Antonis Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 vladan_ Joined: 05 Sep 2007 Δυστυχώς ο Αντώνης αποκλείστηκε στην 28η θέση κερδίζοντας $4.499.Αυτό έχει συμβεί εδώ και αρκετή ώρα, αλλά οι δύο πρώτες μου απόπειρες να το αναφέρω εδώ απέτυχαν, χάνοντας και το κείμενα που είχα γράψει.... (!@#$!@%@#%@)Έλεγα λοιπόν, ότι ο Αντώνης στάθηκε αρκετά άτυχος λίγο πριν τον αποκλεισμό του όταν έπαιξε all in με A-Q αντίπαλος με λίγο μικρότερο stack που είχε Q-J, αλλά δυστυχώς η παρτίδα κατέληξε σε split pot (board 9-9-9 -x -Q)Στην κρίσιμη παρτίδα, ο Αντώνης έκανε raise στις 20.000 (blinds 4000/8000) με Α-Κ, call έκανε το big blind που είχε περίπου το ίδιο stack με τον Αντώνη (110.000), το φλοπ άνοιξε με Q-J-9 rainbow και ο αντίπαλός του παίζει αμέσως ρέστα. Μάλλον ο Αντώνης σκέφτηκε την πιθανότητα να το έκανε αυτό ο αντίπαλός του με κάποιο straight draw με 10άρι στο χέρι, και ίσως σκέφτηκε ότι είναι πολύ αργά πλέον για πάσο και έκανε τελικά το call. Ο αντίπαλος είχε δυστυχώς J-K και με το ζεύγος του βαλέ από το φλοπ κέρδισε την παρτίδα και οδήγησε τον Αντώνη στον αποκλεισμό. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Αντώνη, που με 2η συνεχόμενη παρουσία του τόσο βαθιά μέσα στα λεφτά σε δύο συνεχόμενα Grand Tournaments, δείχνουν σίγουρα έναν πολύ καλό και σταθερό παίκτη. Από την προσωπική μου γνωριμία με τον Αντώνη, μπορώ να πω ότι είναι ένας από τους (λίγους) παίκτες που προσπαθούν και καταφέρνουν να βελτιώνονται συνεχώς. Σταθερός αλλά όχι στάσιμος, γιατί προσπαθεί να βρίσκει τα σημεία που μπορεί να γίνει καλύτερος, γιατί κατ' αρχήν αναγνωρίζει ότι πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.Συγχαρητήρια και πάλι Αντώνη και μη στεναχωριέσαι, έχουμε ακόμα πολλά GT's μπροστά μας, για να διεκδικήσεις κάτι ακόμα καλύτερο, μέσα από ακόμα μεγαλύτερα prize pools!pavgeo Posted: Today at 7:19am δε νομιζω να εκανε το call υποθετοντας ενα str-draw,αν το εκανε γι'αυτο, ειναι μεγαλο λαθος γιατι τα πιθανα 10ρια που μπορουν να κανουν call στο preflop raise ειναι απο ΑΤ μεχρι 9Τ (αντε να βαλουμε και το Τ8s που ουτως ή αλλως φλοπαρει κεντα) και απ'ολα αυτα κερδιζει μονο το ΑΤ ενω απεναντι σε ολα τ'αλλα ειναι πολυ πισω.Χωρις να ξερει λεπτομερειες και ιδιαιτεροτητες του τραπεζιου δε μπορει βεβαια καποιος να βγαλει συμπερασμα αλλα εγω θεωρω λαθος και το μικρο preflop raise...σε συναρτηση με το στακ και τη χρονικη στιγμη του τουρνουα,εκτος κι αν ηθελε να προκαλεσει reraise...Χωρις να σημαινει οτι ειναι και το σωστοτερο,εγω θα προτιμουσα το allin preflop με αυτο το στακ,ειδικα απο τη στιγμη που ειμαι διατεθειμενος να παω ρεστα με τετοιο φλοπ!!Οπως και να χει,συγχαρητηρια κι απο μενα και φυσικα...τιποτα δεν ειναι τυχαιο!!Το GT ειναι πολυ δυσκολο τουρνουα,οχι μονο λογω των ποιοτικων συμμετοχων αλλα και λογω της φυσης του (shorthanded).Ισως η τριτη να ειναι και η φαρμακερη... Λόγω οτι δεν γράφω στο poker.gr θα απαντήσω εδω στα δύο παιδιά που ασχολούντε με το τελευταίο χέρι μου στο GT.Καταρχήν θέλω να τους ευχαριστήσω για τα καλά τους λόγια και να πω οτι με την σειρά μου, οτι είχα εντυπωσιαστει στην πρω΄η μας γνωριμία με τον Γιώργο. Ειδα ενα παιδί με πολλή διάθεση να κουβεντιάσει για πόκερ, ενω μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός οτι ενω είχε αρκετές επιτυχίες online κάποια στιγμή ερχεται στα cash κάθεται δίπλα μου και μου λέει: Εγω δεν παίζω cash οπότε είμαι fish. Θελω να κάτσω δίπλα σου γιατί άκουσα οτι είσαι καλός και θέλω να μάθω!!! Περριτό να πω οτι διαλύσαμε το τραπέζι(κάθονταν αρκετοί καλοί ¨ελληνες σε αυτό) και συζητάγαμε σχεδόν την κάθε πάσα και κάποια στιγμή μου λέει :Για fish καλά τα πήγα αν και εκανα κάποια λάθη αλλα για να μην προκαλούμε την τύχη μας καιρός να παω για υπνο ιδίως με αυτούς που εχουν μαζευτεί στο τραπέζι!!!!Ενας παίκτης με τις επιτυχίες του Γιώργου ερχόταν και ελεγε τέτοια πράγματα. Πως να μην πάει μπροστά ενας τέτοιος παίκτης?Για την πάσα θα πω σε άλλο πόστ απλα ο χαρακτήρας του Γιώργου και η νοοτροπια του ας γίνει μάθημα και παράδειγμα σε πολλούς. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Guest Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 ANTWNI NA SOU ZITISW NA KANEIS EIRINI KAI NA GRAFEIS STO POKERGR POU KAPOIOI APO EMAS TOSO AGAPAME.TA NEA PAIDIA ISWS KATI MATHOUNE APO ESENA,FILIKA DIONISIS.ACELEEDS13 Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 Πάμε τώρα στην τελευταία παρτίδα.Πρίν απο αυτή ειχα φτάσει 300.000 στακ και προηγήθηκαν 4 χαμένες πάσες που είχα μεγάλο πλεονέκτημα και ετσι ειχα πέσει στις 110,000 περίπουΑ) Α-Qvs5-6 ενα 6αρι στο river εδωσε το ποτ στον αντίπαλο.Β) 10-10vs???? σε φλοπ 8-5-2 rainbow πήγα πάσο στο allin του αντιπάλου.Γ) Αh-ΚhvsAc-10c εκανε χρώμα και έχασα.Δ) Α-QvsQ-J split pot!!!!!!!Ιδίως το τελευταίο με τίλταρε και ηταν καθοριστικό για την συνέχεια.Οταν πήρα 2πάσες μετά απο utg+1 Αh-Κh αρχικά σκέφτηκα το all-in αλλα μάλλον δεν θα ετρωγα κάποιο call εκτός και υπηρχε καλύτερο χέρι στο τραπέζι. Ημουν 21ος στους 28 και το επόμενο level άλλαζε στους 18!!! Οπότε θέλαμε σίγουρα double-up και να πάιξω το χέρι για να εχουμε ελπίδες για το επόμενο. Ετσι προτίμησα το raise 2.5BB (standard) μήπως και κάποιο μικρό στακ πάει allin. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και πήγαμε στο flop.Me flop Q-J-9 και μετά το allin του τοποθέτησα τον αντιπαλό μου σε Q-J Q-K Q-A Q-10 και λίγοτερα πιθανά το K-J J-10 A-10.Τίποτα άλλο δεν μπορούσε να κρατούσε (με ΡΡ αρα σετ μάλλον θα είχε πάει allin preflop εκτός ισως απο τα 9-9).H αρχική μου σκέψη ήταν fold. Εν συνεχεία και κοιτώντας τον πίνακα είδα οτι θα έμενα 28ος και 10ΒΒ και θα χρειαζόμουν τουλάχιστον δύο all-in για να περάσω το επίπεδο. Ενω αυτό εδω το κόλπο και ενα κλέψιμο ισως μου έφταναν.Εβαλα το ΄χερι μου σωστά οτι μάλλον εχω 1 overcard (ηξερα οτι η άλλη ηταν μάλλον νεκρή) και nuts gutshot str draw. Δηλαδή μίνιμουμ 33-35% και max 70% με Α-10 ή Α-Κ και αυτός split.Δεν είχα τον χρόνο να περιμένω (ενω θα είχα εαν είχα πάρει την πάσα με το A-Q) και πιθανόν να αναγκαζόμουν(σίγουρα μεσα στον επόμενο γύρο αφου έρχονταν τα blinds) να έβαζα τα λεφτά με ακόμα μικρότερες πιθανότητες.Σκεφτόμενος οτι στάθηκα πολύ άτυχος στις προηγούμενες πάσες (λάθος σκέψη) ισως εδω μου το χρωστά η τύχη(τιλταρισμένος βλάκας κάνει τέτοιες σκέψεις) και πάρω την πάσα και ετσι έκανα το call. Αυτά και ευχαριστώ και πάλι και τους δύο για τα σχολιά σας. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
nikthegr Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 Αντωνη εισαι καλυτερος απο μενα στα τουρνουα,αλλα θα πω την αποψη μου...διαφωνω σε ολα.All in pre flop...Δε γαμιετε...Να πω οτι ειχες μεγαλο λοζε εστω βαλεδες,οκ,παιξε λιγο πιο χαλαρα...Αλλα εχεις Α high!! θα σε κανει κολ καποιος που σε καλυπτει με κκ,ΑΑ(δυσκολο εφοσων κρατας τετοια φυλλα) και το πιο πιθανο ΘΘ.Ολα καλα...Τα σορτ στακ θα σε κανουν κολ και θα εισαι παντα απο πανω.Στην χειροτερη κοιν φλιπ.Κλεβεις τα μπλαιντς που ειναι μεγαλα,κανεις συντηρηση για ενα γυρο ακομα και δεν εχεις να χασεις τιποτα.Πιο πιθανο ειναι να σου κανει κολ ενας με ΑJ αν πεις Ολ ιν ,γιατι θα νομισει οτι κλεβεις...Απο τη στιγμη που ανοιγει το φλοπ,εχεις τελειωσει...κανεις λογος να κανεις κολ,οτι και να ισχυριστεις...Δεν θυμαμαι σε πιο βιβλιο,στο δευτερο μαλλον του χαριγκτον,θα θυμηθεις,αναφερεται σε μια τετοια πασα...και δινει απαντηση...ΦΟΛΝΤ!!!(αν μιλουσες πρωτος και ελεγες εσυ ολ ιν θα ηταν ολοσωστο...)Αφου κατα 80% εχεις χασει...ΤΕΛΟΣ...και ειναι αρκετα πρωτιμοτερο οσες μαρκες σου εχουν μεινει να τις σπρωξεις ολ ιν με την πρωτη ευκαιρια,χωρις να δεις τι φυλλα εχεις....(ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!!!!)Αυτα,δεν εχεις αναγκη,κορυφη εισαι στα τουρνουα,λιγη τυχη,λιγη ψυχραιμια και λιγο ρισκο προς το τελος θα σου φερει συντομα μια μεγαλη νικη...Πρεπει κατα τη γνωμη μου,προς το τελος να παιζεις λιγο πιο επιθετικα,με στοχο την κορυφη και μονο..Και σε τετοια σημεια το ΑΚ ειναι κορυφαιο φυλλο για ολ ιν,πρε φλοπ ομως... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 Νίκο καλά ολα αυτά που λες. Οπως είδες και εγώ το allin σκεφτόμουν και αυτό είχα ως σκοπό.Ομως θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου οτι μιλάμε για το GT το πιο deep stack τουρνουά του διαδυκτίου και εκεί τα allin σχεδόν απουσιάζουν παρά μόνο εαν είναι απολύτως απαραίτητα. Επίσης δεν σε κάνουν call με Α-J, Α-Χs κ.λ.π αντιθέτως σε πουσαρουν allin με τέτοια φύλλα (κάτι σαν re-steal) μετά aπο raise. Τα blinds δεν λένε τίποτα σε αυτη την φάση. Θες double-up και κοιτάς πως να το επιτύχεις. Για τον λόγο αυτό ρισκάρουν και πουσάρουν allin με οτιδήποτε στο flop. Τέλως πάντων θεωρώ οπως είπα και εγώ λάθος το call αλλα και χωρίς δικαιολόγια αφου εξάντλησα τον χρόνο (λίγο σε σχέση με την ποιότητα του τουρνουά) αυτή ηταν η τελευταία μου(ψιλοτιλταρισμένη) σκέψη και αυτό έκανα. Ρίσκο που δεν βγήκε. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με αυτό. Μιά και δεν υπάρχει video για τουρνουά σκέφτηκα να φτιάξω ενα απο το GT. Δεν ξέρω ομως εαν θα βοηθούσε γιατί ειναι ενα τουρνουά με αρκετές ιδιατερότητες και ετσι δεν ξέρω εαν θα βοηθήσει. Φυσικά το video θα γίνει για να ανοίξει κουβέντα σχετικά με την τακτική των τουρνουά και τι πρέπει να κάνουμε για να φτάνουμε πιο κοντά στον στόχο που είναι τα χρήματα και μετά να κοιτάμε πως θα πάμε παραπάνω. Δεν ξέρω επίσης εαν βοηθά που τερμάτισα απλώς στην 28η θέση και δεν το πήρα.Εχω επίσης δύο βασικά προβλήματα.1ον δεν ξέρω που να το δημοσιευσω και δευτερον με ποιον τρόπο να το γράψω. Όλο το τουρνουά? ή κάποιες σημαντικές πάσες που θα είναι μικρότερης διάρκειας το video?Η πρώτη λύση θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες αλλα θα δούμε και το παιχνίδι των αντιπάλων που θα βοηθήσει να λέμε γιατί παίξαμε έτσι με αυτόν τον αντίπαλο (αλλιώς φαίνετε ως λάθος) και δευτερον να ξεχωρίσουμε κάποιες πασες, αλλα ετσι δεν θα μπορεί κάποιος να καταλάβει την τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις σε αυτό το στάδιο και θα ειναι περισσότερο ως cash αλλα θα είναι πιο ευκολο στο να το δεί κάποιος (1ώρα περίπου).Θέλει να το κάνει κάποιος άλλος παίκτης και να κουβεντιάσουμε τακτική κ.λ.π.? Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Guest Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 28 Ιουλίου, 2008 I GNWMI MOU ANTWNI PWS TO 20000 GIA AK SE 4000/8000 BLINDS EINAI MIKRO.SIGOURA OMWS TA APANWTA XAMENA XERIA EPAIXAN ROLO,STO NA SE KANOUN PIO EPIFYLAXTIKO; Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Antonis έγραψε:Μιά και δεν υπάρχει video για τουρνουά σκέφτηκα να φτιάξω ενα απο το GT. Δεν ξέρω ομως εαν θα βοηθούσε γιατί ειναι ενα τουρνουά με αρκετές ιδιατερότητες και ετσι δεν ξέρω εαν θα βοηθήσει. Φυσικά το video θα γίνει για να ανοίξει κουβέντα σχετικά με την τακτική των τουρνουά και τι πρέπει να κάνουμε για να φτάνουμε πιο κοντά στον στόχο που είναι τα χρήματα και μετά να κοιτάμε πως θα πάμε παραπάνω. Δεν ξέρω επίσης εαν βοηθά που τερμάτισα απλώς στην 28η θέση και δεν το πήρα.Εχω επίσης δύο βασικά προβλήματα.1ον δεν ξέρω που να το δημοσιευσω και δευτερον με ποιον τρόπο να το γράψω. Όλο το τουρνουά? ή κάποιες σημαντικές πάσες που θα είναι μικρότερης διάρκειας το video?Η πρώτη λύση θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες αλλα θα δούμε και το παιχνίδι των αντιπάλων που θα βοηθήσει να λέμε γιατί παίξαμε έτσι με αυτόν τον αντίπαλο (αλλιώς φαίνετε ως λάθος) και δευτερον να ξεχωρίσουμε κάποιες πασες, αλλα ετσι δεν θα μπορεί κάποιος να καταλάβει την τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις σε αυτό το στάδιο και θα ειναι περισσότερο ως cash αλλα θα είναι πιο ευκολο στο να το δεί κάποιος (1ώρα περίπου).Θέλει να το κάνει κάποιος άλλος παίκτης και να κουβεντιάσουμε τακτική κ.λ.π.?Αντώνη συγχαρητήρια και από μένα, αν και ξέρω το γλυκόπικρο συναίσθημα όταν φτάνεις τόσο κοντά σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα, αλλά, κυρίως, όταν τις περισσότερες φορές έχεις βάλει με πλεονέκτημα τις μάρκες στο κέντρο και η τράπουλα αποφασίζει διαφορετικά. Υπομονή θά 'ρθουν και καλύτερα!Όσο για το βίντεο θα σου πρότεινα αν κάνεις κάτι να είναι όλες οι πάσες μέσα και ας είναι και 10 ώρες... θα βγει πολλά μικρά μισάωρα ή 45λεπτα βιντεάκια... ε, και; Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι το εξής: έχεις μαγνητοσκοπήσει το GT με κάποιο screen recording software ή θέλεις να δημιουργήσεις από το hand history το βίντεο και να το σχολιάσεις;ΥΓ: Όσον αφορά το θέμα του poker.gr, χωρίς καμιά δόση ειρωνίας ή πατροναρίσματος (απλώς είναι το πως το βλέπω σα Νίκος), ή μην απαντάς καθόλου στα post που γίνονται εκεί (ακόμη και όταν είναι για σένα) ή απάντα εκεί. Βρίσκω λίγο 'χαζό' να διαβάζεις το forum, να παρακολουθείς τις εξελίξεις του και να απαντάς σε άλλο forum επειδή εκεί 'δεν ποστάρεις'. Πριν βιαστείς να μου απαντήσεις σε αυτό (όχι ότι στα λέω για να πάρω απάντηση) ότι δεν σ' αρέσει να σε φιμώνουν κλπ κλπ (καταλαβαίνω όλα τα θέματα αρχής που θέτεις -και εγωισμού ), σκέψου το. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 hardelefsina έγραψε:I GNWMI MOU ANTWNI PWS TO 20000 GIA AK SE 4000/8000 BLINDS EINAI MIKRO.SIGOURA OMWS TA APANWTA XAMENA XERIA EPAIXAN ROLO,STO NA SE KANOUN PIO EPIFYLAXTIKO;Το αντίθετο. Με ειχαν αποπροσανατολίσει και είχα διάθεση για ρίσκο.Οσον αφορά το raise κάνω πάντα 2,5-3ΒΒ είτε΄έχω 2-3ο είτε ΑΑ. ΓΕνικά το πόκερ είναι παιχνίδι πληροφορίων και θες να δώσεις στους αντιπα΄λους σου τις λιγότερες.Βέβαια προυποθέτει οτι παίζεις καλά στο flop και αυτό ακριβώς το raise αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής που έχεις πως θα το παίξεις μετα το flop πότε θα κάνεις c-bet, πότε όχι το γιατί κ.λ.π. Σκεψου τώρα τι ευκολο είναι βάλεις σε range αντίπαλο που δεν κάνει ποτέ raise ή κάνει 2-3ΒΒ και ξαφνικά κάνει 5ή 10 μετά απο raise!!! :laugh: Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Guest Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 SIMPHWNW APOLITA ME TO FLOP,APLWS LEEW SE TETOIO PROXWRIMENO STADIO STO GT DEN THES BAD BEAT,OPOTE PONTAREIS POLLA GIA NA KANEIS OPOION EINAI DIATHETOIMENOS NA DEI TO FLOP NA TO PLIRWSEI AKRIVA.ALLA OPWS EIPES ISOUN DIATHETOIMENOS NA TZOGAREIS. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
melancholy Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 To 2.5bb raise ekei me to AK einai standard kai kanei induce re-raise AI poly sixna (auto akrivws theloume na ginei se auth thn periptwsh).Sto flop eksarxhs mallon tha ekana kai egw paso alla den kserw lepromereis opws domh tou tournoua average (ektos apo auto pou eipe o antonis gia ta payout level) opote epifilasomai. Apla na pw oti ipo orismenes sinthikes mporei na einai kai call.Antwnh den simfwnw me tous logous pou ekanes call logo payouts klp, mia xara mporeis na to palepseis ekei me 11bb pou sou menoun se sxesh me to poso sixna tha diplasiaseis se auto to shmeio.Sigoura sto pisw meros tou mialou sou htan ta 400k pou eixes kai pws tha ta ksanapareis pisw "twra", distixws oloi to pathenoume kamia fora.Nikthegr ta perisotera pou les sto post sou gia to ti prepei (kai giati) na kanei o antonis me to AK ekei kathos kai me to ti tha ton kanoun call, einai lathos. Simfwnw fisika me to fold sto flop ektos apo poli extreme sinthikes opws eipa parapanw. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 hardelefsina έγραψε:SIMPHWNW APOLITA ME TO FLOP,APLWS LEEW SE TETOIO PROXWRIMENO STADIO STO GT DEN THES BAD BEAT,OPOTE PONTAREIS POLLA GIA NA KANEIS OPOION EINAI DIATHETOIMENOS NA DEI TO FLOP NA TO PLIRWSEI AKRIVA.ALLA OPWS EIPES ISOUN DIATHETOIMENOS NA TZOGAREIS.Βρε συ Διονύση, τό 'χουμε πει τόσες φορές: το bad beat είναι φίλος μας και όχι εχθρός γιατί αυτό κρατάει τους κακούς παίκτες στο παιχνίδι... θες να βάζει ο κόσμος τις μάρκες στο κέντρο όταν είναι χειρότερός σου και όχι καλύτερος. Δεν θες να παίξεις μόνο με τα καλύτερά σου χέρια εκεί. Θες να βάλεις μέσα κάποιον που είναι χειρότερος. Αν σου ρίξει bad beat σού 'ριξε... τι να κάνουμε; Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 safesteps έγραψε:!Όσο για το βίντεο θα σου πρότεινα αν κάνεις κάτι να είναι όλες οι πάσες μέσα και ας είναι και 10 ώρες... θα βγει πολλά μικρά μισάωρα ή 45λεπτα βιντεάκια... ε, και; Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι το εξής: έχεις μαγνητοσκοπήσει το GT με κάποιο screen recording software ή θέλεις να δημιουργήσεις από το hand history το βίντεο και να το σχολιάσεις;Με replayer. ΕΠίσης εαν αποφασίσω να το κάνω είναι για να κουβεντιάσουμε κάποια θέματα τακτικής πανω στα τουρνουά ωστε να με βοηθησει να σκεφτώ και κάποια άλλα πράγματα. Νίκο καλό θα ήταν να κάνεις και εσύ το ιδιο και να δούμε και άλλη σκέψη τακτική απο κάποιες μεγάλες νίκες που έχεις και ας μην ήταν πρωτιές 54+ κ.λ.π. και να δούμε και τα καθημερινά τουρνουά. Βεβαια σκέφτοτομαι μήπως παλι ήταν καλύτερο κάποια νίκη απο τέτοια τουρνουά και να αφήσουμε το GT που ουτως ή άλλως έχει πολλές ιδιαίτερότητες και πρέπει να το έχει παίξει κάποιος έστω και μία φορά για να τις καταλάβει?Δεν ξέρω.Y.Γ. απάντησα στον Γιώργο και διάβασα το forum γιατί είχαμε προσωπική επικοινωνία εχτές και τίποτε άλλο.ΓΙα το poker.gr τα είπα αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι δεν εκτιμώ κάποια πρόσωπα που βρίσκονται εκεί. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Guest Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 MELANCHOLY EISAI SOVAROS PAIKTIS KAI TA LEGOMENA SOY SWSTA.APLWS EGW DIATYPWSA TIN APOPHI AVTI( GIATI SE TOSO PROXWRIMENO STADIO STO GT MIN EXONTAS ENA MEGALO PAIR POU OLOI MAS SYMPHWNOUME IPOTHETW OTI EINAI PIO ISXYRO APO TO AK)PISTEVONTAS OTI TO AK SE AVTI TIN FASI THA PREPEI NA IPOSTIRIZETAI TOYLAXISTON APO 5/6 BB GIA TON LOGO TOY BAD BEAT. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Antonis έγραψε:Με replayer. Έχεις βρει replayer που να παίζει καλά ongame hand history;ΕΠίσης εαν αποφασίσω να το κάνω είναι για να κουβεντιάσουμε κάποια θέματα τακτικής πανω στα τουρνουά ωστε να με βοηθησει να σκεφτώ και κάποια άλλα πράγματα. Νίκο καλό θα ήταν να κάνεις και εσύ το ιδιο και να δούμε και άλλη σκέψη τακτική απο κάποιες μεγάλες νίκες που έχεις και ας μην ήταν πρωτιές 54+ κ.λ.π. και να δούμε και τα καθημερινά τουρνουά.Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά σε ποια βάση θα γίνει η κουβέντα και η ανάλυση; Αν πρόκειται να γίνει με posts μέσα από το forum θα είναι λίγο 'φέξε μου και γλίστρησα' καθώς εδώ μια πάσα ποστάρουμε και τη συζητάμε δυο μέρες. Φαντάσου ολόκληρο βίντεο! Δεν είμαι αρνητικός, απλώς δεν έχω συλλάβει τον τρόπο που θα γίνει αυτό αποτελεσματικά (η ανάλυση).Βεβαια σκέφτοτομαι μήπως παλι ήταν καλύτερο κάποια νίκη απο τέτοια τουρνουά και να αφήσουμε το GT που ουτως ή άλλως έχει πολλές ιδιαίτερότητες και πρέπει να το έχει παίξει κάποιος έστω και μία φορά για να τις καταλάβει?Δεν ξέρω.Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, χρειάζονται και τα δύο! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Guest Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Βρε συ Διονύση, τό 'χουμε πει τόσες φορές: το bad beat είναι φίλος μας και όχι εχθρός γιατί αυτό κρατάει τους κακούς παίκτες στο παιχνίδι... θες να βάζει ο κόσμος τις μάρκες στο κέντρο όταν είναι χειρότερός σου και όχι καλύτερος. Δεν θες να παίξεις μόνο με τα καλύτερά σου χέρια εκεί. Θες να βάλεις μέσα κάποιον που είναι χειρότερος. Αν σου ρίξει bad beat σού 'ριξε... τι να κάνουμε;ENTAXEI KAI EGW MAZI SOU,ALLA POSES FORES EXOUME METANIWSEI GIA SLOW PLAY.ETSI KAI ALLIWS TA PAIRS NIKO SE MIA TETOIA KATASTASI THA VLEPANE TON AK LIGO I POLI.TO MEGAQLITERO RAISE NOMIZW APOMAKRINEI TA KQ,KJ,K10,Q10 KLP,NOMIZW ORTHA SKEPTOMENA.GIATI AN VGEI KANA Q,J,10 THA EINAI DISKOLO ENW TO ZETGARI KAI TA A10,AQ KLP THA EINAI PIO EVKOLA ISWS. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 hardelefsina έγραψε:MELANCHOLY EISAI SOVAROS PAIKTIS KAI TA LEGOMENA SOY SWSTA.APLWS EGW DIATYPWSA TIN APOPHI AVTI( GIATI SE TOSO PROXWRIMENO STADIO STO GT MIN EXONTAS ENA MEGALO PAIR POU OLOI MAS SYMPHWNOUME IPOTHETW OTI EINAI PIO ISXYRO APO TO AK)PISTEVONTAS OTI TO AK SE AVTI TIN FASI THA PREPEI NA IPOSTIRIZETAI TOYLAXISTON APO 5/6 BB GIA TON LOGO TOY BAD BEAT.Ο Αντώνης σου απάντησε ήδη σ' αυτό: θα το προστατέψεις όταν πας να κλέψεις τα blinds. Ο Αντώνης θέλει να παίξει το χέρι εδώ με σκοπό το double up. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 hardelefsina έγραψε:ENTAXEI KAI EGW MAZI SOU,ALLA POSES FORES EXOUME METANIWSEI GIA SLOW PLAY.ETSI KAI ALLIWS TA PAIRS NIKO SE MIA TETOIA KATASTASI THA VLEPANE TON AK LIGO I POLI.TO MEGAQLITERO RAISE NOMIZW APOMAKRINEI TA KQ,KJ,K10,Q10 KLP,NOMIZW ORTHA SKEPTOMENA.Αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε!!!! Να μην διώξουμε τα KQ, KJ κλπ κλπ... Θα θέλω δηλαδή να κρατήσω μέσα τα pairs που είμαι 50-50 και θα διώξω τα 70-30 και 75-25; Για ξανασκέψου το! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Guest Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 nikthegr έγραψε:Αντωνη εισαι καλυτερος απο μενα στα τουρνουα,αλλα θα πω την αποψη μου...διαφωνω σε ολα.All in pre flop...Δε γαμιετε...Να πω οτι ειχες μεγαλο λοζε εστω βαλεδες,οκ,παιξε λιγο πιο χαλαρα...Αλλα εχεις Α high!! θα σε κανει κολ καποιος που σε καλυπτει με κκ,ΑΑ(δυσκολο εφοσων κρατας τετοια φυλλα) και το πιο πιθανο ΘΘ.Ολα καλα...Τα σορτ στακ θα σε κανουν κολ και θα εισαι παντα απο πανω.Στην χειροτερη κοιν φλιπ.Κλεβεις τα μπλαιντς που ειναι μεγαλα,κανεις συντηρηση για ενα γυρο ακομα και δεν εχεις να χασεις τιποτα.Πιο πιθανο ειναι να σου κανει κολ ενας με ΑJ αν πεις Ολ ιν ,γιατι θα νομισει οτι κλεβεις...Απο τη στιγμη που ανοιγει το φλοπ,εχεις τελειωσει...κανεις λογος να κανεις κολ,οτι και να ισχυριστεις...Δεν θυμαμαι σε πιο βιβλιο,στο δευτερο μαλλον του χαριγκτον,θα θυμηθεις,αναφερεται σε μια τετοια πασα...και δινει απαντηση...ΦΟΛΝΤ!!!(αν μιλουσες πρωτος και ελεγες εσυ ολ ιν θα ηταν ολοσωστο...)Αφου κατα 80% εχεις χασει...ΤΕΛΟΣ...και ειναι αρκετα πρωτιμοτερο οσες μαρκες σου εχουν μεινει να τις σπρωξεις ολ ιν με την πρωτη ευκαιρια,χωρις να δεις τι φυλλα εχεις....(ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!!!!)Αυτα,δεν εχεις αναγκη,κορυφη εισαι στα τουρνουα,λιγη τυχη,λιγη ψυχραιμια και λιγο ρισκο προς το τελος θα σου φερει συντομα μια μεγαλη νικη...Πρεπει κατα τη γνωμη μου,προς το τελος να παιζεις λιγο πιο επιθετικα,με στοχο την κορυφη και μονο..Και σε τετοια σημεια το ΑΚ ειναι κορυφαιο φυλλο για ολ ιν,πρε φλοπ ομως...NICK EPAIZA KAI EGW KAPOTE ETSI OPWS PERIGRAFEIS. MEXRI POU KAPOIA STIGMI ALLAXA KAI SPANIA SXETIKA THA DW KATI XERO ALL IN.NOMIZW PWS POLLOI EPAGGELMATIES VASIZOUN TA KERDI TOYS STO FLOP.STO NA DOYN ENA FLOP. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
nikthegr Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Antonis έγραψε:Νίκο καλά ολα αυτά που λες. Οπως είδες και εγώ το allin σκεφτόμουν και αυτό είχα ως σκοπό.Ομως θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου οτι μιλάμε για το GT το πιο deep stack τουρνουά του διαδυκτίου και εκεί τα allin σχεδόν απουσιάζουν παρά μόνο εαν είναι απολύτως απαραίτητα. Επίσης δεν σε κάνουν call με Α-J, Α-Χs κ.λ.π αντιθέτως σε πουσαρουν allin με τέτοια φύλλα (κάτι σαν re-steal) μετά aπο raise. Τα blinds δεν λένε τίποτα σε αυτη την φάση. Ειναι οντως αλλη δομη απο τα συνηθισμενα που παιζω στο σταρς.Μου ειπανε οτι δεν εχει και ΑΝΤΕ..αυτο τα αλλαζει ολα..Αν ειναι και τοσο αργο οσο λετε,οκ και παλι ομως θα εκανα ενα πιο μεγαλο μπετ θεωρωντας σωστο και το ολ ιν...και στο φλοπ φολντ. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
nikthegr Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 edo tha paixete to kalytero tournoua!!!!!!http://www.game24.gr/dbAccess?action=ga ... d=483&id=3 Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SamGreek Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Συγχαρητήρια Αντώνη για το πολύ καλό πλασάρισμα και αυτήν τη φορά. Αυτό που θα έπρεπε όλοι να σου αναγνωρίσουν είναι ότι κατανόησες το λάθος σου στο τελικό χέρι με το ΑΚ από το flop και μετά. Θα συμφωνήσω κι εγώ με melancholy που λέει ότι το raise preflop είναι standard και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό, καθώς και με τον safesteps που εξηγεί το λόγο που δε μας χαλάει να δεχτούμε call. Ευχόμαστε call από κάποιον που θα έχουμε dominated έτσι ώστε αν πιάσουμε και οι 2 top pair να του πάρουμε στο stack χάρη στο kicker μας. Επίσης ένας παίχτης στη θέση του Αντώνη θα έπρεπε να πάει εξ αρχής ALL-IN preflop μόνο αν ήταν αισθητά πιο αδύναμος από τους αντιπάλους του σε όλους τους υπόλοιπους γύρους πονταρίσματος. Ένα ALL-IN σε τέτοιο τουρνουά με τέτοιο φύλλο και τέτοιο stack από αυτή τη θέση υποδηλώνει αδυναμία ή έστω απροθυμία να παίξεις ένα flop, πράγμα που πιστεύω δεν πρέπει να ίσχυε για τον Αντώνη στο τραπέζι που έπαιζε, άρα ένα τέτοιο raise δεν έχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε δεν είναι δα και τόσο μικρό το stack ώστε αν δεχτεί call preflop και το flop δεν τον βοηθήσει να «παντρευτεί» το ΑΚ και να μην μπορέσει να το πετάξει. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο Αντώνης δεν έπαιξε σωστά στο flop, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ο εαυτός του, ότι ήταν τιλταρισμένος από πρόσφατες ατυχίες που του ροκάνισαν το stack. Με βάση αυτό το «άπειρο» παίξιμο στο flop έσπευσαν πολλοί να πουν ότι ο Αντώνης θα έπρεπε να τα παίξει όλα preflop, αλλά εκ του αποτελέσματος (το οποίο επηρεάστηκε από τον αστάθμητο παράγοντα tilt) δεν πρέπει να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα.Κάτι που ίσως σας βοηθήσει και που εφαρμόζω εγώ και βλέπω να μου πιάνει όταν τρώω απανωτά bad beats και μειώνεται το stack μου είναι να σκεφτώ πόσες φορές στάθηκα τυχερός στο τουρνουά και κατάφερα να χτίσω αυτό το stack πριν το ξαναχάσω. Σκέψου Αντώνη πόσες φορές έπιασες set στο turn ενώ ο αντίπαλος είχε φλοπάρει top 2 pair? Πόσες φορές έπιασες runner runner flush κι ο αντίπαλος σου πλήρωσε ένα σωστό κι έξυπνο river bet που του έκανες? Η τύχη είναι τελικά ίδια για όλους, το θέμα είναι να καταφέρεις να πληρωθείς τα μέγιστα όταν σου κάθεται εσένα (πράγμα που μάλλον κατάφερες) αλλά και να αποφεύγεις να πληρώνεις τους αντιπάλους σου όταν είναι πιο δυνατοί από εσένα (πράγμα που στην τελευταία πάσα δεν απέφυγες). Έτσι καταφέρνω να διώξω μακριά από το μυαλό μου σκέψεις απληστίας που μπορεί να με ωθούσαν να κάνω απερίσκεπτες ενέργειες στην προσπάθειά μου να ρεφάρω τα πρόσφατα χαμένα chips.Θα συμφωνήσω με τον vladan που λέει ότι προσπαθείς να βελτιωθείς, γιατί αλλιώς δε θα συζητούσες τις πάσες σου σε κάποιο forum, ούτε θα μας έλεγες τι σκεφτόσουν όταν έπαιζες. Επίσης φαίνεται ότι έχεις αρκετά καλή αυτογνωσία ώστε να ξέρεις ότι δεν μπορείς να παίξεις το ίδιο καλά short stack (ένας ακόμη λόγος που έκανες λανθασμένα το call στην τελευταία παρτίδα). Η σκέψη σου όμως «…ξέρω ότι το range του με κερδίζει με πολύ καλές πιθανότητες, αλλά ας ρισκάρω τώρα γιατί μετά με τόσο short stack που θα μου μείνει δε θα μπορώ να παίξω το ίδιο καλά από ότι αν μου κάτσει και διπλασιάσω…» είναι λάθος γιατί:1) Δεν έχεις folding equity, κάνεις call ενώ ξέρεις ότι είσαι πίσω2) Αντίθετα, αν πας πάσο και προσπαθήσεις να κλέψεις τα blinds με οριακά φύλλα αργότερα, θα έχεις τουλάχιστον 35-45% (αν όχι παραπάνω στην περίπτωση που πας ρέστα preflop με κάτι πιο ισχυρό) να διπλασιάσεις + την πολύ υπολογίσιμη πιθανότητα να κλέψεις blinds, κάτι που αν καταφέρεις 2-3 φορές θα είσαι εκεί που ήσουν πριν παίξεις το ΑΚ.Αν έχεις πράγματι την επιθυμία για συνεχή βελτίωση όπως λέει κι ο vladan θα έπρεπε να «καταπιείς» ορισμένα MUST tournament poker books, αλλά αυτό ίσως είναι πολύ κατά των αρχών σου. Το μόνο που σου μένει τότε είναι να παίρνεις απόψεις από forum (όπως πολύ καλά έκανες ας πούμε εδώ που συζητάς με τόσους άλλους τις πάσες σου από ένα τόσο μεγάλο τουρνουά) ώστε αυτοί που έχουν διαβάσει να σου μεταφέρουν τις γνώσεις τους μέσα από ζωντανά παραδείγματα (τις παρτίδες που έπαιξες).Υ.Γ.: 1)Ανυπομονώ safesteps & Antonis για κάποιο video.2)Antonis έγραψε:Νίκο καλά ολα αυτά που λες. Οπως είδες και εγώ το allin σκεφτόμουν και αυτό είχα ως σκοπό.Ομως θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου οτι μιλάμε για το GT το πιο deep stack τουρνουά του διαδυκτίου και εκεί τα allin σχεδόν απουσιάζουν παρά μόνο εαν είναι απολύτως απαραίτητα. Επίσης δεν σε κάνουν call με Α-J, Α-Χs κ.λ.π αντιθέτως σε πουσαρουν allin με τέτοια φύλλα (κάτι σαν re-steal) μετά aπο raise. Τα blinds δεν λένε τίποτα σε αυτη την φάση. Θες double-up και κοιτάς πως να το επιτύχεις. Για τον λόγο αυτό ρισκάρουν και πουσάρουν allin με οτιδήποτε στο flop. Κι όμως τα blinds λένε πάρα πολλά Αντώνη κι ο παράγοντας που θα καθορίσει πόσο σημαντικό είναι αυτό είναι το ποσοστό του stack σου που αποτελούν τα blinds, άρα δεν έχει μεγάλη αξία η κλοπή τους στα πρώτα στάδια του τουρνουά που είναι και deepstack όπως λες. Πουσάρουν με ό,τι νάναι; Δηλαδή και χωρίς outs; Άρα θέλουν να κλέβουν pots κι όχι να διπλασιάσουν. Αν ήθελαν να διπλασιάσουν θα πήγαιναν ALL-IN preflop με ΑΚ και 33. Όσο deepstack και να είναι ένα τουρνουά, ο χαρακτηρισμός αυτός ισχύει μόνο για το ξεκίνημα. Στος τέλος όλοι είναι short stacks. Το ότι το τουρνουά λοιπόν ξεκίνησε ως deepstack δε θα έπρεπε να επηρεάσει την τακτική σου όταν έχεις Μ<10! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 SamGreek έγραψε:Αν έχεις πράγματι την επιθυμία για συνεχή βελτίωση όπως λέει κι ο vladan θα έπρεπε να «καταπιείς» ορισμένα MUST tournament poker books, αλλά αυτό ίσως είναι πολύ κατά των αρχών σου. Το μόνο που σου μένει τότε είναι να παίρνεις απόψεις από forum (όπως πολύ καλά έκανες ας πούμε εδώ που συζητάς με τόσους άλλους τις πάσες σου από ένα τόσο μεγάλο τουρνουά) ώστε αυτοί που έχουν διαβάσει να σου μεταφέρουν τις γνώσεις τους μέσα από ζωντανά παραδείγματα (τις παρτίδες που έπαιξες).Αυτό ακριβώς συζητούσαμε σήμερα με τον Ακη.Ενα λόγος που έχω σταματήσει να ποστάρω παρτίδες είναι αυτός. Ενας απο του λόγους που προβληματίζομαι για το video ειναι επίσης αυτός. Ερχεται ο καθένας και σου λεει Ο Κλάνει και ο Πορδιγκτον στο βιβλίο τους λένε αυτό. :laugh: Χέστηκα.Ασε που ξέρω τι λένε δεν με νοιάζει κιόλας.Εγω θέλω να ακούσω την εμπειρία σου τι κάνεις εσυ σε αυτό το stage σε αυτα τα stackes με αυτούς τους αντιπάλους πως αντιμετωπίζεις κάποιες καταστάσεις που σου τυχαίνουν κ.λ.π. Α δεν ξέρω σου λεέι σου λεω οτι εχω διαβάσει και φαντάζομαι Η πλάκα είναι οτι επιμένει κιόλας οτι λεει το σωστό ενω οπως σε ολα τα πράγματα στην ζωή αλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.Υ.Γ. 1. Δεν εχω αποφασίσει ακόμα εαν ήταν λάθος η αποφασή μου (το ιδιο λέγαμε με τον Ακη σήμερα) ενω τον λόγο λίγο πολύ τον εξηγεί ο Ηλίας που εχει τεράστια εμπειρία απο τέτοιες καταστάσεις. Πάντως να ξέρεις οτι υπήρχει περίπτωση να πήγαινα για υπνο λίγο αργότερα και είχα μετανιώσει γιατί δεν το έκανα το call οπως έχει ξανασυμβεί. Το γιατί ισως το εξηγήσω σε άλλο πόστ.Για το μόνο που έχω αποφασίσει είναι πως σίγουρα δεν θα έπαιζα έτσι εαν είχα παρει το κόλπο με ο Α-Q 2 χέρια πριν και ειχα φτάσει πάλι γυρω στις 250Κ.2. Αυτα που λες για τα blinds το GT κ.λ.π. δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.gl σε όλους. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 SamGreek έγραψε:Πουσάρουν με ό,τι νάναι; Δηλαδή και χωρίς outs; Άρα θέλουν να κλέβουν pots κι όχι να διπλασιάσουν. Αν ήθελαν να διπλασιάσουν θα πήγαιναν ALL-IN preflop με ΑΚ και 33.Υπήρχαν στακ που μετα απο raise και 2-3 call υπήρχε μέσα στο ποτ το 50 ή το 100% του υπόλοιπου stack σου. Κάνεις allin μάλλον με οτιδήποτε και τρώς call απο οτιδήποτε απο μεγάλο stack μόνο και μόνο απο τα odds που υπάρχουν. Εαν δεν φας call διπλασιάζεις ή αυξάνεις το στακ σου κατά πολύ, αρα το ποσοστό της μπλόφας αυξάνεται σε αυτά τα stage και μετατρέπεται κατι σαν folding equity που θα είχες εαν εκανες εσύ το allin πρώτος + το ποσοστό που εχει το χέρι σου.Δεν ξέρω αυτό το λένε τα βιβλία?Υ.Γ. Εαν πρόσεξες και ο αντίπαλος δεν είχε κάτι παρα πολύ δυνατό. Δευτερη επαφή είχε και ηλπιζε οτι εγω δεν εχω Q ΚΚ+ οκ? Κατανοητό η θα αρχίσουμε κατεβατά στο τι λέει Ο Πόρδιγκτον κ.λ.π.2. Για του λόγου του αληθές και πως το παιχνίδι αλλάζει σε αυτά τα stage σε παραπέμπω σε μία πάσα που έπαιξε ο Gus Hansen στο WSOP οταν ο αντιπαλός του πήγε allin στο flop ανέπαφος με Α-J) και έκανε το call σε draw που δεν ήρθε και κερδισε την πάσα ο αλλος με Αhi.:laugh:Ετσι για να ξέρεις(ή μάλλον να αρχίσεις να καταλαβαίνεις) το πιο επικύνδυνο που έχεις να δεις σε ενα τέτοιο φλόπ απο τον αντίπαλο σε αυτή την φάση του παιχνιδιού είναι check ή μικρό bet και οχι allin;) (οχι πάντα βέβαια) Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
fortsatos Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 εγω θα κανω μονο μια ερωτηση για το θεμα του preflop raise και θα ειχε ενδιαφερον να ακουσω απαντησεις(απο παικτες που εχουν εμπειρια σε τετοια τουρνουα,απο θεωρια χορτασαμε...).Ας υποθεσουμε οτι ειναι αλλος ο raiser και εσεις στο bb me KT.O παικτης UTG κανει raise.Το στακ του εχει 12,5 BB ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΝΑΙ SHORTHANDED.Το allin θα σας εδινε την εντυπωση ισχυροτερου φυλλου απο ενα στανταρ raise των 2,5bb?:whistle: Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Ιουλίου, 2008 fortsatos έγραψε:εγω θα κανω μονο μια ερωτηση για το θεμα του preflop raise και θα ειχε ενδιαφερον να ακουσω απαντησεις(απο παικτες που εχουν εμπειρια σε τετοια τουρνουα,απο θεωρια χορτασαμε...).Ας υποθεσουμε οτι ειναι αλλος ο raiser και εσεις στο bb me KT.O παικτης UTG κανει raise.Το στακ του εχει 12,5 BB ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΝΑΙ SHORTHANDED.Το allin θα σας εδινε την εντυπωση ισχυροτερου φυλλου απο ενα στανταρ raise των 2,5bb?:whistle:Τα πάντα εχουν ΄να κάνουν με την γενικότερη εντύπωση που σου εχει αφήσει ο αντίπαλος.Πάντως επειδή ξέρω τι θες να πεις ως move το θεωρώ αποτυχημένο για πολλούς λόγους και εχεις δίκιο οτι τείνει να γίνει της μόδας(αν γιαυτό και η ερωτησή σου) με οικτρά αποτελέσματα όπως επίσης και το re-steal εαν δεν ξέρεις πότε το κάνεις και σε ποιον το κάνεις. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Recommended Posts