Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

aporia gia hand

koh1990

Recommended Posts

δεν πρεπει να απανταμε εδω με το σκεπτικο οτι για να το εβαλε ποστ σημαινει οτι τελικα εχασε και θελουμε να απαντησουμε εξυπνα..για μενα το μονο φυλλο που χανεις ειναι το AQ καρδιες. Αμα εχει αυτο, ας το εχει δεν μπορεις να παιζεις φοβισμενος παντα οτι εχει τα νατς ο αλλος.

Φίλε μου δεν απαντάω ποτέ για να το παίξω έξυπνος..Βλέπω το χέρι και λέω τη γνώμη μου με την οποία όπως βλέπεις κανείς δε συμφωνεί οπότε μάλλον χαζός παρά έξυπνος φαίνομαι!!!

Στην εξίσωση δεν έχω συμπεριλάβει το γεγονός ότι η συμμετοχή του τουρνουά είναι πολύ χαμηλή κι επομένως απέναντι μας μπορεί να έχουμε ραντομ άκυρο παίκτη..

Επιμένω και λέω πως θεωρώντας ότι ο αντίπαλος μας ξέρει τι κάνει δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει floating το flop . Είναι πολύ χαζό από μέρους του να κάνει call το φλοπ πιστεύοντας ότι θα μας μπλοφάρει στο turn όταν μετά το call του το Pot θα έχει φτάσει στο θεό και θα είναι μεγαλύτερο από το stack που μας απομένει. Μόνο και μόνο για αυτό λοιπόν θεωρώ πως "κάτι" έχει.

Όπως το βλέπω αυτό το "κάτι" δεν μπορεί να είναι τπτ άλλο εκτός από draw , set , η Κ..

Βλέποντας το turn απομένει ένας μόνο Κ να κρατάει ο αντίπαλος στα χέρια του και επομένως οι συνδυασμοί είναι λίγοι.. πολύ λιγότεροι από τους συνδυασμούς που μας κερδίζουν... Το stack που μας μένει είναι 33bb και είναι μια χαρά για να παίξουμε από το να τα βάλουμε σε αυτό το spot ...

Nίκο εγώ τουλάχιστον δεν διαφώνησα μαζί σου, απλά έγραψα τι θα έκανα εγώ. Και πάλι καλά που έμειναν κάποιοι και γράφουν κατι τις να βλέπουμε σοβαρές απόψεις εδώ μεσα.. τεςπα.. Ακου λίγο.. Δεν νομίζω να καταφέρω ποτέ -όσο ζω - στο $4 να κάνω c/f εκεί...Ρεαλιστικά δηλαδή αμα το δεις νομιζω neither u can,..

Ερώτησ νίκο: το flat call/floating flop με κακοπαιγμένο PP pre το αποκλείειςs?

****To μήνυμα μετατράπηκε από greeklish

Moderator: Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε μόνο ελληνικά στο φόρουμ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν πρεπει να απανταμε εδω με το σκεπτικο οτι για να το εβαλε ποστ σημαινει οτι τελικα εχασε και θελουμε να απαντησουμε εξυπνα..για μενα το μονο φυλλο που χανεις ειναι το AQ καρδιες. Αμα εχει αυτο, ας το εχει δεν μπορεις να παιζεις φοβισμενος παντα οτι εχει τα νατς ο αλλος.

Φίλε μου δεν απαντάω ποτέ για να το παίξω έξυπνος..Βλέπω το χέρι και λέω τη γνώμη μου με την οποία όπως βλέπεις κανείς δε συμφωνεί οπότε μάλλον χαζός παρά έξυπνος φαίνομαι!!!

Στην εξίσωση δεν έχω συμπεριλάβει το γεγονός ότι η συμμετοχή του τουρνουά είναι πολύ χαμηλή κι επομένως απέναντι μας μπορεί να έχουμε ραντομ άκυρο παίκτη..

Επιμένω και λέω πως θεωρώντας ότι ο αντίπαλος μας ξέρει τι κάνει δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει floating το flop . Είναι πολύ χαζό από μέρους του να κάνει call το φλοπ πιστεύοντας ότι θα μας μπλοφάρει στο turn όταν μετά το call του το Pot θα έχει φτάσει στο θεό και θα είναι μεγαλύτερο από το stack που μας απομένει. Μόνο και μόνο για αυτό λοιπόν θεωρώ πως "κάτι" έχει.

Όπως το βλέπω αυτό το "κάτι" δεν μπορεί να είναι τπτ άλλο εκτός από draw , set , η Κ..

Βλέποντας το turn απομένει ένας μόνο Κ να κρατάει ο αντίπαλος στα χέρια του και επομένως οι συνδυασμοί είναι λίγοι.. πολύ λιγότεροι από τους συνδυασμούς που μας κερδίζουν... Το stack που μας μένει είναι 33bb και είναι μια χαρά για να παίξουμε από το να τα βάλουμε σε αυτό το spot ...

Nίκο εγώ τουλάχιστον δεν διαφώνησα μαζί σου, απλά έγραψα τι θα έκανα εγώ. Και πάλι καλά που έμειναν κάποιοι και γράφουν κατι τις να βλέπουμε σοβαρές απόψεις εδώ μεσα.. τεςπα.. Ακου λίγο.. Δεν νομίζω να καταφέρω ποτέ -όσο ζω - στο $4 να κάνω c/f εκεί...Ρεαλιστικά δηλαδή αμα το δεις νομιζω neither u can,..

Ερώτησ νίκο: το flat call/floating flop με κακοπαιγμένο PP pre το αποκλείειςs?

****To μήνυμα μετατράπηκε από greeklish

Moderator: Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε μόνο ελληνικά στο φόρουμ

Πρώτον σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αν και η διαφωνία είναι προφανές ότι θα υπάρχει και σε καμία περίπτωση δεν είναι κατακριτέα για αυτό συζητάμε άλλωστε για να μπορεί ο καθένας να πει τη γνώμη του. Για να απαντήσω στην ερώτηση σου δε νομίζω ποτέ σε 4$ να φτάσω τόσο βαθιά γιατί το πιθανότερο είναι να το έχω καρφώσει από τα πρώτα levels και φυσικά αν φτάσω τόσο βαθιά όντως δε νομίζω να το πετάξω αφού δεν πρόκειται καν να κάτσω να το σκεφτώ πολύ πολύ.. Το έγραψα όμως και σε πιο πάνω post ότι αφήνω έξω από την εξίσωση τη χαμηλή συμμετοχή που έχει το τουρνουά και το ενδεχόμενο ο αντίπαλος μας να είναι άσχετος με το αντικείμενο. Εγώ αναφέρομαι στο χέρι αυτό καθ'αυτό θεωρώντας ότι απέναντι μας έχουμε παίκτη που "ξέρει" τι κάνει..

Το γεγονός λοιπόν ότι μας κάνει flat call preflop και δεν απαντάει με 5-bet παρόλο που τα stack το επιτρέπουν προσωπικά μου δείχνει ότι μας δίνει credit ότι έχουμε όντως δυνατό χέρι.. Θεωρώ λοιπόν πως ο ίδιος μας έχει τοποθετήσει σε κάποιο range τύπου ΑQ +, ΤΤ+ .. Επομένως θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνει floating εκεί με γενικά χέρια ή pp επαναλαμβάνω αν ξέρει τι κάνει..

@siantoufis : είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια απλή μαθηματική απάντηση για το τι είναι σωστό από τη στιγμή που διαφωνούμε στο τι μπορεί να κρατάει ο αντίπαλος.. Πίστεψε με πως όταν παίζω poker το τελευταίο που κάνω είναι να φοβάμαι ότι με το που δέχομαι call ή raise ο αντίπαλος έχει nuts ...απλά όπως βλέπω εγώ το χέρι μου φαίνεται ότι το να παίξουμε τα ρέστα μας εκεί στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ένα break even situation in the long run χωρίς κανένα edge οπότε μόνο και μόνο το γεγονός ότι με fold συνεχίζω αξιοπρεπώς στο τουρνουά μου αρκεί για να πάω πάσο.

Καταρχήν εγώ δεν πόσταρα ούτε για να δω πιος είναι πιο έξυπνος από τους άλλους ούτε επειδή είμαι η σουπερ παιχτούρα που θα μάθει σε όλους πόκερ :P . Και σε σχέση με τους περισσότερους εδώ μέσα Γαϊδαράκος.... είμαι. Και για αυτό δεν ποστάρω σε hands συχνά έως καθόλου , γιατί το να πεις σε κάποιον πως έπαιξε την παρτίδα κτλ πάνω από όλα πρέπει να έχεις γνώσεις και εμπειρία αρκετή.

Επειδή όμως καλός η κακός σε αυτά τα buy in παίζω , άσχετα από κάποιες ζαριές.. που και που παραπάνω, το fold σε αυτό το σημείο είναι 1% στο κεφάλι μου . Το άφησες εκτός της ανάλυσης σου και καλά έκανες , αλλά ακόμα και σε μεγαλύτερο buy ιν δύσκολα θα ανέβαινε τρέλα το c / f .

Τώρα το να κάνω preserve το stack μου τον 33BB είναι ένας σοβαρός λόγος αλλά όχι για το 4.4$ σε αυτά αν δεν παίζεις για το FT δύσκολα βγάζεις profit και ένα stack 66 η ακόμα και 100 αν διπλασιάσουμε σε πάει εκεί άνετα (?).

Και πάλι .. εγώ δεν έβγαλα από την εξίσωση ότι μπορεί στο turn να πέσουμε σε nuts , αλλά προτιμώ να τελειώσω την παρτίδα εκεί και να έχω 66BB παρά να checkaro και να ανοίξει h το river . Μπορεί έτσι να ξεφύγω πιο εύκολα βέβαια και να foldaro σε all in του στο river αλλά είμαι περισσότερο του accumulate παρά του preserve .....

Αυτή είναι απλά η γνώμη μου βέβαια από την αρχή και απλά την υποστήριξα μέχρι εδώ . Αν κάποιος το πήρε στραβά , sorry . Αυτό που θα γούσταρα είναι να πει κάποιος φιλαράκι αυτό σβηστό από το mυάλο σου όταν παίζεις κτλ .

Όσο για τη μαθηματική απάντηση και πόσο +/- EV είναι ένα pusharisma εδώ μακάρι να μπορεί και να θέλει κάποιος που ξέρει να την κάνει και να την postarei . Γιατί μόνο έτσι μπορεί να σταματήσω να pusharo εδώ .

αυτά ... σοβαρά η όχι δεν ξέρω...

Καταρχήν εγώ δεν πόσταρα ούτε για να δω πιος είναι πιο έξυπνος από τους άλλους ούτε επειδή είμαι η σουπερ παιχτούρα που θα μάθει σε όλους πόκερ :P . Και σε σχέση με τους περισσότερους εδώ μέσα Γαϊδαράκος.... είμαι. Και για αυτό δεν ποστάρω σε hands συχνά έως καθόλου , γιατί το να πεις σε κάποιον πως έπαιξε την παρτίδα κτλ πάνω από όλα πρέπει να έχεις γνώσεις και εμπειρία αρκετή.

Επειδή όμως καλός η κακός σε αυτά τα buy in παίζω , άσχετα από κάποιες ζαριές.. που και που παραπάνω, το fold σε αυτό το σημείο είναι 1% στο κεφάλι μου . Το άφησες εκτός της ανάλυσης σου και καλά έκανες , αλλά ακόμα και σε μεγαλύτερο buy ιν δύσκολα θα ανέβαινε τρέλα το c / f .

Τώρα το να κάνω preserve το stack μου τον 33BB είναι ένας σοβαρός λόγος αλλά όχι για το 4.4$ σε αυτά αν δεν παίζεις για το FT δύσκολα βγάζεις profit και ένα stack 66 η ακόμα και 100 αν διπλασιάσουμε σε πάει εκεί άνετα (?).

Και πάλι .. εγώ δεν έβγαλα από την εξίσωση ότι μπορεί στο turn να πέσουμε σε nuts , αλλά προτιμώ να τελειώσω την παρτίδα εκεί και να έχω 66BB παρά να checkaro και να ανοίξει h το river . Μπορεί έτσι να ξεφύγω πιο εύκολα βέβαια και να foldaro σε all in του στο river αλλά είμαι περισσότερο του accumulate παρά του preserve .....

Αυτή είναι απλά η γνώμη μου βέβαια από την αρχή και απλά την υποστήριξα μέχρι εδώ . Αν κάποιος το πήρε στραβά , sorry . Αυτό που θα γούσταρα είναι να πει κάποιος φιλαράκι αυτό σβηστό από το mυάλο σου όταν παίζεις κτλ .

Όσο για τη μαθηματική απάντηση και πόσο +/- EV είναι ένα pusharisma εδώ μακάρι να μπορεί και να θέλει κάποιος που ξέρει να την κάνει και να την postarei . Γιατί μόνο έτσι μπορεί να σταματήσω να pusharo εδώ .

αυτά ... σοβαρά η όχι δεν ξέρω...

??? Ποιος να την πάρει στραβά και γιατί??? κουβέντα κάνουμε.. Ακόμα και το αν είναι + ή - ΕV και πόσο για να υπολογιστεί πρέπει να βάλεις κάτω τα πιθανά φύλλα που κρατάει ο αντίπαλος... Από τη στιγμή που υπάρχει διαφωνία σε αυτό δεν μπορεί να υπολογιστεί. Απλό παράδειγμα είναι πως αν σε εκείνο το spot με κάποιο τρόπο ξέρουμε ότι ο αντίπαλος κρατάει μόνο nuts είναι - ΕV ενώ αν ξέρουμε ότι κρατάει άπειρα φύλλα σίγουρα είναι +EV .. οπότε δεν έχει νόημα να σου γράψω μια εξίσωση που θα αποδεικνύει αυτό που ισχυρίζομαι από τη στιγμή που διαφωνείς με τα δεδομένα της εξίσωσης... Αυτή είναι άλλωστε και η διαφορά που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους ότι αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις διαφορετικά.. Και ξαναλέω ότι επειδή άφησα απ'έξω κάποιους παράγοντες δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να δεχτώ ότι σε τουρνουά των 4$ πιθανότατα εκεί να είναι ένα σημείο που όντως είναι πιο σωστό να παίξουμε τα ρέστα μας.

Οκ, συνεχίζω να pusharo λοιπόν και αν μου τύχη σε κανα 200αρι θα σε θυμηθω, γιατι χρειαζεται και το preserve καμία φορά .

απλά τώρα για να βγάλο και λίγη γαϊδούρια...

Σε μια παρτίδα είτε σε κατάσταση in game η όπως τώρα που την ξαναβλέπουμε για να κρίνουμε αν μια κίνηση είναι +/- πρέπει να το κάνουμε βάζοντας τον αντίπαλο σε ένα και μόνο χέρι ? η απέναντι σε ένα range όπως εδώ .. που έχουμε και nuts κατάσταση με 44,55 η flush αλλά και φύλλα που μπορεί να νικάμε ?

Πάντα πρέπει να βάζεις τον αντίπαλο σε range και όχι σε συγκεκριμένο χέρι. Πόσες φορές άλλωστε έχεις εκπλαγεί από αυτό που σου έδειξε ο αντίπαλος (με καλό ή κακό τρόπο);