Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Τα 10 καλύτερα βιβλία στρατηγικής για το πόκερ

Recommended Posts

Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Τα 10 καλύτερα βιβλία στρατηγικής για το πόκερ

Συμφωνώ και ως προς την αρίθμηση...και ως προς την πολύ καλή ανάλυση του θέματος.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω, είναι ότι, ΠΟΛΥ δύσκολα, βρίσκουμε κάποιο ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ και ΑΝΕΜΕΛΟ dvd για το poker!

Είναι πολύ όμορφο, να γυρίζεις από τη δουλεία σου, το βράδυ, να αράζεις...και να παρακολουθείς άνετα και εύκολα, στρατηγικές-θεωρίες-παραδείγματα και πολλά άλλα, έγχρωμα και πραγματικά εντυπωσιακά!

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές, που πολλά site έχουν κάποια στήλη με tv poker, στα οποία πραγματικά απολαμβάνεις θέαμα!

DVD λοιπόν, απαραίτητα γιατί...καλό είναι το βιβλίο...αλλά πιό σύγχρονο και εύκολο, το dvd.

Όταν θελήσουμε, αργότερα, ξεφυλλίζουμε και το super system!

Μέχρι τώρα, έχω δεί ΜΟΝΟ μια σειρά από dvd's του Phil Helmuth, την οποία -πραγματικά- ψιλοφοβάμαι...λιγάκι.

Ο λόγος?

Δεν τον πάω, ρε παιδιά αυτόν τον τύπο...

Τον έχω παρακολουθήσει πολλές φορές και είναι το λιγότερο...προκλητικός...

Όταν χάνει, ανοίγει το στόμα του και λέει, λέει...λέει.

Πολλές φορές βρίζει και μάλιστα μπροστά σε γυναίκες αντιπάλους του!

Έχει μια "μύτη" 80 πήχες...και τέλος πάντων, δεν τον γουστάρω...

Από κα 'να σοβαρό άνθρωπο, θα δούμε καμιά καλή προσπάθεια σε dvd?

Αν κάποιος ξέρει, πού και πόσο...(themis?), ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ, ΑΜΕΣΩΣ!

theomas

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φιλε Theomas, τα dvd του Χελμουθ δεν τα εχω δει ( δεν εχω την ιδια αποψη μαζι σου, τον συμπαθω ιδιαιτερα αλλα ας μην αλλαζουμε θεμα! )

Oσον αφορα DVD στρατηγικης ποκερ εχω δει μονο αυτα του Howard Lederer, που δεν με εντυπωσιασαν.

Θα ηθελα να δω το DVD του Gus Hansen. Κατα τα αλλα δεν εχω δει κατι αλλο. Να σου πω την αληθεια, για στρατηγικη προτιμω το διαβασμα. Αν θελω να χαλαρωσω, προτιμω να δω κανενα τουρνουα σε DVD, απο WSOP ή WPT....

Aυτή τη γνώμη σχημάτισα και για τα dvd's του μαλάκα του Helmuth (αλλά ας μην αλλάζουμε θέμα με αυτόν τον πούστη...lol).

Μα τη Παναγία, άμα τον πετύχω πουθενά, θα του....κάνω raise με 3-2 offsuite! Και, ε, ρε πλάκες, να κερδίσω κιόλας...

Σοβαρά τώρα, είναι πολύ κόπανος!

Όχι σαν παίχτης Θέμη, σαν άνθρωπος!

Τι να πείς για τον Jesus Chris Ferguson, ή τον Texas Doyle Branson, ή ακόμα και για τον Johny Chan?

Το σπουδαιότερο στη ζωή, είναι να είσαι καλός ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Όχι μόνο καλός παίκτης πόκερ...

Και ΣΙΓΟΥΡΑ ο Phil, τέτοιος ΔΕΝ είναι.

Όσο για τα dvd's του, ΤΖΑΜΠΑ τα πήρα και τα πλήρωσα και πανάκριβα...

(theomas)

Επειδη εχω δει πολλα DVD's στα οποια τον εχω δει να παιζει, ναι εχεις δικιο, η συμπεριφορα του στο τραπεζι ειναι καπως ακραια.

Το 2005 στο Μain Event, επειδη ενας με ΚJ ειδε το all in που εκανε ο χελμουθ κρατωντας ΑΚ , και ηρθε J στο river, γυρισε και ειπε "This guy cant even spell POKER".

Και ομως οσο και αν σου φαινεται περιεργο, οσες φορες τον εχω δει να γκρινιαζει ή/και να αυτοπαινευεται, αλλες τοσες φορες εχω διαβασει/ακουσει τριτους να λενε για τον χελμουθ οτι μακρια απο το τραπεζι ειναι ενας απο τους καλυτερους ανθρωπους.

Τωρα το γιατι συμπεριφερεται ετσι στο τραπεζι μου ειναι τοσο μυστηριο οσο το απο που δημιουργηθηκε το συμπαν :P

Θέμη μου, ότι πληρώνεις παίρνεις!

Είναι δυνατόν, να τον βλέπω να φέρεται έτσι σε έναν "τρομαγμένο" άνθρωπο, γιατί του πήρε το chip stack?

Και με τη λογική του -δηλ.-, όλοι οι υπόλοιποι εμείς...να πα να γα...???

Ε, όχι!

Το άτομο αυτό, όσο ΔΙΑΝΕΙΑ και να είναι...είναι ΚΟΛΟΠΑΙΔΟ!

Το ξαναλέω, όχι για να κάνω εντύπωση. ΠΟΤΕ!

Απλά, θέλω να ΤΙΜΗΣΩ, τα άλλα, υπέροχα παιδιά, που -δόξα το Θεώ- υπάρχουν και ΚΟΣΜΟΥΝ τον "παρεξηγημένο" χώρο του πόκερ...

Φαντάσου να δείξεις το (εν λόγω) video στη Μητέρα σου...και να της πείς ότι: "Μάνα, και εγώ με αυτό ασχολούμαι...".......................

Τι άλλο να πεί η γυναίκα?

Έχω άδικο?

theomas

Για μενα δεν εχεις αδικο theomas. Δεν ξερω ποσο διανοια μπορει να θεωρηθει ο κυριος Phill Hellumth αλλα ειναι τελειως ηλιθιο και ανεπιτρεπτο εκ μερους του να φερεται ετσι. Δεν ξερω ποσα τον πληρωνουν οι εταιριες που τον προμοταρουν να το παιζει "Poker Brat" αλλα ξεπερναει καποια ορια. Ολοι οσοι του κανουν raise γινονται αυτοματα οι χειροτεροι παιχτες στον κοσμο και τους κραζει ακομα και στα βιβλια του αν χασει..Υπερβολες που δεν τις κανει κανεις αλλος, λογικος και μη.. Παντως πιστευω οτι ειναι θεμα των εταιριων που ειναι απο πισω του και οτι πουλαει να το παιζει κακος και κακομαθημενος, γιατι γενικα οι αλλοι επαγγελματιας το αναφερουν οτι εκτος τραπεζιου ειναι κυριος σε γενικες γραμμες.

Απο Dvd, ευχαριστω να το δω και ενδιαφερον καπως για τον τροπο που σκεφτεται ο τυπας ηταν το Mike Caro's Pro Poker Tells που ηταν ας πουμε αυτα που ελεγε στο ομωνυμο βιβλιο μονο λιγο πιο περιγραφικα μιας και ηταν βιντεο και βλεπεις μπροστα σου τα tells που τονιζει.

Για να μαθει καποιος τα βασικα ενα site που ειναι κλειστο αυτη την περιοδo (Britepoker.com) ειχε βγαλει ενα βιντεο με το ονομα: Britepoker -A to Z to texas Holdem, που ηταν πολυ ικανοποιητικο σε γενικες γραμμες. Απο το να εξηγησει τι ειναι τα Blinds μεχρι και καποιες βασικες νοοτροπιες σε γενικες γραμμες για να παιξει ενας αρχαριος για να πειραματιστει.

Αλλο που με ικανοποιησε ηταν το: How a poker champ thinks - Tom McEvoy, στο οποιο ο ιδιος ο Tom καθεται σε ενα τραπεζι με μη επαγγελματιες και καθεται και σχολιαζει ολο το παιχνιδι και τα χερια του καθενος. Του Lederer ειδα το δευτερο Dvd και δεν με ενθουσιασε τοσο και εμενα αλλα δεν παυει να λεει/επαναλαμβανει ορισμενα χρησιμα πραγματα.

Κατα τα αλλα προτιμω να βλεπω Βιντεο απο τουρνουα οταν εχω τον χρονο και την διαθεση να δω (και να μην παιξω :Ρ) ποκερ.

Themis έγραψε:

Φιλε Theomas, τα dvd του Χελμουθ δεν τα εχω δει ( δεν εχω την ιδια αποψη μαζι σου, τον συμπαθω ιδιαιτερα αλλα ας μην αλλαζουμε θεμα! )

Oσον αφορα DVD στρατηγικης ποκερ εχω δει μονο αυτα του Howard Lederer, που δεν με εντυπωσιασαν.

Θα ηθελα να δω το DVD του Gus Hansen. Κατα τα αλλα δεν εχω δει κατι αλλο. Να σου πω την αληθεια, για στρατηγικη προτιμω το διαβασμα. Αν θελω να χαλαρωσω, προτιμω να δω κανενα τουρνουα σε DVD, απο WSOP ή WPT....

Φίλε themi μου έχει κάνει σπουδαία εντύπωση οι αναλυσεις που κάνεις sto Omaha8. Δείχνουν ενα παίκτη που εχει φοβερή αντίληψη για το παιγχνίδι.

Οσο καλή εντύπωση μου εχουν κάνει αυτά τα αρθρα, αλλο τόσο κακή εντύπωση μου κάνει που συμπαθείς Χελμουθ και Χανσεν. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

και οπως λεει μια παροιμια (παραφρασμένη)

Δείξε μου τις συμπαθειες σου να σου πω ποιος είσαι. :laugh: :laugh: :laugh:

ΠΑρτε τα dvd toy Hansen μηπως καταφέρει και ξεχρεώσει ο ανθρωπος. :P :P :P

Βρε συ Αντώνη, μπας και σου έφαγε καμιά γκόμενα ο Hansen όταν πηγαίνατε σχολείο και τον έχεις άχτι?

Δεν εξηγείται αλλιώς...

:) :) :)

Η σειρα video , Full tilt poker - Learn from the pros , μετράνε ?

Πιστεύω οτι αν μη τι άλλο έχει χαλαρωτικό χαρακτήρα .

Από γνώσεις , κουβεντούλα να γίνεται .

Προς το παρόν έχω δει μόνο δυο επεισόδια .

Antonis έγραψε:

Φίλε themi μου έχει κάνει σπουδαία εντύπωση οι αναλυσεις που κάνεις sto Omaha8.[...]Οσο καλή εντύπωση μου εχουν κάνει αυτά τα αρθρα, αλλο τόσο κακή εντύπωση μου κάνει που συμπαθείς Χελμουθ και Χανσεν.

...ειναι μεχρι να βγει κανενα DVD με helmuth και hansen να παιζουν Omaha split heads up, να δεις μετα τι αναλυσεις θα κανω... :laugh: :laugh:

Σοβαρα τωρα, αν θες ριξε μια ματια στο Post που ανεβασα για αυτους τους 2...

Το διορθώνω τώρα...θα μεταφέρω τα off-topic αλλού...

Εντάξει οι εκτός θέματος απαντήσεις μεταφέρηκαν στο αντίστοιχο τόπικ...

Η απολυτη ατακα για ποκερ μπλουζακι! :laugh:

Ειλικρινα,εχεις κανεις αυτο το βιβλιο; Μηπως μπορει να μας πει , αν στον προλογο γραφει γιατι οι συγγραφεις το ονομασαν ετσι; :cheer:

Όπως βλέπεις στο εξώφυλλο βάζει τον Φιλ Χέλμουθ στο στόχαστρο!

Δεν τα έχει βάλει με τον Φιλ, απλά είναι ένας οδηγός για το πως πρέπει να παίζει στα τουρνουά ένας μη πεπειραμένος παίκτης όταν έχει να αντιμετωπίσει τους επαγγελματίες...

Ο ίδιος ο Φιλ γράφει στον πρόλογο του βιβλιου..

Δες ένα σχόλιο για το βιβλίο:

The premise of the book is that an inexperienced tournament player has a better chance of doing well by playing tight starting hands and either moving all in or folding than by trying to play normal poker. “Phil” does not stand for a particular player; it’s a symbol of an outstandingly successful tournament competitor who is naturally reluctant to have his whole tournament riding on the result of one hand. Just to make sure we get the message, there is a picture of Phil Hellmuth on the cover, who wrote the forward to the book. Mr. Hellmuth’s most important message is that you not take the book title too literally!

Αν ρίξεις μία ματιά στο τελευταίο ποστ που έκανα στο blog μου, θα δεις ότι θίγω ακριβώς αυτό το θέμα. Ότι δηλαδή υπάρχει πλήρης έλλειψη βιβλιογραφίας μεταφρασμένης στα Ελληνικά για το πόκερ.

Ότι βιβλίο για το πόκερ θελήσεις να διαβάσεις εννοείται ότι θα ειναι ξενόγλωσσο. Μπορείς να βρεις όλα τα βιβλία που αναφέρουμε στο άρθρο στο amazon και φυσικά σε όλα τα μεγάλα online βιβλιοπωλεία..

• 2 weeks later...

poliscas έγραψε:

Αν ρίξεις μία ματιά στο τελευταίο ποστ που έκανα στο blog μου, θα δεις ότι θίγω ακριβώς αυτό το θέμα. Ότι δηλαδή υπάρχει πλήρης έλλειψη βιβλιογραφίας μεταφρασμένης στα Ελληνικά για το πόκερ.

Δυστυχώς είναι απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς τον αριθμό των Ελλήνων παικτών και τον αριθμό των αντιτύπων που θα πουλούσε ούτε τη μετάφραση δεν αξίζει να κάνει κάποιος για τα χρήματα που θα βγάλει.

• 4 months later...

Δυστυχώς Sezars δεν υπάρχει ακόμη μεταφρσμένο στα ελληνικά ούτε το Super System, ούτε κανένα άλλο βιβλίο του πόκερ...

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην ανύπαρκτη ελληνική βιβλιογραφία για το πόκερ...

Μας ακούει ο Γιώργος Θεοφανόπουλος; Κάτι πήρες το αυτί μου για ένα βιβλίο το οποίο ετοιμάζεται.....

Αναμένουμε με αγωνία την ολοκλήρωση της προσπάθειας!

Πράγματι,τα άρθρα της σχολής ποκερ είναι πολύ καλά.Εγώ θα έλεγα ότι για αρχάριους καλά θα ήταν τα Poker For Dummies(Moneymaker) καιPoker Math Made Easy(Roy Rounder).Aπό κει και πέρα,οποιοδήποτε βιβλίο επαγγελματία παίχτη ,έχει να δώσει κάποια πράγματα(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παίζεις σαν αυτόν που το έγραψε!).