SamGreek Δημοσίευση 13 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 13 Αυγούστου, 2009 Antonis έγραψε:Που χάθηκες ρε Διονύση?Διακοπούλες, θάλασσα κλπ...Antonis έγραψε: Κάνεις όμως το ιδιο λάθος με τον προηγούμενο φίλο αν και το μπαλώνεις προς την μέση. Μην το ξαναπώ έτσι? Αντιλαμβάνεσαι τι λέω.Επειδή το προηγούμενό μου post ήταν κάπως μακρυνάρι (το απαιτούσε η κατάσταση βέβαια) θα με βοηθούσες αν παρέθετες τα σημεία που πιστεύεις ότι κάνω το λάθος.Antonis έγραψε: Για να ειναι +ev ενα τέτοιο call θα πρέπει πρακτικά να κερδίζεις 4 στις 10 όλο το πότ ή εστω 6 στις 10 το side pot.Το να κερδίσεις 4/10 όλο το ποτ ή 6/10 τουλάχιστον το side pot, είναι δύο πιθανές λύσεις της εξίσωσης που έδωσα που βγάζουν +ΕV το call. Κάτι άλλο που δεν επισήμανα είναι ότι φυσικά y>x (αυτονόητο είναι να έχουμε μεγαλύτερο equity στο heads-up pot από ότι στο 3-way pot) και φυσικά ότι τα x,y είναι αριθμοί μεταξύ του 0 και του 1.Antonis έγραψε:Υ.Γ. τις dead card τις υπολογίζει το pokerstove.Αυτό το ξέρω, αλλά άλλο εννοούσα εγώ. Ήθελα να πω ότι το pokerstove υπολογίζει ωραία και καλά το main pot, αλλά αν βάλω τα ίδια ranges και μόνο το ΑΚο κόντρα στο range του reraiser θα βγάλω λάθος συμπεράσματα για το side pot. Κι αυτό γιατί το συμπέρασμα που θα βγάλω θα ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο short stack έχει random cards. Το σωστό θα ήταν να τρέξω στο pokerstove το ΑΚο κόντρα στο range του reraiser μια φορά για το κάθε hand του short stack θέτοντας τα αντίστοιχα φύλλα ως dead cards. Πχ στο παράδειγμα που έδωσα από pokerstove θέτοντας ως range του short stack το { 22+, A2s+, K7s+, Q9s+, J9s+, T9s, A5o+, KTo+, QTo+ } έχω βάλει τον short stack σε 279 πιθανά hands (δεδομένου φυσικά ότι έχουμε ΑΚο). Άρα θα πρέπει για κάθε μία από τις 279 αυτές περιπτώσεις να τρέξω το pokerstove μεταξύ του ΑΚο και του range που θεωρούμε ότι έχει ο reraiser και κάθε μια από αυτές τις φορές να έχουμε ως dead cards τα εκάστοτε φύλλα του short stack. Δηλαδή θα βάλουμε 6 φορές dead cards τα 2άρια (και τα 6 πιθανά ζεύγη), 3 φορές το Α2s (μια φορά για το κάθε suit) κ.ο.κ και στο τέλος θα βγάλουμε τον μέσο όρο του equity που έχουμε κόντρα στον reraiser αυτές τις 279 φορές. Η διαφορά δε θα είναι και τόσο τεράστια, αλλά θα είναι αισθητή, γιατί το side pot είναι αισθητά μεγαλύτερο από το main pot. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 AEL 88 έγραψε:Ρε παιδιά, πάντα όταν βλέπω τέτοιες αναλύσεις για μια παρτίδα,αναρωτιέμαι:Όταν παίζετε πόκερ,σκέφτεστε ποτέ με τον τρόπο που γράφετε? Αν ναι συγχαρητήρια,αισθάνομαι ηλίθιος μπροστά σας.Αν όχι,τότε ποια η χρησιμότητά τους? Εκτός αν πιστεύετε ότι το πόκερ είναι μαθηματικά,να πάρουμε ένα κομπιουτεράκι και να κλείσουμε τον εγκέφαλο.Φίλε Γιάννη κανείς δε σκέφτεται έτσι την ώρα που παίζει, αλλά καλό είναι να κάνει ή να λαμβάνει ως συμβουλευτικό υλικό τέτοιες αναλύσεις για να βγάλει συμπεράσματα για το πόσο σωστά έπαιξε κατά την αξιολόγηση του παιχνιδιού του. Πιστεύω να συμφωνείς πως η αυτοκριτική κι αξιολόγηση των παιγμένων παρτιδών ενός παίχτη αφού τελειώσει ένα τουρνουά/session κλπ τον βελτιώνει. Τέτοιοι υπολογισμοί λοιπόν βοηθούν στην αυτοβελτίωση. Καλώς ή κακώς το tournament poker κι ειδικά τέτοιες παρτίδες που είναι ή all-in ή πάσο καταλήγουν σε στεγνά κι επίπονα μαθηματικά, μιας και δεν υπάρχει καμία εκτίμηση για το φύλλο του αντιπάλου πέρα από ένα pushing range, σε αντόθεση με το deepstack cash game όπου αντλείς πληροφορίες για το φύλλο του αντιπάλου μετά από 2-3 ή και 4 betting rounds, όπως θα ξέρεις καλύτερα σίγουρα από εμένα. Και λέω καταλήγουν σε μαθηματικά κι όχι ξεκινούν από τα μαθηματικά και θα το τεκμηριώσω με την αρχικη μου πεποίθηση που ήταν για call στη συγκεκριμένη περίπτωση με άλλα επιχειρήματα, που δεν ανέφερα:1) ο short stack έχει μόλις 4,5 blinds και κάνει all-in με μεγάλο range και μάλιστα από σχετικά early position με πολύ πιθανό κίνητρο να αποφύγει να γίνει blinded out.2) ο παίχτης που κάνει το reraise all-in έχοντας λίγους παίχτες να μιλούν μετά από αυτό ξέρει ότι η πιθανότητα είναι πολύ μικρή να πέσει επάνω σε monster (σε αντίθεση με το αν ήταν πχ σε θέση αμέσως μετά το short stack κι απέμενε το μισό τραπέζι κ βάλε να μιλήσει). Άρα ο reraiser έχει επίσης μεγάλο range.3) Δεδομένου του 2) μπορούμε ακόμη και να αποκλείσουμε συγκεκριμένα τα hands AA,KK από το range του reraiser γιατί θα έκανε σχεδόν πάντα flat call, όχι isolation.4) Τα blinds είναι 300 chips και είναι συγκριτικά μεγάλο ποσό με το στακ του short stack (975), οπότε είναι ελκυστικά ως dead money σε περίπτωση που ο reraiser κάνει all-in για isolation, άλλο ενα κίνητρο για all-in με πιο οριακά φύλλα λοιπόν.5) Το στακ μας σε περίπτωση call και ήττας θα παραμείνει σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα.6) Δε μιλάει κανείς μετά από εμάς, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση rereraise (πχ αν ο short stack έκανε all-in, ο επόμενος αμέσως all-in στα 3600 κι αμέσως μετά μιλούσαμε εμείς, και μετά από εμάς όλο το υπόλοιπο τραπέζι, και μάλιστα υπήρχαν αρκετά stacks που μας κάλυπταν, θα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετική παρτίδα)7) Το side pot είναι σχεδόν μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το main pot, οπότε το να με κερδίσει το short stack δε θα φέρει και την καταστροφή και δεδομένου του μεγάλου range του reraiser αποτελεί έναν ακόμη λόγο για call.Όλα αυτά, ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά, θα μπορούσα κάλλιστα να τα σκεφτώ την ώρα που θα έπαιζα κι ειδικά αν είχα χρόνο στο timebank μου. Όλα αυτά είναι επιχειρήματα υπέρ του call. Τα μαθηματικά κι οι επίπονες αναλύσεις έρχονται αφού προσδιορίσεις στο περίπου τα ranges βασιζόμενος στα 7 κριτήρια που μόλις έθεσα, που αποτελούν τον κορμό, την αρχή. Αυτά είναι το Α και τα μαθηματικά είναι το Ω. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αντίθετα με σενα Διονύση εγω μπορώ κάλιστα με το μυαλό μου (γιατί είναι απλά μαθηματικά) να το κάνω κατα την διάρκεια του παιχνιδιού και να σκεφτώ οτι ακριβώς έγραψα.Εκ των υστέρων κάνουμε μνημόσυνα και ισως μαθαίνουμε να μην το ξανακάνουμε, αν και τις περισσότερες φορές(οπως κ εδώ) κάνουμε χειρουργική επέμβαση στο range για να μας βγούν τα νούμερα και να αισθανθούμε καλα. Τραγικό σφάλμα.ΤΟ οτι ξέρεις πολλά κιλά μαθηματικά αυτο δεν το αμφισβήτησε κανείς. Ομως θα πρέπει να απλοποησεις την σκέψη σου για να μπορείς να βρίσκεις απλα την λύση και οχι περίπλοκα. π.χ. ενω φτάσαμε στο ιδιο αποτέλεσμα εσυ εβαλες χ ψ ω και ευτυχώς εδώ δεν εφταξες καμια εξίσωση με τετραγωνική ρίζα. Νομίζω οτι κάτι τέτοιο είπε ο Γιάννης. Παράθεση
psfsin Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 AEL 88 έγραψε:SamGreek έγραψε:Το πρόβλημα θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση λόγω των side pots κι έπειτα λόγω των hand ranges όπου γίνεται πιο δύσκολο. Έστω x το equity που έχουμε από το main pot των 3025 και y από το side pot των 5350 (που παίζουμε μόνο με το μεγαλύτερο stack). Τότε θα πρέπει να βάλουμε άλλα 775 (έχουμε ήδη βάλει τα 200 ως ΒΒ) για το main pot κι άλλα 2675 για το side pot, δηλαδή σύνολο ρισκάρουμε 3650 μάρκες επιπλέον. Στην περίπτωση που πάμε πάσο χάνουμε τα 200 που ήταν το ΒΒ. Άρα η εξίσωση που ισοδυναμεί με την break-even κατάσταση είναι: x*3025+y*5350-3650=-200 ή x*3025+y*5350=3450, η οποία έχει πολλά ζεύγη (x,y) ως λύσεις. Από εδώ και πέρα εξαρτάται από τα ranges των αντιπάλων, αλλά θέλει προσοχή γιατί η αυστηρή προσέγγιση είναι απαιτητική. Θα πρέπει όταν υπολογίζουμε το x για το main pot και βάζουμε ένα συγκεκριμένο hand στον short stack αλλά "παίζουμε" πιο ελεύθερα με του reraiser βάζοντάς τον σε range, θα πρέπει στον υπολογισμό του side pot να έχουμε θέσει ως dead cards τα φύλλα του short stack. Έτσι πχ αν ο short stack έχει ΑJ στο side pot έχουμε μικρότερο equity από ότι αν είχε πχ 66, γιατί για το side pot έχουμε λιγότερους Α ως outs απέναντι στα πιθανά pairs που θα έχει στο range του ο reraiser. Επίσης θα είναι πολυ΄μικρότερο ποσοστό του range του reraiser τα φύλλα του τύπου Αx που τα έχουμε dominated, γιατί υπάρχει ήδη άλλος ένας Α στο χέρι του short stack. Φυσικά όσο πιο loose είναι το range του απελπισμένου all-in του short stack τόσο πιο μικρό ποσοστό Ax χεριών θα έχει, οπότε γινόμαστε δυνατότεροι με το ΑΚ στο side pot.Για να πειραματιστούμε λίγο με τα νούμερα στην εξίσωση και να δώσουμε μια κάπως "μπακάλικη" απάντηση μπορούμε να πούμε πχ ότι αν έχουμε 33% για το main pot μας αρκεί ένα 45,83% για το side pot. Αυτό μάλλον είναι οριακό. Το θέμα είναι να βρούμε ένα εργαλείο που να υπολογίζει τα φύλλα του short stack ως dead cards για το side pot για να κάνουμε πλήρως "επιστημονικούς" υπολογισμούς.Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι: equity win tie pots won pots tied Hand 0: 39.290% 35.00% 04.29% 17178872 2103308.00 { AKo }Hand 1: 33.820% 30.49% 03.33% 14961485 1636056.50 { 77+, A9s+, KJs+, QJs, ATo+, KQo }Hand 2: 26.890% 25.08% 01.81% 12310221 886342.50 { 22+, A2s+, K7s+, Q9s+, J9s+, T9s, A5o+, KTo+, QTo+ }Εδώ πια θέλουμε μόλις 42,26% για το side pot, που πιστεύω πως είναι easy call.[/quΡΡε παιδιά, πάντα όταν βλέπω τέτοιες αναλύσεις για μια παρτίδα,αναρωτιέμαι:Όταν παίζετε πόκερ,σκέφτεστε ποτέ με τον τρόπο που γράφετε? Αν ναι συγχαρητήρια,αισθάνομαι ηλίθιος μπροστά σας.Αν όχι,τότε ποια η χρησιμότητά τους? Εκτός αν πιστεύετε ότι το πόκερ είναι μαθηματικά,να πάρουμε ένα κομπιουτεράκι και να κλείσουμε τον εγκέφαλο.[/quote:30h0d48a]finally! παρολαυτα ωραιο thread Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 looser έγραψε:crf88 έγραψε:looser min anoikseis pote sou mpakaliko tha xreokopiseis :laugh: Αυτό το γράφεις για να γελάσουμε ή για να μου πεις πως κάνω πολύ λάθος..?Αμ αυτός ο ικας ποιος είν αυτός ο ίκας και τον πληρώνω εγώ?ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ΘΕΟΣ[/quote:1ysxmn5x]foveri tainia apisteuto gelio!!!nai i analisi sou einai para poli lathos opos kai oson oi analiseis kataligoun sto fold. gianni-ael to poker sa sinolo den einai mathimatika omos to sigkekrimeno xeri einai KATHARA KAI MONO MATHIMATIKA.kai oxi de xreiazete na kaneis ipologismous kathe fora.tous kaneis mia fora kai se paromoia spots ksereis peripou pou vriskese kai pia einai i sosti apofasi.de tha kano analisi gia to xeri ta posts tou lucky knight kai tou sam einai poli kala Παράθεση
Guest Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Να το πετάξω το ΑΚ ήταν η πρώτη μου αντίδραση και την υποστηρίζω είμαι ξεροκέφαλος Λαρισαίος τι να κάνουμε ? :woohoo: Το ότι έχουμε χτίσει το stuck μας και είμαστε chip leader στο τραπέζι και ίσως δεν χρειάζεται τέτοια οριακά call μου κάνει εντύπωση πως δεν απασχόλησε κανέναν!!! Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Antonis έγραψε:Αντίθετα με σενα Διονύση εγω μπορώ κάλιστα με το μυαλό μου (γιατί είναι απλά μαθηματικά) να το κάνω κατα την διάρκεια του παιχνιδιού και να σκεφτώ οτι ακριβώς έγραψα.Εκ των υστέρων κάνουμε μνημόσυνα και ισως μαθαίνουμε να μην το ξανακάνουμε, αν και τις περισσότερες φορές(οπως κ εδώ) κάνουμε χειρουργική επέμβαση στο range για να μας βγούν τα νούμερα και να αισθανθούμε καλα. Τραγικό σφάλμα.ΤΟ οτι ξέρεις πολλά κιλά μαθηματικά αυτο δεν το αμφισβήτησε κανείς. Ομως θα πρέπει να απλοποησεις την σκέψη σου για να μπορείς να βρίσκεις απλα την λύση και οχι περίπλοκα. π.χ. ενω φτάσαμε στο ιδιο αποτέλεσμα εσυ εβαλες χ ψ ω και ευτυχώς εδώ δεν εφταξες καμια εξίσωση με τετραγωνική ρίζα. Νομίζω οτι κάτι τέτοιο είπε ο Γιάννης.Με το μυαλό σου μπορείς να κάνεις μια μαθηματική ανάλυση στο περίπου. Αυτό μπορώ κι εγώ να το κάνω. Η πλήρης όμως μαθηματική ανάλυση είναι στα 2 πρώτα μου posts. Στην πράξη η σκέψη που θα έκανα αναλύθηκε στο επόμενο post με τα 7 σημεία που στάθηκα, με όσα μαθηματικά περιείχαν (τα Μ's των 2 αντιπάλων, οι μάρκες που θα μας μείνουν αν χάσουμε κ όσα άλλα νούμερα αναφέρω εκεί). Και για μια καλή ανάλυση μιας παρτίδας (αν είμαστε απαιτητικοί) σαν κι αυτήν που θεωρείται μάλλον προς τις οριακές και για πολλούς δεν είναι 100% ξεκάθαρη (για μένα με 7 επιχειρήματα είναι ξεκάθαρο call και θα εκπλαγόμουν αν δεν συμφωνούσαν τα πιο αναλυτικά μαθηματικά), καλό είναι να το ψάχνουμε και πιο περίπλοκα. Για όσους δεν είναι τόσο απαιτητικοί ας μείνουν στη διαίσθησή τους. Το αποτέλεσμα που θα έφτανα αν έπαιζα στο τραπέζι θα ήταν το call, και το ίδιο συμπέρανα ότι ήταν το σωστό και μετά από τη μαθηματική ανάλυση.Χρήστο (crf88) το βρίσκω κάπως υπερβολικό αυτό που λες το "KATHARA KAI MONO MATHIMATIKA". Πρώτα πρέπει να καθορίσουμε έστω στο περίπου τα ranges. Από εκεί και πέρα, ναι είναι 100% μαθηματικά. Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 looser έγραψε:Να το πετάξω το ΑΚ ήταν η πρώτη μου αντίδραση και την υποστηρίζω είμαι ξεροκέφαλος Λαρισαίος τι να κάνουμε ? :woohoo: Το ότι έχουμε χτίσει το stuck μας και είμαστε chip leader στο τραπέζι και ίσως δεν χρειάζεται τέτοια οριακά call μου κάνει εντύπωση πως δεν απασχόλησε κανέναν!!!de sou pa na allakseis gnomi :laugh: .den einai kanoriako pos vgike auto to simperasma ??to call einai arketa +cev se ayti ti periptosisam exeis dikio ksexasa mia protasi sto proigoumeno post pou anaferotan poso diskolo einai na ipologiseis akrivos range gia ton antipalo.sti sikgerkimeni pasa ksexnate oloi poso apithano einai na exei o antipalos aa kk afou sto 90 toulaxiston se antistoixes periptoseis exo dei na kanoun call kai oxi all in me aa kk Παράθεση
xalkidas Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 crf88 έγραψε:looser έγραψε:Να το πετάξω το ΑΚ ήταν η πρώτη μου αντίδραση και την υποστηρίζω είμαι ξεροκέφαλος Λαρισαίος τι να κάνουμε ? :woohoo: Το ότι έχουμε χτίσει το stuck μας και είμαστε chip leader στο τραπέζι και ίσως δεν χρειάζεται τέτοια οριακά call μου κάνει εντύπωση πως δεν απασχόλησε κανέναν!!!de sou pa na allakseis gnomi :laugh: .den einai kanoriako pos vgike auto to simperasma ??to call einai arketa +cev se ayti ti periptosisam exeis dikio ksexasa mia protasi sto proigoumeno post pou anaferotan poso diskolo einai na ipologiseis akrivos range gia ton antipalo.sti sikgerkimeni pasa ksexnate oloi poso apithano einai na exei o antipalos aa kk afou sto 90 toulaxiston se antistoixes periptoseis exo dei na kanoun call kai oxi all in me aa kk[/quote:1p6847tn]sam me prolave o xrhstos..alla sta eipa kai sto msn. einai poli simantiko oti exoume ayto to obvious stixeio oti ekei sxedon POTE den kanei allin to aa ,kk kai oriaka kai to qq opote.. easy call. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 crf88 έγραψε:sti sikgerkimeni pasa ksexnate oloi poso apithano einai na exei o antipalos aa kk afou sto 90 toulaxiston se antistoixes periptoseis exo dei na kanoun call kai oxi all in me aa kkΗ επαγωγή δεν είναι μια a priori αρχή και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αίτημα που η λογική θα επικυρώσει.Αν όμως δεν μπορούμε να θεμελιώσουμε a priori την επαγωγή το ιδιο δεν μπορούμε να την θεμελιώσουμε και a posteriori.Ειναι δηλαδή αδύνατο να θεμελιώσουμε επαγωγικά τον μεθολογικό τούτο κανόνα γιατί στην προκειμένη περίπτωση καταλήγουμε σε έναν φαύλο κύκλο.Απόσπασμα απο εργασία με τίτλο "παρατηρήσεις στην έννοια της πιθανότητας και του τυχαίου". Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 me ekanes na anoikso ta vivlia pithanotiton apo tin sxoli.sto poker iparxei en hint.an exeis paratirisei kati nakanouno antipaloi sou sto 90 % ton periptoseon kane ti kaliteri dinati apantisi sti kinisi tous kai min anisixeis gia tin epistimoniki tekmiriosi tis.postare ti pasa se opoio site thes ana to kosmo k vale oti exeis kk i aa sti thesi tu deyterou paikti kai tha doume posoi ta poun call kai posoi all in.kai ase tis random ergasies den exoun kamia xrisimotita se ayto pou sizitame :laugh: :laugh: kai mia genikoteri simvouli an mou epitrepeis vevaia kseperna epitelous to kollima pou xeis me to ak.xaneis lefta kai postareis lathos simvoules se atoma pou ap oti vlepo telutaia sto pokerland theloun na mathoun.i sigkerkimeni partida st 2+2 i se kapoio allo site ta eixe 5 apantisei tou tipou easycall snapcall plz dont fold call and high five your monitor apo merikous ao tos kaliterous paiktestou kosmou.kai emeis ed prospathoume na anakalispoume tin ameriki foldarontas ak.... Παράθεση
Guest Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Πάρα πολύ ωραία δηλαδή σε αυτή την θέση αν έχω ΑΑ ή ΚΚ πρέπει να κάνω all-in αν θέλω ο αντίπαλος να νομίσει ότι δεν είμαι και τόσο δυνατός !!Εκεί που έλεγα δεν με νοιάζει τώρα πεθαίνω να μάθω τι κρατούσε !! Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Βρίσκω μια ιντερτεμινιστική φιλοσοφική διάθεση εκ μέρους σου, που δεν συνάδει με τον ντετερμινισμό της θεωρίας των πιθανοτήτων ενω απουσιάζει η κβαντική αβεβαιότητα.Οι απαντήσεις των ποστερ αποτελεί για μένα μια a priori γνώση (οπως και του φίλου που έκανε το πόστ) και βασίζομαι περισσότερο στην δική μου σκέψη και την άποψη αρκετών pro που λένε οτι καλύτερα να πηγαίνεις allin με Α-Κ παρά να καλείς.Αυτό για το Α-Κ το ιδιο θα μπορούσα να πώ και για ΄σενα και άλλους φυσικά, οσο για μένα μην ανυσηχείς και σύμφωνα με την database μου to A-K βρίσκεται εκεί που πρέπει. Εσυ που δεν έχεις, δεν ξέρω πως τεκμηριώνεις την σκέψη σου. Μάλλον a priori!!!! Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 stin analisi pou sou ekane o lucky knight pou vgainei safos +cev kai kata poli malista ekei to stirizo .kati pou adinateis na katalaveis .kai sinexizeis na les gia database pou exei kanatisei pia anekdoto Παράθεση
Guest Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Ξέρω ότι μάλλον σας έχω κουράσει αλλά κάτι δεν μου κολλάει στην λογική μου .Και πριν πει κανένας καμία εξυπνάδα εγώ θα σας πως είμαι χαζός και συγνώμη γι αυτό και συγνώμη που δεν καταλαβαίνω.Δεν έχω καμία αμφιβολία για τα νούμερα που γράφετε αλλά όλα τα νούμερα βασίζονται σε παραδοχές (για το range των χεριών)οι οποίες παραδοχές επίσης δεν έχω λόγο να διαφωνήσω ότι αφορούν το 90% των πιθανών χεριών .Αλλά βασιζόμενοι σε αυτό το 90% των χεριών και βγάζοντας ένα νούμερο π.χ 42% Θεωρώ πολύ προφανές πως το 42 δεν είναι επί τοις εκατό αλλά στα 90!Αυτό το υπόλοιπο 10% των περιπτώσεων (κάποιος να κρατάει ένα monster hand)πως συμπεριλαμβάνεται στην τελική σας απόφαση ? ή μήπως απλά το έχετε διαγράψει ? Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 crf88 έγραψε:stin analisi pou sou ekane o lucky knight pou vgainei safos +cev kai kata poli malista ekei to stirizo .kati pou adinateis na katalaveis .Θα έλεγα οτι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ενω καταλαβαίνω πολύ καλά τι λέτε ή τι θα λέγατε (a priori γνώση), ενω εσείς όχι.kai sinexizeis na les gia database pou exei kanatisei pia anekdoto[/quote:rvrmam53]Αυτό είναι σωστό για οσους εχουν την γνώση a priori. Για μένα όχι.Απλα ή εγω μπερδευτηκα λίγο με τις φιλοσοφικές σου αναζητήσεις, γύρω απο την ανάλυση στο πόκερ και την θεωρία του ή είσαι μπερδεμένος.Υ.Γ. Που είναι ο Άκης και ο Μίλτος? Διακοπές? Πως δεν μου την έπεσαν ακόμα. :laugh: Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Θα πω και μια αστεία ιστορία με τον Μίλτο.Κοπενγχάγη στο looby του hotel ο xalkidas πάει για τσιγάρο και μου αφήνει ενα τουρνουά που παιζει στο laptop να το συνεχίσω. Δίπλα μου και πολλοί άλλοι Έλληνες κοιτάνε. Σε κάποια στιγμή και αφού έχουμε μείνει περίπου 14 άτομα, μετά απο μια περίεργη δράση στο τραπέζι κάνω fold Α-Κ απο το button.Ο Μίλτος πετάγετε απο την καρέκλα του και αρχίζει να φωνάζει, να τραβάει τα μαλλιά του, να ορύεται, να με δείχνει και να με βρίζει.Αυτός εν ξέρει πόκερ. Φολνταρεν Α-Κ και συνέχιζε με Κυπριακά μπινελίκια.Λίγο αργότερα και αφού βρισκόμαστε στο FT ως chipleader ο Μίλτος συνέχιζε να με βρίζει.Ρε αμα δεν είχα κάνει fold υπήρχε πιθανότητα να μην είμαστε εδώ και να διεκδικούμε την 1η θέση του έλεγα και προσπαθούσα να του εξηγήσω γιατί ηταν χωρίς νόημα αυτή η πάσα που είχε κολήσει.Ρε ακους τι σου λεω εγω, ΔΕΝ ΦΟΛΝΤΑΡΟΥΜΕΝ ΠΟΤΕ Α-Κ πότε θα το καταλάβεις? και δώστου μπινελίκια στα Κυπριακά. :laugh: :laugh: Λίγο αργότερα αποκλείστηκαμε αν θυμάμαι καλά στην 3η θέση οταν το Α-Κ μας έχασε απο 2αρια!Αλλη μιά φορά θυμάμαι όλο το αεροδρόμιο να εχει γυρίσει και να μας κοιτάει απο τις φωνές μας σε μία τέτοια συζήτηση που αποτι φαίνεται δεν τελειώνει ποτέ. Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Αυγούστου, 2009 Antonis έγραψε:crf88 έγραψε:stin analisi pou sou ekane o lucky knight pou vgainei safos +cev kai kata poli malista ekei to stirizo .kati pou adinateis na katalaveis .Υ.Γ. Που είναι ο Άκης και ο Μίλτος? Διακοπές? Πως δεν μου την έπεσαν ακόμα. :laugh:[/quote:2d94lguf][/quote:2d94lguf]me ton aki imastan mazi mikono tora exei erthei kerkyra kai de poliasxoloumaste me poker:).emena mou aresan oi teleytaies sizitiseis kai simeteixa . de katalava akrivos pou ennoeis oti eimai mperdemenos.eksigeise an mporeis,....prin apo ena mina peripou etixe na eimaste sto idio table esi o ilios kai ego sto 100ari ongame.itan mikra ta blinds kai kateliksa na pekso all in preflop me ak .leo ox tha ta akouso tora.... :laugh: :laugh: itan megalo lathos to sigkekrimeno all in.alles dio fores tora teleutaia exo foldarei ak preflop se all in i mia malista se bubble:) :).itan kai oi dio sostes.to point mou einai oti prepei na diaxorizoume tis katastaseis oute panta all in opos ipostirizei o miltos oute exthros tou ak opos eisai esi . Παράθεση
neverlost13 Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 TO NA FOLDAREIS KATI PRIN DEIS ENA FLOP DEN EINAI LATHOS.....EKTOS APO AA/KK... Παράθεση
empags Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 den to pisteyw oti grafthkan toses selides gia ena toso easy call.. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 empags έγραψε:den to pisteyw oti grafthkan toses selides gia ena toso easy call..Kapoioi kathontai kai skeftontai kai kanoun analyseis -alloi swsta, alloi lathos, alloi meh...Kapoioi patane koumpakia, kapoioi ta kseroun ola klp Παράθεση
vergitsis Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 Antonis έγραψε:Υ.Γ. Που είναι ο Άκης και ο Μίλτος? Διακοπές? Πως δεν μου την έπεσαν ακόμα. :laugh:[/quote:mntt8i9m] antoni autoi pou kanoun call ekei me ak einai diakopes me ta lefta auton pou kanoun fold set sto ft bubble!!!!!!!!!! . Plakitsa Kano,ti diki mou apantisi tin ksereis!! Παράθεση
xalkidas Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 15 Αυγούστου, 2009 vergitsis έγραψε:Antonis έγραψε:Υ.Γ. Που είναι ο Άκης και ο Μίλτος? Διακοπές? Πως δεν μου την έπεσαν ακόμα. :laugh: antoni autoi pou kanoun call ekei me ak einai diakopes me ta lefta auton pou kanoun fold set sto ft bubble!!!!!!!!!! . Plakitsa Kano,ti diki mou apantisi tin ksereis!![/quote:1u98fuui][/quote:1u98fuui] :laugh: :laugh: :laugh: Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 16 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 16 Αυγούστου, 2009 SamGreek έγραψε:...2) ο παίχτης που κάνει το reraise all-in έχοντας λίγους παίχτες να μιλούν μετά από αυτό ξέρει ότι η πιθανότητα είναι πολύ μικρή να πέσει επάνω σε monster (σε αντίθεση με το αν ήταν πχ σε θέση αμέσως μετά το short stack κι απέμενε το μισό τραπέζι κ βάλε να μιλήσει). Άρα ο reraiser έχει επίσης μεγάλο range.3) Δεδομένου του 2) μπορούμε ακόμη και να αποκλείσουμε συγκεκριμένα τα hands AA,KK από το range του reraiser γιατί θα έκανε σχεδόν πάντα flat call, όχι isolation.....Εγώ το είπα πρώτος! Παράθεση
texasPAOK Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Το σωστο πιστευω ειναι το fold αλλα εχω παρατηρησει ρε παιδιαοτι στα online τουρνουα ο big stacker τρωει λαχανο δυο πιτσιρακαδες οταν κανουν all in...επισης δεν μπορουμε να θεωρησουμε παιδια οτι πρεπει να κερδισειμονο εναν αντιπαλο αφου το stack του αλλου ειναι πολυ μικρο(δηλαδη δεν μας απασχολει αν κερδισει γιατι θα παρουμε το side pot!!!)αναλογα με το feeling πιστευω πρεπει να παιχτει αυτο το χαρτι...εγω μαλλον θα το επαιζα γιατι πιστευω οτι στην χειροτερη θα ειναι ενα coin flip με τον 3000 αν και μπορει να εχει ΑQ η ΑJ και να εκανε all in για να σε πεταξει εξω...Τελος για να ειμαι 100% ορθως με την οικονομικη μου δυνατοτητα αν ηταν ενα τουρνουα απο 1-40 ευρω θα εκανα call αν ηταν 70 και πανωτο χαρτι θα ετρωγε κλωτσια ενω στα ενδιαμεσα αναλογα με το feeling!!! Παράθεση
Recommended Posts