Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΠΡΟΣ ΑΡΧΑΡΙΟ

Τσαχουρίδης

Recommended Posts

• Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

chaos έγραψε:

just lol!!για τα τρυφιλλα θα συμφωνισω καλαματα..καλα ρε man τα 3 χρονια που παιζεις ετσι ποσα εχεισ χασει???

μην ψαχνεις για software δεν θα σε βοηθησει στην κατασταση σου..

σταματα να παιζεις με χρηματα και παιζε με εικονικα..

μαθε τ ειναι τ bet kai το raise..k μετα πατρο πιο σοωαρα..κ επισις ειναι δυνατον να παιζεις 3χρονια και να λες το set τρυφιλλο???

Δεν έχω χάσει μα ούτε έχω βγάλει. Στον ένα χρόνο που παίζω χρήματα βρίσκομαι στα λεφτά μου. Με εικονικά χρήματα δεν έχει πια το Πόκερ για εμένα εκείνη την αισθητική που είχε στις αρχές όταν ξεκίνησα. Στο http://www.pokerstars.com/ ο μετρητής γράφει έως τα 20.000.000 και σταματάει. Στο http://www.pkr.com/en/ τα εικονικά μου έπιασαν τα 300.000.000 και στο https://www.bwin.com/de/Default.aspx σταμάτησα όταν έφτασα τα 120.000.000 πριν αλλάξει το Software.

Όσο για την απορία σου περί set και τρίφυλλου είναι εύλογα απλό να προτιμώ όσο το δυνατό περισσότερο χρήση της ορολογίας στην γλώσσα μου, εφόσον φυσικά ομιλώ με άτομα που κατέχουν την ελληνική γλώσσα. Επομένως όχι μόνο είναι δυνατό να λέω το set τρίφυλλο μα είναι παγερά φυσιολογικό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τσαχουρίδης έγραψε:

chaos έγραψε:
just lol!!για τα τρυφιλλα θα συμφωνισω καλαματα..καλα ρε man τα 3 χρονια που παιζεις ετσι ποσα εχεισ χασει???

μην ψαχνεις για software δεν θα σε βοηθησει στην κατασταση σου..

σταματα να παιζεις με χρηματα και παιζε με εικονικα..

μαθε τ ειναι τ bet kai το raise..k μετα πατρο πιο σοωαρα..κ επισις ειναι δυνατον να παιζεις 3χρονια και να λες το set τρυφιλλο???

Δεν έχω χάσει μα ούτε έχω βγάλει. Στον ένα χρόνο που παίζω χρήματα βρίσκομαι στα λεφτά μου. Με εικονικά χρήματα δεν έχει πια το Πόκερ για εμένα εκείνη την αισθητική που είχε στις αρχές όταν ξεκίνησα. Στο http://www.pokerstars.com/ ο μετρητής γράφει έως τα 20.000.000 και σταματάει. Στο http://www.pkr.com/en/ τα εικονικά μου έπιασαν τα 300.000.000 και στο https://www.bwin.com/de/Default.aspx σταμάτησα όταν έφτασα τα 120.000.000 πριν αλλάξει το Software.

Όσο για την απορία σου περί set και τρίφυλλου είναι εύλογα απλό να προτιμώ όσο το δυνατό περισσότερο χρήση της ορολογίας στην γλώσσα μου, εφόσον φυσικά ομιλώ με άτομα που κατέχουν την ελληνική γλώσσα. Επομένως όχι μόνο είναι δυνατό να λέω το set τρίφυλλο μα είναι παγερά φυσιολογικό.[/quote:2kfhfiju]

ucthelegend έγραψε:

ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΙΑ ΔΟΥΛΙΑ ΔΟΥΛΙΑ , ΝΑ ΛΙΝΕΙΣ ΚΑΘΙΜΕΡΙΝΑ ΑΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΟΡΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΙΖ ΑΠΟ ΠΙΑ ΘΕΣΗ , ΠΟΣΑ ΜΠΛΑΙΝΤΣ ΘΑ ΧΑΣΙΣ ΜΕ ΟΒΕΡΠΑΙΡ ΚΟΚ. ΠΡΟΤΑ ΘΑ ΜΑΘΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΒΓ ΠΟΚΕΡ (ΤΑ ΦΙΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΚ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΚΤΕΣ.

ΣΠΑΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ :laugh: :laugh: :laugh:

ΥΓ ... και ειδικά το πρώτο διάστημα θέλει διάβασμα βιβλίων τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα (κατά προτίμηση με θεματολογία το Πόκερ)

argentinos6 έγραψε:

Τσαχουρίδης έγραψε:
ΣΕΜΦΕ έγραψε:
Τσαχουρίδης έγραψε:
στυλ παιγχνιδιού αμιγώς συντηριτικού

αυτό τι σημαίνει; ότι δεν κάνεις ποτέ raise;

η συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό να παίζεις πόκερ. αν δεν κερδίζεις, μπορείς να το αφήσεις.[/quote:2870c904]

Παιγχνίδι αμιγώς συντηριτικό με την έννοια πως δεν παίζω ποτέ φύλλα που είτε δεν κάνουν κέντα είτε δεν κάνουν χρώμα, για παράδειγμα 2+Κ ή 3+Κ ή 4+Κ όχι ίδιου χρώματος δεν θα το παίξω ποτέ όπως και ποτέ δεν θα το παίξω όταν είναι στο ίδιο χρώμα αλλά κάποιος παίκτης πόνταρε δυνατά.

Πες μου όμως κάτι, γιατί μου κίνησες την περιέργεια, εσύ κερδίζεις στο Πόκερ ικανοποιητικά ποσά ;[/quote:2870c904]otan les den pezw afta ta hartia ginese arketa provlepsimos..sto poker prepi na pexoume olla ta hartia pou iparhoun alios mia zoi tha hanoume..gl

Θα διαφωνήσω. Όπως έγραψα στην αρχή, έχω μία στατιστική που αφορά και τον συνδιασμό των αρχικών φύλλων. Για παράδειγμα, η πιο άχρηστη χεριά σε εμένα είναι K+Q και δεν την παίζω ποτέ αν υπάρξει χτύπημα από παίκτη, σε όποια θέση κι αν βρίσκομαι. Γιατί; Γιατί η εμπειρία μου έδειξε πως στις 15 φορές που θα έχω K+Q στο χέρι, μόνο την μία φορά θα μου δώσει η παρτίδα κέρδος. Επομένως πως να το διακινδυνέψω όταν το χτύπημα είναι μεγάλο; Φυσικά θα το παίξω όταν το κόστος είναι στο ύψος του ΒΒ αλλά μέχρι εκεί.

Παιδιά, σας παρακαλώ μην γράφετε σαχλαμάρες γιατί το παρών τόπικ δεν αφορά μόνο εμένα αλλά πολύς κόσμος θα προσπαθήσει να βρει κάτι χρήσιμο σε αυτά που γράφουμε, και ένα θέαμα αηδιαστικό, όπως ορισμένοι διαμορφώνουν με τις μαλακίες που δημοσιεύουν (οι μαλάκες), θα είναι αποθαρρυντικό.

Ευχαριστώ.

ΥΓ. Ευχαριστώ κυρίως εκείνους που συμβάλλουν θετικά με την συμβολή και συμβουλές τους.

ucthelegend έγραψε:

ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΙΑ ΔΟΥΛΙΑ ΔΟΥΛΙΑ , ΝΑ ΛΙΝΕΙΣ ΚΑΘΙΜΕΡΙΝΑ ΑΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΟΡΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΙΖ ΑΠΟ ΠΙΑ ΘΕΣΗ , ΠΟΣΑ ΜΠΛΑΙΝΤΣ ΘΑ ΧΑΣΙΣ ΜΕ ΟΒΕΡΠΑΙΡ ΚΟΚ. ΠΡΟΤΑ ΘΑ ΜΑΘΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΒΓ ΠΟΚΕΡ (ΤΑ ΦΙΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΚ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΚΤΕΣ.

Kai afou ta ma8eis ola auta meta ma8aineis k or8ografia. :lol:

Φιλαρακι τσεκαρε το παρακατω epic thread απτη σελιδα 4 και μετα και θα δεις μια σοβαρη ανταλαγη αποψεων και βγαλε τα συμπερασματα σου!

Για αρχη οτι πρεπει ειναι!

Αν το τελειωσεις γρηγορα θα σου δωσω κιαλλα να μελετησεις!

Μητσος(Απο Θεσσαλονικη)...!

http://pokerland.gr/foroum/on-tilt-bad- ... age-4.html

Το θέμα με την Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πονεμένο.

Για να μιλήσεις σωστά ελληνικά θέλει ΠΟΛΥ κόπο.

Για να μιλήσεις σωστά ΚΑΙ όμορφα ελληνικά, θέλει παρα πολύ κόπο.

Εγώ προτιμώ να ακούω εύστοχα Ελληνικά.

Αφού λοιπον σε ενδιαφέρουν τα Ελληνικά (και πολύ καλά κάνεις), αναλύοντας στο πρώτο ποστ την λέξη τρίφυλλο, θα έπρεπε να διαπιστώσεις οτι δεν περιέχεται ούτε υπονοείται η λέξη ΟΜΟΙΟ.

Οπότε πως θες να καταλάβω? Δυστυχώς, δεν έχω και πολύ μυαλό.

Κάτι τελευταίο.. Δεν είμαι της γνώμης ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε τα Ελληνικά. Ο όρος "τρια όμοια" που είναι και ο σωστός περιλαμβάνει τους όρους set και trips. Οπότε προτιμώ τους αγγλικούς που είναι ποιο ακριβείς.

Πετυχημένες συμβουλές εγώ δεν μπορώ να σου δώσω, αλλά τα συμπεράσματα που ίσως κουράστηκες πολύ για να βγάλεις (για τα αρχικά φύλλα Κ+2 Κ+3) και ίσως τα πλήρωσες ακριβά στα τραπέζια του ποκερ, τα γράφουν ΟΛΑ τα βιβλία για αρχάριους στις πρώτες σελίδες.

Οπότε αγόρασε κανένα βιβλίο ή διάβασε το ποστ 63004 του CallMeLuckyBoy στη πρώτη σελίδα. Ειναι το καλύτερο ποστ για την ερώτηση σου.

Καλή τύχη στα τραπέζια σου

D.uK.e ευχαριστώ για την υπόδειξη.

JeanJK η σχέση μου με την ελληνική γλώσσα υπήρξε άψογη στο παρελθόν, βαθειά ερωτική, κι επειδή της στάθηκα πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος, για όσο καιρό είμασταν μαζί, με αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που θα διαπιστώσεις εδώ:

http://polgt.pblogs.gr/

Για την λέξη Τρίφυλλο, τώρα, είναι η ονομασία τριών, σαφώς, όμοιων φύλλων, και χρησιμοποιείτε σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, από όπου και τον υιοθέτησα. Και βέβαια υπονοείτε στο σημείο που περιγράφω στην αρχή του νήματος διότι όταν λέω πως σε τόσα ποσοστά πληρώνω ή πληρώνομαι το τρίφυλλο, σημαίνει, και εμπεριέχει την έννοια ο ορισμός, πως είναι το τρίφυλλο κάτι, ένας συνδιασμός. Διότι τι άλλο τρίφυλλο στο Πόκερ έχει δυνατότητα κέρδους ή αποτυχίας; Ούτε τρεις κάρτες ομοίου χρώματος, ούτε τρεις κάρτες σε σειρά, τρία ζευγάρια δεν υπάρχουν επομένως;

Και πως λες πως η αγγλική γλώσσα είναι πιο ακριβής στην ορολογία όταν για παράδειγμα η λέξη set γνωρίζουμε πως δηλώνει ένα κάποιο "σύνολο", στην προκείμενη περίπτωση οι τρεις όμοιες κάρτες τίνος σύνολο είναι;

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις θα τα κοιτάξω.

την έννοια implied odds την έχεις ακουστά; στο no limit hold'em δεν έχει σημασία πόσες φορές θα νικήσεις και πόσες θα χάσεις, αλλά πόσα θα κερδίσεις και πόσα θα χάσεις κάθε φορά.

αν δεν ξέρεις τι σημαίνει implied odds, ξεκίνα το διάβασμα και μπες σε κανένα μήνα πάλι να γράψεις στο forum, γιατί αλλιώς μόνο χλευασμό θα εισπράττεις.

(όσο για την ερώτηση που μου απηύθυνες, ναι, υπάρχουν πολλά άτομα εδώ μέσα που βγάζουν ικανοποιητικά ποσά)

Γενικά δεν συμφωνούμε. Αν και δεν είναι φόρουμ για φιλολογικές συζητησεις, θα σου απαντήσω.

Τσαχουρίδης έγραψε:

D.uK.e ευχαριστώ για την υπόδειξη.

JeanJK η σχέση μου με την ελληνική γλώσσα υπήρξε άψογη στο παρελθόν, βαθειά ερωτική, κι επειδή της στάθηκα πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος, για όσο καιρό είμασταν μαζί, με αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που θα διαπιστώσεις εδώ:

http://polgt.pblogs.gr/

Δεν γνωρίζω τι έχεις κάνει, αν και πήρα μια ιδέα. Δεν είμαι οπαδός των ωραίων λέξεων και του συναισθηματικού λόγου. Πιστεύω στην ευστοχία του ομιλητή/ συγγραφέα/ ποιητή.

Όποιος θέλει να καταλάβει τι εννοώ ας διαβάσει http://www.edu.uoc.gr/~poreia/culture/b ... alanta.htm

Ενα μέρος του εχει γίνει και τραγούδι. Είναι ένα ποίημα/ κείμενο που θα μπορούσε να το διαβάσει ο καθένας και να καταλάβει το νοημά του χωρίς να ψάχνει αναμεσα στις ωραίες λέξεις να βρει το νόημα και το "τι θέλει να πει ο ποιητής".

Αν η τέχνη ήταν έτσι δεν θα είχε περιοριστεί σε ενα κλειστό συνολο ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται κουλτούρα, αλλά θα ήταν καθημερινότητα περισσότερων ανθρώπων.

Για την λέξη Τρίφυλλο, τώρα, είναι η ονομασία τριών, σαφώς, όμοιων φύλλων, και χρησιμοποιείτε σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, από όπου και τον υιοθέτησα. Και βέβαια υπονοείτε στο σημείο που περιγράφω στην αρχή του νήματος διότι όταν λέω πως σε τόσα ποσοστά πληρώνω ή πληρώνομαι το τρίφυλλο, σημαίνει, και εμπεριέχει την έννοια ο ορισμός, πως είναι το τρίφυλλο κάτι, ένας συνδιασμός. Διότι τι άλλο τρίφυλλο στο Πόκερ έχει δυνατότητα κέρδους ή αποτυχίας; Ούτε τρεις κάρτες ομοίου χρώματος, ούτε τρεις κάρτες σε σειρά, τρία ζευγάρια δεν υπάρχουν επομένως;

Δεν μπορώ να καταλάβω το "σαφώς". Για μένα δεν είναι σαφές. Τριφυλλο = τρία φύλλα (γιατί όμοια???). Το τι λένε σε κάθε περιοχή της Ελλάδας δεν μπορώ να το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει.

Για να το πάμε και πιο πέρα ΔΕΝ υπάρχει τρίφυλλο στο ΠΟΚΕΡ. Από την στιγμή που ανοίγει το φλόπ έχεις πέντε φύλλα.

Και πως λες πως η αγγλική γλώσσα είναι πιο ακριβής στην ορολογία όταν για παράδειγμα η λέξη set γνωρίζουμε πως δηλώνει ένα κάποιο "σύνολο", στην προκείμενη περίπτωση οι τρεις όμοιες κάρτες τίνος σύνολο είναι;

Και εδώ διαφωνούμε.

Επειδή υπάρχει έλλειψη πλούτου στην αγγλική γλώσσα, πολλές φορές υπάρχουν δυο και τρεις ερμηνείες για την κάθε λέξη,τελείως ασύνδετες μεταξύ τους. Το γιατί το είπανε set και όχι Μπάμπη δεν το ξέρω. Ξέρω όμως οτι έχουν δώσει δύο ονόματα για δύο διαφορετικές καταστάσεις set/trips. Από την στιγμή που η Ελληνική ορολογία (τρια όμοια/ τριφυλλο κ.τ.λ) δεν μπορεί να δώσει την διαφοροποίηση του νοήματος, θα χρησιμοποιήσω την Αγγλική.

Για να κλείσω.

Πολλοί θα πουν "τι γράφει ο Μ@λ@κ@ς". Δεν με πολυενδιαφέρει. Εστω και ένας να διαβάσει το κείμενο του Βάρναλη είναι κέρδος.

Αυτά.

Είπαμε πολλά

Pantos sto epomeno Live mou to sigouro einai oti kapoia stigmi tha pw thn frasi "tryfilo" dioti ap oti katalavainw tiltarei poly kosmo!

File Tsaxouridi,

to na mporeseis na "kratiseis" tis xrisimes plhrofories apo oles tis apantiseis pou exoun dothei se afto to thread einai kati to opoio sigoura den mathenete apo kanena vivlio Poker, alla sigoura tha se voithisei na kratas kai ta swsta "poker tells and reads"!!!

P.S. Tha eprepe idi na exeis ksodepsei ton triplasio xrono diavazontas kapoio vivlio Poker, apo ton xrono pou exeis perasei diavazontas kai apantontas sto thread afto. Ean oxi .... KSEKINA!!!

Filika

Mike

JeanJK έγραψε:

Ενα μέρος του εχει γίνει και τραγούδι. Είναι ένα ποίημα/ κείμενο που θα μπορούσε να το διαβάσει ο καθένας και να καταλάβει το νοημά του χωρίς να ψάχνει αναμεσα στις ωραίες λέξεις να βρει το νόημα και το "τι θέλει να πει ο ποιητής".

Κοίταξε με διάκριση τα σύντομα που σου γράφω. Εκφράζεις μία θέση άκρως παθητική. Διότι η αποδοχή που αναφέρεις κειμένων άμεσα καταληπτών και η απόρριψη κειμένων τα οποία απαιτούν αναζήτηση του "τι θέλει να πει ο ποιητής", δεν ευνοεί την εσωτερική πρόοδο, και νομίζω θα συμφωνήσεις εδώ, διότι πολύ απλά δεν λειτουργεί η ώθηση για διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων. Η θέση που εκφράζεις είναι κατασταλτική όχι μόνο της εσωτερικής προόδου μα γενικότερα του Πολιτισμού. Στόχος της Τέχνης είναι να μυήσει τον αποδέκτη σε μία αισθητική και αντίληψη των Πραγμάτων νέα και σαφώς εκλεπτικότερη από τις ήδη υπάρχουσες. Αυτός που δημιουργεί έχοντας ως μέσο την Τέχνη, ο καλλιτέχνης, προικισμένος από τη Φύση, αντιλαμβάνετε πλευρές της Πραγματικότητας αθέατες ως πριν, και χρησιμοποιώντας την Τέχνη του προσπαθεί να μυήσει τον αποδέκτη σε αυτές, στις αθέατες δηλαδή πλευρές της Πραγματικότητας οι οποίες ήσαν αθέατες. Επιτυγχάνετε αυτό με την θέση που εκφράζεις;

Αν η τέχνη ήταν έτσι δεν θα είχε περιοριστεί σε ενα κλειστό συνολο ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται κουλτούρα, αλλά θα ήταν καθημερινότητα περισσότερων ανθρώπων.

Σφάλεις. Η νοικοκυρά που γράφει στίχους, το παλλικάρι που τραγουδάει και παίζει κιθάρα στην παρέα του, ο φοιτητής που ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο του, ο συνταξιούχος που αποτυπώνει τις εμπειρίες και την οπτική του για τη ζωή με ποιητικό λόγο και πολλοί ακόμη, είναι μέρος της καθημερινής πραγματικότητας. Έπειτα, μια επίσκεψη σε θέατρα, εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, βραδυές παρουσίασης νέων βιβλίων και διάφορα άλλα, θα σου δώσουν μια εικόνα για την αποδοχή του κοινού προς τα έργα της Τέχνης.

Δεν μπορώ να καταλάβω το "σαφώς". Για μένα δεν είναι σαφές. Τριφυλλο = τρία φύλλα (γιατί όμοια???). Το τι λένε σε κάθε περιοχή της Ελλάδας δεν μπορώ να το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει.

Για να το πάμε και πιο πέρα ΔΕΝ υπάρχει τρίφυλλο στο ΠΟΚΕΡ. Από την στιγμή που ανοίγει το φλόπ έχεις πέντε φύλλα.

Σαφωσοσαφέστατα ακόμη και οι ελληνικές ιστοσελίδες με θεματική το Πόκερ ονομάζουν το set Τριάδα, κάτι σαν παραλλαγή του Τρίφυλλου που χρησιμοποιώ εγώ.

Και εδώ διαφωνούμε.

Επειδή υπάρχει έλλειψη πλούτου στην αγγλική γλώσσα, πολλές φορές υπάρχουν δυο και τρεις ερμηνείες για την κάθε λέξη,τελείως ασύνδετες μεταξύ τους. Το γιατί το είπανε set και όχι Μπάμπη δεν το ξέρω. Ξέρω όμως οτι έχουν δώσει δύο ονόματα για δύο διαφορετικές καταστάσεις set/trips. Από την στιγμή που η Ελληνική ορολογία (τρια όμοια/ τριφυλλο κ.τ.λ) δεν μπορεί να δώσει την διαφοροποίηση του νοήματος, θα χρησιμοποιήσω την Αγγλική.

[/quote:2air0lyh]

Αυτό είναι φαινόμενο που απαντάτε σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Τσαχουρίδης έγραψε:

Κοίταξε με διάκριση τα σύντομα που σου γράφω. Εκφράζεις μία θέση άκρως παθητική. Διότι η αποδοχή που αναφέρεις κειμένων άμεσα καταληπτών και η απόρριψη κειμένων τα οποία απαιτούν αναζήτηση του "τι θέλει να πει ο ποιητής", δεν ευνοεί την εσωτερική πρόοδο, και νομίζω θα συμφωνήσεις εδώ, διότι πολύ απλά δεν λειτουργεί η ώθηση για διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων. Η θέση που εκφράζεις είναι κατασταλτική όχι μόνο της εσωτερικής προόδου μα γενικότερα του Πολιτισμού. Στόχος της Τέχνης είναι να μυήσει τον αποδέκτη σε μία αισθητική και αντίληψη των Πραγμάτων νέα και σαφώς εκλεπτικότερη από τις ήδη υπάρχουσες. Αυτός που δημιουργεί έχοντας ως μέσο την Τέχνη, ο καλλιτέχνης, προικισμένος από τη Φύση, αντιλαμβάνετε πλευρές της Πραγματικότητας αθέατες ως πριν, και χρησιμοποιώντας την Τέχνη του προσπαθεί να μυήσει τον αποδέκτη σε αυτές, στις αθέατες δηλαδή πλευρές της Πραγματικότητας οι οποίες ήσαν αθέατες. Επιτυγχάνετε αυτό με την θέση που εκφράζεις;

Σφάλεις. Η νοικοκυρά που γράφει στίχους, το παλλικάρι που τραγουδάει και παίζει κιθάρα στην παρέα του, ο φοιτητής που ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο του, ο συνταξιούχος που αποτυπώνει τις εμπειρίες και την οπτική του για τη ζωή με ποιητικό λόγο και πολλοί ακόμη, είναι μέρος της καθημερινής πραγματικότητας. Έπειτα, μια επίσκεψη σε θέατρα, εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, βραδυές παρουσίασης νέων βιβλίων και διάφορα άλλα, θα σου δώσουν μια εικόνα για την αποδοχή του κοινού προς τα έργα της Τέχνης.

.

Φίλε Τσαχουρίδη μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ που έχεις κατασταλαγμένη αποψη για το θέμα. Διαφωνώ κάθετα με αυτήν, αλλα σέβομαι απεριόριστα τον άνθρωπο που ξέρει τι υποστηρίζει και γιατί.

Επειδή δεν θέλω να επεκταθώ πολύ, θα σου πω μόνο οτι η στάση μου δεν είναι παθητική. Ισα ισα είναι επιθετική!!!! Πιστεύω οτι η τέχνη πρέπει να μιλάει στο ευρύ κοινο και να αλλάζει τον κόσμο. Ο ποιητής που ακόμα ψάχνουν τι είπε ("τι θέλει να πει ο ποιητης") και ουσιαστικά εχει κόψει τις γέφυρες τις επικοινωνιας με τον κόσμο κατα την γνώμη μου δεν προσφέρει κατι ουσιαστικό.

Δεν μπορώ να μιλάω για εσωτερική αναζήτηση όταν υπάρχει εξαθλίωση, κοινωνική αδικία και κοινωνικός αποκλεισμος. Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατοτητα να ακολουθήσουν τις εξελήξεις τις εποχής (π.χ. κοινωνικη ζωή ακριβή - υπολογιστές - Ιντερνετ - διακοπές) και καθημερινά τραβάνε τον δικό τους γολγοθά (και ψυχικά και σωματικά).

Με αυτά πρέπει να ασχολειται η τεχνη. Με τρόπο κατανοητό όπως το κειμενο που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ.

Αυτά.

Επομένως κατά τα λεγόμενά σου, απορρίπτουμε Ελύτη, Σεφέρη, Μίκη Θοδωράκη, Θεοτοκόπουλο και άλλους, διότι το έργο τους αγγίζει ελάχιστα έως καθόλου, μία πληθυσμιακή μερίδα η οποία έχει κοινό χαρακτηριστικό την έλλειψη οικονομικής δυνατότητας.

Δεν μπορώ να μιλάω για εσωτερική αναζήτηση όταν υπάρχει εξαθλίωση, κοινωνική αδικία και κοινωνικός αποκλεισμος. Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατοτητα να ακολουθήσουν τις εξελήξεις τις εποχής (π.χ. κοινωνικη ζωή ακριβή - υπολογιστές - Ιντερνετ - διακοπές) και καθημερινά τραβάνε τον δικό τους γολγοθά (και ψυχικά και σωματικά).

Εγώ ζω στην Γερμανία κι αυτά που περιγράφεις δεν υφείσταντο. Μα και για την χώρα μας νομίζω πως δεν ισχύει. Ο αδελφός μου εργάζεται ως βιομηχανικός ανειδίκευτος εργάτης και συντηρεί τριμελή οικογένεια. Έχτισε δικό του σπίτι και κάθε καλοκαίρι στην άδεια του κάνει 2-3 βδομάδες διακοπές σε κάποια παραλία.

Ο ποιητής που ακόμα ψάχνουν τι είπε ("τι θέλει να πει ο ποιητης") και ουσιαστικά εχει κόψει τις γέφυρες τις επικοινωνιας με τον κόσμο κατα την γνώμη μου δεν προσφέρει κατι ουσιαστικό.

Και πάλι σφάλεις. Ας ξεκινήσω όμως με την δεύτερη φράση σου. Λες για τον ποιητή: ουσιαστικά εχει κόψει τις γέφυρες τις επικοινωνιας με τον κόσμο κατα την γνώμη μου δεν προσφέρει κατι ουσιαστικό. Και σε ρωτώ. Που βασίζεις την γνώμη σου αυτήν; Πως λες για κομένες γέφυρες επικοινωνίας με τον κόσμο; Πως λες πως ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτε ο ποιητής; Ο Σεφέρης εργάστηκε ένα διάστημα ως πρόξενος της χώρας μας, δεν θυμάμαι σε ποιο κράτος, χώρια άλλες δημόσιες θέσεις τις οποίες υπηρέτησε. Ας το παραβλέψουμε όμως αυτό, δίχως να αναφερθώ σε άλλα πρόσωπα τα οποία υπήρξαν περίφημοι ποιητές με πλούσια παράλληλα κοινωνική και πολιτιστική δράση (Ρίτσος, αν σου λέει κάτι μα και άλλοι πολλοί).

Η συμβολή, έπειτα, των ποιητών στα γράμματα θεωρείς πως είναι μικρή ή ασήμαντη;

Πάμε παρακάτω. Λες: Ο ποιητής που ακόμα ψάχνουν τι είπε ("τι θέλει να πει ο ποιητης"). Σε πληροφορώ, αν και είμαι άθεος, πως το ανώτερο και τελειότερο ποίημα που γράφτηκε από την εμφάνιση του ανθρώπου έως σήμερα, είναι η Αγία Γραφή και συγκεκριμένα η Καινή Διαθήκη. Κοίτα πόσο επίκαιρη είναι σήμερα μετά από πάνω 2.000 χρόνια συγγραφής της. Δεν προσφέρει τίποτε; Αρκεί να μπεις στον κύκλο χριστιανών οι οποίοι είναι κοντά στην εκκλησία και θα καταλάβεις. Προσωπικά, και έχω γνωρίσει αρκετό κόσμο, περισσότερο ισορροπημένους και βαθειά ανθρώπινους από ανθρώπους της εκκλησίας δεν αντάμωσα αλλού.

Παρεπιπτώντος, μη νομίσεις πως δεν αντιλαμβάνομαι τις θέσεις σου για την Τέχνη ή πως δεν τις συμμερίζομαι, έως ένα σημείο. Είμαι απόλυτα καζαντζιδικός, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, και όταν λέω απόλυτα εννοώ απόλυτα. :)

Τσαχουρίδης έγραψε:

Παρεπιπτώντος, μη νομίσεις πως δεν αντιλαμβάνομαι τις θέσεις σου για την Τέχνη ή πως δεν τις συμμερίζομαι, έως ένα σημείο.

Σε αυτό είναι το μόνο που συμφωνουμε απόλυτα :):)

Δεν θα απαντήσω. Είπαμε πολλά..

Κατι τελευταίο. Ο θεοδωράκης κατεβασε στον λαο την ποιηση. Τέχνη για όλους. Είναι απο τους αγαπημένους μου. Ιδίως το τραίνο για την Κατερίνη.

Τους άλλους δεν τους υποτιμώ αλλα δεν τους προτιμώ.

Χαρηκα που τα είπαμε. :):):)

Παω για σουβλάκια και Περέκ. :laugh: :laugh: :laugh: