bosio Δημοσίευση 9 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 9 Αυγούστου, 2007 PokerStars Game #11393894233: Hold'em No Limit ($0.10/$0.25) - 2007/08/09 - 12:40:56 (ET)Table 'Tirza II' 9-max Seat #1 is the buttonSeat 1: Tempel12 ($3.15 in chips) Seat 2: board2 ($24.95 in chips) Seat 3: Vapocrackeur ($30.25 in chips) Seat 4: Clorissa ($20.80 in chips) Seat 5: bungexx ($4.05 in chips) Seat 6: bosiopan ($14.75 in chips) Seat 7: B-man555 ($13.35 in chips) Seat 8: MightyMonkey ($18.35 in chips) Seat 9: snlar ($28.25 in chips) board2: posts small blind $0.10Vapocrackeur: posts big blind $0.25*** HOLE CARDS ***Dealt to bosiopan [Qd Qc]Clorissa: raises $0.75 to $1Re-raise ή απλό call? Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SHARKastic Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή. Χωρίς να ξέρουμε το τραπέζι που παίζεις, τους αντιπάλους σου, το table image που έχεις λανσάρει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Τίποτα δεν είναι απολύτως σωστό, τίποτα δεν είναι απόλυτα λάθος.Πάντως με βάση το μέγεθος του τραπεζιού 0.10-0.25 είμαι σίγουρος πως δεν έχεις να αντιμετωπίσεις επαγγελματιες. Προσπάθησε να κρατησεις το παιχνίδι σου σε απλά, απλούστατα πράγματα. Παίξε A-B-C poker. Να μπλοφάρεις σπάνια και να στοιχηματίζεις με τα δυνατά σου φύλλα όσο πιο συχνά μπορείς.Να ξέρεις ότι σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια μπορεί να παίζουν και άτομα που υποτιμάνε την αξία που μπορεί να έχουν για σένα τα 30 ευρω. Έτσι λοιπόν μπορεί να δεις very long shots από τους αντιπάλους σου και να σκέφτεσαι: "Μα καλά, πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι". Σπάνια θα υπάρχουν tight παίκτες που θα σκέφτονται τα pot-odds κτλ κτλ. Ακόμα πιο σπάνια θα δεις κάποιο big laydown από τον οποιονδήποτε.Για αυτό εγώ στην θέση σου θα έκανα raise με τις ντάμες. Αν απλά τα δείς, θα μπουν και άλλοι στο κόλπο και αν στο φλοπ δεις Κ ή Α σημαίνει ότι έχεις χάσει το χέρι. Επίσης μην ξεχνάς ότι αν ο αρχικός raiser είχε pp από 7αρια μέχρι και βαλέδες, απκλείεται να τα πέταγε στην άκρη όσο και αν αύξανες. Συχνά μπορεί να στα γύριζε και σε all in. Αυτά όλα όμως είναι εικασίες από τη στιγμή που δεν έχω δει το στυλ του κάθε παίκτη. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
bosio Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 *** HOLE CARDS ***Dealt to bosiopan [Qd Qc]Clorissa: raises $0.75 to $1bungexx: folds bosiopan: calls $1B-man555: folds MightyMonkey: folds snlar: folds Tempel12: folds board2: folds Vapocrackeur: calls $0.75*** FLOP *** [5d 2s 6s]Vapocrackeur: bets $0.75Clorissa: raises $1.25 to $2bosiopan: ? Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Tα πάντα εχουν να κάνουν με το τραπέζι που παίζεις.Μην ακους για στακ και τέτοια πράγματα.Οπως υπάρχουν τυποι που δεν υπολογίζουν το 30$ υπάρχουν και παίκτες πουν υπολογίζουν τις 16.000$ :) Ολα ειναι σχετικά ανάλογα με το τραπέζι που κάθεσαι.Πάμε τώρα στο χέρι. Οπως σου ειπα τα πάντα εξαρτώνται απο το τραπέζι που κάθεσαι εαν ειναι χαλαρό κάνεις raise εαν ειναι σφιχτό και ξέρεις οτι δεν θα μπούν και άλλοι κάνεις απλό call.Πάντως απο την θέση που είσαι αλλά και για να καταλάβεις την δύναμη του χεριού σου ενα raise ειναι απαραίτητο. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 bosio έγραψε:*** HOLE CARDS ***Dealt to bosiopan [Qd Qc]Clorissa: raises $0.75 to $1bungexx: folds bosiopan: calls $1B-man555: folds MightyMonkey: folds snlar: folds Tempel12: folds board2: folds Vapocrackeur: calls $0.75*** FLOP *** [5d 2s 6s]Vapocrackeur: bets $0.75Clorissa: raises $1.25 to $2bosiopan: ?Νομίζω οτι επρεπε να ειχες κάνει raise pre-flop. Τα πάντα εχουν να κάνουν με τον αντίπαλο. Τα κτυπηματά τους είναι πολύ χαλαρά για να εχουν κατι δυνατό. Εκτός ισως απο το ΒΒ που συμπλήρωσε για να μπεί και μπορεί να εχει εως και 3-4.raise 3-4 φορές το bet του αντιπάλου. Και επειδή το στακ σου ειναι μικρό και στο επόμενο δεν έχεις και πολλά περιθώρια all-in.Τέτοια χαρτιά τα παίζω δυνατά παντού.Εαν εχω πε΄σει σε ΑΑ ή ΚΚ τι να κάνουμε THATS POKER. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
bosio Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 *** FLOP *** [5d 2s 6s]Vapocrackeur: bets $0.75Clorissa: raises $1.25 to $2bosiopan: raises $3 to $5Vapocrackeur: folds Clorissa: calls $3*** TURN *** [5d 2s 6s] [5h]Clorissa: checks bosiopan ? Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SHARKastic Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αφού έφτασε ως εδώ το φύλλο, εμένα μου φαίνεται πως ήταν σε flush draw η clorissa. Λογικά δεν μπορεί να έχει 5αρι και να κάνει pre flop 4* raise. Εσύ όμως την ξέρεις καλύτερα πως συμπεριφερεται σαν παίκτης. Είναι ικανή να κάνει 4* raise me A-5 suited?? Τέλος πάντων. Επιμένω πως ειναι σε flush draw. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έδινα τζάμπα χαρτί. Αν ποντάριζα και απλά τα έβλεπε τότε θα ήμουν σίγουρος ότι κυνηγάει το χρώμα.Αν μου τα γύριζε θα έπρεπε να την έχω παρακολουθήσει κανα μισάωρο για να την κατατάξω σαν παίκτη και να σου πω την γνώμη μου... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
holdemgr Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 bosio έγραψε:*** FLOP *** [5d 2s 6s]Vapocrackeur: bets $0.75Clorissa: raises $1.25 to $2bosiopan: raises $3 to $5Vapocrackeur: folds Clorissa: calls $3*** TURN *** [5d 2s 6s] [5h]Clorissa: checks bosiopan ?Preflop logw mikrou stack kai kakhtheshs prepei opwsdhpote na kaneis raise.Sto flop megalytero raiseOpws paikthke sto turn check gia na krathseis to pot mikroEktos an einai fish opote value bet. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
bosio Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Ηταν το δεύτερο hand που έπαιζα στο table. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Εδω εχει να κα΄νει με τον αντίπαλο. Τι ξέρεις γιαυτόν.Εδω που εφτασαν τα πράγματα check και fold ετσι και δεις χρώμα ή 1-Κ.Νομίζω το raise pre-flop ηταν σημαντικό. Εχεις μπει σε μια παρτίδα και δεν εχεις καμμιά πληροφορία για το φύλλο του αντιπάλου σου. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
bosio Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Το χέρι τελειώνει κάπως έτσι...*** TURN *** [5d 2s 6s] [5h]Clorissa: checks bosiopan: bets $8.75 and is all-inClorissa: calls $8.75*** RIVER *** [5d 2s 6s 5h] [7d]*** SHOW DOWN ***Clorissa: shows [Js Jd] (two pair, Jacks and Fives)bosiopan: shows [Qd Qc] (two pair, Queens and Fives)bosiopan collected $29.85 from pot Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
goingup Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Μάλιστα...δεν έχουμε πληροφορία για τον αντίπαλο. Άρα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι και αυτός ABC πόκερ παίζει ακολουθώντας τη (σωστή) συμβουλή του SHARKastic.Ένας πολύ καλός παίκτης του holdem(gr)λέει ότι το διάβασμα ξεκινάει πριν το flop.Άρα ένας παίκτης που παίζει ABC πόκερ με τι κάνει raise UTG?Μεγάλα και μεσαία ζευγάρια. ΑΚ, ΑQ suited (ίσως και off suit), οριακά AJs Α10s και ίσως και τα μικρά ζευγάρια.Μετά το flop και το bet του ΒΒ κάνει raise έχοντας πίσω του έναν ακόμη αντίπαλο. Αυτό εμένα μου δείχνει δύναμη και όχι draw hand. Τουλάχιστον στο ABC poker. Το μόνο χέρι που δεν είναι made hand και ίσως κάνει αυτό το bet είναι το ΑΚ πίκες ή AQ πίκες. Ο bosio κάνει re raise (μικρό είναι η αλήθεια). Ο τρίτος παίκτης φεύγει (με τι άραγε έφτασε ως εδώ?) και ο αντίπαλος κάνει call. Έχει βρομίσει λίγο το πράγμα.Check μετά το turn. Αν πράγματι είχε ΑΚ ή AQ πίκα, θα ήθελε πράγματι να κάνει check πρώτος? Ή θα ήθελε να εκμεταλλευτεί το folding equity ενός bet? Μάλλον απλώνει σκοινί και ετοιμάζεται να μας δώσει και το σαπούνι.Εν τέλει, τον έχω για set στο flop και full ή καρέ στο turn. Check λοιπόν στο turn και ελπίζουμε στο καλύτερο (αλλά λιγότερο πιθανό) σενάριο του AK klp.Ένας λόγος ακόμα για check είναι ότι ενδεχόμενο bet σου εδώ δεν έχει καμία αξία αφού θα το δει μόνο αν σε κερδίζει. Αν χάνει θα φύγει και δεν θα κερδίσεις τίποτα εκτός από το 12% που έχει αν έχει ΑΚ και τον πετάξει και άνοιγε Α ή Κ στο river.****Ωραία! Μέχρι να το γράψω απάντησε ο bosio και με διέψευσε εντελώς. Αυτά έχει η ζωή :silly: **** Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
bosio Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 lol. Το θέμα είναι οι σκέψεις να ακουστούν και όχι αν είναι σωστές ή οχι. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SHARKastic Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Συμφωνούμε σε όσα λες going up. Απλά με τα ίδια δεδομένα στο μυαλό μας καταλήγουμε σε διαφορετικό αποτέλεσμα.Κατ' αρχήν τον κατατάσσουμε σε ένα εύρος χεριών τον παίκτη. strong A, big pair, ante kai medium A ή medium pocket pair. Σωστα? Αν και επιμένω ότι δεν έχουμε τίποτα δεδομένο σε ένα άγνωστο τραπέζι με τόσο μικρά ποσά. Οπότε εγώ βάζω μέσα και suited φιγούρες, όπως κι εσύ έβαλες στην πορεία τα 5αρια και τα 6αρια...Με βάση όλα αυτά λοιπόν, φτάνουμε στο turn οπου με το check του ο παίκτης σε κάνει να φοβάσαι το χειρότερο πιθανό ενδεχόμενο. Το φουλ, ή το καρέ.Διαφωνώ λιγάκι εδωπέρα. Αφενώς επειδη τα pocket 5s kai 6s ανήκουν στα μικρά ζευγάρια και αφετέρου επειδή καλό είναι να δείχνουμε σεβασμό στον αντίπαλο αλλά να μην το πιστώνουμε πάντα με ένα monster hand, κάτι που δείχνει ότι παίζουμε φοβισμένα.Πάμε να μπλέξουμε λίγο το ζήτημα και να βάλουμε πιθανότητες στα πιθανά φύλλα που μπορεί να έχει ο αντίπαλος.10% σε δυο 5αρια, ή 6αρια (και πολύ λέω κάνοντας σου το χατηρι!! χαχα)35% σε ζευγάρι από 7αρια μέχρι βαλέδες10% σε Α-5 ή Α-65% (και πολύ λέω) για ΑΑ ή ΚΚ15% για big A. Σκέψου ότι ακριβώς αυτό θα έκανες με δυνατό Α. Θα προσπαθούσες να κερδίσεις το ποτ στο φλοπ και αφού δεν θα τα κατάφερνες θα έκανες check στο turnκαι 25% σε flush draw, πιθανότατα με overcard απο τις νταμες μας.Έτσι το βλέπω εγώ. Προφανώς θα μπορούσα να μιλήσω με μεγαλύτερη ακρίβεια αν είχε γίνει pre flop raise απο τις Qs. Anyway, στο 80% των περιπτώσεων είσαι το φαβορι. Για ποιο λόγο να δώσεις free card?Ο τελευταίος λόγος που λες με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Έστω λοιπόν ότι έχει Α-Κ, όπως λες στο παράδειγμα σου. Κάνεις όπως προτείνεις check και στο river έρχεται Α, ή Κ με πιθανότητες (12%), σε αυτήν την περίπτωση χάνεις το ποτ.Σε περίπτωση που δεν έρθει Κ ή Α στο river, επιβεβαιωθεί δηλαδή το 88% εσύ ξέρεις πόσες μάρκες επιπλέον θα κερδίσεις; ΜΗΔΕΝ μάρκες. Απλά θα ποντάρεις στο τέλος και αυτός θα πάει πάσο. Αυτό που θα έκανε αν είχες ποντάρει στο turn. Άρα του δίνεις ένα 12% πιθανότητες να σε κερδίσει χωρίς λόγο.Επιπροσθέτως αν είναι σε flush draw, θα πληρώσει ένα στοίχημα τώρα στο turn, ενώ αν το περάσεις στο ντουκου και δεν του κάτσει το χρώμα στο 84% των περιπτώσεων (έχει 8 outs. H Qs μας δίνει φουλ) δεν θα πληρώσει τίποτα στο τέλος.Πολύ ανάλυση και θεωρία έπεσε όμως.Συχνά δεν είναι ανάγκη να διυλίζουμε τον κώνοπα. Όπως και να παιζόταν το φύλλο οι ντάμες θα έπερναν όλα τα λεφτά από τους βαλέδες, ειδικά σε τέτοιο τραπέζι που όπως ξαναείπα σπανια, σπανιότατα βλέπεις big laydowns. Είμαι 100% σίγουρος, πως όπως δεν πέταξε τους βαλέδες του, δεν θα πέταγε με τίποτα και ένα flush draw, παρότι κάπου στο βάθος του μυαλού του ήξερε ότι από τη στιγμή που ο αντίπαλος είναι all in, δεν υπάρχουν implied odds (δεν προκειται να κερδίσει στοιχήματα στην πορεία αν του κάτσει το φύλλο του).Naf said. Sorry αν το κουρασα... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
goingup Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Καλώς ήρθες SHARKastic. Καιρό είχαμε να δούμε νέο μέλος με ωραία γραφή και δομημένη σκέψη.SHARKastic έγραψε:Συμφωνούμε σε όσα λες going up. Απλά με τα ίδια δεδομένα στο μυαλό μας καταλήγουμε σε διαφορετικό αποτέλεσμα.Κατ' αρχήν τον κατατάσσουμε σε ένα εύρος χεριών τον παίκτη. strong A, big pair, ante kai medium A ή medium pocket pair. Σωστα? Αν και επιμένω ότι δεν έχουμε τίποτα δεδομένο σε ένα άγνωστο τραπέζι με τόσο μικρά ποσά. Οπότε εγώ βάζω μέσα και suited φιγούρες, όπως κι εσύ έβαλες στην πορεία τα 5αρια και τα 6αρια...Σωστά. Τον βάζουμε σε range ανάλογα με τα δεδομένα μας. Παρ' όλο που είναι λίγα πρέπει να βάλουμε κάποια implied δεδομενα αφού αλλιώς θα είμαστε στο χάος. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το KJ suited γίνεται raise UTG κατ' αρχήν (εκτός κι αν έχω ενδείξεις για τον παίκτη). Το ίδιο και για medium A. Τα pp έχουν άλλη δυναμική, έστω και τα μικρά (αν και αυτά οριακά τα βάζω στο range μου)Με βάση όλα αυτά λοιπόν, φτάνουμε στο turn οπου με το check του ο παίκτης σε κάνει να φοβάσαι το χειρότερο πιθανό ενδεχόμενο. Το φουλ, ή το καρέ.Πριν φτάσουμε στο turn, έχουμε το flop στο οποίο κάνει reraise σε μεσαία θέση. Όσο fish και να είναι κάποιος αυτό δείχνει δύναμη.Διαφωνώ λιγάκι εδωπέρα. Αφενώς επειδη τα pocket 5s kai 6s ανήκουν στα μικρά ζευγάρια και αφετέρου επειδή καλό είναι να δείχνουμε σεβασμό στον αντίπαλο αλλά να μην το πιστώνουμε πάντα με ένα monster hand, κάτι που δείχνει ότι παίζουμε φοβισμένα.Συμφωνώ εντελώς!Πάμε να μπλέξουμε λίγο το ζήτημα και να βάλουμε πιθανότητες στα πιθανά φύλλα που μπορεί να έχει ο αντίπαλος.10% σε δυο 5αρια, ή 6αρια (και πολύ λέω κάνοντας σου το χατηρι!! χαχα)35% σε ζευγάρι από 7αρια μέχρι βαλέδεςΓιατί από 7άρια ειδικά? 77 & 66 είναι σχεδόν ισοδύναμα (65% - 63% εναντίον ενός παίκτη, ενώ τα 55 δίνουν 59%)Και γιατί μέχρι JJ?10% σε Α-5 ή Α-6Ακριβώς 0% θα έδινα εγώ. Δεν υπάρχει UTG raise με αυτό το φύλλο. Αν το δεχτώ αυτό δεν παίζω πόκερ πια.5% (και πολύ λέω) για ΑΑ ή ΚΚΓιατί? Raise UTG, reraise μετά το flop. Καλές ενδείξεις για monster hand.15% για big A. Σκέψου ότι ακριβώς αυτό θα έκανες με δυνατό Α. Θα προσπαθούσες να κερδίσεις το ποτ στο φλοπ και αφού δεν θα τα κατάφερνες θα έκανες check στο turnΕδώ θα ήθελα να είχε γίνει μεγαλύτερο reraise από τον bosio στο flop. και 25% σε flush draw, πιθανότατα με overcard απο τις νταμες μας.Έτσι το βλέπω εγώ. Προφανώς θα μπορούσα να μιλήσω με μεγαλύτερη ακρίβεια αν είχε γίνει pre flop raise απο τις Qs. Anyway, στο 80% των περιπτώσεων είσαι το φαβορι. Για ποιο λόγο να δώσεις free card?Όπως τα λες, στο 75% (όχι το 80%) των περιπτώσεων είσαι μπροστά στο turn (αν και με τη δική μου μέτρηση είσαι αρκετά λιγότερο). Άρα για να κερδίσεις τελικά το pot έχεις (έστω) το 75% πλην τα outs του αντιπάλου. Αν το μπλέξουμε με πιθανότητες του πόσα outs έχει η κάθε μια περίπτωση, θα ...ξημερώσουμε, αλλά έστω ΜΟ 15%. Άρα θα κερδίζεις το pot στο τέλος στο 65% περίπου με το δικό σου range. Με το δικό μου είμαστε περίπου 50 - 50.Ο τελευταίος λόγος που λες με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Έστω λοιπόν ότι έχει Α-Κ, όπως λες στο παράδειγμα σου. Κάνεις όπως προτείνεις check και στο river έρχεται Α, ή Κ με πιθανότητες (12%), σε αυτήν την περίπτωση χάνεις το ποτ.Σε περίπτωση που δεν έρθει Κ ή Α στο river, επιβεβαιωθεί δηλαδή το 88% εσύ ξέρεις πόσες μάρκες επιπλέον θα κερδίσεις; ΜΗΔΕΝ μάρκες. Απλά θα ποντάρεις στο τέλος και αυτός θα πάει πάσο. Αυτό που θα έκανε αν είχες ποντάρει στο turn. Άρα του δίνεις ένα 12% πιθανότητες να σε κερδίσει χωρίς λόγο.Τι κερδίζεις λοιπόν με το bet στο turn? To ποτ είναι περίπου 14$ και το bet είναι 9. Άρα του δίνεις πιθανότητες 1/3 (με το δικό σου range) και απόδοση 3 φορές τα λεφτά του. Fair bet.Επιπροσθέτως αν είναι σε flush draw, θα πληρώσει ένα στοίχημα τώρα στο turn, ενώ αν το περάσεις στο ντουκου και δεν του κάτσει το χρώμα στο 84% των περιπτώσεων (έχει 8 outs. H Qs μας δίνει φουλ) δεν θα πληρώσει τίποτα στο τέλος.Πολύ ανάλυση και θεωρία έπεσε όμως.Συχνά δεν είναι ανάγκη να διυλίζουμε τον κώνοπα. Όπως και να παιζόταν το φύλλο οι ντάμες θα έπερναν όλα τα λεφτά από τους βαλέδες, ειδικά σε τέτοιο τραπέζι που όπως ξαναείπα σπανια, σπανιότατα βλέπεις big laydowns. Είμαι 100% σίγουρος, πως όπως δεν πέταξε τους βαλέδες του, δεν θα πέταγε με τίποτα και ένα flush draw, παρότι κάπου στο βάθος του μυαλού του ήξερε ότι από τη στιγμή που ο αντίπαλος είναι all in, δεν υπάρχουν implied odds (δεν προκειται να κερδίσει στοιχήματα στην πορεία αν του κάτσει το φύλλο του).Naf said. Sorry αν το κουρασα...ΡS. Οι όποιες "διαφωνίες" μου δεν έχουν να κάνουν με κριτική. Έχουν να κάνουν με ανταλλαγή απόψεων για να βγούμε όλοι κερδισμένοι. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
holdemgr Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 goingup έγραψε:Μάλιστα...Ένας λόγος ακόμα για check είναι ότι ενδεχόμενο bet σου εδώ δεν έχει καμία αξία αφού θα το δει μόνο αν σε κερδίζει. Αν χάνει θα φύγει και δεν θα κερδίσεις τίποτα εκτός από το 12% που έχει αν έχει ΑΚ και τον πετάξει και άνοιγε Α ή Κ στο river.Poly kalo post Aleksh kai auto to teleytaio einai kai o basikos logos. Ap'thn allh bebaia, opws eipa an einai fish kai tha plhrwsei me JJ kai mikrotera zeygaria tote to bet den einai kakoNomizw oti sto turn to problima mas den einai na prostateysoume to xeri mas alla na mh fame to check-raise pou tha einai dyskolo na mhn plhrwsoumeEtsi ki alloiws ta hands me flush draw einai para poly mikro meros tou range gia to meso paikth (den exoume reads)px (xondrika)AKs, AQs, ATs, KQs 4X1=4 syndyasmoi99-AA 6X5 + 1 = 31 syndyasmoi (epeidh exoume QQ)ki epomenws 31:4 h alloiws peripou 11% exei flush drawEnas prosthtos logos gia to check einai oti an to turn paei check check kai pesei kapoio scare card sto river, ligoi antipaloi tha kanoun value bet me KK-AA enw einai poly pithanon na mplofaroun. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
SHARKastic Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Exw na apantisw duo posts twra. hahaha Kat arxin sorry gia ta greeklish. Einai kourastiko oli tin wra na kanw shift+alt otan thelw na grapsw mia pokeriki orologia. Opoios exei problima, arkei na to anaferei mia fora kai sto eksis den tha dei greeklish apo emena.Pame prwta ston goingup.Euxaristw gia ta kala logia.Σωστά. Τον βάζουμε σε range ανάλογα με τα δεδομένα μας. Παρ' όλο που είναι λίγα πρέπει να βάλουμε κάποια implied δεδομενα αφού αλλιώς θα είμαστε στο χάος. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το KJ suited γίνεται raise UTG κατ' αρχήν (εκτός κι αν έχω ενδείξεις για τον παίκτη). Το ίδιο και για medium A. Τα pp έχουν άλλη δυναμική, έστω και τα μικρά (αν και αυτά οριακά τα βάζω στο range μου)10% σε Α-5 ή Α-6Ακριβώς 0% θα έδινα εγώ. Δεν υπάρχει UTG raise με αυτό το φύλλο. Αν το δεχτώ αυτό δεν παίζω πόκερ πια.Arxika na min ksexname oti milame gia trapezi me blinds 0.10-0.25O opoiosdipote Assos eidika otan einai suited pragmatika theopoieitai. Oso akraio (kai lathos) einai na exoume utg raise me 5-5, to idio pithano einai gia mena na deis to idio paiksimo me A-5 suited.Πριν φτάσουμε στο turn, έχουμε το flop στο οποίο κάνει reraise σε μεσαία θέση. Όσο fish και να είναι κάποιος αυτό δείχνει δύναμη.Edw eimai ligo mperdemmenos. O orismos tou semi bluff einai auto to raise me position apenanti ston original raiser. Sto mualo tou exei oti o bosio meta apo ena bet kai ena raise tha kanei fold. Etsi an einai se flush draw kanei mia semi bluff twra gia na parei free card meta to turn an den tou katsei to xrwma tou. Polu sinithismeni taktiki pou suxna emfanizetai kai sta mikra trapezia.Auto omws pou den eixa skeftei einai oi elaxistes pithanotites na exei strong A. Auto to raise deixnei pws exei kapoia epafi, kapoio zeugari 'h oti kunigaei to xrwma. Alliws an eixe AK of kai itan fish apla tha ekane call.35% σε ζευγάρι από 7αρια μέχρι βαλέδεςΓιατί από 7άρια ειδικά? 77 & 66 είναι σχεδόν ισοδύναμα (65% - 63% εναντίον ενός παίκτη, ενώ τα 55 δίνουν 59%)Και γιατί μέχρι JJ?Den koitaw tin teliki apantisi. Apla dinw 35% epeidi einai mesa stin arxiki mou ektimisi i opoia enisxuthike me to raise sto flop. Mexri edw eksisou pithana einai kai ta KK 'h AA. Des omws parakatw giati auta xanoun entelws tis pithanotites meta to check sto turn. Milaw xontrika apo 7aria mexri Jacks giati ta katatassw se middle pocket pair.5% (και πολύ λέω) για ΑΑ ή ΚΚΓιατί? Raise UTG, reraise μετά το flop. Καλές ενδείξεις για monster hand.Ws ekei pou ta les einai ontws polu kales oi endeikseis gia monster. Pws omws mporeis na eksigeiseis to check sto turn? An ithele na to paei slowplay to monster tha to ekane apo to flop kai oxi twra. Epipleon afou uparxoun flush kai straight draws, an eixe kapoio monster den tha to pernage pote me check sto turn. Epipleon, elpides gia check-raise eixe elaxistes kathws ws twra o bosiop apla akolouthouse (kai oute ton iksere apo proigoumenes partides).Giauto sxoliasa oti polu lew dinontas 5% se kapoio monster.Όπως τα λες, στο 75% (όχι το 80%) των περιπτώσεων είσαι μπροστά στο turn (αν και με τη δική μου μέτρηση είσαι αρκετά λιγότερο). Άρα για να κερδίσεις τελικά το pot έχεις (έστω) το 75% πλην τα outs του αντιπάλου. Αν το μπλέξουμε με πιθανότητες του πόσα outs έχει η κάθε μια περίπτωση, θα ...ξημερώσουμε, αλλά έστω ΜΟ 15%. Άρα θα κερδίζεις το pot στο τέλος στο 65% περίπου με το δικό σου range. Με το δικό μου είμαστε περίπου 50 - 50.Arxika na sou eksigisw giati eipa 80%. Edwsa 10% se A-5, 'h A-6. Apo to A-6 auti ti stigmi eimaste mprosta. Giauto xanoume mono apo to 20% twn pithanwn fullwn tou antipalou.Ta outs pou exei se periptwsi pou einai outsider kai dei kapoio diko mas stoixima den einai tis taksis tou 15%. An exei pocket pair exei 2 outs na kerdisei (5%) kai an exei flush draw exei 8 outs (16%). Den exei idiaiteri simasia auto omws. Mpainoume se anousies leptomeries. H proseggisi pou prospathw na kanw einai pio xontriki. Pote einai i swsti kai pote lathos mia apofasi. Aspro, 'h mauro. An mia epilogi einai ligotero swsti apo mia alli tote automatws pernaei stin katigoria twn lathos apofasewn...Akoma kai me to diko sou range kai me ta outs pou tou dineis na kerdisei sto telos, auto to 50-50 pou les, min ksexnas to pleonektima tou stoiximatismou kai den upologizeis tin folding equity tou allou.Sigoura ksereis kala oti poker is for bettors-raisers, not for callers.Τι κερδίζεις λοιπόν με το bet στο turn? To ποτ είναι περίπου 14$ και το bet είναι 9. Άρα του δίνεις πιθανότητες 1/3 (με το δικό σου range) και απόδοση 3 φορές τα λεφτά του. Fair bet.Pame alli mia fora ta mathimatika. Tou zitaw 9 gia na kerdisei 23. Auto einai 1 pros 2,5. Opote den exei fair bet.En tw metaksu ksereis pws ola auta ginontai se klasmata deuteroleptou. Pio grigora erxetai i empneusi para oi mathimatikoi upologismoi. Opote i kathe mas apofasi prepei na bgainei akariaia.Auto pou kanoume twra mou thumizei ligo tin athlitii kuriaki pou 6 diosiografoi kai 2 arxidiaitites prospathoun xrisimopoiwntas 17 ripley na apofasisoun an itan ofside to goal 'h oxi... O kakomoiris o epoptis eprepe na krinei me tin diaisthisi tou to idio deuterolepto pou egine i pasa.Sigoura omws me autin tin antallagi apopsewn bazoume to mualoudaki mas na douleuei ligo kai sigoura mono kerdismenoi bgainoume ao auto.Den xreiazotan na mou peis oti oi antithetes apopseis den exoun na kanoun me kritiki. Auto itan pasifanestato. An sumfwnousame oli tin wra, den tha upirxe kanena thema suzitisis.Ante, geia kai xara se olouskalo bradu. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
goingup Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Καλημέρα και πάλι,Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να δημιουργούνται παρεξηγήσεις SHARKastic όταν κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Αν και δεν φαίνεσαι τέτοιος τύπος, απλά το έγραψα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα παρεξηγηθώ Ναι, μοιάζουμε πολύ με τους αθλητικογράφους της Κυριακής, εύστοχο. Αλλά πιστεύω ότι αυτές οι αναλύσεις, μετά το χέρι και με άνεση χρόνου, δεν είναι ανούσιες ή και επικίνδυνες όπως αυτές των αθλητικογράφων. Αντίθετα μας γεμίζουν εμπειρία και μας βοηθούν την επόμενη φορά που θα έχουμε να πάρουμε μια απόφαση.Ωραία τα είπαμε και οι διαφορές μας στην αξιολόγηση των χεριών και της τακτικής δεν έχουν σημασία. Εξ' άλλου αυτό ακριβώς είναι που κάνει το πόκερ όχι ένα μαθηματικό παιχνίδι, αλλά ένα παιχνίδι χαρακτήρων και προσωπικότητας που έχει ραχοκοκκαλιά τα μαθηματικά. Αν ήταν pure mathematics τότε δεν θα υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις και επιλογές. Μία θα ήταν η σωστή και τέρμα. Και σε ψηλό επίπεδο ανταγωνισμού (που όλοι οι παίκτες θα ήξεραν τις σωστές κινήσεις) δεν θα υπήρχαν νικητές και χαμένοι.Άρα η ερώτηση που προκύπτει και έχει ενδιαφέρον να διατυπωθούν απόψεις, είναι: πως αντιμετωπίζουμε, κατ' αρχήν, έναν παίκτη για τον οποίο δεν έχουμε προλάβει να μαζέψουμε στοιχεία? Πόσο credit του δίνουμε? Η δική μου απάντηση είναι ότι αξιωματικά τον τοποθετώ σε ένα επίπεδο όπως το δικό μου. Κατ' αρχήν λοιπόν και μέχρι να μαζέψω στοιχεία τον βάζω να σκέφτεται με τον δικό μου τρόπο. Ναι το ξέρω ότι χάνω με αυτόν τον τρόπο αλλά αν του δώσω όλο το range από fish μέχρι expert, τότε χάνω τη μπάλα.Μόνο μια διευκρίνηση στο post σου. Ένα στοίχημα με απόδοση 3 εγώ ξέρω ότι είναι όταν βάζεις 1 και παίρνεις 3 (κέρδος 2). Αν βάζεις 1 και έχεις κέρδος 3 (άρα παίρνεις 4) αυτό είναι 1 προς 4. Ο αντίπαλος εδώ θα έπρεπε να βάλει άλλα 9 για να κερδίσει 23 (άρα να εισπράξει 32) Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2007 Φίλε SHarkastik gia ta greekglish σε παραπέμπω σε παλαιότερο ποστ μου. Στην Ελλάδα ζούμε ελληνικά ας γράφουμε. Ειναι πολύ δυσκολο να διαβάσει κάποιος greekglish και ιδίως σε μεγάλα ποστ.Νομίζω οτι τα λάθη και των δύο παικτών εχουν αναφερθεί λίγο πολύ απο όλους.Η θεση UTG ειναι η πιο δύσκολη θέση στο ποκερ.Εγω ποτέ μα ποτέ απο την θέση αυτή δεν κάνω raise με οτιδήποτε και εαν κρατάω ακόμη και ΑΑ το γιατί εαν δεν το καταλαβαίνετε μπορώ να το εξηγήσω σε άλλο ποστ. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Vatal Δημοσίευση 11 Αυγούστου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 11 Αυγούστου, 2007 goingup έγραψε:Μόνο μια διευκρίνηση στο post σου. Ένα στοίχημα με απόδοση 3 εγώ ξέρω ότι είναι όταν βάζεις 1 και παίρνεις 3 (κέρδος 2). Αν βάζεις 1 και έχεις κέρδος 3 (άρα παίρνεις 4) αυτό είναι 1 προς 4. Ο αντίπαλος εδώ θα έπρεπε να βάλει άλλα 9 για να κερδίσει 23 (άρα να εισπράξει 32)H diafonia sas apla egkite sto gegonos oti o SHARKastic ta ipologise me ton amerikaniko tropo, enw o goingup me ton europaiko Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Recommended Posts