Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γενικα, θα συνοψισω τις αποψεις μου σε 2 φρασεις:

1-Προσπαθεια για ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ διοργανωση live events με στοχο την εξαπλωση του poker και ΟΣΟ γινεται περισσοτερες συμμετοχες (γι' αυτο και ΔΕΝ ειναι απαραιτητο το...ακριβο buy-in)...

2-Φροντιδα για την εξευρεση οικονομικων λυσεων μετακινησης-διαμονης-διατροφης, υποστηριξη σε καθε -τυχον- προβλημα και "σφραγιδα" επαγγελματικου "service"...

Θεωρητικα, ειναι δυσκολα να γινουν...

Πρακτικα, τοσο εσεις (Βασιλη) οσο και τα παιδια απο το αλλο forum...μπορειτε να "κανετε"...

ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΜΑΓΙΩ!

Να 'στε καλα και

sorry για το...σεντονι...

theomas

Δημοσίευση

Φίλε Στέλιο

θα απαντήσω ξεχωριστά σε κάθε σου παρατήρηση:

1) τα "ελάχιστα" satellites δεν ήταν και τόσο λίγα. Στις παρατηρήσεις μου ανέφερα ότι 29 παίκτες κέρδισαν συμμετοχή από promotion εταιρειών. Θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, συμφωνώ. Όμως εδώ μπαίνει και το θέμα του κόστους που έχουν αυτά τα satellites για τις εταιρείες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις ΟΛΑ σχεδόν τα satellites που έχουν διοργανωθεί ενάμιση χρόνο για Ελληνικά τουρνουά "μπαίνουν μέσα χοντρά". Και μιλάμε για πολλά χρήματα που και σαν επένδυση να ήθελε να τα δει κάθε εταιρεία, τελικά διαπιστώνει ότι "δεν της βγαίνουν τα νούμερα". Ο λόγος; Ο παίκτης παίζει το satellite, εκμεταλεύεται την προσφορά και εξαφανίζεται!

2)Για μερικούς το buy in των 550 ευρώ είναι όπως λες πανάκριβο. Ξεχνάς όμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών που στηρίζουν αυτά τα events έχουν ανέβει τόσο σε bankroll που θεωρούν πια το buy in μικρό και ασύμφορο για να δικαιολογήσει τα έξοδα ενός ταξιδιού! Όπως πολύ σωστά έχει πει και ο Αντώνης, άλλο να δώσω 500 ευρώ έξοδα για να παίξω ένα τουρνουά που και στα λέφτά να μπω θα βγώ συν (πχ EPT Side Event), και άλλο να πρέπει να βγω στην πρώτη πεντάδα για να έρθω στα ίσα! Προσπαθούμε λοιπόν να ικανοποιήσουμε και τις 2 κατηγορίες βάζοντας το συγκεκριμένο Buy in. Είναι μια καλή σκέψη όμως πια να αρχίσουμε να τα διαχωρίζουμε. Μια προσπάθεια για τα ακριβά και μια άλλη στιγμή και μια προσπάθεια για τα φτηνά.

Δημοσίευση

3) Το να επαναλαμβανόμαστε στο forum καθημερινά για το GPC και κουραστικό θα καταντούσε και δεν θα είχε και κανένα αποτέλεσμα. Το event το πληροφορήθηκε ολόκληρη η κοινότητα καθώς και πολλοί νέοι φίλοι του πόκερ, δε χρειάζεται να βομβαρδίσουμε τον κόσμο με το ίδιο πράγμα συνέχεια.

4) Τα ξενοδοχεία που προτείναμε, τις πτήσεις και τα δρομολογια των πούλμαν, ακόμη και το που θα αλλάξετε λίρες όπως λες, τα ανακοινώσαμε εβδομάδες πριν το event, και στο forum και στις ειδήσεις. Τα είπαμε και στα εκατοντάδες τηλεφωνήματα, e-mail και προσωπικά μηνύματα με τον καθένα ξεχωριστά. Ίσως είσαι ο μόνος που δεν είδε ούτε τις ανακοινώσεις και δεν θυμάμαι να τηλεφώνησες ποτέ στο νούμερο που δώσαμε για να ζητήσεις τις πληροφορίες. Όλους τους άλλους λοιπόν "τους σκεφτήκαμε", όπως λες.

Δημοσίευση

5) Γνωρίζεις πόσα χρήματα απαιτούνται για να ναυλώσουμε τσάρτερ; Νομίζεις ότι μπορεί κάποιος από εμάς να μπει στο ρίσκο να δώσει τόσα χρήματα βασιζόμενος σε ένα τηλεφώνημα του παίκτη που θα πει "θα έρθω!". Γνωρίζεις πολύ καλά ότι στα λόγια είμαστε όλοι μέσα, το ταμείο όμως το αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι! Θα χρειαζόταν να μαζέψουμε τα λεφτά από πριν πράγμα που θα προσέθετε πάρα πολύ δουλειά με άκρως αβέβαιο αποτέλεσμα! Άσε που το τσάρτερ τελικά βγαίνει ακριβότερο και κάποιες προγραμματισμένες πτήσεις είναι πιο συμφέρουσες!

6) Τα θέματα που θέτεις για ομαδικές μεταβάσεις σε ξενοδοχεία, ομαδικά γεύματα ομαδικές εκδρομές και άλλα "στρατωνικά" περισσότερο θα ενοχλούσαν παρά θα βοηθούσαν τον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν να καθορίζεις ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα για όλους σε κάθε δραστηριότητα τους. Άσε που στο τέλος θα υπήρξε το φαινόμενο να περιμένουν 30 στο πούλμαν τους 2 να τελειώσουν την παρτίδα στο τραπέζι. Είπαμε να ανεβάσουμε παίκτες του πόκερ, όχι φαντάρους.

Δημοσίευση

7) Το κλείσμο του ξενοδοχείου για όλους και το σύστημα των προεγγραφών είναι το ίδιο με την πρόταση σου για τσάρτερ. Σύμφωνα με τις προεγγραφές θα έπρεπε να κλείσω..... πάνω από 60-70 δίκλινα! Στο τέλος θα μας έμεναν τα 20-30 από αυτά. Ποιος θα τα πλήρωνε; Θα μου πεις ότι θα έπρεπε να μαζέψω τα λεφτά από πριν. Σκέψου όμως ότι δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω νομικά, και ότι αν έβαζα μια ταξιδιωτική εταιρεία να το κάνει το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο για τον παίκτη. Σε πληροφορώ για κάτι που ισχύει πια στην εποχή μας για θέματα ταξιδιωτικά. Όπου μπαίνει χέρι πράκτορα η τιμή ανεβαίνει ακόμη και σε ομαδικά ταξίδια. Όταν οι κρατήσεις γίνονται online έχουν χαμηλότερο κόστος. Είναι πια νόμος αυτό. Οι οικονομικότερη λύση δεν είναι πια η ομαδική. Δοκίμασε το παίρνοντας μια προσφορά από ταξιδιωτικό πρακτορείο γαι 10 ατομα. Πήγαινε μετά να δεις πόσο κοστίζει η κράτηση των 10 εισιτηρίων και δωματίων online. Θα δεις ότι είναι φτηνότερη ίσως και στο 30%.

Δημοσίευση

8) Φίλε Στέλιο, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον παίκτη το κάναμε. Χαίρομαι που δεν ακούστηκε μάλιστα κανένα παράπονο του τύπου "μας αφήσατε μόνους μας", παρά μόνο από σένα, που μας έχεις συνηθίσει να αποζητάς τον παράδεισο σε τιμή super market και με κουπόνι έκπτωσης 20%. Δεν είναι έτσι όμως η πραγματικότητα φίλε.

9) Η διοργάνωση Ελληνικών τυρνουά με 200 και 400 άτομα προϋποθέτει ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα της αγοράς. Περισσότεροι παίκτες, περισσότεροι φίλοι του πόκερ. Καλύτερες συνθήκες, πόκερ tables δίπλα μας, χωρίς αεροπλάνα τρένα και βαπόρια. Ανάπτυξη του παιχνιδιού, εκπαίδευση και βελτίωση των παικτών που κάποτε θα ξεφύγουν από τα τουρνουά του $1 και των $2 που ωφελούν τις εταιρείες με $0.10 στις 4 ώρες. Να είσαι σίγουρος ότι όταν φτάσει ο Έλληνας να παίζει τόσο ώστε η εταιρεία να βρει κέρδος, όχι μόνο satellites θα κάνει περισσότερα, όχι μόνο στο μουσείο του Ρομπέν των Δασών στο Νόττιγχαμ θα σε πάει εκδρομή, αλλά θα κάτσει και με μήλο στο κεφάλι να δοκιμάσεις τις ικανότητες σου στην τοξοβολία!

Δημοσίευση

Βασιλη,

κατ' αρχην να ξεκαθαρισω οτι οι σκεψεις-παρατηρησεις μου ειναι καλοπροαιρετες.

Υστερα, να τονισω, οτι αν ΔΕΝ ενδιαφερομουν για μελλοντικες επιτυχιες τετοιων events, δεν θα ασχολιομουν -καν- με το θεμα και -αρα- με το forum γενικοτερα...

Τωρα,

επι του θεματος...

Γνωριζω αριστα, οτι ΔΕΝ εισαστε ουτε ταξιδιωτικο γραφειο, ουτε "ντανταδες"...(!)

Οι προτασεις μου, ειναι βαθια μελετημενες και προκυπτουν απο την εμπειρια μου σε τετοιες καταστασεις.

Το αν ειναι δυσκολο να εφαρμοστουν -ή οχι-, αυτο συναγεται μονο με 1 τροπο: ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!

Κανενας δεν ειπε -ποτε- να το κανετε συνεχεια (εφοσον αποτυχει...). Αλλα αν πετυχει, τοτε δεν βρησκω το λογο, γιατι να παψει να γινεται...

Για τα "satelites":

Ναι Βασιλη, ηταν "λιγα"...

Την ιδια ωρα, που για την Αυστρια, γινονταν satelites απο 7-8 εταιριες, στο "land" γινονταν απο 2-3...

Τα ατομα που θα κερδιζαν το "ticket" μειωθηκαν δραματικα και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα τη μικρη συμμετοχη.

Για το "buy-in":

Ειναι "υπεροχο" για τους "pro" να ανακοινωθει main event με 440 λιρες, ή -ακομα- και με 1.440!

Αλλα ΔΕΝ ειναι ολοι "pro" και δεν νομιζω οτι συντομα θα ειναι...

Αρα, σκεφτεσαι και την "αλλη" πλευρα, που ΘΕΛΕΙ να δωσει τα 1.000 ευρω -ας πουμε- για accommodations, αλλα ΜΕΧΡΙ 500 ευρω για ενα ποκερικο 3ημερο...

Αν του "παρθει" ολο το bankroll για ενα -και μονο- event, τοτε ειναι πολυ αμφιβολη η συμμετοχη του...

(αλλωστε, τι πιθανοτητες εχει, να τα "βαλει" με τους pro και να βγει και κερδισμενος...[?])...

Θα συμφωνησω λοιπον, μαζι σου, οτι ΙΣΩΣ ηρθε η ωρα για 2 ξεχωριστα "main", ενα με υψηλο (ακομα υψηλοτερο απο το ηδη υπαρχον) και ενα με χαμηλο (γυρω στα 150 ευρω -ας πουμε- για τις..."λαϊκοτερες" μαζες...)...

Δεν χρειαζεται -βεβαια- να σου τονισω, οτι -εφοσον- γινουν online satelites για το "μικρο", ειναι 100% no risk, καθοτι ΚΑΙ τα buy-in αυτων (satelites) θα ειναι εξαιρετικα χαμηλα...

Για τις "συχνες επαναληψεις/ανακοινωσεις" στο forum:

Βασικα, δεν καταλαβες "τι ειπα".

Ισως "φταιω" εγω...

Εγω, ειπα οτι στο forum, παραμονες του γεγονοτος, ΔΕΝ ακουγοταν Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!

Κανεις δεν βγηκε να πει, εστω κατι, για το θεμα...

Ουτε απο την πλευρα των διοργανωτων, ουτε απο την πλευρα των μελων...

Ενας "ουδετερος" παρατηρητης, θα νομιζε πως το event...ακυρωθηκε!

Χαρακτηριστικα, θα αναφερω μια παρατηρηση ενος μελους (δεν θυμαμαι το user του), που ποσταρε με τιτλο: "το forum ζει?" -ή καπως ετσι...Και ανελυε μια "απραξια" των παντων...εκεινες τις 'μερες...

Στις εσωτερικες σελιδες της κεντρικης διαφημησης του event, αναλυονταν ολες οι απαραιτητες λεπτομερειες, αλλα αυτο ειχε ξεκινησει να γινεται ΜΗΝΕΣ πριν...Κατι θα μπορουσε να ειχε αλλαξει! Κατι, να πηγαινε στραβα! Δεν θα ηταν ακαιρο/ατοπο να "τονωθει" το ενδιαφερον οσων "ετοιμαζαν βαλιτσες"...

Για το τσαρτερ:

Κανεις δεν ζητησε απο το pokerland να κλεισει τσαρτερ με ρισκο!

Ειπα, οτι ΚΑΤΟΠΙΝ προεγγραφων (οχι βεβαια προφορικων)...να γινει η "κρατηση" μολις συμπληρωθουν τα απαιτουμενα ατομα-χρηματα.

Ενας λογαριασμος στο poker.gr, θα μπορουσε -θαυμασια- να λειτουργησει ως "δεσμευση θεσης" για το επομενο gpc.-

Για τα "στρατιωτικα"...:

Λυπαμαι που το ειδες ετσι...

Εγω, δεν το φανταστηκα ποτε!

Αλλα, θα σε ρωτησω "κατι" αλλο...

Ας μας πει ο καθενας που ηταν στο Nottingham, "τι ειδε"...

Για ονομα του Θεου, εγω δεν μιλησα για στρατιωτικο νομο και για φανταρακια...

Εγω μιλησα για μια "παρεα" (μικρη-μεγαλη), που θα λειτουργουσε ως παρεα, σε ολες της τις εκδηλωσεις.

Και επειδη, αν αφησουμε τον καθενα να κανει "οτι θελει", δεν θα απολαυσει τιποτε...γι' αυτο προτεινα την δημιουργια ενος ομορφου προγραμματος, το οποιο θα μπορουσε να καταστησει το ταξιδι μας στην Αγγλια αξεχαστο!

ps: Προτασεις εκανα & παρατηρησεις με καλο σκοπο, οχι "για να την πω" σε καποιον/ους...

Ισα-ισα, που ειδα ποσο σκληρα εργαστηκατε ολες τις 'μερες...

Να σαι 'καλα Βασιλη

και ευχαριστω που μου δωθηκε η ευκαιρια να αναλυσω τις σκεψεις μου.

theomas

Δημοσίευση

Τέλος, για να λέμε και του στραβού το δίκιο: Τα Ελληνικά τουρνουά (5 GPT και 3 GPC) που διοργανώθηκαν τον τελευταίο 1μιση χρόνο προώθησαν το παιχνίδι και πρόσφεραν τέτοιες υπήρεσίες στον παίκτη που βοήθησαν με τον καλύτερο τρόπο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού! Ενάμιση χρόνο πριν οι παίκτες που είχαν παίξει live poker ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα! Μέσω αυτών των events διοργανώθηκαν 24 διαφορετικά MTT! Μέχρι τότε οι περισσότεροι από μας κοιτάζαμε τη μάρκα και το τραπέζι του πόκερ στη φωτογραφία (ή στο σπίτι κάποιων φίλων) και λέγαμε "Ωωωωωωωωω, τι ωραίο". Νομίζω ότι αυτά τα τουρνουά και βοήθησαν τον Έλληνα παίκτη να μάθει το πόκερ, τον εκπαίδευσαν στο να βελτιώσει το live παιχνίδι του και δημιούργησαν τις συνθήκες να δοκιμάσει την ικανότητα του σε κάποιο μεγαλύτερο τουρνουά (βλέπε EPT). Όπως λέμε λαϊκά, βοήθησαν τον μέσο παίκτη που συμμετείχε να "πετάξει τα λέπια" από πάνω του.

Παραδείγματα. Συζητούσα με τον Milto.cy χτες που μου είπε ότι αν δεν ερχόταν στο GPC τον Ιανουάριο δεν θα είχε πάρει ποτέ το πόκερ στα σοβαρά! Ο safesteps που όλοι γνωρίζουμε πόσο έχει εξελιχθεί, γνώρισε για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα του live poker από τον Ιανουάριο στη Γευεγελή στο GPC και η εμπειρία αυτή "μέτρησε" πολύ στο να αποφασίσει να αφιερώσει πιο πολύ χρόνο στο πόκερ! Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά!

Aυτά τα τουρνουά λοιπόν κέρδισαν παίκτες για το παιχνίδι, είναι βέβαιο! Αν βάλεις στη ζυγαριά από τη μια μεριά αυτό το γεγονός και από την άλλη μια εκδρομή στο Μουσείο του Robin Hood (που δεν υπήρξε) και του Ιβανόη, η πλάστιγγα θα γείρει εκεί που πρέπει.

Να είσαι σίγουρος φίλε Στέλιο ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε. Eδώ μέχρι και τον cameraman κάναμε! :laugh: :laugh: :woohoo: Και αν μπορέσουμε πιο πολλά θα τα κάνουμε!

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας!

Βρήκα αφορμή να γράψω και εγώ κάποια σχόλια πιο γενικά περί του συγκεκριμένου θέματος.

Καταρχήν να ενημερώσω ότι ασχολούμαι με τα τουριστικά και πιο συγκεκριμένα είμαι ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά και σκοπός μου δεν είναι να ¨υπερασπίσω τη δουλεία μου¨ και να εναντιωθώ στα λεγόμενα του baskont ότι όπου μπει χέρι πράκτορα αυξάνονται οι τιμές.Γνώμη σου και τη σέβομαι απόλυτα.

Η έννοια του τουρισμού εξάλλου στην Ελλάδα δεν υφίσταται για να προσπαθήσω να υπερασπίσω τις απόψεις μου.

Ο λόγος που γράφω είναι για να παραθέσω τις εμπειρίες μου στον τουρισμό βρίσκοντας πολλές ομοιότητες με τα πολλά θετικά-αρνητικά σχόλια που διαβάζω.

Έχοντας λοιπόν οργανώσει πάρα πολλές εκδρομές είτε οδικές ή αεροπορικές(ενδεικτικά αναφέρω euro 2004,

αυτά τα χαρακτηριστικά που μετά λύπης συναντώ σε κάθε μη συνειδητοποιημένο Έλληνα εκδρομέα που δυστυχώς είναι πάρα πολλοί, τα βλέπω ακόμη και σε οργανωμένα ταξίδια για πόκερ από νέους ανθρώπους.

Να συμπληρώσω ότι είμαι μικρός σχετικά σε ηλικία.

Ο ΄Ελληνας λοιπόν σε όλες του τις εξορμήσεις βγάζει τον χειρότερο του εαυτό.(συνεχίζεται)

Δημοσίευση

Αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο βέβαια ποτέ δεν κατάφερα να το αιτιολογήσω.Τι εννοώ? παράδειγμα:

1)συνήθιζα σε εκδρομές να προτείνω εστιατόρια- ταβέρνες στο εξωτερικό ώσπου μία μέρα "κατάφερα" και άκουσα επικριτικά σχόλια τύπου:"Καλούτσικο το εστιατόριο αλλά για να μας το πρότεινες σίγουρα με το αζημίωτο το έκανες!ίσως δεν έπρεπε να πάμε εκεί" βέβαια όλα αυτά σε πιο άγρια μορφή.έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι σε μελλοντικές εκδρομές δε θα προτείνω κανένα εστιατόριο-ταβέρνα και απλά θα λέω ότι όλα τα εστιατόρια είναι συμπαθητικά.Ε λοιπόν αυτά που ακούω είναι χειρότερα:"απαράδεκτη η εκδρομή σου.μας άφησες σαν τους άστεγους να ψάχνουμε στο κέντρο της Πράγας να βρούμε να φάμε σαν άνθρωποι.Δε θα ξαναταξιδέψουμε μαζί σου"

Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα του Έλληνα ταξιδιώτη σήμερα.Με το παράδειγμα μου θέλω να δείξω ότι μια ζωή τα ίδια θα γίνονται σε οργανωμένες καταστάσεις ακόμη και αν αυτό αφορά εκδρομή για poker.

Βλέπω ότι οργανώθηκε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για ένα ελληνικό τουρνουά poker στο εξωτερικό και πάλι συνεχώς πιανόμαστε από το παραμικρό.Γιατί να βρει δύναμη ο οποιοσδήποτε οργανωτής να κάνει κάτι ανάλογο στο μέλλον.Δείχνουμε στην τελική ότι δεν το αξίζουμε.Καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες στα online τουρνουά τουλάχιστον!!!

Δημοσίευση

Φίλε timore με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένω τη συνέχεια των σκέψεων σου. Θα ήθελα όμως να μου επιβεβαιώσεις αν ισχύει κάτι που προσωπικά μου συνέβη δύο φορές, από 2 διαφορετικές εταιρείας οργάνωσης ταξιδίων.

Στα ίδια τα site των εταιρειών αναφερόταν πακέτο (με ονομαστική κράτηση και χωρίς περιθώριο αλλαγών στα ονόματα) με 500 ευρώ ανά άτομο. Όταν σε επικοινωνία μου προσπάθησα να κλείσω ομαδικό πακέτο (επιδιώκοντας χαμηλότερη τιμή όπως πίστευα) η τιμή ανέβαινε στα 740 ευρώ. Όταν ζήτησα να μου δικαιολογηθεί η αύξηση πήρα την απάντηση ότι οι τιμές που αναγράφονται στο site είναι για κρατήσεις που γίνονται αυτόματα και μεμονωμένα. Από τη στιγμή που πρέπει να οργανωθεί το ταξίδι ομαδικά από έναν πράκτορα, το κόστος είναι μεγαλύτερο.

Ισχύει αυτό;

Δημοσίευση

Για να σου απαντήσω πιο ολοκληρωμένα αφού μπορεί με το post να έδειξα ότι για όλα φταίει ο Έλληνας ταξιδιώτης να σου πω ότι δεν ρίχνω ελαφρυντικά και σε κανένα ελληνικό τουριστικό γραφείο.Φυσικά όλοι οι πράκτορες θέλουν να βγάλουν κέρδος.Εσύ μου αναφέρεις ένα παράδειγμα που πιθανόν να μπαίνει στην κατηγορία αισχροκέρδεια οπότε θεωρώ σκόπιμο να μην μπω σε διαδικασία ναι ή όχι. σαν σκεπτόμενο άνθρωπο και όχι σαν άνθρωπο που ασχολείται με τον τουρισμό δεν με πείθει η απάντηση του.

και κάτι πολύ απλό:όλα τα online συστήματα κρατήσεων(αεροπορικές,ξενοδοχεία κτλ.) έχουν μπει από όλες τις εταιρείες με σκοπό να περιορίσουν το κέρδος του μεσολαβητή-πράκτορα και να αυξήσουν το δικό τους.οπότε πολλές φορές συνιστώ online κρατήσεις και ας είναι εις βάρος μου.

Απλά κάποιες φορές τίθεται θέμα αξιοπιστίας.είναι θέμα προτεραιοτήτων.ευχαριστώ πολύ

Δημοσίευση

theomas έγραψε:

Για τα "satelites":

Ναι Βασιλη, ηταν "λιγα"...

Την ιδια ωρα, που για την Αυστρια, γινονταν satelites απο 7-8 εταιριες, στο "land" γινονταν απο 2-3...

Τα ατομα που θα κερδιζαν το "ticket" μειωθηκαν δραματικα και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα τη μικρη συμμετοχη.

"Λίγα" τα satellites; Για περίμενε λίγο:

1) Το Poker.gr διοργάνωσε πρωτάθλημα όπου έδωσε 5 εισιτήρια με τα πάντα πληρωμένα! Το ένα μάλιστα ήταν δώρο της αίθουσας, ενώ όλα τα μεμονωμένα satellites που έδωσαν συνολικά 11 πακέτα είχαν σημαντικό overlay!

2) Το Hellenic έδωσε 7.000 ευρώ σε 17 παίκτες που συμπλήρωσαν 2.000 fpp, για να αγωνιστούν στο GPC. 2.000 fpp= 500 ευρώ, έδωσε 410 πίσω (82% επιστροφή) στον καθένα για να φορέσει τη φανέλα του! Αν υποθέσεις ότι ένα skin πληρώνει σημαντικό μερίδιο στη μαμα network από το rake των παικτών (που φτάνει ίσως και το 25%)και φυσικά έχει κι άλλα έξοδα (visa, paysafe και γενικά προμήθειες online συναλλαγών) καταλαβαίνεις ότι αυτά που προσέφερε δεν ήταν "λίγα". Συν δώρο 2 main event tickets για τα παιδιά από την Πάφο και 2 satellites με overlay.

3) Το PartyPoker έκανε προκριματικά όπου έδινε πίσω όλα τα buy in (με guaranteed έπαθλο) και έδωσε δώρο 3 πακέτα (1250$Χ3= 3750 dollars)!!!

Tι παραπάνω θα έπρεπε να δώσουν λοιπόν όλοι αυτοί για να μην είναι "λίγα";

Να σημειώσω ότι ενδιαφέρθηκαν εταιρείες για satellites που επειδή είχαν μπει χοντρά μέσα (4.000-5.000-7.000-10.000-1.000.000.000.000.000) από προηγούμενα satellites και προσφορές, είτε έδιναν μόνο το buy in χωρίς αεροπορικά, είτε τελικά απέσυραν το ενδιαφέρον τους!

Θα μου πουν πάλι ότι υποστηρίζω τις εταιρείες, αλλά δε συμβαίνει αυτό. Απλά διαπιστώνω ότι για να "σπρώξει" οποιαδήποτε εταιρεία στον κόσμο (και οδοντογλυφίδες να πουλάει) πρέπει να βλέπει απόδοση. Δοκίμασαν λοιπόν στο παρελθόν, δεν είδαν ικανοποιητική απόδοση και μπήκαν σε περίοδο αναμονής.

Δημοσίευση

Μου είναι δύσκολο (και παράλογο) να πιστέψω ότι:

α) Το Poker.gr που είναι το μόνο που "παίζει" και GPT kai GPC είναι "χαμένο"

β) Το Hellenicpoker χάνει στο GPT και γι' αυτό δε δίνει θέσεις, αλλά κερδίζει στο GPC και γι' αυτό δίνει θέσεις.

γ) Το LexPoker χάνει στο GPC και γι' αυτό δε δίνει θέσεις, αλλά κερδίζει στο GPT και γι' αυτό δίνει θέσεις.

Μου είναι πιο εύκολο (και λογικό) να πιστέψω ότι:

α) Το Poker.gr μπορεί να "χάνει" σε λεφτά αν το δει κανείς μεμονωμένα, αλλά σίγουρα κερδίζει σε εικόνα ως το μόνο ελληνικό site πάνω από διακρίσεις.

β) To Hellenicpoker έχει αποκλειστική συνεργασία με το land και ως εκ τούτου λέει ναι στο GPC και όχι στο GPT

γ) το Lex Poker έχει αποκλειστική συνεργασία με το union και ως εκ τούτου λέει ναι στο GPT και όχι στο GPC.

Δημοσίευση

lege lege lege na xame na legame..sebastes oles oi apopseis alla douleia den ginetai etsi..osoi einai ipeythinoi(land-union) as doune poia einai i katastasi pou iparxei as krinoun kai as praksoun analogos..apla ta pragmata(den psaxno thaumata pou leei ki i kaitoula me to ofono...)kali sinexeia olopsixa se oti ki an apofasisete na kanete praksi..

Δημοσίευση

Aλέξη, ωραίος ο γρίφος-σπαζοκεφαλιά που έδωσες.

1) δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι ο Πάνος από το Poker.gr όταν ανέφερε στον προιστάμενο του ότι: "Χάσαμε λεφτά, το promotion μπήκε μέσα, αλλά κερδίσαμε στην "εικόνα" του "είμαστε το site χωρίς διακρίσεις μεταξύ GPC/GPT", εκείνος του έκανε αύξηση και του είπε "μπράβο παιδί μου!".

2-3) επειδή ίσως στην ίδια θέση βρέθηκαν στο παρελθόν και οι manager άλλων poker room, αλλά και πάλι δεν πήραν "μπράβο" επειδή έδειξαν καλή εικόνα, αλλά έχασαν λεφτά χωρίς να έχουν την αναμενόμενη απόδοση, μάλλον αποφάσισαν να μην τα στηρίζουν όλα και πάντοτε και έκαναν τις επιλογές τους.

Κερδίζω; :laugh:

Δημοσίευση

:laugh:

Για τον Πάνο, έχω τοποθετηθεί δημοσίως σε ανύποπτο χρόνο και έχω πει ότι ναι πρέπει να πάρει αύξηση, συγκεκριμένα να του διπλασιαστεί ο μισθός. Λίγο "μέσα" τη μία φορά, λίγο ..."έξω" την άλλη, ποιός είναι ο leader τελικά? Αυτό τα λέει όλα.

Για το 2 - 3 το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν είχα συναντήσει δυσαρεστημένο manager από το GPT, γι' αυτό ερχόντουσαν ξανά και ξανά, εκτός Hellenic βέβαια που δίνει 20 - 0 τις θέσεις, αφού όπως λες κάνει τις επιλογές του.

Αν κερδίζεις? Το πιστεύω για το παρόν, το ελπίζω και στο εύχομαι για το μέλλον.

P.S. Το μόνο που υποστηρίζω είναι η ένωση του GPTC. Τίποτα άλλο. Εξ' άλλου, σε περιόδους κρίσης οι συγχωνεύσεις - συσπειρώσεις είναι must. Εμπρος στο δρόμο που χάραξε ο Ντούσκο! :cheer:

Δημοσίευση

Από το GPT 'η το GPC κανείς manager δεν ήταν δυσαρεστημένος ποτέ. Έχω συναντήσει όμως από σχεδόν όλους τον προβληματισμό τους για τα μεγάλα overlays στα satellites. Αν δεν έμπαιναν μέσα τόσο πολύ (με ελάχιστες εξαιρεσεις) δεν θα υπήρχε πρόβλημα Αλέξη, θα έκαναν καθε μέρα satellites και οι θέσεις θα ήταν πάρα πολλές!

Και διαφωνώ με την λέξη "κρίση"! Το γεγονός ότι πάνω από 120 Έλληνες βρέθηκαν στο Νόττιγχαμ, τόσο μακρυά για να παίξουν πόκερ (έστω και στα πιο φθηνά events) δεν φανερώνει κρίση. Το ίδιο και με το τουρνουά της Βιέννης. Αντίθετα, το πόκερ δείχνει να ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς και αν ήταν νόμιμο να διοργανώσεις τουρνουά εντός συνόρων η λέξη "κρίση" θα ήταν ανέκδοτο!

Για το θέμα της συνεργασίας σε "έχω πιάσει" από προχτές, που ανέφερες τον... ακατανόμαστο (Ντούσκο)! Δεν αποφεύγω να μιλήσω γι αυτό, φαίνεται καλή ιδέα, αν δεν ήταν δεν θα την είχαμε προτείνει εμείς σε σας κάποτε και εσείς σε μας άλλοτε! :laugh: Κρίμα που δεν έκατσε, μπορεί να κάτσει στο μέλλον όμως.

Σε πρώτη φάση το να μην είναι τα δύο events τόσο κοντά χρονικά και να έχουν χρόνο προετοιμασίας, είναι μια πολύ καλή ιδέα! Ο κόσμος δε φαίνεται να τον νοιάζει και πολύ αν είναι GPC ή GPT αυτό που θα παίξει (εκτός από την πολύ κλειστή παρέα που γενικά ψιλοσνομπαριζόμαστε, lol)! Πάντως εγώ στη Βιέννη δεν μπορούσα να έρθω γιατί ο γέρος σκύλος μου που σου είχα πει το καλοκαίρι ότι είχα προβλήματα, άντεξε μόνο...ένα GPT. Πέθανε (15+ χρόνων) την Τετάρτη της Βιέννης και δε μπορούσα να μιλήσω 2 μέρες...:(

Δημοσίευση

Και εμένα ο δικός μου έχει καλα αζάρ και το παλεύω από Μάιο :( > Πάει καλύτερα όμως ο Flop.

Η "κρίση" που είπα, αναφερόταν στη γενικότερη οικονομική κατάσταση που ζούμε (τράπεζες, χρηματιστήριο, Αγορά κλπ, σκέψου ότι σε άλλο, οικονομικό, φόρουμ έχω nick ...goingdown :laugh: ), όχι στο πόκερ και δη στο ελληνικό. Αντιθέτως έχω να σου (σας) πω, ότι τελευταία έχω πολλές κρούσεις στην εταιρεία μου για διεξαγωγή Ερευνών Αγοράς στην Ελλάδα από το εξωτερικό που αφορούν το online betting & casino αλλά και το πόκερ επιτέλους. Αυτό μόνο αισιόδοξο μπορεί να είναι. Όπως και ο μίτος αυτός...:)

Δημοσίευση

timoros έγραψε:

Αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο βέβαια ποτέ δεν κατάφερα να το αιτιολογήσω.Τι εννοώ? παράδειγμα:

1)συνήθιζα σε εκδρομές να προτείνω εστιατόρια- ταβέρνες στο εξωτερικό ώσπου μία μέρα "κατάφερα" και άκουσα επικριτικά σχόλια τύπου:"Καλούτσικο το εστιατόριο αλλά για να μας το πρότεινες σίγουρα με το αζημίωτο το έκανες!ίσως δεν έπρεπε να πάμε εκεί" βέβαια όλα αυτά σε πιο άγρια μορφή.έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι σε μελλοντικές εκδρομές δε θα προτείνω κανένα εστιατόριο-ταβέρνα και απλά θα λέω ότι όλα τα εστιατόρια είναι συμπαθητικά.Ε λοιπόν αυτά που ακούω είναι χειρότερα:"απαράδεκτη η εκδρομή σου.μας άφησες σαν τους άστεγους να ψάχνουμε στο κέντρο της Πράγας να βρούμε να φάμε σαν άνθρωποι.Δε θα ξαναταξιδέψουμε μαζί σου"

Πες τους να ταξιδεύουν μόνοι τους timore, και κόλλα τους και το screenshot από το χτεσινό cash out στο πρόσωπο!

Συγχαρητήρια για τη νίκη, σε καλή μεριά!