Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Παράξενες εμπειρίες με αίθουσες ποκερ...

Recommended Posts

goingup έγραψε:

holdemgr έγραψε:

Ara einai LATHOS to raise all-in giati oxi mono tou xanei lefta giati petaei eksw ton DJ alla kai giati den exei to apitoumeno equity na paiksei enantion tou set tou Antoni

Ναι μεν, αλλά ό Antonis έχει πια μόνο 1,75$ μπροστά του,και ο underland έχει ήδη βάλει 2,2 και πρέπει να συμπληρώσει 17 και όχι 19, άρα πάει στο 34% που είναι πολύ κοντά στις πιθανότητες να κερδίσει το ποτ. Επίσης είναι προφανές ότι ακόμα και αν ο DJ κάνει fold, στο turn θα παιχτούν οπωσδήποτε τα ρέστα του Antonis με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αρα το AI ισοδυναμεί με απλό call αν παίξει μόνο με τον Antonis [/quote:2t7wumei]

Kanw tous ypologismous me thn proypothesh oti kai oi 2 mpainoun all-in

Me thn idia logikh akoma kai to aplo call einai ki ayto texnika lathos an o DJ kanei fold.

Kai lew texnika giati sthn pragmatikothta o underland gia na kanei fold edw prepei na einai APOLYTA bebaios oti symbainoun kai ta 2:

1. Oti o Antonis exei set

2. Oti o DJ tha kanei fold

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα αυτή τη παράγραφο.:unsure: Pls elaborate :)[/quote:2t7wumei]

Ennow oti o underland mporei na kanei fold mono otan einai 100% bebaios oti symbainoun KAI to 1. (o Antonis exei set) alla KAI to 2. (o DJ tha kanei fold)

Sthn pragmatikothta pote den mporei na einai 100% sigouros akoma ki an blepei ta fylla tous ara opws eipa to call tou einai oriako alla SWSTO.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάντως holdem, παιζοντας ετσι μακροπόθεσμα μάλλον είσαι χαμένος (εαν δεν είσαι πολύ τυχερός) και οχι κερδισμένος. Τις προάλλες έπαιζα με εναν ¨Ελληνα που έκανε το ιδιο σε κάθε flush draw . την πρώτη φορά που το είδα(είχε κερδίσει) του είπα στο chat. Γιατί παίζεις έτσι? Εδω είναι πόκερ και οχι τζοκερ.

Μου απαντά έιμαι χαμενος και εαν δεν παιξω ετσι δεν τα παίρνω πισω. Επειδή τον είχα και σε άλλο τραπέζι το έκανε συνολικά στην 1/2 ώρα πέντε φορές. ΑΠοτέλεσμα? άλλα 3 buy-in χαμένα. Ελπίζω να κατάλαβε. :)

Antonis έγραψε:

Πάντως holdem, παιζοντας ετσι μακροπόθεσμα μάλλον είσαι χαμένος (εαν δεν είσαι πολύ τυχερός) και οχι κερδισμένος.

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Το χέρι αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για κάτι που με δυσκολεύει. Ας το δούμε.

Το στοίχημα που βάζει μακροπρόθεσμα είναι καλό. Και αυτό γιατί στη χειρότερη περίπτωση (δικό σου set) αυτός έχει 1 στις 3 για να τριπλασιάσει τα λεφτά του. Άρα αν το παίξει άπειρες φορές δεν θα χάνει, ούτε θα κερδίζει. Επειδή όμως υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να μην έχεις ήδη set (όσο μικρή και να είναι αυτή, ακόμα και 1%), οπότε αυτός έχει 50% να κερδίσει, τότε το στοίχημά του μακροπρόθεσμα θα είναι και κερδοφόρο. Άρα όταν ένα draw hand παίρνει καλά odds όπως εδώ, πρέπει να βάζει το στοίχημα. Μέχρι εδώ καλά. Το δύσκολο είναι άλλο.

Ναι πράγματι θα κερδίζει 1 φορά και 2 θα χάνει. Όμως το ποσό του στοιχήματος και η ανταμοιβή δεν είναι πάντα η ίδια. Έστω ότι σε αυτό το χέρι δεν του καθόταν. Έχανε. ΟΚ. Στο επόμενο χέρι ακριβώς η ίδια κατάσταση. Κάνει το ίδιο και πάλι χάνει. ΟΚ. Τρίτο χέρι συνεχόμενο ακριβώς τα ίδια φύλλα (εντάξει υποθέσεις κάνω). Και κάθεται το 33% και κερδίζει. Τα στατιστικά επαληθεύτηκαν. Όλοι happy? Χμμμμ, όχι απαραίτητα. Γιατί κάθε φορά το στοίχημα είχε μεν την ίδια ΑΝΑΛΟΓΙΑ, αλλά σε απόλυτα νούμερα ήταν διαφορετικό. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η "δική" του φορά αναπλήρωσε τις 2 χαμένες. Μπορεί να τις υπερ αναπλήρωσε ή υπό αναπλήρωσε ανάλογα και με τα ποσά που παίχτηκαν. Και αυτό είναι ΚΑΙ θέμα τύχης. Πιστεύω ότι ο παράγοντας τύχη στο poker παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό ακριβώς το σημείο.

Είναι σαν να παίζουμε κορώνα γράμματα με διαφορετικά στοιχήματα κάθε φορά. Εντάξει, 50 φορές κορώνα και 50 φορές γράμματα θα έρθουν και σε αυτό θα είμαστε ισοπαλία, αλλά αν μια φορά έχει παιχτεί το 20πλάσιο στοίχημα από αυτό που παίζεται συνήθως, τότε αυτός που το κέρδισε έχει τεράστιο advantage.

Νομίζω οτι συμφωνούμε απόλυτα. Στο προηγούμενο μήνυμα είπα.

Εγω για να συνεχίσω σε μια τέτοια περίπτωση εξετάζω το στακ του αντιπάλου που κάνει το reraise. Εαν είναι μεγάλο (κοντά στο buy-in ΄η μεγαλύτερο) μάλλον κάνω fold γιατί τις περισσότερες φορές ενα τέτοιο χέρι χάνει . Αρα μακροπόθεσμα είμαι χαμένος απο τέτοιες κινήσεις.

Δηλαδή δεν επιθυμώ να ρισκάρω πολλά σε ένα τέτοιο χέρι. Ετσι ωστε άμα χάσω να μπορέσω να το αναπληρώσω έυκολα. Εαν την μία ρισκάρω 30$ τα χάσω την άλλη 7$ και κερδίσω πάλι χαμένος έιμαι. Πάντα (πιστεύω) οτι πρέπει να ρισκάρουμε μικρότερα ποσά (Σε σχεση πάντα με το στακ). Ετσι σε περίπτωση που είμαστε χαμε΄νοι(μπορεί μια μέρα να μας βγούν οι περισσότερες και την άλλη καμία) απο τέτοιες κινήσεις να μην είναι πολλά και να μπορούν να κερδιθούν πάλι εύκολα.

goingup έγραψε:

Είναι σαν να παίζουμε κορώνα γράμματα με διαφορετικά στοιχήματα κάθε φορά. Εντάξει, 50 φορές κορώνα και 50 φορές γράμματα θα έρθουν και σε αυτό θα είμαστε ισοπαλία, αλλά αν μια φορά έχει παιχτεί το 20πλάσιο στοίχημα από αυτό που παίζεται συνήθως, τότε αυτός που το κέρδισε έχει τεράστιο advantage.

Πρώτον δεν είναι σίγουρο οτι θα έρθουν 50 φορές κορώνα και 50 φορές γράμματα . Ποιος το λέει αυτό? καθε φορά που το στρίβουμε εχει πιθανότητες 50-50 να ερθει κορώνα ή γράμματα και οχι το συνολικό αποτέλεσμα:)

και Δευτερον σε ένα τέτοιο χέρι στο 90% των περιπτώσεων τραβάς 70-30 ή μπορεί και λιγότερο εαν ο αντίπαλος ψάχνει το ιδιο χρώμα με υψηλότερο kicker κατι και οχι τόσο σπάνιο. οπότε :( :(

Antonis έγραψε:

Πρώτον δεν είναι σίγουρο οτι θα έρθουν 50 φορές κορώνα και 50 φορές γράμματα . Ποιος το λέει αυτό? καθε φορά που το στρίβουμε εχει πιθανότητες 50-50 να ερθει κορώνα ή γράμματα και οχι το συνολικό αποτέλεσμα:)

Προφανώς ναι σε μια δεδομένη 100άδα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα έρθουν 50 - 50. Για την ακρίβεια το πιο πιθανό είναι ότι ΔΕΝ θα γίνει αυτό, αλλά κάτι άλλο. Σαν παράδειγμα τίμιου στοιχήματος το χρησιμοποιώ...;)

Antonis έγραψε:

Πάντα (πιστεύω) οτι πρέπει να ρισκάρουμε μικρότερα ποσά (Σε σχεση πάντα με το στακ). Ετσι σε περίπτωση που είμαστε χαμε΄νοι(μπορεί μια μέρα να μας βγούν οι περισσότερες και την άλλη καμία) απο τέτοιες κινήσεις να μην είναι πολλά και να μπορούν να κερδιθούν πάλι εύκολα.

Auto einai megalo lathos ston tropo skepshs. An nomizw oti kapoio stoixhma einai epikerdes den prokeitai oute stigmh na distaswna balw olo to stack mou mesa.

Ta lefta pou riskareis ta sygkrineis me bash to bankroll sou ki oxi to stack sou. An fobasai se kapoio paixnidi na riskareis to stack sou tote paizeis fobismeno poker kai kalytera na paikseis se mikrotera trapezia.

Proswpika prospathw na exw 20-30 buy-ins gia to orio pou paizw. An eimai arketa atyxos na xasw 10 buy-ins sth seira apo kakh tyxh tote apla peftw se xamhlotero orio.

px: paizw 1/2 me $6000. Arxizoun ta bad beats kai xanw 15 buyins h $3000 kai peftw sta $3000 bankroll. Tote apla paizw sto 0.5/1 opou exw pali 30 buy-ins.

Νομίζω οτι δεν σου εχω δ΄ωσει την εντύπωση οτι παιζω φοβισμένα. Το αντίθετο

Ουτε εγω εχω τον παραμικρό ενδοιασμό να μπω σε ένα επιρκεδές ποτ αρκεί να μπαίνω ή να νομίζω οτι μπαινω με τουλάχιστον 70% και πάνω πιθανότητες. Εαν οι πιθανοτητες μου υπολογίζω οτι είναι 35% τότε επιλέγω να το κάνω απέναντι μόνο σε μικρά στακ στο τραπέζι.

Ετσι επιτυγχανω αυτό που λεει o goingup. Παίζω πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις το ιδιο περίπου στοιχημα χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις. Εαν κάποιος μου βαλει 30$ για να συνεχίσω δεν εχω να σκεφτώ και πολλά πράγματα. Αν μου βάλει 7$ επίσης. Ξέρω τι θα κάνω σε κάθε περίπτωση. Αυτό είπα.

Αυτή την στιγμή στο bankroll μου εχω περίπου 60 Buy-in στα ορια που παιζω και δεν παιζω καθόλου φοβισμένα αλλα νομίζω οτι εξήγησα.

Πάντως ευχαριστώ και τους δύο για την κουβέντα. Εβγαλα αρκετά συμπεράσματα.

holdemgr έγραψε:

Proswpika prospathw na exw 20-30 buy-ins gia to orio pou paizw. An eimai arketa atyxos na xasw 10 buy-ins sth seira apo kakh tyxh tote apla peftw se xamhlotero orio.

px: paizw 1/2 me $6000. Arxizoun ta bad beats kai xanw 15 buyins h $3000 kai peftw sta $3000 bankroll. Tote apla paizw sto 0.5/1 opou exw pali 30 buy-ins.

Αυτό επίσης είναι δείγμα ώριμου παίκτη συνήθως οι περισσότεροι, οταν χάνουν για να ρεφάρουν πάνε σε υψηλότερα και οχι χαμηλότερα όρια.

Ομως εαν χάσεις 15 buyins σε υψηλό όριο μετα στο χαμηλότερο πρέπει να κερδίσεις 30 για να φτάσεις πάλι στο αρχικό bankroll σου. Ετσι απο μονο του γίνεται δύσκολο. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να ρισκάρεις αρκετά χρήματα σε αβέβαιο board.

Επιπλέον εαν εξαιρέσεις τα τουρνουά και οι παίκτες στα ΗS αυτό κάνουν. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν εαν παίζαν σε κάθε draw τα ρέστα τους?

Antonis έγραψε:

Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να ρισκάρεις αρκετά χρήματα σε αβέβαιο board.

Επιπλέον εαν εξαιρέσεις τα τουρνουά και οι παίκτες στα ΗS αυτό κάνουν. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν εαν παίζαν σε κάθε draw τα ρέστα τους?

Auto einai ena hand apo high stakes

http://www.pokerhand.org/?972442

Μπορώ να σου βρώ και ανάλογα fold. Παντως οπως είδες και σε αυτή την περίπτωση κυνηγάνε και οι δύο flush.

Τελως πάντων νομίζω οτι ήταν μια ωραία συζήτηση και τις επιλογές στο παιχνίδι τις κάνει ο καθένας μ΄νος του. Αλλοτε παίρνουμε την σωστή απόφαση και άλλοτε την λανθασμε΄νη. Απλα είπα οτι΄έχω καταλαβει (και ετσι είναι) οτι δεν χάνω λεφτά οταν δεν κυνηγάω όλα τα draw. Ειναι η αποψη μου μπορέι και λάθος, ομως απο τότε που έκοψα τέτοιες μαλακίες είδα και το bankroll moy να αυξάνεται.

Δείτε μια απίστευτη μπλόφα που τρώει ο iVey με ΚΚ στο χέρι. Μάλλον πιστεύει οτι ο αντίπαλος έχει str ή σετ και΄........

http://www.youtube.com/watch?v=bN8_gO1_ ... ed&search=