Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

ΒΙΒΛΙΑ

Recommended Posts

Μιας και το ανεφερε στο blog του σημερα ο poliscas, θα ήθελα να ρωτήσω ποια η γνώμη σας για τα δεκάδες βιβλία ποκερ που κυκλοφορούν.

Κατ' αρχην να ρωτήσω αν έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο και ποιο συγκεκριμένα ήταν αυτό.

Από εκεί και πέρα έρχεται η ερώτηση για το εαν θεωρείτε ότι βοήθησε το παιχνίδι σας να εξελιχθεί και κατα πόσο.

Υπάρχει κάποιο που θα προτείνατε ανεπιφύλλακτα;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο τα βιβλια που εχω διαβασει, θα προτεινα τα 3 βιβλια του Dan Harrington, "Harrington on Hold'em" Vol.1 , 2, 3. Απλως να εχεις υποψη σου οτι αναφερονται αποκλειστικα σε Tournaments και οχι σε Cash Games. Ναι,θεωρω οτι με βοηθησαν αρκετα, εκει εμαθα για πρωτη φορα για τον ορο "M" στα τουρνουα, (δηλ. τον λόγο του chip stack ενός παίκτη προς το άθροισμα (Big Blind+Small Blind) ) και το πως ο Μ καθορίζει τον τρόπο παιχνιδιού ενος παικτη.

Aρκετα καλο επισης ειναι και το Doyle's Super System του Brunson.

Τελος, απο βιβλία "εγκυκλοπαιδικών" γνώσεων πόκερ, μου αρεσε το "Poker Wisdom of Α Champion" με ιστορίες του Doyle Brunson για το ποκερ στις παλιες, αγριες εποχές του στις Η.Π.Α. (τότε που όταν εκανες check-raise σε σημαδευανε με πιστόλι!) αλλά και το "The professor , the Gambler and the Suicide King" του Michael Craig που αναφέρεται στο Big Game του Bellagio , το παιχνίδι με τα ψηλότερα stakes στον κόσμο που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα .

SHARKastic έγραψε:

Μιας και το ανεφερε στο blog του σημερα ο poliscas, θα ήθελα να ρωτήσω ποια η γνώμη σας για τα δεκάδες βιβλία ποκερ που κυκλοφορούν.

Κατ' αρχην να ρωτήσω αν έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο και ποιο συγκεκριμένα ήταν αυτό.

Από εκεί και πέρα έρχεται η ερώτηση για το εαν θεωρείτε ότι βοήθησε το παιχνίδι σας να εξελιχθεί και κατα πόσο.

EGW DEN EXW DIAVASEI TIPOTE KAT EME OLOI AYTOI POY GRAFOYN BIBLIA GIA TO POKER KOITAN NA TA KONOMHSOYN.

TO POKER EXEI IDIAITEEROTHTES DEN MPAINEI SE KALOYPIA.

FANTASOY ENA BIBLIO POY NA MAS ELEGE PWS NA PAIKSOYME p.x TO A-J PREFLOP H STO FLOP AN TO EIXAME DIAVASEI OLOI KAI KANAME PRAKSI THN THEWRIA TOTE THA TO PAIZAME OLOI TO IDIO.

TO POKER EINAI YPOLOGISMOS,SYNESH,KAI KALH BANKROLL ALLA PROPANTWN THELEI NA EISAI ARKETA YPOMONETIKOS KAI HREMOS TOSO POLY POY NA FTANEI STA ORIA THS APATHEIAS OTI KAI AN SOY SYMVAINEI STO PAIGNIDI.

genok έγραψε:

SHARKastic έγραψε:

EGW DEN EXW DIAVASEI TIPOTE KAT EME OLOI AYTOI POY GRAFOYN BIBLIA GIA TO POKER KOITAN NA TA KONOMHSOYN.

TO POKER EXEI IDIAITEEROTHTES DEN MPAINEI SE KALOYPIA.

FANTASOY ENA BIBLIO POY NA MAS ELEGE PWS NA PAIKSOYME p.x TO A-J PREFLOP H STO FLOP AN TO EIXAME DIAVASEI OLOI KAI KANAME PRAKSI THN THEWRIA TOTE THA TO PAIZAME OLOI TO IDIO.

TO POKER EINAI YPOLOGISMOS,SYNESH,KAI KALH BANKROLL ALLA PROPANTWN THELEI NA EISAI ARKETA YPOMONETIKOS KAI HREMOS TOSO POLY POY NA FTANEI STA ORIA THS APATHEIAS OTI KAI AN SOY SYMVAINEI STO PAIGNIDI.[/quote:38m9pbh2]

Διαφωνω καθετα.

Καταρχην το οτι οι συγγραφεις των βιβλιων θελουν να τα κονομησουν, δεν ειναι κατι κακο. Κανεις στο ποκερ δεν κανει "αγαθοεργιες".

Οσο για το σχολιο σου περί καλουπιων στο ποκερ, στο βιβλιο που προανεφερα στο αλλο μου post ο Χαρρινγκτον τονιζει ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ οτι πρεπει το στυλ παιχνιδιου του παικτη να αλλαζει συνεχως. Τοσο πολυ επιμενει, που ακομα και σε φυλλα οπως στο KK ή ΑΑ Prefop, (αλλα και στα αλλα φυλλα) δινει ποσοστα για το ποσο συχνα πρεπει να κανεις raise, call ή re-raise σε ενδεχομενο αρχικο raise Κλπ.

Γενικα, καλο θα ηταν να μην εισαι τοσο απολυτος για κατι με το οποιο εχεις τοσο επιδερμικη σχεση, οπως (απο οτι εγραψες εσυ ο ιδιος - "EGW DEN EXW DIAVASEI TIPOTΕ" - είναι τα βιβλία για το ποκερ.Ειναι διαφορετικο πραγμα το να διαβασεις το super system και να πεις οτι το βιβλιο ειναι ασχημο για τους 1,2,3 λογους - και διαφορετικο να πεις οτι "Δεν εχω διαβασει τιποτα, ολοι θελουν να τα αρπαξουν"...

Φιλικα.

Ta biblia einai aparaithta gia na matheis tis basikes arxes. Kaneis den mporei na mathei monos tou poker.

Auth th stigmh ta yparxonta biblia mporoun na boithisoun kapoion gia xamhla stakes paixnidia. Apo kei kai pera gia na proxwrhsei kaneis se anwtero epipedo den yparxoun analoga biblia (pros to paron) alla yparxoun alloi tropoi gia na ta kataferei: coaching, forums, video klp klp

Proswpika sto nolimit den exw diabasei kanena biblio ths prokophs. Oti ematha proerxetai apo forums, video kai syzhthseis me kalyterous paiktes.

Τα βιβλια πιστευω και εγω οτι ειναι απαραιτητα για να κατανοησεις ορισμενες οπτικες γωνιες πανω στο ποκερ. Φυσικα και δεν ειναι ο στοχος τους να αποκτησεις μια συγκεκριμενη τακτικη και να ακολουθεις αυτην εις τους αιωνες τον απαντα γιατι ετσι δεν κανεις πραγματικα τιποτα.

Πρωτα διαβαζεις κατι και μετα το κρινεις, δεν μπορεις να εισαι απολυτως απεναντι σε αυτα..Ειδικα ορισμενα ειναι πολυ πετυχημενα και καλογραμμενα με γενικες συμβουλες απανω στο χωρο της ψυχολογιας του τζογου γενικα και οχι αναγκαστικα στο τι να κανεις αν εχει ΑΚ και κατω ειναι 9 9 3.

Εγω θα προτεινα: Super system I και Super System II απο Doyle Brunson. Περιεχει αναλυτικοτατα οδηγιες χρησης και συμβουλες αλλα και ιστοριες για ολα τα ειδη ποκερ γραμμενα απο τους καλυτερους στο ειδος. Βλεπεις τον τροπο που σκεφτονται πολλοι επαγγελματιες απο τον τροπο που γραφουν και ορισμενες στατιστικες γραμμενες απο τον Mike Caro που ακομα και τωρα που εχει αλλαξει λιγο η εποχη θεωρουνται κορυφαιες.

Επισης προτεινω το Ace in the River απο Barry Greenstein. Καλογραμμενο με γενικες συμβουλες και αποψεις γενικα στην οικονομικη διαχειρηση στον χωρο του ποκερ και με αρκετα στοιχεια αυτοβιογραφιας του ιδιου του Greenstein.

Erev0s έγραψε:

Εγω θα προτεινα: Super system I και Super System II απο Doyle Brunson.

Επισης προτεινω το Ace in the River απο Barry Greenste

FILE MOY KAMIA ENSTASH GIA AYTA TA DYO BIBLIA

EIDIKA GIA TO BIBLIO TOY DOYLE BRUNSON PAROTI DEN EIMAI FILOS TWN BIBLIWN POKER ETYXE NA DIAVASW MERIKA APOSPASMATA SE KAPOIO SITE APO TO SUPER SYSTEM EINAI POLY KALO BIBLIO OPWS EPISHS KAI TOY GREENSTEIN GIA THN OIKONOMIKH DIAXEIRISH PAROTI DEN EXW DIAVASEI OYTE MIA GRAMMH EXW AKOYSEI TA KALYTERA LOGIA APO FILOYS PAIKTES OI OPOIOI PRIN DIAVASOYN AYTO TO BIBLIO KAI ENW HTAN KERDISMENOI KATA POLLA STO TELOS KATELHGAN NA KERDIZOYN PSIXOYLA.

OMWS NOMIZW OTI ENAS SYNETOS PAIKTHS MPOREI MONOS TOY NA NOIKOKYREPSEI TA OIKONOMIKA TOY ARKEI NA MHN TILTAREI STO PAIGNIDI.

Themis έγραψε:

genok έγραψε:[/b

Διαφωνω καθετα.

Καταρχην το οτι οι συγγραφεις των βιβλιων θελουν να τα κονομησουν, δεν ειναι κατι κακο. Κανεις στο ποκερ δεν κανει "αγαθοεργιες".

Οσο για το σχολιο σου περί καλουπιων στο ποκερ, στο βιβλιο που προανεφερα στο αλλο μου post ο Χαρρινγκτον τονιζει ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ οτι πρεπει το στυλ παιχνιδιου του παικτη να αλλαζει συνεχως. Τοσο πολυ επιμενει, που ακομα και σε φυλλα οπως στο KK ή ΑΑ Prefop, (αλλα και στα αλλα φυλλα) δινει ποσοστα για το ποσο συχνα πρεπει να κανεις raise, call ή re-raise σε ενδεχομενο αρχικο raise

Φιλικα.

FILE MOY EIPA OTI DEN DIAVASA POTE TIPOTE DEN EIPA OTI TA APORIPTW .

TO BIBLIO TOY DOYLES EINAI PRAGMATI POLY KALO

OSON AFORA GIA KALOYPIA EGW DEN EIPA OTI MPAINEI SE KALOYPIA EIPA OTI DEN MPAINEI SE KALOYPIA.

KAI EAN DEN APATWMAI APO OTI DIAVAZW STO POST SOY O XARRINGTON PERIPOY TO IDIO LEEI.

MH ME KANEIS MAYRO PROVATO EPEIDH DEN DIAVASA KATI.

:evil: :evil: :evil:

Μιά φορά και έναν καιρό,

ήταν ένας παίκτης πόκερ...o Ζαχαρίας.

Ήταν εντελώς νέος στο άθλημα και όποτε έμπαινε να παίξει στο internet, έτρωγε...σαβούρα...

Ένα βράδυ, του ήρθε ένα e-mail, που του το έστειλε μια καλή Μάγισσα.

Του έγραφε, πως ΑΝ ΘΕΣ να κόψεις τις ...αριές, πάρε να διαβάσεις και κανά βιβλίο...

Έτσι έγινε...

Ο φίλος μας, μπήκε στο internet, έκανε ένα γερό check point στο google, βρήκε 1 βιβλίο για Αρχάριους και άρχισε να το διαβάζει...

Στις πρώτες κιόλας, σελίδες του, ανακάλυψε ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ λάθη έκανε όταν έπαιζε.

Συνέχισε να το διαβάζει με όρεξη.

Πριν καλά-καλά το τελειώσει, σκέφτηκε να ξαναμπεί στο internet για να παίξει με "ασφάλεια" σε ένα freeroll.

Δήλωσε συμμετοχή και περίμενε να αρχίσει το τουρνουά...

Κοίταξε τους συμμετέχοντες και είχαν φτάσει τους 879!

Με πολύ σκεπτικισμό (genok) είπε: "μα είναι ποτέ δυνατόν, να κερδίσω με τόσους αντιπάλους?"

Έφτιαξε ένα καφεδάκι, πήρε την αγαπημένη του μαξιλάρα και την έβαλε στην πολυθρονάρα του.

Είπε καληνύχτα στη γυναίκα του, φίλησε το παιδί του και ΕΚΛΕΙΣΕ την τηλεόραση.

Σε λίγο το τουρνουά θα ξεκινούσε.

Το βιβλίο πρώτη μούρη...

Αγκαλίτσα...

Το τουρνουά ξεκίνησε!

Είναι το ΠΡΩΤΟ κιόλας τουρνουά που παίζει ΜΕΤΑ το διάβασμα του βιβλίου...

RESULT: Π-Ρ-Ω-Τ-Ο-Σ!!!

Σε 3 ώρες και 45 λεπτά τους ξεπάτωσε όλους!

Όλος χαρά και ικανοποίηση, στέλνει ένα ευχαριστήριο e-mail στην καλή του Μάγισσα, την οποία και ρωτά: "υποθέτω ότι δεν έχω γίνει δα, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής...Τί με συμβουλεύεις να κάνω από δώ και πέρα?"

Την επόμενη μέρα, έλαβε απάντηση από την καλή του Μάγισσα η οποία έλεγε:

"όχι βέβαια, ακόμα δεν ξέρεις ούτε το 1/10 από αυτά που πρέπει. Τέλειωσε το βιβλίο σου και μετά ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

Όταν τελειώσεις και το μάθεις καλά, θα σου προτείνω και ένα ακόμα, για "προχωρημένους"...

Μέχρι τότε, ΜΗ ΠΟΛΥΠΑΙΖΕΙΣ...

Να ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΖΕΙΣ! Το έχεις ανάγκη...

Μετά θα έρθει και το ΚΕΡΔΟΣ που ψάχνεις..."

Έτσι και έγινε.

Ακολουθώντας τις συμβουλές της καλής Μάγισσας, ο Ζαχαρίας, άρχισε να γίνεται ΟΛΟ και καλύτερος!

Μια μέρα όμως, σε ένα αρκετά ακριβό sit 'n go, τα έχασε όλα...

"Γαμώ την πανακόλα μου μέσα... Τζάμπα τρώω την ώρα μου διαβάζοντας?"

Ξανά-μανά mail στην καλή Μάγισσα...

"Δεν μου λες κυρά μου, εγώ ΠΟΤΕ θα κερδίσω?

Πότε θα πιάσω επιτέλους την καλή...?"

Τότε, η καλή Μάγισσα θύμωσε!

Του έστειλε μια οργισμένη απάντηση και τον απείλησε ότι την επόμενη φορά, θα του βάλει το μαγικό ραβδί στον .όλο...τόσο βαθιά...που θα χέζει 6 μήνες τράπουλες!

Και κατέληξε...:

"Ρε παπαροζούμη, δεν σου είπα να παίζεις μόνο για μέχρι εκεί που έχεις διαβάσει?

Τί μου παίζεις σε high limit stakes, την ώρα που είσαι παίκτης "micro"?

Πρώτα θα τελειώσεις όλα σου τα μαθήματα και μετά, αφού προαχθείς, θα διαβάσεις και τα επόμενα βιβλία της σειράς "pro" για να διεκδικήσεις κάτι από αυτούς...

Διαφορετικά, μη μου ζαλίζεις τον έρωτα και τράβα να κάνεις τα κακάκια σου..."

Έτσι και έγινε,

Ο φίλος μας, ξανάρχισε το διάβασμα και μόλις αισθάνθηκε έτοιμος, πήρε την απόφαση να μπεί σε ένα "middle" sit 'n go, με buy-in $60!

Ακολουθώντας ΠΙΣΤΑ τις γραφές και τις αναλύσεις των ειδικών, είχαμε:

RESULT: Δ-Ε-Υ-Τ-Ε-Ρ-Ο-Σ, Κέρδος: $532,50!

Συνεπαρμένος από τη νέα επιτυχία, δοκιμάζει "καπάκι" το ίδιο τουρνουά.

RESULT: Ε-Β-Δ-Ο-Μ-Ο-Σ, Κέρδος: $86,40!

Τότε χτύπησε το τηλέφωνο!

"Ποιός?" είπε.

"Εδώ η καλή Μάγισσα", απάντησε μια μεσόκοπη φωνή.

"Τί έγινε παραπονιάρη? Έπιασες τίποτα καλό?" συνέχισε.

Και ο φίλος μας απάντησε με τη μία...

"Να σε φιλήσω είναι λίγο...

Να σε ευχαριστήσω, είναι περιττό...

Να σου ζητήσω συγνώμη, είναι υποκρισία...

Ξέρω τι πρέπει να κάνω..."

"Τί?" είπε η καλή Μάγισσα.

"Να το πω και σε άλλους, να ακολουθήσουν τις συμβουλές σου. 'Ετσι δεν θα είσαι πιο ευχαριστημένη και δικαιωμένη?"

"ok" απάντησε η Μάγισσα με ένα ελαφρό χαμόγελο να σκάει από τα χείλη της.

"Good Skill" του είπε κλείνοντας...

(theomas)

theomas έγραψε:

Μιά φορά και έναν καιρό,

ήταν ένας παίκτης πόκερ...o Ζαχαρίας.

me ti diafora ti sxesh exoyn ayta me mena file theoma

tetoia posa 84 kai 85 den asxoloymai se toynroya me buy-in.

kai ti na moy kanei to biblio otan egw mporw na kerdisw ayton poy egrapse to vivlio?

kai kait allo den paizeis toyrnoya me buy-in 60$ na papreis kapoy 60x9 paizeis gia na pareis ekatontaplasia an einai na plirwsw 60$ den tha ta plirwsw se ayta ta mikrotoyrnoya.

twra oson afora thn klimaka poy anevike to palikari soy theles ta kai pathesta

emena pantws sta ypsila klimakia otan pontarw fylagontai enw sta xamila den me ypologizoyn katholoy kai den mpa na exw aa kai na to kseroyn tha kanoyn call me 2 9

alitheia ti leei h maggisa gia aytoys poy kanoyn call me 2 9 .

kai gia na klisw egw den eipa oti aporiptw ta biblia alla oti den xreiazontai se ena mh arxario paikth.

eimai palia karavana sto poker oxi vevaia sto texas alla sto 5-card draw 7-A .

kai kata deyteron logo ston omaha hihg pot -limit

oi arxarioi kala tha kanoyn diavasoyn fantasoy oti se toyrnoya me buy-in kai mono me ellines me rwtise enas ti einai to flop

Πρώτα-πρώτα, φάσκεις και αντιφάσκεις φίλε genok.

Λίγες εβδομάδες πριν, μας έκανες μαθήματα οικονομίας για το που θα βρεί το "κατοστάρικο" το τάδε παλλικάρι κλπ. Θυμάσαι?

Τώρα, μας λες ότι το $60αράκι ή το 85αράκι δεν σε ενδιαφέρουν καν...

Πρόσεξε:

Υπάρχουν τουρνουά sit 'n go με συμμετοχή 45 ατόμων maximum και είναι και turbo (blinds κάθε 5 λεπτά).

Αυτά τα τουρνουά, τελειώνουν σε 50-60 χέρια! (δηλαδή σε καμιά ωρίτσα)...

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ΔΕΝ έχει την πολυτέλεια να χαραμίσει ένα ολόκληρο βράδυ, για να παίζει σε 1 μόνο τουρνουά, περί τις 6 ώρες και -ίσως- να "μπεί" στα χρήματα "οριακά" με μηδαμινά κέρδη και, στο τέλος να αποκλειστεί...

νομίζω ότι αν προτιμήσει turbo tour, θα έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες -αναλογικά, πάντα-.

Τώρα, ο νικητής του $60 χ 45 συμμετοχές, παίρνει 767,26, ο δεύτερος 532,13 και ο έβδομος 86,62 ΑΚΡΙΒΩΣ!

Αν ΔΕΝ σε καλύπτουν...όμορφα!

Υπάρχουν, όμως και κάποιοι, που δεν θα τους χάλαγε να χτυπάνε μια ΤΡΙΤΗ έστω θέση την ημέρα (η οποία πληρώνει...408,37).

Πολλοί άλλωστε, ΔΕΝ είμαστε και τόσο μεγάλοι παίκτες όπως εσύ ίσως...και για αυτό το λόγο περιοριζόμαστε σε μηδαμινά τουρνουάκια με απαράδεκτα κερδη...

Επίσης, ΔΕΝ έχουμε ίσως, την οικονομική επιφάνεια που έχεις και πάλι εσύ, ίσως...

Και ψιλοβολευόμαστε με αυτά τα ...ολίγα!

Μακάρι να βγάζεις $1.000.000 την ημέρα! Ειλικρινά ΔΕΝ έχω κάποιο πρόβλημα.

Άσε και εμάς, τους κοινούς θνητούς...

ΠΡΩΤΟΝ-Να διαβάζουμε κανένα βιβλιαράκι μπας και ξεστραβωθούμε λιγάκι...

ΔΕΥΤΕΡΟΝ-Να παίζουμε μέχρι εκεί που αντέχουμε (γιατί βλέπεις έχουμε και παιδάκια που πρέπει να νοιαστούμε και για αυτά) και

ΤΡΙΤΟΝ-Η καλή Μάγισσα, θα λέει πάντα, ότι το πρώτο, μόνο και, σίγουρο, είναι πως "το poker για να το μάθεις θέλεις 10 λεπτά, αλλά για να το κατακτήσεις θέλεις μια...ζωή!"

ΣΣ: Οι αναφορές προς το πρόσωπό σου δεν έχουν καμία δόση ειρωνίας ή ρεβανσισμού (αλλοίμωνο άλλωστε...).

Απλά, μου τσάντισες λιγάκι την καλή Μάγισσα...lol

Πρόσεχε γιατί θα στην στείλω από κει...lol

Όσο για τον φίλο που σε ρώτησε στο tour, "τί είναι το flop?", θα έπρεπε να του πείς να πάει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ να παίξει cash game με limit $500-$1000!

Σε καμιά ώρα που θα έχανε μέχρι και το σπίτι του, θα μάθαινε τί είναι το flop...για πάντα!

(theomas)

theomas έγραψε:

Πρώτα-πρώτα, φάσκεις και αντιφάσκεις φίλε genok.

Λίγες εβδομάδες πριν, μας έκανες μαθήματα οικονομίας για το που θα βρεί το "κατοστάρικο" το τάδε παλλικάρι κλπ. Θυμάσαι?

Τώρα, μας λες ότι το $60αράκι ή το 85αράκι δεν σε ενδιαφέρουν καν...

Πρόσεξε:

Υπάρχουν τουρνουά sit 'n go με συμμετοχή 45 ατόμων maximum και είναι και turbo (blinds κάθε 5 λεπτά).

Αυτά τα τουρνουά, τελειώνουν σε 50-60 χέρια! (δηλαδή σε καμιά ωρίτσα)...

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ΔΕΝ έχει την πολυτέλεια να χαραμίσει ένα ολόκληρο βράδυ, για να παίζει σε 1 μόνο τουρνουά, περί τις 6 ώρες και -ίσως- να "μπεί" στα χρήματα "οριακά" με μηδαμινά κέρδη και, στο τέλος να αποκλειστεί...

νομίζω ότι αν προτιμήσει turbo tour, θα έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες -αναλογικά, πάντα-.

Τώρα, ο νικητής του $60 χ 45 συμμετοχές, παίρνει 767,26, ο δεύτερος 532,13

eixes den eixes me evgales apo ta royxa moy alla exe xarh poy exoyme gnwristei mesw twn pm kai thn glitwses lolololol .

den faskw kai den antifaskw poythena egw den dinw pote 60$ gia ena toynroya poy plirwnei ston prwto 500$ ayto eipa. an exw thn dynatotita na plirwsw ta 60$ protimw na ta plirwsw se kanena guaradee ayto eipa asxeto an den egina antiliptos apo esena. mipws se peiraksan tipote ekswtika ekei sthn skyro( otan lew ekswtika ennow yparkseis aitheries).

edw paleyoume gia na vgaloyme ayto to merokamato twn 60$ me avevaia apotelesmata kai tha paw na ta dwsw se ena toyrnoya theos fylaksoi. opws katalavaineis apo ta grafomena den exw oikonomiki epeifaneia oyte eimai megalos paikths opws les.

alla protimw apo ta biblia thn diki mou peira

ta biblia kai vevaia einai xrhsima oxi omws gia paiktes palioys.

h kalh gnwsi twn mathimatikwn kai eidika ths thewrias twn pithanotitwn einai aparaithth. ayth einai h gnwmh moy

twra ean h gnwmh h diki moy h kapoioy alloy einai diaforetiki apo thn diki soy ayto den einai logos na kiriseis to 3 pagkosmio polemo. lollllllllllllllllllll

Για κάνε κράτει...γιατί πήρες φόρα...

Πρώτον-Δεν σε αναγκάζει κανείς να συμφωνείς μαζί μου-αν και δεν με έπεισες ότι έχω κάπου λάθος...

Δεύτερον-Όταν π.χ. παίζεις "στοίχημα" και "βάλεις" $60, δεν θα είσαι ευχαριστημένος με total $500?

Tρίτον-Αν εσύ είσαι παλιός...εγώ είμαι προϊστορικός...lol, αλλά και πάλι το λέω & θα το λέω, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΖΑ...ότι τα βιβλία του poker, είναι ΤΟΣΟ χρήσιμα, όσο και τα βιβλία στο Πανεπιστήμιο...

Άν θέλεις να γίνεις κάποτε ένας σοβαρός επαγγελματίας παίκτης του poker...

Άν όχι, τότε μπορείς να διαβάζεις..μόνο το παραμυθάκι μου...

Tέταρτον-Τα πονταρίσματα στο poker, δεν τα μετράς με το μέγεθος...ΠΟΤΕ!

Τα μετράς με το bankroll που διαθέτει κάποιος.

Άν λοιπόν λάβεις μέρος σε ένα MTT με buy-in $2.000, αυτό ΔΕΝ σημαίνει υποχρεωτικά ότι κάνεις κατάχρηση...όταν στο bankroll σου έχεις υπόλοιπο $102.000, ok?

& Πέμπτον-Ξαναμπές στα ρούχα σου, γιατί θα κρυώσεις...lol

theomas

theomas έγραψε:

Για κάνε κράτει...γιατί πήρες φόρα...

Πρώτον-Δεν σε αναγκάζει κανείς να συμφωνείς μαζί μου-αν και δεν με έπεισες ότι έχω κάπου λάθος...

Δεύτερον-Όταν π.χ. παίζεις "στοίχημα" και "βάλεις" $60, δεν θα είσαι ευχαριστημένος με total $500?

Tρίτον-Αν εσύ είσαι παλιός...εγώ είμαι προϊστορικός...lol, αλλά και πάλι το λέω & θα το λέω, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΖΑ...ότι τα βιβλία του poker, είναι ΤΟΣΟ χρήσιμα, όσο και τα βιβλία στο Πανεπιστήμιο...

Άν θέλεις να γίνεις κάποτε ένας σοβαρός επαγγελματίας παίκτης του poker...

Άν όχι, τότε μπορείς να διαβάζεις..μόνο το παραμυθάκι μου...

Tέταρτον-Τα πονταρίσματα στο poker, δεν τα μετράς με το μέγεθος...ΠΟΤΕ!

Τα μετράς με το bankroll που διαθέτει κάποιος.

Άν λοιπόν λάβεις μέρος σε ένα MTT με buy-in $2.000, αυτό ΔΕΝ σημαίνει υποχρεωτικά ότι κάνεις κατάχρηση...όταν στο bankroll σου έχεις υπόλοιπο $102.000, ok?

& Πέμπτον-Ξαναμπές στα ρούχα σου, γιατί θα κρυώσεις...lol

theomas

den vazw pote stoixhma 60 eyrw ean to paizw monos moy to poly 5 eyrw kai an oi apodoseis einai xamiles ean einai xhnaria totw 1,50 eyrw to karfwto kai zhtoymena 34567 me 10 lepta thn sthlh 4apo 7 5 apo 7 kai me 50 lepta thn sthlh ta 6 apo epta

toys assoys kai ta dipla ta paizw karfwta

50-60 eyrw paizw sto basked N.B.A ME ZHTOYMENA KAI KARFWTO kapoy exw enan kodiko me ton onoma bookkiller lol

toys eixa parei me 1.50 eyrw to martio toy 2005 12.500 eyrw karfwto 12 paignida NBA xwris xantikap

den thelw na ginw pote epaggelmatias kai na hthela den exw xrono na ginw pisteyw oti h ragismenh kardia moy poly syntoma tha me prodwsei

oso gia bankroll kai megethi poy les den dinw simasia

mporei na exw diathesima 1200$ kai na eggrafw se toyrnoya poy apaitei 1200$ buy-in kai an den plirwthw eimai ikanos na mhn ksnapaiskw gia kanena trimino

den eimai arrwstos apla kinigw kapoio mhniaio epidoma giati me pnigoyn ta eksoda.

loipon min moy xwtheis pali giati tha erthw sto asop h sta psila ekei poy tha pate polloi kai tha soy parw ta resta.

:2h :9h

• 5 months later...

geia xara eimai k egw neo melos.kapou eixa dei paliotera na proteinetai ena top 10 me vivlia alla dn mporw na to vrw twra.mporei kapoios na mou pei pou anagrafontai? k kati akoma.gia cash games pio vivlio 8a proteinate?