gsbets Δημοσίευση 1 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 1 Σεπτεμβρίου, 2008 Λοιπον πρωτα θελω να πω οτι γενικα τα περισσοτερα ποστ στο φορουμ ειναι πολυ εκτος θεματος και σπανια βλεπουμε ποστ με συμβουλες απο τους παιχτες με μεγαλυτερη εμπειρια να προσπαθουν να μας μαθουν μερικα πραγματα.ουτε ομως αποριες απο καινουργιους παιχτες για να παρουν απαντησεις.γενικα στο ποστ αυτο ηθελα να τονισω.λοιπον , εχω αρχισει ενα ''πειραμα'' στο ποκερσταρς και παιζω μονο heads up 6.25$ (τωρα ειμαι 11.50$) , και θελω να ρωτησω ποσα περιπου πρεπει να παιξω για να βγαλω ενα σωστο δειγμα?εχει σημασια ο χρονος στον οποιο θα τα παιξω? το λεω αυτο γιατι γενικα αυτες τις μερες ειμαι πολυ στο σπιτι και παιζω αρκετα.επισης τα αποτελεσματα θα τα ξεχωρισω αναλογα με το buy in?ειμαι στη 4η μερα.τελος θελω να ρωτησω για τα 2 βιβλια του harrington cash games , αν τα εχει διαβασει κανεις και αν μου τα προτεινει. Παράθεση
arourel Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 gia ta vivlia tha sou pw pws einai must..den yparxei sovaros pekths poker p dikaiologeitai na mh ta exei diavasei.. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 pxAn paikseis 1000 paixnidia kai kerdiseis to 55% tote me 95% "sigouria" exeis pososto nikhs 55+-3.1 dhl apo 51.9% mexri 58.1%Me 51.9% eisai losing player nomizw (dedmenou tou rake pou plhrwneis) ara 1000 paixnidia den einai arketa megalo sample s'ayth thn periptwsh Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 holdemgr έγραψε:η δεν εδωσα σημερα το πρωι πιθανοτητες και στατιστικη στο πανεπιστημιο η δε καταλαβαινω το διαγραμμα :blush: :dry: δυστηχως παιζω σε mac αυτο το καιρο και δεν υπαρχει τροπος (η δεν εχω βρει προγραμμα) για να κρατησω αναλυτικα στατιστικα . θα βαλω αναγκαστικα visual windows για να κανω τη δουλεια μου. Παράθεση
AngryKoreaMan Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Sygnwmh alla me olo ton sevasmo... re gbets exeis dei kana sovaro winning atomo na postarei ?Oloi aytoi h exoun diko tous site pleon h exoun ekneyristei gia diaforous x y logous.Yparxoun 10ades site (xena) gia aythn thn douleia eite syndromitika(coaching/training) eite free (2p2).Edw proswpika egw mpainw gia na diavazw to arxigopoulo ton TSINT kai tis peripeteies tou.Ta forums tha prepe na eixan small/mediu kai high stakes katigories.Den exw kanena dikaiwma egw na postarw sta medium kai sta high stakesk.o.k.Stis meres mas pou yparxoun ekatomyria plirofories diathesimes,prepei na ginete xekatharisma toy ofelimou me to axristo.De mporw na xerw o kathenas pou postarei ean einai winning player h an leei apla ti malakia toy.Apo to na "blapsw" to paixnidi mou protimw na min lambanw sobara oti akouw edw kai se kathe forum para mono ean exoun apodedeigmena kalous pextes me diathesi na se voithisoun.Ta pio siggoura forum/site na kanoun ayth ti douleia einai ta training CR,DC,LP etc. kathws kai to 2p2.Oson anafora ta 2 vivlia tou Harrington sta cash games.Yparxei kapoios pou na ta exei agorasei kai na einai syndromitis parallila se training sites?Lene tipota to xexwristoh kalytera na deis kana video parapanw online? Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 AKM kai loipoi sympaiktes,an den exeis na kaneis constructive contribution tote einai kalytera na mhn kaneis trolling kapoia post pou merikoi prospathoun kai ksodevoun xrono gia na apanthsoun h na kanoun kapoia erwthshMe liga logia grapse kati thetiko kai voithitiko (symfwnw 100% gia to 2p2 klp) alla stamata na ypobibazeis osous kanoun ton kopo na rwtoun h na apantoun dhl to forum synolikaDiaforetika STFU Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Καλό είναι να τα χωρίσεις με το buy-in. Στο heads-up το variance είναι σίγουρα μικρότερο από άλλα sitg&gos περισσότερων ατόμων και νομίζω πως ο πίνακας που παρέθεσε ο holdemgr αφορά την προσέγγιση της διωνυμικής κατανομής του heads-up (κερδίζω δεν κερδίζω) με την κανονική κατανομή, που είναι ασφαλής για μεγάλο δείγμα παιχνιδιών. Τα ποσοστά που βλέπεις μέσα στον πίνακα (πχ το 3.1% που ανέφερα στο παράδειγμα ο holdem) πρέπει να είναι το κλάσμα του σ (τυπική απόκλιση-standard deviation νομίζω) που αντιστοιχεί στο διάστημα εμπιστοσύνης του 95%. Αν δεν μπορείς έτσι στα γρήγορα να συνδυάσεις τις στατιστικές γνώσεις με τον πίνακα και το παιχνίδι στην πράξη δες και το gambling theory στο pokerpros.gr (μη με φάτε παιδιά δεν κάνω διαφήμιση, απλά ζήτησε βοήθεια το παιδί και του δίνω μία υποκειμενική προσωπική απάντηση!). Επίσης κάτι που εφαρμόζεται πολύ καλά στο heads-up και μπλέκει και το ROI μέσα μπορείς να δεις στην ίδια στήλη στις Μαρκοβιανές αλυσίδες όπου μπορείς να δεις την πιθανότητα καταστροφής κεφαλαίου αφού ξεκαθαρίσεις το win rate% στα heads-up παιχνίδια που παίζεις.Όσο για τον Harrington είναι πολύ καλός, έχει αρκετά στοιχεία που βοηθάνε πολύ στην κατανόηση του cash game play και πολλά παραδείγματα problems που ουσιαστικά προσθέτουν εμπειρίες σαν να έχεις παίξει την παρτίδα με το μυαλό ενός Pro. Παράθεση
Vatal Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 3ekoliste ligo me ta ROI ta winrate klpDen exoun kan noima. To deigma pou 8es gia na vreis to winrate sou einai toso megalo, pou ta apotelesmata de 8a xoun sinoxi meta3i tous. To skill sou, o tropos pexnidou sou kai ta online games 8a xoun ala3ei. Akoma kai se dedomeni xroniki stigmi oi metavlites einai pollesEpisis einai poli pio xrisimo na prospa8iseis na veltioseis to paixnidi sou, apo to na psaxneis risk of ruin me markovianes alisides(sry sam, diavasa me endiaferon to ar8ro sou, alla pistevw oti axristo gia enan pexti poker) Παράθεση
AngryKoreaMan Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 holdemgr έγραψε:AKM kai loipoi sympaiktes,an den exeis na kaneis constructive contribution tote einai kalytera na mhn kaneis trolling kapoia post pou merikoi prospathoun kai ksodevoun xrono gia na apanthsoun h na kanoun kapoia erwthshMe liga logia grapse kati thetiko kai voithitiko (symfwnw 100% gia to 2p2 klp) alla stamata na ypobibazeis osous kanoun ton kopo na rwtoun h na apantoun dhl to forum synolikaDiaforetika STFUDe nomizw oti kanw trolling giati de kanw se kanena sovaro topic reply ean de exw kati axiologo na pw.Gia paradeigma de exw kamia thesh na apadhsw sto topic sou "Call sto river" giati to NL25 kai to NL50 de exei kamia sxesi me to NL400$+.Thelw na katalixw sto oti kalytera na ginonte ligotera posts ousiastika,para posts typou RIGGED ONGAME, E OMG ta donks me badbeataroun ktl.De exw kanena provlima me kanenan o opoios rwta.Antithetws aytoi pou apantoyn "trollarontas" h aytoi pou apantoun se partides pou to pot einai x3 fores to bankroll toys.Allo Nl10 ,allo Nl50, allo NL400, allo NL1000. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 OK AKM καταρχην sry για το υφος γιατι οντως δεν εισαι ενας απο τους πιθήκους. Αλλά δες τι έγινεΠοστάρεο o gs μια ερωτηση και προσπαθει φανερα ν'ανοιξει μια σοβαρη συζητηση κι εγς ενω ασχετος γενικα απο SNG ψάχνω σε ενα απο τα ιερα site που ανεφερες και βρισκω το πινακλάκι. Δεν ειναι δικο μου το πηρα και το αντεγραψα με μια συντομη εξηγησηΝομιζω κι οι 2 καναμε μια Α προσπαθεια και ηρθες εσυ με το ποστ που εκανες. Ναι μεν λες πολλα σωστα παραγματα αλλα ηταν κομματι αταιριαστο σ'αυτο το thread και λιγο προσβλητικο η τουλαχιστο αποθαρρυντικόΣε παρακαλώ ποσταρε τις αποψεις σου ασχετα με το οριο που παιζεται το hand. Αυτο ποθ χαλαει το φορουμ ειναι ατομα που επιμενουν στην αυθεντία τους κι οχι αυτοι που γραφουν κατι στηριγμενο σε θεωρια, εμπειρια και λογικη (any of the 3 is enough)Το 2p2 δεν ειναι ακριβως η καλυτερη λυση για πολλους λογους. Μερικά παραδείγματα1 Πηγαινε να ποσταρεις δικό σοθ hand ή να γραψεις την αποψη σου. Έχοντας post count < 100 (τυχαιος αριθμος) δεν προκειται να παρεις απαντηση απο καλους poster. Aν εισαι τυχερος θα παρεις μονολεκτικες απαντησεις και συνηθως οχι ευγενικες. Διαφορετικά θα παρεις την αποψη του καθε τυχαιου poster2. Διαβασε το HSNL οπου αναμφισβητητα ποστάρουν κάποια απο τα μεγαλύτερα μυαλά του nolimit holdem. Θα δεις (ή μάλλον δε θα δεις) ότι κατά 90% ποστάρουν απαντήσεις εσκεμμένα λάθος ή απαντησεις που πρέπει να αποκωδικοποιήσεις ή απαντησεις κρυμμένες ακατω απο πολλαπλά επίπεδα "levelling" κλπΠάντα αυτό που προέχει είναι να έχει κανείς τη δική του ανεξάρτητη κριτική σκέψη και να μην περιμένει έτοιμο φαγητό αλλά ουτε και να απορρίπτει αλλες αποψεις γιατι νομιζει οτι ειναι καλυτερος Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2008 Vatal έγραψε:Episis einai poli pio xrisimo na prospa8iseis na veltioseis to paixnidi sou, apo to na psaxneis risk of ruin me markovianes alisides(sry sam, diavasa me endiaferon to ar8ro sou, alla pistevw oti axristo gia enan pexti poker)Συμφωνώ με το ότι δεν είναι και τόσο χρήσιμο για εμάς εδώ που μιλάμε, αλλά δεν είναι τελείως άχρηστο. Αν σε ενδιαφέρει να ξέρεις μέχρι πόσα μπορείς να χάσεις καλό είναι να το ρίξεις μια ματιά (δε λέω να το έχεις και σαν ευαγγέλιο!). Απλά αν παίξεις λίγο με κάποια νούμερα θα πάρεις μία γεύση για την πιθανότητα καταστροφής κεφαλαίου. Αυτό είναι πιο χρήσιμο για Pros που παίζουν τουρνουά με buy-in $500+ και που δεν μπορούν από τη μια μέρα στην άλλη να βρουν ένα bankroll της τάξης του $1.000.000. Ενώ εμείς με τις πενταροδεκάρες που παίζουμε τα καταθέτουμε πού και πού τα κατοστάρικα... Ούτε κι εγώ να σου πω την αλήθεια τις έχω χρησιμοποιήσει στα σοβαρά τις Μαρκοβιανές αλυσίδες. Κάθε βοήθημα οφείλει να δέχεται το σεβασμό που του αξίζει και τίποτα παραπάνω... Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2008 holdergr και sam ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.παρακολουθω και εγω 2+2 και pockerfives αλλα γουσταρω πιο πολυ να κανω κουβεντα εδω.εκτος απο το sharkscope μπορω να δω καπως αλλιως καποια στατιστικα? γιατι στα head to head % αποτελεσματα που δινει δεν εχει πολλες επιλογες για να βγαλω σωστα συμπερασματα.επειδη παιζω σε mac εχω μονο τα tournouament history που στελνει το pokerstars καθε φορα που παιζω ενα τουρνουα .μπορω να τα χρησιμοποιησω αυτα? Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2008 Gi ayto holdem prospatho na diavaso kapoia xeria apo hsnl kai mperdeyomai kathe fora xaxaxaxxaaxax. Παράθεση
luckygem Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2008 officialpokerrankings.com Παράθεση
TSINT Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2008 GEIA SOY TRELO AGORI,ANGRYKOREAMAN!!!WREA TA LES........SE XAIROMAI!!!OXI ALLA KYRIOI.....MIDENISAME!!! Παράθεση
Recommended Posts