Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Παιδιά καλησπέρα, θέλω τη βοήθεια σας στο παρακάτω προβληματισμό:

Τουρνουά 50.000 rebuy. Εχουμε μείνει 90 και είμαι στη 50η θεση. 60 θεσεις πληρωμών.

Πανικός στο τραπέζι με τα raise και τα re raise να πέφτουν βροχή, και οφείλω να παραδεχτώ πως λόγω της απειρίας μου αισθάνομαι καπως ψαρωμένος, ότι πρεπει δηλαδή για τον καρχαρία που περιμένει να σκάσει μύτη το ψάρι ….

Blinds 600-1200. Βρίσκομαι στο bb με ΑJ και 16.500 stack, ολοι οι αντίπαλοι πάσο εως τον παίκτη στη θέση Νο7, ο οποίος κάνει απλό call έχοντας stack 50.000 chips. O Dealer και το sb πασο.

Pot = 3000 chips.

Board Qs Th 5s check εγώ, check και ο αντίπαλος.

Turn 7d. Board = Qs Th 5s 7d

check εγώ, check και ο αντίπαλος

River Ks. Board = Qs Th 5s 7d Ks

Στο σημείο αυτό έχω κάνει κέντα του άσσου.

Θεωρώντας ότι εχω το καλύτερο χέρι, ποντάρω μονο το ελάχιστο 1200, ώστε

Α) να με δει εύκολα λόγω του στακ που έχει, αν έχει ένα κομμάτι από το board

Β) να θεωρήσει ότι παω να κλέψω το ποτ και να με κάνει re raise μπλοφάροντας εκμεταλευόμενος το μεγάλο του στακ και στη συνέχεια να απαντήσω με all in.

Ποντάρω λοιπόν 1200 και ο αντίπαλος κάνει re raise στα 4800. Η χωρίς σκέψη :( απάντηση μου ήταν all in, μπαίνει και εμφανίζει φύλλα As 4s δηλαδή χρώμα και φυσικά είμαι εκτός τουρνουά.

To παραπάνω λάθος, λόγω της απειρείας μου, ανακοινώνοντας all in το αναγνωρίζω, γιατί αν όντως είχε χρώμα, πηγαίνοντας all in εγώ, φυσικά και θα έμπαινε. Αν όμως δεν είχε χρώμα, μαλλον δεν θα εβλεπε το all in μου, οπότε το all in ήταν όχι μονο αχρείαστο, αλλά μου κόστισε και τον αποκλεισμό. Φυσικά δεν θα μπορούσε να κρατά ούτε KQ ή ΚΤ ώστε να έμπαινε στο all in μου, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα είχε ποντάρει κάτι στο φλοπ. Εμενε λοιπόν μόνο το χρώμα, στο οποίο και έπεσα σαν το ψάρι… αν και δεν το υποψιάστηκα γιατί δεν πονταρε το flush draw που είχε ούτε στο flop ούτε στο turn.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRE FLOP ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Καθώς θεωρώ πως εδώ εκανα το λάθος παίξιμο.

Κάνοντας απλό call ο αντίπαλος, τον τοποθέτησα σε χέρια Ax όπου x <= 10 και ΚQ, KJ, K10, QJ ή μικρά suite connectors καθώς μετά από αυτόν μιλούσαν ακόμα 3 παίκτες και ίσως δεν ηθελε να ρισκάρει ένα raise με αυτά τα φύλλα, εχοντας δείξει και ένα tight profil ως εκείνη τι στιγμή.

Απέκλεισα όλα τα μεγάλα over cards ΑΚ, ΑQ, AJ, όπως επίσης και όλα τα ζεύγη. Καθώς με αυτά τα φύλλα, ακόμα και με μικρό ζευγάρι, θα μπορούσε άνετα να κανει ένα raise ώστε να πάρει τα blinds.

Κρατώντας λοιπόν AJ στο χέρι, θεώρησα ότι απέναντι σε όλα τα πιθανά φύλλα που κρατούσε ήμουν αρκετά μπροστά. 75-25 αν ειχε Ax, 60-40 για KQ κλπ.

Πάντως θεώρησα ότι είχα σημαντικό pre flop πλεονέκτημα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Σε αυτό το σημείο του τουρνουά απέναντι σε μόνο ένα αντίπαλο ο οποίος δεν δείχνει δύναμη, κανοντας από call και κρατώντας AJ στο χέρι,

Ποιος Είναι Ο Σωστότερος Τρόπος Για Να Εκμεταλλευτείς Το Pre Flop Πλεονέκτημα Που Έχεις?

Σκέφτηκα πως επειδή δεν εχω και position, να μη κάνω raise με το σκεπτικό πως κανοντας raise θα μπορούσε άνετα να με δει έχοντας ένα στακ 50.000 chips, ενώ μιλάω και πρώτος και αν χάσω το flop, μενω αρκετά πίσω από τις θέσεις πληρωμών, ασε που αν κανω c-bet εχοντας χάσει το φλοπ, μενω commited. Επίσης δίσταζα να παω all in preflop λόγω του μεγάλου στακ που είχε και της πιθανότητας να μπεί στα ρέστα μου. Δεν ήμουν σίγουρος ότι ηθελα να ρισκαρω το τουρ ευρισκόμενος ακόμη και με προβάδισμα 60-40 ή και κάτι παραπάνω. Μονο αν ηξερα ότι τον ειχα dominated θα το εκανα. Αν είχε αναλογο στακ με το δικό μου, ίσως να επαιζα all in preflop, φερνοντας τον σε θεση να ρισκάρει το τουρνουά του με ένα όχι τοσο καλό φύλλο και να τον αναγκάσω να πασάρει, όμως ειχε 3πλασιο.

Ωστόσο σε αυτό το κομμάτι της παρτίδας εκανα το λάθος και σε αυτό θελω τη βοήθεια. Προσωπικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι επειδή δεν είχα ένα μεγαλύτερο στακ, 25.000 ας πούμε, ώστε να μπορώ να πασάρω ανετα μετα το preflop raise μου αν χάσω το φλοπ, πως ο σωστότερος τρόπος παιξίματος με βαση το στακ που είχα θα ήταν το all in preflop ώστε να τον αναγκάσω να πασαρει. Όμως δεν ηθελα να παίξω ένα τουρ στη μία ζαριά, επειδή είχε μεγάλο στακ και φοβήθηκα ότι ίσως με δει.

Ισως η ελλειψη θαρρους να είναι το κλειδι….

Τελικά Ποιος Είναι Ο Σωστότερος Τρόπος Για Να Εκμεταλλευτείς Το Pre Flop Πλεονέκτημα Που Έχεις Σε Αυτό Το Σημείο Του Τουρνουά Απέναντι σε 3πλασιο Στακ?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλα βοηθήστε γιατί αν παραμείνουμε ψαράκια, θα είμαστε η μόνιμη χαρά του καρχαρία.... :(

Δημοσίευση

Το ότι έχεις περιθώρια βελτίωσης, όπως κι εγώ και όλοι μας δε σημαίνει καθόλου ότι είσαι ψαράκι! Καθόλου ψαράκι μάλιστα δε θα έλεγα μετά από την παράθεση ενός τέτοιου σκεπτικού. Πιστεύω ότι έκανες πολύ καλή αυτο-αξιολόγηση και δεν έχω πολλά να σου προτείνω. Το stack που έχεις είναι κατάλληλο για resteal ALL-IN από θέση blind απέναντι σε κάποιον που πάει να στο κλέψει (κι επειδή τα πιο πολλά stacks ήτανε κάπου εκεί γι'αυτό λογικά κι έπεφταν βροχή τα resteals). Ο αντίπαλός σου έχοντας πλήρη αντίληψη της κατάστασης του τραπεζιού πιστεύει ότι καλύτερα είναι να κάνει limp με ένα φύλλο που μπορεί να βελτιωθεί σε κάτι καλό παρά να επιχειρήσει να κλέψει και σε resteal να αναγκαστεί να το πετάξει. Όντως η έλλειψη θάρρους είναι πιθανό να σε ώθησε στη μη βέλτιστη preflop επιλογή. Η πρότασή μου με το stack που έχεις είναι να κάνεις ένα raise κάπου στις 4200-4500. Έτσι του κόβεις πολύ τα implied odds κι είναι σαν να του λες ότι είσαι διατεθημένος και για ALL-IN preflop. Επίσης μεγιστοποιείς την πιθανότητα να κερδίσεις την παρτίδα preflop pου πιστεύω πως λόγω θέσης δε θα σε χαλούσε. Στην περίπωση που κάνει call το flop που ήρθε πιστεύω είναι καλό για να πας ALL-IN αμέσως, αφού και να κάνει call έχεις outs, επίσης μεγιστοποιείς το folding equity. Επίσης αν σου γυρίσει ALL-IN preflop και κρίνεις πως "σε έχει" μπορείς να ξεφύγεις. Πιο λάθος θα ήταν πιστεύω ένα μικρότερο reraise της τάξης του 3000-3600 γιατί θα μπορέσει να μπει στο flop με αρκετά φύλλα και να σε "παίξει" εκμεταλλευόμενος το position και το fear equity του stack του. Επίσης πιο λάθος και πιο "τζόγος" είναι το απ' ευθείας ALL-IN preflop, αφού πολύ συχνά θα θεωρήσει ότι δε θέλεις να σε δει και πως φοβάσαι, οπότε δε θα τον αναγκάσεις να πάει πάσο και τόσο πολλά φύλλα ώστε να αξίζει το ρίσκο σαν κίνηση. Μετά το check είναι αρκετά παθητικό κι είναι κίνηση που αρνείται να βάλει πιο πολλά λεφτά σε ένα pot για το οποίο είσαι φαβορί, δίνοντας free flop στον χειρότερο αντίπαλο.

Δημοσίευση

Vatal το Μ=9 ειναι αυτό που με εκανε να παίξω λάθος. Διότι έχοντας

Μ = 9 ασφαλώς και δεν αισθάνεσαι άνετα, δεν είσαι όμως και απελπισμένος ώστε να ψάχνεις απεγνωσμένα την ευκαρία για all in.

Μπορείς δηλαδή να περιμένεις λιγακι, οχι πολύ, αλλα λιγάκι. Όσον αφορά το all in, καθε φορά που εκθέτεις τον εαυτό σου σε κατάσταση all in αντιμετωπίζεις τον κίνδυνο του αποκλεισμού ακόμα και με 68-32 και δεν ήθελα να ρισκάρω τον αποκλεισμό από ενα τόσο μεγάλο για τα δεδομένα μου τουρνουά, επειδή δε το παίζω και κάθε μέρα λόγω του υψηλού buy in. Ισως αυτό να ήταν και το λάθος μου. Αν επαιζα 10.000 rebuy σίγουρα θα επαιζα με άλλο αέρα, καθώς θα αισθανόμουνα πιο ανετα λόγω του μικρού buy in και θα επιδείκνυα περισσότετο θάρρος/θράσος. Πιστεύω πάντως ότι το raise που προτείνει ο sam δε βρίσκει εφαρμογή με το στακ που έχω, γιατί μετά το raise to M μου πέφτει σε 6.5 οπότε η λύση ίσως ειναι όντως all in preflop οπως προτείνεις. Πιστεύω ότι τη πάτησα διότι, θεώρησα πως αν χασω το φλοπ τελείως και ο αντίπαλος μου ποντάρει, διατηρώ ακόμα ενα στακ ικανό να με κρατήσει στο παιχνίδι.

Πάντως "Συν Αθηνα και χείρα κίνει", δεν το εφάρμοσα, δεν επέδειξα το απαραίτητο θράσος και το πλήρωσα. Τουλάχιστον αυτό νομίζω.

Δημοσίευση

An to range pou ton evales einai swsto(den exw idea, esi isoun sto table, elpizw na ipologises image kai stacks tou button kai tou sb pou de mas aneferes), exeis terastio folding equity kai eisai poli mprosta akoma kai otan kanei call(nomizw oti pezei kai na flipareis me mikro pocket pair, pou den evales sto range tou, de 3eroume poso sixna exei kai poso sixna kanei call se all in)

To 60-40 kai to 68-32 den einai sizitisimo oute kan sta prwta lvls tou tour. Me M=9 se auto to stadio einai apla telio. Dld ti skeftikes oti 8a passareis to 65-35 kai 8a mpeis argotera me 80-20? Pou kai pali 8a prepe na to pe3eis

De lew ti eprepe na kaneis edw, apla na min iparxei i entiposi oti mporeis na petas 60-40 etsi apla

Δημοσίευση

GrvlassisAA έγραψε:

και δεν ήθελα να ρισκάρω τον αποκλεισμό από ενα τόσο μεγάλο για τα δεδομένα μου τουρνουά, επειδή δε το παίζω και κάθε μέρα λόγω του υψηλού buy in. Ισως αυτό να ήταν και το λάθος μου. Αν επαιζα 10.000 rebuy σίγουρα θα επαιζα με άλλο αέρα, καθώς θα αισθανόμουνα πιο ανετα λόγω του μικρού buy in και θα επιδείκνυα περισσότετο θάρρος/θράσος.

Νομίζω ότι το ζουμί πίσω και πάνω από την ποκερική ανάλυση της παρτίδας (που με βρίσκει σύμφωνο σε πολύ μεγάλο βαθμό όπως την έχεις παρουσιάσει στο αρχικό σου post) βρίσκεται στο τμήμα που έχω παραθέσει πιο πάνω.

Για το ποκερικό κομμάτι τώρα, έχοντας παίξει πολλές φορές το συγκεκριμένο τουρνουά, στη θέση σου θα έκανα all in με μόνο ενδοιασμό το trapping. Αν δεν πιστεύεις ότι προσπαθεί να παγιδεύσει κάποιον εκεί με το limp του (τέτοια limps σε late position στο συγκεκριμένο τουρνουά και σε αυτό το stage και μ' αυτό το stack δείχνουν συνήθως weak holdings) τότε pushαρε τον σε allin. Ακόμη και αυτός με αυτό το stack θα πονέσει από το stack σου αν χάσει και δεν έχει εύκολο call εκεί. Μην ξεχνάς ότι το Μ σου είναι 9 αλλά σε δύο πάσες (ΒΒ και SB) θα γίνει 8, ενώ αν το allin σου είναι πετυχημένο πας στο 10 αν τα πετάξει ή αν διπλασιάσεις στο 18. Το bubble είναι σχετικά μακριά ακόμη για να το σκέφτεσαι από τώρα. Αν είχες μεγαλύτερο stack (και άρα χρόνο να περιμένεις στο τουρνουά) θα μπορούσες να checkάρεις (πολύ tricky παίξιμο πάντως που απαιτεί ευχαίρια στο να παίξεις oop) λόγω του deep stack και των δύο και να περιμένεις ένα ευνοϊκό flop όπου ο πιθανός αδύναμος Α του θα σε πλήρωνε.