Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Πολύ άσχημο turn card

dmelissourgos

Recommended Posts

Παίζουμε σε σχετικά καλό τραπέζι NL50 6-max και ο Villain είναι μέτριος παίχτης που δεν έχουμε παίξει πολύ μαζί του. Εμείς παίζουμε TAG.

Player1 is seated with €53.81

Player2 is seated with €151.50

Player3 is seated with €14.77

Player4 is seated with €46.38

Villain is seated with €45.77

Hero is seated with €56.06

Villain Posts small blind of €0.25

Hero Posts big blind of €0.50

Dealing cards

Hero: :9heart::9spade:

Player1 Folds

Player2 Calls €0.50

Player3 Folds

Player4 Calls €0.50

Villain Calls €0.25

Hero Raises to €2.00

Player2 Folds

Player4 Folds

Villain Calls €1.50

Flop: :9diamond::6diamond::Tspade:

Villain Checks

Hero Bets €3.00

Villain Raises to €6.00

Hero Raises to €14.00

Villain Calls €8.00

Turn: :7diamond:

Villain Bets €29.77 (all-in)

Hero ??

Ίσως το λάθος να είναι στο sizing του re-raise μου στο flop αλλά με δεδομένο ότι πέφτει η χειρότερη κάρτα στο turn τι πρέπει να κάνουμε; Είναι σίγουρο ότι χάνουμε (δηλαδή δεν έχουμε τα odds να κάνουμε το call); Τι re-raise θα κάνατε εσείς;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιο polarized πεθαίνει...

Το play του θα μπορούσε να τον βάλει σε flush draw αλλά νομίζω ένας μέτριος παίχτης σε τέτοιο flop θα παίξει τα ρέστα του. Όμως κανείς δε μπορεί εδώ να σου πει κάτι φίλε νομίζω... Είναι καθαρά θέμα αντιπάλου και, αφού δεν έχεις stats για να ξέρεις αν είναι +EV ένα call εκεί, τότε είναι θέμα δικής σου αίσθησης καθαρά που έχεις από το τραπέζι όσο χρόνο κάθεται αυτός εκεί. Πολλά φύλλα μας κερδίζουν, πολλά χάνουνε από μας. Is it a bluff or not?

Δημήτρη όντως το χέρι είναι αρκετά περίεργο. Preflop συμπληρώνει απλά το sb παρόλα αυτά κάνει call στο raise σου και ουσιαστικά ξεκινάει μια παρτίδα εκτός θέσης με εσένα να έχεις το initiative .Αυτό εμένα προσωπικά μου λέει ότι ο villain δεν είναι και τόσο καλός παίχτης . Στο flop κάνει c /r min το bet σου και call το reraise σου. Καταρχάς σε παίχτες κακού επιπέδου το min raise συνήθως υποδηλώνει δύναμη. Παρόλα αυτά με το action preflop στο range του υπάρχει μόνο ένα φύλλο που σε κερδίζει στο flop δηλαδή το 7-8. Το call του στο reraise σου όμως για μένα βγάζει και το μοναδικό φύλλο που χάνεις απτό range του , δηλαδή το 7-8 καθώς σε τόσο wet board μάλλον θα προτιμούσε να τα παίξει στο φλοπ με αυτό το φύλλο . Στο turn τώρα για μένα είναι ένα εύκολο πάσο για τον εξής λόγο. Το φύλλο σου εκεί πλέον είναι bluff catcher κατά την ταπεινή μου γνώμη. έχεις να βάλεις 30Ε σε ένα ποτ γύρω στα 80 ευρώ και θεωρώ ότι είναι -EV το call εκεί ,καθώς ο villain θα πρέπει να μπλοφάρει περισσότερες από 3/8 φορές κάτι που με βάση το line του θεωρώ πολύ δύσκολο. Tough spot προσωπικά το πετάω εκεί πάντως..

Δε νομίζω ότι είναι τόσο polarized το range του. Γιατί να μην κάνει ένα semibluff με ας πούμε :Adiamond::Tclub: ;

Απλά δε βγάζει και πολύ νόημα το line του. Δε μπορώ να καταλάβω αν προσπαθεί να με παγιδεύσει ή να με κάνει outplay. Γενικά σε κακούς παίχτες όταν δε μπορώ να βγάλω άκρη συνηθίζω το πάσο, αλλά μου φάνηκε ότι έτσι όπως το έπαιξε ο συγκεκριμένος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έκανε overplay το φύλλο του νομίζοντας ότι μπλοφάρω.

Κοίτα Δημήτρη συμφωνώ ότι το Ad 10c είναι από τα φύλλα που είναι στο range του. Επίσης εδώ μου βγάζει πολύ νόημα και το μικρότερο σετ ίσως να κρατάει pp 77. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι αν πίστευε ότι μπλοφάρεις κ εκείνος είχε χτυπήσει το flop δεν θα στα γύρναγε στο flop ?Γιατί να περιμένει να ανοίξει ένα τόσο επικίνδυνο turn card και να στα βάλει από μπροστά?

9 καρα και αλλά 5 φύλλα j 7 8 q κ , σχεδόν η μισή τραπουλλα θα μας δημιουργήσει πρόβλημα στο τέρν αφού συμπληρώνει διάφορα πιθανά draw . γιαυτό το λόγο, επειδή πολλά φύλλα θα μας χαλάσουν στο τέρν και επειδή το μίνι raise του στο φλοπ μου δείχνει ότι βρισκεαι σε draw χαντ παρά σετ ( μόνο το 78 μας κερδίζει εκεί που να βγάζει νόημα ) γιαυτό είναι καλύτερα να κάνουμε πολύ μεγαλύτερο reraise στο φλοπ , ακόμη και ολλ inn για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις στο τέρν λόγο του επικυνδυνου φλοπ. ( αν και προτιμώ συνήθως να χτίζω σιγά σιγά το ποτ παγιδεβοντας τον αντίπαλο όταν έχω σετ, σε αυτό το σποτ όμως με επικίνδυνο φλοπ και όπως μας παίζει θα επιδίωκα οι μάρκες να μπουν μέσα στο φλοπ)

όπως παίχτηκε δεν θα έλεγα πως είναι λάθος, όμως με το τέρν 7 καρώ και το ολλ ινν του σχεδόν αποκλείεται η μπλόφα και μόνο ένα κακοπαιγμαίνo σετ 66 κερδίζουμε εκεί οπότε τώρα πρέπει να πάμε ΠΆΣΟ!! κλαίγοντας παρά το 20% που έχουμε για φουλλ γιατί εκεί είτε κέντα έχει είτε χαμηλό χρώμα και παίζει ρέστα για να το προστατέψει από ενδεχόμενο καρώ στο ρίβερ, και σίγουρα δεν έχουμε τα odds .

Παιδιά αν προσέξατε είπα pocket 77ς . Εννοώ ότι κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει limp και call στο raise preflop με 77. Το flop ήταν σχετικά καλό για το ζευγάρι του έκανε το raise στο bet σου. Στο 3bet σου δεν έχει τόσο δυνατό φύλλο ώστε να τα παίξει όλα θεωρεί όμως ότι στο range σου έχεις πολλά φύλλα που κερδίζει έχει και το gutshot . Στο turn έρχεται ένα φύλλο που τον τρομάζει εξίσου καθώς συμπληρώνει όλα τα πιθανά draws αλλά δεν μπορεί να πασάρει το set δεν ξέρει και πως να το παίξει σε εκείνο το σημείο και προτιμάει ένα αψυχολόγητο all in από μπροστά. Δεν θα μου φαινόταν παράξενο να δω τέτοιο play από κακό παίκτη...

• 1 month later...

Εδώ θα συμφωνήσω ότι το πρόβλημά σου είναι ότι δεν ξέρεις τον παίκτη. Αν ήταν κάποιος που συνήθιζε να κάνει maniac moves τότε ίσως να έκανες και call (κλαίγοντας βέβαια). Θα συμφωνήσω όμως με τον Νικο Hawk και την ανάλυση που έκανε. Ένας μέτριος παίκτης θα έπαιζε ρέστα με το set εκεί. Εμένα η εμπειρία μου έχει δείξει ότι το set ούτε εκεί είναι για να τρελαθείς, για τον πολύ απλό λόγο ότι το μόνο hand που θα ακολουθούσε το action σε αυτό το flop είναι αυτό που συμπληρώνει straight (την έχω πατήσει στο παρελθόν σε πολύ παρόμοιο hand - μπήκα all-in στο turn. Ένα 50ρικο χαμένο :) ). Άρα shove είναι για μένα παρατραβηγμένο και στο φλοπ. Αν δεν κάνω λάθος έκανες raise στο flop γύρω στα 3/4 του pot? Όπως και να'χει, με το raise σου διαπιστώνεις ότι δεν έχει το straight. Συνεπώς έχει γύρω στo 3:1 pot odds (στην περίπτωσή του είναι μάλλον αρκετά για να σε δει). Από την άλλη έχω την εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα σ'εβλεπε όσο κι αν πόνταρες. Στο turn, δε μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο εκτός από fold. Έχεις περίπου 20% να βελτιωθείς (10 outs) και σου δίνει περίπου 2:1 pot odds. Get out!

Από την άλλη εγώ πλέον θα το έπαιζα αρκετά διαφορετικά το χέρι. Κυρίως επειδή στο flop δεν είναι απίθανο το straight, ένα call στο min raise του ώστε να δεις το turn είναι λογικό. Θα μου πεις, και να του δώσω τσάμπα φύλλα να συμπληρώσει τα draws του? Μην ξεχνάς ότι:

1. Σε αυτό το flop ΙΣΩΣ να μην έχεις το καλύτερο hand. Γιατί να βρεθείς pot committed σε unfavourable κατάσταση?

2. Ακόμα και να συμπληρώσει το χρώμα στο turn, έχεις ακόμα 20% πιθανότητα να συμπληρώσεις Full House στο river. Μπορεί να μη σου δώσει τα pot odds στο turn, σίγουρα όμως θα έχεις τα implied odds, αφού θα καταφέρεις να του πάρεις όλο το stack σε μια τέτοια περίπτωση (ειδικά από ένα μέτριο παίκτη). Flush vs FH.

3. Επειδή είναι μέτριος straightforward παίκτης και εκτός των άλλων έχεις position σε συμφέρει να έχεις ακόμη περισσότερα δεδομένα πριν πάρεις την απόφαση για να παίξεις για όλο το stack σου.

Από την κίνησή του στο turn το λογικό είναι να έβγαλε χρώμα, άντε το πολύ κέντα. Όπως είπε κ ο Νίκος το χέρι σου είναι εντελώς bluff catcher, και με το action στο φλοπ δε νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο. Ακόμη και να παίζει όμως θα πρέπει να το αποδεχτείς, πάντα θα υπάρχουν φορές που οι αντίπαλοί μας μας μπλοφάρουν και το αντίθετο. Πόσο μάλλον όταν δεν ξέρουμε πως παίζουν :)

Με άλλα λόγια όταν παίζουμε με χειρότερους παίκτες πρέπει να τους δίνουμε οι ίδιοι το σχοινί για να κρεμαστούν. Πολλές φορές το overaggression τους είναι και αυτό που τους χαντακώνει, ειδικά με marginal hands σε επικίνδυνα boards. Με το να μπαίνουμε σε marginal καταστάσεις με χειρότερους παίκτες είναι σα να θυσιάζουμε από το edge μας. Δεν υπάρχει λόγος.