Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Αυτόματη μετατροπή Greeklish

Recommended Posts

Πρίν από λιγο καιρό ο Κώστας ("ταρεστασας"") είχε ανοίξει ένα θέμα με στόχο την κατάργηση των greeklish από το φόρουμ του Pokerland. Ακούστηκαν πολλλές απόψεις και το θέμα μπορείτε να το βρείτε εδώ:

http://www.pokerland.gr/option,com_kune ... 24329.html

Τελικά αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί όλα ανεξαιρέτως τα ελληνικά φόρουμ και όχι μόνο το δικό μας.

Νομίζω ότι τελικά βρήκαμε λύση στο πρόβλημα χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή η οποία μετατρέπει αυτόματα όλα τα μηνύματα από Greeklish σε σωστά Ελληνικά. Ο χρήστης δεν χρειάζεται από την πλευρά του να κάνει τίποτε. Το κάθε μήνυμα που ποστάρεται στο φόρουμ θα μετατρέπεται αυτόματα (εννοείται ότι η εφαρμογή είναι "έξυπνη" δηλαδή δεν μετατρέπει τις αγγλικές λέξεις).

Ήδη έχω θέσει την εφαρμογή σε λειτουργία κι ελπίζω όλα να δουλέψουν σωστά. Παρακαλώ αν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα να απαντήσετε σε αυτό το θέμα για να το κοιτάξουμε...

Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο όλες οι δημοσιεύσεις θα είναι πλέον πολυ πιο ευανάγνωστες και το φόρουμ θα αποκτήσει μία ομοιογένεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επειδή ξέρω κάποια πράγματα στον προγραμματισμό θα σας πρότεινα κάποιος να ελέγχει τη μετατροπή πριν και αφού γίνει για το κάθε μήνυμα.

Ένας moderator δηλαδή που θα κάνει μόνο αυτό, για τον απλούστατο λόγο ότι θα δημιουργηθεί σύγχιση με τα πιθανά ορθογραφικά λάθη στις Αγγλικές λέξεις.

Εντάξει, αυτό πρακτικά ειναι αδύνατο.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να προσέχει λίγο και να διορθώνει τυχόν λάθος λόγω κακής μετατροπής (στην διαδικασία της επεξεργασίας δεν επεμβαίνει η εφαρμογή).

Νταβέλης έγραψε:

Επίσης θα δημιουργεί πρόβλημα και με τα nicknames..

μπα δεν νομίζω

μια χαρά δουλεύει αρκεί να μην έχεις κεφαλαια

να ποιο χρησιμοποιώ εγώ

πανεύκολο είναι

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Επιτέλους!!!! Μπράβο Σταύρο.

Αν και στην αρχή νόμιζα οτι κάποιοι εμαθαν Ελληνικά ...... μέχρι που είδα το θέμα.

Σχολείο το pokerland...... μέχρι κ Ελληνικά έμαθε σε κάποιους. :)

Αντώνης έγραψε:

Επιτέλους!!!! Μπράβο Σταύρο.

Αν και στην αρχή νόμιζα οτι κάποιοι εμαθαν Ελληνικά ...... μέχρι που είδα το θέμα.

Σχολείο το pokerland...... μέχρι κ Ελληνικά έμαθε σε κάποιους. :)

xaxaxaxaxa !!!

όντως πολύ καλο το πρόγραμμα.good job(μην ξεχνάμε k την mhtrki μας γλώσσα) :ppppppppp

εγκω αν σταματισετε τα γκριγκλισ ντεν τα σασ κσαναμιλισο. ινε απαραντεκτο.

πι.εσ. (!!!) στο gsop εγώ θα μιλάω greeglish... τι θα κάνετε, θα βάλετε ηχητικό αυτόματο μετατροπέα? :silly:

[η]"εγκω αν σταματισετε τα γκριγκλισ ντεν τα σασ κσαναμιλισο. ινε απαραντεκτο.

πι.εσ. (!!!) στο gsop εγώ θα μιλάω greeglish... τι θα κάνετε, θα βάλετε ηχητικό αυτόματο μετατροπέα?" [/η]

:laugh: :lol: :laugh: :laugh: :woohoo:

ΑΠΑΙΧΤΟ!!!!!!

Σε γενικές γραμμές η αυτόματη μετατροπή των Greeklish λειτούργησε πολύ καλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Για να αποφύγουμε και αυτά τα μικρά bugs υπάρχει το εξής τιπ: για οποιαδήποτε φράση ή λέξη θέλετε να παρακάμπτεται από τον μετατροπέα μπορείτε να χρησιμοποιείτε άγκιστρα {}.

Για παράδειγμα γράφω παρακάτω το όνομα μίας αίθουσας πόκερ. Στην πρώτη γραμμή δεν χρησιμοποιώ άγκιστρα, ενώ στην δεύτερη περικλείω την ονομασία με άγκιστρα:

Παρτυ Ποκερ

Party Poker

Εννοείται ότι μετά την υποβολή του ποστ, τα άγκιστρα αφαιρούνται αυτόματα.