Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Antonis, οφείλω να ομολογήσω 2 πράγματα.

Οταν έγραφα απευθυνόμενος σε σένα, ειλικρινά ένοιωθα άσχημα γιατι είσαι και παλαιότερο και πιο ενεργό μέλος από εμένα και επίσης ξέρω καλά ότι είσαι σοβαρό άτομο και παικτης.

Επίσης πρέπει να σου πω ότι μου έκανε τρομερή εντύπωση ή όλη αντίδραση σου και ο τόνος σου κι εδώ θα κάνω μια παρένθεση....

Θεώρησα ειρωνικά τα σχόλια σου στο σχετικά με το αν το ανέλυσα σωστα και όπως έλεγε κάποιος καθηγητής μου, "η συμπεριφορά αναπαράγει συμπεριφορα".

Αν κατάλαβα λάθος σου ζητω συγγνώμη και κανω το πρώτο βήμα για να ήρεμήσουμε όλοι.

Αν κατάλαβα σωστά.... δεν πειράζει... Ας τσακωθουμε και λίγο, γιατι είναι υγιές και ανθρώπινο.

:)

Δημοσίευση

Αυτός είναι και ο λόγος που και ειχα σταματήσει να γράφω και θα ξανασταματήσω. Το 99-1 που περιέγραψε ο φίλος μας.

Εγω δεν είχα λόγο να αντιπαρατεθώ μαζί σου. Απλα επιβεβαίωσε οτι η σωστή απάντηση είναι

3:1

500/2000

25%

ΟΛα αυτά είναι ιδια και σωστά.

Το 500/1500 ομως δεν ειναι σωστό:)

Τέσπα.

Δημοσίευση

Ρε συ Αντώνη, το βλέπεις σαν συμμετοχή.

Αν το δεις ετσι, εχεις δίκιο, ειδικά όταν πρέπει να βρεις το λεγόμενο pot equity.

Εγω αναφέρθηκα στη σχέση του ποτ με το ποσό που καλούμαστε να κανουμε call.

Δεν είναι λάθος αυτά που λες, απλα ο κάθε αριθμός έχει τη δική του χρήση.

Όσο για τον λόγο που είχες σταματήσει να γράφεις (99% κλπ), είναι ο ίδιος που ειχα σταματήσει κι εγώ.

Είδικα τωρα τελευταία έχει ξεφύγει η κατάσταση.

edit.

Το 500/1500 ομως δεν ειναι σωστό

Ειναι 1500/500 και ειναι ακριβως το ιδιο με το 3/1 που γράφεις παραπάνω, απλα με τα εν λόγω ποσα.

Δημοσίευση

sonid έγραψε:

500 pros 2000.

des to bideaki sto 2:30

marios_521 έγραψε:

Στο παράδειγμα του Gordon, το 4/1 είναι τα odds. αυτό σημαίνει ότι ποντάρω ένα για να παρω 4 (μην το λεω συνεχεια ε?).

Πάει να πει ότι αν παιξω πέντε φορές και χάσω θα έχω χάσει 500. Αν κερδίσω 1 φορα απο αυτές τις πέντε θα εχω εχω καλέσει στοιχήματα 5*100=500 και θα κερδίσω ένα ποτ των 500. Ίσα βάρκα, ίσα γιαλός!

Άρα, λέει ο Phil, ότι πρέπει να κερδίζω τουλάχιστον 1 φορά στις 5 (και πάνω) ωστε να με συμφερει να καλεσω το στοιχημα.

Δηλαδή....

1/5=20% ....

Εγω επιμένω οτι οποιος ξαναρωτήσει για pot odds ας κοιτάξει αυτά τα πόστ.

Ειναι τέλεια για κάποιον που δεν ξέρει ή έχει μπερδευτεί με τόσα που έχει ακούσει.

Ετσι λοιπόν απο τα παραπάνω προκύπτει οτι η απάντηση στο ερώτημα του φίλου μας ειναι :

3:1 ή 500/2000 ή 25%

Δημοσίευση

clansman έγραψε:

Εγω επισκεπτομαι το Pokerland απο την πρωτη στιγμη που ανοιξε

για να διαβαζω ειδησεις κ αλλα τετοια.

To forum το διαβαζω πιο πολυ για να γελαω αφου το 99% των post

στρατηγικης ειναι τραγελαφικο, αλλα αυτη τη φορα δεν κρατηθηκα..

Καλα ρε ουτε τα odds δεν ξερετε να βγαζετε?

ΟP,

500 προς 1500

/thread

ή ρωτα στο: http://forumserver.twoplustwo.com/15/poker-theory/

PES MAS TI KAPNIZEIS NA DOKIMASOUME KAI EMEIS !!!

Δημοσίευση

clansman έγραψε:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pot_odds

Εχεις και κανει χρονια στην Αμερικη οποτε ισως αισθανθεις λιγο ηλιθιος..

To get the percentage, we add $30 plus $10 get a sum of $40. Now we divide $10 by $40, giving us 0.25, or 25 percent.

pios einai o ilithios re fish, den xereis na diavazeis

agglika, sou leei 10 pros 40, san 500 apo 2000 (gia tin erotisi tou OP) kai tin apantisi mou, esy les 500 pros 1500 diladi

33,33% to poio einai lathos. Who is the dumb ass now? To afino pros krisi ton allon na apofasisioun kai kati akoma pes mas pou paizeis online na sou kanoume parea....Donk

Δημοσίευση

aris06 έγραψε:

Oταν υπολογιζουμε pot odds συμπεριλαμβανουμε και τα χρηματα που θα βαλουμε ή μονο αυτα που εχει το pot συμπεριλαμβανομενου και του αντιπαλου (πχ αν το pot εχει 1000 και ο αντιπαλος πονταρει

500 εμεις υπολογιζουμε 500 για να παρουμε 1500 ή 500 για 2000).Γιατι πολλα sites εχουν διαφορετικες εκδοχες και μπερδευουν τους νεους παιχτες.Μπορει να απαντησει καποιος με εμπειρια η καποιος διαχειριστης στο συγκεκριμενο παραδειγμα.Ευχαριστω πολυ.Συνεχιστε την καλη δουλεια Pokerland

y = callx100/(pot+call)

όπου

call: το ποντάρισμα που πρέπει να κάνω call (εδώ 500)

pot: το ύψος του pot (εδώ 1500)

y: το επι % ποσοστό

Οπότε αν θεωρητικά είμαστε στο turn και ποντάρει ο αντίπαλος 500 σε pot 1000 και εμείς περιμένουμε χρώμα για να κερδίσουμε τότε έχουμε περίπου 18% πιθανότητα να πετύχουμε χρώμα (9 outs) < μικρότερη από την πιθανότητα του pot (y=25%).

Και επειδή το ποσοστό του pot 25% είναι > από το ποσοστό να πετύχουμε χρώμα 18% ΕΙΜΑΣΤΕ FOLD

Σωστά, ή κάνω λάθος;

Ένα ΠΟΛΥ καλό άρθρο για pot odds είναι εδώ:

h$$p://gr.pokernews.com/strategy/texas-holdem/pot-odds-basics.htm

υ.γ. τους άγγλους τους μισώ... όλα τα έχουν ανάποδα (αυτοκίνητα, odds, μονάδες κλπ.)

Δημοσίευση

πριν από 3 Εβδομάδες, 3 Μέρες

ειχα γράψει:

Ευτυχώς που έχω πάρει την απόφαση να μην γράφω πια στα forum τα οποία με τα ποστ των μελών του καθημερινά απαξιώνονται, παρα του οτι η προσπάθεια των συντελεστών των site ειναι η αναβαθμιση τους. Προσπάθεια που πέφτει στο κενό γιατι δεν υπάρχει το κατάλληλο αναγνωστικό κοινό να το εκτιμήσει.

Respect στον Tsint (δεν εχω τίποτε με το παιδί, το αντίθετο μάλιστα) και κατάρα σε οποιον πάει να αναλύσει κάποια πάσα.

ΑΥτό ειναι το επίπεδο των αναγνωστών.

Ρε μην τρέχετε να επιβεβαιώσετε το επιπεδό σας, δεν χρειάζεται, το ξέρουμε.

Ζητάω συγνώμη που απασχόλησα το φόρουμ με αναλύσεις και άλλες τέτοιες αηδίες. Δεν θα το ξανακάνω.

Υ.Γ. Εντελώς ενημερωτικά σας λέω οτι υπάρχουν sites που ασχολούνται αποκλειστικά με ανέκδοτα οπως κ τσόντες κ.λ.π. ΄που ασφαλώς ειναι πιο κοντά στο επιπεδό σας.

Δεν χρειάζεται να περνάτε και απο εδώ για να διαβάζετε αναλύσεις και άλλες τέτοιες αηδίες που σας ξενερώνουν.

Δημοσίευση

For what it's worth, kai oi 3 methodoi grafis apodosewn (Agglikos, Amerikanikos, dekadikos-evrwpaikos) exoun ta thetika kai ta arnitika tous. Me diafora o ligotero swstos kai aftos pou ligotero evnoei ti stoiximatiki skepsi kai katanoisi einai o dikos mas (dekadikos). Oi alloi dio einai swstoteroi kai kata vasi idioi metaksi tous an kai fainetai na diaferoun. An den itan ta paroli, o dekadikos tropos tha itan sxedon axristos.

Opws kai na exei, de gnwrizw sovaro paikti stoiximatos pou na min exei mathei na paizei sta daktila kai tis 3 methodous. Tin prwti fora pou tha deite amerikanikes apodoseis (px +125 einai to 2.25 GIA 1, diladi to 1.25 PROS 1, an kai to megalo sas mperdema tha einai me ta -odds, px -125 kai oxi me ta +odds) tha sas fanoun afisikes. Opoios kanei ton elaxisto kopo na mathei ti simainei akoma kai o amerikanikos tropos, tha dei oti stin praksi mporei na tou xrisimefsei para poli, eite na glitwsei xrono (pou einai xrima an paizeis stoixima epaggelmatika giati oi kaliteres apodoseis xanontai poli grigora, opote kai ta defterolepta stin analisi enos bet, mporoun na einai kai sixna einai kathoristika), eite na glitwsei lathi stis prakseis, epeidi tha skeftetai me to swsto tropo.

Eidika an kaneis lay sti BF i paizeis ena stoixima me kapoion allo, voithaei na vreis poli pio grigora ti apodosi pairneis esi otan kaneis px lay sto 2.65.

Δημοσίευση

aris06 έγραψε:

Oταν υπολογιζουμε pot odds συμπεριλαμβανουμε και τα χρηματα που θα βαλουμε ή μονο αυτα που εχει το pot συμπεριλαμβανομενου και του αντιπαλου (πχ αν το pot εχει 1000 και ο αντιπαλος πονταρει

500 εμεις υπολογιζουμε 500 για να παρουμε 1500 ή 500 για 2000).

Αν και το θέμα νομίζω έχει καλυφθεί από την εκτενή ανάλυση του Μάριου, να πω μόνο ότι σαν πρακτικό βοήθημα πρέπει να υπολογίσεις 500 για 2000 για να κάνεις σωστή σύγκριση με τις πιθανότητες να ολοκληρωθεί το draw σου.

dred_13 έγραψε:

Οπότε αν θεωρητικά είμαστε στο turn και ποντάρει ο αντίπαλος 500 σε pot 1500 και εμείς περιμένουμε χρώμα για να κερδίσουμε τότε έχουμε περίπου 18% πιθανότητα να πετύχουμε χρώμα (9 outs) < μικρότερη από την πιθανότητα του pot (y=25%).

Και επειδή το ποσοστό του pot 25% είναι > από το ποσοστό να πετύχουμε χρώμα 18% ΕΙΜΑΣΤΕ FOLD

Σωστά, ή κάνω λάθος;

Η σκέψη είναι σωστή στο παραπάνω παράδειγμα, τα νούμερα είναι όμως λάθος. Αν ο αντίπαλος ποντάρει 500 σε ποτ 1500 σημαίνει ότι το ποτ θα γίνει 2000 και άρα πρέπει να βάλουμε 500 για καθαρό κέρδος 2000 (για να υπολογιστεί όμως σωστά το ποσοστό και να συγκριθεί με την πιθανότητα να ολοκληρωθεί το draw μας πρέπει να πούμε 500 για 2500 δηλαδή 20% και όχι 25%), που πάλι είναι οριακά fold αλλά όχι τόσο λάθος όσο αν ήταν 25% τα pot odds, ιδίως αν υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα να πάρουμε ένα μικρό bet ακόμη στο river όταν θα πετυχαίνουμε το χρώμα μας.

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

3:1

500/2000

25%

ΟΛα αυτά είναι ιδια και σωστά.

Το 500/1500 ομως δεν ειναι σωστό:)

An kai asxetos me to stoixhma nomizw oti auth einai h kalyterh apanthsh.

Leme oti bazoume 500 gia na paroume 1500

kai grafoume kati san 1500:500 h kati tetoio

Xrhsimopoioume to symbolo ths diaireshs alla DEN kanoume diairesh.

Δημοσίευση

Κι αφού το θέμα αναλύθηκε ενδελεΧΕΣΤΑτα..

Και φτάσαμε τις 5 σελίδες για ένα κλάσμα..

Τώρα θα θέσω κάτι λίγο πιο απλό να πιάσουμε τις 40...

ΠΌΣΑ ΑΠΊΔΙΑ ΧΩΡΆΕΙ Ο ΣΆΚΟΣ;

Όποιος μπορεί ας το βρεί !!!

:S :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

safesteps έχεις δίκιο. Το λάθος είναι δικό μου. Ήθελα να γράψω ότι ο αντίπλαος ποντάρει 500 σε pot 1000 και όχι σε 1500 που έγραψα. Το διόρθωσα πιο πάνω.

HULK έγραψε:

Κι αφού το θέμα αναλύθηκε ενδελεΧΕΣΤΑτα..

Και φτάσαμε τις 5 σελίδες για ένα κλάσμα..

Τώρα θα θέσω κάτι λίγο πιο απλό να πιάσουμε τις 40...

ΠΌΣΑ ΑΠΊΔΙΑ ΧΩΡΆΕΙ Ο ΣΆΚΟΣ;

Όποιος μπορεί ας το βρεί !!!

:S :laugh: :laugh:

Δεν έχει σημασία πλεον πόσα απίδια βάζει ο σάκος γιατί όσο μεγάλος και αν είναι ο σάκος, ο αριθμός των αχλαδιών θα είναι ο ίδιος για όλους...

"Από την εποχή λέει της Ενετοκρατίας στην Πάργα, μία από τις δεσμεύσεις των κατακτητών ήταν να επιτρέπουν στους Ελληνες κατοίκους της περιοχής να γεμίζουν μια φορά το χρόνο τους σάκους τους με αχλάδια αλλά και άλλα προϊόντα. Στέκονταν έξω από το διοικητήριο και περίμεναν τη σειρά τους. Μία το γεγονός ότι κάποιες φορές τα αχλάδια δεν έφταναν για όλους, μια το ότι κάποιοι μακρυχέρηδες έριχναν τους άλλους αποφασίστηκε ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος του σάκου τα ...απίδια του καθενός θα είναι συγκεκριμένα. Κι έτσι έμεινε...":lol: :lol: :lol: