Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

2 χέρια από το χτεσινό the big $11

Recommended Posts

Είναι call ή fold; Ποιο είναι το range του; (Θα σας πω κι εγώ ποιο range του βάζω μόλις μου απαντήσετε).

το range του είναι κάτι γύρω στο 25% των τοπ συνδυασμών, ίσως και πιο light .

δηλαδή κάπως έτσι. 22-αα, α2-ακ, κ10+ , jqs , 10js (δηκαδη έχεις 53% πλεονέκτημα απεναντί σε αυτό το range )

Όμως να κάνω μια ερώτηση. πόσες φορές θα δούμε να κρατάει εκεί ΑΑ, ΚΚ , QQ, ΑΚ ?

πολύ σπάνια !! και ο λόγος είναι πως με το προφίλ που έχει και το possition σχεδόν πάντα θα κάνει το standard raise του με αυτά τα top4 φύλλα!!!

Άρα στην ουσία δεν έχουμε μόνο 53% αλλά 55% πλεονέκτημα και πάνω, ενώ ρισκάρουμε μόνο το μισό μας στακκ και όχι το τουρναμεντ live μας (κολλ γκρινιάζοντας γιατί είμαι γκρινιάρης χεχε ).

τώρα στο 2 χέρι καταλαβαίνω πως έχεις οριακά τα μαθηματικά υπέρ σου εκεί λόγο potodds , αλλά καταλαβαίνεις και συ πως η πιθανότητα να κερδίσεις το χέρι είναι λιγότερο από 30%

Δεν μπορεί κάποιος να σου πει πως έκανες λάθος εκεί , αλλά εγώ αποφευγω αλλ ινν όταν είναι απειροελάχιστο το +ev με βάση τα ποτ odds όταν ξέρω πως δεν θα βρω πάσο και θα αναγκαστώ να παίξω ρέστα με τόσο μεγάλο μειωνέκτημα 70%--30% μίνιμουμ

και ο λόγος είναι πως αν παίξεις 2 χέρια με 30% έχεις μόλις 9% να κερδίσεις και τα 2 και να παραμείνεις στο παιγνίδι

ενώ αν τα βάλεις 2 φορές με 60% έχεις 36% δηλαδή 4 πλάσια πιθανότητα να συνεχίσεις !

** Με λίγα λόγια για να μπω σε χέρι έχοντας λιγότερο από 45% πιθανότητα νίκης πρέπει να είναι ξεκάθαρα +ev και όχι οριακά με βάση τα potodds

( σε cash game βέβαια , έστω και 1% να έχεις πρέπει να ακολουθείς τα potodds , στα τουρναμεντ όμως υπάρχει και το τουρναμεντ live που δεν μορουμε να το αγνοήσουμε, ούτε όμως και να το υπερεκτιμαμε .)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites