Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

• Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

LuckyKnight έγραψε:

To θεμα ειναι οτι δεν εχεις ενα ποτ αλλα 2...για σκεψου το λιγο

Εχω την εντύπωση οτι έχεις πάθει σοκ απο την αλήθεια των μαθηματικών και δεν μπορείς να το πιστέψεις, ετσι κάνεις ερωτήσεις χωρίς να ξέρεις την απάντηση, μήπως σε βοηθήσουν οι δικές μου απαντησεις.

Εαν διαχωρίσω το 2ο ποτ, θέλω απο 65% (3450 για 5350) εως 50% και 41% συνολικά. ΑΥτό πρακτικά σημαίνει οτι ξέρουμε οτι ο 2ος έχει Αχ και κάνουμε call. Εαν ομως ξέραμε κάτι τέτοιο θα κάναμε auto call και δεν θα απασχολούσαμε το forum με τέτοιες ερωτήσεις.

Μπορεί να μου πεί κάποιος τι πρέπει να κρατάω για έχω τα σωστά odds να κάνω το call?

Υ.Γ.1, Εχει εναν μαθηματικό φίλο ο holdem που μπορεί να κάνει 2 σελίδες μαθηματική ανάλυση για το Α-Κ και το σωστό call. Εγω δεν μπορώ να βοηθήσω. :)

Υ.Γ. 2, Περιμένω το range που βάζετε τους αντιπάλους και την μαθηματική ανάλυση οσων υποστηρίζουν call me A-K σε αυτή την περίπτωση.

Δημοσίευση

Εγώ δεν παρομοιάζω το ΑΚ με την Κουρνικοβα αλλά με Φερράρι.

Απίστευτο αυτοκίνητο αλλά αν δεν ξέρεις πώς να την οδηγήσεις τότε στην πρώτη στροφή που θα κάνεις το μάγκα θα έχεις φύγει σε πράσινα λειβάδια.

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

Μια και τελείωσα νωρίς σήμερα ας τα κάνω εγώ.

Φαινομενικά η πάσα ειναι ευκολη αλλα δεν είναι.

Πρέπει να βάλω 3450 για 8325 αρα θέλω 41%

και έχω.

equity win tie pots won pots tied

Hand 0: 33.875% 32.16% 01.72% 64248764611 3426895924.50 { AKo }

Hand 1: 42.704% 41.82% 00.88% 83550184432 1766096885.00 { 22+, AQs+ }

Hand 2: 23.421% 22.21% 01.22% 44364140773 2427200612.50 { 22+, A3s+, KTs+, QTs+, JTs, A3o+, KTo+, QTo+, JTo }

Ενω εαν μειώσω το range του αντιπάλου yvemar που στην ουσία θα παίξω το μεγάλο ποτ έχω.

Hand 0: 31.350% 28.76% 02.59% 33111046620 2986312236.00 { AKo }

Hand 1: 49.657% 47.59% 02.06% 54801273732 2374882830.00 { TT+, AQs+ }

Hand 2: 18.994% 17.96% 01.03% 20685415536 1184405046.00 { 22+, A3s+, KTs+, QTs+, JTs, A3o+, KTo+, QTo+, JTo }

Μπορεις να το κάνεις λίγο πιο λιανα για εμας τους αδαεις?Από που τα ξεσικώνεις αυτά τα νούμερα να τα βλέπουμε και εμείς...Ευχαριστώ προκαταβολικά
Δημοσίευση

looser έγραψε:

Antonis έγραψε:
Μια και τελείωσα νωρίς σήμερα ας τα κάνω εγώ.

Φαινομενικά η πάσα ειναι ευκολη αλλα δεν είναι.

Πρέπει να βάλω 3450 για 8325 αρα θέλω 41%

και έχω.

Hand 0: 33.875% 32.16% 01.72% 64248764611 3426895924.50 { AKo }

Hand 1: 42.704% 41.82% 00.88% 83550184432 1766096885.00 { 22+, AQs+ }

Hand 2: 23.421% 22.21% 01.22% 44364140773 2427200612.50 { 22+, A3s+, KTs+, QTs+, JTs, A3o+, KTo+, QTo+, JTo }

Ενω εαν μειώσω το range του αντιπάλου yvemar που στην ουσία θα παίξω το μεγάλο ποτ έχω.

Hand 0: 31.350% 28.76% 02.59% 33111046620 2986312236.00 { AKo }

Hand 1: 49.657% 47.59% 02.06% 54801273732 2374882830.00 { TT+, AQs+ }

Hand 2: 18.994% 17.96% 01.03% 20685415536 1184405046.00 { 22+, A3s+, KTs+, QTs+, JTs, A3o+, KTo+, QTo+, JTo }

Μπορεις να το κάνεις λίγο πιο λιανα για εμας τους αδαεις?Από που τα ξεσικώνεις αυτά τα νούμερα να τα βλέπουμε και εμείς...Ευχαριστώ προκαταβολικά[/quote:paxmnkpy]

pokerstove.com

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

LuckyKnight έγραψε:
To θεμα ειναι οτι δεν εχεις ενα ποτ αλλα 2...για σκεψου το λιγο

Εχω την εντύπωση οτι έχεις πάθει σοκ απο την αλήθεια των μαθηματικών και δεν μπορείς να το πιστέψεις, ετσι κάνεις ερωτήσεις χωρίς να ξέρεις την απάντηση, μήπως σε βοηθήσουν οι δικές μου απαντησεις.

LOL απλα για ^, τα λεμε αλλη ωρα δεν εχω χρονο.

Poly grhgora soy lew merika parakatw

Εαν διαχωρίσω το 2ο ποτ, θέλω απο 65% (3450 για 5350) εως 50% και 41% συνολικά. ΑΥτό πρακτικά σημαίνει οτι ξέρουμε οτι ο 2ος έχει Αχ και κάνουμε call. Εαν ομως ξέραμε κάτι τέτοιο θα κάναμε auto call και δεν θα απασχολούσαμε το forum με τέτοιες ερωτήσεις.

Μπορεί να μου πεί κάποιος τι πρέπει να κρατάω για έχω τα σωστά odds να κάνω το call?

Τωρα τι να σου πω, το παιζεις και μαθηματικος. Το 1ο ποτ ειναι 775 για 3025, 25,6% και το 2ο ελεος αν δεν ηταν 50% (2675 για 5350 εδω)

Υ.Γ.1, Εχει εναν μαθηματικό φίλο ο holdem που μπορεί να κάνει 2 σελίδες μαθηματική ανάλυση για το Α-Κ και το σωστό call. Εγω δεν μπορώ να βοηθήσω. :)

Υ.Γ. 2, Περιμένω το range που βάζετε τους αντιπάλους και την μαθηματική ανάλυση οσων υποστηρίζουν call me A-K σε αυτή την περίπτωση.

Για τα ranges χωραει συζητηση, κατα τη γνωμη μου ειναι αρκετα μεγαλυτερα. Πχ εχεις μεσα ΑQs alla 0% gia AQo kai AJ ???

Επισης το pokerstove ειναi απλα ενα βοηθητικο εργαλειο (πολυ καλο, δε λεω) αλλα εχει κ drawbacks οταν μενουμε εκει, οπως πχ το 0% για τα φυλλα εκτος επιλεγμενου range kai το οτι θεωρει ισοπιθανα ολα τα εντος range (px p(AQ)=p(JTo) kai p(22)=p(99))

[/quote:q0pdyuyc]

Δημοσίευση

LuckyKnight έγραψε:

Επισης το pokerstove ειναi απλα ενα βοηθητικο εργαλειο (πολυ καλο, δε λεω) αλλα εχει κ drawbacks οταν μενουμε εκει, οπως πχ το 0% για τα φυλλα εκτος επιλεγμενου range kai το οτι θεωρει ισοπιθανα ολα τα εντος range (px p(AQ)=p(JTo) kai p(22)=p(99))

Αυτο κάπως διορθώνεται. πχ μπορεις να βάλεις 3 απότους 6 δυνατους συνδυασμους 22 πχ hs, hd, hc και για το 99 να του βάλεις και τους 6 οπότε p(22) = 0.5 * p(99)

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

LuckyKnight έγραψε:

Αυτο κάπως διορθώνεται. πχ μπορεις να βάλεις 3 απότους 6 δυνατους συνδυασμους 22 πχ hs, hd, hc και για το 99 να του βάλεις και τους 6 οπότε p(22) = 0.5 * p(99)[/quote:1nzydkeo]

Πολυ σωστο αυτο που λες, δεν το ειχα σκεφτει.

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

Δεν το έπαιξα ποτέ μαθηματικός το αντίθετο.

Αλλα εδω είναι οντως απλα μαθηματικά. Δεν είδα να ποστάρεις range που να σου δίνει 41%.

Τι κολλημα εχεις φαει με αυτο το 41, αφου το βασιζεις σε υπολγισμο για 3-way pot...ηταν λαθος αυτα τα υποτιθεμενα μαθς.

Για τον 2ο που μας νοιαζει περισσοτερο, με range 22+, ΑJo, ATs, KQs (k ayto einai h poly syntiritiki moy gnomi) θα ειχαμε καλυτερη προσεγγιση νομιζω και ειμαστε ηδη πανω απο το 50% που θελουμε

Για το 3-way ειμαστε σουπερ ετσι κι αλλιως..

Δημοσίευση

LuckyKnight έγραψε:

Antonis έγραψε:
Δεν το έπαιξα ποτέ μαθηματικός το αντίθετο.

Αλλα εδω είναι οντως απλα μαθηματικά. Δεν είδα να ποστάρεις range που να σου δίνει 41%.

Τι κολλημα εχεις φαει με αυτο το 41, αφου το βασιζεις σε υπολγισμο για 3-way pot...ηταν λαθος αυτα τα υποτιθεμενα μαθς.

Για τον 2ο που μας νοιαζει περισσοτερο, με range 22+, ΑJo, ATs, KQs (k ayto einai h poly syntiritiki moy gnomi) θα ειχαμε καλυτερη προσεγγιση νομιζω και ειμαστε ηδη πανω απο το 50% που θελουμε

Για το 3-way ειμαστε σουπερ ετσι κι αλλιως..[/quote:3lsciivw]

Δε νομίζω ότι έιναι super συντηρητικό το range που δίνεις,αλλά γενικώς συμφωνώ, τα ποσοστα που θέλουμε τα έχουμε για το call...

Δημοσίευση

arourel ξεριες ποσες φορες εχω δει Αx kai KT ekei na kanoun all-in gia na παιξουν με το σορτ στακ?

Ασε που μιλαμε για 2$ τουρνουα και μπορεις να δεις διαφορα (και μη μου πει κανεις οτι λογω του tournoua einai pio tight to range)

Δημοσίευση
LuckyKnight έγραψε:

Το 1ο ποτ ειναι 775 για 3025, 25,6% και το 2ο ελεος αν δεν ηταν 50% (2675 για 5350 εδω)

Για είναι σωστός αυτός υπολογισμός θα έπρεπε πρώτα να είχες κάνει call το allin του ss και εν συνεχεία ο άλλος πούσαρε. Τοτε σίγουρα έχεις τα odds και πρέπει να κάνεις εναν τέτοιο υπολογισμό.

Εδω είσαι αναγκασμένος να βάλεις με την μία 3450 κάνοντας έτσι τα odds ασύμφορα. Υπολογίζοντας το main pot χαμένο ή εστω δύσκολα κερδισμένο θα πρέπει να υπολογίσω εαν έχω τα odds για να κάνω το call gia to side pot που είναι μικρότερο αλλα εξακολουθώ να τοποθετώ ολα μου τα λεφτά ή εστω ολόκληρο το ποτ. Ειναι μια μαθηματική προσσέγγιση για να παίρνω καλύτερες αποφασεις. Αλλα μη σε κουράζω με τέτοια περίεργα και μπερδέυσαι. Α-Κ is nutz

Με τον υπολογισμό τον δικό σου και δικές μου ιδέες, μπορώ να κάνω call k με 3-4s.

Στο 1ο ποτ έχω τα odds με any2 (36%) οπότε μου περισεύουν 11% απο το 1ο + 36% απο το 2ο =47% + επειδή είναι suited +2 = 49% μέχρι το 50% ένα έμεινε ........ πηδάω και το πιάνω. :laugh: :laugh:

Παραλλαγή γνωστού ανέκδοτου είναι αυτό!!!

Δημοσίευση

rudessgr έγραψε:

αν θελετε παρακαλω πειτε μου και γιατι ξερω γω...την σκεψη σας...για εμενα δεν ηταν καθολου ευκολη η αποφαση...

Συγχαρητήρια για τη διορατικοτητά σου και την έυστοχη ερώτηση που έθεσες.

Το οτι έιδες πρόβλημα σε μία φαινομενικά εύκολη παρτίδα ειναι δείγμα διαφορετικότητας και σκεψης επάνω στο παιχνίδι. Ακόμα και εαν προβληματίστηκες εκ των υστέρων εισαι άξιος συγχαρητηρίων.

Τις απαντήσεις τις ήξερες .... μπλα μπλα μπλα call και ρηχή σκέψη. Ειμαι σίγουρος οτι δεν σε έπεισε κανείς για το call. :)

Δεν σου κρύβω οτι και εγώ στην αρχή ψιλογέλασα με την πάσα και είμουν σίγουρος για το call αλλα οταν την ξανακοίταξα αρχισα τα χμ χμ και τα κομπιουτεράκια.

Thnks και σου έυχομαι κάθε επιτυχία.

Y.Γ. Παίζε σωστά και με καθαρή σκέψη και με τον ιδιο τρόπο παιχνιδιού είτε παίζεις 2$ είτε 200$.

Εαν δεν μάθεις να παίζεις και να σκέφτεσαι σωστά σε αυτά τα επίπεδα, δεν θα μάθεις ΠΟΤΕ να παίζεις σωστά.

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

Με τον υπολογισμό τον δικό σου και δικές μου ιδέες, μπορώ να κάνω call k με 3-4s.

Στο 1ο ποτ έχω τα odds με any2 (36%) οπότε μου περισεύουν 11% απο το 1ο + 36% απο το 2ο =47% + επειδή είναι suited +2 = 49% μέχρι το 50% ένα έμεινε ........ πηδάω και το πιάνω. :laugh: :laugh:

Δε νομίζω ότι βγάζουμε άκρη έτσι...

Δημοσίευση

arourel έγραψε:

Antonis έγραψε:

Δε νομίζω ότι βγάζουμε άκρη έτσι...

Το ξέρω ρε Δημήτρη. Με ποστ call ή νομίζω οτι έχουμε τα ποσοστά, δεν γίνεται κουβέντα. Εξάλλου δεν χρειάζεται να το κουράζουμε άλλο και είπα να πω ενα αστείο.

Δημοσίευση

Και που καταλήγουμε λοιπόν ότι έχει δίκιο όποιος δικαιώνεται από το αποτέλεσμα?

Για να μπορούμε να συζητήσουμε δεν θα πρέπει να προσπαθούμε να πείσουμε όλους τους άλλους ότι έχουμε δίκιο αλλά να μπορούμε να ακολουθήσουμε ον τρόπο σκέψης των άλλων γιατί απλά μπορεί και να μην έχουμε δίκιο!

Οι μεγάλοι σε κάθε άθλημα ξεχωρίζουν όχι μόνο από τις ικανότητες αλλά και από το ήθος !

Αφιερώνω σε όλους κάποιους στίχους του Ρίτσου

Και να αδερφέ μου

που μάθαμε να κουβεντιάζουμε

ήσυχα, ήσυχα κι απλά.

Καταλαβαινόμαστε τώρα

δε χρειάζονται περισσότερα.

Κι αύριο λέω θα γίνουμε

ακόμα πιο απλοί.

Θα βρούμε αυτά τα λόγια

που παίρνουνε το ίδιο βάρος

σ’ όλες τις καρδιές,

σ’ όλα τα χείλη,

έτσι να λέμε πια

τα σύκα-σύκα

και τη σκάφη-σκάφη.

Και να αδερφέ μου

που μάθαμε να κουβεντιάζουμε

ήσυχα, ήσυχα κι απλά.

Καταλαβαινόμαστε τώρα

δε χρειάζονται περισσότερα.

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε

για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο.

Εμείς τραγουδάμε

για να σμίξουμε τον κόσμο.

Δημοσίευση

Το πρόβλημα θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση λόγω των side pots κι έπειτα λόγω των hand ranges όπου γίνεται πιο δύσκολο. Έστω x το equity που έχουμε από το main pot των 3025 και y από το side pot των 5350 (που παίζουμε μόνο με το μεγαλύτερο stack). Τότε θα πρέπει να βάλουμε άλλα 775 (έχουμε ήδη βάλει τα 200 ως ΒΒ) για το main pot κι άλλα 2675 για το side pot, δηλαδή σύνολο ρισκάρουμε 3650 μάρκες επιπλέον. Στην περίπτωση που πάμε πάσο χάνουμε τα 200 που ήταν το ΒΒ. Άρα η εξίσωση που ισοδυναμεί με την break-even κατάσταση είναι: x*3025+y*5350-3650=-200 ή x*3025+y*5350=3450, η οποία έχει πολλά ζεύγη (x,y) ως λύσεις. Από εδώ και πέρα εξαρτάται από τα ranges των αντιπάλων, αλλά θέλει προσοχή γιατί η αυστηρή προσέγγιση είναι απαιτητική. Θα πρέπει όταν υπολογίζουμε το x για το main pot και βάζουμε ένα συγκεκριμένο hand στον short stack αλλά "παίζουμε" πιο ελεύθερα με του reraiser βάζοντάς τον σε range, θα πρέπει στον υπολογισμό του side pot να έχουμε θέσει ως dead cards τα φύλλα του short stack. Έτσι πχ αν ο short stack έχει ΑJ στο side pot έχουμε μικρότερο equity από ότι αν είχε πχ 66, γιατί για το side pot έχουμε λιγότερους Α ως outs απέναντι στα πιθανά pairs που θα έχει στο range του ο reraiser. Επίσης θα είναι πολυ΄μικρότερο ποσοστό του range του reraiser τα φύλλα του τύπου Αx που τα έχουμε dominated, γιατί υπάρχει ήδη άλλος ένας Α στο χέρι του short stack. Φυσικά όσο πιο loose είναι το range του απελπισμένου all-in του short stack τόσο πιο μικρό ποσοστό Ax χεριών θα έχει, οπότε γινόμαστε δυνατότεροι με το ΑΚ στο side pot.

Για να πειραματιστούμε λίγο με τα νούμερα στην εξίσωση και να δώσουμε μια κάπως "μπακάλικη" απάντηση μπορούμε να πούμε πχ ότι αν έχουμε 33% για το main pot μας αρκεί ένα 45,83% για το side pot. Αυτό μάλλον είναι οριακό. Το θέμα είναι να βρούμε ένα εργαλείο που να υπολογίζει τα φύλλα του short stack ως dead cards για το side pot για να κάνουμε πλήρως "επιστημονικούς" υπολογισμούς.

Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι:

Hand 0: 39.290% 35.00% 04.29% 17178872 2103308.00 { AKo }

Hand 1: 33.820% 30.49% 03.33% 14961485 1636056.50 { 77+, A9s+, KJs+, QJs, ATo+, KQo }

Hand 2: 26.890% 25.08% 01.81% 12310221 886342.50 { 22+, A2s+, K7s+, Q9s+, J9s+, T9s, A5o+, KTo+, QTo+ }

Εδώ πια θέλουμε μόλις 42,26% για το side pot, που πιστεύω πως είναι easy call.

Δημοσίευση

Επίσης μπακάλικα

Ας υποθέσουμε ότι εξαφανίζεται ο sort stuck

Και ας υποθέσουμε επίσης ότι ο αντίπαλος μας έχει QQ

Οι πιθανότητες νίκης μας είναι 42,66%

Ας υποθέσουμε επίσης ότι ξαφνικά φωνάζει ο sort stuck (μαλακία έκανα έπρεπε να μπω με άσσο!!)

Βγάζω 4%(τα ποσοστά για χρώμα και κέντες χωρίς full του αντιπάλου)

και έχω 38% για τα 6 outs μείον ένα όμως του sort μένουν 5/6 του 38 που μας κάνουν περίπου 36% σύνολο(το υπόλοιπο συν το 4)

Και εάν ο αντίπαλος μας κατεβάσει ρηγάδες ?

Πέφτουμε στο 12-13%

και αν πέσουμε στην περίπτωση και έχει Άσσους?

Παίζουμε με 4%??

Και εάν έχει ΑQ αλλά ο σορτ είχε ΚΚ??

τώρα έβαλα και το σενάριο ο sort να έχει φύλλο όντως καμιά φορά τυχαίνει ο sort με υπομονή να ανταμείβεται και να παίρνει και το τουρνουά!

Επαναλαμβάνω μπακάλικα για να μην πέσετε με τα κομπιουτεράκια να με φάτε :silly:

Θα δεχτώ παρόλα αυτά πως έχω 42% πιθανότητες νίκης

Να βάλουμε μία πιθανότητα στις δέκα να συμβαίνει ένα κακό σενάριο από τα παραπάνω γιατί στο κάτω κάτω της γραφής all-in δεν είπε ο άλλος γιατί να μην έχει super φύλλο ή γιατί να μην έχει super φύλλο και ο sort ? κουλός είναι ? :laugh:

τότε το 42 γίνεται 37,8 (42-4,2)και αν αφαιρέσουμε και κάτι ακόμα γιατί κάποιος από τους δύο θα μας έχει κόβει τουλάχιστον ένα outs ..E τότε όχι μόνο δεν μου φτάνει για call αλλά είμαι και πολύ μακριά (όσο και να πηδήξει ο antonis δεν τα φτάνει με τίποτα :woohoo: )

Χάνω λοιπόν τα 200 τα blinds και συνεχίζω με αρκετές μάρκες χωρίς καμία δεύτερη σκέψη που δεν τα είδα .

Δημοσίευση

crf88 έγραψε:

looser min anoikseis pote sou mpakaliko tha xreokopiseis :laugh: :unsure::unsure:

Αυτό το γράφεις για να γελάσουμε ή για να μου πεις πως κάνω πολύ λάθος..?

Αμ αυτός ο ικας ποιος είν αυτός ο ίκας και τον πληρώνω εγώ?

ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ΘΕΟΣ

Δημοσίευση

Που χάθηκες ρε Διονύση?

Βασικά παρατηρώ οτι λέμε τα ιδια πράγματα ανάποδα, ως συνήθως δηλ. :)

Κάνεις όμως το ιδιο λάθος με τον προηγούμενο φίλο αν και το μπαλώνεις προς την μέση. Μην το ξαναπώ έτσι? Αντιλαμβάνεσαι τι λέω.

Για να ειναι +ev ενα τέτοιο call θα πρέπει πρακτικά να κερδίζεις 4 στις 10 όλο το πότ ή εστω 6 στις 10 το side pot.

Εδω πολύ σωστά παρατηρείς οτι το range του 2ου πρέπει να είναι συγκεκριμένο και το καθορίζεις.

Αν παρατηρήσεις στο pokerstove το range που καθορίζω για να εχω τα odds για να κάνω το call είναι ιδιο το range του 2ου ειτε το υπολογίσω για το main pot ειτε για το side. Οπότε είναι ουσιαστικά αχρείαστο γιατι τοποθετώ τα λεφτα με την μία και οχι σταδιακά.

Ομως μας βοηθάει να παρατηρήσουμε οτι χρειαζόμαστε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή (οπως σωστά σημειώνεις) για το side pot (6 στις 10) και χρειαζομαστε οπως πολυ σωστά παρατηρείς να είμαστε σχεδόν βέβαιοι οτι έχουμε το χέρι του 2ου dominated.

Εχω ήδη σημειώσει και δεν διαφωνούμε οτι με αυτό το μεγάλο range, που χρειάζεται ιδιαίτερο read έχουμε σχεδόν marginal call.

Απο την άλλη με δεδηλωμένη την αδυναμία σου να παίξεις full stack, τι το χρειάζεσαι εσύ προσωπικά αυτό το marginal call? (πλάκα σου κάνω).

Αν πάλι φτιάξεις διάφορα σενάρια με αυτά range στο pokerstove θα διαπιστώσεις οτι με 99+Α-Κs ειναι +ev με 88-66 ειναι οριακά θετική ενω sm και Α-Κo A-Qs ειναι οριακα αρνητική ή break even και θα πρέπει να αποφεύγεται αυτή η κατάσταση. Με λίγα λόγια θα μπορούσε να κρατάει 55αρια και να ρωτούσε και οι απαντήσεις μου να μην διέφεραν καθόλου, το αντίθετο φυσικά με σένα.

Υ.Γ. τις dead card τις υπολογίζει το pokerstove.

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

Το πρόβλημα θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση λόγω των side pots κι έπειτα λόγω των hand ranges όπου γίνεται πιο δύσκολο. Έστω x το equity που έχουμε από το main pot των 3025 και y από το side pot των 5350 (που παίζουμε μόνο με το μεγαλύτερο stack). Τότε θα πρέπει να βάλουμε άλλα 775 (έχουμε ήδη βάλει τα 200 ως ΒΒ) για το main pot κι άλλα 2675 για το side pot, δηλαδή σύνολο ρισκάρουμε 3650 μάρκες επιπλέον. Στην περίπτωση που πάμε πάσο χάνουμε τα 200 που ήταν το ΒΒ. Άρα η εξίσωση που ισοδυναμεί με την break-even κατάσταση είναι: x*3025+y*5350-3650=-200 ή x*3025+y*5350=3450, η οποία έχει πολλά ζεύγη (x,y) ως λύσεις. Από εδώ και πέρα εξαρτάται από τα ranges των αντιπάλων, αλλά θέλει προσοχή γιατί η αυστηρή προσέγγιση είναι απαιτητική. Θα πρέπει όταν υπολογίζουμε το x για το main pot και βάζουμε ένα συγκεκριμένο hand στον short stack αλλά "παίζουμε" πιο ελεύθερα με του reraiser βάζοντάς τον σε range, θα πρέπει στον υπολογισμό του side pot να έχουμε θέσει ως dead cards τα φύλλα του short stack. Έτσι πχ αν ο short stack έχει ΑJ στο side pot έχουμε μικρότερο equity από ότι αν είχε πχ 66, γιατί για το side pot έχουμε λιγότερους Α ως outs απέναντι στα πιθανά pairs που θα έχει στο range του ο reraiser. Επίσης θα είναι πολυ΄μικρότερο ποσοστό του range του reraiser τα φύλλα του τύπου Αx που τα έχουμε dominated, γιατί υπάρχει ήδη άλλος ένας Α στο χέρι του short stack. Φυσικά όσο πιο loose είναι το range του απελπισμένου all-in του short stack τόσο πιο μικρό ποσοστό Ax χεριών θα έχει, οπότε γινόμαστε δυνατότεροι με το ΑΚ στο side pot.

Για να πειραματιστούμε λίγο με τα νούμερα στην εξίσωση και να δώσουμε μια κάπως "μπακάλικη" απάντηση μπορούμε να πούμε πχ ότι αν έχουμε 33% για το main pot μας αρκεί ένα 45,83% για το side pot. Αυτό μάλλον είναι οριακό. Το θέμα είναι να βρούμε ένα εργαλείο που να υπολογίζει τα φύλλα του short stack ως dead cards για το side pot για να κάνουμε πλήρως "επιστημονικούς" υπολογισμούς.

Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι:

Hand 0: 39.290% 35.00% 04.29% 17178872 2103308.00 { AKo }

Hand 1: 33.820% 30.49% 03.33% 14961485 1636056.50 { 77+, A9s+, KJs+, QJs, ATo+, KQo }

Hand 2: 26.890% 25.08% 01.81% 12310221 886342.50 { 22+, A2s+, K7s+, Q9s+, J9s+, T9s, A5o+, KTo+, QTo+ }

Εδώ πια θέλουμε μόλις 42,26% για το side pot, που πιστεύω πως είναι easy call.[/quΡ

Ρε παιδιά, πάντα όταν βλέπω τέτοιες αναλύσεις για μια παρτίδα,αναρωτιέμαι:Όταν παίζετε πόκερ,σκέφτεστε ποτέ με τον τρόπο που γράφετε? Αν ναι συγχαρητήρια,αισθάνομαι ηλίθιος μπροστά σας.Αν όχι,τότε ποια η χρησιμότητά τους? Εκτός αν πιστεύετε ότι το πόκερ είναι μαθηματικά,να πάρουμε ένα κομπιουτεράκι και να κλείσουμε τον εγκέφαλο.