Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Χαίρετε & Καλή Χρονιά!

Λόγω της ημέρας (Πρωτοχρονιά) και μέσω Google βρήκα την κοινότητά σας.

Θα ήθελα να συνδράμετε σε έναν προβληματισμό που με απασχολεί:

Ασχολούμαι εδώ και 4 χρόνια με το Sports Betting. Νομίζω πλέον είμαι αρκετά καλός παίκτης, αν και δεν έχω καταφέρει να περάσω σε συνολική κερδοφορία ακόμα.. λίγο αντιφατικό αυτό, αλλά πιστεύω δεν έχω ψευδαίσθηση. Για να δώσω ένα στίγμα του δικού μου παιχνιδιού: βλέπω κάθε αγώνα ξεχωριστά και δεν έχω συγκεκριμένη ταχτική, παίζω μόνο αγώνες ποδοσφαίρου που πιστεύω πως το κατέχω καλά.. κι έχω αρκετά βαθιά ενημέρωση(reportaz) για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς και tv παρακολούθηση. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είχα πειθαρχία στα πονταρίσματα, μόλις "γινόμουν" έπαιρνα πάνω μου μεγαλύτερα στοιχήματα με αποτελεσμα με 2-3 συνεχόμενες αποτυχίες να ξαναξεκινώ απ το μείον.

Μπορώ να γράφω ώρες για τον στοιχηματισμό, μα ας περάσω σε κάποιες "πρωτόλειες" ερωτήσεις για το poker. Καλά καλά δεν γνωρίζω πως παίζεται μα έχω αντιληφθεί πως είναι πολύ δημοφιλές κι επίσης πως αν είσαι πολύ καλός & έμπειρος παίκτης μπορείς να μαζεύεις κάποια ποσά από παίκτες με πιο μειωμένες δυνατότητες, σε long term βάση πάντα.. [διάβασα και το sticky θέμα για το αν είναι περισσότερο τεχνικό ή τυχερό το poker, εγώ πιστεύω πως πρέπει κάποιος να έχει εμπειρία αλλά και να βρίσκεται σε πολύ καλή διανοητική/φυσική/ψυχολογική κατάσταση για να μπορέσει να αποδώσει σε οτιδήποτε ανάλογο.. τα γνωρίζω καλά κι απ το live betting στην Betfair αυτά, άρα πρέπει να είναι βασικά τεχνικό χωρίς να παραγνωρίζουμε τον τομέα τύχη]

Πάμε σε πιο συγκεκριμένα υποθέματα:

Προσωπικά μπορώ ν ασχοληθώ μόνο την περίοδο των σχολικών διακοπών. Ας πούμε 3 μήνες τον χρόνο.. και αυστηρά after midnight, μόνο τότε μπορώ να είμαι συγκεντρωμένος 100%.

*Πόσο χρόνο (χρόνια) εξάσκησης πιστεύετε πως χρειάζεται ένας "φέρελπις" παίκτης -που έχει δηλ. σε ικανό βαθμό τις πιο απαραίτητες προϋποθέσεις (πάντως αριθμομνήμων δεν είμαι ιδιαίτερα, θυμάμαι τον Τάραμας που το ανέφερε..) για να βρεθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο ας πούμε με τον μέσο on-line παίκτη, άντε και λίγο καλύτερο απ τον μέσο.. όχι πάντως ν ανταγωνιστεί την ελίτ, μην τρελαθούμε..

*Επίσης, ποιόν θεωρείτε ένα καλό χώρο/τρόπο εξάσκησης, χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτούν ιδιαίτερα χρήματα.. έχω μια αίσθηση πάντως πως αν το παιχνίδι δεν παίζεται με πραγματικό χρήμα μπορεί και να μην είναι το "κανονικό" παιχνίδι.

*Τι γίνεται με την γκανιότα στο poker? Στο Sportsbetting, αυτή, λόγω Betfair κυρίως ξεκινά από 4,5% μ.ο. στα κέρδη σου ανά αγορά και αν έχεις στο portfolio σου και άλλες καλές εταιρίες μπορείς να την μειώσεις και λίγο περισσότερο. Παλεύεται κατά κάποιον τρόπο αν και θεωρώ τις χρεώσεις υψηλές και με εκνευρίζουν αρκετά. [να σημειώσω πως στον ΟΠΑΠ δεν έχω παίξει ποτέ στοίχημα λόγω υψηλής γκανιότας, ούτε ποτέ στοιχηματικό παρολί οπουδήποτε..]

*Έχω παρατηρήσει πως τα διάφορα betting sites δίνουν πολύ πιο πλούσια bonus εγγραφής για το poker απ ότι για το S.Betting. Aυτό μου κάνει κακή εντύπωση, διότι υποδηλώνει πως πολύ πιο εύκολα μπορεί κανείς να χάσει στο διαδυκτικό poker.. και αν τυχόν κάνω καποια αρχή το καλοκαιράκι νομίζω αυτή θα γίνει και πάλι στην Bf που είναι αξιόπιστη και γνωρίζω τα κατατόπια. Άλλωστε μόνο εναντίον άλλων παικτών είμαι διατεθημένος να δοκιμάσω.. διάβασα και σε ένα θέμα σας για περιπτώσεις συνεννόησης μεταξύ παικτών.. "δεν μ αρέσουν αυτά", που λέει κι ο Καραμανλής:Js

Ευχαριστώ για την προσοχή σας & πάλι Καλή Χρονιά! με Υγεία.

*άσχετο: houhou, κοίτα με καλά..--> :Th :Jh :Qh:Kh :Ah

Δημοσίευση

Οι προϋποθέσεις που θέτεις για το ωράριο που σε βολεύει να ασχοληθείς με το πόκερ μάλλον αντιτίθεται με το φτηνό παιχνίδι για ξεκίνημα που ζητάς. Θα σου πω τη συμβουλή μου:

1) Εγκατέστησε στο PC σου προγράμματα πόκερ όπως της sportingbet.gr, fullTiltPoker.com που έχουν freeroll tournaments, δηλαδή τουρνουά με μηδενική συμμετοχή στα οποία μπορείς να κερδίσεις κάποια λίγα κέρδη αν παίζεις κάθε μέρα και σωστά. Αυτό για πρώτη άση για να δεις πώς παίζεται το παιχνίδι. Μόνο που της sportingbet είναι απόγευμα καθημερινές, νομίζω ή 7 ή 8 η ώρα. Για μεταμεσονύκτια ψάξε στα αμερικάνικα sites (fulltiltpoker κλπ). Μετά μπες σε διάφορα ελληνικά sites και διάβασε γενικά άρθρα για το πώς παίζεται το παιχνίδι και διάφορες συμβουλές. Περίμενε να μάθεις το παιχνίδι καλύτερα αν κάποιο άρθρο περιέχει δεδομένα κι έννοιες που σου είναι δυσνόητες.

2) Παράλληλα διάβασε βιβλία πόκερ. Απαραίτητη γνώση αγγλικών, θα έλεγα τουλάχιστον lower για να έχεις μία σχετική άνεση και να μην καθυστερείς πολύ στο διάβασμα&κατανόηση. Για αρχή είναι πολύ καλό το NL Texas Holdem Secrets από τον Roy Rounder, μετά το Little Green Book από τον Phil Gordon και ύστερα από λίγη εξάσκηση είτε με εικονικά χρήματα είτε στα freeroll μπορείς να ξεκινήσεις την τριλογία του Dan Harrington: Harrington on Hold'em Volume I, II, III. Αυτά είναι λίγο προχωρημένα. Ύστερα για εξάσκηση στα παιχνίδια που παίζει το μυαλό των αντιπάλων και το στυλ του παιχνιδιού, καθώς και την ταυτοποίηση των αντιπάλων που συναντάς σε κατηγορίες ανάλογα με το πώ παίζουν πάρε διάβασε το KILLER POKER ONLINE του John Vorhaus. Όσο διβάζεις το βιβλίο του Phil Gordon μπορείς να βλέπεις και παρτίδες αν απλός παρατηρητής κι ακόμη και να αρχίσεις να κρατάς σημειώσεις για τους παίκτες που "κατασκοπεύεις". Δες για να παίρνεις χαμπάρι ποιοι είναι τα "ψάρια" των τραπεζιών, ποιοι οι "καρχαρίες" και πώς τα αντιμετωπίζουν για να τα ξεκοκαλίσουν! Έτσι θα αποκτήσεις καλύτερη αίσθηση του παιχνιδιού που παίζεται με πραγματικά χρήματα.

3) Αφού κάνεις όλα αυτά και θα έχει περάσει περίπου ένας χρόνος με τα κέρδη που θα έχεις στην sportingbet από τα freeroll ξεκίνα να παίζεις τα μικρά τουνουά με συμμετοχή €1.10. Είναι καλά για μετάβαση από τα "τζαμπέ" στα τουρνουά όπου ρισκάρεις κι όλας λεφτά για να κερδίσεις (απαραίτητη προϋπόθεση οι 2 πρώτοι τόμοι του Dan Harrington, αλλά να μην έχεις διαβάσει ακόμη τον 3ο). Ίσως παράλληλα μπορείς να ξεκινήσεις και στα πιο φτηνά παιχνίδια μετρητών (cash games). Για αυτά ψάξε τα sites με τα πιο φτηνά δυνατά (νομίζω το pokerstars και το fulltiltpoker έχουνε cash game με blinds mόλις $0.02/$0.04).

4) Αν δεις ότι πας καλά εκεί μπορείς σιγά σιγά να ανεβαίνεις σε επίπεδα χρημάτων αλλά το κεφάλαιό σου να έχει αυξηθεί σημαντικά από τα κέρδη σου στο πόκερ (και ΟΧΙ του στοιχήματος), ώστε αν σου κάτσουνε ορισμένες απανωτές ατυχίες να μην είναι αργά να ξαναγυρίσεις στα πιο φτηνά τραπέζια. Μετά από επιτυχημένα αποτελέσματα σε τουρνουά θα αρχίσεις να διαβάζεις τον 3ο τόμο του Dan Harrington, μην το διαβάσεις με τίποτα νωρίτερα, θα πάει σίγουρα χαμένο!

5) Μετά μπορείς να πάρεις και το Little Blue Book του Phil Gordon που λέει κι αυτό αρκετά συμπληρωματικά στοιχεία για έναν παίχτη που ήδη έχει μια εμπειρία στο παιχνίδι.

6) Όσο για τις γκανιότες είναι ελαφρώς διαφορετικές από site σε site αλλά πάνω-κάτω ίδιες, με εξαίρεση κάποια τουρνουά. Θα τις δεις αν ψάξεις στην ιστοσελίδα της κάθε εταιρίας.

7) Όσο για τα bonus ουσιαστικά πρόκειται για επιστροφή ποσοστού της γκανιότας και μάλιστα στα περισσότερα sites για να τα πάρεις ολόκληρα πρέπει να κάνεις ας πούμε Α ευρώ γκανιότα σε τόσους μήνες. Είναι αντίστοιχο των πόντων συχνού παίκτη στην Betfair, μόνο που παίρνεις κάποια χρήματα πίσω μόλις μαζευτεί ένα ποσό γκανιότας που έκανες αντί να μειώνεται απλά η γκανιότα σου στο μέλλον (όπως γίνεται στην Betfair).