Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

Εγω θέλω να ακούσω την εμπειρία σου τι κάνεις εσυ σε αυτό το stage σε αυτα τα stackes με αυτούς τους αντιπάλους πως αντιμετωπίζεις κάποιες καταστάσεις που σου τυχαίνουν κ.λ.π.

Α δεν ξέρω σου λεέι σου λεω οτι εχω διαβάσει και φαντάζομαι Η πλάκα είναι οτι επιμένει κιόλας οτι λεει το σωστό ενω οπως σε ολα τα πράγματα στην ζωή αλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα, αλλά την άποψή μου, αυτή που ζήτησες, δηλαδή τι θα έκανα εγώ στη θέση σου, την εξέφρασα νωρίτερα και θα την επαναλάβω: θα πήγαινα πάσο και θα έβρισκα άλλες ευκαιρίες να κλέψω blinds με το υιγιές (ακόμη) stack των 90.000 chips (και δεν είπα ότι αυτό το λέει στο τάδε βιβλίο). Αλλά μπορεί εσύ να μην μπορείς να παίζεις καλά με τέτοιο stack οπότε να θελήσεις να τα ρισκάρεις όλα με 2 overcards και gutshot στο flop. Επίσης αποδεικνύω γιατί είναι τόσο σημαντικό το να κλέβεις blinds με τέτοιο stack σε αυτό το στάδιο ενός τουρνουά (είναι μεγάλο % ποσοστό των stacks και το blind stealing συμβάλει δραστικά στην επιβίωση, σε αντίθεση με ατ αρχικά deppstack στάδια). Επάνω σε αυτό που λέω λοιπόν καλύτερα να φέρνεις λογικά επιχειρήματα από το να λες:

Antonis έγραψε:

Αυτα που λες για τα blinds το GT κ.λ.π. δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Σε προκαλώ να μου αποδείξεις ότι έχω άδικο (με επιχειρήματα, κι όχι "γιατί έτσι").

Antonis έγραψε:

Υ.Γ. 1. Δεν εχω αποφασίσει ακόμα εαν ήταν λάθος η αποφασή μου (το ιδιο λέγαμε με τον Ακη σήμερα) ενω τον λόγο λίγο πολύ τον εξηγεί ο Ηλίας που εχει τεράστια εμπειρία απο τέτοιες καταστάσεις. Πάντως να ξέρεις οτι υπήρχει περίπτωση να πήγαινα για υπνο λίγο αργότερα και είχα μετανιώσει γιατί δεν το έκανα το call οπως έχει ξανασυμβεί.

Εφόσον είσαι παίχτης κατάφερες να βάλεις τον αντίπαλό σου σε ένα λογικό range φύλλων (το ανέφερες σε προηγούμενο post σου). Επίσης κάπου άφησες ανοιχτό ενδεχόμενο (έστω 5%) για ξερή μπλόφα, όπου μπορεί να είσαι 80% μπροστά ας πούμε. Από τα στοιχεία του παίχτη η "ψυχή", το διάβασμα και η ψυχολογία του αντιπάλου σου εδώ τελειώνουν. Από εδώ και πέρα την απάντηση για τον αν έπραξες σωστά ή όχι μπορούν να σου τη δώσουν μόνο τα μαθηματικά. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε όχι. Βάλε ποσοστά σε κάθε πιθανό του χέρι, δώσε ειδικό βάρος, βάλε ένα ποσοστό και για την μπλόφα και δες ποιο παίξιμο είναι πιο +EV από το άλλο. Φυσικά κανείς μας δεν είναι τόσο brain ώστε να τα υπολογίζει όλα αυτά με καλές προσεγγίσεις, αλλά άκου να δεις πώς έχει το πράγμα. Από τις μαθηματικές αναλύσεις που κάνουμε μελετώντας τις παρτίδες μας, συζητώντας παρτίδες άλλων φίλων μας και διαβάζοντας (ή βλέποντας μέσω video) από μεγάλους Pros αποκτούμε την κριτική ικανότητα να βγάλουμε ένα σωστό συμπέρασμα. Όταν η ανάλυσή μας, με τα αυστηρά μαθηματικά, μας δείξει ότι η απόφαση ήταν σχεδόν το ίδιο, είτε κάναμε call είτε fold, τότε δε χάσαμε και πολλά ακόμη κι αν πράξαμε λάθος. Αν δούμε ότι πήραμε μία πολύ σωστή απόφαση, ξέρουμε ότι η μελέτη μας σε συνδυασμό με την εμπειρία μας ανταμοίβεται, αν όχι, μαθαίνουμε ότι δεν είναι αρκετή.

Επίσης πρέπει να μάθουμε όλοι μας μέσα από αυτό το ζωντανό παράδειγμα που έφερε στην κουβέντα μας εδώ ο Αντλωνης πως κάθε chip που χάνουμε έχει μεγαλύτερη αξία από καθένα που κερδίζουμε, μιλώντας μαθηματικά. Δηλαδή αν το EV του call βγαίνει +10 chips αλλά έχουμε ποσοστό 65% να αποκλειστούμε, τότε μάλλον (το σίγουρα εξαρτάται από τη δομή των επάθλων και τα εναπομείναντα stacks) συμφέρει το πάσο, απλούστατα γιατί πχ τα +150.000 επιπλέον chips που διεκδικούμε να κερδίσουμε δεν έχουν μιάμιση φορά μεγαλύτερη αξία από τα 100.000 chips που ρισκάρουμε να χάσουμε. Αυτό φυσικά δεν το λέω από την εμπειρία μου (θα ήταν ίσως αδύνατο από κάποιον Έλληνα να το έχει αποδείξει επαρκώς από την εμπειρία του), αλλά από την εμπειρία πολλών επαγγελματιών (που κάποιος τολμά να αποκαλεί Πόρδινγκτον κλπ), η οποία ξεπερνά κατά πολύ αυτή των Ελλήνων παιχτών κι είναι παγκοσμίως αδιαμφισβήτητη και πολλάκις επιβεβαιωμένη.

Antonis έγραψε:

SamGreek έγραψε:

Πουσάρουν με ό,τι νάναι; Δηλαδή και χωρίς outs; Άρα θέλουν να κλέβουν pots κι όχι να διπλασιάσουν. Αν ήθελαν να διπλασιάσουν θα πήγαιναν ALL-IN preflop με ΑΚ και 33.

Υπήρχαν στακ που μετα απο raise και 2-3 call υπήρχε μέσα στο ποτ το 50 ή το 100% του υπόλοιπου stack σου.

Γιατί άραγε αυτό που λες μου θυμίζει πάρα πολύ αυτήν την παρτίδα + ανάλυση:

http://www.pokerunion.gr/smf/index.php?topic=929.0

Βλέπεις όμως ότι το έκανα με καλό draw κι ότι τελικά ήταν +EV η κίνησή μου. Βέβαια είχα πάρα πολλούς αντιπάλους στο pot. Χωρίς πολλά outs κάποιοι το κάνουν αυτό μερικές φορές αλλά μόνο heads-up και με συγκεκριμένο αντίπαλο.

Antonis έγραψε:

Κάνεις allin μάλλον με οτιδήποτε και τρώς call απο οτιδήποτε απο μεγάλο stack μόνο και μόνο απο τα odds που υπάρχουν. Εαν δεν φας call διπλασιάζεις ή αυξάνεις το στακ σου κατά πολύ, αρα το ποσοστό της μπλόφας αυξάνεται σε αυτά τα stage και μετατρέπεται κατι σαν folding equity που θα είχες εαν εκανες εσύ το allin πρώτος + το ποσοστό που εχει το χέρι σου.

Δεν ξέρω αυτό το λένε τα βιβλία?

Μην τρελαίνεσαι με τα pot odds, 1.5 προς 1 δεν είναι δα και τόοοοσο μεγάλα για flop. Η αντίφασή σου εδώ είναι ολοφάνερη, καλύτερα να ξαναπείς αυτό που θέλεις να εξηγήσεις γιατί δεν είναι άμεσα κατανοητό. Αν τρως call σχεδόν με οτιδήποτε πώς είναι δυνατόν να έχεις τόσο καλό folding equity? Και άλλο να έχει μέσα όσα σου απομένουν ακόμη και άλλο το 50% του υπόλοιπου stack σου. Στη μία δίνεις pot odds 2 προς 1 και στην άλλη 1.5 προς 1. Κι έστω ότι αυτά είναι πολύ καλά odds όπως λες και ότι κάποιο big stack σχεδόν σίγουρα θα σε δει. Πώς στο καλό ταυτόχρονα λες ότι συμφέρει τόσο πολύ η μπλόφα; Εγώ πάντως ποτέ μου δεν κάνω απλά call σε έναν raiser (αν όλοι οι άλλοι έχουν πάει πάσο κι είμαι στο ΒΒ) αν είναι να βρίσκεται στο pot μετά το flop το 100% του εναπομείναντος stack μου. Αν είναι έτσι το σωστό είναι fold ή reraise ALL-IN preflop (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων όπου έχω monster και θέλω να πιάσει κάτι ο άλλος στο flop για να διπλασιάσω πιο σίγουρα).

Υ.Γ.: Ναι, τα βιβλία το λένε. Είναι κι αυτό κάποιο είδος longball poker.

Δημοσίευση

nikthegr έγραψε:

Δεν θυμαμαι σε πιο βιβλιο,στο δευτερο μαλλον του χαριγκτον,θα θυμηθεις,αναφερεται σε μια τετοια πασα...και δινει απαντηση...ΦΟΛΝΤ!!!(αν μιλουσες πρωτος και ελεγες εσυ ολ ιν θα ηταν ολοσωστο...)Αφου κατα 80% εχεις χασει...ΤΕΛΟΣ...και ειναι αρκετα πρωτιμοτερο οσες μαρκες σου εχουν μεινει να τις σπρωξεις ολ ιν με την πρωτη ευκαιρια,χωρις να δεις τι φυλλα εχεις....(ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!!!!)

Antonis έγραψε:

[

Ερχεται ο καθένας και σου λεει Ο Κλάνει και ο Πορδιγκτον στο βιβλίο τους λένε αυτό. :laugh: Χέστηκα.

Ασε που ξέρω τι λένε δεν με νοιάζει κιόλας.

Ευχαριστω...no coments...