Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Gsop First Level Big Mistake

D.uK.e

Recommended Posts

Καλησπερα,

Βρισκομαστε στο πρωτο level του τελευταιο GSOP μολις στο 6ο hand.

Θα ηθελα να ακουσω γνωμες για μια αποφαση που εκεινη την στιγμη μου φανηκε δυσκολη αλλα μετα ηρεμος και χαλαρος σκεφτηκα ποσο λαθος επαιξα.

Παρακαλω οποιος γνωριζει το αποτελεσμα της πασας να μην σκεφτει με αυτο σαν βαση.

Blinds 25-50. Βρισκομαστε UTG και μας μοιραζει :Adiamond: - :Aheart: .

Raise 150. Fold ολοι εκτος του BB που κανει μονο call.

Τον παικτη τον γνωριζω αρκετα καλα γιατι εχουμε παιξει πολλες φορες μαζι. Αρκετα aggresive θα μπορουσα να πω και αρκετα απροβλεπτος!LOL.

Ειμαι ομως απο πριν σιγουρος οτι αν βγει τελειως "ακινδυνο" flop θα κανει raise στο continuation bet μου.

Θελω να πω οτι κατι τετοιο απο εναν κατα τη γνωμη μου εμπειρο παικτη θα το περιμενα ψιλο standar.

Stacks 12000 εγω 15000 αυτος.

FLOP: :8heart: - :4spade: - :3spade:

Check to BB, bet εγω 300.

Raise to BB, 950.

Εδω θελω να επαναλαβω οτι ειμουν σιγουρος γιαυτο το reraise.

Ουτε με φοβησε ουτε τιποτα. Ισα ισα το ηθελα.

Επελεξα ομως λογο των draw που εχει κατω να ψιλοξεκαθαρισω τα πραγματα γιαυτο κανω 3bet.

3bet εγω 2150.

Εκει μπλεχτηκαν τα πραγματα γιατι ενω περιμενα just call το πολυ, ακουω raise 3750.

Τι κανουμε?

Ηρεμος μετα σκεφτηκα οτι στο μυαλο μου εκεινη την ωρα καθησανε 2 σεναρια.

1)Pair+Flush draw :8spade: - :7spade: πχ.

2)Set.

Με βαση αυτο το read που εκανα εκεινη την στιγμη ημουν στην περιπτωση 1) 51%-49% και στην περιπτωση 2) 89%-11%

οποτε επρεπε να foldarw.

Ερωτησεις προς συζητηση

1)Συνεχεια της πασας. Τι κανουμε ?

2) Ηταν τελικα τοσο δυσκολη αποφαση οσο νομιζω η απλα η ενταση της στιγμης με θολωσε και τελικα ειναι ευκολο fold?

3)Ειναι σωστη η κατοπιν εορτης αναλυση που σκεφτηκα?

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον με βοηθησει και απαντησει.

ps: Please επαναλαμβανω αν καποιος γνωριζει την πασα μην σκεφτει βαση αποτελεσματος και ας μην αναφερουμε ονοματα.

GL

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όλα συνηγορούν στο fold...όχι εύκολα...αλλά εκεί...

αν έπαιζα την πάσα τότε την στιγμή του 3ου reraise θα σκεφτόμουν 3 σενάρια...

1) με κάνει outplay έχοντας καταλάβει ότι είμαι δυνατός αλλά έτοιμος να κάνω το "σωστό"..."αγοράζοντας" το φύλλο που μου "πουλάει"...

2) αντί να "πουλάει" κάποιο φύλλο παίζει κ να το έχει γιατί είναι κ παίκτης "εκπληξη"...

3) παίζω απέναντι σε underpair with flush draw 50-50...

επειδή το 2ο σενάριο με κάνει να χάνω κ το τρίτο είναι κάτι στο οποίο θα ήθελα να μπλεχτώ πολύ αργότερα στο τουρ από ότι στο 1ο level, πετάω επιδεικτικά τους άσσους στο τραπέζι προσπαθώντας να κάνω τον αντίπαλο να μου δείξει τα φύλλα του...κ νομίζω ότι ο συγκεκριμένος θα το είχε κάνει...οπότε έχω μείνει με ψιλο-υγιές στακ κ ελπίζω να ανέβω στη συνέχεια ξέροντας ότι έχω κάνει ένα σωστό play...που στα τουρ μετράει ψυχολογικά να ξέρεις ότι παίζεις σωστά...

1)Αν στο φλοπ εκανα 3bet το raise του και μου εκανε 4bet οπως εγινε εδω τοτε πασο σιγουρα..Δεν νικαω τιποτα απολυτως ειδικα με το sizing του 4bet του αντιπαλου.

2)Προσωπικα στο raise του στο φλοπ θα εκανα call και re-evaluate στο turn.

Με τον τροπο που επαιξε την παρτιδα ο αντιπαλος σ δινει μια πολυ καλη ευκαιρια να χασεις τα ελαχιστα.

foustouki έγραψε:

1)Αν στο φλοπ εκανα 3bet το raise του και μου εκανε 4bet οπως εγινε εδω τοτε πασο σιγουρα..Δεν νικαω τιποτα απολυτως ειδικα με το sizing του 4bet του αντιπαλου.

2)Προσωπικα στο raise του στο φλοπ θα εκανα call και re-evaluate στο turn.

Με τον τροπο που επαιξε την παρτιδα ο αντιπαλος σ δινει μια πολυ καλη ευκαιρια να χασεις τα ελαχιστα.

Το call δεν περασε ουτε ενα δευτερολεπτο απτο μυαλο μου.

Με τοσα draws τι ελπιζω? Σε blank check check, blank check check?

Το λεω γιατι προφανως και θα πονταρα σε ενδεχομενο check του στο turn.

Οποτε δεν θα αλλαζε κατι.

Ενα πραγμα που σκεφτηκα εκεινη την στιγμη ειναι το αν ειχα εγω το set (που ειναι σχεδον nuts αν δεν ειναι 88) γιατι να το παιξω τοσο δυνατα? Γιατι να τον φοβησω με 4bet? Εκει μπλεχτηκαμε ακομα παραπανω!

Σε τετοιες καταστασεις πολλες φορες εισαι η πολυ πισω η πολυ μπροστα.

Αν στο raise του στο φλοπ κανεις 3bet πεταει ολα τα φυλλα που εισαι πολυ μπροστα,συνεχιζει με τα φυλλα που εισαι στην καλυτερη 65-35 μεχρι 50-50 και σε εχει νεκρο με τα set του.

Το call δεν το κανεις για check check turn και check check river.

Απλα αναλογα turn card και action κανει reevaluate.Ακομα και σετ να εχει μπορει να γλιτωσεις μαρκες αναλογα με τα φυλλα που θα πεσουν η αν εχει χειροτερο φυλλο θα παρεις +value.

Παντως μετα το 3bet σου και το min 4bet του ειναι fold για μενα στο 6ο χερι του τουρνουα δεν βαζω 240bb με ΑΑ εκει με τιποτα.Αν πας all in και φας call χανεις 99%.

foustouki έγραψε:

Σε τετοιες καταστασεις πολλες φορες εισαι η πολυ πισω η πολυ μπροστα.

Αν στο raise του στο φλοπ κανεις 3bet πεταει ολα τα φυλλα που εισαι πολυ μπροστα,συνεχιζει με τα φυλλα που εισαι στην καλυτερη 65-35 μεχρι 50-50 και σε εχει νεκρο με τα set του.

Το call δεν το κανεις για check check turn και check check river.

Απλα αναλογα turn card και action κανει reevaluate.Ακομα και σετ να εχει μπορει να γλιτωσεις μαρκες αναλογα με τα φυλλα που θα πεσουν η αν εχει χειροτερο φυλλο θα παρεις +value.

Παντως μετα το 3bet σου και το min 4bet του ειναι fold για μενα στο 6ο χερι του τουρνουα δεν βαζω 240bb με ΑΑ εκει με τιποτα.Αν πας all in και φας call χανεις 99%.

Προτιμησα να παρω την αποφαση εκει στο flop παρα να δω ακομα μια καρτα στο board. Το fold αφου το ανελυσα ηρεμα και ωραια αποφασισα και εγω οτι ηταν το σωστο.

Νομιζω το call ειναι η χειροτερη επιλογη σε αυτο το flop με Α Α.Αν πεσει ακομα ενα μπαστουνι,3,4,5,6,7,η'8αρι τι κανεις?? Υποπτο πολυ ειναι το reraise του,σα να θελει να σε τραβηξει μεσα.Με Α8,56,67,χ8 μπαστουνια η' σετ θα επαιζε ετσι λογικα οποτε μαλλον εισαι η' πολυ πισω η' οριακο flip.Δυσκολο να πετας τους καταραμενους τους ΑΑ αλλα μαλλον προς τα εκει πρεπει να πας.Με shove εννοειται οτι θα παρεις call μονο με καποιο απο τα παραπανω χερια.

koskosmo έγραψε:

Νομιζω το call ειναι η χειροτερη επιλογη σε αυτο το flop με Α Α.Αν πεσει ακομα ενα μπαστουνι,3,4,5,6,7,η'8αρι τι κανεις?? Υποπτο πολυ ειναι το reraise του,σα να θελει να σε τραβηξει μεσα.Με Α8,56,67,χ8 μπαστουνια η' σετ θα επαιζε ετσι λογικα οποτε μαλλον εισαι η' πολυ πισω η' οριακο flip.Δυσκολο να πετας τους καταραμενους τους ΑΑ αλλα μαλλον προς τα εκει πρεπει να πας.Με shove εννοειται οτι θα παρεις call μονο με καποιο απο τα παραπανω χερια.

To oti to epekse "dynata" me "apoprosanatolise" para poly.

4bet ekei den kaneis gia na krathseis kapoion sto pot.

Ayto htan to la8os read pou ekana.

Dld setarw kai prospa8w na kanw ton antipalo na foldarei enw me to 3bet tou ton vazw se megalo pair ?

Den mou fainetai logiko.

Genika kai meta pou to skeftomoun, se periptwsh pou sto diko mou 3bet ekane mono call kai check to turn, an den htan mpastouni 8a pontara dynata egw kai 8a eimoun commited se endexomeno shove tou.

Enw twra to skeftomoun kana dylepto to ligotero.

iparxei omws kai i periptwsi o antipalos na eixe kai autos kapoio overpair opws 99 TT ontas aggressive opws les na ekane tetoia kinisi sto flop...kai na se ekane na petakseis to fyllo gnwrizontas oti se tetoio epipedo tha isoun arketa tight esy prospoiomenos kapoio set..."pou proswpika dn tha to epaiza to set toso epithetika"...tetoies partides einai poli oriakes opou pisteuw oti oti kai na ekanes dn tha theoroutan lathos...prwsopika tha tou elega ena kserw all in...eisai pisw apo 88 44 33...i ola i tipota loipon...

a) to fold pou ekanes nomizo oti itan kapos travigmeno. pistevo oti tha mporouses na kaneis ena aplo call sto raise tou kai na deis to turn kai apo ekei kai pera pistevo pos tha mporouses na ton diabaseis akoma kalitera!!

b)opos les einai poli noris sto tournoua kai efoson ikseres oti tha se piesei me kapoio raise tote giati den ton pieses kai esi akoma perissotero kai giati oxi se epipedo all in? alloste oti kai na exei nomizo oti se preboard all in eisai poli mprosta me tous assous sou.

opos kai na exei isos to fold sou na itan poli kalo kai prosopika nomizo oti itan kai poli peitharximeno!! lol

gitemenos έγραψε:

a) to fold pou ekanes nomizo oti itan kapos travigmeno. pistevo oti tha mporouses na kaneis ena aplo call sto raise tou kai na deis to turn kai apo ekei kai pera pistevo pos tha mporouses na ton diabaseis akoma kalitera!!

b)opos les einai poli noris sto tournoua kai efoson ikseres oti tha se piesei me kapoio raise tote giati den ton pieses kai esi akoma perissotero kai giati oxi se epipedo all in? alloste oti kai na exei nomizo oti se preboard all in eisai poli mprosta me tous assous sou.

opos kai na exei isos to fold sou na itan poli kalo kai prosopika nomizo oti itan kai poli peitharximeno!! lol

Kane ena kopo na ksanadiavaseis th pasa file. Mallon th diavases grhgora. Den eipa ti ekana telika...

Afou th diavaseis 8a xarw na ksanadw th gnwmh sou.

geotilt4 έγραψε:

iparxei omws kai i periptwsi o antipalos na eixe kai autos kapoio overpair opws 99 TT ontas aggressive opws les na ekane tetoia kinisi sto flop...kai na se ekane na petakseis to fyllo gnwrizontas oti se tetoio epipedo tha isoun arketa tight esy prospoiomenos kapoio set..."pou proswpika dn tha to epaiza to set toso epithetika"...tetoies partides einai poli oriakes opou pisteuw oti oti kai na ekanes dn tha theoroutan lathos...prwsopika tha tou elega ena kserw all in...eisai pisw apo 88 44 33...i ola i tipota loipon...

Periptwseis yparxoun para polles. Akoma kai to 8-3. Evale mono 100.

Ola paizoun. Skefthka to overpair opws eipes alla oxi se epipeda 99-1010. Den pistevw oti 8a htan toso aggresive.

Skefthka to flat call gia trap me KK-QQ isws kai JJ.

Alla an 8es na sou ta pw me pososta meta to 4bet tou htan gia mena:

40% 8 bastouni me X bastouni, 40% set, 20 % (opou 15% xanw px: 8-4,8-3,3-4 kai 5% overpair JJ kai panw.

Opote analythkotera 55% xanw. 40% eimai se coinflip para poly nwris sto tournoua. 5% kerdizw blofa kai overpair.

Shmeiwsh: Logo entashs kai logo kyriws meiwmenwn wrwn poker to teleytaio diasthma ekeinh thn stigmh epikratoun alla synais8hmata mesa sou parapanw ths logikhs.

Olh h parapanw analysh egine meta otan hmoun hremos kai ta eida kseka8ara.

Kai an kapoios twra me rwtouse 8a elega FOLD.

Ennoeitai 8a xarw na dw kai parapanw apopseis.

ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ RERAISE :

1) SET

2) :Aspade: ME xSPADE ΜΠΟΡΕΙ & :Aspade::5spade:

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΣΟ ΑΠΟ RERAISE ΣΕ ΠΑΙΧΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΕΣΤΩ & ΜΕ :Aheart::Adiamond: ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΛΗ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ.......

ΕΓΩ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΠΑΣΟ ΕΣΤΩ & ΑΝ ΘΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΑΣΣΟΥΣ ΜΟΥ........

Μετα το check-raise-reraise του ΒΒ, τα δικα μου ποσοστα θα ηταν 65% σετ, 20% flush draw σε Α Κ Q και 15% σε overpair, 2 επαφες και μπλοφα. Σε λιγοτερο σοβαρο τουρνουα ενα πολυ πιθανο σεναριο θα ηταν να εκανες call στο reraise, να εβγαινε μπαστουνι σε turn ή river, να τσεκαρατε στο river και οι 2 σας και να ανακαλυπτες οτι o αντιπαλος ειχε set που ομως δεν ήταν top set.

azamat έγραψε:

Μετα το check-raise-reraise του ΒΒ, τα δικα μου ποσοστα θα ηταν 65% σετ, 20% flush draw σε Α Κ Q και 15% σε overpair, 2 επαφες και μπλοφα. Σε λιγοτερο σοβαρο τουρνουα ενα πολυ πιθανο σεναριο θα ηταν να εκανες call στο reraise, να εβγαινε μπαστουνι σε turn ή river, να τσεκαρατε στο river και οι 2 σας και να ανακαλυπτες οτι o αντιπαλος ειχε set που ομως δεν ήταν top set.

Call sto reraise me tosa draw pou exei katw den kanw oute kai se 1$ online tournament.

H fold h 3bet. Call den yparxei.

Oso gia to an evgaine mpastouni katw sto turn(an ftaname ekei), pistevw oti den paizei na me checkare o antipalos.

Lead bet apo mprosta, isws kai all in.

Apto na dei kai tetarto mpastouni sto river an pame check check, sigoura 8a epileksei na pontarei sto turn.

Sto katw katw 8a skeftei pws einai poly dyskolo na eimai o arxikos raiser apo UTG kai to 8-3-4 me dyo mpastounia na me voh8hse.

Ektos kai an eimai kana donk pou vazei olh th stacka tou mesa se draw toso early kai toso deep se ena tournoua.

holdemgr έγραψε:

To 3bet pou kaneis sto flop den exei kammia logikh kai me bash ta reads pou dineis gia ton paikth

Ta synolika reads pou eipa sxhmatisthkan meta to 4bet tou antipalou.

An diavaseis kalytera 8a deis oti to reraise htan kati pou to eixa dedomeno oti 8a symvei se ena board sxetika "akindino" typou 8-4-3.

Symvainei para poly syxna apo aggresive paiktes pou 8eloun na klepsoun to pot apo kapoio fish pou ekane raise me AK px. kai den flopare tipota. To h8ela ayto to raise.

ALLA

To call kai revaluate sto turn 8a to ekana mono se ena board pou den 8a eixe draw gia otidhpote kai parapanw 8a to eixa sto myalo mou san na traparw mia blofa.

Apo kei kai epeita thn stigmh pou mou kanei to 4bet katalhgw sta reads pou proanefera kai ekei ginetai to Big Mistake opws leei kai o titlous tou thread.

8a h8ela an vreis xrono na mou analyseis ligo perissotero th skepsh sou kai to ti 8a ekanes esy meta to check to BB sto flop.

Μετα το check του bb ειναι αυτονοητο το cont. bet σου στο flop.Αν κανεις check και κανει lead bet στο turn και εχει πεσει επικυνδινη καρτα χαιρετισματα.Και δεν θα εχεις καμμια εικονα για το τι κραταει.

koskosmo έγραψε:

Μετα το check του bb ειναι αυτονοητο το cont. bet σου στο flop.Αν κανεις check και κανει lead bet στο turn και εχει πεσει επικυνδινη καρτα χαιρετισματα.Και δεν θα εχεις καμμια εικονα για το τι κραταει.

Symfwnw apolytws. To 8ewew entelws aytonohto.

Mou fainetai omws tromera paralogo :huh: to na prwteinei kapoios juct call sto reraise tou BB sto flop !

Όσο παραλογο και να σου φαίνεται κάτσε και σκέψου το λίγο και ας ειναι λάθος(Το λέω πολύ φιλικά μην παρεξηγηθώ).Προσωπικά προτιμώ το call από 3bet για τους εξής λόγους:

1) Όταν του κάνεις 3bet σε τέτοιο board πετάει όλο τον άερα του. Πχ αν είχε KJ, KQ, QJ και έρθει ένα από αυτά τα overcards στο turn θα πάρεις ένα ακόμα bet (και ας είναι και σπαθί). Κρατάς τον αέρα του μέσα στο range του και θα μπλοφάρει αρκετά φύλλα στο turn. Στο river πιστεύω θα βαρέσει σχεδόν μόνο για value (αν το board έχει γίνει επικύνδινο).

2) Παίζεις 240bb.Αν έπαιζες cash το ίδιο θα έκανες?

3) Έστω ότι κάνει call στο 3bet σου, δεν βρίσκεσαι στο ίδιο δίλλημα στο turn όπως θα βρισκόσουν και με το απλό call. Το call range στο 3bet σου είναι επίσης δυνατό και θα τσεκάρα σχεδόν όλα τα turn γιατί η πιθανότητα να φάω c/r είναι μεγάλη.

4)Εχεις position και μπορείς να αποφασίσεις στο turn αν θες μικρό ή μεγάλο pot. Πρωσοπικά θα διάλεγα μικρό.

5)ΠΙστεύω με βάση την περιγραφή που έδωσες για αυτόν τον παίκτη δεν θα έκανε call στο 3bet σου με απλό fd. Όπότε κρατάς μόνο δυνατά combo draw two pair και set.

6) Σκεψου το c/r range του και τι από αυτά συνεχίζουν.

7) Αν έχει set, two pair και ανοίξει κάποιο σπαθί δεν είναι απίθανο να έχεις και έσυ το χρώμα πχ AKss(γιατί με 240bb deep call θα έκανες όχι 3bet) και το action θα ηρεμούσε.

Όσο για το 4bet θα το έκανε και με set για τον λόγο ότι θα παίζετε deep και στο river θέλει να έχουν μπεί όλα τα λεφτά μέσα. Επίσης το call του στπ 3bet σου φαίνεται εξίσου δυνατό (δεν πιστεύω να το έκανε με Α8, fd, ΤΤ,JJ) και θα σε έβαζε σε υποψίες και δεν θα έκανες άλλο bet call.Ένω με το 4bet υπάρχει πιθανότητα να τα βάλεις πιο εύκολα και επίσης φαίνεται πιο μπλοφαδορικο.

foustouki έγραψε:

duke γιατι αποκλειεις τελειως το call στο raise του..

Και αν δεν σαρεσει το call τοτε κανεις 3bet/fold..Με τιποτα 3bet και shove στο 4bet του.

Γιατι στο turn δεν εχεις ιδεα που πατας και που βρισκεσαι Σταυρε.

Ουσιαστικα θελω να πω πως προτιμω να χασω σαυτο το σημειο του τουρνουα value απο μια μπλοφα που πχ αν ανοιξει K η Q στο turn θα με πληρωσει εφοσον εχει κατι απο αυτα, παρα να ρισκαρω να του δωσω καρτα αν ειναι σε draw.

Γιαυτο το λογο γινεται το 3bet.

Οσο για το δευτερο που λες, προφανως και συμφωνω, και γιαυτο ο τιτλος ειναι αυτος που ειναι και οχι great laydown....!

Οκ αν ειναι αυτη η αποφαση σου τοτε κανεις 3bet και fold αν κανει ο αντιπαλος 4bet και τελειωνει το χερι.

Απλα θελω να σ πω οτι με το 3bet σου δεν παιρνεις value απο χειροτερα φυλλα καθως τα διωχνεις ολα και μενουν sets και combo draws που φλιπαρεις.

Οποτε αν τυχον εκανες all in στο 4 bet του που σημαινει οτι λες "αν εχει το set ok ας χασω" τοτε καλυτερα κανε call το raise και σε no flush turn κανε shove σε πιθανο bet του.

Eτσι θα χασεις παλι αν εχει το set αλλα αν δεν το εχει θα παρεις εξτρα μαρκες.

Αν παλι εχει σετ και βγει χρωμα στο turn (που μπορει να το εχεις ανετα και εσυ) τοτε μπορει να παγωσει το action.

Αυτα που λεει ο laxmana με λιγα λογια.

Τεσπα ειμαι σιγουρος οτι vs συγκεκριμενο παιχτη ειχε καποιο war (φιλικο-χαβαλε-κοντρα-πλακα καταλαβαινεις τι εννοω) για αυτο και εκανες το all in αλλα vs unknown player τοτε ποτεεε δεν κανεις εκει all in στο 4bet του.

ps.Στειλε pm ποτε δεν δουλευεις και εχεις χρονο να παμε για καφε ψηλε :)

D.uK.e έγραψε:

An diavaseis kalytera 8a deis oti to reraise htan kati pou to eixa dedomeno oti 8a symvei se ena board sxetika "akindino" typou 8-4-3.

Akribws gi auto milousa. Ekanes cbet, ekane raise opws ton "diabases", twra kane apla call. To range tou einai terastio basei twn reads sou - egw tha prostheta oti einai arketa polarised (set/air), de xreiazetai na fobasai toso poly ta "scary cards" kai an mh ti allo exeis thesh pou sou dinei terastio pleonekthma sto hand.

Otan kaneis 3-bet diwxneis olo auto to air (pou tha mporouse na synexisei na bloffarei) kai pleon megalwneis to pot kai anoigeis thn eykairia na kaneis lathos.

An pote ekana 3-bet sto flop tha itan giati eixa kapoio read oti to range tou einai ligotero polarised px periexei kai pio metria hands pou "theloun na doun pou einai" opws 99-JJ/isws 8x/ kapoia weak flush draws klp. Kai panta me thn prothesh na paiksw for stacks se pithano 4bet

EDIT: oops sry de diabasa tis alles apanthseis, ap'oti fainetai hdh exei apantithei

laxmana έγραψε:

Όσο παραλογο και να σου φαίνεται κάτσε και σκέψου το λίγο και ας ειναι λάθος(Το λέω πολύ φιλικά μην παρεξηγηθώ).Προσωπικά προτιμώ το call από 3bet για τους εξής λόγους:

1) Όταν του κάνεις 3bet σε τέτοιο board πετάει όλο τον άερα του. Πχ αν είχε KJ, KQ, QJ και έρθει ένα από αυτά τα overcards στο turn θα πάρεις ένα ακόμα bet (και ας είναι και σπαθί). Κρατάς τον αέρα του μέσα στο range του και θα μπλοφάρει αρκετά φύλλα στο turn. Στο river πιστεύω θα βαρέσει σχεδόν μόνο για value (αν το board έχει γίνει επικύνδινο).

2) Παίζεις 240bb.Αν έπαιζες cash το ίδιο θα έκανες?

3) Έστω ότι κάνει call στο 3bet σου, δεν βρίσκεσαι στο ίδιο δίλλημα στο turn όπως θα βρισκόσουν και με το απλό call. Το call range στο 3bet σου είναι επίσης δυνατό και θα τσεκάρα σχεδόν όλα τα turn γιατί η πιθανότητα να φάω c/r είναι μεγάλη.

4)Εχεις position και μπορείς να αποφασίσεις στο turn αν θες μικρό ή μεγάλο pot. Πρωσοπικά θα διάλεγα μικρό.

5)ΠΙστεύω με βάση την περιγραφή που έδωσες για αυτόν τον παίκτη δεν θα έκανε call στο 3bet σου με απλό fd. Όπότε κρατάς μόνο δυνατά combo draw two pair και set.

6) Σκεψου το c/r range του και τι από αυτά συνεχίζουν.

7) Αν έχει set, two pair και ανοίξει κάποιο σπαθί δεν είναι απίθανο να έχεις και έσυ το χρώμα πχ AKss(γιατί με 240bb deep call θα έκανες όχι 3bet) και το action θα ηρεμούσε.

Όσο για το 4bet θα το έκανε και με set για τον λόγο ότι θα παίζετε deep και στο river θέλει να έχουν μπεί όλα τα λεφτά μέσα. Επίσης το call του στπ 3bet σου φαίνεται εξίσου δυνατό (δεν πιστεύω να το έκανε με Α8, fd, ΤΤ,JJ) και θα σε έβαζε σε υποψίες και δεν θα έκανες άλλο bet call.Ένω με το 4bet υπάρχει πιθανότητα να τα βάλεις πιο εύκολα και επίσης φαίνεται πιο μπλοφαδορικο.

1)Εχει απειρα draws κατω και ειναι και bb (εκανε call μονο 100) οποτε δεν μπορω με τοσα σεναρια να καταληξω στο καλυτερο για μενα που ειναι το total air.

2) 100% Και επειδη απο cash ξεκινησα και cash παιζω σου ξαναλεω 100%.

Και η συνεχεια στο 4bet του θα ηταν call και βλεπουμε στο turn.

Γενικα για μενα δεν μπορεις να συγκρινεις τις καταστασεις στο cash και το τουρνουα.Καμια σχεση.

3)Αυτο ειναι πραγματικα δυσκολο spot. Δεν ξερω να σου πω τωρα.

Παιζει να checkara αλλα παιζει και να πονταρα δυνατα βαζοντας τον σε οχι τοσο δυνατο φυλλο μετα το απλο call.

Αυτο σκεφτηκα εκεινη την ωρα και ειπα πως αν εχει το set και θελει να με τραπαρει γιατι κανει 4bet...?

4)Για 25-50 με raise pre flop ,bet raise call στο flop ηδη μεγαλωσε το pot φιλε μου.

5) Ισα ισα. Ειχα δικιο στο read. Μου το ειπε κιολας. Δεν θα επαιζα τοσο δυνατο το flushdraw αλλα δεν ξερω μου ειπε αν θα επαιζα το ιδιο δυνατο το pair+flushdraw.

6)Εκει επελεξα να ξεδιαλυνω τι κατασταση φιλε. Δεν ηθελα να το σκεφτω στο turn. Check raise σε αυτο το flop = ΤΑ ΠΑΝΤΑ(μπορει να εχει)!

Βλεποντας και αυτο το flop ειπα να μην δωσω τοσο ευκολα καρτα.

7)Οχι φιλε. Προσωπικα δεν παιζει να εκανα just call με :Aspade::Kspade: στο reraise του. Καλυτερα θα ηταν να του εδειχνα τι ειχα κατευθειαν παρα να κανω με αυτο το φυλλο call.

Και αντε επεσε K στο turn, τι κανουμε? Ειμαστε μπροστα?

Γενικα εχω καταληξει 100% οτι με αυτο που ειχα ειναι 3bet/fold.

4bet εκει φιλε που ειμαστε τοσο deep μονο μπλοφα δεν ειναι και μονο ευκολα δεν τα εβαλα. Το ειδε κιολας. Τους επιασα πηγα να τους γυρισω για fold αλλα...

Anyway ευχαριστω πολυ που εγραψες τις σκεψεις σου.