Themis Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Έχουμε μεινει περίπου 75 παικτες απο τους 600+ που ξεκινησαμε. Ειμαι στην 25 θεση περιπου, οι 63 πληρωνονται. Εχω κανει καποιο λαθος; Τι θα κανατε στη θεση μου, στο river?Full Tilt No-Limit Hold'em Tournament, 500/1000 Blinds 125 Ante (8 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.comButton (t65675)SB (t14969)BB (t66664)UTG (t10155)UTG+1 (t45212)MP1 (t21716)MP2 (t9918)Hero (CO) (t36290)Hero's M: 14.52Preflop: Hero is CO with K, A4 folds, Hero bets t3665, 2 folds, BB calls t2665Flop: (t8830) 2, Q, J(2 players)BB checks, Hero checksTurn: (t8830) A(2 players)BB bets t4500, Hero calls t4500River: (t17830) 4(2 players)BB bets t9500.......? Παράθεση
arourel Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Δε μπορώ να πω ότι είσαι σωστός η λάθος καθώς δε ξέρω τον αντίπαλο και το δικό σου image:κλέβεις συχνα;o αντίπαλος θα προσπαθήσει να σε κάνει outplay; κτλ κτλ..Οι σκέψεις μου όμως είναι οι εξής:a)προτιμώ να ανοίγω κάπου 2,3bb-2,7bb σε αυτό το stage...ειναι πολύ επίφοβα τα 3 broadway cards,και στο turn απέναντι σε lead bet καλού αντιπάλου φοβάμαι με TPTK..το θέμα είναι αν ο villian είναι άμπαλος και παίζει Ace rag έτσι... Παράθεση
Themis Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Σωστες οι επισημανσεις. Βασικα, το δικο μου Image ειναι μαλλον tight ( έεεελα... ), ο αντιπαλος παιζει ψιλο-στανταρ πόκερ. Νομιζω οτι θα επρεπε να παω πασο στο turn ακομα. Εχω την αισθηση οτι με οποιοδηποτε φυλλο χειροτερο του Α-Κ , δε θα πονταρε σε αυτο το σταδιο, δεδομενου του οτι γενικως ειμαι "ησυχος" στο τραπεζι. ... Παράθεση
TSINT Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 THEMI OXI APLOS ISIXOS EISE....ALLA POLI ISIXOS-GERO SFIKSIMO !!!OLI TIN BRADIA PAIZOUME KAI STO TELOS MOU BGAZEIS KENTA......GAMO THN TYXH MOU!TO STELARA EXASE TO SPITI......TSINT EIMAI KATO KAI PATAO TO KOUDOYNI GIATI DEN ANOIGEIS?AFOU RE GERE EISE SE ALLI POLIKATOIKIA......KRIMA E???LIKSIS!!! Παράθεση
marios_521 Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Εγώ θα καλούσα.Στο φλοπ δείχνεις αδυναμία και στο turn απλά καλείς το στοιχημά του.Είναι πολύ πιθανό να σε βάζει σε χαμηλότερο χαρτί από αυτό που έχεις ή ίσως και σε draw. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχει φτιάξει αυτός το straight του και να περιμένει κάποιο raise απο εσένα (που σε καμμία περίπτωση δε λέει). Για AQ, AJ Δεν τον βλέπω γιατί θα το προστάτευε στο flop. Κάποιο Α7-ΑΤ ... ναι, γιατί όχι. Επίσης μην ξεχνάς ότι είναι chipleader και μπορεί να σε πιέζει σε τέτοιες περιπτώσεις.Επειδή λοιπόν νομίζω ότι τα πιθανά φύλα του που νικάς είναι περισσότερα από αυτά που σε παίρνει και επειδη ενώ αν χάσεις τις επιπλέον μάρκες (που είναι αξιοσέβαστες στον αριθμό) δεν κλονίζεσαι πολύ στο τουρνουα, αλλά αν νικήσεις "παίρνεις κεφάλι", τότε νομίζω ότι πρέπει να καλέσεις. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 An kai cash donkey, gia mena einai standard fold.Nai men ta pot odds fainontai poly kala alla de bloffarei h kanei value bet me xeirotero fyllo arketa syxna - mallon pote, ektos ki an einai retarded h kserei poly kala to paixnidi sou- kai yparxoun polla value hands pou mporei na exei. Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 an o antipalos exei kapoio elaxisto mialo i an exei esto kai mideniko roi kai pano einai eukolo fold sto river.ipodiloneis mono ena fillo me to play sou to ak auto diladi pou exeis.o antipalos prepei na to katalavainei ayto kai me to bet sto river deixnei oti exei kalitero filoara prepei na foldareis.preflop de mou aresei to 3.6x !ta ipoloipa streets ta paizo to idio me fold sto river analogos opos eipa ton atnipalo Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Παρόλο που είναι πολύ exploitable το call στο turn και το fold στο river, επειδή είναι τουρνουά δεν σε ενδιαφέρει και πολύ αυτό, συν το γεγονός ότι αν έχει το μυαλό να σε βάλει σε ΑΚ δεν ξέρει κατά πόσο εσύ είσαι ή όχι donk ώστε να ρισκάρει να σε διώξει ενώ κρατάς το καλύτερο φύλλο. Εννοώ, πως αν σε βάλει σε ΑΚ και έχει κάτι χειρότερο, το bet του στο river είναι καλό γιατί δεν μπορείς να κάνεις call αλλά πρέπει να είναι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις τέτοιο laydown.Στην πράξη βέβαια έχω δει φοβερά river bets με ότι μπορείς να φανταστείς, αλλά μιλώντας θεωρητικά, κλείνω προς το fold.marios_521 έγραψε:Εγώ θα καλούσα.Στο φλοπ δείχνεις αδυναμία και στο turn απλά καλείς το στοιχημά του.Είναι πολύ πιθανό να σε βάζει σε χαμηλότερο χαρτί από αυτό που έχεις ή ίσως και σε draw. Προτού κάνεις το river call πρέπει να αναλογιστείς τι κερδίζεις. Εκεί μάλλον δεν κερδίζεις τίποτα... Δεν πιστεύω το ΑΤ εκεί να έπαιζε ποτέ έτσι (είναι το μόνο που κερδίζεις).Από την άλλη, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε το call στο river και μιας και το bet εκεί είναι ψιλοαναμενόμενο, γιατί να κάνουμε call στο turn; Τι περιμένουμε να δούμε στο river; Παίζουμε μόνο για το Τ; Γιατί και Κ να δούμε πάλι δύσκολο call έχουμε αν αποφασίσει να betάρει. Το ενδεχόμενο για raise στο turn το βρίσκετε κακό;Ένα raise εκεί γύρω στα 10Κ μπορεί και να μας πήγαινε σε showdown φτηνότερα. Holdem μην αρχίσεις να ωρύεσαι πάλι για raise for info etc., δεν είναι raise for info. Απλώς σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα του raise εκεί:-Κόβει τα river bluffs του-Αν είναι σε semibluff θα πάμε σε checkdown στο river-Αν έχει καλύτερο φύλλο ή θα το ακούσουμε επιτόπου με reraise ή μπορεί πάλι να κερδίσουμε το προνόμιο να κάνουμε showdown.Για να το πάω και πιο πίσω στο preflop action, λόγω της στάκας σου και επειδή σε πολλά σενάρια με bets postflop θα βρεθείς committed συμφωνώ για το raise x2,5-3 εκεί. Θα σού 'κανε μικρότερο bet αυτός στο turn και θα ήταν πιο εύκολες οι αποφάσεις σου. Αν είχες παρόμοια στάκα με τη δικιά του και το x3,5 είναι μια χαρά. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Skefthka ki egw to raise alla einai ligo "periergh" kinhsh kyriws logw twn stack sizes.An kanoume raise sto turn kai paei all-in tote einai poly tough. Na kanoume fold otan mporei na kanei overplay kapoio draw (skeptomenos isws oti to flop exei ginei check)?Na kanoume call sto reraise tou otan exoume deiksei tosh dynamh (alla den kseroume poso to'xei labei ypopsh tou ) kai na kanoume draw se 4 outs?Ara logw stack sizes kai oti kanoume overrepresent to hand mas (AQ/set) de m'aresei to turn raiseTo turn call - river fold den prepei na to fobomaste toso, einai sa na mhn empistevomaste ta reads mas arketa. De fobomaste toso na ginoume exploited (afou o antipalos de mas gnwrizei toso kala) alla pio poly na pesoume se kapoio poly kako paikthHoldem μην αρχίσεις να ωρύεσαι πάλι για raise for info etc.,Lol Παράθεση
nanasta Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Mou kanei entyposi pou kanenas den anefere ena aplo cbet sto flop, as poume 5000. Me auto pithanon na to pareis ekei , an einai tight kai exei kanei call me aj mporei na to petaxei. Tou deineis free card, kai sto turn xaneis tin dinatotita na deis esy ena free card sto river kai pithanon na pas se ftino showdown. Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2009 nanasta έγραψε:Mou kanei entyposi pou kanenas den anefere ena aplo cbet sto flop, as poume 5000. Me auto pithanon na to pareis ekei , an einai tight kai exei kanei call me aj mporei na to petaxei. Tou deineis free card, kai sto turn xaneis tin dinatotita na deis esy ena free card sto river kai pithanon na pas se ftino showdown.prosopiki mou ektimisi einai oti xeirotero flop gia c bet meta apo flat call tou bb den iparxei.to qj einai akrivos mesa sto flat range tou big blind.se aytes tis periptoseis kano panta check behind kai prospatho na pekso mikro pot .de ksero an kapoios kanei call off posiotn to 3.6 x raise me aj kai meta ta petaei se ayto to flop.isos me double barrel tha tpetage to aj Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Τόσα posts και όλα διαφορετικά. Ας σε μπερδέψω και γω λίγο ακόμα.Με το preflop raise συμφωνώ απόλυτα. Το γιατί θέλει μεγάλη συζήτηση και πρέπει κάποια στιγμή να την κάνουμε safesteps.Οπωσδήποτε cbet στο flop 33-55% του pot. Έχει τα odds για το call preflop και με underpair και μάλλον με κάποια suited connectors. Εννοείται fold σε raise και check το turn αν κάνει call το flop bet ό,τι κι αν είναι το turn card. Στο river βλέπουμε. Όπως παίχτηκε πολύ δύσκολο. Μάλλον call θα έκανα αλλά, μάλλον fold είναι το σωστό. Πάντως, νομίζω ότι η πιθανότητα να προσπαθεί να σε κάνει outplay είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι υπολογίζετε. Πιθανόν στη θέση του να έκανα και river bet με total air καθώς όπως είπε και ο Χρήστος σε βάζω σε ΑΚ ίσως και 50%+. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 crf88 έγραψε:nanasta έγραψε:Mou kanei entyposi pou kanenas den anefere ena aplo cbet sto flop, as poume 5000. Me auto pithanon na to pareis ekei , an einai tight kai exei kanei call me aj mporei na to petaxei. Tou deineis free card, kai sto turn xaneis tin dinatotita na deis esy ena free card sto river kai pithanon na pas se ftino showdown.prosopiki mou ektimisi einai oti xeirotero flop gia c bet meta apo flat call tou bb den iparxei.to qj einai akrivos mesa sto flat range tou big blind.se aytes tis periptoseis kano panta check behind kai prospatho na pekso mikro pot .[/quote:1tn5jbcx]Θα συμφωνήσω με το Χρήστο εδώ. Νικόλα, δεν είναι πάντα πανάκεια το c-bet με αυτά τα stacks. Αν ήταν πιο deep το cbet μάλλον επιβάλλεται, αλλά εδώ θεωρώ καλύτερο το check behind. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 holdemgr έγραψε:An kanoume raise sto turn kai paei all-in tote einai poly tough. Na kanoume fold otan mporei na kanei overplay kapoio draw (skeptomenos isws oti to flop exei ginei check)?Το check behind στο flop μεταφράζεται σε τεράστια δύναμη αν το συνδυάσεις με το turn raise (στο range μας δεν είναι και τα JJ, QQ; Μια χαρά ταιριάζουν με το action) και αν παρόλα αυτά σε βάλει allin τότε έχεις εύκολο fold. Ξέρω, βγάζεις σπυράκια με το σενάριο raise/fold αλλά σε κάποιες περιπτώσεις επιβάλλεται στο tournament play και κυρίως λόγω των εμπλεκομένων stacks. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 giorgio έγραψε:Με το preflop raise συμφωνώ απόλυτα. Το γιατί θέλει μεγάλη συζήτηση και πρέπει κάποια στιγμή να την κάνουμε safesteps.Σ' έχασα λίγο... Εγώ είπα ότι συμφωνώ με το raise αν έχει μεγαλύτερο stack. Με το stack που έχει προτιμώ το x2.κάτι...giorgio έγραψε:Οπωσδήποτε cbet στο flop 33-55% του pot. Έχει τα odds για το call preflop και με underpair και μάλλον με κάποια suited connectors. Με το x3.6 που κάνει; και καλά το underpair... suited connectors; oop; και χωρίς ικανά implied; χμμμ, δεν μ' αρέσει...giorgio έγραψε:Πάντως, νομίζω ότι η πιθανότητα να προσπαθεί να σε κάνει outplay είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι υπολογίζετε. Πιθανόν στη θέση του να έκανα και river bet με total air καθώς όπως είπε και ο Χρήστος σε βάζω σε ΑΚ ίσως και 50%+.Αγνοείς παντελώς το γεγονός να μην μπορεί ο αντίπαλος να κάνει τέτοιο laydown; Δεν πρέπει νά 'σαι πολύ σίγουρος για τον αντίπαλο ότι είναι ικανός για τέτοιο laydown για να pushάρεις με χειρότερο φύλλο; Σκέψου μόνος σου τι είπες για τον εαυτό σου: Στη θέση του bb λες ότι θα κάνεις river bet με air γνωρίζοντας ότι είναι σε ΑΚ αλλά στη θέση του Θέμη, εσύ ο ίδιος, δεν μπορείς να κάνεις το laydown και ενώ πιστεύεις ότι είναι και λάθος! Με λίγα λόγια, ούτε τον εαυτό σου δεν μπορείς να μπλοφάρεις... :P Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Και κάτι ακόμη... αν όλοι συμφωνούμε ότι μετά το call στο turn είμαστε face up δεν είναι ένας λόγος ακόμη για raise; Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 gorgio genika de nomizo oti einai kali taktiki na prospatheis na kaneis kapoion na petaei top pair overpair ktl....einai burning money.an kapoios katafernei kai to kanei epitiximena bravo tou..tha ithela na peis omos gia ta 3.5 x raise pou kaneis epitiximenaedit. tora diavasa ola ta posts simfono apolita me ton holdem.me to raise sto turn ola kalitera filla mpainoun all in kai ola ta xeirotera foldaroun.de mou aresei kai toso... Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 safesteps έγραψε:Το check behind στο flop μεταφράζεται σε τεράστια δύναμη αν το συνδυάσεις με το turn raise (στο range μας δεν είναι και τα JJ, QQ; Μια χαρά ταιριάζουν με το action) και αν παρόλα αυτά σε βάλει allin τότε έχεις εύκολο fold. Ξέρω, βγάζεις σπυράκια με το σενάριο raise/fold αλλά σε κάποιες περιπτώσεις επιβάλλεται στο tournament play και κυρίως λόγω των εμπλεκομένων stacks.To fold einai poly logiko an kanei reraise alla an kanoume lathos kai de "synergastei" o antipalos tha mas kostisei akribaYparxoun paiktes pou mporoun na ermhneysoun sto flop check san adynamia kai sto turn na skeftoun isws " a nai o Assos einai kalh karta gia bloffa, de tha paize AK etsi (raise), isws slowplayed set kai pali dyskola meta apo action flop. Exw outs me to draw mou, eimai chip leader. Push" Proswpika to line check flop, raise turn tha mou fainotan FOS.Anyway ekei pou thelw na katalhksw einai oti xreiazesai eidika reads nomizw gia to raise-fold.Mh ksexname oti me to fold petame kai kapoio equity me 4 outs gia nuts kai K outs apenanti se AQ/AJ. Oxi prwtarxikos paragontas alla exei ki autos to baros tou Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 safesteps έγραψε:Και κάτι ακόμη... αν όλοι συμφωνούμε ότι μετά το call στο turn είμαστε face up δεν είναι ένας λόγος ακόμη για raise;Dhl na kanoume raise gia na mhn eimaste face up?Se syndyasmo me raise for info kai raise/fold?Bgainw ap'ta rouxa mou:laugh: :laugh: Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Μαίου, 2009 holdemgr έγραψε:safesteps έγραψε:Και κάτι ακόμη... αν όλοι συμφωνούμε ότι μετά το call στο turn είμαστε face up δεν είναι ένας λόγος ακόμη για raise;Dhl na kanoume raise gia na mhn eimaste face up?Se syndyasmo me raise for info kai raise/fold?Bgainw ap'ta rouxa mou:laugh: :laugh:[/quote:187fs6zc]Ήμουν σίγουρος!! :laugh: :laugh: Deception λέγεται Κώστα, deception... Παράθεση
kotopoulas Δημοσίευση 26 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Μαίου, 2009 πρωτον θεμη δεν μας ειπες τελικα τι εκανες?δευτερον θα ελεγα οτι τα περισσοτερα ποστ γραφτηκαν για το πως θα επαιζε το hand αυτο ο θεμις και οχι γιατι επαιξε το hand ετσι o τσιρλιντερ εεεεεε chipleader ηθελα να πω.πιστευω οτι ο cl με τον τροπο που επαιξε και το ποσοστο των bet του σε σχεση με το ποτ (παντα κοντα στο 55 %)δεν αποκλειει το γεγονος το hand του να ηταν 10,10 η 10,9 σπαθι.απο την αλλη δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει οπωσδηποτε να εχει τοποθετησει τον θεμη σε ΑΚ?το παιξιμο του φανερωνει μεγαλη αδυνηναμια.θα μπορουσε να τον τοποθετησει καλιστα σε Κ J η 10 10 απο τη στιγμη που οπωσ μασ λεει oti ειναι super tight αρα δεν θα πονταρει το second pair second kicker η το middl pair.το bet του cl δεν ειναι τοσο δυνατο ουτε στο turn ουτε river(επικινδυνο).το range των φυλλων του cl πιστευω οτι ειναι αρκετα περιορισμενο.καταρχην αποκλειω τa Q J-K 10.ισως K J σπαθι (το λιγοτερο πιθανο).αν τωρα πουμε οτι ο cl δεν πιστευει οτι ο θεμης εχει ΑΚ(ΤΟ ΑQ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΓΙΑ ΕΥΝΝΟΕΙΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑJ GIATI ΜΕ ΤΑ ΖΕΥΓΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ RAISE STO TURN)τοτε θα μπορουσε να κανει αυτο το παιξιμο με οποιοδηποτε ΑΣΣΟ.φτανοντας εδω πιστευω οτι η καλητερη τακτικη θα ηταν ενα μινι raise στο turn με το οποιο θα καταλαβαινε (και εμεις)που περιπου βρισκετε.με call απλο του cl μαλλον το river θα πηγαινε check check.με raise του cl sto turn fold κατευθειαν οπωσ και με bet toy cl sto river.απο το μεγεθοσ του ποτ ομως (περιπου 27000)θα μπορουσε να δικαιολογιθει ενα call και στο river. Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 27 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 27 Μαίου, 2009 Crf συμφωνώ απόλυτα ότι γενικά το να προσπαθείς να κάνεις κάποιον να πετάξει top pair top kicker ή overpair είναι burning money. Εδώ όμως, ανάλογα με τον αντίπαλο, μπορεί να είναι μια καλή περίπτωση. Όσον αφορά το 2,5x ή 3.5x raise το είπατε μόνοι σας. Αν με 3,5x raise καταφέρνω να διώχνω τα small pairs και τα suited connectors καθώς και οποιαδήποτε σκέψη για light call από το button δεν είμαι απλά κερδισμένος είμαι ευτυχισμένος. To ποιο είναι καλύτερο εξάρτάται από τους αντιπάλους σου. Όπως επίσης θα έχετε προσέξει, οι παίκτες έχουν αρχίσει να σταματούν την γελοία τακτική του fold anything σε 2,λίγοx raise με antes.Safesteps δεν αγνοώ καθόλου την περίπτωση να μην μπορεί ο αντίπαλος να κάνει το laydown. Αντιθέτως, το θεωρώ το πιο πιθανό σενάριο. Όσον αφορά, την αποτυχημένη μπλόφα στον εαυτό μου μόλις το είδα είπα call. Τελικά, κατέληξα στο fold. Πάντως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι, χωρίς cbet είναι πολύ πιο δύσκολο το χέρι. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 28 Μαίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 28 Μαίου, 2009 Ως φανατικός θαυμαστής του Γιώργου συμφωνώ απόλυτα μαζί του.Δύσκολη απόφαση χωρίς cbet σε αυτό το flop το οποίο ειναι μάλλον τέλειο για cbet me A-K. Και συνεχίζεις με το σχέδιο που λέει ο Γιώργος.Στο river οπως παίχτηκε η πάσα κάνω crying call και ανάλογα απο την εξελιξη αυτής της πάσας καθορίζω την τακτική μου για το υπόλοιπο του τουρνουά. Παράθεση
Recommended Posts