Άρης Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Νίκο το αλλ ιν το είπα για την μία στο εκατομμύριο περίπτωση να πας πάσο για κάποιον λόγο. Όχι επειδή σε υποτιμώ. Για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο. Κάποιος με ρώτησε γιατί έπαιξα ρέστα με απολυτότητα κάτω. Γιατί να ΜΗΝ το κάνω; Σε τουρνουά, εκεί είναι ΠΑΝΤΑ αλλ ιν και απλά ελπίδα να μπερδευτεί ο αντίπαλος και να πάει πάσο.Μετά, με το μακάρισμα των φύλλων σου, εγώ λέω ''έκανε μυκκ?!'' Ο ντίλερ μου έδωσε το ποτ πριν το αλλ ιν (δηλαδή τις 44κ που ήταν μέσα χωρίς το αλλ ιν και το ψαλλ) και μετά, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, εγώ δεν φώναζα σαν λυσσασμένος να μου δώσουν τις μάρκες σου, αλλά ζητούσα να έρθει ο υπεύθυνος και να μας πει τί ισχύει σε αυτήν την περίπτωση. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
pf7 Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Συγγνώμη ρε Νίκο, αλλά πιστεύω ότι δεν είσαι χθεσινός παίκτης. Λες ότι θύμωσες (σκεφτόμενος ότι ο αντίπαλός σου υποτίμησε την νοημοσύνη σου)(Πόκερ παίζουμε και μάλιστα τεξας, που επιτρέπονται όλα τα κόλπα) και κάνεις καλλ μετά από 4? 5? λεπτά και πετάς τα φύλλα σου κλειστά? Με ποιά λογική?Είναι άδικος ο αποκλεισμός σου βέβαια, αλλά δεν θεωρείς ότι τον προκάλεσες λίγο? Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
timoros Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Ανέκαθεν πίστευα ότι δεν έχει περάσει καλός tournament director όσον αφορά θέματα πυγμής στα ελληνικά live τουρνουά.Οι περιπτώσεις που οι directors είναι απλά απών σε θέματα που δεν χρειάζεται να έχεις δει κάποιο βίντεο για να καταλάβεις ότι πρέπει να μπει μία ποινή(π.χ. υπερβολικές φωνές μετά από κερδισμένο ποτ κτλ.) είναι πραγματικά πολλές.Στο Λουτράκι φέραν ξένο director και ο άνθρωπος προσπάθησε να τα βάλει με τον Μπέο στα πρώτα 10 λεπτά.Αναγνωρίζω ότι θέλει και άλλα πράγματα ένας director για να είναι επιτυχημένος αλλά η πυγμή και η αποφασιστικότητα είναι που κάνουν τη διαφορά.υ.γ. Αν και δε ρωτήθηκα θα ήθελα να πάρω θέση για το συγκεκριμένο συμβάν.Σαφώς και είναι σκληρό να αποκλείεται κανείς με αυτόν τον τρόπο από ένα τουρνουά αλλά η απόφαση μου θα είχε να κάνει 100% με τον τρόπο που έγινε το μακ.Επειδή μιλάμε για νατς μπορντ εάν ο παίκτης έκανε σναπ κολ και πετούσε απλά τις κάρτες μέσα θα μοίραζα το ποτ ασυζητητί.Εδώ ακούω όμως μία διαφορετική περίπτωση που έχει να κάνει με 3,4,5 λεπτά σκέψης και δυσανασχέτησης του παίκτη μόλις βλέπει τα φύλλα του αντιπάλου και πέταγμα στο μακ(μπορεί να κάνω λάθος αλλά έτσι τουλάχιστον έχει μεταφερθεί από εδώ).Αυτό δυστυχώς ειναι misread board από τον παίκτη και θα πρέπει να αποκλειστεί το χέρι.Δική μου γνώμη,η οποία μπορεί να είναι και λανθασμένη.Το σίγουρο είναι ότι το μακ πρέπει να το σκεφτόμαστε δύο φορές πριν το κάνουμε. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
melancholy Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Φυσικά τραγικό αυτό που συνέβει στο παιδί είτε έπρεπε να αποκλειστεί είτε όχι. (εγώ προσωπικά είμουνα στο άλλο τραπέζι και δεν σηκώθηκα καν από την θέση μου παρά μόνο όταν γινόταν ο απόλυτος χαμός λολ)Το να φωνάζουν οι άλλοι παίχτες και να κάνουν ότι μπορούν για να αποκλειστεί ο παίχτης είναι λογικό (αλλά όχι και πολύ θεμιτό) και μην ξεχνατε την ένταση που όλοι προφανώς έχουν εκείνη την στιγμή πριν τους κρίνετε σαν ανθρώπους/ χαρακτήρες κλπ. Για το ότι ο TD δεν είχε την απαραίτητη πυγμή/αποφασιστικότητα/γνώσεις θα συμφωνήσω. Έχω παίξει χέρι σε ept που ο Kremsen έκανε reconstruct τα ΔΥΟ προηγούμενα χέρια για να δει απλά με πόσες μάρκες ξεκίνησε το επίμαχο χέρι ένας παίχτης (και σταμάτησε το clock και όλο το υπόλοιπο τουρνουά μέχρι να πάρει απόφαση) αλλά δεν μπορούμε να έχουμε και TD τέτοιου επιπέδου σε ένα 500ρι τουρνουά ας είμαστε ρεαλιστές.Για το αν ήταν απόφαση του ήταν σωστή δεν ξέρω γιατί όπως είπα είμουνα στο άλλο τραπέζι και δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. O νίκος λέει ότι δεν έκανε muck , άλλοι λένε ότι έκανε. Από την εμπειρία μου θα πω ότι ΑΝ ο Νίκος έκανε muck τα φύλλα του 9 στις 10 φορές το χέρι του είναι DEAD και οι μάρκες του πάνε όλες στον αντίπαλο. εμένα προσωπικά δεν με συνέφερε γιατί ήθελα να παίζουμε bubble για όσο πιο πολύ ώρα γίνετε γιαυτό και αρνήθηκα να πληρωθεί ο 16ος.Στο link που πόσταρες Νίκο οι 3 στους 6 directors που απαντάνε λένε ότι το χέρι είναι dead .Επαναλάμβανω ότι δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβει και είτε ήταν σωστή η απόφαση είτε όχι είναι τραγικό να σου συμβεί αυτό σε bubble είτε είναι 500ρι η 5000ρο το τουρνουά.GG στους νικητές κλπ. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
giorgoskey Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Στην συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω 99% οτι μολις ηρθε ο manager και ακουσε το σκηνικο δεν ηξερε και ο ιδιος τι να κανει απλα ειδε 15/16 ατομα να του λενε οτι το χερι ειναι muck κλπ και πηρε την αποφαση να το κανει muck και να αποκλεισει τον παιχτη.+1 και εγω το ιδιο πιστευωγια τον νικο πιστευω οτι το πιο δικαιο θα ειναι να παρει τα λεφτα του πισω ή μια δωρεαν εισοδο για του χρονου μιας και αδικηθηκεγια τους αλλους κυριους ας μην τους κατηγορουμε τοσο ευκολα, μαλλον κανεις δεν ηξερε τον κανονισμοκαι τελος ας με συγχωρησει ο νικος αλλα σκεφτοταν 5 λεπτα !!!!!!!!!! εκανε κολ και μακ τα χαρτια του;;;; αυτα δεν γινονται ρε νικο ουτε στο σινεμα, τι σκεφτοσουν;το 5 λεπτά είναι υπερβολή , αλλά σε ένα τόσο προφανές σπλιτ ποτ και μετα από 10 ωρες παιχνιδιου ,κολλησε αρχικα το μυαλο μου '' γιατι εκανε allin ? '' για πλακα ? για κοροιδία ? πονηρος? και αφού ανακοίνωσα call , πεταξα θυμωμενος τα φύλλα μου.Δεν έκανα muck ! (πιστεύω κι εσυ θα θύμωνες αν καταλαβαινες οτι υποτιμα την νοημοσύνη σου κάποιος)νικο εγω ειχα αποκλειστει καμια 10 θεσεις πριν απο αυτο το χερι και ειχα φυγει απο την αιθουσα.. επειδη δεν ειδα πες μου τι εννοεις πεταξα τα φυλλα μου και δεν τα εκανα μακ; με μπερδευεις, θελεις να πεις οτι τα πεταξες προς τον ντιλερ για να τα ανοιξει αυτος;@αρη gg .. σε πιστευω οτι δεν το εκανες επειδη υποτιμησες τον αντιπαλο και πετυχες την μια στο 1.000.000 που μπορουσες να παρεις το ποτ!!! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
nikaimar Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Φυσικά τραγικό αυτό που συνέβει στο παιδί είτε έπρεπε να αποκλειστεί είτε όχι. (εγώ προσωπικά είμουνα στο άλλο τραπέζι και δεν σηκώθηκα καν από την θέση μου παρά μόνο όταν γινόταν ο απόλυτος χαμός λολ)Το να φωνάζουν οι άλλοι παίχτες και να κάνουν ότι μπορούν για να αποκλειστεί ο παίχτης είναι λογικό (αλλά όχι και πολύ θεμιτό) και μην ξεχνατε την ένταση που όλοι προφανώς έχουν εκείνη την στιγμή πριν τους κρίνετε σαν ανθρώπους/ χαρακτήρες κλπ. Για το ότι ο TD δεν είχε την απαραίτητη πυγμή/αποφασιστικότητα/γνώσεις θα συμφωνήσω. Έχω παίξει χέρι σε ept που ο Kremsen έκανε reconstruct τα ΔΥΟ προηγούμενα χέρια για να δει απλά με πόσες μάρκες ξεκίνησε το επίμαχο χέρι ένας παίχτης (και σταμάτησε το clock και όλο το υπόλοιπο τουρνουά μέχρι να πάρει απόφαση) αλλά δεν μπορούμε να έχουμε και TD τέτοιου επιπέδου σε ένα 500ρι τουρνουά ας είμαστε ρεαλιστές.Για το αν ήταν απόφαση του ήταν σωστή δεν ξέρω γιατί όπως είπα είμουνα στο άλλο τραπέζι και δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. O νίκος λέει ότι δεν έκανε muck , άλλοι λένε ότι έκανε. Από την εμπειρία μου θα πω ότι ΑΝ ο Νίκος έκανε muck τα φύλλα του 9 στις 10 φορές το χέρι του είναι DEAD και οι μάρκες του πάνε όλες στον αντίπαλο. εμένα προσωπικά δεν με συνέφερε γιατί ήθελα να παίζουμε bubble για όσο πιο πολύ ώρα γίνετε γιαυτό και αρνήθηκα να πληρωθεί ο 16ος.Στο link που πόσταρες Νίκο οι 3 στους 6 directors που απαντάνε λένε ότι το χέρι είναι dead .Επαναλάμβανω ότι δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβει και είτε ήταν σωστή η απόφαση είτε όχι είναι τραγικό να σου συμβεί αυτό σε bubble είτε είναι 500ρι η 5000ρο το τουρνουά.GG στους νικητές κλπ.Στο link εχουμε χερι που δεν ειναι σπλιτ , ενώ εδώ μιλάμε για χέρι που δεν θέλει καν showdown (100% σπλιτ) .Ειναι πολυ βασικο και αυτο στην αποφαση του TD . Ηλια , πιστευω οτι αν ηταν ενας προ- παικτης σαν και σενα στο τραπέζi μου, το πρωτο που θα σκεφτοταν θα ηταν το collusion , γιατί είναι 100% σίγουρο ότι δεν χάνει το χέρι μου ,και δεν θα πανε αλλες 120κ στον chipleader . @timoros Πεταξα τα φυλλα μου κλειστα απο θυμό (και γιατι δεν υπήρχε λογoς να τα δειξω αφού δεν θα αλλάξει κάτι στο hand ) , αφου ολο το τραπεζι ειπε οτι ειναι σπλιτ το ποτ, και αναρωτηθηκαν γιατί άργησα να κάνω το call .Δεν υπηρχε περιπτωση missread . Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
giorgoskey Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 @αρη λογω του ονοματος σου που ειναι στα ελληνικα δεν μπορω να σου στειλω πμ.. στειλε μου εσυ, ειμαι ο γιωργος απο τρικαλα που με φωναζες συνεχεια θεσσαλονικη!!!!(συγνωμη για το οφ-τοπικ) Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Themis Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Οι διαιτητες σε καποια παιχνιδια η αθληματα ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ πριν φορεσουν "σφυριχτρα". Δυστυχως ή ευτυχως, κατι τετοιο στο ποκερ δεν υπαρχει. Αφενος μεν το καζινο εχει την ευθυνη να προσλαμβανει καταλληλα ατομα για αυτα τα ποστα, και αφετερου δε, οι ιδιοι οι Τ.D έχουν υποχρέωση (αν θέλουν να ειναι καλοι στη δουλεια τους) να διαβαζουν τους "οποιους" κανονισμους υπαρχουν. Αν , τωρα, σε ενα τουρνουα, ο Τ.D δεν ξερει καποιους κανονες , τοτε πολυ "απλά" ή δεν παιζεις εκει, ή παιζεις εχοντας γνωση του τι θα γινει..Δηλαδή προτείνεις να μην ξαναπαιξουμε εκεί ,ή προτεινεις να ανακοινώνετε απο τους εκάστοτε διοργανωτές οτι ο TD ξέρει μόνο τα βασικα και το απόγευμα οδηγει και το βανακι απο τα συνορα ?(συγγνώμη για το ειρωνικό μου ύφος αλλα δεν είναι επιχειρημα το "αμα δεν σου αρέσει μην πας")Το γεγονός ότι πήρε μια (για σένα) λάθος απόφαση, σε κάνει να πιστευεις οτι ξέρει μόνο τα βασικά; Μη γίνεσαι τόσο απόλυτος. καταλαβαίνω το πως νιωθεις αυτη τη στιγμη - και εγω παίζω πόκερ, ξέρεις - αυτό που εννοούσα όμως είναι ότι ειναι ΑΠΙΘΑΝΟ να βρεις , στη δική μας γεωγραφική" γειτονιά, εναν Τ.D επιπέδου Κρέμσερ , όπως γράφει και ο Ηλίας. Αν αναζητάς κάποιον τέτοιο τότε, πολύ απλά "μην παίζεις εκεί". Όσο ακραίο είναι να αναζητάς εδώ γύρω τον τέλειο Τ.D , άλλο τόσο ακραία είναι και η λύση που σου προτείνω... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Grammenoz Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Εγώ θα σας πω μια εμπειρία μου που έχει να κάνει με ενα dealer του εν λόγο καζίνοΕίμαστε 13 άτομα και το buble σπάει στα 10. Παίζουμε στο apollonia students sunday .Το τραπέζι μας έχει 7 άτομα.Όλοι παν πασο και ο chip leader από cutoff κανει all in βλέποντας μόνο 35.000 μάρκες μπροστά από τον παίκτη που βρίσκετε στο bb ο οποίος ήταν και σκοπιανός.( Το μπάτον και το small (που είχαν λιγότερες από 35000 μάρκες) κάνουν πάσο και το ΒΒ κάνει call εμφανίζοντας άλλες 20.000 μάρκες περίπου, κερδίζει το ποτ και διπλασιάζει. Ο chip leader ξενέρωσε τόσο πολυ που τον διπλασίασε και τά'βαλε με τον εαυτό του σκεπτόμενος το φύλλο που έκανε all in και δεν συνειδητοποίησε ότι ο παίκτης έκρυβε τις μάρκες του σκόπιμα. Εγώ άρχισα να φωνάζω ότι οι μάρκες πρέπει να είναι σε εμφανή σημείο όλες και οτί η παρτίδα πρέπει να ακυρωθεί, αλλά ο dealer λέγοντας κάτι με τον Σκοπιανό στη γλώσσας τους ,και κάνοντας σαν να μην συμβαίνει τίποτα μοίρασε το επόμενο χέρι, Επειδή ήταν το 2ο τουρνουά μου Live δεν γνώριζα οτί μπορούμε να φωνάξουμε τον TD να επιληφθεί του θέματος και έτσι αρκέστηκα μόνο στο να ρίξω κάνα 2 βρισίδια Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
nikaimar Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Το γεγονός ότι πήρε μια (για σένα) λάθος απόφαση, σε κάνει να πιστευεις οτι ξέρει μόνο τα βασικά; Μη γίνεσαι τόσο απόλυτος. καταλαβαίνω το πως νιωθεις αυτη τη στιγμη - και εγω παίζω πόκερ, ξέρεις - αυτό που εννοούσα όμως είναι ότι ειναι ΑΠΙΘΑΝΟ να βρεις , στη δική μας γεωγραφική" γειτονιά, εναν Τ.D επιπέδου Κρέμσερ , όπως γράφει και ο Ηλίας. Αν αναζητάς κάποιον τέτοιο τότε, πολύ απλά "μην παίζεις εκεί". Όσο ακραίο είναι να αναζητάς εδώ γύρω τον τέλειο Τ.D , άλλο τόσο ακραία είναι και η λύση που σου προτείνω... Πιστευω δεν ηταν αποφαση επιπεδου Κρεμσερ γιατι το πρωτο που επρεπε να σκεφτει ηταν γιατι ενας παικτης χαριζει ολες τις μαρκες του σε εναν αλλο? Θα επρεπε να ρωτησει τον ντηλερ αν ανακοινωσε στους παικτες showdown . Οπως θα διαβασες πιο πανω στο ποστ του αντιπαλου μου στο χαντ (Αρης) ο ντήλερ του έδωσε τις μάρκες του ποτ (μεχρι εκεινη τη στιγμη 44κ) πριν ανακοιωσει allin . Αυτο κι αν ειναι αστειο !!!! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Άρης Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Όχι, αν δεις έκανα εδιτ το ποστ μου σε εκείνο το σημείο ήδη από πριν γιατί κατάλαβα ότι δεν ήταν σαφές το νόημα.Το ποτ στο ριβερ είναι 44κ. Λέω αλλ ιν, λες ψαλλ, δείχνω το ΑΚ, πετάς τα φύλλα. Εκεί, μου δίνει μόνο τα 44κ (τα οποία στοιβάζω εγώ) και σου αφήνει τις υπόλοιπες μάρκες. Το οποίο δεν μπορεί να γίνει ποτέ. Όπως είπε ο Δημήτρης, είτε είναι σπλιτ ΟΛΟ το ποτ, είτε, θεωρώντας 'νεκρό' το φύλλο σου, παίρνω και τις υπόλοιπες μάρκες. Και κάπου εκεί φωνάξαμε -και κατέφθασε- τον Τ.Δ. για να μας πει τί από αυτά ισχύει στην εν λόγω περίσταση, καθώς κάποιοι θεωρούσαμε ότι εφόσον πετάς τα φύλλα σου κλειστά, το φύλλο σου είναι νεκρό, ενώ η αντίθετη άποψη που εξέφρασες ήταν ότι εφόσον το μπορντ είναι νατς δεν χρειάζεται να δείξεις το φύλλο σου, καθώς παίζεις το ταμπλώ. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Themis Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Ναι ρε συ Νίκο, ποτέ δεν υπερασπιστηκα το πώς χειρίστηκε ο Τ.D το όλο θέμα. Απλώς θίγω το κατά πόσο πρέπει να σεβόμαστε την οποιαδήποτε απόφασή του, και κατά προέκταση το κατά πόσο ο ίδιος πρέπει να στηρίζεται μόνο στη δική του κρίση, ανεξάρτητα του τι του "σφυριζουνε" δεξια και αριστερά. (Για την ιστορία οταν πλησιασα στο τραπέζι και είδα ότι κάποιοι καταφέρονται εναντίον σου , όταν κατάλαβα τι έγινε πηγα να σε υπερασπιστω αλλα διστασα, αφού δεν είχα καμια δουλεια να ανακατευτω).Τώρα που το σκέφτομαι κάπως καλύτερα, όπως κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι το χαντ σου είναι muck , ακριβώς έτσι κάποιος άλλος μπορεί να σκεφτεί ότι κάνεις chip dumping και να μοιράσει το pot στα δύο (η Θεωρια περι collusion , βέβαια, θα είχε νόημα αν ο Αρης ειχε ανάγκη από μάρκες... Σε αυτή την περίπτωση δεν εχει νοημα, μια που αποκλείεσαι σε περίπτωση που χάσεις τις μάρκες σου).Από την άλλη πάλι, συμφωνώ και με αυτό που λέει ο Άρης, ότι σε εκείνη τη φάση κάνεις all in ελπίζοντας ο αντίπαλος να μπερδευτεί και να πάει πάσο! Δεν είχα χρόνο να ψάξω ακόμα ακριβώς τι θα έπρεπε να γίνει κανονικά σε αυτή την περίπτωση, πάντως. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
nikaimar Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Επειδη δεν θελω να δημιουργουνται εντυπωσεις και υπονοουμενα και δεν ειμαι επαγγελματιας παικτης, οι λογοι που ξεκινησα το ποστ ειναι καθαρα ηθικοι. Να ακουσω δηλαδη γνωμες απο εμπειρους παικτες και εφοσον καταληξουμε οτι οντως πρεπει σε τετοιες περιπτωσεις να γινετε υποχρεωτικο showdown ,οπως αναφερουν οι ξενοι TD στο λινκ που πόσταρα , να ενημερωσετε τους αρμοδιους του τουρνουα και αυτοι με τη σειρα τους τους ντηλερ τους ωστε να μην υπαρξει ξανα αμφιβολια. Για αυτο θα ηθελα να παρουν επισημη θεση οι διοργανωτες του τουρνουα . Αν εχω οντος δικαιο ειναι για μενα ΜΟΝΟΝ ηθικη η δικαιωση . Δεν εχω καμια μα καμια οικονομικη απαιτηση απο κανεναν. Αν αποφασιστει να μου δωθει πισω ενα ποσο (οποιο κι αν ειναι αυτο σαν αποζημιωση ) δεν θα το αποδεχτω , αλλα θα ηθελα να σας υποδειξω που να το δωρησετε. Το οτι εφτασα να παιζω μεχρι τους 17 για μενα ειναι τεραστια επιτυχια αφου ηταν το πρωτο μου live tour (ειχα παιξει και ενα σατ μια φορά με 27 παικτες πριν ένα μήνα).Η εμπειρία συγκλονιστική και η βελτιωση του παιχνιδιού μου τεράστια , καθως επαιξα αντιπαλος με παικτες που μονο απο τα site διαβαζα τα κατορθωματα τους , οπως και αλλους που δεν τους ηξερα καθολου αλλα έπαιζαν φοβερό πόκερ. Θα ήθελα τελος να ξεκαθαρισω οτι παρολη τη πικρα που ενιωσα αυτες τις δυο μερες,η οργη που ενιωσα για καποιους ηταν προσωρινη σαν την οργη απο ενα badbeat που ξεχνιετε μολις ερθει το επομενο. Ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν με το θεμα και ειπαν τη γνωμη τους . Πολύ πολύ φιλικά Νίκος Πάπαρης ΥΓ. Αν υπάρχει , βαλτε μια καλιτερη φωτογραφια μου στα live ποστ στη day 2 , γιατι κοιμαμαι ορθιος σ΄αυτην. (Στο επομενο τουρνουα θα κλεισω δωματιο Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
OX1982 Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Π Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
foustouki Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 +1 Νικο vggΚαι ολα αυτα που λεμε για περιστατικα κλπ ειναι για καλο.Η αιθουσα του Απολλονια εχει γινει υπερβολικα καλη με πολλα τραπεζια καλη εξυπηρετηση κλπ κλπ, αν βελτιωθουν και στο θεμα των TD θα γινει ακομα καλυτερο το poker room. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
every1lieS Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 18 Απριλίου, 2011 +1 στο post του Duke ..Σίγουρα ο TD πρέπει να είναι ένα άτομο που να σέβονται αλλά και να "φοβούνται" οι παίκτες -να ξέρουν δηλαδή ότι αν δεν συμμορφωθούν στους κανόνες, θα επιβληθούν οι ανάλογες ποινές-. Ας αρχίσει τα bans ο εκάστοτε manager / TD να δούμε μετά αν θα υπαρχούν soft plays , φωνές κλπ. αλλιώς επικρατεί αναρχία και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Το να υπάρχει στο poker room td απλά για να λέει suffle and deal στα τουρνουά δεν έχει κανένα νόημα. Αν είναι έτσι πάμε σε καφενείο. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
D.uK.e Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 @Θεμη Ποιος ομως μπορει να ειναι 1000% σιγουρος οτι δεν γινεται μια τετοια κινηση για chip dumping ? Το stack του 2ου μας λυνει την απορια? Οχι απανταω. Τι σημανει "δεν χρειαζονταν τις μαρκες" ? Αυτο ειναι επιχειρημα?Εκει δεν ειναι μονο δουλεια του Τ.D και απορω πως κανενας δεν το αναφερει.Δηλαδη ο dealer χρειαζεται βοηθεια για να δει οτι το board ειναι για split 100%?Οσο δυσκολo και αν φαινεται το συγκεκριμενο περιστατικο, στο δικο μου μυαλο ειναι απιστευτα ευκολο να ληθει.Για να αποκλεισουμε το collusion με τον οποιοδηποτε τροπο, γινεται το showdown (τυπικα παντα αφου ειναι 100% spilt pot ) και τελος.Εν ολιγοις το ζητουμενο για εμενα δεν ειναι το αν αδικηθηκε η οχι το παληκαρι. Ειναι οτι με αυτο τον τροπο αποκλειεις το collusion και για μενα αυτο ειναι πολυ πιο σημαντικο.Οπως βεβαια ειπε ο φουστούκι, εκεινη την στιγμη που αρχισαν 10-15 ατομα να κακαριζουν για να παρουν 500 ευρω παραπανω,(μπραβο μαγκες σεβασμος) επρεπε να δωθει η εντολη ολοι να σωπασουν και να σκεφτει ηρεμα ο Τ.D τι ακριβως συνεβει.Προσωπικα λεφτα με πο@στια δεν κερδισα ποτε μου και ουτε προκειται.Οποτε κερδιζω εστω 10 ευρω, θελω να ειναι με την αξια μου και οχι με οποιοδηποτε αλλο τροπο.@pokerland Εχω παραδεχθει απειρες φορες την αψογη απο μερους σας διοργανωση ολων των gsop που εχω παιξει(και ειναι αρκετα).Απο κει και επειτα το θεμα αναγκαστηκα επηρεαζει και εσας.Δεν ειναι λυση το "μην ερχεσαι".Εσεις τον κοσμο τον θελετε εκει και πιστευω πως χαιρεστε ιδιαιτερα οταν φευγουν ολοι ικανοποιημενοι εστω απο πλευρας διοργανωσης.Εφοσον εχει μπει και χορηγος η Stars πρεπει μαζι να βρειτε μια λυση ετσι ωστε τετοια θεματα να μην ξανασυμβουν ποτε.Εγω προσωπικα τα 10 ευρω που δωσαμε για το προσωπικο δεν θα ειχα προβλημα να ηταν και 20 και 30 αρκει να μου διασφαλιζαν την συμμετοχη μου σε μια σοβαροτατη απο ολες τις πλευρες διοργανωση.ΥΓ: Στη day2 επαιζα με τον Θοδωρη (Τεο96) στο ιδιο table και μπορει και ο ιδιος να σας πει, ποσες φορες αγανακτησαμε επειδη σε καθε all in δεκαπεντε, η εικοσι χιλιαδων μαρκων, η ντηλερ δεν ηταν ικανη να μετρησει απο μονη της και να δει ποσες παραπανω μαρκες εχει ο ενας απτον αλλο παικτη. Με αποτελεσμα καθε φορα που γινοταν ενα all in να περιμεναμε 5-10 λεπτα μεχρι να ερθει η "Τ.D " για να μετρησει τις μαρκες και να βγαλουν συννενοηση.Δεν ξερω αν απαιτω πολλα η φαινομαι αχαριστος για τα οσα ηδη εχουμε καταφερει ως Ελληνες σχετικα με την διοργανωση τουρνουα ποκερ, απλα θελω να εξασφαλισω με τον οσο καλυτερο τροπο γινεται την συμμετοχη μου και την συμμετοχη φιλων μου σε τουρνουα καλου επιπεδου(απο αποψη διοργανωσης).Αυτο βασιζεται 50% στους διοργανωτες και 50% στο προσωπικο και το μερος.Το 50% ειναι αψογο μεχρι στιγμης. Βοηθηστε να γινει και το αλλο 50% εξισου καλο φερνωντας για αρχη εναν αξιολογο tournament director .Προταση ειναι και οχι υποδειξη προς αποφυγη παρεξηγησεων.ΥΓ2:Συμφωνω απολυτα να δωθει ticket στον Νικο σε επομενο gsop .GL σε ολους σας Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Themis Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 @Θεμη Ποιος ομως μπορει να ειναι 1000% σιγουρος οτι δεν γινεται μια τετοια κινηση για chip dumping ? Το stack του 2ου μας λυνει την απορια? Οχι απανταω. Τι σημανει "δεν χρειαζονταν τις μαρκες" ? Αυτο ειναι επιχειρημα?Δεν επιχειρηματολογησα σε καμια περιπτωση - απλως ανέφερα τι μπορει να σκεφτει ο οποιοσδηποτε για το συγκεκριμενο γεγονος. Όσο για το "δεν ερχεσαι" που ανεφερα, δεν εννοουσα προφανώς ότι στο πρώτο στραβοπάτημα ενός dealer αποφασίζεις να ρίξεις μαύρη πέτρα! Προφανώς και κανενας μας (εγω, το Pokerland , το Apollonia και οι ίδιοι οι συμμετεχοντες) δεν θέλουν να δουν τον κόσμο να μειώνεται, ίσα ίσα. Και νομιζω οτι, αν το καλοσκεφτουμε, έχει γίνει τεράστια βελτίωση στην εν λόγω αίθουσα από τότε που έγινε το πρώτο "AISOPOS " μέχρι και το πρόσφατο GSOP , Αυτό που εννοούσα είναι πως όταν βλέπεις ενα, δυο και περισσότερα λάθη να επαναλαμβάνονται, και πως δεν υπάρχει διάθεση από κανεναν για να διορθωθούν, δε σε υποχρεώνει κανείς να τα δεχτείς για άλλη μια φορά. Δεν ξέρω αν δεν έγινα πλήρως κατανοητός και αν ισως τα γραφομενα μου παρεξηγηθηκαν, αλλά αυτό το οποίο θέλω να τονίσω με τα post μου σε αυτο το thread είναι η σοβαρότητα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται - πυγμή, ικανότητα επιβολης κλπ) καταρχήν και η γνώση του παιχνιδιού κατά δεύτερον που πρέπει να διακρίνει τους dealer και κυρίως τον Τ.D . Η λύση του ανεξάρτητου Τ.D δεν γνωρίζω αν είναι εφικτή, ίσως ο Βασίλης θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτό. Εγώ θα κάνω πάλι τον συνήγορο του διαβόλου και θα ρωτήσω το εξής : Αν έναςΤ.Δ που είχε κληθεί από τους διοργανωτές, εκτός Apollonia , με τη φήμη του "καλού στη δουλειά του" έπαιρνε αυτή την ίδια απόφαση και απέκλειε τον Νίκο... Θα δινόταν τόσο μεγάλη έκταση στο θέμα; Απορία εκφράζω, μη νομίσει ότι υποννοώ κάποια απάντηση. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
baskont Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Επειδή μόλις άνοιξα PC και μόλις είδα το θέμα, θα μου δώσετε λίγο χρόνο να διαβάσω όλα τα ποστ και να δώσω τις απαντήσεις από τη μεριά μας. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
pf7 Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 'Προσωπικα λεφτα με πο@στια δεν κερδισα ποτε μου και ουτε προκειται.Οποτε κερδιζω εστω 10 ευρω, θελω να ειναι με την αξια μου και οχι με οποιοδηποτε αλλο τροπο'Φίλε, όταν παίζεις χαρτιά με λεφτά, παίζεις και για το λάθος του αντιπάλου. Κανείς δεν πήρε τις μάρκες από τα χέρια κάποιου άλλου.Όταν, λοιπόν, σε ένα ποτ που είναι φανερά σπλιτ, ο ένας παίκτης κάνει 4 λεπτά να αποφασίσει και χρειάζεται να πεί κάποιος time, για να πάρει την απόφαση για call , και μετά όταν ο άλλος παίκτης δείξει τα φύλλα του και ο πρώτος κάνει muck , τότε, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι θέμα π@στιάς, αλλά θέμα κανονισμών. Και, όπως και στα ποστ του Νίκου, άλλοι Τ.D . αποφασίζουν έτσι και κάποιοι αλλοιώς. Επομένως, απ' ότι καταλαβαίνω και εγώ, δεν υπάρχουν σταθεροί κανονισμοί για όλες τις περιπτώσεις, και εκεί είναι το πρόβλημα! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
baskont Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Πρώτα πρώτα παρακαλώ να επικεντρωθούμε στη συγκεκριμένη παρτίδα. Μέχρι στιγμής από όσα ποστ έχω διαβάσει, έχω δει να αναγράφονται 6 διαφορετικές παρτίδες, άσχετες με το θέμα, που έγιναν μέρες, μήνες και χρόνια πριν, στο ίδιο ή σε άλλο καζίνο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΚΕΡ, δεν υπάρχει δηλαδή κανονισμός που να καλύπτει οοοοοοοολα τα παράξενα και παράδοξα που μπορούν να γίνουν σε ένα τραπέζι πόκερ κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας. Εσκεμμένα ή από απροσεξία των παικτών.Ξεκινώντας λοιπόν τις απαντήσεις μου στα ποστ σας:Φίλε kalazar, δεν υπάρχει πουθενά στο Internet ή αλλού, κάποιο καθολικά επίσημο έγγραφο, που θα μπορούσε να ανατρέξει ο οποιοσδήποτε και να πάρει απόφαση για το συγκεκριμένο χέρι. Δεύτερον, το Pokerland είναι διοργανωτής του τουρνουά μεν, αλλά την εποπτεία της διεξαγωγής του έχει το Apollonia Poker Room, με τους κανονισμούς που ισχύουν στο συγκεριμένο καζίνο και τους νόμους που διέπουν το πόκερ στη συγκεκριμένη χώρα.Επομένως δεν έχουμε δικαιοδοσία να κάνουμε rulings, και αν οποιοσδήποτε ενδιαφερθεί να συγκεντρώσει κανονισμούς από διάφορα καζίνο και αίθουσες πόκερ, θα βρεθεί μπροστά σε καταστάσεις που ο ένας κανονισμός λέει έτσι και ο άλλος αλλιώς. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, για καταστάσεις σπάνιες, απίθανες, παράδοξες και παράξενες.Διαβάζοντας και τα υπόλοιπα πρώτα ποστ (όχι όλα ακόμη) ειλικρινά θέλω να εκφράσω την πικρία μου για κάποια σχόλια που εκφράστηκαν, περί ομαλής διεξαγωγής του τουρνουά και περί δήθεν ανικανότητας, ή μεροληψίας των υπευθύνων. Παίζουμε στο Apollonia 4 χρόνια, άπειρα events, στα οποία κατά καιρούς υπάρχουν παράδοξα, παράξενα και απίθανα, όπως όμως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, ακόμη και στα ΕΡΤ και στα WSOP. Ακόμη και στα διεθνή, παγκόσμια, διαπλανητικά και... διαγαλαξιακά poker tournaments, παράξενα και παράδοξα χέρια που δεν προβλέπουν σαφές και άμεσο ruling συμβαίνουν με το... κιλό! Γι' αυτό και κάθε τουρνουά έχει Τournament Directors και προσωπικό υπεύθυνο, που όταν βρεθεί σε μια σπάνια κατάσταση (όπως αυτή) έχει την ευχέρεια από τον κανονισμό να κρίνει σύμφωνα με τη δική του κρίση. Αυτό συμβαίνει παντού, TD 'ς ruling is final. Ας επικενρωθούμε λοιπόν στο συγκεκριμένο χέρι, γιατί το τελευταίο που θέλω είναι να μείνουν εντυπώσεις. Για άλλα χέρια που έγιναν αλλού, ή σε άλλα τουρνουά, ή σε άλλα καζίνο, μπορούμε φυσικά να συζητήσουμε σε άλλο θέμα. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
baskont Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Όπως θα κάνατε κι εσέις στη θέση μου αν μαθαίνατε ότι έγινε τέτοιο χέρι στο τουρνουά σας, 2 θέσεις πριν τα λεφτά, ενδιαφέρθηκα (επειδή ήμουν στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της παρτίδας) να μάθω τι συνέβη. Οι παίκτες του συγεκριμένου τραπεζιού μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Επίσης προσπάθησα να βρω τον παίκτη που αποκλείστηκε, χωρίς να τα καταφέρω, είχε πικραθεί και αποχωρήσει.Έχω λοιπόν εικόνα μόνο από παρατηρητές και παίκτες που συμμετείχαν, με τους οποίους μίλησα γι αυτό το χέρι (ακόμη και την επόμενη ημέρα, εκεί στον χώρο του cash μπορούν επίσης να το επιβεβαιώσουν πολλοί παρόντες). Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ο παίκτης έκανε call σε all in bet μετά από αρκετή ώρα και αφού κάποιοι ζητούσαν ρολόι, σε board Α-Κ-Q-J-10 rainbow. Ο παίκτης που είχε μπει all in άνοιξε Ά-Κ και μόλις είδε αυτές τις κάρτες ο caller, πέταξε κλειστά τα φύλλα του. Το ίδιο γεγονός επιβεβαίωσε και ο inspector που ενημέρωσε και τον TD , ο οποίος πήρε τελικά την απόφαση, μετά τη φασαρία που έγινε.Στις συζητήσεις μου με τους παίκτες, μου έδειξαν όλοι με σαφήνεια, πως είχαν μείνει με την εντύπωση πως ο caller δεν είχε καταλάβει ότι το board δεν μπορούσε να νικηθεί, και πως μάλιστα απογοητεύτηκε όταν είδε το Α-Κ. Όπως μου είπαν (και παρακαλώ να το επαναλάβουν εδώ), ήταν φανερό πως ο caller πίστεψε πως έχανε από two pairs και γι' αυτό πέταξε και τα φύλλα του. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο επιβεβαιώνει και κατά κάποιο τρόπο την πολύ σκέψη πριν κάνει το call. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
baskont Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Έχουμε δηλαδή μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση εδώ. Και ειλικρινά θα δώσω την παρτίδα σε όσους tournament directors βρω στο μέλλον, ακόμη και στους καλύτερους, και στον Κρέμσερ τον ίδιο. Η παρτίδα που περιγράφεται στο hendon mob είναι διαφορετική, τα φύλλα έγιναν muck στο turn, το showdown δηλαδή έπρεπε να γίνει πριν να ανοίξει το river. Ακόμη και σε αυτή την παρτίδα, οι καλύτεροι TDs στον κόσμο έχουν διχογνωμία!Εδώ το river έχει ανοίξει, ο dealer έχει φωνάξει showdown ο ένας παίκτης ανοίγει φύλλα και ο άλλος ο παίκτης αποφασίζει να κάνει dead το χέρι του, ίσως (δεν λέω σίγουρα) επειδή δεν έχει διαβάσει καλά το board. Το θέμα της αποφυγής του collusion θα υπήρχε αν συνέβαινε το αντίθετο, δηλαδή αν ο chip leader (με το Α-Κ) πέταγε τα φύλλα του και έδινε το ποτ στον short stack , δύο θέσεiς πριν τα λεφτά.Το βέβαιο είναι ότι το hand κηρύχτηκε dead από τον Tournament Director, ο οποίος αποφάσισε σε μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, σύμφωνα με τη δική του κρίση, όπως του επιτρέπουν, όπως του επιβάλουν μάλλον, οι κανονισμοί. Προσπάθησα να βρω κάποιον σαφή κανονισμό για τέτοια περίπτωση στο WSOP (δείτε εδώ: http://www.wsop.com/pdfs/2010/2010-WSOP-Rules.pdf ) βρήκα κανόνες που δεν μας λύνουν το θέμα, μάλλον μας μπερδεύουν περισσότερο. Για παράδειγμα λέει το WSOP :Page 5 : 86. A player must show both of his or her cards when playing the board to get part of the pot.Λέει όμως και το παρακάτω:Page 5 : 61. All cards will be turned face up once a player is all in and all action is complete. If a player accidentally folds/mucks their hand before cardsare turned up, the Tournament Staff reserves the right to retrieve the folded/mucked cards if the cards are clearly identifiable.Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο παίκτης δεν πέταξε "accidentaly" τα φύλλα του, αλλά επειδή νόμιζε πως έχανε, διαβάζοντας λάθος το board. Επίσης λέει ότι ο ντήλερ reserves the right , ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ να ανοίξει τα φύλλα που πετάχτηκαν.Το τί θα έκανε κάποιος TD σε αυτή την περίπτωση, στο συγκεκριμένο χέρι, που φυσικά δεν καλύπτεται από κανέναν από τους παραπάνω κανονισμούς, θα το ρωτήσω σε όλους τους tournament directors βρω στο μέλλον, σε μεγάλα τουρνουά.Για τέτεοιες περιπτώσεις όμως (που δεν περιγράφονται με σαφή άρθρα σε κανονισμούς), ο κανόνας είναι σαφής και ισχύει σε ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Για οποιαδήποτε διχογνωμία δεν περιγράφεται από τους κανονισμούς, την τελική κρίση έχει ο Διευθυντής του τουρνουά, και η απόφαση του είναι τελική... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
baskont Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 19 Απριλίου, 2011 Φίλε Νίκο, ειλικρινά λυπάμαι πολύ που έγινε κάτι τέτοιο, ειδικά επειδή ήταν το πρώτο σου live τουρνουά και ήταν πολύ πικρό να αποκλειστείς έτσι, σε μια τόσο σπάνια περίπτωση. Θα προσπαθήσω, μιλώντας και με το Apollonia να κάνουμε κάτι για να μετριάσουμε την πικρία σου, όχι επειδή υπάρχει κάποια αίσθηση ενοχής από μέρους μας, αλλά επειδή δεν θέλουμε με τίποτα κάποιος να έρχεται στο τουρνουά μας για πρώτη φορά και να φεύγει με τόση πικρία.Θα ήθελα επίσης να μιλήσω και μαζί σου, στείλε μου με μήνυμα εδώ στο pokerland το τηλέφωνο σου να σε πάρω. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
kitrinopapi Δημοσίευση 20 Απριλίου, 2011 Αναφορά Share Δημοσίευση 20 Απριλίου, 2011 Επειδη δεν θελω να δημιουργουνται εντυπωσεις και υπονοουμενα και δεν ειμαι επαγγελματιας παικτης, οι λογοι που ξεκινησα το ποστ ειναι καθαρα ηθικοι. Να ακουσω δηλαδη γνωμες απο εμπειρους παικτες και εφοσον καταληξουμε οτι οντως πρεπει σε τετοιες περιπτωσεις να γινετε υποχρεωτικο showdown ,οπως αναφερουν οι ξενοι TD στο λινκ που πόσταρα , να ενημερωσετε τους αρμοδιους του τουρνουα και αυτοι με τη σειρα τους τους ντηλερ τους ωστε να μην υπαρξει ξανα αμφιβολια.Στο πνευμα του αρχικου post του Νικου, και επειδη ειναι μια πραγματικα ενδιαφερουσα κατασταση στην οποια δεν ειναι προφανης η λυση, θα προσπαθησω να δωσω τις δικες μου σκεψεις για το πως θα αποφασιζα αν ημουν Τ.D. την εκβαση αυτης της παρτιδας...Κατ'αρχην, χωρις να ειμαι εκει, δεν μπορω να ξερω πως εξελιχθηκε η παρτιδα απο πρωτο χερι, διαβαζοντας ομως ολες τις απαντησεις κατεληξα σε αυτο που συνοψιζει και ο Βασιλης πιο κατω...Έχω λοιπόν εικόνα μόνο από παρατηρητές και παίκτες που συμμετείχαν, με τους οποίους μίλησα γι αυτό το χέρι (ακόμη και την επόμενη ημέρα, εκεί στον χώρο του cash μπορούν επίσης να το επιβεβαιώσουν πολλοί παρόντες). Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ο παίκτης έκανε call σε all in bet μετά από αρκετή ώρα και αφού κάποιοι ζητούσαν ρολόι, σε board Α-Κ-Q-J-10 rainbow. Ο παίκτης που είχε μπει all in άνοιξε Ά-Κ και μόλις είδε αυτές τις κάρτες ο caller, πέταξε κλειστά τα φύλλα του. Το ίδιο γεγονός επιβεβαίωσε και ο inspector που ενημέρωσε και τον TD , ο οποίος πήρε τελικά την απόφαση, μετά τη φασαρία που έγινε.Τα σημαντικα στοιχεια ειναι σημειωμενα, εχοντας διαφορετικη βαρυτητα στην προσπαθεια να βγει σωστη αποφαση... Το γεγονος οτι ο caller πεταξε κλειστα τα φυλλα του ειναι απο καθε αποψη λαθος, ανεξαρτητα απο το λογο που εγινε, και ειναι αυτο που προκαλει ολη την αναστατωση αρχικα. Οι λογοι που ειναι λαθος αυτη η κινηση, εχει να κανει με δυο universal κανονες του hold'em:-Καθε παιχτης σε showdown για να διεκδικησει οποιοδηποτε μερος του pot πρεπει να δειξει ακριβως δυο live cards-Αν ενας παιχτης πεταξει κλειστα τα φυλλα του προς τον dealer (και τα φυλλα αγγιξουν το muck) τα φυλλα θεωρουνται mucked και το hand θεωρειται deadΕνω ο δευτερος κανονας ειναι προφανης, και ειναι αποδεκτος απο ολους, ο πρωτος κανονας προκαλει αποριες για τον λογο που χρειαζεται η πιστη εφαρμογη του, σε καποιες περιπτωσεις που σε πρωτη αναγνωση ειναι περιττη.Ωρα για το παραδειγμα! Σε board Qs Ts 6s 4s 2h στο hu action μετα το river υπαρχει raise και call. Ο raiser λεει 'με επιασες' και ανοιγει Kh Jd για ενα busted straight draw. O caller δειχνει τον As και χωρις να δειξει το αλλο του φυλλο, πεταει τα φυλλα του στο muck και παει να μαζεψει τις μαρκες προς το μερος του. Ο dealer ομως τον σταματαει και του λεει οτι το χερι του ειναι dead και δινει το pot στον αλλο παιχτη.Γιατι το κανει αυτο ο dealer ενω ειναι φανερο οτι ο παιχτης που callαρει με τον As κανει Α high flush, χερι που ειναι καλυτερο απο το K high που εχει ο αλλος;Η απαντηση ειναι οτι ο παιχτης με τον Αs μπορει να εχει στο χερι του ενα αλλο φυλλο (οπως εναν ακομα Αs η ενα 6s η ακομα και Kh) που εχει ηδη κανει την εμφανιση του στο παιχνιδι. Στην περιπτωση αυτη που ανακαλυπτεται fouled deck γινεται ανακατασκευη του χεριου και ο καθενας παιρνει τις μαρκες που ειχε πριν αρχισει η συγκεκριμενη παρτιδα.Υπαρχει και η (ακραια ειναι η αληθεια) περιπτωση ο caller να ειχε στα χερια του τρια αντι για δυο φυλλα και πεταξε τα φυλλα του στο muck οπου υπηρχαν και τα υπολοιπα καμμενα φυλλα προσπαθωντας να το καλυψει. Σε περιπτωση που βρισκοτανε με τρια φυλλα στο χερι, το χερι του ηταν dead και το pot θα πηγαινε στον αλλο παιχτη.Και στις δυο περιπτωσεις, ο παιχτης μπορει να το ειχε καταλαβει απο την αρχη (αν ειχε πχ δυο Αs η τρια φυλλα) και να εκανε freerolling στο pot θεωρωντας οτι η θα κερδιζε το χερι, η αν οχι θα μπορουσε να διαμαρτυρηθει για fouled deck, η μπορει να το ειδε στο τελος της παρτιδας (αν ειχε πχ καποιο απο τα φυλλα στο χερι του αντιπαλου του οπως το Kh). Για να αποφευχθει καθε τετοιο ενδεχομενο, ειναι απαραιτητο σε showdown καθε παιχτης να δειχνει ακριβως δυο live cards για να εχει δικαιωμα στο pot. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Recommended Posts