Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Sweating with a pro : με small pair εκτός θέσης

Vasilis

Recommended Posts

Εγκαινιάζουμε μια νέα σειρά “δημοσιεύσεων” στις αναλύσεις παρτίδων στο forum μας.

Στις δημοσιεύσεις “Sweating with a pro” θα παρουσιάζουμε hands που έλαβαν χώρα μεταξύ επαγγελματιών παικτών του πόκερ. Θα ερχόμαστε στη θέση ενός εξ αυτών , έχοντας ως αντίπαλο κάποιο άλλο, γνωστό όνομα του παγκόσμιου πόκερ και θα προσπαθούμε να επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο παιχνιδιού απέναντί του. Θα εκφέρουμε γνώμες και απόψεις σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού των poker pros, προσπαθώντας έτσι να κατανοήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τον τρόπο σκέψης τους στο τραπέζι.

Στο τέλος, θα παρουσιάζουμε σε video το εν λόγω hand , γιατί ως γνωστόν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις! Για να έχει και λίγο... σασπένς το όλο πράγμα, δεν θα αποκαλύπτουμε το όνομα του poker pro στη θέση του οποίου παίζουμε παρά μόνο στο τέλος. Ενδεχομένως κάποιοι από εσάς να έχουν παρακολουθήσει κάποια από τα hands που θα περιγράφουμε - για να διατηρείται, όμως , το σασπένς, θα προτιμούσαμε να κρατούν ‘μυστική’ την ταυτότητα του poker pro !

Μη 'φοβηθεί' κανείς να δημοσιεύσει την άποψή του, επειδή μπορεί να διαφέρει από τον τρόπο παιχνιδιού του Poker Pro . Η σειρα "Sweating with a pro " δεν έχει σκοπό να μας υποδείξει ποιος σκέφτεται όπως ο Ivey ή ο Dwan , αλλά να μας φέρει σε επαφή με τον τρόπο σκέψης και παιχνιδιού ανθρώπων που - ισχυρίζονται πως - έχουν το πόκερ ως επάγγελμα, συμμετέχοντας σε περίοπτα τουρνουά και 'εκλεκτά' cash games . Για παράδειγμα, στην παρτίδα που ακολουθεί, δεν νομίζω να είναι ντροπή το πάσο preflop - μάλλον είναι η επιλογή ενός... κοινού θνητού, όπως οι περισσότεροι εξ ημών ! :D

Ξεκινάμε λοιπόν με μια παρτίδα cash game $400/$800/ante $200. Βρισκόμαστε στη θέση UTG και κάνουμε straddle στα $1.600 . Στη θέση UTG+1 κάθεται ο Phil Laak, ο οποίος κάνει raise στα $6.000 . Αμέσως αριστερά του, ο Howard Lederer κάνει call και όλοι οι υπόλοιποι πάνε πάσο. Κρατάμε :Tspade::4spade: .

Τι προτιμάτε; Call, Fold, ή Raise ;

Επιλέγουμε call. Το pot είναι πλεον $20.800 και το flop έρχεται :3spade::2heart::4heart: .

Κάνουμε Check ή Bet;

Επιλέγουμε check. Ο Laak ποντάρει $16.000, και ο Lederer πηγαίνει πάσο.

Πώς απαντάμε ; Fold, Call ή Raise;

Επιλέγουμε call. Το turn είναι ο :Kspade: . Τι κάνουμε; Check ή Bet;

Επιλέγουμε check . O Laak ποντάρει και πάλι, αυτή τη φορά $37.300 . Το pot φτάνει τις $90.100 . Τι κάνουμε; Check, bet ή raise?

Κάνουμε call. To river είναι η :Qdiamond: . Τι κάνουμε; Check ή Bet ;

Επιλέγουμε check. Ο Laak ποντάρει για ακόμα μια φορά - $80.000

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ειναι καλυτερο να μας λες ποιος pro ειμαστε καθε φορα γιατι ο καθενας εχει διαφορετικα range/ agression κτλ

Μ αρεσει πολυ η ιδεα αλλα να ξεκαθαρισουμε για οσους παιζουν micros " δεν θα δειτε ποτε τετοια calls/folds σε αυτα τα stakes.

Αν και ο τροπος σκεψης ειναι ο πιο σωστος και οι αποφασεις που παιρνουν σχεδον παντα οι καλυτερες οι αντιπαλοι στα micros ΔΕΝ σκεφτονται ετσι!

Θα διαλεξεις ενα συγκεκριμενο show ετσι ωστε να εχουμε πιο πολλα info για τους αντιπαλους? η random hands?

Καλά ποιανού ήταν η γελοία ιδέα να ανέβει τέτοιο hand ?Έλεος δλδ ,τη μπορεί να προσφέρει ?Να κάτσει δλδ κάποιος να αναλύσει τη σκέφτηκε ο antonius ....

Και βασικά fold pre ,πρέπει να σαι dnkaros για να κανείς call με 104 :lol:

Δεν ειναι καλυτερο να μας λες ποιος pro ειμαστε καθε φορα γιατι ο καθενας εχει διαφορετικα range/ agression κτλ

Μ αρεσει πολυ η ιδεα αλλα να ξεκαθαρισουμε για οσους παιζουν micros " δεν θα δειτε ποτε τετοια calls/folds σε αυτα τα stakes.

Αν και ο τροπος σκεψης ειναι ο πιο σωστος και οι αποφασεις που παιρνουν σχεδον παντα οι καλυτερες οι αντιπαλοι στα micros ΔΕΝ σκεφτονται ετσι!

Θα διαλεξεις ενα συγκεκριμενο show ετσι ωστε να εχουμε πιο πολλα info για τους αντιπαλους? η random hands?

Τα hands που θα παρουσιάζονται δεν θα ειναι απαραιτητα απο καποιο συγκεκριμενο show . Μπορει να ειναι απο τουρνουα EPT , WPT , απο HSP , PAD , ή οτιδηποτε αλλο - πλεον υπαρχουν δεκαδες.

Ενδεχομένως επισης κάποιες φορές να μην υπάρχουν και σε video , αλλά να προέρχονται από καποιο forum στο οποίο post - άρουν κάποιοι επαγγελματιες.

Σχετικά με αυτό που αναφερεις φιλε plress στην αρχη... Δεν κριθηκε σκοπιμο να αναφερεται ο poker pro , για να μην εμφανιστουν 'καλοθελητες' σαν τον takearisk που θα πανε να ξεσκονισουν το youtube , θα βρουν το hand και μετα, με υφος 1000 καρδιναλιων, θα σου πουνε οτι "Τον βαζω σε Α - J ".

Οντως, το εν λογω hand δεν προσφέρεται για... εκπαιδευση στα micro stakes . Δεν είναι κακό καμιά φορά να παρουσιάζουμε και τέτοια hands όμως. Νομίζω ότι στο site υπάρχουν πολλά παραδείγματα για cash games και tourneys σε όλα τα stakes .

Καλά ποιανού ήταν η γελοία ιδέα να ανέβει τέτοιο hand ?Έλεος δλδ ,τη μπορεί να προσφέρει ?Να κάτσει δλδ κάποιος να αναλύσει τη σκέφτηκε ο antonius ....

Ναι, είναι πολύ ενδιαφέρον. Δε σου άρεσε η ανάλυση του Robl; Εγώ νομίζω ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά με το προσπαθούμε να σκεφτούμε με αυτό τον τρόπο.

πρέπει να σαι donkaros για να κανείς call με 104 :lol:

Ή να είσαι ο Antonius. Εκτός αν εννοείς ότι ο Antonius είναι donkaros.......

Και βασικά fold pre ,πρέπει να σαι dnkaros για να κανείς call με 104 :lol:

Η 'γελοία' ιδέα του να επιλεγεί ένα hand μεταξύ παικτών παγκοσμίου κλάσης, όχι προφανώς για να δούμε αν κανείς σκέφτεται σαν αυτούς, αλλά για να φανεί πώς κάποιοι παίκτες που παίζουν σε τέτοια stakes σκέφτονται και πώς παίζουν ήταν η δική μου.

Δεν ξέρω, αλλά στα όσα χρόνια ασχολούμαι με το πόκερ, δεν με ενδιέφερε πάντα να βλέπω πως παίζει ο Brunson ή ο Ivey με Α-Κ ή με λοζέ βαλέδες. Μου αρέσει να τους βλέπω να παίζουν και τέτοια hands . Να 'πιάνουν σκ@τα και να το κάνουν χρυσάφι' όπως λεει η λαϊκή ρήση. Εξάλλου, hands με suited connectors ή big pairs ή big slick ή flush draws ή bottom sets υπάρχουν και θα υπάρχουν δεκάδες, στο forum . Κανε στον εαυτό σου τη χάρη και δες ένα διαφορετικό hand . Ελπιζω να καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.

Φιλικά.

Lol ,δεν φαντάζομαι να ψαρωσες mellisourge και να νόμισες ότι κράζω antonius .

@ Themis :Ντάξει δεν λέω είναι πολύ ενδιαφέρον χέρι . Αλλά τη προσφέρει σε σένα που κανείς limp /call pre σε nl 100,μια ανάλυση της σκέψης του antonius ?να πω ότι ήταν hand κάποιου αγνώστου οκ ,αλλά να προσπαθούμε να πούμε πως θα παίζαμε στη θέση του antonius ,που είναι και ο μόνος btw παγκόσμιου κλάσης που συμετέχει σε αυτό το hand ,είναι λίγο γελοίο .Αν δεν είσαι ο antonius απλά κάνε fold pre ,αυτή είναι η μόνη ανάλυση που χρειάζεσαι

Όχι δεν πίστεψα ότι κράζεις τον Antonius, αλλά διαφωνώ στο ότι δεν υπάρχει ανάλυση στο χέρι. Preflop το optimal play είναι fold. Οκ. Αλλά postflop δεν μπορούμε να κάνουμε ανάλυση; Βάλε στο κάτω κάτω τον εαυτό σου να παίζει απέναντι στον Laak postflop. Τι θα έκανες;

@moderator το εχω δει το συγκεκριμενο hand και πιστευω μονο ενας παικτης σαν τον Antonius θα μπορουσε να κανει τετοιο call

αυτο που ειπα για τα micros ειναι οτι επειδη οι pros παιζουν 10-4s, και ακολουθουν μεχρι το river me bottom pair δεν σημαινει οτι ειναι κερδοφορα στρατηγικη στα micros. ειναι 100% πεταμενα λεφτα :D μαθαινεις πολλα αλλα δεν μπορεις να τα εφαρμοσεις!

τα σχολια που κανουν τα βρισκω πολυ χρησιμα, και στο τελος του καθε hand θα μου αρεσε αν μπορω να δω και ενα video...

@the-man: το hand παιχτηκε με σκοπο να το γυρισει σε μπλοφα, καποια στιγμη θα σου χρειαστει, σε καποιο μεγαλο τουρνουα ισως....

γιατι ολοι μπορουν να παιξουν pocket aces kai nuts το θεμα ειναι πως παιζεις και τα υπολοιπα φυλλα

p.s. η σκεψη του antonius δεν αναλυεται! ποσο sick ειναι το callπου κανει στο river με Qhigh και κερδιζει???

Βάλε στο κάτω κάτω τον εαυτό σου να παίζει απέναντι στον Laak postflop. Τι θα έκανες;

θα του εδινα κατευθειαν οσο λεφτα εχω και θα εφευγα :lol::lol::lol: μην χανει κ τον χρονο του ο ανθρωπος :D

μπορεις να μου πεις τι ειναι λοζε?

@the-man: το hand παιχτηκε με σκοπο να το γυρισει σε μπλοφα, καποια στιγμη θα σου χρειαστει, σε καποιο μεγαλο τουρνουα ισως....

γιατι ολοι μπορουν να παιξουν pocket aces kai nuts το θεμα ειναι πως παιζεις και τα υπολοιπα φυλλα

p.s. η σκεψη του antonius δεν αναλυεται! ποσο sick ειναι το callπου κανει στο river με Qhigh και κερδιζει???

ε?

κάθε μέρα βλέπω όλο και περισσότερο γιατί πρέπει να φύγω από την ελλάδα. το θέλω όσο τίποτα. απλά κάθε μέρα βλέπω ότι πρέπει να παλέψω πιο πολύ για να φύγο πιο γρήγορα.

οτο βλέπω στο επάγγελμα μου.. το βλέπω γύρο μου το βλέπω ακόμα και στο πόκερ ...

MIZERIA MIZERIA ΜΙΖΈΡΙΑ όλο κουτσομπορλιο και μαλακίες δηλαδή μιζέρια !!!!

το αν φταίει ο takearisk ;η ο Θέμης απλά είναι ΜΙΖΈΡΙΑ στο τετράγωνο.

για λύπηση είμαστε σε κάθε επίπεδο.

Γαμ****η ελληνική οικογένεια. ποτέ δεν μας έμαθες να είμαστε ανταγωνιστικοί, τελειομανείς , και να έχουμε στόχους ....

παρά μόνο πως να θάβουμε τον γείτονα ...

Fold pre...

Αυτό είναι προφανές. Απλά ο Antonius είπε να κάνει κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται να παίζεις και κάποια φύλλα που είναι εντελώς εκτός του range σου εναντίων αυτών των αντιπάλων. Αλλά φαντάζομαι αυτό το ξέρεις ήδη. Οπότε μας λες "fold pre" για να μην παίξουμε T4 στα micros; Anyway, κάτι για τα επόμενα streets;

Fold pre...

Αυτό είναι προφανές. Απλά ο Antonius είπε να κάνει κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται να παίζεις και κάποια φύλλα που είναι εντελώς εκτός του range σου εναντίων αυτών των αντιπάλων. Αλλά φαντάζομαι αυτό το ξέρεις ήδη. Οπότε μας λες "fold pre" για να μην παίξουμε T4 στα micros; Anyway, κάτι για τα επόμενα streets;

Τι προτιμάτε; Call, Fold, ή Raise ;

Αφου μας ρωταει απαντησα.. Οπου και να παιζεις ρεαλιστικα δεν νομιζω να δεις profit παιζοντας T4 μην τρελαθουμε.. Αν ηταν 79s/8Ts/ κατι τετοιο να το καταλαβω.. Στην TV ειναι λογικο να γινεται fancy play εχει διαφορα απο το να καθεσαι σπιτι σου η στο καζινο και να παιζεις imo..

Εγώ δεν είπα ότι δεν ρώτησε. Απλά η απάντηση είναι προφανής στους περισσότερους από εμάς. Σε ρώτησα αν έχεις κάτι να πεις για τα υπόλοιπα streets. Θα ήταν πιο εποικοδομητικό.

Δεν μπορω να σχολιασω το play του Antonius εκει, εδω σε topic για 200nL σπανια απανταω και αν γιατι δεν εχω επαφη με τα stakes ποσο μαλλον σε ενα tv cash game που οι δυναμικες ειναι τετοιες μεταξυ των παιχτων..

Δεν μπορω να σχολιασω το play του Antonius εκει, εδω σε topic για 200nL σπανια απανταω και αν γιατι δεν εχω επαφη με τα stakes ποσο μαλλον σε ενα tv cash game που οι δυναμικες ειναι τετοιες μεταξυ των παιχτων..

Ε ναι κανένας δε μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε καν ο Robl που σχολιάζει στο video και είναι top pro. Τα dymanics δεν τα ξέρει κανείς εκτός από τους ίδιους τους παίχτες. Απλά αν ο καθένας βάλει τον εαυτό του στη θέση του Antonius θα λέγαμε τη γνώμη μας.

Ρε παιδια γιατι τρελενεστε? Απλα ο Laak ειναΙ φλωρος και ο Αntonius το ξερει

Φλώρος; Εγώ ξέρω ότι στο big game είχε μοϊκάνα. :lol:

Υπήρχε περίπτωση να δημοσίευες αυτή την παρτίδα ως παρτίδα που παίχτηκε σε ελληνικό καζίνο και να μην έπεφταν όλοι να φάνε τον νικητή επειδή είναι άσχετος, ηλιθιος, calling station και να τον παρότρυναν να πάει να πλύνει κανένα πιάτο; (αν η νικήτρια ήταν γυναίκα). Το γράφω όχι γιατί θεωρώ τον antonius donk (να πέσει φωτιά να με κάψει), αλλά γιατί η παρτίδα αυτή δείχνει πόσο πολύπλοκο αντικείμενο είναι το πόκερ και πόσο διαφορετικες οπτικές μπορεί να έχει. Για να παίξεις πάντως με Τ4 και εκτός θέσης πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου σου και ίσως να έχεις και κάποια τελλς απέναντί του.

Όσον αφορά την ίδια την παρτίδα, ο antonius παίζει με πολύ μεγάλο variance και για αυτό παίζει τα συγκεκριμένα φύλλα και με το συγκεκριμένο τρόπο. Το call του είναι πολύ εξεζητημένο, καθώς κερδίζει δύο φύλλα και μόνο, το ΑΤ και το ΑJ. Οποιαδήποτε άλλα φύλλα με αυτή τη δράση τον κερδίζουν. Αν είχα πάντως ένα σχόλιο για την παρτίδα, είναι ότι ο Lederer έπαιξε απαίσια. Δηλαδή τη περίμενε να δει να για συνεχίσει, Α88;

Τέλος ένα σχόλιο για την ανωνυμία των αντιπάλων. Όσο και να θέλεις να προστατέψεις το αποτέλεσμα της παρτίδας, δε γίνεται να μη λες κάποια πράγματα για τους παίχτες και το παιχνίδι τους. Είναι άλλο να πεις ότι ο Laak εκανε raise και ο Ferguson call (που σημαίνει αυτόματα ότι παίζεις μόνο ΑΑ,ΚΚ) και άλλο να πεις ότι ο Farha εκανε raise και ο Dwan reraise preflop. (που σημαίνει ότι μπορεί το Τ4ς να είναι και οριακά μπροστά)

Ρε παιδια γιατι τρελενεστε? Απλα ο Laak ειναΙ φλωρος και ο Αntonius το ξερει

Φλώρος; Εγώ ξέρω ότι στο big game είχε μοϊκάνα. :lol:

ενω ο antonius δεν ειχε ποτε :lol:

Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση χωρίς να ξέρουμε πόσο δεεπ είναι.

Αν είναι 100 ββ τότε nh donk! me T4

An einai 300 bb tote UTG = donk easy call klp

Είναι γεγονός ότι τα stacks παίζουν ρόλο, δυστυχώς δε τα γνωρίζω.

Εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο. Θα ηθελα να φανταστειτε τον εαυτο σας στα stakes στα οποια αρέσκεστε να παίζετε. Ας πουμε, 0.25 / 0.50 $ . Εχετε μπροστα σας $100 και εχετε κανει straddle στο $1. ο αντιπαλος στη θεση UTG + 1 κανει raise στα $3.5, υπάρχει ακόμα ένα call , και κρατάτε Ts - 4s . Κάνετε το call ;

Δεν εχετε βρεθει σε τετοια θεση, στην οποια κρατάτε ένα μέτριο προς κακο hand , αλλά μια σειρά συγκυριών (κάποιο κερδισμενο pot , καποια μπλόφα σας που πέρασε, σειρά κερδισμενων hands κλπ κλπ κλπ) σας εχουν ανεβασει την αυτοπεποίθηση, ώστε να κάνετε ένα, εν γένει αμφιλεγόμενο, call ;

Εγώ το έχω κάνει - και φυσικά την έχω πατήσει. Με λίγα λόγια, δε νομίζω να είναι και ΤΟΣΟ απιθανο να βρεθείτε σε μια κατάταση, όπως αυτή που διαμορφωθηκε για τον Αντόνιους POST Flop ... ;-)

Γιαυτο και ο dmelissourgos προσπαθεί να στρέψει τα σχόλια και τη συζήτηση στην post flop action ... ( έτσι κατάλαβα εγώ τουλάχιστο ! )