Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Επαγγελματική ενασχόληση με το πόκερ - μέρος 2ο : Online ή Live πόκερ;

Recommended Posts

{multithumb thumb_width=540 thumb_height=540}

(...συνέχεια από το πρώτο μέρος

Μια από τις αποφάσεις που θα κληθείς να πάρεις αν αποφασίσεις να γίνεις επαγγελματίας είναι αν θα επικεντρωθείς στο online ή το live παιχνίδι. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

*** Κλικ εδώ για να διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... ***

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Disclaimer: δεν είχα σκοπό να ξαναποστάρω μιας και έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το ποκερ ενεργά εδώ και περίπου ένα χρόνο. Αλλά αυτά που θέλω να πω δεν έχουν άμεση σχέση με το ποκερ.

Νομίζω ότι σκοπίμως θρέφεται από τα media το να επιδιώξει κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά με το πόκερ. Kάτι στο οποίο είμαι αντίθετος διότι απλά δεν είναι σωστό «business-wise». Τι θέλω να πω… το φύγεις από την κατηγορία employee και να μπεις στην κατηγορία self-employed δεν είναι και κανένα τρελό βήμα (στην πραγματικότητα αυτό είναι οι pokerpros και ΟΧΙ investors). Κάτι το οποίο μπορεί να είναι ΕΝΑ βήμα αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο για τον απλούστατο λόγο ότι αν δεν «δουλέψεις» δεν θα φας.

Αντιλαμβάνομαι ότι το να βρεις μια επένδυση με ένα roi 20% σε 8 ώρες (π.χ. τουρνουά) δεν είναι και ότι πιο εύκολο, αλλά και πάλι…. αν σου κοπεί το χέρι και δεν μπορείς να παίξεις, δεν θα έχεις εισόδημα!! Το να μπορέσεις να μετατρέψεις το ποκερ σε passive income γίνεται είτε ανοίγοντας μια δικιά σου εταιρία-skin είτε στακάροντας κάποιον. Κάποιοι την μυρίστηκαν την δουλειά φαίνεται (βλ. βεργιτσης-βλάσσης) και άρχισαν να μοιράζουν staking deals και απ ότι βλέπω δεν πρέπει να πηγαίνει και άσχημα στο θέμα.

Όταν έπαιζα είχα μπει και εγώ στο λούκι να γίνω pokerpro και έπαιζα 8 ώρες την ημέρα+ 2 ώρες διάβασμα. Αυτό που βίωνα τότε δεν ήταν καθόλου ωραίο… είχα χάσει τις περισσότερες κοινωνικές επαφές μου, γκόμενες σχεδόν 0 (1 σε ένα χρόνο…) και είχα γίνει γκρινιάρης λόγο όλων των παραπάνω και είχα και stress (όταν κερδίζεις είναι όλα ωραία..όταν χάνεις όμως????)και γενικά η ζωή μου δεν ήταν ωραία!!Sorry αλλά…. Η ζωή είναι πολύ ωραία για να ασχολούμαι 10 ώρες την ημέρα με το πόκερ και να την καταστρέφω.

Τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα σαν επενδυτής, με κεφάλαιο άλλου (δλδ risk free για εμένα) με κάτι που όσο και να διογκωθεί η hardcore δουλειά δεν θα είναι πάνω 8-16 ώρες τον μήνα.

Ξέρω ότι για κάποιους αυτά που γράφω «απ το ένα μπαίνουν, απ το άλλο βγαίνουν» αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι… το να ξεφύγεις από την παιδεία που παίρνουμε στο σχολείο που στην πραγματικότητα δεν μας κάνει τίποτα παραπάνω από υπαλλήλους και να αποκτήσεις financial education (όχι ακαδημαϊκή αλλά street smart γνώση) είναι κάτι δύσκολο παρά τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που υπάρχει στο internet.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites