Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα!

Επιτρέψτε μου να φανώ λίγο ιερόσυλος και να πω ότι ο Γκρηνσταιν δεν έπαιξε σωστα!! Προσπαθώντας να τα ελαφρύνω λίγο τώρα, θα πω ότι αυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση. Το διόρθωσα τωρα; Τα μπάλωσα; :laugh: :laugh: .

Βασικά απορώ διότι δεν ακολούθησε το αρχικό του read μετά το διστακτικό call του αντίπαλού του στο flop.

Μας λέει λοιπόν ότι το call σημαίνει κάποιο draw.Όχι όμως nut draw. Αφού τον έβαλε για weak flush draw, μετά την τέταρτη κούπα που ήρθε στο river, θα μπορούσε εύκολα να κάνει τον συλογισμό ότι με ένα ΑΙ θα υποχρέωνε τον αντίπαλό του να πετάξει τα φύλλα του. (Εκτός και αν δεν είχε τόσες μάρκες ώστε να έχει την δυνατότητα να το κάνει αυτό. Δεν παρατήρησα επειδή νομίζω πως δεν φάνηκε κάπου το stack size των παικτών...)

Συμφωνώ απολύτως με το check στο turn.

Στο river όμως; Γιατί να μην εμπιστετεί το αρχκό του read και να ρισκάρει μισ μπλόφα με ένα ΑΙ re-raise?

Εντάξει, στην πορεία της ανάλυσης του μας λέει ότι το bet ήταν μικρό με βάση το μέγεθος του ποτ, αλλά μεγάλο σε σχέση με τις μάρκες του. Αυτός ήταν ίσως ο λόγος που αποφάσισε να μην ρισκάρει στο τέλος. Θα ήθελα όμως να ξέρω τι εννοεί λέγοντας μεγάλο bet σε σχέση με τις μάρκες του. Είχε δηλαδή 300.000, ή μήπως είχε 600;;

Στην δεύτερη περίπτωση, δηλαδή αν είχε απο 500 χιλιάδες και πάνω, θεωρώ πως αγνόησε το αρχικό του read και έπαιξε απογοητευτικά σε σχέση με τις δυνατότητές του.:laugh:

Δημοσίευση

Γιάννη τα ALL-IN που λες είναι μία πολύ εξεζητημένη κίνηση μάλλον με αρνητικό EV, γιατί το λογικό θα ήταν μικρότερο value bet αν ο Barry είχε το χρώμα, επίσης, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκάθαρα tells ότι κανείς άλλος δεν έχει χρώμα θα του κάνει call μόνο το flush, ίσως Queens full. Άρα το σκεπτικό του στέκει. Αυτό που δεν στέκει είναι το ότι απέκλεισε τόσο εύκολα το bet στο turn αφού είχε position. Αν βρισκόταν απέναντι σε flush θα δεχόταν raise αλλά έτσι όπως έπαιξε φάνηκε ότι δεν είχε flush και τον μπλόφαρε. Βασικά αν ο Barry πίστευε ότι ο αντίπαλός του έχει πχ 50% πιθανότητα να έκανε call στο flop με flush draw οποιοδήποτε bet στο turn μικρότερο του pot είναι μαθηματικά σωστό αν δεχτούμε ότι στο άλλο 50% που ο αντίπαλος δεν έχει flush θα πάει πάσο. Αν πια πιστεύει ότι ο αντίπαλός του έχει flush στα 2/3 των περιπτώσεων τότε συμφέρει ένα bet 1/2 pot στο turn. Αυτό είναι που με κάνει να απορώ πώς απέκλεισε τόσο εύκολα ο Greenstein.

Δημοσίευση

Swsti i analusi sou Dionusi. Isxuoun auta pou les gia to negative EV. Me mia diafora. Den milame gia cash game..!!!!

Oson afora to check sto turn, epimenw pws me briskei sumfwno. Min ksexnas to: "Small pots for small hands". Ena pithano bet ton kanei pot commited, xwris kanenan apolutws logo. Ase pou to arxiko tou read milaei gia weak flush draw. Opote to check einai sumfwno me tin antilipsi tou gia to xeri tou antipalou. O mathimatikos upologismos pou ekanes einai 100% swstos. Alla kai pali nomizw oti sta late stages of a tourny, perissoteri simasia exei i poiotiki analusi tis katastasis para i posotiki...

Telos, nomizw pws den prepei na fobomaste to full house (to grafw auto epeidi kapou to aneferes). Gia na kanei full house sto turn simainei oti eixe two pairs sto flop. Oi kiniseis tou omws me to check-call se ena board me flush draw, simainoun oti apokleietai na exei set, 'h two pairs.

hardelefsina APO TIN STIGMI POU EKANE CALL STO ARXIKO BET 125,000 STO FLOP KAI META EIXE 4 HEARTS KATW KAI AVTOS DEN EIXE KAMIA ITAN DISKOLO.EAN EKANE CALL STO TELIKO BET 125,000 THA IPETHETE OTI O ANTIPALOS DEN EIXE KAMIA HEART.

Den eipa na kanei call sto teleutaio bet. Eipa na apantisei me All In gia na diwksei ton antipalo apo auto to very scary board.

Δημοσίευση

SHARKastic έγραψε:

Oson afora to check sto turn, epimenw pws me briskei sumfwno. Min ksexnas to: "Small pots for small hands". Ena pithano bet ton kanei pot commited, xwris kanenan apolutws logo.

...Ή θα κερδίσει το pot εκείνη τη στιγμή. Αυτό για το οποίο όμως με έπεισες να αναθεωρήσω την άποψή μου σχετικά με την ποιοτική ανάλυση και την ποσοτική μιας παρτίδας που λες είναι κι ένα άλλο στοιχείο που καθιστά ακόμη πιο αβέβαιη την ποσοτική μου ανάλυση, το μέγεθος των stacks που απομένουν. Ο Barry θα έχανε σχετικά μεγάλο ποσοστό του stack του αν ρίσκαρε με ένα 2nd barrel στο turn (νομίζω το είπε αυτό, αλλά πιο πολύ για το river call) να κερδίσει το pot εκεί. Δηλαδή τώρα που το ξανασκέφτηκα, δεν είναι υπέρ του check μόνο το small pots for small hands, αλλά και το chip stack που θα του μείνει στην περίπτωση που ρίξει 2nd barrel κι ο αντίπαλός του έχει πράγματι flush.