Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Overpair στο flop κατεληξε low flush στο river

kasspav

Recommended Posts

PokerStars No-Limit Hold'em, 33 Tournament, 10/20 Blinds (9 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (t3000)

UTG (t2868)

UTG+1 (t2480)

MP1 (t3302)

MP2 (t3410)

MP3 (t2970)

Hero (CO) (t2800)

Button (t3174)

SB (t2950)

Hero's M: 93.33

Preflop: Hero is CO with 8diamond.gif, 8heart.gif

2 folds, MP1 bets t60, 2 folds, Hero calls t60, 2 folds, BB calls t40

Flop: (t190) 6heart.gif, 2diamond.gif, 5heart.gif(3 players)

BB checks, MP1 bets t100, Hero raises to t260, BB calls t260, 1 fold

Turn: (t810) 3heart.gif(2 players)

BB checks, Hero checks

River: (t810) 4heart.gif(2 players)

BB bets , Hero ?

Θα ήθελα απόψεις αν πονταρει ο αντίπαλος στο river α) 1/3 ποτ β) 1/2 ποτ γ) 3/4 και περισσότερο, εκτός και αν θεωρείτε ότι σε οποιοδήποτε bet ειμαστε πασο.

Flop raise και το check στο turn στάνταρ?

Προσωπικά ειχα σκοπό σε μικρο bet να κανω call όχι και πολύ χαρούμενος, και σε bet πάνω από μισό ποτ να πάω πάσο.

Stats opp 17/6/1.0 VP/PRF/AGGF σε 55 χερια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ με το check-raise στο flop αλλά επειδή πολλές φορές αυτό μπορεί να γίνει με draws θεωρώ ότι το turn είναι κατάλληλο για να reparoume flush ή straight. Οπότε εγώ θα έκανα ένα bet 40-50% pot με fold σε οποιοδήποτε action στο turn ή στο river.

As played, νομίζω ότι θα έκανα το ίδιο....crying call στο 1/3 pot bet και fold στα άλλα δύο.

Συμφωνώ με το check-raise στο flop αλλά επειδή πολλές φορές αυτό μπορεί να γίνει με draws θεωρώ ότι το turn είναι κατάλληλο για να reparoume flush ή straight. Οπότε εγώ θα έκανα ένα bet 40-50% pot με fold σε οποιοδήποτε action στο turn ή στο river.

Τι φύλλα θα πετάξει που έκανε call στο raise μας ουτως ώστε να υπάρχει λόγος να ρεπαρουμε χρωμα?

overpairs (77, 99, TT, ακόμα και JJ με τα νούμερα που έχει), καθώς και ίσως 2-pair. Από την άλλη με αυτό το line, αν κάνει call στο turn, μάλλον πέρνεις και check στο river αν δεν έχει μεγαλύτερο flush card.

Εγώ θα έκανα bet το turn γιατί πετάει πάρα πολλά φύλλα που κάνει call to raise στο φλοπ. Γενικά έχω παρατηρήσει πάρα πολλά flat call σε raise μου σε wet board από αντιπάλους (σε cash games περισσότερο) και fold se turn barrel και.Το range τους είναι μεγάλο και στην ουσία με πολύ λίγα φύλα συνεχίζουν στο turn. Fold se 2/3 kai πάνω bet στο river. Μπορεί και να shovarw απέναντι σε ένα φαινομενικά blocking bet 1/3 για μπλόφα

Το raise στο φλοπ γιατι το κανεις?Για value?Για να προστατεψεις το φυλλο σου απο overcards που μπορει να ερθουν στο turn?Δεν μ αρεσει καθολου αυτο το line, as played ομως απο τη στιγμη που κανεις raise στο φλοπ δε ξερω για πιο λογο πρεπει να πονταρεις και turn για να ρεπαρεις ητε ενα σετ που πιθανον θα κανει raise σε 3way pot στο φλοπ ητε το χρωμα.Το check back turn για ποτ control ειναι ψιλο τραγικο.

flop λίγο μεγαλύτερο r από 260 imo

turn standard check (από τα χειρότερα φύλλα για εμάς)

river με τα stats που έχει ο v είσαι μάλλον για fold αν κάνει bet

As played, νομίζω ότι θα έκανα το ίδιο....crying call στο 1/3 pot bet και fold στα άλλα δύο.

tragikos

Η αληθεια είναι ότι με το raise στο φλοπ το μονο που σιγουρα καταφερνουμε ειναι να κανουμε το χερι ευκολο για μας. Εχει δικιο ο lua .

Ξεχασα να αναφερω και τα στατς του αρχικου opp , ότι είναι 19/12 με 100% cbet σε 145 χέρια.

Η αληθεια είναι ότι με το raise στο φλοπ το μονο που σιγουρα καταφερνουμε ειναι να κανουμε το χερι duskolo για μας. Εχει δικιο ο lua .

Ξεχασα να αναφερω και τα στατς του αρχικου opp , ότι είναι 19/12 με 100% cbet σε 145 χέρια.

FYP

As played check behind turn kai fold river.

Οτι και να ναι το river sizing δεν ειναι +ev να callareis sto 10-20 imo!

Το check behind turn δεν ξερω αν ειναι χειροτερο απο το bet αλλα το κανω γιατι μισουμε αυτην την καρτα. Ειτε reparoume set ειτε reparoume overpair. Οπως λετε, εχει αρκετα φυλλα που μας κερδιζουν και υποθετουμε οτι τα πεταει αλλα εχει κ πολυ περισσοτερα που βελτιωνονται με αυτη την καρτα.

Το δολοφονικο ομως στο χερι ειναι το flop raise. Δεν βρισκω κανεναν λογο! Face up to range μας/δεν ειμαστε ποτε balanced/Δεν πληρωνομαστε απο χειροτερα/το flop ειναι τραγικο για τον initial και θα συνεχισει μονο με better/Ευκολα καποιος καλος παικτης μπορει να μας κανει outplay/παιζουμε ενα big pot me marginal hand. Skata genika! :x

Το θέμα είναι ότι σε αυτό το board μισούμε το μισό + deck στο turn το οποίο μπορεί να κάνει άνετα double barrel .Επίσης το ότι είναι ζώο και κάνει 100% cbet σημαίνει ότι κάνει και όλα τα overcards Cbet και άρα είναι value raise flop όπως και το bet sto turn.(αν και δεν είναι αρκετά τα 165 χέρια.

Γιατί όχι bet το turn Παύλο αφού cbetarei με 100% και κάνει check το turn μήπως είναι ευκαιρία να καθαρίσουμε εκεί το hand ?

Νομίζω πως με bet στα 3/4 καθαρίζουμε εκεί και άμα callarei κατά 90% θα checkarei το river οπότε είναι στην κρίση μας αν θα φτάσουμε σε showdown η αν θα ρίξουμε extra barell στο river .

toympas διάβασε καλά το hand ...just call flop - river σχεδόν πάντα fold σε any bet . όσο το βλέπω το hand τόσο τείνω ότι δεν κερδίζεις απολύτως τπτ απ το range του με τέτοιο action ...κάτι winning hands που μπορεί να είχε στο flop τα απέκλεισα λόγο του play ..(πρέπει να ναι παρά πολύ κακός για να κερδίζεις κάτι που το γυρνάει σε bluff )

Το ΒΒ εντελει πονταρει 820 (ποτ size bet ) και πήγα πάσο. Αναρωτιόμουν αν υπάρχε καποιο bet του αντιπάλου που θα το βλέπαμε, γιαυτο και το ποσταρα.

Ακόμη δεν είμαι πεπεισμένος για το just call στο φλοπ. Αν είχα reads για τον αρχικό raiser για το τι θα κάνει στο turn και με τι range φύλλων, ναι θα ήταν πιο optimal το line. Το σκεπτικό του αντρε δεν μαρεσει και τόσο, αφου face up δεν το λες... combo draw, nut flush draw, σετ και over pair ευκολα κανουν raise εκει στην θεση μου, και δεν μπορουμε να πουμε ότι γυρναμε το φυλλο μας σε μπλόφα αφου και δυο random overcards να εχει, πάλι εχει ενα σεβαστό equity στο ποτ που θα του το αφαιρέσουμε. Οπότε σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται ¨τραγικό" ή ¨δολοφονικό¨ . Απτην άλλη δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω καθαρά σαν value raise, αφου αν έχει καποιο flush draw πάλι εχει σωστα odds με δεδομενο οτι το equity του είναι περίπου 50% εναντιον μας.

Καποιος cash παίχτης ίσως μας βοηθήσει στο συγκεκριμένο με τοσο deep στακες.

Πιστεύω ότι είναι μάλλον ακραίο να προσπαθήσει να μπλοφάρει ο bb έχοντας ως δεδομένα ένα cbet και ένα raise και όντας OOP. To πρόβλημά σου είναι ότι είσαι sandwiched ανάμεσα σε δύο παίκτες σε ένα wet flop και κάνεις raise κρατώντας ένα mediocre hand. Σαν ιδέα δεν είναι τόσο άσχημη, καθώς θες να διώξεις τον bb, είναι όμως αρκετά ριψοκίνδυνη. Έχεις δεύτερο παίκτη που μιλάει μετά από σένα και δεν πρέπει να σε απασχολεί μόνο ο αρχικός raiser. Το καλό όμως είναι ότι πήρες κάποια πληροφορία.

Κάνοντας raise και έχοντας άλλον ένα που δεν έχει μιλήσει ακόμα στο hand δηλώνεις δύναμη αν μη τι άλλο. Ο bb κάνοντας call μετά το raise το δικό σου και από αυτή τη θέση είναι σα να φωνάζει ότι έχει αρκετά δυνατό hand. Είναι διατεθημένος να δει ακόμα ένα φύλο παρά το γεγονός ότι ένας από εσάς ενδέχεται να έχει ακόμη και straight. Σε τι range θα τον έβαζα? Δεν έχει flop-άρει straight, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έκανε raise. Πιθανώς έχει κάποιο set κ θέλει να δει το action στο turn (ή και ακόμα να γίνει pair το board), ένα καλό draw (9h7h, Ahxh, 8c7h/8s7h) και επειδή είχε relative position εναντίον σου να φοβήθηκε για set και να θέλησε να δει turn. Το πιθανότερο όμως είναι το draw σε αυτή την περίπτωση. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η πιθανότητα να μπλοφάρει πέφτει δραματικά.

Στο turn: Να ποντάρεις πόσο? Nα φουσκώσεις το pot με ένα τόσο mediocre hand ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ειδικά αν έχεις position και ένα τόσο επικίνδυνο board. Αυτή τη στιγμή κερδίζεις μόνο μπλόφα και ίσως ελάχιστα drawing hands. Θεωρώ ότι ακόμα και set να έχει ο αντίπαλός σου δε θα ποντάρει στο turn. Δεν υπάρχει λόγος, δεν έχει δυνατό hand σε αυτό το board με αυτό το action. Στο turn κάνοντας check είτε δείχνεις αδυναμία είτε κάνεις trap έχοντας nuts. Δε νομίζω ότι ο αντίπαλός σου μπορεί να τρελαθεί στο river αν δεν είναι αρκετά δυνατός. Αν πάλι είχε κάποιο low flush στο turn, ίσως χρειαζόταν να ποντάρει για τα draws. To να μιλάμε όμως για δικό σου bet στο turn ώστε να διώξεις τα drawing hands είναι αστείο.

Ο αρχικός raiser δε μας απασχολεί, πηγαίνει πάσο εξάλλου στο flop. To pot bet του στο river υποδηλώνει nuts (ή σχεδόν nuts), που τελικά με όλο το action δεν είναι και δύσκολο. Ποντάροντας το 1/3 του pot θα τον έβαζα σε κάποιο mediocre/καλό flush, μάλλον καλύτερο από το δικό σου (ίσως Ace high flush). Πολύ δύσκολο πάντως. Αν παίζαμε cash θα σου λέγα ότι θα έκανα call στο 1/3 pot bet απλά από περιέργεια ή και πληροφορία (60-40 νικάει η περιέργεια εδώ) - δε νομίζω να μπλόφαρε με αυτό το size bet εδώ. Εδώ όμως αρκετά δύσκολο. Προφανώς για μεγαλύτερο bet ούτε που το συζητάμε για call.

Με το τελικό pot sized bet τα μόνα hands που μπορεί να έχει είναι 2s2h/2c2h, 87h, Ahx. Νομίζω ότι η μπλόφα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ δύσκολη.

Προσωπικά, αν και ριψοκίνδυνο το raise στο flop, θεωρώ ότι όλα καλά στο τέλος. Έφυγες με πολύ μικρές απώλειες από ένα δύσκολο hand, απέφυγες να χτίσεις αδικαιολόγητα το pot, με άλλα λόγια well done! Αν μου ζητούσες να στοιχηματίσω τι έχει, θα έβαζα χρήματα στο set of deuces (με 2h) :)