού αντιπάλου.