Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σε ολους...

Θα ξεκινουσα λεγοντας οτι τα cash games ειναι πιο κοντα σε μενα.Εχω παρατηρησει κατα καιρους οτι παιζω πολυ καλυτερα τα "λαθος χερια" και με πληρωνουν και πολυ καλυτερα.Η αληθεια ειναι οτι με τα καλα χερια δεν μπορω να παιξω τοσο ανετα.Δεν ξερω το γιατι,αλλα οταν γινονται καποια raise,θελω να κανω call και ας μην εχω ενα τοσο καλο hand.Ξερω οτι ο αλλος θα κρατα κατι σιγουρα πολυ καλο και αν στο φλοπ εχω κατι,συνεχιζω μηπως το χερι μου γινει ακομη πιο καλο.

Θα ηθελα την γνωμη σας πανω σε αυτο.

Δημοσίευση

Φίλε,παίζοντας αποκλειστικά cash θα ήθελα να σου απαντήσω, αλλά έτσι όπως θέτεις τα ερωτήματα, είναι αδύνατον.Π.χ τί εννοείς "λάθος χέρια"?Σε τα stakes παίζεις,πόσο είναι αυτά τα raises που θέλεις να κάνεις call, τί σημαίνει "αν στο flop έχω κάτι"!!!??? Γίνε λίγο ( ή μαλλον πολύ) πιο συγκεκριμένος. Και τέλος, ας μιλήσουμε επιτέλους και λίγο για cash games.Όλοι στα τουρνουά το ρίξατε???

Δημοσίευση

Ας πουμε οτι παιζω σε 2$-4$ και μιλαω δυο θεσεις μετα απο το ΒΒ και εχω 79 suited (καρδιες π.χ) επιλεγω να μπω στα 4$.Αυτος που ειναι στο Dealer Button κανει raise 10$.Κανω call εφοσον τα blinds εχουν πασαρει.Αν εχω 2 κουπες κατω στο φλοπ ειναι πολυ καλο για μενα ετσι?Γιατι ειναι δυσκολο να πεσω πανω σε καποιον ο οποιος θα εχει 2 κουπες και αυτος και ετσι θα ειμαι κοντα στο να τον παγιδεψω + το οτι δεν προκειται να περιμενει οτι εχω χρωμα εαν και εφοσον βγει...Και ετσι μπορω να του παρω αρκετα.Δεν ξερω αλλα ειναι ενας τροπος ο οποιος εχει δουλεψει αρκετα καλα για μενα!

Δημοσίευση

Ορισμένα πιο συγκεκριμένα παραδείγματα θα βοηθούσαν αλλά νομίζω πως σε γενικές γραμμές καταλαβαίνω περίπου τι θες να πεις. Να ξέρεις γενικά ότι το μέγεθος του ποτ που χτίζεις λογικά θα πρέπει να είναι ανάλογο με την ισχύ του φύλλου σου. Πχ ένα top pair top kicker δεν είναι αρκετά δυνατό για να βάλεις στο ποτ όλο σου το στακ (εννοώ κανονικό στακ cash game, τουλάχιστον 80 blinds). Αυτό βέβαια μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με κάτι άλλο, πχ αν έχεις αντιπάλους που κυνγηάνε πάρα πολύ κέντες, χρώματα κλπ. Αν πχ ποντάρεις γερά στο φλοπ και το turn δε φαίνεται να συμπληρώνει κανένα draw (πχ χρώμα κέντα κλπ) έχεις 2 επιλογές. Ή να κάνεις check με κίνδυνο να δώσεις free card το river, αλλά με καλύτερες πιθανότητες να πληρωθείς ένα ακόμη bet αν ο αντίπαλος έχει χειρότερο kicker από εσένα ή αν πάει να σε μπλοφάρει με ένα φτηνό bet αν αστοχήσει πχ στο χρώμα που κυνηγούσε, ή να συνεχίσεις να φουσκώνεις το ποτ χρεώνοντας ακριβά τα draws. Φυσικά στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσεις μεγάλο bet στο river κι αν έρθει φύλλο που μπορεί να κάνει κάτι καλό στον αντίπαλο έχεις πιο δύσκολες αποφάσεις.

Μετά καλό είναι να παίζεις με παρόμοιο τρόπο ισχυρά draws δικά σου, πχ nut flush draw με overcard(s) κλπ ώστε να μην καταλαβαίνουν εύκολα οι αντίπαλοί σου το στυλ σου. Έτσι μπορεί να αναπαραστήσουν αυτοί flush όταν έρθει το κατάλληλο φύλλο και να πληρωθείς καλά.

Σε όλα αυτά παίζει μεγάλο ρόλο το στυλ των αντιπάλων. Τα φύλλα που παίζουν, η συχνότητα που μπλοφάρουν κλπ...

Δημοσίευση

Να δωσω ενα παραδειγμα για να εξηγησω ακριβως τι θελω να πω...Επαιζα χθες σε τραπεζι 1$ - 2$...Ειχα 5,6 μπαστουνια και μιλαω 1ος μετα τα Blinds αποφασιζω να δειξω πως εχω(μπλοφαροντας)καλο φυλλο και ανεβαζω στα 4$.Ετσι ωστε να μην μπουν πολλοι και το καλυτερο που Θελω ειναι να μπει ενας.Ετσι και εγινε!Μου κανει re-raise 15$.Κανω call και ανοιγουν στο flop 7μπ. 2μπ. 10καρ.Κανω check και αρχιζει 30$.Call εγω,Q μπαστουνι στο turn.Μια χαρα!Πονταρω 60$ και μου κανει raise All-In 135$,call εγω και ειχε ΑΑ και του τα πηρα.Θελω να πω οτι αυτος δεν μπορουσε με τιποτα να φανταστει πως ειχα χρωμα οταν πονταρα 60$ ισως με εβαλε σε ΑQ η δεν ξερω εγω σε τι..Αλλα τα μπαστουνια με τιποτα!

Δημοσίευση

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά και οι δύο παρτίδες που δημοσίευσες είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα προς αποφυγή και ο τρόπος που επιλέγεις να παίξεις είναι συνταγή για χρεωκοπία! Αν ήσουν στο τραπέζι μου και έβλεπα τα play σου θα είχες ήδη στολιστεί με σημείωση 'FISH'. Δεν το λέω για να σε προσβάλω, ούτε για να γίνω εριστικός. Να σε βοηθήσω προσπαθώ... Στο cash, κάθε upswing της μορφής που διανύεις εσύ αυτή τη στιγμή έχει ένα οδυνηρό τέλος. Δεν λαμβάνεις υπόψην σου θέσεις, ranges, pot odds, betting patterns και άλλα πολύ βασικά πράγματα που αφορούν το cash game. Πριν να είναι αργά, αναθεώρησε τις απόψεις σου, και μελέτησε όσο μπορείς άρθρα και στρατηγικές για cash...

Δημοσίευση

Θα συμφωνισω με τον sefesteps.Εισαι πολυ πισω στο φλοπ και στα δυο παραδειγματα.Το να παιζεις επιθετικα suited conectors pre flop(οχι παντα) εχει καιποια ουσια αρκει να ξερεις πως θα συνεχισεις και post flop.Μακροπροθεσμα παντως θα εισαι χαμενος (αναλογα το τραπεζι παντα).Δεν διευκρινιζεται παντως αν ειναι full ring η shorthanded.Υπαρχει διαφορα.

Δημοσίευση

Καταρχας να ξεκαθαρισω οτι δεν υπαρχει θεμα παρεξηγησης Safesteps και ευχαριστω για τις συμβουλες(κ ολους γενικοτερα)απλα το ποσταρα το θεμα για να συζητησουμε και να ακουσω αποψεις.Λαμβανω υποψην μου οσο μπορω και γνωριζω ολα τα παραπανω που ειπες,αλλα εχω πιασει τον εαυτο μου να χειριζεται καλυτερα χερια που δεν εχουν value και μου το εχουν πει αρκετοι φιλοι μου οταν παιζουμε.Δεν το κανω συνεχεια φυσικα αλλα οταν βλεπω την ευκαιρια την αρπαζω...Και εννοειται πως εχω χασει και αρκετες φορες κυνηγωντας κατι που δεν ερχεται!Απλα πιστευω πως εχω χασει περισσοτερα λεφτα με καλυτερα φυλλα,και εχω κερδισει μεγαλυτερα ποσα με χειροτερα.

Δημοσίευση

Οταν χανουμε με αρχικους συνδυασμους φύλλουν υψηλης δυναμικοτητας αποτυπωνεται στην μνημη μας και λεμε: "Ε γαμωτο...παλι εσπασαν οι ασσοι μου απο 67s". Μηπως ομως με την μορφολογια του φλοπ επρεπε να αφησουμε τους ασσους μας ή τις νταμες μας και να παμε στην επομενη παρτίδα; Δηλαδη το να λες οτι εχεις χασει περισσότερα χρήματα με καλυτερους αρχικους συνδυασμους φυλλων ειναι πολυ γενικο. Ολα ειναι ειναι θεμα συγκεκριμενων καταστασεων στο ποκερ.

Σε pre-flop καταστασεις που μπαινουν όλες οι μάρκες στην μεση, οσα bad beat και να αντιμετωπισεις θα προτιμας πάντα το over-pair εναντι σε suited connector, αδιαμφησβητητα. Εδω ειναι το value που λες.

Τωρα απο την αλλη το να παιζεις με suited connectors σε καταστασεις που τα pot odds δεν ειναι καλα και το position σου ακομα χειροτερο μονο και μονο επειδη εχεις "feeling" ή επειδη πιστευεις ότι τα πας καλυτερα με αυτα τα φυλλα επειδη εχεις σπασει overpair με αυτα και κερδισει καποια μεγαλα ποτ, θα σε βγαλει μακροπροθεσμα σε κακο λάκο.

Καλο ειναι να βαλεις ενα προγραμμα καταγραφης οπως το pokertracker ωστε να δεις πραγματικα μακροπροθεσμα απο τι καταστασεις εχεις κερδος και ποσο χανεις με αυτες τις κινησεις μακροπροθεσμα και όχι στιγμαια. Τα στιγμιαια μενουν στο μυαλο μας αλλα τα μακροπροθεσμα στις τσεπες μας.

Αν μετα απο 100.000 παρτιδες αποδειξεις στον εαυτο σου και σε εμας οτι το κερδος σου απο το 67s θα ειναι μεγαλυτερο απο το AA ή το KK με ακριβης καταγραφη, τοτε οντως ναι...Τα πας καλυτερα με αυτα τα φυλλα από οτι με μεγάλα ζευγαρια και πρεπει να αναθεωρησουμε πολλα απο τα βιβλια και τις στρατηγικες που εχουν γραφει για το hold'em.

Δημοσίευση

Erev0s έγραψε:

Αν μετα απο 100.000 παρτιδες αποδειξεις στον εαυτο σου και σε εμας οτι το κερδος σου απο το 67s θα ειναι μεγαλυτερο απο το AA ή το KK με ακριβης καταγραφη, τοτε οντως ναι...Τα πας καλυτερα με αυτα τα φυλλα από οτι με μεγάλα ζευγαρια και πρεπει να αναθεωρησουμε πολλα απο τα βιβλια και τις στρατηγικες που εχουν γραφει για το hold'em.

Ακριβώς.Θέλει βαθος χρονου και πολλες παρτιδες για να δεις τι παιζει.Εγω πχ επαιξα προχθες PartyPoker microstakes cash και με ΑΑ ήμουν -15$ με JJ -22$ και με JTs +18$ μετα απο 2200+ χέρια και 10+ ωρες παιχνιδιου.Αυτο ομως δεν με κανει να ανυσηχω και να λέω πάλι χάνω λεφτα με ΑΑ/JJ και κερδιζω με τα suited connetctors.Απλα ημουν ατυχος σε καποιες μεγαλες παρτιδες με μεγαλα φυλλα δικα μου που ετρωγα χοντρα suckouts.Ξενέρωνα,ναι,αλλα ξερω οτι σε ενα μηνα τα στατιστικα θα εχουν ομαλοποιθει και θα ειμαι κερδισμενος.Απο 10 preflop allin coins που επαιξα κερδισα τα 2.Τί στο καλο,καποτε θα ομαλοποιηθει αυτο αν και στα coins "i'm running bad" γενικα.

Δημοσίευση

Προς θεου δεν εννουσα αυτο...Εννοειται πως τα Monster hands ειναι καλυτερα.Συμφωνω σε ολα τα παραπανω που εγραψες!!!Το ποκερ ειναι οντως καταστασεις οπως ειπες.Εγω μιλησα για καποιες φορες που σου δινεται η ευκαιρια να κανεις call σε raise που δεν ειναι τοσο αποτρεπτικα,γιατι κακα τα ψεματα ενα raise καποιου που εχει ΑΑ σε τραπεζι με blinds 1$-2$ αντε να ειναι και 5$???Στρατηγικα ειπα πως πιστευω πως μπορει να σου βγει σε καλο και ισως καταφερεις να παγιδευσεις καποιον που εχει ενα καλυτερο χερι.Και παλι ισως να μην μπορω να το πω οπως ακριβως το εχω στο νου μου...Το POKERTRACKER τι προγραμμα ειναι ακριβως???

Δημοσίευση

Checkor7 έγραψε:

Προς θεου δεν εννουσα αυτο...Εννοειται πως τα Monster hands ειναι καλυτερα.Συμφωνω σε ολα τα παραπανω που εγραψες!!!Το ποκερ ειναι οντως καταστασεις οπως ειπες.Εγω μιλησα για καποιες φορες που σου δινεται η ευκαιρια να κανεις call σε raise που δεν ειναι τοσο αποτρεπτικα,γιατι κακα τα ψεματα ενα raise καποιου που εχει ΑΑ σε τραπεζι με blinds 1$-2$ αντε να ειναι και 5$???Στρατηγικα ειπα πως πιστευω πως μπορει να σου βγει σε καλο και ισως καταφερεις να παγιδευσεις καποιον που εχει ενα καλυτερο χερι.Και παλι ισως να μην μπορω να το πω οπως ακριβως το εχω στο νου μου...Το POKERTRACKER τι προγραμμα ειναι ακριβως???

To pockertracker ειναι προγραμμα στατιστικων.Μπες pokertracker.com και κατεβασε την δοκιμαστικη εκδοση και δες.Κραταει το Hand History,τις επιδοσεις και πολλα χρησιμα στατιστικα για τους αντιπαλους αλλα και σενα.

Αυτο που εννοεις εσύ ειναι οτι τα suited connectors εχουν implied odds,δηλαδη κανεις call 5$ και αν πιασεις κατι καλο στο φλοπ τοτε θα πληρωθεις χοντρά.Σωστα?

Αυτο το play δεν μπορει να χαρακτηριστει εντελως λαθος αρκει να παιζεις απο position να εισαι προσεχτικος και να μην κανεις postflop call με πολυ ασχημα pot odds.

Σημαντικο στοιχειο κατα τη γνωμη μου ειναι το να εισαι deepstack και εσυ και αντιπαλος,ετσι ωστε να μπορεσεις να αποκομισεις καποιο μεγαλο στοιχημα στο river.

Εγω προσωπικα παιζω αρκετα με suited connectors και συχνα επιθετικα για να μην μπορει καποιος να με βαζει σε ενα σφιχτο και σιγουρο range φυλλων,αλλα πάντα απο position και συχνα μαλιστα κανω εγω το πρεφλοπ μπετ για να εχω οσο γινεται τον ελεγχο της παρτιδας.

Δημοσίευση

Οταν λεμε συγκεκριμενες καταστασεις στο ποκερ με μακροπροθεσμο αναμενώμενο κερδος (περιληπτικα το +EV) βλεπουμε και τα ποτ odds και το position και τα betting patterns οπως ανάφερε και ο safesteps πιο πάνω.

Απλα το περιεγραψες τοσο γενικα που δεν ειναι σωστος τρόπος αντιμετωπισης των καταστασεων που περιγραφεις.

Παραδειγμα πιο συγκεκριμενο για να επαιρνες και πιο συγκεκριμενες απαντησεις: Εισαι στην θέση SB με 67s και υπάρχει μόνο ένας limper αρχικα απο μεσσαία θέση και ο παίκτης στο Button κανει raise 6$ σε τραπεζακι με blinds $1/$2 οπως λες.

Ποσα ειναι στο ποτ εκεινη την στιγμή, ποσα ειναι τα ποτ odds και με βαση τις συνηθειες που εχεις παρατηρησει τους αντιπαλους σου σε τι τους κατατάσεις (Συντηριτικους, καμικαζι ή κατι ενδιαμεσο); Υπολογιζεις στο μυαλο σου αυτα τα δεδομενα και μετα παιρνεις σωστή αποφαση ώστε μακροπροθεσμα να βγεις κερδισμενος. Γιατι αν παντα κανεις call όταν εχεις 57s σε raise 6$ δεν θα βγεις κερδισμένος μακροπροθεσμα.

To pockertracker είναι ένα προγραμμα καταγραφής στοιχείων απο τις παρτίδες που παίζεις για να δημιουργησεις μια βαση δεδομενων με τα παντα. Απο τα αρχικα φυλλα που εχεις επιλεξει να μπεις εσυ και οι αντιπαλοι σου στις παρτίδες μέχρι και απο ποιους παικτες εχεις και πόσο κερδισει/χασει και με ποιον τρόπο εχεις κερδίσει/χασει ώστε να μπορέσεις να αναγνωρισεις τι λαθος έκανες.

Αν εχεις παρακολουθησεις στο διαδικτυο poker videos απο διαδικτυακα τραπεζακια σιγουρα το εχεις δει. Βγαινουν κατι αριθμοι με στοιχεια κατω απο τα ονοματα των παικτων. www.pokertracker.com ειναι το σαιτ και εχει 60μερες free trial να το δοκιμασεις.

Δημοσίευση

Checkor7 έγραψε:

Ετσι ακριβως...Και εγω κανω bet preflop(XE,XE).Για τον ιδιο ακριβως λογο!!!

Οταν μου λες ομως οτι bet utg 2xBlinds(μπλοφα?!?!) και μετα κανεις call 4,5xBlinds out of position με 56 μπαστουνια θα σου πω οτι το παιχνιδι σου ηταν πολυ κακο.Και ειδικα οταν λες οτι τα blinds ειναι 1$-2$ και το effective stack του αντιπαλου 175$ δηλαδή ούτε καν 100bb.

Δεν ειναι ασχημο να παιζεις τετοια φυλλα αλλα με παιχνιδια οπως αυτο και (χωρις να θελω να το παιξω ανωτερος απο σενα γτ εγω δεν εχω παιξει ποτε με blinds 1$/2$),αλλα θα σε σημειωνα με την μια ως fish.(χωρις παρεξηγηση φιλε)