Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Thanks Dusan αν κ δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είσαι. Προφανώς με ρώτησες για το παιχνίδι σου κ σου απάντησα ειλικρινά. Ελπίζω να ήταν σωστές οι παρατηρησεις μου κ όχι λανθασμένες κ να σου έκαναν κακό αντι για καλό. :)

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

Εγω λεω τα δικά μου? Ειναι άλλο πράγμα να λες οτι εχω ρίξει περισσότερο βάρος στα τουρνουά κ οχι τόσο στο cash k άλλο να λες οτι είμαι pro παίζοντας μόνο τουρνουά γιατί στα cash δεν είμαι καλός κ χάνω. Είναι απλά ανόητο. Απλά δηλώνεις οτι ειμαι pro-ktos κ οχι pro κ κακός παίκτης πόκερ.

O ilios k o gkap, ael έπαιζαν κ παίζουν cash (ισως πιο σπάνια εως ποτέ τώρα λόγω ασχολίας τους με πολλά τουρνουά) αλλα οταν το variance των τουρνουά μεγαλώνει το cash ειναι που σε στηρίζει, ενω ο crf88 απλά ειναι η νέα γενιά που λες κ εσυ που την εχω ήδη χαρακτηρίσει. :)

Οσο για τα τουρνουά τα λατρεύω για κάποιους λόγους, αλλα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι έχω σε εκτίμηση ποκερική καποιον που έχει κάνει κάποιες ή κάποια επιτυχία. Αν το έκανα αυτό απλως θα ήμουν για γέλια.

mporeis na postareis se parakalo antoni ta sinolika kerdi sou apo ta 17 xronia pou paizeis poka kai 5 holdem ?????gia na kserume gi ti milame

ego eimai peripou 100 k sin se dio xronia pou paizo holdem online kai kapoia live pou de mporo na ipologiso.

an theoreis magkia meta apo tosa xronia pou asxoleise postareis ktl.. na paizeis 0.5-1 cash kai na to kerdizeis kai na xairese tote eisai arrostos distixos.otan prosvaleis kosmo tha prepei na ksereis gia ti milas.i na exeis kapoia epitixia na deikseis.allios voulose to kai mi ksanafereis to onoma mou.apla pragmata

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

SB checks, BB bets 4€.

Το lead bet εδώ με το φύλλο του είναι κακό εάν δεν σκοπεύει σε raise να απαντήσει με reraise ώστε να αποκτήσει μεγάλο folding equity και να το κάνει +ev in the long run. Έστω ότι κερδίζει το pot εκεί και τελειώνει η πάσα. Έκανε max value το χέρι του;

SamGreek έγραψε:

Μετά από λίγη σκέψη ο UTG+1 κάνει raise στα 10€. Ο SB κάνει auto-call all-in περίπου 5.75€ σύνολο. Ο ΒΒ μετά από λίγη σκέψη και δείχνοντας αποφασισμένος ότι θα κάνει τουλάχιστον call, κάνει τελικά flat call κι έτσι το main pot έχει 23.25€ και το side pot 9.50€.

Με το flat call αναίρεσε το lead bet του. Εκτός και παίζει έτσι και τα set του (πράγμα που, με το action που έχει προκύψει, δεν ξέρω αν είναι σωστό). Αν είχε δηλαδή 44 θα έκανε lead bet για να κάνει flat call σε reraise και allin;

Από την άλλη ο UTG+1 δείχνει τουλάχιστον top pair με τον τρόπο που παίζει.

SamGreek έγραψε:

Turn 7s. Check o BB, bet 10€ o UTG+1, και μετά από σοβαρή σκέψη ο ΒΒ κάνει all-in περίπου άλλα 28€ (επιπλέον από τα 10€). Τότε ο UTG+1 κάνει μετά από σύντομη σκέψη πάσο και δείχνει στους άλλους παίχτες ότι είχε Κ8ο.

Κακό το bet του UTG+1 γιατί χάνει το pot control εφόσον δεν σκοπεύει στο επερχόμενο allin να κάνει call. Έτσι όπως έπαιξε την πάσα, το protection from draws bet που κάνει γυρνάει μπούμερανγκ. Εκεί κάνεις bet μόνο αν σκοπεύεις να κάνεις call σε reraise. Αλλιώς κάνεις check behind για pot control. Ναι, αν ο αντίπαλος είναι σε draw παίρνει free card αλλά με ένα φύλλο να μένει θα έχει το πολύ 25%. Δεν έχουμε και lock hand που δεν θα μπορέσουμε να αποχωριστούμε στο river για να πεθαίνουμε να το προστατέψουμε με bet στο turn.

Πολύ κακό το allin του BB σ' αυτό το σημείο. Πρακτικά δεν έχει folding equity. Ο UTG+1 χρειάζεται 25% για το call και έχοντας δείξει τουλάχιστον top pair, δύσκολα το allin θα είναι +ev σε βάθος χρόνου. Θα δικαιολογούσα το allin μόνο στο συγκεκριμένο χέρι αν έχει ισχυρά reads για τον αντίπαλο ότι είναι σε θέση να κάνει laydown το top pair του (και εκμεταλλευόμενος το image του TAG αν όντως έτσι τον αντιλαμβάνεται το τραπέζι), αλλά όχι σαν κίνηση σε βάθος χρόνου. Εξάλλου τι κάνει represent εκεί πέρα από αυτό που πραγματικά έχει; Αν έχει κάτι που κερδίζει το top pair (2 pairs ή set) γιατί δεν ποντάρει ξανά το turn; Το check του στο turn τις περισσότερες φορές θα ακολουθηθεί από check του UTG+1 δίνοντας free card στον UTG+1 πια, ο οποίος και σύμφωνα με το action είναι πολύ πιθανόν να είναι σε flush draw (αφού εμείς έχουμε το 2 pairs/set). Έστω ότι κάνω represent 46,Κ6,Κ4,444,666. Έστω επίσης ότι κάνω flat call στο flop και περιμένω να δω το turn πριν φουσκώσω το pot με reraise. Με το turn που πέφτει, είτε με ευνόησε (κέντα ή τώρα πια 2 pairs) είτε όχι (έχω ήδη 2 pairs ή set από το flop) το πιθανότερο είναι να ποντάρω εκτός και έχω σιγουριά άνω του 75% ότι ο UTG+1 θα συνεχίσει να χτυπάει και στο turn.

Συμπερασματικά, μόνο για αυτή την παρτίδα, το c-r allin στο turn του BB έχει κάποια ελαφρυντικά, αλλά σαν μοτίβο και με το φύλλο που έχει, σε βάθος χρόνου θα είναι -ev.

Δημοσίευση

+1 safesteps πάντα αξιόλογα τα posts σου...

Εγώ λέω να ηρεμήσουμε όλοι,να μην πέρνουμε τόσο βαρυά ο ένας την κουβέντα του άλλου....,Ωραία είπε ο ένας κάτι για τον άλλον (donk,μαλάκας,loosing player,cash player>tournament player κτλ ) so fucking what???

Yπάρχουν πολλά καλά μυαλά σε αυτό το forum και ο καθένας μπορεί να πάρει στοιχεία από τον άλλον και να βελτιώσει το παιχνίδι του...

Χάνουμε την ουσία και αφήνουμε τα 19χρονα πιτσιρίκια(Αμερικανάκια κτλ) να παίρνουν τα πακέτα...Για ποιο λόγο;...Eπειδή δεν μπορούμε να ρίξουμε μια στάλα τον εγωισμό μας και να δεχτούμε ο,τι κάποιος συνφορουμίτης έχει να μας προτείνει κάτι το οποίο μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι μας,το οποίο δεν έχουμε σκεφτει οι ίδιοι κτλ κτλ...

Το poker είναι ένα παιχνίδι το οποίο συνεχώς εξελίσεται,κανέις δεν μπορεί γνωρίζει σε μια δεδομένη χρονική στιγμή ποιο είναι το πιο optimal play σε μια παρτίδα...Όλες μας οι αποφάσεις στηρίζονται σε εκτιμήσεις..Γιατί να μην καθόμαστε να καλλιεργήσουμε τη κριτική μας σκέψη και αντ'αυτού τα μισά posts(κυρίως των παλαιών μελων) να αναφέρονται σε ποιός την έχει μεγαλύτερη;;;;

Δημοσίευση

Kata ti gnomi moy o BB pou xaraktirises ws TAG pou xerei ti tou ginetai ,kakws pezei stin partida me AXs oop ,enantia se enan shortstacker (SB) kai enan akatalilo (UTG+1).

Simfwna me tis perigrafes pou edwses o BB mporouse na perimenei ena kalitero simeio kai na vgalei kerdos apla me value towning.E kai an ton etrwge o kwlos tou na pexei tin partida as ekane ena sqeeze.

Genika se live opou pezoun paixtes Cowboydes ,apla pezeis kala starting hands.

PS. screenshot or it never happened!

Δημοσίευση

Η αλήθεια είναι οτι οταν κάνω κάποιο cashout δεν παίρνω τον Βασίλη τηλ. για να το γράψει στο pokerland κ να το μάθουν όλοι. Βέβαια δεν τον παίρνω τηλ. ουτε οταν χάνω και κάνω κατάθεση. ;) Κάποιοι κανουν το πρώτο, ενω ξεχνούν επιμελώς το 2ο. :laugh:

Κ όχι μόνο δεν τον παίρνω τηλ αλλα του έχω πει οτι κάποια στιγμή θα του ζητήσω να σβήσει το ονομά μου κ τα κέρδη μου για προσωπικούς λόγους που δεν είναι ανάγκη να πω δημόσια.

Εαν προσθέσεις κ τα δικά μου τα γνωστά κέρδη, κάπου εκεί φτάνουν κ τα δικά μου αλλα δεν είναι εκεί το ζητούμενο φυσικά.

Τους πολλούς λόγους που πάιζω cash το πολύ μέχρι 2-4$(σταθερα κ επαγγελματικά κ οχι 5 χέρια gambol sto 25-50) στο net τους έχω εξηγήσει αρκετές φορές. Προσωπικά πιστεύω οτι εσύ δεν μπορείς να κερδίσεις κ να παίξεις σωστά ούτε στο 0,02-0,04 κ εαν θες βάζουμε κ στοίχημα γιαυτό.

Παίζω εκεί που πρέπει για να έχω κάποια σταθερά και καλά μηνιαία κέρδη χωρίς ιδιαίτερο άγχος κ δεν πάω να παίξω 10-20 για να κάνω εφέ στους φίλους μου ή γενικότερα κ το βασικότερο όσα κ εαν χάσω πάω ησυχος για ύπνο, πράγμα που δεν θα γινόταν εαν εχανα 10 buy-in σε μια μέρα στο 10-20.

K δεν το κάνω μόνο εγώ. Δες σε τι όρια παίζει στο net ο ΑΛεν Κάνιγκαμ, ο Πώλ Βάσκικα, ο Tζο Μπήβερς με τον οποίο εχω αρκετά χέρια στο 1-2 PLO, η Σιντυ Βιολετ με την οποία την προηγούμενη εβδομάδα παίζαμε στο 1-2 stud κ άλλοι πολλοί pro(αληθινοί κ οχι μαιμούδες που ασχολούνται μόνο με donkamnets) που παίζουν στο 0,25-0,50 βγάζοντας μεροκάματο.

Το ίδιο έκανα με ps. ¨εκανα μια κατάθεση 250 να παίξω στο Wcoop 6Η μπήκα στα λεφτά βρέθηκα με 700$ κ την άλλη μέρα έπαιζα cash στο 1-2 αλλα γρήγορα σκέφτηκα οτι δεν μου αρέσει να κάνω καταθέσεις στα site αλλα μόνο αναλήψεις κ ετσι πήγα στο 100NL να κτίσω bnroll κ να συνεχίσω. Απλά κ σοβαρά πράγματα.

Είμαι άνθρωπος της ουσίας κ όχι της βιτρίνας γενικότερα στην ζωή μου κ όχι μόνο στο πόκερ.

Πότέ δεν είπα οτι παίζω 17 χρόνια πόκα κ 5 holdem. 3 χρόνια holdem παίζω κ πόκα στα φοιτητικά μου χρόνια τα οποία ήταν λίγο μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο :laugh:

Ξέρω τουλάχιστον 30 άτομα που δεν τα ξέρει κανείς ( δεν έχουν κερδίσει κάποιο donkament) αλλα ξέρουν τόσο πόκερ που εσυ δεν θα μάθεις ποτέ!!! Κ φυσικά η επιτυχία σε κάποιο donkament δεν σου δίνει σεβασμό ως παίκτη απο μόνο του, ουτε η βιτρίνα που πουλάς. Κ πίσω απο κάθε βιτρίνα κρύβεται κ μια δυστυχία Οσο για μένα εε όλο κ κάτι έχω να λέω οτι έχω πάρει έτσι για να πουλάω μούρη κ εφε στους φίλους μου :) (πράγμα που δεν κάνω ποτέ).

Εχεις δίκιο όμως οτι πρέπει να το βουλώσω. Το ΄διο είχες πει κ στον holdem εσυ κ το φερεφωνό σου. Και βασικά έχεις δίκιο. Τι δουλειά έχω εγω κ ο holdemgr σε αυτό το forum που η πλειοψηφία του πιστεύει οτι το δύσκολο στο NLH είναι να πουσάρεις preflop θεωρόντας ευκολα τα υπόλοιπα streets κ απαξιεί να τα παίξει? Απο την άλλη εμείς προσπαθούσαμε να αναλύσουμε πως να παίξουμε σωστά σε όλα τα streets για να μάθουμε καλό πόκερ. ευτυχώς που η νέα γενιά πόστερ μας ενημερώνει οτι είμαστε άχρηστοι σε αυτό το forum που η μαγκιά κ η δυσκολία είναι να πουσάρεις preflop k μάλιστα υπάρχει κ καθηγητής που θα μας το διδάξει πως να πατάμε το κουμπάκι του allin. :laugh: :laugh:

Μετά την αποχωρηση του holdem νομίζω έφτασε η ώρα κ η δική μου αποχώρηση (εκ νέου) κ αφήνω τον χώρο στους "καλούς" πόστερς. τώρα εαν θα διαβάσουμε κάποιο σοβαρό ποστ είναι άλλο θέμα. π.χ push me A-K 100BB χωρίς να είχει γίνει κάποιο raise (+ev) k minraise με QQ stack 15ΒΒ κ μετά απο 2,5ΒΒ raise k flat call(polla ++++ev). :laugh: :laugh:

Υ.Γ. 1, Sam ζητώ συγνώμη εαν σου σκίσαμε λίγο το πόστ, αλλα δεν είναι δικιά ευθύνη (αποκλειστικά), φυσικά φαντάζομαι οτι είσαι ο ΒΒ κ πέρυσι τέτοια εποχή σου έλεγα οτι είναι λάθος να παίζεις έτσι το flush draw καθώς αυτό το play είναι -ev. Εναν χρόνο μετά κ κάνεις το ΄διο λάθος. Τι άλλο να σου πω δεν ξέρω.

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ωραία οταν την λένε για τους άλλους αλλα είναι λόγος παρεξήγησης οταν την λένε για μας. Απο προηγούμενο πόστ μου. :)

Καλή τύχη σε όλους.

Δημοσίευση

Antoni pragmatika pisteyw oti einai to ligotero lathos na apoxwreite ki esy ki o crf apo to forum epeidh kapoioi exoun diaforetikh gnwmh kai thn ekfrazoun me lathos tropo.

Emena proswpika me exoun voithisei ta kaystika sxolia sou kai thelw na yparxoun sto megalytero ellhniko forum gia to poker (+fwnw vevaia kai me ta perissotera).

Skeftomai katarxhn oti isws kai ta dika sou sxolia kata kairous na exoun enoxlhsei kosmo (vevaia den evrises kanenan katamoutra de lew).

Skepsou oti to forum yparxei gia na antalassoume apopseis kai sigoura oi empeiroteroi mporoun na voithisoun poly me tis analyseis tous.

Epishs pisteyw oti gia na eisai kalos paikths poker (kai se opoiodhpote paixnidi-athlima) prepei na eisai egwisths kai na pisteyeis stis dynatothtes sou (xwris na tis yperektimas vevaia).

To na apoxwrhseis meta apo ta sxolia kai tis prosvoles kapoiou den einai egwismos alla emena mou fainetai san paraithsh.

H swsth symperifora twn empeiroterwn gia mena pros olous aytous pou vrizoun kai prosvalloun einai na mhn tous dinoun shmasia...giati ayto einai pou zhtane.

Egw thelw na proteinw kati allo.

DE VLEPW TOUS EMPEIROTEROUS APO TO FORUM NA XEKINOUN AYTOI KAPOIO TOPIC ME ANALYSEIS.

De lew kalo einai na voithate kapoion pou paizei micro stakes h kai home game me filous na katalavei pou kanei lathi alla giati na mhn xekinate oloi eseis topic me analysh kai paradeigmata (pou sigoura exete apeira) me kala kai asxhma paigmenes partides.

Mhpws kai se olous tous empeiroterous aresei mono na diorthwnoun tous allous GIA na deixnoun aytoi kalyteroi (pragma pou mporei na ekneyrisei tous allous pou parakolouthoun).

+1 gia na meinoun oi empeiroteroi sto site kai na anavathmisoun apo monoi tous to rolo tous sth mikrh ellhnikh koinwnia tou poker.

Polla mpravo gia tis analyseis tous se safesteps crf ilio kai antwni (opws kai gia ta petyxhmena sxolia sou). Exw "parei" polla apo ta posts sas.

P.S.1 Antwni ithela na sou steilw pm polles fores gia na syzhtousame kapoia pragmatakia gia to agaphmeno mas "paignio" akomi kai na synantihtoume gia kanenan kafe....alla meta eida oti eisai apo Patra (ligaki makria apo Thessaloniki)

P.S.2 Safesteps elpizw na me exeis sygxwresei gia ekeino to freeroll sth stars (gia ta dyo atoma pou tha ekprosopousan thn ellada sto world cup of poker) pou enw eixa megalo stack (chipleader an den kanw lathos) kai ithela na to karfwsw arxisa na paizw allin kathe hand anti na kanw sit out kai epeses panw sta 7ria mou.

P.S.3 Sygxwreste mou ta polla lathi alla molis gyrisa ap'th douleia ptwma kai prin pesw ia ypno ithela na to steilw.

Kala kerdh kai kala myala se olous mas B)

Δημοσίευση

99 στους 100 παικτες ποκερ ειναι χαμενοι.Αρα απο τους 500 πες που ποσταρουν ψιλοσυχνα μονο 5 ειναι μακροχρονια κερδισμενοι.

Ο Αντωνης ειναι σιγουρα ενας απ'αυτους κ εχει καθε δικαιωμα να λεει

αυτα που λεει σε καθε νουμπα.Εχει δικιο ρε φιλε,παντα.

Ο τροπος που τα λεει ειναι γαματος κ προσωπικα γελαω πολυ με τις αντιδρασεις που προκαλουν.

Αντωνη συνεχισε ετσι ακριβως, αλλιως θα πεσει πολυ ξενερα εδω περα.

Πραγματικα δεν θα υπαρχει τποτα αξιολογο για διαβασμα.

Δημοσίευση

clansman έγραψε:

99 στους 100 παικτες ποκερ ειναι χαμενοι.Αρα απο τους 500 πες που ποσταρουν ψιλοσυχνα μονο 5 ειναι μακροχρονια κερδισμενοι.

Ο Αντωνης ειναι σιγουρα ενας απ'αυτους κ εχει καθε δικαιωμα να λεει

αυτα που λεει σε καθε νουμπα.Εχει δικιο ρε φιλε,παντα.

Ο τροπος που τα λεει ειναι γαματος κ προσωπικα γελαω πολυ με τις αντιδρασεις που προκαλουν.

Αντωνη συνεχισε ετσι ακριβως, αλλιως θα πεσει πολυ ξενερα εδω περα.

Πραγματικα δεν θα υπαρχει τποτα αξιολογο για διαβασμα.

-1000000

Δημοσίευση

p4rasite έγραψε:

P.S.2 Safesteps elpizw na me exeis sygxwresei gia ekeino to freeroll sth stars (gia ta dyo atoma pou tha ekprosopousan thn ellada sto world cup of poker) pou enw eixa megalo stack (chipleader an den kanw lathos) kai ithela na to karfwsw arxisa na paizw allin kathe hand anti na kanw sit out kai epeses panw sta 7ria mou.

Για να σε συγχωρήσω για κάτι πρέπει πρώτα να μου έχεις κάνει κάτι ;)

Δημοσίευση

Είναι φοβερή σύμπτωση αυτό που συνέβη, αλλά έτυχε μόλις σήμερα να διαβάσω κάπου το παρακάτω κείμενο που θα το παραθέσω αυτούσιο στα αγγλικά όπως το βρήκα:

"You have Ad7d on the button in a $1-$2 gamewith $200 effective stacks. Everyone folds to a player in middle position, who is loose preflop and plays predictably postflop. He limps, you limp, the small blind limps and the big blind checks. The flop comes Qh6d5d, giving you the nut flush draw. The blinds check, the cut off bets $8 into the $8 pot, you call and the blinds fold. The turn is the 8c, giving you a straight draw to go with your flush draw. The cutoff bets $15 into the $24 pot.

On the flop you thought top pair was the most likely hand for your opponent. His turn bet reinforces your read. He’s not the type to bet draws, so his flop bet implies some kind of made hand- top pair with a medium kicker, possibly two pair or a set. His weakfish turn bet leads you to narrow his range towards top pair, because with a set or two pair, he probably would have bet more.

The flop gave you good implied odds with a draw to the nut flush, two people behind you, and plenty of money left to bet. The turn increased your outs. In addition to nine cards to make a flush, you gained six cards that give you a straight. (Three more cards, the aces, could make you a winner as well.) However, because you have only one opponent left, and you think he has a top pair hand, your implied odds have fallen. If the third diamond hits, or if the river makes you a one-card straight, it’s unlikely your opponent will pay you anything.

Your pot equity is so good on the turn that folding would be a mistake. Calling is profitable based on pot odds alone. However, a semi-bluff raise is better. Your folding equity is likely high, and if he does call you could have 18 outs. With good pot equity plus good implied odds, raising an amount that commits you to the pot is correct."

Βρήκα φοβερές ομοιότητες σε αυτό το απόσπασμα με το post που παρέθεσα, ειδικά στους λόγους που συνίσταται το semi-bluffing. Φυσικά κι υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές (preflop action, position), αλλά νομίζω πως η παραπάνω ανάλυση ταιριάζει καταπληκτικά σε αυτό το post!

Δημοσίευση

Νομίζω Διονύση ότι οι διαφορές δεν είναι και τόσο micro. Στην παρτίδα που πόσταρες το pot είναι raised, υπάρχει shortstacker που μπαίνει allin στο flop, το lead out bet του BB αλλάζει εντελώς το action και τον τρόπο σκέψης, και τέλος στο turn δεν υπάρχουν τόσα outs για το BB.

Δημοσίευση

The flop gave you good implied odds with a draw to the nut flush, two people behind you, and plenty of money left to bet. The turn increased your outs. In addition to nine cards to make a flush, you gained six cards that give you a straight. (Three more cards, the aces, could make you a winner as well.) However, because you have only one opponent left, and you think he has a top pair hand, your implied odds have fallen. If the third diamond hits, or if the river makes you a one-card straight, it’s unlikely your opponent will pay you anything.

Your pot equity is so good on the turn that folding would be a mistake. Calling is profitable based on pot odds alone. However, a semi-bluff raise is better. Your folding equity is likely high, and if he does call you could have 18 outs. With good pot equity plus good implied odds, raising an amount that commits you to the pot is correct."

poly wraio paradeigma sam k ontws moiazei poly!

+1 stin analusi tou hand

eidika i 2i paragrafos sou mathainei polla.

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

Νομίζω Διονύση ότι οι διαφορές δεν είναι και τόσο micro. Στην παρτίδα που πόσταρες το pot είναι raised, υπάρχει shortstacker που μπαίνει allin στο flop, το lead out bet του BB αλλάζει εντελώς το action και τον τρόπο σκέψης, και τέλος στο turn δεν υπάρχουν τόσα outs για το BB.

safe nomizw oti thelei na tonisei to aggressive play otan vriskomaste se megalo draw..sigoura yparxoune diafores alla i ousia einai i idia k epikentrwnetai sto pws prepei na paizoume me draws k overcard/s.

Δημοσίευση

Κατάλαβα που θέλει να εστιάσει ο Διονύσης, αλλά τα επιμέρους χαρακτηριστικά των παρτίδων καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο θα εκδηλωθεί το aggressiveness που αναφέρεις. Για να είναι +ev σε βάθος χρόνου το όλο line θα πρέπει να παίρνεις μεγάλο equity από το fold του αντιπάλου διαφορετικά δεν μπορεί να κερδίζει. Και στο χέρι που ποστάρει ο Διονύσης δεν νομίζω να υπάρχει διαφωνία ότι το FE σε βάθος χρόνου είναι μηδαμινό.

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

... Και στο χέρι που ποστάρει ο Διονύσης δεν νομίζω να υπάρχει διαφωνία ότι το FE σε βάθος χρόνου είναι μηδαμινό.

Δεν έχεις καθόλου άδικο. Όμως το βάθος χρόνου είναι γενικό. Αν ο UTG+1 ήταν ένας που θα μπορούσε να σκεφτεί όπως εσύ, ναι το FE σε βάθος χρόνου θα ήταν μηδαμινό. Όμως σε live παιχνίδι κι από τη στιγμή που ο ΒΒ ξέρει τον αντίπαλο που αντιμετωπίζει (και πίστεψέ με δεν ήταν καθόλου λάθος η εκτίμησή του γιατί έπαιζα κι εγώ στο ίδιο τραπέζι) υπάρχουν οι εξής σημαντικές ομοιότητες με το παράδειγμα που βρήκα:

1) Αν έρθει το draw μας δεν έχουμε τα implied odds γιατί τι φύλλο του αντιπάλου είναι σχεδόν σίγουρα marginal και σχετικό αδύναμο

2) Επειδή έχουμε καταλάβει ότι ο αντίπαλος έχει οριακό φύλλο (από το pattern) και ξέρουμε πώς παίζει (ότι δηλαδή με shove δε θα παίξει όλο του το στακ με ένα τόσο οριακό φύλλο) συμφέρει πάνω από όλα το raise.

3) Στην σπανιότατη περίπτωση που θα κάνει ένα slowplay set εκεί και πάλι το draw έχει αρκετά outs.

Σε αυτές τις 3 ομοιότητες δεν εμπλέκεται πουθενά το preflop&flop action ούτε ένας 3ος αντίπαλος με side pot κλπ αλλά αυτές οι 3 ομοιότητες δεν αναιρούν εύκολα την απόφασή μας, ειδικά απέναντι σε live αντίπαλο που ξέρουμε πώς παίζει κι οι εκτιμήσεις μας μπορούν να είναι πιο βάσιμες.

Σε online κι απέναντι σε regular η ιστορία του ΒΒ δεν πουλάει σε βάθος χρόνου και θα έπρεπε να είχε παιχτεί αλλιώς το hand από το flop, ίσως με 3 bet shove.

Δημοσίευση

Εκείνο που πρέπει ο ΒΒ να καταλάβει, και προσπαθώ να αναδείξω από την αρχή, είναι ότι η απόφασή του να pushάρει στηρίζεται στο να κάνει λάθος ο αντίπαλος και όχι σε σωστό παιχνίδι, όσο dead read και νά 'χει για τον αντίπαλο. Αν δηλαδή ο αντίπαλος κάνει λάθος και foldάρει τότε έχει value το play του.

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

Εκείνο που πρέπει ο ΒΒ να καταλάβει, και προσπαθώ να αναδείξω από την αρχή, είναι ότι η απόφασή του να pushάρει στηρίζεται στο να κάνει λάθος ο αντίπαλος και όχι σε σωστό παιχνίδι, όσο dead read και νά 'χει για τον αντίπαλο. Αν δηλαδή ο αντίπαλος κάνει λάθος και foldάρει τότε έχει value το play του.

Εκείνο που πρέπει ο ΒΒ να καταλάβει, και προσπαθώ να αναδείξω από την αρχή, είναι ότι η απόφασή του να pushάρει στηρίζεται στο ότι κάνει τόσο συχνά λάθος ο αντίπαλος, ώστε το push να είναι το σωστό παιχνίδι, χάρη σε image&reads που'χει για τον αντίπαλο. Αφού δηλαδή ο αντίπαλος έχει τέτοιο στυλ παιχνιδιού και foldάρει τόσο συχνά, τότε έχει value το play του.

Αυτή η διατύπωση των απόψεών σου Νίκο πιστεύω πως είναι ορθότερη και τη στηρίζω 100%.

Δημοσίευση

Στο επόμενο παράδειγμα όπου και πάλι έγινε check-raise all-in στο turn αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες σε παρτίδα online ($0.25-$0.50) έπαιζα ως button.

Έχω AdTd και κάνω raise στο $1,78, reraise o BB στα $5,62, call εγώ. Του απομένουν άλλα $71,31 όπως πάμε στο flop και τον καλύπτω:

Flop($11.49): 2s3dJd

BB checks, I bet $9.50, BB calls $9.50

Turn($30.49): 2s3dJd-2c

BB checks, I bet $24.50, BB raises to $62.31 (AI), I call $37.81

River ($152): 2s3dJd-2d-9d

I show AdTd

BB shows AhKh

Αφού ξαναείδα την παρτίδα μου πιστεύω πως έπαιξα λάθος, αλλά κάτι το TURBO τραπέζι που δεν πρόλαβα να ζυγίσω καλά τα odds και το παίξιμο του αντιπάλου, κάτι ότι δε με έπειθε το all-in του και τόσο, έκανα το call. Βασικά πώς σας φάνηκε το όλο παίξιμο του αντιπάλου από το flop και μετά; Γιατί πραγματικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν είδα το φύλλο του!

Δημοσίευση

Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη του αντιπαλου σου. Πες το call στο flop να το εκανε σκεπτομενος οτι ηταν c-bet που στην ουσια ηταν ενα semi bluff, με την προυποθεση να σε μπλοφαρει στο turn. Σου κανει το check-raise all in στο turn που στην ουσια με τα 2 pot sized bets σου εχεις τα pot odds να κανεις το call με any2. Ο μονος λογος να κανει τετοιο play (με βαση την λογικη) ειναι να πιστευει για καποιο λογο οτι μπλοφαρεις χωρις απολυτως τιποτα (γιατι δυσκολα πιστευω οτι μπορουσε να σε κανει να πεταξεις το χερι σου ειτε εβγαλες το χρωμα στο turn, ή ειχες set και πονταρωντας 2 φορες pot sized bets υποδηλωνεις δυναμη)

Δημοσίευση

Againstodds έγραψε:

(γιατι δυσκολα πιστευω οτι μπορουσε να σε κανει να πεταξεις το χερι σου ειτε εβγαλες το χρωμα στο turn, ή ειχες set και πονταρωντας 2 φορες pot sized bets υποδηλωνεις δυναμη)

εννοουσα trips εκει που γραφω set

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

arourel έγραψε:

Yπάρχουν πολλά καλά μυαλά σε αυτό το forum και ο καθένας μπορεί να πάρει στοιχεία από τον άλλον και να βελτιώσει το παιχνίδι του...

Χάνουμε την ουσία και αφήνουμε τα 19χρονα πιτσιρίκια(Αμερικανάκια κτλ) να παίρνουν τα πακέτα...Για ποιο λόγο;...Eπειδή δεν μπορούμε να ρίξουμε μια στάλα τον εγωισμό μας και να δεχτούμε ο,τι κάποιος συνφορουμίτης έχει να μας προτείνει κάτι το οποίο μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι μας,το οποίο δεν έχουμε σκεφτει οι ίδιοι κτλ κτλ...

Το poker είναι ένα παιχνίδι το οποίο συνεχώς εξελίσεται,κανέις δεν μπορεί γνωρίζει σε μια δεδομένη χρονική στιγμή ποιο είναι το πιο optimal play σε μια παρτίδα...Όλες μας οι αποφάσεις στηρίζονται σε εκτιμήσεις..Γιατί να μην καθόμαστε να καλλιεργήσουμε τη κριτική μας σκέψη και αντ'αυτού τα μισά posts(κυρίως των παλαιών μελων) να αναφέρονται σε ποιός την έχει μεγαλύτερη;;;;

+1 arourel