Lio Nunez Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου, 2008 3 8eseis prin to bubble loipon se ena shorthanded tourney (900 entrants), 136 get payed, gia ginetai to parakatw...PokerStars Game #14775719487: Tournament #74369325, $30.00+$3.00 Hold'em No Limit - Level VIII (200/400) - 2008/01/23 - 20:06:48 (ET)Table '74369325 29' 6-max Seat #6 is the buttonSeat 1: mizera (12226 in chips) Seat 2: moneytaker85 (13004 in chips) Seat 3: Steel Tilt (8116 in chips) Seat 4: wawrzaszek (2603 in chips) Seat 5: Lio Nunez (9100 in chips) Seat 6: Tyvokka (16050 in chips) mizera: posts the ante 25moneytaker85: posts the ante 25Steel Tilt: posts the ante 25wawrzaszek: posts the ante 25Lio Nunez: posts the ante 25Tyvokka: posts the ante 25mizera: posts small blind 200moneytaker85: posts big blind 400*** HOLE CARDS ***Dealt to Lio Nunez : :Qs :Ks Steel Tilt: folds wawrzaszek: folds Lio Nunez: raises 400 to 800Tyvokka: folds mizera: folds moneytaker85: calls 400*** FLOP *** [:Qd :Th :8h]moneytaker85: checks Lio Nunez: bets 800moneytaker85: raises 1545 to 2345Lio Nunez: raises 5930 to 8275 and is all-inmoneytaker85: calls 5930*** TURN *** [:Qd :Th :8h] [:5s]*** RIVER *** [:Qd :Th :8h :5s] [:As]*** SHOW DOWN ***moneytaker85: shows [:Jc :Ah] (a pair of Aces) :evil: Lio Nunez: shows [Qs Ks] (a pair of Queens)moneytaker85 collected 18500 from pot*** SUMMARY ***Total pot 18500 | Rake 0 Board [Qd Th 8h 5s As]Seat 1: mizera (small blind) folded before FlopSeat 2: moneytaker85 (big blind) showed [Jc Ah] and won (18500) with a pair of AcesSeat 3: Steel Tilt folded before Flop (didn't bet)Seat 4: wawrzaszek folded before Flop (didn't bet)Seat 5: Lio Nunez showed [Qs Ks] and lost with a pair of QueensSeat 6: Tyvokka (button) folded before Flop (didn't bet)pisteuetai to to epaixa kala? ti diaforetiko 8a kanate eseis?o tipos itan arketa loose mias kai eimastan sto idio trapezi apo tin arxi. nomiza pws to arxiko tou raise itan apla ena steal, kai pws me to all in 8a folrdare...alla mallon i vlakeia einai anikiti... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2008 Δύο θέσεις πρίν το bubble(άνετα στα χρήματα 25ος οι 60 πληρώνονται 62 εχουμε μείνει) σκέφτομαι να κάνω fold τους KK μου. Ελα ομως που μιλούσα και στο msn με αλλους συμπαίκτες μου οι οποίοι μου εγραψαν χαρακτηριστικά. Ελα ασε τις βλακίες πάμε για την πρωτιά το ξέχασες? Και κάνω το all-in. Δεν ξέρω πόσες ωρες συζητούσαμε αυτό το χέρι και εαν τελικά αυτό ηταν το σωστό. Εγω δεν εχω αποφασίσει ακόμα.Προσωπικά ετσι και ημουν στην θέση του moneytaker85 δεν θα ειχες δει ποτέ flop.Ψαρούκλα που πειράζεις τα blinds μου πριν το bubble:) και σε καλύπτω σε μάρκες.:woohoo: Hand T4-58901908-206, Started at 21/1/2008 22:20 (GMT+2)Table 'Mukalla': 1.600-1.600 No Limit HE (TournamentChips)Seat 1: jfeliu (32.232 in chips) Seat 2: zarkane (18.572 in chips) Seat 3: NikoSussu (19.728 in chips) Seat 4: BentBetjent (12.685 in chips) (on the button)Seat 5: jarlasa (23.720 in chips) Seat 6: Antonis2005 (17.660 in chips) Seat 7: RabbitK (4.085 in chips) Seat 8: swift one (16.736 in chips) Seat 9: Aarhus8200N (31.472 in chips) *** Blind Bet Round *** : jarlasa : Post Blind (800)Antonis2005 : Post Blind (1.600)Dealt to Antonis2005: Kd :Kd Dealt to Antonis2005: Kc:Kc *** Pre-Flop *** : Dealt to jfeliu: Qd:Qd Dealt to jfeliu: Qh:Qh Dealt to Antonis2005: KdDealt to Antonis2005: KcRabbitK : Foldswift one : Bet (3.200)Aarhus8200N : Foldjfeliu : Raise (12.000)zarkane : FoldNikoSussu : FoldBentBetjent : Foldjarlasa : FoldAntonis2005 : Raise (16.060)Antonis2005 : All In (17.660)swift one : Foldjfeliu : Call (5.660)*** Flop *** : 6c Qs 4s :6c :Qs :4s *** Turn *** : [ 6c Qs 4s ] 3d *** River *** : [ 6c Qs 4s 3d ] 3s Dealt to jfeliu: QdDealt to jfeliu: QhDealt to Antonis2005: KdDealt to Antonis2005: KcAntonis2005 : Show Cardsjfeliu : Show Cards*** SUMMARY ***Pot: 39.320 | Rake: 0Board: [ 6c Qs 4s 3d 3s ]jfeliu bet 17.660, collected 39.320, net 21.660 Shows [ Qd Qh ] (φουλ από ντάμες με τριάρια)zarkane lost 0 NikoSussu lost 0 BentBetjent lost 0 jarlasa lost 800 Antonis2005 lost 17.660 Shows [ Kd Kc ] (δύο ζεύγη, ρηγάδες και τριάρια)RabbitK lost 0 swift one lost 3.200 Aarhus8200N lost 0 :angry: :angry: Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Lio Nunez Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2008 xilies fores na min to eixa dei to god damn flop...twra pou to xanakoitaw isws kai na itan dikaiologimeno to call tou sto all in mou... 4 kings (ton enan ton eixa egw alla auto den to ixere) 3 aces + back door nut flush me runner runner hearts... an imoun stin 8esi tou - facing a shove after semi bluff steal - kai prospa8ousa na ton valw se ena kaloupi, to range tou 8a itan TT,QQ ( pou omws 8a dikaiologousan megalitero raise preflop) QT, AK, 2 hearts...(arketa pi8anon) kai J9 -arketa pi8anon me to 2bb initial raise -(8a eixe idi kanei str8 opote kai 8a imoun dead)....koitwntas loipon katw sto AJ off mou 8a ekova laspi xwris na bw se peripeteies... AN fisika imoun autos...gia tin istoria...me toses katares pou efage o tipos vgike 120th Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Themis Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2008 Antonis έγραψε:Δύο θέσεις πρίν το bubble(άνετα στα χρήματα 25ος οι 60 πληρώνονται 62 εχουμε μείνει) σκέφτομαι να κάνω fold τους KK μου. Ελα ομως που μιλούσα και στο msn με αλλους συμπαίκτες μου οι οποίοι μου εγραψαν χαρακτηριστικά. Ελα ασε τις βλακίες πάμε για την πρωτιά το ξέχασες? Και κάνω το all-in. Δεν ξέρω πόσες ωρες συζητούσαμε αυτό το χέρι και εαν τελικά αυτό ηταν το σωστό. Εγω δεν εχω αποφασίσει ακόμα.Αντωνη, ειμαι της αποψης πως η τελικη σου αποφαση για το αν θα κανεις all in ή πασο εξαρταται αποκλειστικα απο το στοχο που εχεις στο τουρνουα.Ειλικρινα : αν το συγκεκριμενο τουρνουα ηταν ενα online τουρνουα με εισοδο 1000 $, στο οποιο ειχες προκριθει απο satellite του satellite (ω satellite) , εχοντας ξοδεψει 15$, θα εκανες το all in εκει?Αν θυμασαι, το συζητουσαμε στην Πραγα στο final table του Main Event μαζι : "Τωρα πεταμε και τους Άσσους!" μου ελεγες... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2008 Θέμη σε όλα τα τουρνουά που παίζω στόχος μου ειναι η νίκη και τίποτε άλλο. Δεν εχει να κάνει με το buy-in του τουρνουά η απόφαση. Ποτέ δεν σκέφτομαι ετσι.Απλα σε κάποια σημεία του παιχνιδιού η τακτική μου διαφοροποιειτε (ανάλογα και με τα chips μου) αλλα ο στόχος δεν αλλάζει.Ναι πράγματι στην Πράγα σε κάποια στιγμή που εχουν πάει δυο all-in λεω στον Ακη, τώρα πετάμε και ΑΑ. Ο chipleader που δεν ηξερε Ελληνικά έκανε το call και εδειξε ΑΑ ενω οι άλλοι δύο QQ & KK. Ενας Κ που έπεσε στο flop εδωσε το τεράστιο ποτ στους ΚΚ.Ετσι λοιπόν η λογική σκέψη που έκανα και εδω είναι οτι: "δεν υπάρχει λόγος να παίξω allin εδω, θα μπω ανετα στα λεφτά και δεν ειμαι μακρυα απο την 1η θέση, αλλα πάλι εαν πάρω αυτο το κόλπο θα ειμαι απο τώρα πρώτος σε μάρκες. Με επηρέασαν και οι κουβέντες των άλλων, πατησα το allin και γυρισα το κεφάλι μου στον τοίχο:laugh: Το μετάνιωσα. Υ.Γ. Φίλε Lio Nunez πρόσθεσε και τα 9αρια στα outs. Εαν ο αντιπαλος σου ειναι εστω και μέτριος παίκτης ξέρει οτι στο flop έχει απο 35% και πάνω(εισασταν 60-40). Αν φυσικά ήσουν αυτός πάλι την λαθος απόφαση θα έπαιρνες οπως πήρες και τις λάθος αποφάσεις και για το δικό σου χέρι. Αντι για κατάρες στους αντιπάλους σου, καλύτερα σκέψου τι εκανες εσύ λάθος. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SHARKastic Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2008 Antonis έγραψε:Ετσι λοιπόν η λογική σκέψη που έκανα και εδω είναι οτι: "δεν υπάρχει λόγος να παίξω allin εδω, θα μπω ανετα στα λεφτά και δεν ειμαι μακρυα απο την 1η θέση, αλλα πάλι εαν πάρω αυτο το κόλπο θα ειμαι απο τώρα πρώτος σε μάρκες. Με επηρέασαν και οι κουβέντες των άλλων, πατησα το allin και γυρισα το κεφάλι μου στον τοίχοΤο μετάνιωσα.Καλησπέρα Antoni.Προσπαθώ να καταλάβω τα λόγια σου. Ματάνιωσες που έβαλες όλες τις μάρκες σου σε ένα ποτ όντας 80% φαβορί..;;;;;;Αφού ξέρεις πολύ καλά ότι για να φτάσεις μακρυά σε ένα τουρνουα πρέπει να βοηθήσει και η τύχη, ή έστω να μην σε χτυπήσει η ατυχία. Αντίθετα αν δεν σε θέλει, δεν μπορείς να πας πουθενά. Με τον Θεό δεν τα έβαλε κανένας...Πραγματικά το σκεφτόσουν αν θα δεις το all in με pocket Ks;;Δηλαδή τι προτιμάς; Να μπεις σε 5 final tables ή να κερδίσεις ένα και μόνο τουρνουά;;; Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SWEDENFISH Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2008 NOMIZO POS H ASKHSH PEZO PATHITIKA KAI MPENO STA LEFTA H PEZO NORMALL KAI AFKSANO THN PITHANOTITA NA VGO PROTOS INE KATI POLISINTHETO.PANTOS DEN INE KAKO KAPIOS ANALOGA ME THN TSEPI TOU NA PRAKSI AKOMA KAI TO MATHIMATIKA LATHOS.DILADH NA KSERI POS PREPI NA KANI CALL ME KK MATHIMATIKOS ALA NA THELI NA MIOSI TO DEVIATION TOU KAI NA KANI FOLD.VEVEA AFTO OTAN TO CALL ME TO FOLD DEN EXOUNE TERASTIA DIAFORA SAN EXRECTED VALUES.O DOYLE GIA PARADIGMA ISHIRIZETE AKOMA KAI SIMERA POS STA TOURNOUA (AKOMA KAI AN INE 5000ATOMA)PREPI NA TA PERNI OLA O PROTOS.POSO TON NIAZI TO DEVIATIOS EE!!! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SWEDENFISH Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2008 OSON AFORA THN PARTIDA TOU LIO O TIPOS ME TO A,J EPEKSE ARISTA!!!MEGALO FOLDING EQUITY KAI IDIETERA LOGO TOU BABBLE POU PLISIAZI.TA OUTS TOU INE 12 MH KATHARA.THA ELEGA 10+ KATHARA AN TA KRATOUSA EGO.TO ALL IN AFTO INE THETIKON PROSDOKION KAI ME MONO 5,5 OUTS !!!!!EVGE TOU.TORA GIA TO AN EKANES KALA LIO ME TO CALL MALON ALIOS THA THN EPEZA THN PARTIDA APO THN ARXI.DEN THA THN FOUSKONA ME TIPOTA.THA EDINA FREE KARTES.AN ANIGE KOUPA THA TA PETOUSA SE DINATO BET.KAI ALIOS THA PIGENA CHECH,CHECK MEXRI TELOUS.MONO POU POSTARIS OMOS THN PARTIDA SOU KAI THN SIZITAS EHO POLI KALO PROESTHIMA GIA SENA.PROHORA. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SamGreek Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 Lio η παρτίδα σου αυτή πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι πάνω-κάτω παίξατε και οι δύο καλά, ιδίως ο αντίπαλός σου που δεν έκανε re-raise για να μην προδώσει την ισχύ του φύλλου του με αποτέλεσμα να πιστέψεις πιο πολύ στο ότι πάει να κλέψει μπλοφάροντας με το raise του στο flop, κάτι στο οποίο βοήθησε φυσικά το loose image που λες ότι είχε στο τραπέζι. Για το παίξιμό σου έχω να πω ότι για short-handed τραπέζι και μάλιστα με ANTEs το raise preflop είναι μικρό. Κάνε τουλάχιστον 2,5 φορές το ΒΒ χωρίς ANTE και 3 φορές το ΒΒ με ΑΝΤΕ για να μη δώσεις καλά odds στα blinds. Αν έκανες μεγαλύτερο raise preflop θα ψιλιαζόσουν ίσως τον Άσο στο χέρι του και θα ήξερες ότι πέρα από οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει και overcard ή μικρό ζευγάρι στο flop. Ενώ με το μικρό raise δικαιολογείται call από οποιαδήποτε σχεδόν φύλλα ακόμη και out of position, κυρίως λόγω των ΑΝΤΕ που φουσκώνουν κάπως το pot. Για το παίξιμο μετά το flop συμφωνώ με τον Ήλιο, ειδικά για αυτό που λέει για το folding equity.Αντώνη τους Άσους τους πετάμε μόνο σε Satellites κοντά στο bubble και ΠΟΤΕ σε Multi Tournaments που το έπαθλο κάνει άλματα στις υψηλές θέσεις τερματισμού. Αυτό το σκεπτικό σου είναι πολύ λάθος και καλό θα είναι να ρωτήσεις κι άλλους παίχτες γι' αυτό. Τώρα, αν έχεις βάλει όλο σου το bankroll στο τουρνουά... αυτό είναι μια άλλη ιστορία... (όπως πχ του Mike McDermot στην πρώτη σκηνή του Rounders όπου έπαιξε αντικειμενικά σωστά, αλλά επειδή είχε όλο του το bankroll στο τραπέζι και με ένα απλό call στο river θα έχανε το πολύ τα καθαρά του κέρδη για τη βραδιά, μάλλον ρίσκαρε πολύ...) Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 Σειρά μου να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου:Αν δηλαδή έχουμε στο FT 4 παίκτες all in και κρατάμε ΑΑ θα μπούμε; Ανεξάρτητα από τη φιλοδοξία για πρώτη θέση ή καλό πλασάρισμα, νομίζω ότι είναι φρόνιμο να πασαριστεί το φύλλο.Στην περίπτωση του FT στην Πράγα, που περιγράφει ο Αντώνης, επειδή είναι chip leader και μόνο γι αυτό, θα μπορούσε όντως να πετάξει τους ΑΑ έστω και μόνο με 2 αντιπάλους.Προσπαθώ να καταλάβω τα λόγια σου. Ματάνιωσες που έβαλες όλες τις μάρκες σου σε ένα ποτ όντας 80% φαβορί..;;;;;;Αφού ξέρεις πολύ καλά ότι για να φτάσεις μακρυά σε ένα τουρνουα πρέπει να βοηθήσει και η τύχη, ή έστω να μην σε χτυπήσει η ατυχία. Αντίθετα αν δεν σε θέλει, δεν μπορείς να πας πουθενά. Με τον Θεό δεν τα έβαλε κανένας...Πραγματικά το σκεφτόσουν αν θα δεις το all in με pocket Ks;;Δηλαδή τι προτιμάς; Να μπεις σε 5 final tables ή να κερδίσεις ένα και μόνο τουρνουά;;; Γιάννη, ακόμη και με το pot αυτό πάλι είναι μακριά από το στόχο της πρώτης θέσης οπότε δεν είναι ότι εξασφαλίζει κάτι κερδίζοντάς το και ούτε είναι short stack ώστε να πιεστεί από αυτό το γεγονός. Όσο για το 80% είναι όλα σχετικά, 80% είναι αφού ανοίξουν τα φύλλα... πριν όμως; Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SamGreek Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 Σε προκαλώ εδώ και τώρα να μου δώσεις έπαθλα πληρωμής και stack sizes για 4 εναπομείναντες παίκτες σε ένα final table και πες μου και τι κρατάει ο καθένας να σου πω αν πρέπει να πασάρεις τους ΑΑ ή όχι. Θα σου βγάλω κι εκτιμώμενο κέρδος για την κάθε περίπτωση. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 Ο φίλος μου ο Νίκος μου εχει δώσει μία συμβουλή η οποία με βελτίωσε παρα πολύ ως παίκτη τουρνουά. Μου είπε κάποια στιγμή:"Απόφευγε να πηγαίνεις all-in (εκτος αν δεν εισαι αναγκασμένος), γιατι το οποιο πλεονέκτημα εχουν οι καλοι παίκτες, χάνετε οταν τους πηγαίνουν ή πηγαίνουν all-in preflop. Πήγαινε τις παρτίδες στο flop και εκει ξέρεις τι θα κάνεις". Στην παρτίδα με τους ΚΚ ξέρω οτι εχω απο 80-70 ενω υπάρχει μία περιπτωση του 2% να κρατά ΑΑ και εχω 18%, οπως επίσης ξέρω οτι ακόμα και εαν κρατά Α-3s είμαστε 70-30 και αρκει ενας Α στο flop να με "σκοτώσει".Η παρτίδα της Πράγας είναι άσκηση για γερά ποκερικά μυαλά και δεν χωράνε αστείες εξηγήσεις του τύπου "αν έχεις βάλει όλο σου το bankroll στο τουρνουά" :laugh: Με βάση τα stacks και το payout έπρεπε να το βάλεις καλά στο μυαλό σου ως λύση.Υ.Γ. Κανένα ποτ δεν σου δίνει την πρώτη θέση σε τουρνουά, αλλα ενας συνδιασμός ποτ και καλών επιλογών. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου, 2008 SamGreek έγραψε:Σε προκαλώ εδώ και τώρα να μου δώσεις έπαθλα πληρωμής και stack sizes για 4 εναπομείναντες παίκτες σε ένα final table και πες μου και τι κρατάει ο καθένας να σου πω αν πρέπει να πασάρεις τους ΑΑ ή όχι. Θα σου βγάλω κι εκτιμώμενο κέρδος για την κάθε περίπτωση.Εγώ δεν είπα 4 εναπομείναντες. Είπα 4 all in σε FT. Θεώρεισε λοιπόν full FT 10 ατόμων, είσαι τελευταίος να μιλήσεις, δεν είσαι δεσμευμένος στο pot (για να σε διευκολύνω πες ότι είσαι bb), έχεις stack άνω του average και περίπου 30 bb ακόμη, οι all in-ers είναι με παρόμοια stack όλοι και εσύ κρατάς ΑΑ. Τι κάνεις; Εννοείται ότι δεν ξέρεις τι κρατάνε, και όσο για τα έπαθλα θεώρεισαι μια συνηθισμένη αθλοθέτηση (30% στον πρώτο κ.ο.κ.) Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SamGreek Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου, 2008 Ωραία τότε, πες μου πόσο raise κάνει ο καθένας πριν από εσένα, τα stack sizes του καθενός από τους 10 στο τραπέζι και θα σου πω ποια είναι η πιο κερδοφόρα κίνηση (και για να κάνω μια πρόβλεψη, αν και δεν έχω ξανακάνει τέτοιο υπολογισμό στο παρελθόν, να σου δείξω πόσο περισσότερο συμφέρει το ALL-IN των άσων από το πάσο).Για καλύτερο αποτέλεσμα πες μου και πόσα παίρνει η κάθε θέση από έπαθλα να σου βγάλω ακριβές εκτιμώμενο κέρδος για κάθε περίπτωση. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SamGreek Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου, 2008 Antonis έγραψε:Ο φίλος μου ο Νίκος μου εχει δώσει μία συμβουλή η οποία με βελτίωσε παρα πολύ ως παίκτη τουρνουά. Μου είπε κάποια στιγμή:"Απόφευγε να πηγαίνεις all-in (εκτος αν δεν εισαι αναγκασμένος), γιατι το οποιο πλεονέκτημα εχουν οι καλοι παίκτες, χάνετε οταν τους πηγαίνουν ή πηγαίνουν all-in preflop. Πήγαινε τις παρτίδες στο flop και εκει ξέρεις τι θα κάνεις". Δηλαδή θεωρείς τον εαυτό σου τόσο καλύτερο από τους άλλους ώστε να πιστεύεις ότι μποροείς να τους παίζεις στα δάχτυλά σου σε οποιοδήποτε flop? Κι αν έχεις ένα φύλλο που αν το πας ALL-IN preflop υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σε πληρώσει ένας αδύναμος σχετικά αντίπαλος, γιατί να μην το κάνεις; Antonis έγραψε:Στην παρτίδα με τους ΚΚ ξέρω οτι εχω απο 80-70 ενω υπάρχει μία περιπτωση του 2% να κρατά ΑΑ και εχω 18%, οπως επίσης ξέρω οτι ακόμα και εαν κρατά Α-3s είμαστε 70-30 και αρκει ενας Α στο flop να με "σκοτώσει".Η παρτίδα της Πράγας είναι άσκηση για γερά ποκερικά μυαλά και δεν χωράνε αστείες εξηγήσεις του τύπου "αν έχεις βάλει όλο σου το bankroll στο τουρνουά" :laugh: Με βάση τα stacks και το payout έπρεπε να το βάλεις καλά στο μυαλό σου ως λύση.Υ.Γ. Κανένα ποτ δεν σου δίνει την πρώτη θέση σε τουρνουά, αλλα ενας συνδιασμός ποτ και καλών επιλογών.Επειδή κάθε ποκερικό μυαλό είναι και μαθηματικό μυαλό, μάθε ότι αν τριπλασιάσεις chips έχεις τριπλάσια πιθανότητα να πάρεις το έπαθλο της πρώτης θέσης και αυξάνονται οι πιθανότητες να κερδίσεις και τις άλλες υψηλές θέσεις σημαντικά. Για υπολόγισε τώρα, με ΑΑ κόντρα σε ΚΚ, QQ που είσαι γύρω στο 64% αν δεν απατώμαι, δε συμφέρει να παίξεις και να έχεις πιθανότητα περίπου 1 στις 3 να χάσεις και 2 στις 3 να υπερτριπλασιάσεις το αναμενόμενο κέρδος σου από εκείνο το σημείο κι έπειτα; Λάβε υπόψη σου και το ανεκτίμητο προνόμιο της πιο συχνής πίεσης στα blinds που σου δίνεται με το μεγάλο stack. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
holdemgr Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου, 2008 Antonis έγραψε:Ο φίλος μου ο Νίκος μου εχει δώσει μία συμβουλή η οποία με βελτίωσε παρα πολύ ως παίκτη τουρνουά. Μου είπε κάποια στιγμή:"Απόφευγε να πηγαίνεις all-in (εκτος αν δεν εισαι αναγκασμένος), γιατι το οποιο πλεονέκτημα εχουν οι καλοι παίκτες, χάνετε οταν τους πηγαίνουν ή πηγαίνουν all-in preflop. Πήγαινε τις παρτίδες στο flop και εκει ξέρεις τι θα κάνεις".Αυτό ισχύει αν παίζεις με με σχετικά μεγάλα stacks. Με 10ΒΒ stacks απλά δεν υπάρχει post flop παιχνίδι ή αν υπάρχει δεν έχεις πλεονέκτημα δεξιοτεχνίας αφού ο αντίπαλος είναι ήδη Pot commited Στην παρτίδα με τους ΚΚ ξέρω οτι εχω απο 80-70 ενω υπάρχει μία περιπτωση του 2% να κρατά ΑΑ και εχω 18%, οπως επίσης ξέρω οτι ακόμα και εαν κρατά Α-3s είμαστε 70-30 και αρκει ενας Α στο flop να με "σκοτώσει".Η σκέψη να κάνω fold KK στο χέρι που πόσταρες με κάνει και ανατριχιάζω :ohmy: Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
crf88 Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου, 2008 PAIDIA KAI EGO ANATRIXIAZO NA LETE OTI IPARXEI PITHANOTITA PASOU GIA TO KK.ISOS AN ITAN TO GRAND TOURNAMENT ALLA PALI DISKOLO Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Recommended Posts