Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Tournament hand, heads up

baskont

Recommended Posts

Heads up σε multi table τουρνουά $100+8, εναντίον solid παίκτη που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στο τουρνουά, ξέρει τι κάνει δηλαδή.

***** History for hand T5-8304694-297 (TOURNAMENT: R-132-149) *****

Start hand: Thu Nov 5 14:48:18 GMT+0200 2009

Table: Table #1 [8304694] (NO_LIMIT TEXAS_HOLDEM 500/1000, ante: 100, TC)

User: bas_kont

Button: seat 7

Players in round: 2

Seat 4: bas_kont (51084)

Seat 7: ggrigorop1 (98916)

bas_kont posts ante 100

ggrigorop1 posts ante 100

ggrigorop1 posts small blind (500)

bas_kont posts big blind (1000)

---

Dealing pocket cards

Dealing to bas_kont: [8d, Ac]

ggrigorop1 raises 2000 to 2500

bas_kont calls 1500

--- Dealing flop [As, 9s, 7h]

bas_kont checks

ggrigorop1 bets 3333

bas_kont calls 3333

--- Dealing turn [8s]

bas_kont checks

ggrigorop1 checks

--- Dealing river [Jc]

bas_kont checks

ggrigorop1 bets 11111

bas_kont ?????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για μένα έπρεπε να χτυπήσεις ένα οχταχίλιαρο τουλάχιστον στο turn, σημαντικό λάθος το check. Τώρα στο river έχεις μια πολύ δύσκολη απόφαση και μάλλον σε έχει βάλει σε αδύναμο άσο κι έχει αποκλείσει το χρώμα αφού δεν πόνταρες ούτε turn ούτε river. Κάνεις call με βαρειά την καρδίαν...

Γιατί είναι λάθος το check στο turn?

Εγώ όταν είμαι εκτός θέσης στο ΗU προσπαθώ να κρατήσω το pot χαμηλο εκτός αν έχω τα nuts.Αν δεκτούμε raise στο turn θα πρέπει να πάρουμε μια δυσκολότερη απόφαση γιατί θα παίξουμε για όλο το stack.

Ναι όντος είναι crying call και εντάξει αν έχει χρωματήσει ή κεντήσει με το 10 ο αντίπαλος ας τα πάρει.

Σημείωση:αυτή την περίοδο προσπαθώ να μάθω να παίζω HU.Για να εκτιμήσετε πόσο μετράει η γνώμη μου το λέω αυτό.

fold για μενα Βασιλη.

1)Αν εχει προαποφασισει να κανεις check-call στο river σε ενα normal bet του αντιπαλου,θα προτιμουσα καποιες φορες να πονταρεις εσυ απο μπροστα ενα ποσο μικροτερο απο το αναμενωμενο bet του αντιπαλου.

Ετσι και γλιτωνεις καποιες μαρκες και με το bet σου σε τετοιο board ο αντιπαλος αν στα γυρισει δεν μπλοφαρει ποτε.

2)Οπως παιχτηκε η πασα και φτασαμε στο river θα εκανα fold.Ξερω οτι ειναι πολυ weak το check-call,check-check,check-fold αλλα εφοσον φτασαμε ετσι εως εκει το δεν μαρεσει να γινομαι bluff catcher.

ΠΦΦΦ αν και πιστευω οτι τελευταια στιγμη το ποσο που πονταρει θα μου φαινοντας περιεργο και εκανα call και θα εβλεπα το χρωμα..

Δεν ξερω τι ειναι το ακριβως το σωστο εδω..

το bet του ειναι σχεδον το pot και μαλλον ειναι value bet,να κανει τετοια κινηση με μια καρτα που συμπληρωνει αρκετα draws και δεν εχει τιποτα το θεωρω δυσκολο γιατι απο τον τροπο που επαιξες εσυ θα μπορουσες να ησουν και σε flush/str8 draw(bet flop,check turn) αρα fold

Αν έχεις αποφασίσει να κάνεις check/call στο river, τότε bet από μπροστά για να σού 'ρθει πιο φτηνά όπως ειπώθηκε.

Επίσης, δεν μου άρεσε το check στο turn, ούτε το check/call στο flop.

safesteps έγραψε:

Αν έχεις αποφασίσει να κάνεις check/call στο river, τότε bet από μπροστά για να σού 'ρθει πιο φτηνά όπως ειπώθηκε.

Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες γενικα εδω προτιμω να κανω bet , αλλα αν νομιζω οτι χανω δεν κανω bet για να χασω πιο λιγα οπως λες απο το check/call, αλλα κανω check/fold :P

vergitsis έγραψε:

safesteps έγραψε:

Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες,γενικα εδω προτιμω να κανω bet , αλλα αν νομιζω οτι χανω δεν κανω bet για να χασω πιο λιγα οπως λες απο το check/call, αλλα κανω check/fold :P[/quote:1kr3s3tq]

Μα όταν κάνεις check/call δεν νομίζεις ότι χάνεις, γι αυτό κάνεις call. Απλώς δεν είσαι σίγουρος ότι κερδίζεις και γι αυτό δεν κάνεις raise. Ή τέλος πάντων πιστεύεις ότι το equity που έχεις με το call σε παρόμοιες περιπτώσεις σε βάθος χρόνου σε βγάζει κερδισμένο, άσχετα από το συγκεκριμένο χέρι (1 στις 3 εδώ για παράδειγμα αρκεί να το κερδίζεις για νά 'σαι break even). Εννοείται ότι όταν πιστεύεις ότι δεν έχεις equity στο pot δεν κάνεις ούτε call ούτε bet. Αν κάνεις όμως εδώ 7Κ bet και χάσεις 2 στις 3 είτε με call είτε με raise, θά 'χεις χάσει 14Κ και τη μία φορά που θα κερδίζεις (το 1 στις 3 είναι για τη σύγκριση με το check/call) θα πάρεις 18Κ, άρα σαφώς κερδίζεις, ενώ στο check/call θα είσαι break even.

safesteps έγραψε:

Εννοείται ότι όταν πιστεύεις ότι δεν έχεις equity στο pot δεν κάνεις ούτε call ούτε bet. Αν κάνεις όμως εδώ 7Κ bet και χάσεις 2 στις 3 είτε με call είτε με raise, θά 'χεις χάσει 14Κ και τη μία φορά που θα κερδίζεις (το 1 στις 3 είναι για τη σύγκριση με το check/call) θα πάρεις 18Κ, άρα σαφώς κερδίζεις, ενώ στο check/call θα είσαι break even.

Ok συμφωνουμε!

Εγώ προσωπικά νομίζω ότι είναι εύκολο fold gia hu.

Να εξηγήσω γιατί:

1) Αφού κράτησες μικρό το ποτ, όπως νομίζω θα ήθελες μιας που δεν πόνταρες στη "στροφή", δεν έχεις λόγο να του δώσεις και άλλα τώρα στο τέλος.

2) Μπορεί να μην έχει το χρώμα, αλλά χάνεις εύκολα από οποιοδήποτε Δέκα (λογικά απίθανο να έχει κάτι σαν ΤΚ/ΤQ εκτός αν είναι και μπαστούνια που τότε τη καρακάτσαμε), αλλά γιατί να μην έχει κατι σαν ΑΤ/ΤJ ή και Τ9/Τ8?

3) To μόνο που κερδίζουμε στο τέλος είναι μια ξερή μπλόφα, κάποιο λοζέ ίσως ή και κάποιον αδύναμο Άσσο. Χάνουμε ακόμη και από ΑJ. A9 πιστεύω δεν θα το είχε παίξει έτσι. Όπως και το Α7, που κερδίζουμε δν θα το είχε παίξει έτσι.

4) Επίσης μιας που θα έπαιζες κάποια ώρα μαζί του στο τουρ, τον είχες για παίχτη που θα μπορούσε να κρατάει οτιδήποτε και να ποντάρει οπου και οτι δήποτε ή είναι πιο μετρημένος? Γιατί και αυτό παίζει ρόλο νομίζω. Υπάρχει πχ. περίπτωση να έπαιζε κάπως έτσι με λοζέ 88s, JJs? Δν νομίζω? :blink:

Βασικά για μένα πάσσο, με βαριά καρδία όμως όπως είπαν (παρότι ήταν για το call :laugh: ) αφού έφτασες φτηνά στο τέλος αλλά σε πόνταρε τελικά μετά το τσεκ σου.