Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Poker-Edge για HU NLHE Cash games

Mar0cR3am

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση που όμως θα με βοηθήσει πολύ. Οπότε όποιος γνωρίζει θα του ήμουν υποχρεωμένος.

Παίζω HU NLHE Cash games (αυτή την περίοδο στα 0.25/0.5 τραπέζια του Pokerstars ). Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο λογισμικό, και αφού τα δοκίμασα όλα θεωρώ ότι το Poker Edge είναι ίσως το καλύτερο στο χώρο του. Ένα πράγμα με προβληματίζει όμως. Οι βάσεις που κρατάει το εν λόγω πρόγραμμα και κατά προέκταση τα στατιστικά στοιχεία μπορεί να προέρχονται από κάθε είδους table (πχ 6max , 9max etc ). Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι το εξής:

Όταν κάθομαι σε ένα τέτοιο HU τραπέζι, τα στατιστικά που θα παίρνω από το PokerEdge είναι εξειδικευμένα από τέτοια τραπέζια ή είναι το άθροισμα όλων των παιχνιδιών NLHE που παίζει ο αντίπαλος?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@dmelissourgos : Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στα software αυτά, μέχρι τώρα έπαιζα βάση των δικών μου notes (που στα 50NL HU NLHE είναι κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό - πχ μπορώ να καταλάβω αν κάποιος είναι TAG or LAG or tight passive μέσες άκρες σε 50 hands αν παίζω συγκεντρωμένα). Το Poker-Edge μου φαινόταν καλύτερο γιατί είχε καλύτερo HUD (in my humble opinion), καθώς και διατηρεί μια μεγάλη βάση από hands την οποία την έχεις έτοιμη από την πρώτη στιγμή που παίζεις. Δεν εξέτασα σε βάθος τα software αυτά, μόνο τα trials, απλά το Poker-Edge μου φάνηκε καλύτερο σα software γενικά. Παρ'όλα αυτά οι γνώμες από πιο έμπειρους είναι φυσικά παραπάνω από καλοδεχούμενες.

Τώρα όσον αφορά το σχόλιο του the-man, θα απαντήσω ως εξής. Καταλαβαίνω γιατί πχ το Pokerstars έχει κάνει ban to Poker-Edge. Δεν καταλαβαίνω γιατί όμως το Poker-Edge είναι banned, ενώ μπορείς να αγοράσεις ένα τεράστιο hand history πχ από το PokerTableRatings και να το κάνεις import στο ΗΕΜ. Επιπλέον, αν και banned, το Poker-Edge δε γίνεται αντιληπτό από κανέναν, ή τουλάχιστον αυτό βλέπω στα διάφορα forums και από τη μια βδομάδα που το χρησιμοποιούσα. Άρα, δε βρίσκω κανένα λόγο να μη χρησιμοποιήσω το Poker-Edge (αν αυτό είναι όντως το καλύτερο), αφού ούτε ηθικά ούτε ουσιαστικά η απαγόρευση του Pokerstars δεν έχει ιδιαίτερη ουσία...

Δε μπορώ να σε συμβουλέψω για το ποιο είναι καλύτερο, γιατί δεν έχω δοκιμάσει το Poker Edge. Απλά από τα νόμιμα τα καλύτερα είναι το Pokertracker και το Holdem Manager και προσωπική μου προτίμηση είναι το Holdem Manager.

Τώρα όσο για το αν υπάρχει ουσιαστική απαγόρευση έχω μόνο να σου πω ότι αν κάποτε καταλάβουν με κάποιο τρόπο ότι χρησιμοποιείς απαγορευμένα third party softwares, θα σου στείλουν μια προειδοποίηση και αν συνεχίσεις θα σου κλειδώσουν μόνιμα το λογαριασμό. Το ίδιο ισχύει και αν καταλάβουν ότι έχεις φορτώσει αγορασμένα χέρια στο Holdem Manager ή στο Pokertracker σου. Μη με ρωτήσεις πως θα καταλάβουν τι ακριβώς χρησιμοποιείς, δε το έχω ψάξει, απλά έχω ακούσει από παιδιά ότι έχουν φάει ban για τα third party softwares.

Ενδιαφέρον. Δεν είχα ακούσει για άτομα που έχουν φάει ban, σίγουρα δε θα ήθελα κάτι τέτοιο. Μου προκαλεί εντύπωση αν μπορούν να καταλάβουν ότι έχεις αγοράσει hand histories από κάποιο site οπως το pokertableratings. Γι'αυτό το λόγο κοιτάω τι θα πάρω, μη δώσω τα λεφτά μου τσάμπα, και γι'αυτό ρωτάω τη γνώμη σας :)