Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

2 χέρια από το χτεσινό the big $11

Recommended Posts

Θα σας παραθέσω 2 χέρια από το χτεσινό the big $11.Ξεκινήσαμε 10.000 άτομα και είμαστε ΙΤΜ. Στο πρώτο χέρι έχουν μείνει 620 άτομα και στο δεύτερο 400, μικρές πληρωμές δηλαδή. Γενικά είμαστε σε επιθετικό τραπέζι και ο παίχτης στα δεξιά μου είναι πολύ δραστήριος κλέβοντας όσα pot του έρθουν unopened σε late position.

1ο χέρι:

PokerStars No-Limit Hold'em, 11 Tournament, 800/1600 Blinds 200 Ante (9 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP3 (t110238)

CO (t25200)

Hero (Button) (t54108)

SB (t41798)

BB (t18525)

UTG (t19831)

UTG+1 (t64826)

MP1 (t55794)

MP2 (t34170)

Hero's M: 12.88

Preflop: Hero is Button with 10diamond.gif, Aspade.gif

5 folds, CO bets t25000 (All-In), Hero ???

Pot = 29.200

Είναι call ή fold; Ποιο είναι το range του; (Θα σας πω κι εγώ ποιο range του βάζω μόλις μου απαντήσετε).

2ο χέρι:

PokerStars No-Limit Hold'em, 11 Tournament, 1200/2400 Blinds 300 Ante (8 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t196010)

SB (t78812)

Hero (BB) (t26683)

UTG (t25148)

UTG+1 (t100948)

MP1 (t91770)

MP2 (t139734)

CO (t37929)

Hero's M: 4.45

Preflop: Hero is BB with Aclub.gif, 5heart.gif

1 fold, UTG+1 bets t4800, MP1 calls t4800, MP2 calls t4800, 1 fold, Button calls t4800, SB calls t3600, Hero ??

Pot = 28.800

Είναι sqeeze ή όχι; Έχουμε πίσω μας ακόμα 24.283 μάρκες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

2 easy fold imo.. " βγαζει ματι" το squeeze σου εκει και θα προτιμουσα κατι σε Α9s+,55/66+ γιατι οσο και να φαινονται dead money μιλαμε για stacks π ειναι ολα 4-5 φορες μεγαλυτερα σου τουλαχιστον...θα σε callαρουν μη σου πω και πανω απο 1 εκει οποτε drawing dead imo..

1 τωρα..οταν λες κλεβει τα ποτ εννοεις με min raise η shove all the time? γτ νομιζω διαφερει το range του στις 2 περιπτωσεις αρκετα..

Στο πρώτο χέρι μάλλον έκανες call κ έχασες από ΑJ / ΑQ να υποθέσω.τώρα στο δεύτερο easy fold όπως είπε κ ο tzatzikis για όλα τα παραπάνω.Στο πρώτο χέρι επίσης fold ...

Στο πρώτο εύκολο shove κ λες κ ευχαριστώ που τα έβαλε..

Στο δεύτερο εύκολο πάσο γτ απλά είναι παρά πολύ exploitable το shove εκεί..είναι μεγάλο κίνητρο τα dead money αλλά μάλλον με το φύλλο σου θα δεχτείς τουλ ένα call και θα αράζεις ψηλό dead..επίσης obv call δν υπάρχει όσο καλά odds και να έχεις..

για το πρώτο εγώ μάλλον θα έκανα κλαψιάρικο πάσο μιας και πιστεύω ότι οσο Light και να είναι το range του πιστεύω είσαι πίσω, βέβαια πάλι η ερώτηση του tzatziki είναι πολύ σημαντική κλέβει τα ποτ με shove ή με min raise γιατί αν ισχύει το πρώτο είναι εύκολο call , στην δεύτερη περίπτωση μάλλον είσαι πίσω και έχει κατι σε AJ+ ή καποιο pair 66+ οπότε είναι ψιλο flip

2η περίπτωση δεδομένων των stacks shove εδώ 95% κάρφωσες

Στο 2ο χέρι έχεις 4.5Μ οπότε πρέπει να παίξεις κάτι. Το squeeze δεν θα πετύχει 90%, αλλά και να παίξεις κάτι σε 30-70 για 3 φορές τα λεφτά σου, είναι καλύτερο από το να γίνεις blinded out.

Στο 1ο χέρι ναι μεν έχει μεγάλο range αλλά με 12,5Μ και σε loose τραπέζι δεν θα αισθανόμουνα υποχρεωμένος να πάρω τόσο variance για ένα μικρό σχετικά edge.

Αν τα λέει με 33+,any ace,ΚΤ+,JQ+ που είναι 25% των φύλλων του έχεις 55% μόλις.

τοσο μεγαλο range βαζει σε allin 15 blinds??

Από το CO τα ranges obv αλλάζουν κατά πολύ..μόνο αν πρόκειται για πολύ nit opp foldarw εδώ..

τοσο μεγαλο range βαζει σε allin 15 blinds??

Από το CO τα ranges obv αλλάζουν κατά πολύ..μόνο αν πρόκειται για πολύ nit opp foldarw εδώ..

Δηλαδή εσύ ποιό πιστεύεις ότι είναι το shoving range του στο 1o χέρι? Κάντο μας λιανά...

Για το 2ο hand θα συμφωνήσω με τον greggr το range που δίνει για τον villain είναι αντιπροσωπευτικό νομίζω. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι κάποιες φορές ίσως βρω το call εκεί με τη λογική του ότι θέλεις να ρισκάρεις εφόσον οι πληρωμές είναι ακόμα μικρές και βασικός ς στόχος σε αυτό το σημείο του τουρ είναι να χτίσεις stack για κάτι καλό κι όχι να περιμένεις για να πάρεις λίγα παραπάνω.Στο 2ο hand θεωρώ ότι το squeeze είναι όντως πολύ exploitable .Και επειδή ακριβώς λόγω τραπεζιού μπορείς μετά να πάρεις εύκολα κάποιο light καλλ αν πιάσεις monsteraki θα περίμενα καλύτερο spot ...

@tzatzikis4

2ο χέρι)

Δεν είμαστε ποτέ drawing dead preflop ;)

Ακόμα κι αν φάμε call από AQs ή slowplayed QQ έχουμε σχεδόν το 30% που χρειαζόμαστε. Βάλε και ένα μικρό fold equity και βγαίνει +EV.

1ο χέρι)

Όχι όταν έκλεβε δεν έκανε all in έκανε raise.

@pokershark11

Έκανα call αλλά δεν είχε AQ ή AJ.

@betonme

Προφανώς δεν υπάρχει flat call, δεν το έχω καν σαν option στην ερώτησή μου. Αλλά διαφωνώ με το ότι είναι exploitable το shove μου. Αντιθέτως μάλιστα. Το ότι έχω τόσο μικρό stack με κάνει να έχω τα odds απέναντι σε οποιοδήποτε φύλλο και να callarei (εκτός ΑΑ και 55 obv), οπότε είναι εξ' ορισμού unexploitable.

@greggr

2ο χέρι)

Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ. Αν φάω 1 call έχω τα οdds ακόμα και με μηδενικό fold equity (που ποτέ δεν είναι 0). Τώρα εναντίον 2 ή 3 παιχτών προφανώς είμαι πάρα πολύ άσχημα, αλλά ποια είναι η πιθανότητα να γίνουν τόσα call;

1ο χέρι)

Έχεις δίκιο είναι high variance play αλλά δε με ενοχλεί και πολύ αν είμαι μπροστά από το range του. Είμαι ήδη ITM και απλώς στοχεύω ψηλά.

Ακόμα και πολύ πιο μικρό range να του βάλουμε, δηλαδή 7,7% (88+,A9s+,KQs,AJo+) παίρνουμε odds για call. Μη μου πεις ότι αυτό δεν είναι tight range για το image του.

@Nikos Hawk

Δεν περιμένω και πολύ καλύτερο spot όταν έχω 10bb. Το squeeze είναι τεράστιος πειρασμός σε αυτό το σημείο, άπειρα dead money.

Τελικά στο 1ο χέρι έκανα call και έδειξε QJo. Ο Jack στο flop ήταν αρκετός για να χάσουμε monster pot.

Στο 2ο χέρι έφαγα call από τον UTG+1 με 88 και από τον MP2 με ΚΚ. Προφανώς το χάσαμε, αλλά please don't be result dependant. Αν έτρωγα call μόνο από ΚΚ (γιατί τα 88 είναι fold κανονικά εκεί, με τόσα άτομα που μιλάνε μετά) θα ήμουν σωστός.

P.S. Θα ανοίξω σύντομα ένα thread για το fold equity να το συζητήσουμε λίγο, γιατί δεν είναι το πιο εύκολο concept στο poker.

1ο χέρι)

Έχεις δίκιο είναι high variance play αλλά δε με ενοχλεί και πολύ αν είμαι μπροστά από το range του. Είμαι ήδη ITM και απλώς στοχεύω ψηλά.

Ακόμα και πολύ πιο μικρό range να του βάλουμε, δηλαδή 7,7% (88+,A9s+,KQs,AJo+) παίρνουμε odds για call. Μη μου πεις ότι αυτό δεν είναι tight range για το image του.

εεεε... όχι... με αυτό το range που λές έχεις 33% και δεν έχεις τα odds.

Ναι έχεις δίκιο δεν έχουμε τα odds, αλλά είναι πάρα πολύ tight range. Έκανα λάθος έτσι κι αλλιώς βάζοντας μέσα τα AA, ΚΚ, QQ. Με αυτά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έκανε min-raise ξανά όπως τις προηγούμενες φορές. Ένα tight σχετικά range που έβγαλα με μια δεύτερη σκέψη είναι JJ-77,A8s+,KTs+,QJs,ATo+,KJo+ (10,7%).

Θα σας παραθέσω 2 χέρια από το χτεσινό the big $11.Ξεκινήσαμε 10.000 άτομα και είμαστε ΙΤΜ. Στο πρώτο χέρι έχουν μείνει 620 άτομα και στο δεύτερο 400, μικρές πληρωμές δηλαδή. Γενικά είμαστε σε επιθετικό τραπέζι και ο παίχτης στα δεξιά μου είναι πολύ δραστήριος κλέβοντας όσα pot του έρθουν unopened σε late position.

1ο χέρι:

PokerStars No-Limit Hold'em, 11 Tournament, 800/1600 Blinds 200 Ante (9 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP3 (t110238)

CO (t25200)

Hero (Button) (t54108)

SB (t41798)

BB (t18525)

UTG (t19831)

UTG+1 (t64826)

MP1 (t55794)

MP2 (t34170)

Hero's M: 12.88

Preflop: Hero is Button with 10diamond.gif, Aspade.gif

5 folds, CO bets t25000 (All-In), Hero ???

Pot = 29.200

Είναι call ή fold; Ποιο είναι το range του; (Θα σας πω κι εγώ ποιο range του βάζω μόλις μου απαντήσετε).

2ο χέρι:

PokerStars No-Limit Hold'em, 11 Tournament, 1200/2400 Blinds 300 Ante (8 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t196010)

SB (t78812)

Hero (BB) (t26683)

UTG (t25148)

UTG+1 (t100948)

MP1 (t91770)

MP2 (t139734)

CO (t37929)

Hero's M: 4.45

Preflop: Hero is BB with Aclub.gif, 5heart.gif

1 fold, UTG+1 bets t4800, MP1 calls t4800, MP2 calls t4800, 1 fold, Button calls t4800, SB calls t3600, Hero ??

Pot = 28.800

Είναι sqeeze ή όχι; Έχουμε πίσω μας ακόμα 24.283 μάρκες.

Οτι να ναι πραγματικα...

FOLD

FOLD

κ οποιος πιστευει το αντιθετο καλυτερα να κοψει τα mtt

Ναι έχεις δίκιο δεν έχουμε τα odds, αλλά είναι πάρα πολύ tight range. Έκανα λάθος έτσι κι αλλιώς βάζοντας μέσα τα AA, ΚΚ, QQ. Με αυτά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έκανε min-raise ξανά όπως τις προηγούμενες φορές. Ένα tight σχετικά range που έβγαλα με μια δεύτερη σκέψη είναι JJ-77,A8s+,KTs+,QJs,ATo+,KJo+ (10,7%).

Με αυτό το range έχεις 44%, πάλι fold είσαι... Και έχεις και 12,5Μ δεν υπάρχει λόγος κατ'εμέ να παίξεις...

Άντε για να μη λες ότι μόνο σε τρολαρω....

1) Είναι high varience move για τουρνουά, most of times dominated ...τις άλλες coinflip Standar -Ev

2) Χίλιες φορές sqeeze shove με any 2 ...παρά με Αχ που με callaroun άπειροι άσσοι των opp και με έχουν crashed ....Τρελό κάρφωμα!!!

btw αν οι αποφάσεις σου είναι σωστές στα 2 συγκεκριμένα hands και ανέβασες για να braggareis , απλά get a life ...Σε διαβεβαιώνω ότι πρόκειται περί luckboxias ...

btw αν οι αποφάσεις σου είναι σωστές στα 2 συγκεκριμένα hands και ανέβασες για να braggareis , απλά get a life ...Σε διαβεβαιώνω ότι πρόκειται περί luckboxias ...

Lol ωραίος. Μόνο που και στα 2 έχασα, οπότε τις εξυπνάδες περί bragging δε χρειάζεται να τις λες. Τουλάχιστον όχι σε μένα που έχω ανεβάσει άπειρα χέρια και μόνο για να braggaro δεν είναι, σε πολλά από αυτά έχω κάνει μεγάλα λάθη και χάνω. Αν θες να ξανασχολιάσεις σε χέρι μου, κάνε το καλοπροαίρετα, να λείπουν σχόλια του τύπου "κόψε το poker", "Τρελό κάρφωμα!!!" και "ανέβασες για να braggareis, απλά get a life..."

Το range που shovarei το CO στην πασα με το ΑΤo πρεπει να ειναι κατι σαν 66+,A5s+,K9s+,Q9s+,JTs,ATo+,KTo+,QTo+ για να ειναι + το call.

Stove it. βαριες δηλωσεις σε φαγανε marino!

Δεν περιμενω να ειναι τοσο wide εκει, περισσοτερο μαλιστα αφου εχει δει οτι σας κλεβει και ευκολα με mini-raise απο ο,τι λες.

1ο ευκολο πασο χωρις τυψεις. Για να τα βαλω εκει θα πρεπει να βαζω τον αντιπαλο σε any 2, κατι που δεν νομιζω να ισχυει εδω.

2ο Α5ο σε εκεινο το σημειο δεν ειναι χερι για super squeeze

Ok thank you guys. Είναι λοιπόν και τα 2 χέρια λάθος.

Ποια χέρια είναι καταλληλότερα για sqeeze εκεί;

P.S. Παύλο κάποιο πρόβλημα έχει το avatar σου. Αν θες προσπάθησε να το ξαναφορτώσεις.

όπως περιγράφεις τον αντίπαλο ,το Α10 είναι all inn και είσαι αρκετά μπροστά από το range του και στο 2 χέρι είσαι πάσο. σίγουρα θα φας τουλάχιστο 1 κολλ και θα είσαι dominated είτε έχεις είτε δεν έχεις τα potodds ( πολύ οριακά τα μαθηματικά εκεί) η ουσία είναι πως στο 2 χέρι θα έχεις 20% με 30% πιθανότητα να κερδίσεις το χέρι ενώ στο πρώτο παίζεις με πάνω από 53% πλεονέκτημα με βάση το range του.

( τωρα αν προτιμάς να πας πάσο και στο 1 χέρι και να τα βάλεις εσύ αλλ ινν πιο μετά,είτε από μροστα είτε resteal έχοντας με το μέρος σου το fold equity αυτό είναι άλλη ιστορία. κάποτε το κάνω και εγώ όταν έξω χτίσει πολύ tight table image και ξέρω πως πολύ δύσκολα θα δεχτώ κολλ όταν παίζω ρέστα. )

το σωστό είναι

1 ) all inn στο πρώτο ( είναι μικρή η πιθανότητα να ακολουθεί παίκτης με μεγαλύτερο χέρι)

2)πάσο στο δευτερο.

Στο big 11$ το edge που μπορει να βγαλει ενας που νιώθει απέναντι στον μεσο αντίπαλο, με κανει απροθυμο να περνω marginal ή οριακά +EV σποτ, ειδικά όταν εχω ενα στακ που ακόμα μπορω να κανω exploit τους αντιπάλους. Αλλος ενας παραγοντας ειναι οτι δεν εχω βαλει κανενα chip στο pot .