Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

αρχαριος cash

Grinia$Gero$

Recommended Posts

παιδια συγνωμη για την αφελεια και αν η ερωτηση παραειναι παιδιαστικη παρακαλω ασ μου σταλει μια απαντηση με πμ και ας σβηστει απο τους mod. Σκεφτομαι να κανω την πρωτη μου αποπειρα σε cash και αναρωτιεμαι τι στρατηγικη να ακολουθησω. Να μπαινω με το full buy in του τραπεζιου?? To auto rebuy να ειναι στο 100% του αρχικου μου?? Σε περιπτωση διπλασιασμου του buy in η γενικοτερα αυξηση αλλαζω τραπεζι η παραμενω??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για το όνομα του θεού, μην γίνεις shortstacker!!!! Please

Να έχεις bankroll 30 buyins για το stake που θα παίζεις και να κάνεις full buyin.

Καλό είναι να το διατηρείς στα 100ββ. Τα περισσότερα sites έχουν το auto-top up feature. Δεν θες να χάσεις ένα ποτ, να μείνεις με 10ββ και το επόμενο σου χέρι να είναι ΑΑ.

Αν κάνεις double up και υπάρχει και άλλος με παρόμοιο stack με το δικό σου μπορείς αν δεν νοιώθεις άνετα με deep stack play να φύγεις. Αν οι υπόλοιποι έχουν όμως γύρω στο νορμάλ δεν υπάρχει λόγος. Ειδικά αν έχεις position vs fish.

Καλή τύχη/επιτυχία

ΥΓ. Τι stakes σκοπεύεις να παίξεις?

Mpa de tha symbouleva na mpeis me 100BB pou synithws einai to full buy-in. Mexri na apokthseis kapoia empeiria.

Twra posa akribws, den eimai sigouros. Tha elega 50BB mia kai oute paizeis short stack alla glytwneis to risko tou na paizeis pio deep stacked xwris empeiria.

H kane to test tou holdemgr:

Exeis AKo se middle position kai kaneis raise preflop 3 fores to BB. Mono to button kanei call

To flop einai K73 trixrwmo. Kaneis bet 2/3 tou pot kai to button kanei raise 2.5 fores to bet sou. Ti tha kaneis? Paizete kai oi 2 me full stacks 100BB.

GeorgeSadoor έγραψε:

Arkoudiaris007 έγραψε:
μπηκα ειδη 10-20 και καλη μας τυχη!!!!!!!!!!!!

Ελπίζω να μην εννοείς dollars έτσι?[/quote:30fjcl30]

i an to ennoeis pes mas toulaxiston site kai nickname!

ennoeite pws oxi 10-20 dollaria,an ekana tetoies erwtiseis kai epaiza 10-20 to w8ing list sto trapezi mou tha eftaine peri twn 1000 atomwn wriaiws, gia tin istoria oi filoi tha me vriskoun mexri na xasw to bankroll mou sta trapezia tou poker gr ws BAKIOAN.

Δεν θα το χασεις.

Θα δεις.

Παιξε σφιχτα και ψαχνε λογους για fold και όχι για call.

Αν δεν εχεις καποιο ιδιαιτερο λογο για κανενα απο τα δυο, τοτε κανε fold.

Καλη τυχη!

Πες μας νεότερα.

edit: Δεν ειναι κακό να γίνεις "αντιπαθής" (shortstacker εννοω) μέχρι να αποκτήσεις αυτοπεποιθηση post flop.

Αν παιζεις με 50ΒΒ θα εχεις μικροτερη διακύμανση.

σταδιακα το πας στα 70 και με το καλο... στα 100.

Θα σου πρότεινα βεβαια να παιξεις με full stack, 1 επιπεδο κατω (0,02-0,05).

Exeis AKo se middle position kai kaneis raise preflop 3 fores to BB. Mono to button kanei call

To flop einai K73 trixrwmo. Kaneis bet 2/3 tou pot kai to button kanei raise 2.5 fores to bet sou. Ti tha kaneis? Paizete kai oi 2 me full stacks 100BB.

σκέψη...-->call

turn

-->check-->αν πονταρει, όσα και να πονταρει είμαι ρέστα και αν κάνει check τότε

river

ανάλογα με το φύλλο που θα βγει, θα είμαι check-call ακόμα και στα ρέστα του αλλιώς κάνω bet 1/4 του pot εκείνης της στιγμής.

αυτά...

τι δείχνει το τεστ?

holdemgr έγραψε:

Ενδιαφέρον.

Πολύ θα ήθελα να ακούσω την απάντηση.

Αν το έχετε ξανασυζυτήσει στο forum δώσε μου το link γιατί είμαι

καινούργιος στο forum.

Αλλιώς μπορούμε να το συζητήσουμε εδώ.

MannerBoy έγραψε:

marios_521 έγραψε:

Παιξε σφιχτα και ψαχνε λογους για fold και όχι για call.

Ψάχνε λόγους για bet[/quote:1bar48n2]

Ελπίζω να είναι η αρχη του Come Back σου Γιώργο!!! ;)

labKK έγραψε:

holdemgr έγραψε:

Ενδιαφέρον.

Πολύ θα ήθελα να ακούσω την απάντηση.

Αν το έχετε ξανασυζυτήσει στο forum δώσε μου το link γιατί είμαι

καινούργιος στο forum.

Αλλιώς μπορούμε να το συζητήσουμε εδώ.[/quote:2cw02g13]

Εφόσον είναι rainbow το flop wtf is he representing?

Σίγουρα δεν κάνω reraise. Για call, και check/call turn και ίσως και river με βλέπω, μήπως και συνεχίσει με KQ. Αν έχει set θα το έπαιζε έτσι? Πρέπει να ξέρουμε τον αντίπαλο και το δικό μας image.

Αν υποθέσουμε ότι παίζουμε 100nl, τότε έχουμε κάνει open 3$ και το ποτ στο φλοπ είναι 7,5. Βαράμε 5$ και μας το κάνει 12,5. Αν κάνουμε call το ποτ στο turn είναι 32,5. Πες ότι βαράει 28$ τότε του μένει ένα ωραίο bet ~60$ για το river και μας έχει βάλει allin. Χμμμμ. Μπορούμε βέβαια να κάνουμε fold στο river αν έχουμε μείνει μόνο με top pair top kicker. Σκατά, ούτε αυτό μου αρέσει. Χάσαμε το initiative του hand σε ένα dry flop με tptk. Αν είναι ικανός να κάνει bet 3 streets με χειρότερο we got owned.

Δεν ξέρω. Στην αρχή μου φάνηκε απλό αλλά όσο το σκέφτομαι ….

Reraise φλοπ small στα ~26$ και fold σε 4bet? Αν κάνει call όμως τι μας λέει για το hand του και τι κάνουμε στο turn? Fuck I give up. Γιαυτό είμαι breakeven στο 100nl I guess.

Αν έχω καλό παίκτη απέναντί μου ή τουλάχιστον κάποιον που να έχω respect(tight ή χωρίς reads ας πούμε)συνήθως κάνω call στο flop κ πιθανότατα check-fold στο turn,δν βάζω όλο το stack μου(100bb+) με top pair,εξαρτάται πάντως από πολλά(αν είναι tilt,αν υπάρχει history κτλ)αλλά γενικά έχω αυτό το σκεπτικό

Αν έχω αντίπαλο κάποιο κακό παίκτη,τότε θεωρώ ότι έχω τεράστιο χέρι κ παίζω αναλόγως

Κόπηκα ε? :(

Βασικά αν δε μας πεις την εικόνα την δική μας και του αντιπάλου δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε μια τόσο συγκεκριμένη ερώτηση.

kounamoutas έγραψε:

Βασικά αν δε μας πεις την εικόνα την δική μας και του αντιπάλου δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε μια τόσο συγκεκριμένη ερώτηση.

Ας υποθέσουμε ότι μόλις μπήκες στο τραπέζι και δεν ξέρεις τίποτα για τους άλλους και ούτε αυτοί για σένα.

Τί κάνεις όταν ξεκινάς με ένα strong hand?

Σίγουρα έχει συμβεί σε όλους μόλις κάτσουν στο τραπέζι να πάρουν καλό φύλλο και να μπουν στο κόλπο.

kounamoutas έγραψε:

Όταν δεν αναφέρονται images/reads κλπ, συνήθως υποθέτουμε έναν τυπικό unknown thinking regular. Ούτε πολύ tight ούτε πολύ loose. Το 2,5χ raise κάτι δείχνει.

Αν υποθέσουμε οτι μόλις κάτσαμε εγω θα προσπαθήσω να το παίξω όσο πιο φθηνά μπορώ.

Flop - call

Turn - check (αν κάνει μικρό bet call, αλλιώς fold)

Πιστεύω ότι το c-bet μας είναι σωστό σε αυτό το flop.

Το μόνο που φοβόμαστε είναι να μην έχει settarei ο αντίπαλος με 77 ή

33.Αν είχε όντως σετάρει πιστεύω θα έκανε απλό call.

Εκεί θα φοβόμουνα πιο πολύ.

Επειδή όμως έκανε raise θα πιστέψω ότι δεν έχει settarei.

Επίσης αν στη θέση του είχα AA θα έπαιζα μετά το flop all in

και όχι raise.

Οπότε απαντάω με reraise.Αν μετά κάνει call ή μπει all in

μάλλον έχει σετάρει τελικά,το read μου ήταν λάθος και πίνω πορτοκαλάδα.

Αν κάνουμε απλό call πιθανότατα δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε στη ρουκέτα που θα αμολήσει στο turn.

Ας περιμένουμε και τη άποψη του πιο ειδικού Holdemgr.

holdemgr έγραψε:

smells like a tarp to me :dry:

Κάνω open και ένας reg κάνει απλά call στο btn. Αυτόματα τον βάζω σε ζευγάρια 22-ΤΤ, sc & KQ και ΑQ (αν έχει χαμηλό 3bετ).

Σε flop K73r περιμένει να κάνω cbet όλο μου το range.

Λόγοι για να μου κάνει raise:

1) bluff the king with air (και 67s & 78s) ώστε να πετάξω όλα μου τα pairs εκτός από 77, 33 & ΑΑ

Αν έχει K δεν υπάρχει λόγος να κάνει raise. Εκτός αν νομίζει ότι θα τρελαθώ με KQ. Και πάλι καλύτερα είναι να με αφήσει να ποντάρω και το turn και να κάνει raise τότε.

2) bluff the king with 88-TT γιατί δεν θέλει να πετάξει το pair του και σιχαίνεται να κάνει call στο turn που θα ποντάρω τις μισές φορές τουλάχιστον. Επίσης καλύτερα είναι να κάνει το move τώρα παρά στο turn που θα του είναι πιο ακριβό

3) σετ. Εγώ σε τέτοιο dry flop δεν θα το έκανα raise αλλά δεν παίζω εναντίον μου.

Αν κάνω reriase το φλοπ κάνει fold τα πάντα εκτός από σετ.

Αν κάνω call είναι σαν να του λέω τι έχω. Λογικά στο turn είναι check/fold αλλά δεν το κάνω. Θα χρειαστεί και τρίτο barrel για να το πετάξω.

Σχόλια?

Αν είναι reg και έχουμε τα reads εγω συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και σίγουρα το reraise στο flop είναι στανταρ κίνηση και μας δίνει και μια πολυ καλύτερη εικόνα ενω το call είναι ότι χειρότερο.

Όμως όπως είπε labKK αν υποθέσουμε ότι μόλις κάθησες και δεν έχεις ξαναπαίξει μαζί του να έχεις τα στατ του θα κάνεις τα ίδια?

Gouster έγραψε:

Αν κάνω reriase το φλοπ κάνει fold τα πάντα εκτός από σετ.

Δεν θέλω να γίνει αυτό άρα δεν κάνω reraise στο flop.

Τα παραπάνω τα έγραψα με την υπόθεση ότι μόλις έκατσα και δεν γνωρίζω τίποτα για αυτόν. Άρα υποθέτω ότι είναι ένας στάνταρ παίκτης. Αν ήταν donk πιθανότατα θα έκανε το standard retarded min raise, και αν ήταν maniac θα έκανε μεγαλύτερο. To 2.5x είναι που με κάνει να πιστεύω ότι είναι καλός thinking tag και όπως είπε και ο τόλης βρωμάει παγίδα.

το 3bet στο φλοπ ειναι μακραν η χειροτερη απτις επιλογες που εχουμε, εκτος αν προσπαθουμε να προκαλεσουμε καποιο float η bluff shove με τη λογικη οτι οπως δεν εχει νοημα απτην πλευρα του να κανει raise κανενα μερος του range του σαυτο το φλοπ, αλλο τοσο δεν εχει και για μας να κανουμε 3bet.

p.s η ερωτηση μου φαινεται tricky trappy, οχι το raise του regtard(?):P