Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με μια παρτίδα που έπαιξα σε ένα τουρνουά freeroll. Κατ 'αρχάς να σας πω ότι ξεκίνησα να παίζω poker πριν ένα μήνα περίπου και όπως καταλαβαίνετε είμαι και ολίγον άσχετη :P . Γενικότερα δεν με νοιάζει αν θα κερδίσω 1 ή 10 € ή τίποτα στα freeroll, αλλά περισσότερο πειραματίζομαι με το παιχνίδι μου.

Ξεκίνησαν 1000 άτομα και εκείνη τι στιγμή είχαμε μείνει 107 περίπου.

Hand #6833040, Hold'em, 6 players

stormy start position: 9.355

BP start position: 15.563

hamash start position: 3.130

danish start position: 3.215

davidpavid start position: 6.980

danish posts small blind (100)

davidpavid posts big blind (200)

stormy is dealt down :Ah :Ad

stormy raises to (600)

BP calls (600)

hamash calls (600)

danish folds

davidpavid calls (600)

flop: :9d :6h :3s

davidpavid checks

stormy bets (600)

BP calls (600)

hamash folds

davidpavid folds

turn: :4c

stormy bets (600)

BP raises to (1800)

stormy calls (1800)

river: :2h

stormy checks

BP bets (7300)

Σε αυτή τη φάση φανταζόμουν ότι θα έχανα αλλά τα χεράκια μου με έτρωγαν να δω το φύλλο που είχε :laugh: . Και έτσι:

stormy calls (6355) and is all-in

BP is refunded (945)

stormy shows :Ah :Ad

BP shows :4s :3h

BP wins (20010)

Ο προβληματισμός μου δεν αφορά το γεγονός ότι έκανε raise στο turn και στο river, πιστεύω ότι σκέφτηκε ότι ίσως αφού έκανα το raise πριν το flop θα είχα είτε κάποιο μεγάλο ζευγάρι είτε AK, AQ κτλ και έτσι με τα φύλλα που έπεσαν το πολύ να είχα ένα ζευγάρι. Περισσότερο με προβληματίζει το γιατί να παίξει αρχικά την παρτίδα. Εσείς που είστε και περισσότερο "ειδικοί" πως θα παίζατε στη θέση μου; Ή ότι άλλες παρατηρήσεις έχετε να κάνετε, ευπρόσδεκτες. :)

Δημοσίευση

Γειά σου stormy..

Εννοείς γιατί να καλέσει το preflop raise σου και να ακολουθήσει το bet στο flop?

Μια απλοική εξήγηση.. γιατί παίζει σε freeroll..

Μπορεί να κάνει απλά πλάκα, το πόκερ να συνοδεύει το μεθύσι του ή να κανιβαλίζεται με άλλους φίλους του στο ίδιο τουρνουά.. Κοινώς οτιδήποτε.. Δεν παίζουν όλοι έχοντας ως κίνητρο το δικό σου.. Πειραματισμό, μελέτη και βελτίωση..

Από κει και πέρα.. Είναι chipleader στο τραπέζι και έχει καλύτερη position -μιλάει μετά από σένα-..

Πολλές φορές call με τέτοια άχρηστα φύλλα μπορεί να αποδειχθούν πολύ κερδοφόρα. Όχι φυσικά ότι το συνιστώ, αλλά αν έχεις μάρκες πολλές να κάψεις με μια τέτοια κουλή επαφή μπορείς πληρωθείς καλά, καθώς δεν πάει στο μυαλό του άλλου τι μπορεί να έχεις..

Αφού κάλεσε λάθος το raise σου, λογικό να καλέσει και το bet σου στο flop με 3άρι επαφή.

Μετά ζευγαρώνει και σωστά σε πουσάρει για να πληρωθεί ή να σε διώξει φοβούμενος την κέντα..

Το σωστό τώρα, ακόμα και να το πράξεις σε freeroll -και όχι μόνο...- δεν σημαίνει ότι θα το πληρωθείς..

Μπορούσες να κάνεις μεγαλύτερο raise από το x3 το big blind, σίγουρα μεγαλύτερο bet στο flop και φυσικά fold όταν κατάλαβες ότι είσαι πίσω και θα πληρώσεις...

υ.γ Πολύ αξιόλογο το site σου by the way.. :)

Δημοσίευση

Ναί το μεγαλύτερο raise το σκέφτηκα κι εγώ αργότερα ότι πιθανόν θα τον έκανε να πάει πάσο.. αλλά ήταν αργά :laugh:

υ.γ. να'σαι καλά, ζορίζομαι λόγω χρόνου αλλά αν έχεις τρέλα με κάτι το ψιλο-παλεύεις ;)

Δημοσίευση

Θα συμφωνήσω με το φίλο και συνονόματο Νικόλα, επισημαίνοντας ότι το σημείο κλειδί της παρτίδας είναι στο flop. Το preflop bet x3 σε under the gun θέση δεν είναι κακό, δηλώνει δύναμη και από την άλλη θέλεις να πληρωθείς αν επιχειρήσει κάποιος reraise. Το bet σου στο flop όμως είναι εγκληματικό! Ήδη οι κακοί οιωνοί υπάρχουν στο γεγονός ότι έχεις 3 από τους 4 παίκτες να κάνουν call. Το flop ναι μεν είναι πολύ καλό για σένα αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι υπάρχουν επαφές για τους άλλους ή straight draws. Με pot στα 2.500, τα 600 που ποντάρεις είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Θέλει τουλάχιστον 2.000 bet εδώ ώστε να μην έχουν τα odds να δουν κάρτα για straight draws. Είναι απίθανο (αλλά όχι αδύνατο για τους λόγους που προανέφερε ο Νικόλας) να έχουν 96, 93 ή 63 στο χέρι και αν είσαι άτυχη να έχουν 99, 66 ή 33 θα πληρώσεις!

Safesteps

Δημοσίευση

Αν και δεν παιζεις πολυ καιρο εχω την εντυπωση πως το παιχνιδι σου ηταν αρκετα καλο.Στα freeroll βεβαια αυτα συμβαινουν γιατι μερικοι μπαινουν με οτι να'ναι.Ακομη και το οτι τα εβαλες στο τελος ετσι απλα για να επιβεβαιωθεις καλο ειναι.Αυτα τα τουρνουα ειναι πολυ καλα για εξασκηση.

Καλη Συνεχεια...

:2c :3c

Δημοσίευση

Θα πρέπει να κάνεις τόσο raise preflop ώστε οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι (που έχεις δει πόσο χαλατρά ή σφιχτά παίζουν) να φύγουν όλοι εκτός από 1, άντε το πολύ 2. Δε θες να έχεις πάνω από 2 αντιπάλους στο flop. Αν απαιτείται και ALL-IN καντο. Μπορεί να αρκεί ένα raise 4 φορές το ΒΒ, αλλά μπορεί πάλι με άλλους αντιπάλους να απαιτείται 10 φορές το ΒΒ. Εξαρτάται. Τώρα το ποντάρισμα στο flop είναι σίγουρα μικρό. Για το call που έκανες στο τέλος καλά έκανες, το ίδιο θα έκανε αυτός ακόμη κι αν ερχόταν 6αρι στο river όπου θα τον κέρδιζες με 2 καλύτερα ζεύγη.

Η άποψη ότι τα freeroll είναι ΚΙΝΟ καθαρά δε στέκει. Πρέπει να προσαρμοστείς στο στυλ του εκάστοτε παιχνιδιού που παίζεις. Σε καζίνο έχω ακούσει για live cash games με πολύ χειρότερα preflop calls από αυτά, απλά γιατί ο άλλος βαριέται και θέλει να παίξει ακόμη και το 35 suited επειδή η δράση είναι πολύ πιο αργή από το online. Ο Έλληνας τζογαδόρος βαριέται... και κάνει live plays πολύ χειρότερα και από αυτά που βλέπεις σε online freeroll.

Ζωντανό παράδειγμα ο Chris "Jesus" Ferguson που έχτισε ένα τεράστιο κεφάλαιο από το 0, ξεκινώντας αποκλειστικα σε freerolls.

Δημοσίευση

Καταρχην, το preflop raise ειναι μικρο. Παιζεις απο early position σε freeroll. Καλως η κακως, να ξερεις οτι στα freerolls τα raise κανουν τους παικτες να μπαινουν στο pot πιο ευκολα απο οτι τα limp ins! Ακομα και αν θεωρησουμε οτι βρισκεσαι σε προχωρημενο σταδιο στο τουρνουα (δηλαδη εχει φυγει η "πολλή σαβούρα" παικτών) και πάλι η ..."σοβαροτητα" του τουρνουα πιστευω οτι σε "αναγκαζει" να πονταρεις περισσοτερα.Γιαυτο και προσωπικα θα εκανα raise 5xbb.

Στο flop, το pot εχει 2400 μαρκες (αν ειδα καλα) και εσυ πονταρες το 1/4 του ποτ : 600. Ειναι πολυ λιγο. Ενα στοιχημα γυρω στα 2500 πιστευω οτι θα ηταν οτι πρεπει.

Όσο για το θεμα των freerolls... Αν δεχτουμε το γνωστό ...ρητό του πόκερ "ο καλος παίκτης μακροχρόνια είναι κερδισμένος" τότε και απο τα freerolls ,αν παιζεις σωστα, κατι εχεις να κερδισεις. Απλως , λογικό είναι να βλέπεις σε ενα freeroll πιο "περίεργα" calls και πιο πολλά suckouts από ότι σε ένα τουρνουά με buy in πχ $30.

Δημοσίευση

kalisperes kai apo mena...

exontas faei opws oloi sas ta...gonata mou se freerols stin arxi tis peripeteias pou legetai hold`em...

i suggest...pre flop ALL IN me ta rockets kai oti vrexei as katevasei...

Sthn prokeimeni periptwsi olo kai kapoios me 55, 99 , 88 8a to dei to all in sou...opote i kinisis einai sintriptika kerdoforos...

KRISIMI ERWTHSH>>> pws anevazw fotografia sto profil mou???

Δημοσίευση

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, όπως λέτε και οι περισσότεροι το λάθος στη παρτίδα ήταν το μικρό raise μετά το flop που ίσως έκανε τον αντίπαλο να κάνει fold. Για το all-in πριν το flop δε ξέρω, δεν είναι και πολύ του γούστου μου, αν τουλάχιστον δε ζορίζομαι ιδιαίτερα από μάρκες. :)

Lio Nunez για τη φωτογραφία πήγαινε από το μενού στα αριστερά σου:

ΜΕΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ -> Το Προφίλ μου -> Διόρθωση -> Διόρθωση Εικόνας

Δημοσίευση

Μεγαλυτερο πονταρισμα στο φλοπ ηταν το λαθος.Οσα ειχε μεα το ποτ.Τωρα σε turn i river θα επρεπες να κανεις fold αλλα το λεω τωρα που το διαβαζω ηρεμα.Μαλλον εκεινη τη στιγμη δε θα εκανα οποτε ολα οκ

Δημοσίευση

Μεγαλυτερο πονταρισμα στο φλοπ ηταν το λαθος.Οσα ειχε μεα το ποτ.Τωρα σε turn i river θα επρεπες να κανεις fold αλλα το λεω τωρα που το διαβαζω ηρεμα.Μαλλον εκεινη τη στιγμη δε θα εκανα οποτε ολα οκ