Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εχτές και σήμερα έχασα τα μισά μου λεφτά.Ότι φύλλο και να έπαιρνα δεν χτυπούσα τίποτα κάτω.Οτιδήποτε άσχετο εκτός απο το δικό μου.Εκτός από πολύ λίγα.

Και στο ομαχα τα ίδια.Το απόλυτο τίποτα.

Έχω τιλτάρει πολύ και δεν ξέρω τί άλλο να βρίσω.

Anyway μου έχουνε μείνει 6 buy in + 2 τουρνουά που μπορώ να συμμετάσω μόνο με πόντους.

Τί μου προτείνετε να κάνω?

Υ.Σ.Περιμένω αισιόδοξη απάντηση από cash game players.

:( :( :(

Δημοσίευση

Αποχη απο τα τραπεζια μεχρι να βρεις ηρεμια(εκει ειναι,δεν προκειται να φυγουν).Διαβασμα και παλι διαβασμα και αναλυση των hand history για να βρεις τα λαθη σου και να τα διορθωσεις.Ολοι το εχουμε περασει.Ηρεμια!

Δημοσίευση

omniwargreymon έγραψε:

Αποχη απο τα τραπεζια μεχρι να βρεις ηρεμια(εκει ειναι,δεν προκειται να φυγουν).Διαβασμα και παλι διαβασμα και αναλυση των hand history για να βρεις τα λαθη σου και να τα διορθωσεις.Ολοι το εχουμε περασει.Ηρεμια!

Πού είναι το λάθος όταν κάνω raise με δυνατά χαντς και δεν μπορώ να χτυπήσω τπτ κάτω?Ή που είναι το λάθος όταν έχω top pair με δυνατό kicker και υπάρχει flush draw και κάνω δυνατό raise για να τον διώξω,κάνει call και έτοιμο το flush?Το γαμώτο είναι ότι δεν μπορώ να παίξω πραγματικό πόκερ μιας και παίζω microstakes και εκεί τα πράματα είναι επικύνδινα και απρόβλεπτα με τόσους limpers και callers.

Δημοσίευση

αν θυμαμαι καλα σε ενα προηγουμενο σου ποστ ανεφερες ενα χερι οπου ενα donk callαρε με μετριο χερι το top pair σου και πληρωθηκες.Δυστυχως αυτο που περνας ειναι η αλλη οψη του νομισματος γιατι σε καταστασεις 70-30 εως 85-15 τα ποσοστα ειναι μεν μικρα αλλα οχι αμελητεα.εσυ απλα κοιταξε hand histories δες αν εκανες καποια λαθη και διορθωσε τα,αν οχι κανε την αποχη που λεγαμε και συνεχισε μετα να παιζεις οπως επαιζες.Εγω παιζω τουρνουα αλλα δεν πιστευω οτι εχει καποια σημασια,τα downswings ειναι μεσα στο παιχνιδι για ολους μας δυστυχως

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

GeorgeSadoor έγραψε:

Anyway μου έχουνε μείνει 6 buy in

An exeis meinei me 6BI shmainei oti pasxeis apo bankroll management. Den prokeitai pote na kataferis kati se cash games xwris kalo bankroll management.[/quote:2odtdy0a]

Προσπάθησα μπάς και ρεφάρω αλλά βγήκε χλωμό.:unsure:

Τέσπα.

Δημοσίευση

Φίλε παίζω pokerstars microstakes 0,05-0,10$ (με αρχικό bankroll 200$, 20 buy-in).

Τα 200 που λες τα είχα φτάσει 337$ (137 καθαρά) με total hands 9390 και 103 hours poker, παίζοντας 2 sessions ταυτόχρονα.

Ε χθές και προχθές μέσα σε 4 + 7 = 11 ώρες τα 337 έγιναν 175 και επειδεί δυστυχώς δεν έχω δουλέψει πολύ το tiltαρισμα έχασα από tilt 80$(με τον πιο γνωστό ηλίθιο βαρεμένο βλακώδες τρόπο: έκατσα με 80$ σε τραπέζι 0,5-1,00 για να πάρω λέει πίσω τα σπασμένα και μόνο ποκερ που δεν έπαιξα) οπότε έχω μείνει 95$ περίπου.

Τέλος πάντων πιστέυω ότι όλοι περνάμε τέτοιες φάσεις χαμένων bad beat αλλά πλέον "πρέπει" να είμαι χαρούμενος που έπαιξα σωστά και τα λεφτά έμπαιναν μέσα όταν ήμουν (πολύ) μπροστά σε odds.

Υπομονή και όταν ηρεμήσω καλά, θα ξαναδώ πάλι τραπέζι του ποκερ...

holdemgr έγραψε:

QUOTE:

GeorgeSadoor έγραψε:

QUOTE:

Anyway μου έχουνε μείνει 6 buy in

An exeis meinei me 6BI shmainei oti pasxeis apo bankroll management. Den prokeitai pote na kataferis kati se cash games xwris kalo bankroll management.

holdemgr, γιατί λες ότι πάσχει από bankroll management, πάσχω και εγω πλέον που ξεκίνησα με 20 buy-in και έχω βρεθεί με 9; και τι εννοείς με το "Den prokeitai pote na kataferis kati se cash games xwris kalo bankroll management"

Δημοσίευση

dred_13 εγώ δεν έφαγα bad beat.Για την ακρίβεια δεν νομίζω να έχω φάει bad beat ποτέ.Ένα που θυμάμαι σήμερα ήταν όταν είχα 2 pair tj σε all in και με κάνει call kq αλλά αυτό δεν είναι bad beat

επειδή είχε καλές σχετικά πιθανότητες(άσχετα αν δεν είχε τα pot odds που τέτοια δεν ισχύουν στα microstakes:P )

Για μια βδομάδα το πολύ λέω να μην παίξω.Εκτός από τρίτη και πέμπτη σε 2 τουρνουά που θα μπώ με πόντους.Ελπίζω σε μια καλή θέση.

Δημοσίευση

έφαγα και κάτι bad beats άλλο πράγμα, κάτι να έχω σετ δεκάρια σε flop 10 5 7 ΆΧΡΩΜΟ και να πάιζω ρέστα και να δέχομαι call από ΑΚ (μόνο και μόνο επειδεί έχει ΑK να κάνει call!!!) και να φέρνει το turn Q και το river j, κάτι να έχω χρώμα στα σπαθιά στο flop στον άσσο και να παίζουμε raise reraise ρέστα επειδεί κρατάει ΚΚ και έχει τον Κ σπαθί και να διπλώνει το board στο turn και να ΒΛΕΠΩ Κ στο river και να χάνω από αυτήν την παρτίδα 20$ περίπου, πως άντεξε το πληκτρολόγιο και μπορώ και γράφω τώρα ένας Θεός το ξέρει και άλλα πολλά.

Γιατί λες ότι τα Pot odds δεν ισχύουν στα Micro stakes? επειδή δεν θα κάτσουν οι περισσότεροι να τα λογαριάσουν?

Δημοσίευση

dred_13 έγραψε:

Γιατί λες ότι τα Pot odds δεν ισχύουν στα Micro stakes? επειδή δεν θα κάτσουν οι περισσότεροι να τα λογαριάσουν?

Ακριβώς.Το παιχνίδι που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι να ναι.Πέφτει χοντρό ρίσκο πάνω σε draws.

Λέω να ξεκινήσω τα heads up.Παρατηρώ πως όταν είμαι στο τραπέζι με ένα άτομο μόνο τον έχω.Άντε ακόμη ένας.Μετά ο καθένας κάνει το μακρύ του και το κοντό του.Η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική στα sit n go.Και ειδικά σε αυτά της ongame.Οι τυπάδες είναι λές και παίζουν counter strike.:blink:

Δημοσίευση

Καλά φίλε εκεί στην ongame είναι όπως το λές, παίζουν counter! bwin ήμουν αλλά σηκώθηκα και έφυγα και πήγα Pokerstars. Εκεί τουλάχιστον στα 0,05-0,10 είναι αρκετοί που σκέφτονται ενώ ongame για να παίξεις πρέπει να πας 0,25-0,50. Εκεί μπορείς να παίξεις καλά και να βγάλεις πολλά. Θυμάμαι παλιές εποχές στην bwin που είχα βρει ένα παλικάρι απο τα λίγα. ramboa12345 στο ψευδώνυμο και παίζαμε σε nl 0,05-0,10 και ειλικρινά σου λέω ότι δεν έχασε ουτε ένα flop. Έλεγε πάσο preflop μόνο αν κάποιος έπαιζε ρεστα και δεν ήθελε να μπει. Το Pokertracker μου βγάζει ότι μόνο από αυτόν είχα πάρει γύρω στα 250$ μέσα σε 2 εβδομάδες. Μετά αυτός πήγε σε 1-2 και έπαιζε και δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω. Όσο καθόμουν στο τραπέζι και το Pokertracker κατέγραφε.... έχασε 3000$ περίπου!!!!! Απίστευτο. Τον έβλεπα μέσα για 2 εβδομάδες ακόμα και μετά άφαντος.... Ωραίες εποχές τότε

Δημοσίευση

Aytes tis @@ gia bankroll management kai alles thewrhtikes bourdes egw tis grafw kanonika.

έκατσα με 80$ σε τραπέζι 0,5-1,00 για να πάρω λέει πίσω τα σπασμένα και μόνο ποκερ που δεν έπαιξα) οπότε έχω μείνει 95$ περίπου.

Gia mena ayto pou ekanes einai swsto.

An diavasete synentey3eis apo tous megalyterous paixtes oloi ma oloi exoun mia istoria gia to pws kapote phgan broke giati dokimasan kapou pou den tous eperne.

Ayth einai h logikh tou megalou paixth poker.

Ama den exeis to gonidio tou gambler den prokeitai pote na pai3eis megalo poker.

Oloi oi alloi pou kathontai kai metran max buy in kai perimenoun akoma 2 max buy in gia na anevoun stakes ktl ktl to poly poly na ginoun dhmosioi ypallhloi tou poker.

Δημοσίευση

GeorgeSadoor έγραψε:

Το γαμώτο είναι ότι δεν μπορώ να παίξω πραγματικό πόκερ μιας και παίζω microstakes και εκεί τα πράματα είναι επικύνδινα και απρόβλεπτα με τόσους limpers και callers.

Αυτή είναι εντελώς λανθασμένη νοοτροπία και αν δεν την αποβάλεις δε πρόκειται να κερδίσεις ποτέ..τα mikrostakes cash games είναι ότι πιο εύκολο υπάρχει για σταθερή,χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις,αύξηση του bankroll σου..Κύριες συμβουλές μου είναι η υπομονή,ελάχιστες μπλόφες και abc poker...Μην παίζεις session πάνω απο 2 ώρες...

Όσον αφορά το bankroll management 20 buyins ειναι συνήθως καλά σε mikrostakes,δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος καταστροφής..Μπορεί να παίξεις πολυ καλό πόκερ και να βρεθεις -6 buyins στο τέλος ενός session'και λίγα λέω!!!...προτιμώ τα 50 buy ins..(ψαξου για risk of ruin)

Δημοσίευση

otinanai έγραψε:

Aytes tis @@ gia bankroll management kai alles thewrhtikes bourdes egw tis grafw kanonika.
έκατσα με 80$ σε τραπέζι 0,5-1,00 για να πάρω λέει πίσω τα σπασμένα και μόνο ποκερ που δεν έπαιξα) οπότε έχω μείνει 95$ περίπου.

Gia mena ayto pou ekanes einai swsto.

An diavasete synentey3eis apo tous megalyterous paixtes oloi ma oloi exoun mia istoria gia to pws kapote phgan broke giati dokimasan kapou pou den tous eperne.

Ayth einai h logikh tou megalou paixth poker.

Ama den exeis to gonidio tou gambler den prokeitai pote na pai3eis megalo poker.

Oloi oi alloi pou kathontai kai metran max buy in kai perimenoun akoma 2 max buy in gia na anevoun stakes ktl ktl to poly poly na ginoun dhmosioi ypallhloi tou poker.

thats why half of them are still broke!!!

Δημοσίευση

Φίλε GeorgeSadoor...

Θέλω να συμφωνήσω σε όσα είπαν οι συνάδελφοι μέχρι τώρα αλλά και να προθέσω κάτι ακόμα.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις για λίγο, γιατί αν συνεχίσεις θα τα χάσεις όλα (αν δεν τα εχεις χασει αυτή τη στιγμη). Τουλάχιστον 2 με 3 μέρες. Εσύ ξέρεις πόσο.

Καλό θα ήταν εκτός από τη μελέτη, μια μέρα πριν ξαναπαίξεις να μην ασχοληθείς καθόλου με πόκερ.

Πήγαινε καμμια βόλτα. Πήγαινε για τρέξιμο. Πήγαινε σε κανένα λουνα παρκ! :).

Με λίγα λόγια, δώσε ένα break στο μυαλό σου γιατί είναι το καλύτερο εργαλείο σου.

Το επόμενο εργαλείο σου είναι το bankroll σου, αλλά μη δίνεις σημασία σε αυτό, γιατί απλά.... δεν το έχεις :laugh:

Με 6 buy-ins δεν μπορούμε να μιλάμε για bankroll management (φανταζομαι οτι μιλας για micro NL10 NL20) για 2 λόγους:

α) Δεν μπορεις να παίξεις σε χαμηλότερο επίπεδο, επειδη δεν υπάρχει

β) Αν προκειται για 60 δολλάρια, δεν αξίζει τον κόπο να τρελαθείς κιολας. (Δεν είναι και λίγα βεβαια)

Σχετικά με τα micro stakes....

Πριν λίγο καιρό είχα γράψει το ίδιο με σένα.

Είχα ακριβώς την ίδια αντίληψη.

Νομίζω ήταν ο arourel τοτε που μου είχε πει το ίδιο πράγμα.

Θύμαμαι τη φράση "θα έρθει μέρα που θα μπαίνεις σε λίστες αναμονής, για να παίξεις με τέτοιους παίχτες"!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να έχεις στο ίδιο τραπέζει κάποιον που καλεί με τα πάντα.

Απλά σφίξε λίγο το παίξιμό σου και παιξε ABC.

Θα πάει μόνο του.

Όσο για το μεγάλο ποντάρισμα που τελικα έγινε call και σε έστειλε αντάρτη με το flush του....

Αυτό δεν είναι ευλογία?

Ξέρεις πόσες φορές θα βγάλει το παλιό draw του και πόσες φορες όχι?

Ξέρεις πόσα λεφτά θα του πάρεις κάθε φορά που θα κάνει το ίδιο και τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η κίνηση μακροπρόθεσμά?

Αν δεν ξέρεις μείνε λίγο παραπάνω εκτός και διαβασε περισσότερο.

Κλείνοντας...

Θα σου πρότεινα μετα το διαλειμμά σου, να βρείς όσο πιο χαμηλά stakes μπορείς.

Παίξε cash, γιατι τα SNG έχουν μεγαλύτερη διακύμανση. (Με τίποτα MTT)

Δοκίμασε να κανεις buy in με 50 ή καλύτερα 70 BBs

Κάνοντας τα παραπάνω, θα έχεις περισσότερα buy-ins (μικρότερο κίνδυνο) και θα κερδίσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Σκοπός σου είναι να παίζεις σωστα το κάθε χέρι.

Μη μετρας το ταμείο στο τελος της ημερας.

Μεροκάματο δεν βγαίνει.

1 δολλαριο να έχεις είσαι ωραίος. :)

Σημείωση:

Η λέξη "ρεφάρω" είναι πραγματικά ότι καλύτερο στο πόκερ.. Αρκεί να τη λένε οι άλλοι!!!

Σου εύχομαι καλή τύχη.

(περιμένουμε νεότερα... σε κανενα μήνα!)

Δημοσίευση

Θα σου πρότεινα να μελετήσεις και να εφαρμόσεις την short stack strategy:

http://www.pokerstrategy.com/strategy/no-limit/#basic

Είναι καλές οι ελπίδες που έχεις να ανακάμψεις με σχετικά μεγάλο ROI και μικρό ρίσκο για τη δύσκολη θέση που έχεις.

Δημοσίευση

Ευχαριστώ για τις απανατήσεις.Νιώθω καλά τώρα.:)

Σε λίγες ημέρες θα ξαναρχίσω πάλι.

Τώρα όσον αφορά για το buy in δεν μπορώ να πώ ότι θα χαρώ ιδιαίτερα άμα μπώ με το μισό ή λίγο παραπάνω για τον λόγο ότι σε μια παρτίδα κρίσιμη όπου έχω τα nuts και ο άλλος έχει μεγάλο stack του τα παίρνω όλα.

Όσο για την shortstack strategy είναι πολλά άτομα εκεί στην microgaming που την εφαρμόζουν.

Αnyway...θα το ψάξω.

Ευχαριστώ.:)

Δημοσίευση

Καλά ξεκίνησα σήμερα.Πρίν λίγο μετά από αρκετή ώρα πήρα ένα βαρβάτο pot (σχεδόν ολόκληρο buy in) από ένα τιλταρισμένο donk.

Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω την ουσία του πόκερ τελικά.Σκοπός δηλ να κερδίζω ένα γερό ποσό ανά ώρα.:unsure:

Rounders το βράδυ.B)